- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
-
33100 - 33001
50653 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaba
veterán
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Tudtok ajánlani olyan appot, mint ami Androidon a Daily Wallpaper. A lényeg: egy netes adatbázisból naponta 1 új háttérképet állítson be a tabon.
-
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy az iPad Air 2-n nem tudom Sirit hanggal életre lehelni. Gombbal megy, minden be van kapcsolva. Az iPhone-on megy, homepodot is használok. Csak az iPad "süket". Beállítás reset megvolt. Bármi ötlet? Tudja egyátalán?
-
FerencF
csendes tag
De nem lesz. Ehhez kis ország vagyunk. Egyébként jó az Apple billentyűzet, ha hagyományos értelemben használja az ember. Ölében, vagy asztalon és két kézzel gépel. De ha már fetrengek az ágyban, akkor agyrém. A szócserélés is kijelölés agyrém.
-
consono
nagyúr
Igen, szerintem méret miatt van. Én iPad-re azt szeretném, ha lenne rendes magyar kiosztás, ékezetes karakterekkel és azt lehetne használni... Elférne minden.
-
moleculez
veterán
Nálam iPhoneon angolhoz gyári (jó az angol swipe) magyarhoz Gboard mert annak meg jó a magyar swipeja.
De iPadon viszont gyári, és inkább nem használom a gboardot, mert ott valahogy nem áll kézre, és inkább hanyagolom a swiepot is.
-
consono
nagyúr
-
Divinity
őstag
-
FerencF
csendes tag
-
DGery
aktív tag
A google billentyűzet hibájához semmi köze az apple-nek. Nekem is telepítve volt korábban, de voltak problémák, ezért (is) én a swiftvkey-t használom, azzal minden rendben működik. És mivel droidon is ezt használtam és működik a tanultak szinkronizálása, ezért már elég sokat tud így nálam, sok magyar ragozott szót ismer, mert megtanulta. A gyári billentyűzet nekem sem tetszik, sokkal körülményesebb használni. Ha legalább a csúsztatott írás benne lenne, már sokkal jobb lenne...
Talán egy teljes újraindítás is segíthet neked, ha még azt nem tetted meg.plusz egy a SwiftKey-nek.
Andridon kezdtem használni, nagyon megtetszett. iOS-re váltás után maradt. Legjobb benne, hogy minden eszközön folyamatos a szinkronizálás, egyikről megy a másikra platformtől függetlenül... -
Divinity
őstag
-
lindermen
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy kinek van tapasztalata az office appal kapcsolatban? Air 3-on nem engedi szerkeszteni a fájlokat, pedig úgy emlékszem korábban ez működött ingyenesen.. Esetleg tipp a megoldásra vagy másik olyan alkalmazás amivel tudok rtf kiterjesztésű fájlokat szerkeszteni? Előre is köszönöm!
-
FerencF
csendes tag
A google billentyűzet hibájához semmi köze az apple-nek. Nekem is telepítve volt korábban, de voltak problémák, ezért (is) én a swiftvkey-t használom, azzal minden rendben működik. És mivel droidon is ezt használtam és működik a tanultak szinkronizálása, ezért már elég sokat tud így nálam, sok magyar ragozott szót ismer, mert megtanulta. A gyári billentyűzet nekem sem tetszik, sokkal körülményesebb használni. Ha legalább a csúsztatott írás benne lenne, már sokkal jobb lenne...
Talán egy teljes újraindítás is segíthet neked, ha még azt nem tetted meg. -
SharpSA
veterán
Mit mondjak... nekem az Air 4-em olyanokat művel, hogy csak lesek. Ugye megvettem, mert mindenki azt mondta, hogy az Apple a tuti. És durvább hibákat művel mint az Android. Le vagyok döbbenve, tényleg. Oké, szuper a sebesség, jó üzemidő, de sok problémával nem tudok mit kezdeni. Apró, bosszantó dolgok. Most pl olyat játszik, hogy hiába verem a billentyűzetet, nem ír. Nem lehet törölni a korábban beírt szavakat. És ezt random. Egyszer csak megjavul. Hozzáteszem, hogy ez a Google keyboard. Mert ugye a gyári az annyira fapados, mintha 2010-ben fejlesztették volna utoljára. Korábban volt az, hogy a vidgetek eltűntek egy soft reset után... De ezt javította a legutolsó frissítés és a force close hiba se jelentkezett azóta, lekopokom... De ismétlem, le vagyok döbbenve és a kezdeti lelkesedésem hamar elillant és mégse az Apple vonalon nyomulok tovább...
Talán egy teljes újraindítás is segíthet neked, ha még azt nem tetted meg. -
FerencF
csendes tag
Tehát nem az Apple dolga megcsinálni, hanem én vegyek negyed millióért másik tabletet? Remek. Van még ötleted? Minimum 5 évig nem veszek másik tabletet. Szerintem te még életedben nem használtál rendes billentyűzetet, ha neked az Apple billentyűzete tetszik. De sajnos a jelen probléma miatt tényleg el kell távolítanom a Google billentyűzetet. Csak tudnám, hogy akkor minek a lehetőség, hogy másikat is használhatok.
-
Sgr_A
addikt
Mit mondjak... nekem az Air 4-em olyanokat művel, hogy csak lesek. Ugye megvettem, mert mindenki azt mondta, hogy az Apple a tuti. És durvább hibákat művel mint az Android. Le vagyok döbbenve, tényleg. Oké, szuper a sebesség, jó üzemidő, de sok problémával nem tudok mit kezdeni. Apró, bosszantó dolgok. Most pl olyat játszik, hogy hiába verem a billentyűzetet, nem ír. Nem lehet törölni a korábban beírt szavakat. És ezt random. Egyszer csak megjavul. Hozzáteszem, hogy ez a Google keyboard. Mert ugye a gyári az annyira fapados, mintha 2010-ben fejlesztették volna utoljára. Korábban volt az, hogy a vidgetek eltűntek egy soft reset után... De ezt javította a legutolsó frissítés és a force close hiba se jelentkezett azóta, lekopokom... De ismétlem, le vagyok döbbenve és a kezdeti lelkesedésem hamar elillant és mégse az Apple vonalon nyomulok tovább...
Használd a gyári billentyűzetet
én ha tehetném droidon is ezt használnám számomra sokkal logikusabb és használhatóbb
ha nem jön be akkor vegyél egy s7-et helyette -
FerencF
csendes tag
-
moleculez
veterán
-
Ádám16
addikt
Az iPad5öm-re olyan büszke voltam, hogy még mindig jól használható (amire használom), és az akksija is oké.
Erre egy hete elkezdett újraindulni, napi 1-2x használat közben.szerintetek alaplapi gond lesz?
-
FerencF
csendes tag
egyik 5, a másik 4 és nők, már most igaziak, fülhallgató, felejtős ("apaaaa, a fülhallgató elrontja a szettemet!")...

-
Balázs_a_laz
aktív tag
-
dave182
senior tag
egyik 5, a másik 4 és nők, már most igaziak, fülhallgató, felejtős ("apaaaa, a fülhallgató elrontja a szettemet!")...
Akkor egy tablet középre és kész

-
Balázs_a_laz
aktív tag
-
parandroid
félisten
-
tuzpenge
addikt
-
jófejsrác
senior tag
Megvettem az iphone-omon, de az ipaden így is csak pénzért engedi letölteni. Family Sharing aktív a két account között. Ez most külön van telefonra, meg ipadre?
p
Anno iPadre vettem meg és szó nélkül engedte letölteni telefonra is - egy az account.
-
tuzpenge
addikt
Megvettem az iphone-omon, de az ipaden így is csak pénzért engedi letölteni. Family Sharing aktív a két account között. Ez most külön van telefonra, meg ipadre?
p
Két különböző apple id-ra szeretnéd?
-
parandroid
félisten
-
moleculez
veterán
-
tuzpenge
addikt
Sziasztok!
Most nézem hogy akciós a notability. Most “csak” 1490 ft.
Ha érdekelne esetleg valakit. -
moleculez
veterán
Ahh, titkon ettől a választól rettegtem. Akkor még egy esélyem van, egyszerre elindítani mindkettőn
.
A fülhallgató sajnos nem jó, nem marad meg rajtuk...hany évesek? Van gyerek fejhallgató legrosszabb esetre. De ja lehet próbálkozni az elindítással is.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Ahh, titkon ettől a választól rettegtem. Akkor még egy esélyem van, egyszerre elindítani mindkettőn
.
A fülhallgató sajnos nem jó, nem marad meg rajtuk... -
moleculez
veterán
Sziasztok,
az alábbi problémára keresem a megoldást:
- adott két iPad (2020) amin a két gyerek menet közben nézne mesét, az autó hangrendszerén
Hogyan tudom megoldani azt, hogy mindkét iPad-en ugyanaz a mese menjen úgy, hogy lehetőség szerint ne laggoljon, mivel csak az egyik iPad hangját tudom kitenni az autó hangrendszerére. Gyanítom az egyikről kéne tükröznöm a tartalmat a másikra, de sehol nem találok erre megoldást. Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,
B.Felejtsd el, nem lehet iOS-ről iOS-re tükrözni.
1-1 fülhallgató, azt kész. Nálunk is ez a setup 2 gyerek 2 ipad, 2 bt fejhallgato. -
Balázs_a_laz
aktív tag
Sziasztok,
az alábbi problémára keresem a megoldást:
- adott két iPad (2020) amin a két gyerek menet közben nézne mesét, az autó hangrendszerén
Hogyan tudom megoldani azt, hogy mindkét iPad-en ugyanaz a mese menjen úgy, hogy lehetőség szerint ne laggoljon, mivel csak az egyik iPad hangját tudom kitenni az autó hangrendszerére. Gyanítom az egyikről kéne tükröznöm a tartalmat a másikra, de sehol nem találok erre megoldást. Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,
B. -
desmond18x
csendes tag
-
Kaba
veterán
Srácok!
Az asszonynak cserélném le a Samsung Galaxy Tab S3 9,7"-es tabletjét egy Ipadre.
Csak netezésre, FB, Messenger és Netflixre használná.A keret olyan 75-100eFt lenne, így elsősorban itt a Ph-n a használt Ipad Air 9,7" A8x cpu-val és a sima Ipad 6. 9,7" vagy Ipad 7. 10,2" az A10 Fusion cpu-val lett nézegetve.
Szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni neki? Jól gondolom, hogy egy sima Ipad 7. gen. lenne a legjobb?
Vehetsz egy iPad 7-est vagy egy olcsó iPad 6-ost is,mindkettő megfelel.
Kevéssel 100 felett már iPad 8-as is kapható néha.
Javaslatom 70 körül ipad 6,Vagy 100-120 között iPad 8.Az ipad 7-es 100 körül nem eéri meg. -
SeatZola
őstag
Srácok!
Az asszonynak cserélném le a Samsung Galaxy Tab S3 9,7"-es tabletjét egy Ipadre.
Csak netezésre, FB, Messenger és Netflixre használná.A keret olyan 75-100eFt lenne, így elsősorban itt a Ph-n a használt Ipad Air 9,7" A8x cpu-val és a sima Ipad 6. 9,7" vagy Ipad 7. 10,2" az A10 Fusion cpu-val lett nézegetve.
Szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni neki? Jól gondolom, hogy egy sima Ipad 7. gen. lenne a legjobb?
-
Kaba
veterán
Egy cég vette ezeket ,sok telót sok ipadet ,aztán ott pihentek ki se lettek bontva
Voltak köztük jó cuccok
Bontatlanul újonnan tegyél félre a régebbi tipusokból.Idővel még sokat érhetnek.
-
HoppMaster
aktív tag
Egy cég vette ezeket ,sok telót sok ipadet ,aztán ott pihentek ki se lettek bontva
Voltak köztük jó cuccok
Akkor csemegéztél közülük gondolom
Ahh vágódeszka, nehogy azt hitt neten van egy faszi annak használja
-
telefonmágus
senior tag
-
SharpSA
veterán
Ma bontottunk ki egy iPad mini -t 2012.decemberi gyártás
iOS 6.0.1
vadiúj cucc,eddig pihent 8,5évet :)
Honnan került elő és miért pihent eddig?
-
telefonmágus
senior tag
Mi lesz a sorsa?
vágódeszkának kicsi ...
Mondjuk az akku nagyon jó újszerű maradt, átvészelte ezt a hosszú pihit
-
HoppMaster
aktív tag
Ma bontottunk ki egy iPad mini -t 2012.decemberi gyártás
iOS 6.0.1
vadiúj cucc,eddig pihent 8,5évet :)
Mi lesz a sorsa?
-
telefonmágus
senior tag
-
ntomi0730
senior tag
Ez egy régi iOS. Talán a 6 körüli... De rég láttam ilyet
-
SharpSA
veterán
Nálam nem volt ilyen képernyő...
-
telefonmágus
senior tag
-
smc
addikt
Szerencsére még garanciális, de remélem csak szoftveres hiba (csak a Netflix app során tapasztaltam a hibát, ezért is említettem meg)
Azon átsiklottam..
Akkor igen, netflix törlés, újratelepítés és várj vele majd egy kövi frissítést az apphoz. -
moleculez
veterán
Szerencsére még garanciális, de remélem csak szoftveres hiba (csak a Netflix app során tapasztaltam a hibát, ezért is említettem meg)
Esetleg netflix ujratelepites.
-
desmond18x
csendes tag
-
smc
addikt
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Adott egy 2018 iPad Pro, és már másodszor fordul elő, hogy filmezés közben (Netflix app), elszürkül a képernyő és csak szűrke csíkokat látni. Majd pár alkalom ki és bekapcsolást követően vissza jön a kép (csak a képernyő fagy le, a hang megy tovább).
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Én nem, de ha egy gyári visszaállítás nem segít, akkor remélem van még garanciád.
-
desmond18x
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Adott egy 2018 iPad Pro, és már másodszor fordul elő, hogy filmezés közben (Netflix app), elszürkül a képernyő és csak szűrke csíkokat látni. Majd pár alkalom ki és bekapcsolást követően vissza jön a kép (csak a képernyő fagy le, a hang megy tovább).
Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
Kaba
veterán
Az Ipon shop Március 22-ig ingyen szállít,addig ameddig zárva tartanak.
-
smc
addikt
-
bostone
addikt
-
FerencF
csendes tag
-
parandroid
félisten
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
iPad belső felvevő képrögzítőjével szeretnék felvenni holnap egy egész napos meetinget ami a gotomeetingen lesz tartva.
Az első kérdés, hogy szerintetek tudja-e onnan is rögzíteni a képet és hangot?
Második kérdés, hogy ha tudja rögzíteni, akkor mekkora felvételt tud egyben kezelni, felvenni?
-
nagysuhi
tag
A lányomnak itthon vettem egy iPad minit még 2014-ben.
Kiment Amerikába kirándulni egyet, New Yorkban bement az Apple Store -ba, hogy lát egy foltot a kijelzőn. Szó nélkül kicserélték egy újra neki. -
bostone
addikt
Lehet ám, hogy rosszul emlékszem, ez esetben elnézésed kérem. Te mennyire emlékszel mint régi ár?
#33033Kaba Véleményed szerint a nem hivatalos partner pl. net mobil.hu az hogy írhatja ki, hogy gyártói garancia, ha egyszer nem partnere az Apple-nek? Ezt nem értem. Unokahúgom akart onnan venni, de lebeszéltem.
Az utóbbi időben nem néztem, de ettől többre emlékszem.
Több Apple termék is akciós. És tényleg akciós.
8-áig.
(Nem a reklám helye)
Engem is erősen csábított az ajánlat, de megvárom a bejelentést.
-
Kaba
veterán
Lehet ám, hogy rosszul emlékszem, ez esetben elnézésed kérem. Te mennyire emlékszel mint régi ár?
#33033Kaba Véleményed szerint a nem hivatalos partner pl. net mobil.hu az hogy írhatja ki, hogy gyártói garancia, ha egyszer nem partnere az Apple-nek? Ezt nem értem. Unokahúgom akart onnan venni, de lebeszéltem.
Sufnis boltban nem csak Apple terméket,hanem egyéb drágább műszaki terméket sem ajánlatos vásárolni.
-
FerencF
csendes tag
-
bostone
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Hálózati média lejátszónak a VLC tökéletes, ráadásul reklámmentes, fényképek nézegetésére van ilyen jó program? USB C-Jacknek bármilyen adapter jó? Lightning csatlakozónál ugye csak az Apple chipes volt jó, nem tudom, hogy az USB-C-nél is van-e még ilyen korlátozás.
-
Kaba
veterán
Bocsi, valóban, a 128 GB-osal van egy kategóriában.
#33011Divinity Köszi, a design tényleg jobb.
Ha nem EU-ban veszem a tabletet (Ázsia, itt élek), akkor a garancia otthon is érvényes lesz ha hazamegyek? A apple oldalán már nincs fent a 2019-es Air, így egy MM-hez hasonló boltból venném. Ez okoz valami problémát?
Az 1 éves garancia az világszerte meglesz.Az lehet csak a probléma,hogy az Apple csere esetén elvileg abból a régióból adja a csere eszközt ahol vásárolva lett.Javítás esetén nem lesz gond.
-
DGery
aktív tag
-
Cartman023
aktív tag
Bocsi, valóban, a 128 GB-osal van egy kategóriában.
#33011Divinity Köszi, a design tényleg jobb.
Ha nem EU-ban veszem a tabletet (Ázsia, itt élek), akkor a garancia otthon is érvényes lesz ha hazamegyek? A apple oldalán már nincs fent a 2019-es Air, így egy MM-hez hasonló boltból venném. Ez okoz valami problémát?
-
bostone
addikt
-
FerencF
csendes tag
-
bostone
addikt
Láttátok az akciókat a piros boltban?
-
cibere11
tag
-
Kaba
veterán
-
nagysuhi
tag
-
smc
addikt
-
cibere11
tag
Üdv
Megéri várni a 2021-es Ipadra vagy vegyem meg a 2020 as ipadot?Mikorra várható az új ipad?
Köszönöm -
smc
addikt
-
tomiii007
senior tag
-
smc
addikt
-
tomiii007
senior tag
Ipad Air 4-hez képest megér 80k felárat vajon a 11"-es Pro?
Ahogy látom, a különbségek közül ami számomra érdekes lehet:
- 2 helyett 4 hangszóró
- 120Hz kijelző
- 64G vs 128G tárhely
- talán hardware (de igazából mire egyszer kevés lesz ennek az airnek a teljesítménye, addigra talán a pronak is az lesz, de azért még jobban utánanézek a 2 soc közötti különbségnek)Jelenleg egy mini 5-öt használok, előtte pedig egy 6th gen ipadem volt - igazából a minit megtartanám, és az új gépet olyan dolgokra használnám, amire a mininek kicsi a kijelzője - olvasás, tanulás (ez is leginkább tartalomfogyasztás) esetenként film/sorozat nézés.
Heti 4-5 óra használatra már-már az Air árát is sokallom (de ha napi 5-6 órát a kezemben lenne, akkor megvenném a prot.)
Most így végiggondolva lehet, hogy megvárom a 9th gen ipad megjelenését, hátha jó alternatíva lesz (de gondolom kijelzőből még mindig nem laminált és tükröződős lesz benne, anno a 6th gen-nél is ezzel nem tudtam igazán megbarátkozni, a mini laminált és antireflectiv bevonatos kijelzője sokkal jobban tetszik).Ipad air 4-ben is 4 hangszoro van
-
parandroid
félisten
Hogy megéri e azt úgy is te fogod eldönteni.
A soc "CPU" része még nem is annyira durva előrelépés, de a "GPU" az nagyon durva a pro-ban. A 4 hangszóró brutálisan jól szól, mintha nem is tablet lenne.(ez komolyan meglepett)
120Hz-es kijelző nekem nem adott akkora extrát, én nem estem hasra tőle. 64G viszont kevés, - nem 2015-ben vagyunk - ha egy picit előre gondolkodsz min 128G.
A Pronak nagyobb a fényereje is, szabad téren jól jön. Face ID-ról én már nem szívesen szoktam volna vissza Touch ID-ra. pl szeretem hogy ha nincs is feloldva rápillantasz, és elolvasod a kapott üzeneteket. Kamera majdnem mindegy egy tabletnél, de ha véletlen kell hát sokkal jobb a Pro.Ami nagyon bejött az a LiDAR-szkenner. Pont szobát rendezünk be és félelmetesen jó ez az AR lakberendezés

Neked kell tudnod mennyit szánsz rá, és milyen kompromisszumokat vagy hajlandó kötni.
Hangszórót én igazából a héten próbáltam először, szerintem eddig önmagában egyik gépen sem használtuk, mindig vagy bt hangszóróra ment a hang, lányomnak meg állandóan a fülében az airpods. Most családit csináltunk a spotify premiumjából, szóval én is elkezdtem használni, és meglepően jól szól, pedig ez csak egy 2 hangszórós mini5.
p
-
FerencF
csendes tag
-
Semin
őstag
- 2 helyett 4 hangszóró
- 120Hz kijelző
- 64G vs 128G tárhely
- talán hardware (de igazából mire egyszer kevés lesz ennek az airnek a teljesítménye, addigra talán a pronak is az lesz, de azért még jobban utánanézek a 2 soc közötti különbségnek)Jelenleg egy mini 5-öt használok, előtte pedig egy 6th gen ipadem volt - igazából a minit megtartanám, és az új gépet olyan dolgokra használnám, amire a mininek kicsi a kijelzője - olvasás, tanulás (ez is leginkább tartalomfogyasztás) esetenként film/sorozat nézés.
Heti 4-5 óra használatra már-már az Air árát is sokallom (de ha napi 5-6 órát a kezemben lenne, akkor megvenném a prot.)
Most így végiggondolva lehet, hogy megvárom a 9th gen ipad megjelenését, hátha jó alternatíva lesz (de gondolom kijelzőből még mindig nem laminált és tükröződős lesz benne, anno a 6th gen-nél is ezzel nem tudtam igazán megbarátkozni, a mini laminált és antireflectiv bevonatos kijelzője sokkal jobban tetszik).Hogy megéri e azt úgy is te fogod eldönteni.
A soc "CPU" része még nem is annyira durva előrelépés, de a "GPU" az nagyon durva a pro-ban. A 4 hangszóró brutálisan jól szól, mintha nem is tablet lenne.(ez komolyan meglepett)
120Hz-es kijelző nekem nem adott akkora extrát, én nem estem hasra tőle. 64G viszont kevés, - nem 2015-ben vagyunk - ha egy picit előre gondolkodsz min 128G.
A Pronak nagyobb a fényereje is, szabad téren jól jön. Face ID-ról én már nem szívesen szoktam volna vissza Touch ID-ra. pl szeretem hogy ha nincs is feloldva rápillantasz, és elolvasod a kapott üzeneteket. Kamera majdnem mindegy egy tabletnél, de ha véletlen kell hát sokkal jobb a Pro.Ami nagyon bejött az a LiDAR-szkenner. Pont szobát rendezünk be és félelmetesen jó ez az AR lakberendezés

Neked kell tudnod mennyit szánsz rá, és milyen kompromisszumokat vagy hajlandó kötni.
-
adalbert1
veterán
- 2 helyett 4 hangszóró
- 120Hz kijelző
- 64G vs 128G tárhely
Most így végiggondolva lehet, hogy megvárom a 9th gen ipad megjelenését, hátha jó alternatíva lesz (de gondolom kijelzőből még mindig nem laminált és tükröződős lesz benne, anno a 6th gen-nél is ezzel nem tudtam igazán megbarátkozni, a mini laminált és antireflectiv bevonatos kijelzője sokkal jobban tetszik). -
smc
addikt
-
FerencF
csendes tag
Aha, akkor nem csak én vagyok a béna, hogy nálam nem működik...
FerencF: Ez nem valami beta feature? Nálunk mindkét gépen marad (14.4, air3, mini5), de azon kívül, amit a widgeten látsz, nem jó semmire (ha kattintod, hibás weblapra dob).
p
Nem tudom mi csinálja. Nekem wi-fi verzió van. És nekem is 14.4 van fönt.
-
g@bo
nagyúr
Most megy minden, air3 van gen1 pencillel, csak tervben a váltás.
De ha már írtam: az időjárás app ipaden miért nem működik? Iphone-on maga az app mutatja az aznapi órás bontást, meg egy 10 napos prognózist lokációkra, ipaden meg a widget ugyanúgy néz ugyan ki, de ha megnyitnám, átdob safariba (404- es oldalra, lol).
p
sorry, tablet volt.
gen1 gen2 a töltő csati változott, nem?
-
Divinity
őstag
Sziasztok!
Melyik jobb választás? IPad Air 2019 64 Gb vagy Ipad 2020 32 Gb?
Tételezzük fel, hogy az áruk azonos.
Az alapfelhasználás (böngészés, Netlix, Spotify,) mellett szívesen játszanék is vele. Ez lenne az első Apple kütyüm.Ez elég egyértelmű:
ugyanaz a soc, ugyanannyi ram, akku kb pariban, gen1 pencil mindkettőnél.
Az Air-ben viszont több a tárhely, jobb a kijelző (szubjektíven jobb designban is) -
moleculez
veterán
Sziasztok!
Az alapfelhasználás (böngészés, Netlix, Spotify,) mellett szívesen játszanék is vele. Ez lenne az első Apple kütyüm.Nem tudom hogy jön ki egy árra, de mindenképp az Air. Laminált a kijelző, több tárhely.
-
Cartman023
aktív tag
Sziasztok!
Az alapfelhasználás (böngészés, Netlix, Spotify,) mellett szívesen játszanék is vele. Ez lenne az első Apple kütyüm. -
Divinity
őstag
De ha már írtam: az időjárás app ipaden miért nem működik? Iphone-on maga az app mutatja az aznapi órás bontást, meg egy 10 napos prognózist lokációkra, ipaden meg a widget ugyanúgy néz ugyan ki, de ha megnyitnám, átdob safariba (404- es oldalra, lol).
p
Az lett a válasz erre a kérdésre, hogy még nem tudtak előállni az iPadOS-re teljesen illeszkedő időjárás és számológép alkalmazásokkal így inkább nem is érhető el.
persze ez egy bs de hát ezt mondta Craig szóval így van
-
parandroid
félisten
Aha, akkor nem csak én vagyok a béna, hogy nálam nem működik...
FerencF: Ez nem valami beta feature? Nálunk mindkét gépen marad (14.4, air3, mini5), de azon kívül, amit a widgeten látsz, nem jó semmire (ha kattintod, hibás weblapra dob).
p
-
moleculez
veterán
p
Ezbisbolyan brainfuck hogy miért nincs számológép alapból
-
FerencF
csendes tag
p
Az hagyján, de az időjárás vidget eltűnik minden újraindítás után Air 4-en 😀.
-
parandroid
félisten
p
-
g@bo
nagyúr
Ügyes, nagyon ügyes. Bíztam benne, hogy csak az extra funkciókat nem tudja, de amúgy megy vele. Tehát akkor air3->air4 váltásnál kalkulálhatok új pencillel is... A gen1-et meg adhatom el ebayen, mert nekem nem fog kelleni, én nem rajzolok, nem jegyzetelek, lányomnak rajzolni meg kell egy gen2, az előzővel meg nem tud mit kezdeni.
Köszi az infót!
p
Nem a miatt nem megy?
-
parandroid
félisten
Köszi a tippet. Majd meglátjuk, mit hoznak ki ebből, milyen gyakorlati haszna lesz.
Nem sürgős, egyelőre elrajzolgat az air3-mal, magamnak meg vettem akciósan egy mini5-öt, de már a nejem is sorban áll, hogy neki is jár egy.
Nagyobbik lányom meg pedzegti, hogy jövőre egyetemre megy, meg fog halni egy pro nélkül, de azt lesheti - meg különben is térjünk vissza rá, ha tényleg ott ül majd, de jegyzetelni neki is elég lesz egy air, sőt... Hm, tényleg, ott lesz majd helye a pencil1-nek.p
-
Semin
őstag
Köszi mindenkinek, rápróbálok
Új hozzászólás Aktív témák
-
33100 - 33001
50653 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Macrodroid
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- általános iskolai rendszergazda
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i7-8650U 16GB 512 1év garancia
- újszerű iPad Pro 12.9" (5. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 256GB space gray asztroszürke
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB Tüzes Ezüst gar:2027.04.10.
- iPad Air 11 (2025) Rebound Magnetic Keyboard Case 360 - US Layout-Black
- iPad Air M1 wifi+ cellular új akku ajándék Smart folio
- XPPen Artist 12 Pro digitalizáló tábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem ipad-en jók az appok és multitaszkolni is jobb így. De hát gondolom ki mit szokott meg...

(kihez van közelebb, ki felé fordul jobban, stb...
.
1-1 fülhallgató, azt kész. Nálunk is ez a setup 2 gyerek 2 ipad, 2 bt fejhallgato.
Köszönöm
Ha kozel teszem a fulem a kivagashoz akkor hallani is