Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Parson
üzenetére
Én már 2 éve használok egy 32 GB-os iPad 6-ot, van egy saját médiaszerverem, illetve netflixezek rajta, böngészek, meg közösségi média. Kb a 20 GB szabadon van. Annyira ótvar a kamera már ezekben, hogy fotókat és videókat sem fogsz vele csinálni, ebben biztos vagyok.

Nekem volt olyan, hogy külföldi üzleti útra mentem, előtte rátöltöttem az épp nézett sorozataimból 5-6 epizódot 1080p-ben, és még bőven maradt hely.
A következő iPadem is biztos alaptárhelyes lesz. -
Parson
addikt
Kocsiban használ valaki ilyen vagy efféle tartót? Vélemény?
-
Parson
addikt
No igen, 64 GB-os alaptarhely esetén ez nekem se lenne kerdeses. De iPaddel, valszeg nem készül majd olyan sok fénykép, video, és nem is lesz belöle rajta tárolva annyi, mint az iPhone-okon. Ellenben tény, hogy a mozifilmekböl viszont lehet hogy hasznos lenne, ha elferne rajta pár, föleg ha az unokák a telken vannak és pl esös idöben unatkoznának (vagy pl egy hosszabb autóúton pl Németországba). Egyedül ez + a késöbbi könnyebb eladhatóság lehet indok rá... egyszerüen nem látok más indokot rá... 32 GB-nyi alkalmazás + dokumentációk (föleg mikor azok inkább privát vagy online felhöben vannak) nem hiszem hogy valaha is lesz rajta. Vagy igen? Valóban fejlödne ennyit 4-5 év alatt ezen adatok mennyisége?

-
Parson
addikt
No még egy kérdés nem hagy nyugodni a végsö döntés elött:
iPad 8 (2020) 32 GB vajon elég lehet-e hosszutávra (saját, illetve késöbb sznagyszülöi felhasználásra, még késöbb ujbóli értékesitésre)? Tudom, hogy ez egyéni felhasználói szokásoktól is függ, de hátha tudtok objektiv véleményt is alkotni.

-
benyo513
tag
Sziasztok! Vasárnap rendeltem meg online az iStyletól az új iPad Airt személyes áttétellel. Azt tudjátok esetleg, hogy ha mondjuk személyesen mennék be megvenni, akkor ott készleten van (Bp-n bárhol)? Kicsit tartok attól, hogy november közepéig várnom kell rá...
-
-
Süvi
őstag
válasz
Parson
üzenetére
Igen, a "szép" relatív fogalom

Amit én a "szépen" értek: Nagyon hasonló ahhoz a kézírásomhoz, mintha papíron írnék.
A hallgatók még jobban is szeretik, rá tudok nagyítani a dolgokra és tudok játszani a színekkel is
Nem, ez egy mini5, amin sokkal nehezebb írni a kicsi méret miatt.
-
Süvi
őstag
-
VD
őstag
-
Carasc0
őstag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Hát kb ilyen igen, ellenben papíron jóval olvashatóbban írok. Nem lehet szépen írni ezen sztem. Esetleg úgy, hogy amit írok, akkor szövegfelismerő átalakítja az alkalmazott betűkészlet betűivé.
Parson: Talán az zavar meg, hogy a ceruza jóval hegyesebb mint az apple tollé. Nem tudom, akkor is fura. A késleltetés viszont picit zavaró volt. Jobbra számítottam.
-
Parson
addikt
Moment mal Jungs, álljunk csak meg egy szóra. Most kapok észbe, hogy a sima Wi-Fi-s iPad-ben nincs GPS ?? Igaz ez? Akkor hogyan müködik benne pl a térképalkalmazás - google maps? GPS nélkül, sima iPhone-ról kapott internettel vagy otthon sima Wi-Fi-n?

-
válasz
ittakary
üzenetére
na megnéztem 3uTools-szal, ha jól emlékszem tavasszal vettem 100% akkuval pár ciklussal, most lement 95%-ra
Ami azért nagyon vicces mert pár napja adtam el egy 92%-os iPad Air-t (első gen)
Valószínűleg nem szerette hogy homeofficeban fél évig töltőn használtam Netflix kijelzőnek.
-
kalanchoe
senior tag
iPad 7-hez milyen hálózati adaptert érdemes venni, ami gyorsabban tölt az alap 12-esnél? Jó a 20 wattos is, vagy lehet fentebb is menni?
-
dave182
senior tag
Sziasztok, Dell dokkolóval próbálta valaki az iPad pro-t? Van egy Dell wd15 dokkolóm, de nem mertem még rádugni a gépet, úgy tudom az usb c-n keresztül lehet azért kárt okozni...
-
Carasc0
őstag
Na megnéztem az MM-ben az Air 4-et. Méret tényleg korrekt, gyorsaság príma. A tollal írás nagyon botrányos. Ezzel még véletlenül sem lehet úgy írni mint egy papírra, pedig ez egy fontos szempont lett volna. Lehet csak én voltam béna, de 5 pedcig gyakoroltam, és messze olyan béna írást produkáltam, mintha az ellentétes kezemmel írnék. Kár érte.
Éreztem a minimális késleltetést, mikor a tollal próbáltam írni vagy rajzolni. Álíltólag van ez a paperlike cucc, ami által lesz olyan jó mint kellene. Megnéztem az árát... kenjék a hajukra inkább.
-
kezo0
addikt
válasz
kalanchoe
üzenetére
iPad mini 5-ön nálam most 2160p@60Hz a max., de nincs HDR. Ami viszont érdekesség, hogy lejátszás közben bármire állítom át a felbontást, nem változik a képminőség. Pl. elindul 720p-ben (ami egy minin már azért elég jól néz ki), kiválasztom a 2160-at, és semmi sem változik, egyértelműen ugyanabban a minőségben megy tovább a lejátszás, amilyenben elindult. Ellenpróbaként, ha leváltok mondjuk 360-ra, akkor sem változik egy fikarcnyit sem. Fura.
-
MauroN
tag
Mennyit ér most egy 2018-as 11"-os 64 gigás Pro? Próbálnék belőni egy reális árat, de elég nagy az össze-visszaság ahogy látom..
-
Carasc0
őstag
Akinek van Air 4-e. Mennyivel érezhetőbben nagyobb a kijelzője a 9,7-es iPad 6. genhez képest? Shopba nekem nem tűnt olyan nagynak. Mert nekem fontos lenne rajta a jegyzetelés + ebook olvasás is.
-
Nektek is megy a hdr youtube appban?
-
válasz
Parson
üzenetére
Nem tudjuk mikor lesz legközelebb mini és hogy a sima ipad mikor kapja meg az új design-t így erre nem tud senki válaszolni, csak maga Tim Apple. Pro és Air már ugye kiesett, a mini most sajnos kimaradt, nem is biztos hogy lesz mostanában, azt mindig egy kicsit elhanyagolják. A sima pedig még lehet jövőre is így fog kinézni, mert olcsóbb és nem fogja ki a szelet az air alól. Majd elnevezik Classicnak.

-
válasz
Parson
üzenetére
Mit értesz támogatás alatt? Figyelembe véve hogy szeptemberben jött ki az ipad 8, ami még mindig ezt használja úgy 5 évig biztosan. És egészen addig támogatni fogja az új ipados amíg lesz olyan készülék 1st gen pencillel ami megkapja a legújabbat. Azaz várhatóan 4-5 évig, de minimum 3.
-
Parson
addikt
válasz
kalanchoe
üzenetére
Nekem is van egy olyan sanda gyanúm, hogy egyhamar még nem akarják elereszteni, lévén, azért mégiscsak beleinvesztáltak elég fejlesztést... no meg egyel több indok ha vki a premium kategoriat akarja élvezni, ahhoz a pencil gen.2 is magasabb szinvonalat ad - valszeg ha kihoznának egy gen.3-at, akkor menne a levesbe a gen.1, de ahhoz az alsó kategóriás tableteknek is at kell állniuk a gen-2 support-ra.
-
Parson
addikt
Srácok, ti mit gondoltok, meddig lesz támogatott még az apple pencil gen.1 ?
-
GhettoChild
tag
.
-
válasz
GhettoChild
üzenetére
[link]
"A vásárlónak a vásárlást megelőzően igazolnia kell, hogy teljesíti a fenti, jogosult vásárlókra vonatkozó feltételeket." -
Carasc0
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Délelőtt még 240k volt ez halál biztos. Mindegy én örülök ha ennyi. Viszont jó szemét az apple. A kosaras képen 266k van, ami érdekes mert 222k+35k toll az nekem nem 266k. Érdekesen számol, de biztosan én vagyok itt is a hülye.
Nekem az oktatási áruház = iskola kezdési promócíó. Semmi baj. Apple legközelebb tegye érthetőbbé.
Nem tévedtem.Alex91: Igen már leesett hogy a 35k az áfa nélküli ár. Így már érthető a 266k végösszeg. Nos nem örvendezek nagyon.
Gergőke88: Mind1. Lényeg hogy 222k az Air 4. Meggondolandó. Tollért sokallom a 45k-t.
-
Carasc0
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nem értem miért nem hiszed el hogy az apple boltban 221 999Ft! Nem lehetek ennyire kuka!
-
-
Carasc0
őstag
Érdekes ez az apple bolt. Összeraktam egy Air 4 + Toll kombót, de nekem olcsóbban kínálja most (Toll 45k helyett 35k továbbá 221k az Air 4 a 240k helyett): KÉP
Lehet volt valami árcsökkentés a boltba?
-
bostone
addikt
Ez a kifejezés mit takar pontosan, hogy garanciában cserélt?
Egyébként a 2019-es alap ipad is teljesen jól működik nálam, semmi nem indokolja, hogy cseréljem.
A kíváncsiság hajt legfőképp.
Az ipad 8 is izmosodott...
Talán nincs is értelme váltani. -
Carasc0
őstag
Csak kiváncsiságból egy olyan kombót néztem hogy:
Ipad Pro 2020 12,9 385k - 40k (eladván az airpods-t) + 45k toll =390k-ban fájna.
Ugyanez a Pro 11 colossal 317k lenne (tollal).Air 4 esetén sajnos business nincs ott olyat tudok megjátszani hogy 225k + 45k tollal = 270k
-
NomAd_82
aktív tag
nekem mákom volt az euronics üzlettel, igaz 2020-ban kicsit viccesnek tartom, hogy az üzletnek nincsen tel. száma, így a központi számot kell hívni. Persze “jelenleg minden munkatársunk foglalt” szöveget hallgatva 5 perc után megszakad a hívás. Na ezt játszottam egy óráig, majd mire kapcsolták az üzletet, ott nem vettek fel. ezt játszottam el 3x, semmi. Sejtetitek az egész cucc indult az elejétől, végül meguntam és autóval elmentem a 17 km-re lévő üzletbe. A lényeg ha az van odaírva hogy bemutató darab az egy lezárt vitrinben van, szóval nem fogdosták nyomkodták halálra. Próbáljátok hívni az üzletet.
Az Air 4 cellular nekem is drága lett volna, bár nagyon tetszik es arra hajtottam de vegül a 2017 pro lett és értem amit írtatok a fórumban korábban róla. Szó szerint behugyozok ettől a cucctól.
Majd azért ha valaki beszerzett egy Air-t írhatna róla véleményt. -
Alex91
félisten
válasz
moleculez
üzenetére
Nekem egy 128 GB-os Air 2-ot kell majd hamarosan lecserelnem. Az iPad 8-ban nem latom a sok fejlodest, kis tulzassal megvennem a mostanit. Az Air 4 tetszik, csak az ara nem, de 64 GB-on meg ellennek, nem kell feltetlen nagyobb, mig az iPad 8-bol a 128 GB-osat kellene vennem.
-
Gergőke88
addikt
-
moleculez
veterán
Most én is egy Air 4n gondolkodom. A Proval szembeni kompromisszumok teljesen vállalhatóak, a simával szembeni előnyök meg szembetűnőek, így visszaolvasva pár oldalt, szerintem is egy jól kitalált cucc. Gyerekeknek iPad 7th van nekem előtte volt iPad Pro 2018,( de én hülye eladtam, még egész jó áron, most pedig nagyon jól jönne).
-
Carasc0
őstag
válasz
kentucky
üzenetére
Én most úgy olvastam hogy akár Airpods Pro-t is választhatok hozzá.Ja de úgy hogy a különbözetet kifizettetik... Jó vicc.
Amúgy hogy adtad el az airpods-ot mikor még meg sem kaptad a cuccot? Mert feljebb azt írtad hogy október 5-én rendelted és még feldolgozás alatt van. Lehet félreértek valamit.
Oktatási áruházban nekem 384k-ért ajánlja fel a Pro. Ez hol oktatási ár?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Szerintem a Mini kicsi, a 12,9-es meg lehet, hogy mar a kenyelmes hasznalathoz nagy...

Nem tévedtem.