- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
cassius.clay #64293 üzenetére
A telepitovel particionaltad?
-
Tikakukac
titán
válasz
cassius.clay #64290 üzenetére
Rekordom eddig 5 hibás ram 20-ból véletlenszerűen benyúlva és 3 vinyó egymás után mind rossz.
Szóval bőven beleférsz
Bár szvsz nem HDD hiba, más szellem van a dobozban.
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #64290 üzenetére
Jó, ezt nem írtad, nem tudhattam
Telepítőforrás milyen? Szűz telepítő, eredeti?
Még az olyan telepítő szokott ilyet csinálni, amibe bele van integrálva majdnem minden -
válasz
cassius.clay #64287 üzenetére
Sata driver nincs benne az xp-ban csak a win7ben , nem? AHCIban kell elnnie a biosban hogy felmenjen szvsz.
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #64287 üzenetére
Akkor nézd meg a HDD-t, de inkább cseréld ki egy biztosan jó darabra. Lehet, hogy defektes a vinyó
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #64284 üzenetére
Hát telepítés után átállítani eléggé gebasz...
Sorrend:1. AHCI-re állítsd át
2. Format C:
3. Telepítés -
válasz
cassius.clay #64284 üzenetére
Pedig utóbbinak jónak kéne lennie, ott valami más bibi van.
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #64282 üzenetére
Telepítés után állítottad AHCI-re?
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #47436 üzenetére
64 bit se gond, a gyártóra figyelj amit mondtam. Elég sok van nálam kukában sajnos. Most is egy döglött 54-es van a gépben, merevítőnek mondjuk jó
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #47434 üzenetére
Én 32 biten használom, ott nincs vele gond, 64 bitről nem tudok nyilatkozni. Szerintem ez nem a ThinkPad támogatottságon, hanem maga az Express Card hardver támogatottságán múlik (szerintem)
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #47432 üzenetére
USB 3.0-hoz kell driver. Chaser kollégánál lehet ilyen Express Card cuccot kapni, én is tőle vettem. Ha neki éppen nincs, van aprón másnak is, 2-4 ezer között mozog az ára.
És jól gondolod, ott van bal oldalt, a műanyag daraba meg vakdugószerű dolog. -
eutikhus
csendes tag
válasz
cassius.clay #46190 üzenetére
Köszönöm a segítséget! :-)
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #46199 üzenetére
miért ne lett volna?
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #46151 üzenetére
Igen, hosszútávra érdemesebb talán a 120-as ha van rá keret.
otps: 5 év garival gépet szerintem soha az életbe nem fogsz találni, X201-et találtam 4 évvel, azt is a véletlen szülte. De az X200 egy nagyon megbízható gép, szerintem nyugodtan be lehet vállalni pár hó garival is, pl. itt a hardveraprón alfa156 nevű tagot tudom ajánlani, korrekt megbízható eladó és ad számlát is 6 hó garival.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #46139 üzenetére
Jóval gyorsabb egy mai SSD bármilyen HDD-nél.
Egyébként szerintem 60-64GB-tal is el lehet már lenni. Mivel durván felmentek mostanában az SSD árak, csak ekkorát vettem, azt is használtan (garival). Office 2010 Professional Plus-t és alapvető alkalmazásokat telepítettem rá, beleértve Windows 7 Pro x64-et és van még 27GB szabad helyem. Ráadásul alapból félretettem 5,9GB-ot a Over Provisioning-nak, így a partícióm tényleges mérete mindössze 53,6GB.
szerk: A lapozófájlt 16-4096MB-ban adtam meg és a hibernációt letiltottam, ezekkel is meg lehet spórolni pár GB-ot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #46137 üzenetére
igen, ennyi az egész
-
Tim82
félisten
válasz
cassius.clay #46135 üzenetére
a beépítő keret jó hozzá, amibe most van a vinyó?
Igen.
Ultrabay I-II vagy valami hasonló jelülésre gondolok.
Serial Ultrabay Slim egészen pontosan.
-
franc0
őstag
válasz
cassius.clay #46132 üzenetére
Jah, de nem is annyiba kerül, mint a Samu/LG féle belépőszint.
Olyan mint az Apple, gagyit nem csinál, de az árát elkéri.Egyébként vegyél egy Samsung 840 SSD-t oszt csoki.
-
válasz
cassius.clay #46117 üzenetére
Mivel jómagam már "megettem" néhány LGC akkut is, jólt tudom, hogy sajnos messze nem olyan minőségű, mint egy PANA.
A SANYO egy fos, az LGC kicsit jobb, de ennyi. (szvsz)Amúgy, mostanában vettem észre, hogy pl. az X230-hoz gyártanak olyan SANYO akkut is, amire nem 1, hanem 3 év garit ad a Lenovo. (természetesenl más az FRU száma is)
Ebből arra lehet következtetni, hogy a SANYO is képes korrekt cellákat gyártani (ha akar), csak náluk is az olcsó kategória az ratyi. Úgy tűnik a PANA technológiája alapból jobb, de gondolom drágább is, ez magyarázza a minimális előfordulását a PANA cellás akkuknak. Feltehetőleg csak "biztossági okokból" van több beszállító. -
válasz
cassius.clay #46126 üzenetére
Kell.
-
soldi3r
veterán
válasz
cassius.clay #46120 üzenetére
hasznalattol es beallitastol fuggoen 5-6 ora elkepzelheto
azok a porcik altalaban eleg jol turik az alulfeszelest
-
soldi3r
veterán
válasz
pedig igen jofele!
-
Tim82
félisten
válasz
Gyári egyébként az akku, ha az Lg gyártotta?
Igen.
Gondolom az Lg akkor nem olyan nagy szám.
De, jó tapasztalatok vannak vele. Valószínűleg lesz olyan tartós, mint egy Panasonic akku.
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #46110 üzenetére
(sanyo: 10 - 150 ciklus, pana: 100 - 500 ciklus
Szerk: ez statisztikai sacciometria, mert mindig akad egy hangos kisebbség akinél màrpedig a sanyoval sincs semmi baj, plàne, hogy immàr a sanyo is a pana tulajdonàban van) -
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #46110 üzenetére
Intel only 5-7 kb
Ati 3-5 kb -
xcds
őstag
válasz
cassius.clay #46107 üzenetére
DVD író.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #46105 üzenetére
első széria, javított széria (sokadszorra linkelve
)
Kb. ennyiről van szó, kikapod a billt és meg tudod nézni, de 2010-es gyártás már tuti ilyen, az enyém valamikor 2009 tavaszán készült és már az is ilyen volt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #46102 üzenetére
A billentyűzet alá került egy fémlemez, hogy ne süppedjen a billentyűzet. A T400/T500 stb modelleknél vezették be a könnyített billentyűzeteket, viszont a kellő alátámasztásról eleinte nem gondoskodtak, ezt pótolták pár hónap elteltével.
-
tototos
addikt
válasz
cassius.clay #46102 üzenetére
Az első darabok után 1-2 hónappal elvileg már van benne. Legegyszerűbb ha megnézed magad.
-
válasz
cassius.clay #46096 üzenetére
Itt a lényeg a fém váz az élő műanyag alatt
-
xcds
őstag
válasz
cassius.clay #46003 üzenetére
Az a baj, hiába kérdezel ilyet, senki nem tudja eldönteni helyetted. x200 mellett csak az affs upgrade lehetőség szól, ha hurcolászás nem sok van. T400 nagyobb felbontás, méret, optika..
-
franc0
őstag
válasz
cassius.clay #45984 üzenetére
Meddig testelsz még egy használt 70 ezres gép megvételén? Mintha már azt is mondtad volna valamikor, hogy "szombaton érkezik az X200"...
-
parkasz
senior tag
válasz
cassius.clay #45992 üzenetére
ezzel egyetértem.nekem is volt több hp, és dell is de annyira egyik sem jött be. Mondjuk az Alienwar m17 r1- től nehezen váltam meg, de a felhasználási igényem megváltoztak amiket jelenleg a t500 bőven kielégít, így ez az érzés már fakul
én is maradok már a thinkpadnél szvsz -
parkasz
senior tag
válasz
cassius.clay #45990 üzenetére
Akkor jó hogy osztom itt az észt
Nekem is időnként előjön a váltási mizéria. legutóbb pár éve alkbi költözésnél.
lehet nyáron is műsoron lesz, mert jön a második gyerkőc, így lecsökken az élettér a lakásban. Ergó lehet, hogy az asztal helyett én viszont többet kell pakoljam a gépet. ki tudja mit hoz a jövő -
parkasz
senior tag
válasz
cassius.clay #45988 üzenetére
ha netán egy helyen vennéd nézd meg egymás mellett a kettőt. Úgy az igazi. Amúgy súlyban ha jól emlékszem kb 0,7kg a különbség az x200 javára (akksi mérettől függ persze a pontos érték) bár itt tuti lesz valaki aki gramm-ra pontos értéket mond neked
-
parkasz
senior tag
válasz
cassius.clay #45984 üzenetére
Szia!
Azok alapján amiket írtál a t400-at választanám. Főleg ha nem ölben használod. De persze ez egyéni vélemény. Nekem t500 van, én is néha cipelem, mondjuk havi 1-2 alkalom. Ennyi nekem belefér.
Főleg mert ssd mellett nekem is 500gb-s vinyó van caddyben a gépben -
Tikakukac
titán
válasz
cassius.clay #45935 üzenetére
De ki mondta, hogy olvas? Senki. Lehet, hogy egy egység áram alatt van végig, mert zár egy áramkört a bekattintott dugasz? Igen. Ezt ha neked kemény elfogadni akkor megértem, de amíg nincs komoly érv vagy bizonyítás, addig mindkettő áll.
Mellesleg Acer vakdugókról tudok nyilatkozni, ott konkrétan fele olyan rövid, mint a rendes kari. Talán véletlen? Nem tudjuk. Lemérem, megnézzük és majd örülünk.
szerk.: Érzésre megmondod? Basszus, te nagyon komoly segítség lennél méréslaborokon, érzésre megmondod a szinuszokat meg hertzeket is? Jöhetnél 3. társnak valahogy...
Én azt mondom, hogy perpill nincs bizonyíték egyikre sem. Így ha valaki azt mondja, hogy valami márpedig úgy van, az tippmix, nem pedig valóság és tény. -
soldi3r
veterán
válasz
cassius.clay #45938 üzenetére
pedig az x200 ilyen
-
Tikakukac
titán
válasz
cassius.clay #45930 üzenetére
Senki sem azt mondta, hogy annyit fogyaszt, mint read alatt. Az lett írva, hogy fogyaszt. Ami igenis elképzelhető, ha készenlétbe pöttyenti az olvasót a bedugott kari "kattanós" része, akkor jah. Nem tudom mennyire van meg a készenléti és áramköri elemek fogyasztása a fejedben, de igen, lehet kapsz egy teljes akksinál 2 percet. Én már hagytam úgy abba filmet akksi vége miatt, mert 2 perc kellett volna és rohadtul ideges is lettem. Na ennyit erről.
De úgyis bontok gépet húsvétkor, megy ki a garázsba, fatertől kilopkodom az összes létező kütyüjét és megmérjük, ez a megoldás, nem a vakvilágba kiabálás.
-
válasz
cassius.clay #45928 üzenetére
Igen, valóban egy rakás gépben van gyárilag vakkártya, de azokban nem olyan kártyaolvasó van, mint az X200-ban.
Én egyszer próbáltam tenni ez enyémbe, de azonnal megjelent egy (üres) meghajtó a sajátgépben és a led is a foglalat mellett égni kezdett. (persze ilyet nem produkált abban a gépben amiben gyárilag volt)
Ezért mondom, hogy szerintem nem jó ötlet az X200-ban a vakkártya. -
Schuby
aktív tag
válasz
cassius.clay #45930 üzenetére
dummyt nem is érzékeli az olvasó. nekem több gépembe is van, sehol nem reagál rá. viszont nem költöznek be a porcicák.
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #45928 üzenetére
Ha rossz helyen van a bevágás a dummy-kártyán, kb. 2-300mA is lehet iddle valami tervezési ökörség miatt a fogyasztása, persze, ha csak benne van, de a presence-detect kontaktot épp nem nyomja, akkor benne ülhet. (Ezért nem feltétlen jó ötlet a µSD adapter dummyként való használata)
-
franc0
őstag
válasz
cassius.clay #45867 üzenetére
Elmész oszt megnézed.
Amikor ott voltam a múlt héten, 1 darabot fogtam a kezemben, az rendben volt. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
cassius.clay #45862 üzenetére
Ha rendszeresen veszel, akkor hol a probléma?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
cassius.clay #45862 üzenetére
Még nem láttam. Sőt, még x200-at sem láttam soha élőben
Holnap küldi futárral. Már én is vettem egy T61-et tőle.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
cassius.clay #45848 üzenetére
Ma egyet beszereztem
, de biztos van Neki több is.
-
_q
addikt
válasz
cassius.clay #45809 üzenetére
http://logout.hu/bejegyzes/luminary/windows_telepites_pendrive-rol_a_legjobb_modszer/hsz_1-50.html#rel_msgs
Én az itt leírtak szerint csináltam, tehát beütöttem parancssorba azt a pár sort és már kész is volt a pendrive-ról bootoló win7 telepítőm. Szerintem ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás. Utána már csak a boot menüben kell az usb-ről történő bootolást kiválasztani és már mehet is a telepítés.
-
soldi3r
veterán
válasz
kb igen, bar volt mar olyan stickem, amibol csak konzolossan tudtam telepitot csinalni
-
Tikakukac
titán
válasz
Ja, USB be, boot és win.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #45800 üzenetére
Mono és a gép alján helyezkedik el, elég szarul szól és hangerőben sem jeleskedik, filmnézéshez határeset szerintem, de nem is ez a fő profilja egy ilyen gépnek. A T-n jobbak a hangszórók, a 10-es szériától kezdve már kifejezetten kulturált hangzásuk van (persze noti viszonylatban).
-
Tikakukac
titán
válasz
cassius.clay #45803 üzenetére
Van, persze, ha hazamegyek akkor ezt viszem mindig, nem egy Altec, amihez szoktam, de szokható és elegendő.
-
Tikakukac
titán
válasz
cassius.clay #45800 üzenetére
Szimpla hangszórós. Üzleti gépes, tehát arra amire kitalálták jó, de fokkal sem több. Miki az van.
-
G-lader
tag
válasz
cassius.clay #45792 üzenetére
Simán! Nekem az első TP-m (csak spéci célokra kellett ezért egy régi darab volt) volt olyan hogy csak Point stick volt rajta, és kb 1 hét használat után az ember megszereti!
-
audi100td
nagyúr
válasz
Szerintem máig az egyik legjobb subnoti, főleg az "s" változat, mivel halkabb a ventije.
-
soldi3r
veterán
válasz
semmi gond nincs a trackpointtal, jobb mint a touchpad
egyedul az 1db hdd hely a hatranya a gepnek, ha ez nem gond, akkor majdnem tokeletes -
Tikakukac
titán
válasz
cassius.clay #45784 üzenetére
Hasonló ötlött fel bennem múltkor. Aztán rájöttem, hogy az a t400 másfélszer nehezebb, így byebye bűnös gondolatok.
Sata2 alapból mindkettő, és elviekben 8 giga a plafon ramból, ahogy már megjegyezték. -
Tim82
félisten
válasz
Ugyanazt a chipset-et használja mindkettő, így az X200 is SATA II-t tud.
Mindkettő maximum 2 db, egyenként 4 GB-os DDR3 modullal bővíthető.
Szerk.: lassú vagyok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Mindkettő SATA2-es, már a T61/X61 is az volt (mod BIOS-szal). 2x4GB DDR3 mint a két gép esetén.
-
válasz
cassius.clay #41108 üzenetére
Minden további nélkül, de nyilván nem maxon.
Ha erről a chipről van szó. Ha esetleg bírja a hűtés, húzz picit a memóriáján, azt szereti a IV. -
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #41110 üzenetére
??
-
SG3rg0
őstag
válasz
A ramjaid 1600mhz mennek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
szinte kizárt
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40957 üzenetére
Most nem személyeskedésből, de ha ennyi eszed van, hogy burogatod bele a vizet, akkor mit vársz? Hivatalosan is csak cseppálló. T60-ról volt fenn youtube-on egy házi teszt, de azt nem kell készpénznek venni. Elég ha előtted valaki szét szedte a gépet és nem jól rakta össze, és már nem megfelelő a víz elvezetés.
"Gyári garis a gép. Javitják ilyenkor, vagy mi a teendő?"
Ha ezt elmondod nekik elhajtanak a fenébe, illetve ugrott a garid. Ha úgy beviszed, hogy nem indul a gép és nincs a belső alkatrészeken a víznek nyoma, kicserélik benne az alaplapot, vagy ami épp meghibásodott. Lehet csak a bill ment tönkre, talán ha kiszáradt a gép elindul megint.
-
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #40954 üzenetére
Érdekes...az elmúlt kb 1 évben akadt néhány beleborogatós eset itt a fórumon és a tünet mindig ugyanaz lett...nem kapcsolt be a gép...Most akkor hová tűnt a cseppállóság. Nem értem...
Egyébként az igazsághoz szerintem hozzátartozik, hogy a bekapcsoló és vonala nem volt soha az...
Megoldás lehet talán, áramtalanítod teljesen(akkut is ki kell venni) majd néhány napig hagyod száradni...
-
Dhampir
félisten
válasz
cassius.clay #40684 üzenetére
Egy multicégtől frissen nyugdíjazott W500/520-ra én is beneveznék.
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #40625 üzenetére
Nem az az érdekes, hanem hogy kezeli-e?
Ha jól tudom, kéne kezelnie, csak szeretnék biztosra menni előtte
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #40617 üzenetére
Mi van, ha teljesen kikapcsolom, igy, hogy már 8Gb van a gépben?
Többnyire semmi - néha viszont előfordulhat olyan eset, hogy egy program vagy túl sok RAMot igényel, vagy csak nincs már elég fragmentálatlan RAM. Ilyenkor beficcen egy restart, és minden megy tovább a régi szép módján. Én néhány melónál nem engedhetem meg magamnak, hogy esetleg kiakadjon, ez nekem megéri, hogy beáldozzak 16MByte SSD-t. Ennyi. -
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #40604 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül kikapcsolni kell, hanem csak leméretezni.
-
mustang28
tag
válasz
cassius.clay #40554 üzenetére
Vagy a MiniTool Partition Wizard. Ez egy jó kis program! Nekem ezzel sikerült növelnem a C méretét a D rovására!
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #40552 üzenetére
Bármilyen normálisabb partícionáló megteszi, én Paragon Partition Managert használok. A Windowsnak is van beépített partícionáló eszköze: Start--> Számítógép, itt jobb klikk és "Kezelés"--> Lemezkezelés az oldalsávban, aztán a kiválsztott meghajtón /jelen esetben C:/ jobb klikk és "Kötet zsugorítása"
Aztán a leválasztott részt új kötetté alakítod -
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40550 üzenetére
Az a 3.x nem BIOS, hanem valami utility, ez maga BIOS: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40543 üzenetére
Innen le tudsz szedni minden drivert, BIOS-t, utility-t: [link] (BIOS win alól kényelmesen flashelhető)
de a drivereket gyorsabb system update-tel felpakolni, amit kifelejt azt érdemes csak külön letölteni (általában PM driver, Intel AMT)
a "kék" gombhoz a Toolbox-ra lesz szükséged, de már nem elérhető a lenovo honlapján, innen tudod pl. leszedni: 32bit, 64bit (feltöltöttem mediafire-re, az eddig data.hu-s link nagyon lassú volt
-
Francia91
veterán
válasz
Hogy pendrive-ról lehet-e BIOS-t frissíteni, azt nem tudom, őszintén mindig beértem a CD-s lehetőséggel
Lenovo oldalán biztosan fent van a frissebb BIOS, ha adtak ki rá. -
Francia91
veterán
válasz
Ahhoz nem driver kell, hanem program, amit előhozol vele. ThinkVantage Toolbox pl
Igaz, hogy nekem T60p-m van, de CD-ről való BIOS frissítés sztem elég biztonságos. -
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40533 üzenetére
akkor erre lesz szükséged: [link]
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #40525 üzenetére
(napokban láttunk itt is hirdetve sok-sok donorgépből összerakott ThinkPadet - persze az ára is olyan, ha a tied is ilyen - tudtodon kívül, akkor már csak a matricán van garancia, a gépre nincs
. Ezt úgy tudod első körben ellenőrizni, hogy összeveted a BIOS-képernyő Type/Serialját a matricáéval. Az alaplap UUID-jét persze nincs mi alapján ellenőrizned, de ha nincs beírva BIOSban, akkor megintcsak buherált alaplap)
Szerk.: Ezért nem tanácsos BIOS screenshotot kitenni hirdetésbe, mert véletlenül lesz egy-két klónja a gépnek, ami alapján akár le is tilthatják a tied garanciáját.
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #40525 üzenetére
Sztem a legtutibb lekapni a hűtést és megnézni mi van a chipre írva.
audi100td: Azt hittem unoffocial megoldották TP júzerek, de akkor nem
Igen lehet driver problem, mondtam is, de innen azt nem látom. Viszont ha bedriverezés után is 3650-nek látja minden, akkor én lekapnám a hűtést. Gondolom más van írva a normál és firegl verzióra. -
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #40520 üzenetére
Nem létezik, talán rossz driver van fenn. De ha mégis 3650 akkor lapot cseréltek benne, ha nem tévedek nagyot ugyanaz a lap megy T500/W500-ba, csak a vga más. Gpuz-vel meg tudod nézni mennyi a ram. +650-.nek 256MB ddr3.
Powermanager ikonon lehet váltani. Jobb klikk, energy saver - intel, high performance - ati. A switchable drivert kell feltenni, anélkül nincs kapcsolgatás. Külön intel és ati nem is kell, T500-nál legalábbis.szerk: Jah biosban engedélyezve legyen az "OS select" vga részlegnél.
szerk2: vmelyik hp-mnál jártunk úgy, hogy firegl helyett a normál verzió volt ws-ben, biztosan abban is kidöglött a lap és normál verziósat kapott...játék szempontjából még mondjuk jobb is
-
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #40514 üzenetére
Nem kell papír...gyári számok alapján tudnak mindent...
Fentebb linkelték is az oldalát, a neve Smartservice. Aki innen eddig odament, az csak jót mondott. Szóval ajánlott neked is azt a helyet felkeresni, kivéve ha bírod az extrém sportot...ha izgalmakra vágysz akkor bármely szerviz jó. Itt biztos, hogy "unalmasan" simán fog menni minden...
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40478 üzenetére
Nem. Meg lehet bontani a gépet, persze nem bárhol, vannak CRU alkatrészek (=Customer Replaceable Units), mint pl. a HDD+takaró, palmrest, RAM, billentyűzet. A géphez tartozó manualban fel vannak pontosan sorolva.
-
mustang28
tag
válasz
cassius.clay #40472 üzenetére
Nem csak most lassú! Már egy hónapja biztos ilyen!! Valami kis szerverről üzemelhetnek!
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40474 üzenetére
Teljesen mindegy milyen op.rendszer van a gépen, akár HDD nélkül is beviheted.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40472 üzenetére
általában 1-2 dolgot manuális kell még telepíteni
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40468 üzenetére
Fényesedés a normál használat nyoma, ilyen okból kifolyólag tuti nem cserélnek alkatrészt. Zsanért szerintem csak akkor ha van megnövekedett holtjátékai is, vagy nem tartja rendesen a kijelzőt.
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #28771 üzenetére
Próbáld felrakni újra a wint, kizárva hogy hw hiba. Mert ez a lassú boot lehet éppen SB hibától is, másik hdd-vel is érdemes lenne megnézni.
sutszi: Azok új kortukban se voltak gyorsak
ott reális 1 perc körüli boot idő, ha még 7k2-es is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #28771 üzenetére
Na ez mostanra engem is elkezdett érdekelni, mert a gyári 80GB-os Hitachi érezhetően lassú. Bár nagyjából 60-80 mp alatt gombnyomástól eljut a használhatóig a rendszer
(Nincs turbo memory)Melyik részen tölti a legtöbb időt az indulás során?
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #28754 üzenetére
Biztos nem normális. Mindegyik T60-am kb 30-40 sec alatt win ready volt, persze nem is szoktam telerakni minden sz@rral. Jellemzően a powermanager töltődik be leglassabban, 1ébként 30 sechez van közelebb a boot egy korrektebb 7k2 hdd-vel. SSD-vel 17 sec körül volt. Gondolom T61-nek se kéne lassabban bootolnia.
Ha T61-ed van nincs benne intel turbo memory? Egyik nagymesternek is az fogta vissza a bootot. -
NaNe80
csendes tag
válasz
cassius.clay #28761 üzenetére
T61 PATA, T400 SATA --> nem jó!
-
lapa
veterán
válasz
cassius.clay #28759 üzenetére
nemtom win7 alatt megy-e még a bootvis, az megmutatja a valót. máshogy elég reménytelen.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #28752 üzenetére
Mennyi RAM van ebben a gépben? Lenovo recovery lemezről lett telepítve, vagy sima win7?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Ha megnézed a Kingston SSD V200+ tesztjét, ott a WD Scorpio 7200-es nem sokkal gyorsabb.
Azért az induló szolgáltatásokat átnézném a helyedben, hátha lehet még gyomlálni, gyorsítani.(Az előbbi kolléga értékét kezeld helyén, mert SSD-t használ)
-
!Overdose!
őstag
válasz
T60 (T2400, 2Gb, SSD): 31 másodperc.
-
rgeorge
addikt
válasz
cassius.clay #28745 üzenetére
Ha nVidia NVS140-ed van, akkor ne terheld, elmelegszik és tönkremegy.
-
azbest
félisten
válasz
a betöltési idő sokmindentől függ... ha sok program és szolgáltatás fut rajta, akkor nem csoda ha lassan indul... már ha azt az időt mondod mire használható állapotba kerül az oprendszer
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #28752 üzenetére
igen, teljesen jó
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #28748 üzenetére
Pl. GPU-Z-vel lehet monitorozni ha minden igaz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #28745 üzenetére
notebooknál a furmark-ot kerüld, kinyírhatja a gpu-t olyan erősen terhel, szerintem 3dmark 06 megfelel, procihoz pl. prime95
rii: nem, csak legyen nyitott állásban, különben nem tudod belerakni a gépet
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #28743 üzenetére
szerintem nagyjából oké, kérdés terhelés alatt meddig kúsznak fel, gondolok itt első sorban a gpu-ra, az a legérzékenyebb pont ezen a gépen
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #28740 üzenetére
Nem tudom mi fogja vissza, de a hőfokokat szerintem nézd meg Aida64-ben.
-
zollí
csendes tag
válasz
cassius.clay #28736 üzenetére
ha hdd-d van, csak időfecsérlés...
amikor én frissítettem a sata2-őt, pont semmi változás nem volt a sebességben hdd-nél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest