Hirdetés
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Nekem az hiányzik nagyon hogy tudjak már lejátszani zenét és videót egyszerre két külön programból.
-
vakablak93
őstag
Esetleg az ujjlenyomat olvasó kapcsán szerintetek még jöhet valami javítás hogy jobban működjön? Vagy annyira régi száműzött technológia már almáéknál hogy felejtsem el, és fogadjam el ezt a 5/3-at ( jó napja van ha annyi)?
Emellett, vicccesnek találom hogy böngészőből a youtube musik simán aktív marad, nem állítja le a lejáttszást , ha elé teszek valami, vagy ha a kijelző elalszik, de a dedikált app, még egy osztott képernyőt se támogat, nem hogy a többit...
-
kalanchoe
senior tag
Még mindig iPadOS 14.2-n vagyok, és gondolkodom, hogy érdemes lenne frissíteni 14.4-re/.5 bétára. Az akku lenne a legfontosabb, mennyit javult az akkuidő az újabb frissítésekkel?
-
consono
nagyúr
válasz
dave182
üzenetére
Nem lenne rossz, én is örülnék neki. De amíg nem minden app támogatja az osztott képernyőt sem, addig nem várok fél lábon állva
Vagy amíg állított helyzetben nem lehet egymás alá megnyitni két appot... Van még hova fejlődni. Persze pont ezeket egy verzió ugrással meg tudják lépni. Főverzió, új feature-ök, mindenki frissítse az alkalmazását. -
dave182
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Sztem nem tenne be neki... akkor már a külső monitor használhatóságát sem engednék... Attól, hogy lesz egy jól használható képkiterjesztés a iPad még nem vált ki egyből egy notebook-ot...
Az appok pedig gondolom fel vannak erre készítve, hisz amikor osztott módban használod a tabletet akkor kb a képarányt módosítod. innentől kezdve egy 16:9, 16:10 stb képarány támogatás talán nem lehetetlen. Legalábbis bízom benne
-
consono
nagyúr
válasz
dave182
üzenetére
Ez mondjuk tényleg jó lenne, de gondolom az appok nincsenek felkészítve minden felbontás arányra... Megoldás lenne pl. az, hogy ilyen esetben fix felbontású ablakban fussanak a nem kompatibilis appok, de nem tudom mikor fogunk ilyent kapni. Ezzel elismerné az Apple, hogy desktopra viszi az iPad-et, ami betenne a Macbook Air-nek...
-
Az év fejlesztése ipaden, 14.5-től:
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
2020-as iPad pro-val lenne némi gondom.
Safariban jelenkezik a probléma, sokszor amikor böngészek, megfagy a képernyő. Taskot tudok váltani, de a Safari teljesen megfagy, 10-15 másodperc után magához tér. Jellemzően azokon az oldalokon akad fent, ahol valamit be szeretnék gépelni.
Reset volt már, nem segített. Akkor is előjön a hiba, ha csak egyetlen oldalon böngészek.
Bármi ötlet?
Köszi! -
SharpSA
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Ha ritkán kell, akkor persze felesleges. Én például elég sokat használom, sokkal jobb rajta gépelni, mint a képernyőt kaparászni ekkora méretben és a touchpad is hasznos sok helyen. Arról nem is beszélve, hogy a képernyő billentyűzet mennyi mindent kitakar.
Persze én munkára is használom, nem csak szórakozásra, kikapcsolódásra. -
F.E.K..
senior tag
Ugyan csak bosszantó, de hátha tudja valaki hogy hogyan lehet orvosolni...
Az öreg iPad mini 4-em a wifi hálózatnál figyelmeztet:
"
Gyenge biztonság.
A WPA/WPA2 (TKIP) nem számít biztonságosnak.
"No ez azért érdekes, mert a kérdéses wifi hálózat 802.1x EAP, wpa-ról szó sincs.
Miért van kint a felirat, és hogy tudok megszabadulni tőle? Működni működik persze, de mégiscsak fura az üzenet...
(Otthoni wifi. Garantáltan nem wpa vagy wpa2. Esetleg a tanúsítványra panaszkodhat ilyen sajátságos módon?)
-
Coulson
tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Én is észrevettem, hogy a görgetésnél nem olyan folyamatos, de így megnyugodtam.
-
Alex91
félisten
válasz
vakablak93
üzenetére
Esetleg az Apple ID-dben nezd meg, hogy melyik orszag van beallitva...
-
parandroid
félisten
válasz
vakablak93
üzenetére
Németországban nincs HBO, itt SKY van.
p
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93
üzenetére
Ahha megvan, az ország lesz a gond, na mind1 , próbáltam Hola vpn-el, de a nyavajás akkor is tudja hogy hol vagyok.....mert kiírja az appranhogy nem elérhető a régióban..
Na mind1 akkor marad PC-n,
Azért köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Ha csak hbo ezt írod be. Jobb alul van a kereső ikon ahogy megnyitod az apple store-t. Oda írd
-
Alex91
félisten
válasz
vakablak93
üzenetére
Melyik orszagban vagy?

-
Alex91
félisten
válasz
vakablak93
üzenetére
Rakerestel a Store-ban?
-
kezo0
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Már hogyne lenne. Használom is egy mini 5-ösön.
-
Alex91
félisten
válasz
vakablak93
üzenetére
Melyik OS is fut a kis miniden...?
-
vakablak93
őstag
Hali, érdkelne csak én nem találom vagy létezik olyan hogy nincs HBO GO app mini-re? Android telómra van
hbo go-t ha böngészőben megnyitom azt írja, a mobil eszközökön való megtekintéshez töltse le az applikációt, de ha rámegyek a linkre akkor bár bedob a store-ba, ott pedig kiírja hogy nincs ilyen elem. -
SharpSA
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Nem kell felhő. USB-C-s iPad kezeli a külső tárakat. Pendrive, M.2 foglalatos külső SSD (nekem 500GB van benne), hangkára, ethernet átalakító, stb. Viszont én ajánlom hozzá a saját billentyűzetét, mert egyrészt tartja is a készüléket, másrészt sokkal jobb a gépelési élmény. Bár ott van a diktálási lehetőség is, amely fényévekkel jobb, mint androidon. iTunes nem igazán kell, én sem használom. A fájlokba bármit lehet másolni akárhonnan és onnan azokat meg lehet nézni, le lehet játszani, stb. Csak a belső tárhely lehet korlát, bár ahogy írtam a külső tárhely is lazán megoldható.
-
SharpSA
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Nem vettem észre ilyet.
-
norbertoth
senior tag
Máshol is csinálja, lehet hogy az én eszközömben van valami szoftveres dolog.
-
tuzpenge
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
A szennylap olvasása...érzékeli és tiltakozik..
-
moleculez
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
A gond az index.hu
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
norbertoth
senior tag
Nekem sem mindenhol és állandóan, de pl ndex.hu-n ha megnyitok egy cikket sokszor szépen receg...akkor mi lehet a gond?
-
consono
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
Semmi gondom nincs 2020-as iPad-en a Safariban..
-
VD
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Semmi hasonlót nem tapasztalok. 2018 -as 12,9-es Pro.
Most megnéztem egy 2020-as air-en is és ott sincs gond.
-
vakablak93
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Kösz az infót!!! akkor nem rakom fel, mert most se a legjobb...
-
norbertoth
senior tag
Más is észrevette, hogy hogy az ipados 14.4-től safariban úgy recegnek az oldalak scrollozáskor mint az állat?! Előtte sima volt.
-
Somatom
veterán
Pont ez a baj. Nemrég cseréltem le az öreg Zyxelemet egy 2020 -as Syno NAS -ra. Ha net van, akkor nálam is minden van. Szerencsére egyre több helyen van, de sajnos, a kamion terminálok nem éppen a legjobban lefedett területeken vannak. Ilyenkor jön a hétvégi bandázós pörköltfőzés közben a filmcserebere.

-
Noxy
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Basszus évekig éltem kint én is.
Vettem egy 4TB-s NAS-t. Bármit bárhonnan letudtam rá tölteni.
Van egy ezer éves 16 GB-s AIR-m. Amíg az iOs 8.3 volt rajt JB-l ment rajt a Kodi 400 vhány TV csatornával, több TB filmmel a NAS-n, + Horizon Go. Végén már VPN sem kellet ehhez.
Most megvettem rá az [mrmc-touch] (Kodi más köntösben) mert az iOs 8 -l már sok minden nem ment.
Ha van neted, akkor minden van. Én bármelyik iOS eszközzel el lennék 32GB-n is. -
Somatom
veterán
válasz
domerator
üzenetére
Dehogyis! Windows laptop, műhódos antenna+beltéri egység+TV. De, én nem akarok ennyi cuccot cipelni magammal. Korlátlan roamingos Red Free csomagom van. Most épp egy Osztrák-Német határ parkolójában nézem tabon a TVGO -t. Viszont, mivel ők Win -t használnak, ezért kellett telepítenem egy Paragon szoftvert, ami kezeli OTG -n az NTFS tárakat..
-
domerator
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Ezt pont nem tudtommal, ma már a mostani ipadek kezelik a külső tárakat. Én csak abból jutottam erre a tanácsra, amit eddig tőled láttam itt a fórumon (automatizálás felsőfokon, stb.) Az iPad (iOS) teljesen más világ, ha nem világjáró lennél, akkor azt mondanám, hogy vegyél egyet 14 napos elállással és nyugodt estéiden próbálgasd, hátha be tudod illeszteni a környezetedbe, de az nagyon gáz lenne, ha épp Európa másik csücskében akadnál meg, hogy valamit nem tudsz az ipaden megcsinálni. Csúcstermék az iPad, évekig jóbarát, de nem egy vándorló ős-droidosnak

Amúgy a kollégák is droidosok általában? -
Somatom
veterán
válasz
domerator
üzenetére
Igen, én is ilyesmire jutottam. Pl. ez az iTunes dolog nekem tök homályos, hogy mire való. Szoktunk parkolóban, hétvégén filmeket csereberélni. Kapok egy tárat, áthúzom a tabra, ami kell (avi, mp4, ISO, mkv, stb) és annyi. IPad esetén ezeket még fel kéne küldenem felhőbe, hogy lejátszhassam?
-
Somatom
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Azóta droid vonalon is változott ez-az. Néztem ezt az Air tesztet, de nem nyűgözött le. Az osztottképernyős mód az első Note -tal jött, vmikor 2013 körül. 7 -es Androidtól rendszer szinten engedélyezhető a freeform multiwindow mód. Sajnos, csak az egyik lehetett aktív, de 10 -es Androidtól már multi resume van, vagyis több ablak is lehet egyszerre aktív. Ehhez jönnek a gyártói megoldások, pl. hogy a felsőkategóriás Samsung telókban, tabokban képkimenetnél választhatok a tükrözés és a külön asztali felület (DeX) között. Konkrétan egy ilyen adaptert használok a telómhoz. A 11 -es droid alapú 3.x UI -t futtató készülékek pedig már adapter nélkül, wireless is tudják a DeX módot. Ehhez jön még az Amoled és a memóriabővítés. Bevallom, amikor dícsérték az iPadet, akkor ettől egy kicsit komolyabb felhozatalra számítottam.
-
Noxy
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
-
SharpSA
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Valóban lehetnek kompromisszumok, de én nagyon nem bántam meg, hogy iPad Pro-t vettem Magic Keyboarddal. Volt droidos készülékem bőven, tab is, de sajnos mindig voltak problémák, akadozások, pedig elvileg a csúcs kategórák közül választottam.
Most meg az USB-C-nek is köszönhetően szinte egy teljes értékű készülékem van, amivel többek között rotuert is üzembe tudok helyezni LAN kábellel. -
vakablak93
őstag
Ha win pc-ről akarok adatokat, képek, filmek képregényeket, stb rátenni az ituns-ban mit és hogy kell csinálni?
Ne haragudjatok a nagyon láma kérdésért, de nekem eddig nem jött össze, a felhőkkel való többszöri fel-le töltögetős lassú szenvedésből már elegem van..... -
vakablak93
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Na ez nem semmi, ennek már van értelme még szerintem is, én mikor a mini 5-el megpróbáltam, meg valami kínai átalakitóval ( mert mazó vagyok
) akkor is ment egyszerre egér + monitor de csak valami nagyon kicsi felbontáson, kb ha HD volt, hülyén nézett ki 21:9-en, na igen még a képarányt oldanák meg, már jó lenne.
Bárcsak lenne a mini-n USB-C
, ehelyett a nyüves lightning helyett... 
-
Somatom
veterán
válasz
moleculez
üzenetére
Ez érdekes. Amit linkeltél, abban a kép kitölti a széles monitort. Az Air -ről néztem ezt a tesztet, amiben még a 16:9 -est sem tölti ki a kép. Hogy van ez?
-
Somatom
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
A legújabb tab az S7 és bővíthető. A mikroSD médiatárolásra való és ahhoz bőven elég a sebessége. Ahogy nézem, az iPad -nál a nagyobb tárhely a ló túloldala, mert húzós felára van, viszont a userek többsége statikus tárhelyként használja, amihez nincs szükség hipergyors elérésre.
-
-
coco2
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Nem mintha partizánkodni akarnék, de ha 2021-ben nem egy olyan idejét múlt brand-et akarsz vásárolni, amelyik még sd kártyát kezelni sem tud, inkább egy normálisabbat válassz.
-
moleculez
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Na, szóval az iPadnak egy ideje már iPadOS néven van szinte saját rendszere, már nem egy felnagyitott iOS. Pl a gyári filekezelő is egyre közelebb van a macOS-hez.
Ha egy iPad Air 4-ből indulok ki, azon van Type-C USB , ami akár HUB-ot is fogad. Szóval monitor nem gond. WebDAV működik, legalábbis van rá app, de talán a gyári is tudja. Külső tárhelyekkel sincs gond. -
Somatom
veterán
Sziasztok!
Hazavágtam a tabomat, kéne vennem egy másikat és arra gondoltam, hogy esetleg megpróbálnám az iPadot. ITT kérdeztem róla. Képbe tudna tenni vki? -
Noxy
veterán
VLC-m hiába van, fogalmam sincs, hogyan adhatom neki oda azt a file-t, amit google drive-al előzőleg leszedtem offline módban elérhetőre.
iTunes-l így: [kép]
A goggle családi csoportba tartozhat gyerek is.
Nem a a tablet-l van gondja, hanem a tartalommal, ami lehet hogy nem éppen gyereknek való.
Csinálj egy különálló Google fiókot, és akkor nem lesz gond a lejátszással. -
coco2
őstag
VLC-t letöltöttem, próbálok bejelentkezni a google drive-ra, és azt kapom a jelszó beadása után, hogy a családi csoport alá tartozó email-ekre nem engedélyezett a belépés. Pislogok bután, hogy ez meg mi a hócipő? A google acc tényleg családi csoport alá tartozik - maga a tablet nem.
VLC-m hiába van, fogalmam sincs, hogyan adhatom neki oda azt a file-t, amit google drive-al előzőleg leszedtem offline módban elérhetőre.
Amúgy azért szedtem le, mer 1.5 gigás filmről van szó, és hordozhatóra kérte a tulajdonosa.
Meglesem a player extreme-t.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Videó lejátszó rendetlenkedik iPad-en. Nem akarja a videó mellé a feliratot adni. Amennyire neten találtam, ha ott van a felirat is a videó file mellett azonos névvel, automatikusan használja. Hát, nem használja.
A videó film google drive-ra van feltöltve. Google drive-ra beléptem, letöltöttem a videót meg a feliratot is offline módban elérhetőre. Ha rákattintok google drive-ban a videóra, elkezdi lejátszani, de nem felirattal. A felirat srt file.
Mit tudok tenni vele?
-
-
lindermen
senior tag
Sziasztok,
A chrome a mentett felhasználókat és jelszavakat nem adja be, pedig minden be van kapcsolva. Van valami rejtett beálltás? iPad air 3..
iphone-on ugyanazzal a beállítással rendben működik.
Köszönöm előre is ha van valakinek tippje
-
Gudy
tag
Ipad Air 4-hez ki milyen tokot ajánl? Spigent néztem, de ott a ceruza helye ha jól látom nem fedett
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Miért az iPad 8 nem elég olcsó?
Egyik legjobban megérő apple termék ,életem egyik legjobb vétele (2db ot is vettem) ,ennél olcsóbb biztos nem lesz egy iPad sem ,még a sokkal lassúbb iPad 7 is drágább nála.Végén végleg kifogy a készlet ,aztán csak a szürke import marad meg a használtpiac még drágábban ,akkor lesz igazán jajgatás - mért nem vették meg időben...
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezért nem veszek ipad 8-at pedig van most 5%-om az ediginél 128 ért el tudnám hozni
de a kicsit jobb proci és a 4/64 gb hasonló áron jobb ajánlat ha tényleg jön tavasszal, őszig nem biztos hogy várnék -
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
iPad air 2-re keresek strapabíró tokot itthonról. Van ajánlott bolt és tok?
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, legalábbis amíg az alap stabil működéssel is gondok vannak

Vagy amíg állított helyzetben nem lehet egymás alá megnyitni két appot... Van még hova fejlődni. Persze pont ezeket egy verzió ugrással meg tudják lépni. Főverzió, új feature-ök, mindenki frissítse az alkalmazását.

, ehelyett a nyüves lightning helyett...