- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Francia91 #75269 üzenetére
Sikerült
A linkelt oldalon pirossal ott van: Please see my new article.
Persze h nem vettem először észre. Letöröltem az előző szoftvert, feltettem ami ezen a linken van [link](régebbi verzio) és 6.5 Mbps-el hasít a mobilnet
Köszi a segítségeteket
Ja, a gps-t is engedélyeztem, de igazából az mire használható? -
válasz
Francia91 #75131 üzenetére
Köszi az 5leteket, megpróbálom
A MemTest-et eddig a régi+új modullal együtt, valamint csak a régi modullal futtattam. Csak új modullal még nem, ez egy jó teszt lehet.
Szerintem este tolok rá egy Windows-t is és egy CoreTemp / HWInfo mellett indítok egy Prime95-öt. Ezzel figyelném a hőmérsékletet, egyúttal terhelném a CPU-t és a memóriát is dolgoztatnám.Üdv,
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Francia91 #74821 üzenetére
Nem szeretem a szoftveresen buherált dolgokat
Ahogy nézegettem a thinkpads.com fórumot, nem is találtam T410-hez bios-t, s valószínűleg nem a legfrissebből van moddolt (most 1.45).
Olyat találtam még, hogy le kell szigetelni a kártya 20-as csatlakozóját, így nem tudja letiltani a rendszer.
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #74529 üzenetére
Köszi, hogy ennyire segítőkész(ek) vagy(tok), jól esik.
A helyzet az hogy akitől vettem (Miskolcról), probléma nélkül visszaveszi. Pedig nagyon sajnálom, mert küllemre kifogástalan. Semmi kopás, karc, feszes lógásmentes zsanérok. Vagy mit tegyek? Vegyem fel a kapcsolatot akit javasoltál javításra? Mert tényleg sajnálom. Vagy inkább boltoljam vissza?Áh... Most tudtam meg, javítható ugyan, de 20ezer az ára.
-
válasz
Francia91 #74226 üzenetére
Hát, én azt számoltam, hogy egy ~15W fogyasztású valami az már majd' egy ezres havonta. Népztem Via C3-as gépet, az evett valami 21W-ot idle. Egy Core2-es lapot nem tudom, mennyi fogyaszthat, a T410-et még nem mértem le, de szervernek az lehet jobb, mert ha nincs használva, akkor kevesebbet eszik.
Az ultimate (ha film nem kell) az egy RasPi lenne (3,5W), csak 10 ropi, nincs rá keret.
Most egy fölös tablet alaplapból fogok alkotni valamit, az legalább nem fogyaszt, igaz nem is tudok 100% megoldani vele mindent.
Az elképzelés az, hogy házi biztonsági rendszer (kamera + ajtónyitás-érzékelő), és ha már mindig megy, akkor fusson rajta webszerver meg pár apróság.@Dhampir : Ha venni akarnék gépet, akkor vettem volna
Mondjuk mst kapja meg az asztalimat, a mini asztali laptopból, az későbbi projekt..
-
-
-
Scooter
tag
válasz
Francia91 #73910 üzenetére
Pontosat nem tudok mondani, de talán 1hónapja hogy észrevettem. Meg olyat is csinál mostanában, hogy videók alatt kis színes kockákat tol bele. Nekem sanda a gyanúm hogy a gpu gyorsítás van elk*rva, de nagyon... Mert a külső nvidia vgaval tökéletesen jó a kép meg minden.
Amúgy én is pont akkor vettem észre mikor új monitort vettem, és azt hittem vihetem vissza mert rossz.
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Francia91 #73840 üzenetére
PM-ben nem matatok, max a kijelzőt kapcsolom le jobb egérrel.
Chaser Most pattintottam vissza az akksit. Hmmm...mintha érzetre pattogósabb is lenne a boot és a programok indítása. Mióta megvan a gép, csak BIOS frissítéshez volt benne az akku. 1-2 alkalom bele fér, de nem hetente.
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Francia91 #73831 üzenetére
IGP-vel megy a gép, procit nem piszkáltam. MX4-es pasztát kapott és ennyi. Nem feszegetek semmit.
PM gondolom nem kavar be. Feltelepítettem és nem állítgattam semmit benne. Vezérlőpultban kiegyensúlyozottra van állítva az energiagazdálkodás. Egyedül éjjelre átkapcsolom energiatakarékosra, akkor szépen le is veszi a proci órajelét és a feszültséget is a rendszer.
RAM-ok is csont egyformák direkt, hogy ne legyen gubanc.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Francia91 #73685 üzenetére
Ez a kütyü hasznosnak tűnik, végre megoldhatná a HDMI vs. hang kérdését...
Azóta szereztem be egy olyan erősített hangfalpárt, aminek két analóg bemenete van, tehát egy a TV-re van kötve, egy pedig a laptopra. Ez a megoldás jó is lenne, ha nem búgna... de ha a dokkolóban van a gép, iszonyat alapzaj van / illetve nincs, ha a TV-re nincs bekötve a hang. De akkor meg TV, Xbox esetén csak a TV hangszórók szólnak.(gondolkozom egy DAC, beszerzésén, hátha annak jobb minőségű a kimenete. Mert pl. laptop+dokkoló + ha a telefonom (S4) van bedugva, nincs semmi alapzaj.)
-
soldi3r
veterán
válasz
Francia91 #72671 üzenetére
A CAD foleg jobban dolgozik a merevlemezrol. Ha egy osszeallitasi rajzbol nyitsz meg egy alkatreszt, ott nagyon eszreveheto az SSD hianya. A ceges Preci (Xeon, 32GB, HDD) es a W520 (i7, 16GB, SSD) kozott mar tenyleg nem tudnek kulonbseget tenni, csak hogy az egyikben nincs SSD es 6x annyiba kerult. Az M4500 meg azert lassabb volt.
-
-
HSM
félisten
válasz
Francia91 #72686 üzenetére
Igen, ilyen esetekben hatalmas előny az SSD, kétségtelen.
Viszont nem mindenki használja ezeket a programokat, pl. én sem.
Ugyanakkor mégegyszer köszönöm, végre kaptam egy valós felhasználási helyzetet, mikor nagy előny az SSD az általam tapasztalt eseteken kívül, mint a boot és a telepítések.
Azt mondjuk hozzátenném lábjegyzetben, ha nem lett volna 8GB ramod, csak az SSD, akkor sanszos, hogy közelse tapasztaltál volna ekkora előrelépést, mert a swappelés ugyanúgy megmaradt volna szűk keresztmetszetnek, ami megette volna a sebességet. Ugye a PC sebességét mindig a leglassabb feladathoz szükséges részelem határozza meg.Mondjuk ki tudod próbálni, msconfigban belövöd, hogy max 4GB rammal induljon legközelebb, és go.
(#72687) azbest: Jogos. HDD-nél egyszerre csak egy programmal szabad gyilkolni, ez is valós hátrány lehet.
Ezért is írtam, pl. torrenttel azonnal ki lehet nyírni a HDD sebességét és a felhasználó élményt, ha a rendszerpartícióval közös winyóról megy.
(#72688) Butcher82: Van SSD-m.
Be is fogom majd szerelni ha lesz kis időm. Ahogy írtam, csak az nem tetszett, hogy kicsit túl volt szerintem misztifikálva az SSD haszna bizonyos felhasználási módok mellett.
De legalább kaptunk még pár helyzetet, mikor tényleg hasznos és mire. Ez minden SSD fejlesztésen gondolkodó Thinkpad tulajnak hasznára lehet szvsz.
-
azbest
félisten
válasz
Francia91 #72686 üzenetére
Munkahelyi pécém majdnem minden területen erősebb a T61-esemnél, mégis sokkal reszponzívabb a noti az ssd-vel. Nem a sebessége, hanem a random olvasás és írás az, ami miatt sokkal jobb érzés ssd-vel használni a gépet. Win alatt a kezelőfelület nagyon nehezen reagál, ha éppen komolyabban dolgozik a gép. Egy start menü nyitás is hosszú másodperceket tud várni a hdd-re várás közben. Sajna linux alatt is eléggé akadozott az ui olyankor.
-
HSM
félisten
válasz
Francia91 #72603 üzenetére
Szerintem túl van lihegve ez az SSD dolog... Ha SSD-vel érezni, HDD-vel is kell. Persze, ha van elég ram a gépben... Én sima böngészéssel is simán ki tudok futni a 4GB-ból, akkor pedig elkezd swappelni a HDD és pápá a sebességnek. Első dolgom lesz jövőre az upgrade 8GB ramra. Mondom ezt úgy, hogy itt van mögöttem a polcon egy 128GB-os hibátlan Samsung 840 PRO SSD, amit csak be kéne dugnom és ráhúzni egy WIN7-et, és mégsem az hiányzik igazán a gépből...
(#72634) Cheiftan: Nálam a 9-cellás, 94%-os akkuval elmegy durván 6 órát. Cinebench alatt turbó nélkül 2,5 órákat ír hátralévő időnek, üresjáratban 8-at.
-
soldi3r
veterán
válasz
Francia91 #72327 üzenetére
Szinten, bar csak nehany honapja (vagy talan csak nehany hete) csereltem le a FF-ot. Azota a hajam is elkezdett visszanoni. Mondjuk en az AdBlock melle tettem egy Ghosteryt.
(#72328) Dhampir, Ha az ember nagyon kocka es belemerul a beallitasukba, akkor lehet. Nekem mint halando usernek nem volt jo a tehenes szoftver.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #72087 üzenetére
Ez így nem állja meg a helyét. Maga a sávszél egy tényező a sok közül. Az nvs 3100 pl 64 bit és kvázi hd 3650 tudású. Számolók, ram, gpu, órajel, stb. DDR5-ös vga 64 bittel szintén nem legalja, notebookban mondjuk nem sokkal találkoztam de van. A 3470-nél persze netto kiherélés a 64 bit.
-
Tomi0703
addikt
válasz
Francia91 #72082 üzenetére
Aha, akkor a teszt szerint a gyengébb, tehát ez. Ez jó gyengének tűnik.
T500. Kb. ilyesmire gondolsz? 2 giga ram még kellene bele, meg akksi. Apropó akksi, nem használtam még sosem laptopot. Akkut gyárit éri meg megvenni, vagy jó az utángyártott? Milyen árban mennek egyébként?
Közben a tabok elmentek, szóval lehet lenne keret egy T410-re az már azért egy nVidia 3100M-mel (meg i5-tel) már kielégítő lenne ugye? -
soldi3r
veterán
válasz
Francia91 #72034 üzenetére
Akkor nekem is Windows BOOT kerdesem van. Eddig nem foglalkoztatott a dolog, de akkor hatha... Nalam elmeletileg 3 rendszer van a gepen, ket W7 es egy XP. Az egyik hetes egy mSATA SSDn a maradekok egy HDDn. Telepiteskor csak 1-1 lemez volt benn. BOOTolasnal ha a ideiglenesen a HDD-rol inditom a gepet, neha az mSATA SSDn levo rendszer indul el. WTF!? BIOS reset?
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #71819 üzenetére
Ha a CoreAVC-re gondolsz, azt is tedd hozzá, hogy fizetős az a megoldás. Mellesleg sehol sem írják, hogy besegítene YouTube-videók lejátszásába, amiről pl. szó van most. Streamről beszélünk, netes videókról, nem pedig letöltött, mkv-konténer formátumban offline meglévő filmekről.
-
HSM
félisten
válasz
Francia91 #71816 üzenetére
A Chrome nekem csak akkor zabál, ha sok oldalt nyitok meg. Magam sem szeretem, de a T410-en mégis azt használom, mert kevés (5-6) nyitott tab esetén jóval gyorsabb, mint pl. a FF, jobban használja a több magot, ami egy ilyen lassúcska procinál rengeteget számít, mint az i5 M540. Az azstali gépen az i5 4690K-val nem volt gondom a FF-al.
Operát rég nem használtam, pedig a kedvencem volt, aztán eltolták a fejlesztését....
-
Tim82
félisten
-
-
jokeman
aktív tag
válasz
Francia91 #71406 üzenetére
Köszönöm!
Azt $hiszem az SSD-s dolgot hagyom túl bonyolult nekemés csak egy netezős noti lenne a T43 , csak a HDD már 40% ok és gondolom ezért dobál nekem mindig blue screant.
Memóriák jók azokat leteszteltem...........gondolom vagy az alaplap lesz vagy a HDD.
Azt meg tudnád mondani hogy akkor milyen IDE-s HDDt keressek bele, akár itt az aprón is körülnézek, nem muszáj nekem újat venni hozzá..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest