- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok, járt már úgy valaki, hogy egyszer csak 38%-on áll a telefon órákon keresztül, utána pedig felnyitáskor 18%-on. Amit megint tart már majd fél órája. Valamikor viszont szépen fokozatosan merül, ez mitől függhet?
Amúgy 1 napot simán elműködik kb. 4,5-5 óra használatot és 12-15 óra készenlétet mutat átlagban. -
legenda
válasz pinnacle #77486 üzenetére
a ptk. nem olyan régen változott (link), másrészt eltér szavatosság és a jótállás, mivel a szavatosság az iphone esetén is 2 év, de az nem az 1 év jótállás - bár részint van átfedés -, szavatosság esetén neked kell bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítéskor (vásárláskor) adott volt - hiába csak jóval később vetted észre esetlegesen -, és nem a te rendeltetésellenes használatod okozta azt a későbbiekben, amíg a jótállás alatt a jótállásra kötelezetté a bizonyítási teher.
a refurbished külön érdekes téma, mert ott nincs konkrétan kijavított/kicserélt alkatrész, és bár utána kellene nézni, de kint biztos nem kötelezi jogszabály a gyártót/forgalmazót, hogy arra ismét megadja a teljes jótállási intervallumot, márpedig a kijavítás a gyártó feladata.
Ragnar95; nekifutott már ennek több ügyvéd/jogász is, de tényleg okés így, sajnos...
keresték már meg a fogyvédet azzal a problémával is, hogy az apple a vásárlástól számított 3 munkanapon belül leadott hibás készüléknél is csak refurbished példányt biztosít a kicserélés során, de abból sem lett semmi.
lehet, hogy érdemes lenne az új ptk. alapján újra átnézni a lehetőségeket, de még nem minden kapcsolódó jogszabályt alakítottak hozzá teljesen.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
heidrich
senior tag
Én azt nem értem, hogy az Istenbe lehet az, hogy pl. egy "vadiúj" refurb telónál 2 nagy porszem van a kamera lencse alatt...
Két helyen le volt ütve a sarka is, az valószinű szállítás során sérült meg vagy valami hasonló, de azért gáz...
Ma küldtem vissza a telefont, remélem ki tudok fogni egy normálisat... már lassan bánom, hogy az előzőt kicseréltettem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1
-
Ragnar95
félisten
Viszont hogyha én itthon vettem a telót és az APR is itthon van bejegyezve, akkor tökmindegy kéne hogy legyen, a gyártó milyen feltételeket biztosít, mivel a magyar jogszabályoknak kéne vonatkoznia az APR-re, nem? Bár biztos van valami kiskapu sajna, különben nem működhetne így a garis ügyintézés már évek óta...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Ragnar95 #77480 üzenetére
Köszi Ragnar95, kali! MM-ben vettem, ezt a Jótállási jegyet adták, gondolom mindenikek ilyen. Az elején írják, hogy a Ptk 305-310.§ az irányadóak. Szerintem a 9 d-ben csúsztatnak, azt írják, hogy a javítás idejével, hosszabbodik a garancia. Ez viszont a 308.§ (3)-nak az első felső fele, a másik részt lehagyták.
-
adp
őstag
Hogyan tudok törölni, számítógépről szinkronizált régebbi képeket? mert telefonon nem tudom
-
legenda
válasz gyuromoj #77482 üzenetére
szia,
nem kopik, ezért én is bátorkodtam asztroszürkét venni.
Ragnar95; a gyártó nekik is adott feltételeket biztosítja, azt adják tovább, elvenni nem lehet nekik abból, viszont eltérhetnének a fogyasztó számára kedvező irányba, de ha nincsenek kötelezve rá, akkor nem igazán szokásuk csak úgy jóindulatból...
itt van jelentősége annak, hogy a hazai szolgáltatónál vásárolt készülék "garis" ügye nem intézhető apr útján, és ez fordítva is igaz, mert a szolgáltatók másként minősülnek adott szempontból, más szerződéssel és szabályozással.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Nem tudok dönteni hogy milyen 5S-t vegyek.
Eddig csak fekete telefonjaim voltak, de a fehér/ezüst is nagyon bejövős.
Itt már egyik szín se kopik mint az i5-nél ugye?
Hiába néztem YT-on az összehasonlító videókat, nem tudok dönteni. Talán egy hajszálnyival a fehér-ezüst tetszetősebb.Üdv Gyuri
(#77484) kali
Lehet az lesz, nem merek kockáztatni a fehérrel, hiába tetszik valamivel jobban.
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
legenda
válasz pinnacle #77479 üzenetére
vannak kiskapuk, de röviden csak annyi, hogy a hazai szolgáltatóknál azért indul újra az iphone esetén (is) a teljes 1 év jótállás a készülék cseréjekor, mert ők hazai cégek - ha lehet így fogalmazni -, van itt bejelentett telephelyük...stb, tehát vonatkoznak rájuk a hazai jogszabályok, amíg ha függetlent rendelsz például apple store útján, úgy külföldről fogják küldeni, tehát nem magyar céggel szerződsz, nem az itteni jogszabályok alapján.
-
Ragnar95
félisten
válasz pinnacle #77479 üzenetére
"Az Apple, mire hivatkozva nem indul újra a garancia?"
Ezt tőlük kell megkérdezned.
"Egyébként, lehet, hogy az Apple a javítás meggyorsítása érdekében ad refurbished készüléket, nem is értem miért nem lehet javítani."
Egyrészt azért nem javítanak, hogy gyorsabb és egyszerűbb legyen a garis ügyintézés az ügyfél számára, másrészt mert ahol nincs Apple Store, ott nincs hivatalos garis szerviz sem, így itthon sincs.
"Refurbished iPhone-t hol lehet venni?"
Sehol, mivel azt nem árulnak.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
pinnacle
nagyúr
Az Apple, mire hivatkozva nem indul újra a garancia?
Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a hátrányunkra tér el.
Egyébként, lehet, hogy az Apple a javítás meggyorsítása érdekében ad refurbished készüléket, nem is értem miért nem lehet javítani. Refurbished iPhone-t hol lehet venni? Itt minden van csak pont telefon nincs.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
-
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem a refurbished akkor lenne azonos az új készülékkel, ha azonos áron árulnák. Azt is jó tudni, hogy csere esetén újraindul a garancia.
Csere esetén csakis olyan terméket vagyunk kötelesek elfogadni, amely adottságai tulajdonságai tekintetében a korábbival azonos.
Abban az esetben viszont, amikor a termék vagy jelentősebb részének kijavítására, illetve kicserélésére kerül sor, az elévülési határidő újból kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz pinnacle #77463 üzenetére
Az Apple sajnos valahogy ki tudja magát húzni a garis törvények alól...Amúgy csak akkor kell újat adniuk, ha 3 napon belül vagy, amúgy a refurb is megállja a helyét törvényileg, a HP is refurb termékeket ad pl a nyomtatóknál...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
pinnacle
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #77438 üzenetére
Arra gondoltam, amit adnak a hibás készülék helyet. Ez refurbished? Úgy emlékszem, csak nem találom a törvényt, hogyha a készülék nem javítható, akkor a vásárló választása, hogy cserét kér vagy eláll a terméktől. A refurbished nem azonos értékű az újjal, gondolom ezért is adják más csomagolásban, árulnak is hivatalosan.
hdanit610 MM-ben vettem iPad-ot, pixelhibás volt, adtak helyette egy másikat. Előtte megkérdeztem az Apple-től, azt mondták, hogy vigyem vissza kicseréltetni. Szerintem ti is kérdezzétek meg, lehet, hogy csak a bolt variál.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz sutyesz96 #77456 üzenetére
Utángyárott kábelt sehonnan nem ajánlok iOS7 alá, mert a legtöbb alapból nem működik, de a legutóbb, amit vettem és iOS7-el teszteltként volt hirdetve, ment kb 1 hónapot, aztán egyszercsak kiírta a teló,h nem eredeti kiegészítő és azóta nem tölt vele...
-
hdanit610
aktív tag
válasz Rage47 #77443 üzenetére
220k leszurkolása után 1 héttel (kb. annyi az átfutási idő) kapsz egy nem újat, az valahogy tényleg zavaró lehet. Én magam még nem voltam ilyen helyzetben, de meg tudom érteni a problémáját.
Nézzünk egy példát: megveszel egy kocsit, leszurkolsz érte 8 millát és kiderül, hogy van rajta egy baromi nagy karc, ami a használhatóságot nem befolyásolja, de te hibátlan példányért fizettél annyit. A gyártó azt mondaná erre, hogy kapsz egy "újat", ami ugyanilyen volt, csak újrafújták, vagy más baja volt, de azt megjavították gyári alkatrészekkel és ki tudja mennyit mentek vele előtted.
Nos, te mit választanál?
-
sutyesz96
őstag
utángyártott kábelt illetve matt fóliát honnan lehet szerezni szerintetek?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Ragnar95
félisten
válasz Scoobyka #77450 üzenetére
1A-t ad le, így igen, olyan, mintha konnektorból töltenéd a telód.
Nekem már 1 éve megvan lassan és egyáltalán nem csökkent a kapacitása, ugyanúgy bírja, mint az elején úgy, h átlagban heti 1-2x töltöm fel róla teljesen a telóm.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Scoobyka
addikt
válasz Ragnar95 #77449 üzenetére
Nekem jo a YooBao,ha valoban olyan jo,mintha a konenktorba toltenem a telefont... a 6000ftos ar a 4400-asnak eleg jo,mert annol 3xor feltolti az iphone 5omet.
Csak a masik meg 10.000-es es csak 1500ftal kerul tobbe durvan es kicsit szebben is nezz ki.
Egy 10-est igy is ugy is raszantam volna csak kapjam meg idoben.
-
Ragnar95
félisten
válasz Scoobyka #77447 üzenetére
Nem fog menni, hogy olcsón nagy kapacitású is legyen és itthon meg is kapd. YooBao 4400mAh-s régen 7k volt, lehet, azóta még olcsóbb, 5200-as 8k és ezeket akár már ma megkaphatod, mert itthon hivatalosan is árulják őket.
Döntened kell, hogy vagy a lehető legolcsóbb legyen vagy gyorsan megkapd...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
legenda
válasz hdanit610 #77442 üzenetére
ezt én is felvetettem anno, hiába ellenőrzött gyárilag az a felújított készülék, attól még nem új minden eleme, így már csak elvből is csúnya dolog, hogy a vásárlástól számított 3 munkanapon belül leadott hibás készüléknél is csak refurbished példányt kap az ember a kicserélés során.
-
hdanit610
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #77438 üzenetére
Mondjuk ez annyiban gáz, hogy pl. ismerősöm most vett egy 5S-t, aminek van 1 pixelhibája. Megkérdeztem az iStyle-t, hogy mi a teendő, amire azt mondták, hogy cserélik. Ez mind szép és jó, de valaki megveszi 220k-ért a vadiúj 5S-t és kap egy refurb-öt helyette, amit már ki tudja mikor adtak le egy hibával, mennyit használták, ergo nem vadiúj és ez az érzés a vásárlóban marad(hat) egész végig, amíg használja.
Ráadásul az ismerősöm pont ilyen személy és most nem tudja mit csináljon: éljen-e a hibás készülékével, vagy egy refurb használt, de felújítottal? -
B-L-A-C-K
titán
válasz Scoobyka #77439 üzenetére
Ezt dicsérték off topikban, de ebayon ebből sok a hamisítvány elvileg, így csak a linken lévő helyről érdemes megvenni...
-
Ragnar95
félisten
-
Scoobyka
addikt
hello!
Milyen viszonylag esztetikus ugyanakkor nagykapacitasu kulso akut tudtok ajanlni emberi aron? Ebay-rol is megrendelem ha csak ott van.
-
pinnacle
nagyúr
Egyébként, hogy lehet cserekészüléknek felújítottat adni? Cserénél nem olyat kell adni, amilyen az eredeti volt?
-
heidrich
senior tag
válasz ittakary #77434 üzenetére
részben egyetértek, de azért nem hinném, hogy az Apple-nél így megy.
A csere előtti iPhone 5-öm is refurb volt (így vettem egy magánszemélytől, ugyancsak gariban cserélt, fóliásan) az tökéletes állapotú volt, mondjuk el is várja az ember egy "új" készüléktől. Nem tudom ezzel mit csináltak, de szerintem elejtették
Valaki nem tudja a szervízek ezekeket a fóliás refurb telókat milyen csomagolásban kapják?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1
-
nagyúr
válasz heidrich #77428 üzenetére
Innen is látszik, hogy nem kamu az, hogy ez az ország a Nyugat selejtjét kapja meg: műszaki cikkek (telefon TV) akár élelmiszer is (Pick szalámi A osztályú -> megy Nyugatra, mi meg kapjuk a rosszabb minőséget..)
Ide meg jönnek az itt-ott karcos, "jóleszazmég" kategóriájú termékek
-
szijartg
őstag
válasz heidrich #77430 üzenetére
kezét törném aki olyanért pénzt kér
(#77431) Hunt3r22 jól tetted!
(#77434) ittakary ez már baj! ennyi pénzért egy normális készüléket várok és ne olyan legyen amin nekem kell keresgélni és komprumisszomot kötni, hogy ha fényképezek akkor jó legyen a kamera!
[ Szerkesztve ]
-
heidrich
senior tag
válasz Hunt3r22 #77431 üzenetére
volt egy Androidos időszakom, végigpróbáltam egy halom készüléket, de visszatértem, nekem megfelel a "nyugodt" élet
amúgy egy rakás szar az a telefon, de most nem az a fórumtéma, hogy ezt szarozzam
[ Szerkesztve ]
-
-
heidrich
senior tag
válasz szijartg #77420 üzenetére
én is pénteken kaptam vissza az "új" 5-ömet, az alatt is 2 porszem van, pláne még 2 helyen össze is van ütve a kerete pedig én húztam le róla a gyári fóliát...
kicsit gáznak tartom, most küldöm vissza az Almáriumnak de mondták cserélik, mondjuk ilyen téren korrektek mert mondhatták volna, hogy én ejtettem el.
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
Én már unom ezt a találgatást, és egyre korábban kezdődnek a pletykák... Már lassan ott tartunk, hogy kijön egy iPhone szeptemberben és következő nap találgatnak, milyen lesz a következő
-
legiaap
félisten
Ez volt már?
[link]
Nagyon remélem nem így fog kinézni a 6. Mellesleg hol a duplaled?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
szijartg
őstag
Nálam nem!
Viszont adott egy 5S. Múlt hétfőn vittem vissza a vodához az elsőt. Pixel hiba, sárgás kijelző meg gyenge wifi.
Pénteken kaptam vissza az "újat".
Ezen most meg látom hogy a kamera védő lencséje alatt van pár porszem.
Hogy tudom ezt letesztelni hogy képen látszódik-e vagy sem? -
vans?
őstag
Masnal is szarakodik az iMessage?
hábm bábm
-
VoidXs
nagyúr
válasz miklos0308 #77415 üzenetére
Beállítások, általános, infó, diagn. és használat, diag. és használati adatok alatt leled a választ, hogy crashel (mint azt a Glu motorja nagyon szeret), vagy elfogyott a memória.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
buci30
addikt
Olyan mp3 lejátszót szeretnék, amivel a Spotify-t tudnám rajta használni!
Tudok ilyet ajánlani? Más elvárásom nincsen.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
miklos0308
tag
Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy miert lep ki folyamatosan az alkalmazasokbol a 4s em ? Foleg a processzorigenyesebb alkalmazasoknal jatekoknal , pl az eternity warriors eseten?
-
mr.robi
tag
sziasztok
ha vásárolok egy használt iPhone 5 vagy 5S-t és az előző tulaj kilépett iCloud fiókjával a telefonról, utólag blockolható a készülék, miután én már egy ideje használom az én iCloud fiókommal?
-
pinnacle
nagyúr
Wifin keresztüli zene, kép másolásra melyik programot ajánljátok? iTunesen kívül. Fotóra ingyenes a WiFi Photo Transfer. Zenére, fájlokra még nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
itunes-ra van valami alternatíva amivel fájlokat (nem csak zenéket) át lehet húzni gépről telóra?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz skidrowkill #77402 üzenetére
-
legenda
válasz skidrowkill #77402 üzenetére
szia,
köszi, hogy megosztottad velünk, most már ezt is tudjuk!
amennyiben kérdés akart lenni, csak kimaradt a kérdőjel, úgy jellemzően igen, legalábbis sok üzletben úgy hirdetik, hogy felhelyezéssel x ft.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
skidrowkill
aktív tag
Sziasztok!
GSM-be felteszik a telefonomra a fóliát, mert nekem nincs tehetségem a felhelyezéshez!iPhone 5S™ 32 GB 9.2 I'm lovin it !!Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest