- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RumbachSándo
csendes tag
válasz
Gondwana #43008 üzenetére
Jelenlegi gépem össze van kötve a HI-FI torony erősítőjének AUX bemenetével a hagyományos 3,5 mm jack dugó segítségével. Ez lehetséges lesz, ha beszerzem az általad említett átalakítót.
Szóval azt mondod, hogy szintén csak ezzel a bizonyos átalakító használatával tudok normálisabb fülest használni a T430-al.
Szeretem a jó hangminőséget, ezért lenne fontos a számomra, hogy ne telefon kiegészítőt kelljen használnom zenehallgatáshoz.Köszönöm válaszod. Most már csak fel kell hajtanom ezt az átalakítót valahol.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #42550 üzenetére
Ezt már beszéltük párszor
Ram gondom így megoldódna, vga továbbra sem lenne dxva ready. Tehát előrébb lennék a rammal, de max 2x2-t kapna, 2x4-et nem vennék 20+ k összegért. +1GB ram viszont nem érné meg a mókolást. Ha váltanék akkor min. P8600 szint cpu téren. 1 nap minimum rámenne a lap cserékre. Inkább maradjon így gyári felállásban, ez nem legozott gép. . Ha T500 hw-rel meg lehetne ezt lépni nem gondolkodnék, de sajnos az nem járható út. Lesz kiegnek egy asztali gép majd. Ha meg ssd kerül végre a gépbe valszeg ram gond is megoldódik valamennyire, azért ha pagefile ssd-n van abból nem lesz mákdarálás. A böngésző ami zabálja a ramot, más nem is nagyon van megnyitva mellette. Az ssd meg nem érdekel, még torrenttel se fogom tudni elérni azt az értékét ami már kizárná gariból, ha meg 3 év után megdöglik már úgyse érne semmit, szóval mindegy.
szerk: sutszi Idézem magam: " De hát ki mire költi a pénzét" Nekem IPS az elődleges, ha az nincs nem érdekel mennyit megy akkuról meg milyen csoda hw-e van a gépnek. Talán a tabok nyomására pár év múlva lesz elérhető áron IPS notebook is. Addig meg T60. Esetleg T510 ha meggyőz, de annál drágább gép TN panellel részemről véletlen se. Akinek megfelel az vegye nyugodtan.
-
YumeD
tag
válasz
Gondwana #42506 üzenetére
Nekem lenne egy kérdésem, hátha láttál már ilyet: LGC akksi(cca 30 ciklus, 3 hónapja használom) és a max töltöttség(aktuális is, ha éppen fel van töltve) ha lassanként csökken is, még mindig a megadott gyári célérték felett van. Ezt leszámítva vígan müködik. Kezdjek aggódni, vagy ez megszokott?
-
dellfanboy
őstag
válasz
Gondwana #42506 üzenetére
megnéztem az aksit és azt láttam ráirva hogy cell from japan, manufactured by lenovo, azt nem láttam hogy sony, vagy sanyo.. de mind1.s
céges gép annyira nem para, most meg nem akarom felhívni az IT-t de ilyen esetekre van garancia? akksit csak adnak nem? több mint 1 éves a gép sajna.. közel 1,5. -
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #42393 üzenetére
Igen, már majdnem rád írtam, hogy tudod-e hova írtad le, de megvan, köszi
Véletlen nem tudod szalagkábelt mivel szoktak javítani? Az L alakban, ahol meg van hajtva nyomás hatására jó, de simán nem. Cinnel nem tudom mennyire ajánlatos ennek nekimenni.
További ötletem lenne a fűtőszál javító cucc, és azzal húzni oda egy csíkot. Sajnos ilyen miniatűr dolgokat nem szoktam javítgatni, apám meg ugye nagyfeszen dolgozik, ott is ritka a tized mm-es rézhuzal
Údemarha vagyok. Könyvjelzők közé amúgy beraktam azt a hsz.-t, sebaj, na, megvagyunk
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #41641 üzenetére
igen, nem. azért én pilláztam, mikor előjel nélkül mondta az x25-v, hogy mostantól 8mb unallocated. nyilván vinyóval is előfordulhat, de azért ott sokkal több a tapasztalat, sokkal kevesebb a gyorsandobjukpiacra már.
persze a wear-outhoz semmi köze. viszont a wear-out ha jól tudom szintén nem transzparens, nem látod mennyit használt el már a pluszból. elvi síkon egyszer elkezd fogyni a szabad hely, vagy nemtom.
-
Vegha
senior tag
válasz
Gondwana #41455 üzenetére
A cegunknel (fejleszto) mar evek ota megfigyeltuk a hdd-k hullasanak gyorsulasat. korabban csak nevettem rajta, de ma mar magam is elhiszem, hogy lehet osszefugges a napkitoresekkel.
jobb a bekesseg alapon akarok csak cserelni.
Nem szedtem meg ki a jelenlegi vinyot, de hogy ferne be kotyogas mentesen a vekonyabb vinyo a vastag helyere atalakito nelkul ? -
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #40937 üzenetére
Mondjuk jah, 800 forint a kábel és nincs szopó az átalakítókkal.
RazorGTR1: Az a baj, hogy FHD kijelzőt opcionálisként is nehéz szerezni. Örüljünk, hogy integráltakhoz is van. mSata jó ötlet, de mondjuk mellé 2 vinyót is.. az sok. És súlyban is. 2 keret+vinyó, és repkednek a 10 dekák. X sorozat szvsz neked kicsi lesz, de próba cseresznye, mi nagyon szeretjük őket, hurcoljuk is bőven.
Reszelni kéne a dolgokon, HP-k eléggé alumíniumok, távolról sem könnyűek. Dell E és TP ad jóféle műanyagos gépeket. Csak ugye melyiket a fiam közül...
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #40586 üzenetére
Ezekből újan már asszem egyik se kapható. Majd szétnézek ssd topikban, hátha desktopban töbeknél fordul elő hasonló chipes lap.
sutszi: Ezek alapján ha jól gondolom T500-ra felmenne W500 bios, mert elméletileg max a vga-ban lehet eltérés köztük hw-es szinten. Onnantól kezdve meg lehetne nézni mit kezd firegl driverrel. De ezt senki nem fogja kipróbálni sztem
Kacérkodtak a géppel páran, aki eljött megnézni az nem sokat gondolkozott rajta.
Van fenn most is egy hasonló kiépítésű norvég billel, 6 cell 70% körüli akkuval 68-ért, azt gyorsan lefoglalózták. Enyém 72 volt magyar billel, 9 cell 80+ akkuval, 8GB rammal 80k...ez a komb úgy látszik nem volt annyira jó vétel, vagy túl olcsón adtam és azt hitték baja van -
THomas007
senior tag
válasz
Gondwana #40085 üzenetére
Konkrétan egy játékot (gta 4) akartam elindítani rajta, de semmit nem látni a játék módban (pl. épületek), csak a közeli tágyakat, olyan mintha egy üres térben mozogna. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy kifejezetten játékra készített gép, csupán kiváncsi voltam, hogy hogyan fut/nem fut, illetve lehet-e rajta javítani...
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #39720 üzenetére
Egyik tippem ezt volt, hasonlóra gondolok én is.
subidu: Ma is szétbontottam a gépet, mert beesett egy kis morzsa a hűtőhöz és kiszedtem. Hidd el, amiket nyomogattál gépek lehet, hogy masszívabbnak tűntek, de ha levered a földre, akkor rommátörnek. Míg ez felveszi az energiát és csak a belső részeket tartja bent egy ügyesen alkotott vázrendszer. Nem hiába ájuldoztam, mikor először bontottam, pedig legtöbbször szétnyelezett notikat hoznak, másodsorban szoktam szoftveresen mókolgatni.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #39698 üzenetére
gondolom azért sokat segít, ha lógnak neki a motoros behajtók előtöltött csavarokkal. de most csak tippelek. na ja, meg napi 25-26 órában ezt a szűk 2 perces procedúrát csinálja.
nem sírok fel hangosan az x230 minősége miatt mert nem érdekel, de nem olyan már. végignyomkodtam az x-eket itthon, egyik lid és egyik palmrest se olyan. részemről csak ennyi. meg az elején amit ír, hogy a lenovo logóból kiesett egy darab 2 hét alatt... persze az lehet júzer error is.
-
Jag
senior tag
válasz
Gondwana #39497 üzenetére
Köszönöm, ez sajnos nem hozott megoldást.
Eddig nem ezen hallgattam zenét, ezért nem is tűnt fel. Filmet néztem max, ott nem jött elő.
de most elkezdtem fülessel zenét hallgatni és rendkívül zavaró.
A smart audioban az equalizer beállításaira egyáltalán nem reagál. Sőt, igazából bármit állítok nem történik semmi. csak a hangerőt tudom állítani. A foobar beépített equalizerén a 14-20khz-es csúszkát állítva sem történik semmi, csak jobban elkezd halkulni és hullámozni a hang. A többi hangszínre normálisan reagál. -
soldi3r
veterán
válasz
Gondwana #38436 üzenetére
golyóscsapágyas a t500 hűtése? esetleg a x200-é is?
(#38437) mustang28, szerintem az olaj minden formáját kerüld, a wd40-et pláne
amit Tikakukac ajánlott "fehér izét" látatlanba szerintem teflonspray-nek hívják (én azt is kerülném, nem erre való)
zsírsprét vagy lánckenősprét használnék -
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #38436 üzenetére
Első körben kompresszor, másodsorban ecset, aztán megint kompresszor, aztán WD40-es pancsi, aztán takarítás, szárítás, és lapátok visszamosása. Amelyik venti golyóscsapágyas az kap műszerolajat, vagy olyan fehér izét, amit fater hozott haza, állítólag germán cucc és nagyon csúszik, hát biztos. A ventik fajtájáról hallgatok, azt mindenki keresse ki magának, odáig nem jutottam még el lapos témában, de gondolom inkább golyó, mint csúszó, de passz. Asztalimban van vegyesen, összesen talán 20 darab, azoknál a fentebbi módszer bevált.
Külső radin van 5 venti 6k-s rpm-et is tudnak, na ők voltak azok akik kiverték azt a fehér kocsonyás-folyós anyagot. Kellemetlen. -
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #38359 üzenetére
oké mostmár a képek. és akkor a másik felét a drautoknak meg bedugom arra a helyre, amibe amúgy a kam menne? jól értem a tervet?
jól látom elsőre közösítetted 1+2-t (vagyhát a két jobboldalit)? ez az amit írtál nem működőre?
nincs valami bontott kép egy cerkáról valakinek? még mindig úgy érzem, hogy kis fantáziával rá tudnám szigszalagozni (akár levehetőre) az ujjam végére.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #38174 üzenetére
wááá wacom alá másodlagosnak... interaktív rajztábla hűtőre, akármire.
kis powertappel akár lokális tablet is lehetne. 32 dollár + 1 affs panel eleve wacommal...
Gondwana: jól értem, hogy ez kell hozzá, meg egy inverter? milyen tápfeszek kellenek wacom + panel kombónak? nem lenne rossz egy sftp kábellel meg 2 x 1mm vezetékkel tabletet csinálni. r, g, b, hs, vs, gnd, usb d1, usb d2...
na ezt most jól magamra dobtam. már csak egy lid kell.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Gondwana #38046 üzenetére
tegnap 4 órányi Lightroom-ozás után a T500-am hőmérséklet-adatai:
ventillátor max rpm-en ment, a gép múlt héten esett át szokásos negyedéves belső takarításon (portalanításon)
lakásban kb. 25 C volt
CPU: 61 C (max órajel)
GPU: 68 C (radeon3650 - max teljesítmény)burkolat alja - kézrátétel esetébenelviselhetően meleg, de ölben már nem lett volna kényelmes (kb. 40-42 C), míg billentyűzet + felső keretrész kézmeleg volt
gép dokkolón volt asztalon, rá volt kötve még egy 21-es CRT-monitor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest