- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cassius.clay
senior tag
Köszi srácok közben már megoldottam. az volt a gond, hogy a bios túl régi volt rajta, dobtam fel Xp-t és az alól frissitettem a biost. Aztán át kapcsoltam ahci ra formáztam a c-t feldobtam a win 7.et és kész működik
. A bios 2007 es volt rajta, most 2011-es. -
cassius.clay
senior tag
válasz
Francia91 #64286 üzenetére
Compatible módban volt a gép alapból.
Így raktam fel a Windows 7 32 bitet.
Nem indult ezért átállítottam AHCI-re. Így sem indult.
Hagytam AHCI módban és újra telepítettem a rendszert úgy hogy formáztam a C-t, tiszta telepítés.
Így sem működött. Jelenleg XP-t próbálok felrakni rá aztán frissíteni a bios-t hátha ez megoldja a problémát. Addig is várom az ötleteket. -
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad T60. T2400 procival így ugye csak a 32 bites rendszer megy rá.
Gyárilag XP s volt.
Most dobtam rá 32 bites Windows 7 ultimate et, és biosban atallitottam a sata módot AHCI ra de telepítés után folyamatosan újra indul a gép, nem tud bootolni vinyóról.
Mit kéne tennem? Átállítottam compatible módra aztán vissza AHCI ra de egyikben sem bootol be.
Mit tegyek? -
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. T400-am van és szeretnék USB 3.0--ás portot varázsolni rá. Tudom, hogy az Express card slotba kell venni ilyen bővítő kártyát.
Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, mert sosem bővítettem és vásároltam még ilyen Express Card-ot.
Szóval kérdések:-T400-on az Express Card foglalat-ha szemből nézem a gépet- bal oldalon van közvetlenül a gép elején az USB portok előtt, ugye?
-Ezekben szokott lenni valami műanyag kis kártya is. Az mire szolgál? Vakdugó, mint a kártyaolvasóknál, esetleg valami adapter a leendő Express Card-hoz?
-Mire kell figyelni, hol és milyen kártyát vásároljak a fentebb említett célra?
-Hogyan működik? Csak betolom a slotba és felismerte a gép, kész? Vagy kell hozzá valamilyen driver, ilyesmi?
-Egyelőre ennyi jut eszembe, de minden ötletet szívesen fogadok ( konkrét hely, ahol érdemes vásárolni, átlag ár, stb ) -
cassius.clay
senior tag
válasz
franc0 #46133 üzenetére
Miért? ha azt vesszük, egy beépő plazma 120 ezer ft kb újonnan. Ugyanennyiért van LG is, de az egy rakás sz@r.
Köszi a tippet, a Samu 840 est dicsérik, ahogy hallottam. Már csak anyagi korlátai vannak.
T400 hoz mi kell, hogy be tudjam építeni? a vinyó helyére menne, gondolom a beépítő keret jó hozzá, amibe most van a vinyó?
A vinyót pedig az optikai meghajtó helyére szeretném berakni. Ehhez mi kell ? Egy ultrabay keret? van ezeknek pontos tipusa, ami kifejezetten a T400 hoz jó? Ultrabay I-II vagy valami hasonló jelülésre gondolok. Csak simán betolom a helyére, mint az optikai meghajtót és fel is ismeri a gép? Tudtok olcsó, megbízható, személyesen átvehető forrást mondani erre a keretre? -
cassius.clay
senior tag
válasz
eric.cartman #46130 üzenetére
Érdekes, hogy általában a Pana mindenből jó cuccot csinál. Náluk a belépőszint is (mondjuk plazma tv-nél) teljesen korrekt minőséget jelent.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
FoxiestFox #46127 üzenetére
Honnan tudom, hogy van-e olyan az adott SSD-ben és mire jó az a trim?
-
cassius.clay
senior tag
Jah, klassz kis konfig, nekem elég gyors.
P8700
1440x900
Intel VGA
FPR
8GB DDR3 160Mhz Kingston
500 GB 7200RPM ToshibaMár csak egy jó SSD kell majd bele. Mit ajánlotok? Mit kell figyelembe venni SSD választásánál T400-hoz, hogy a maximális teljesítmányt sajtoljam ki belőle viszonylag olcsón?
-
cassius.clay
senior tag
Jah és P-s proci. P8700
-
cassius.clay
senior tag
Köszi srácok, ez megnyugtató! Egyébként simán inteles a gép, szóval elképzelhető az 5-6 órás üzemidő egy ilyen akkuval?
-
cassius.clay
senior tag
Köszi srácok. Most néztem power managerbe, hogy LGC van írva manufacturernek. Ez gondolom akkor LG gyártmány? Még az eredeti gyári akku lehet, mert 2010-es első hazsnálatot ír a power manager, a gép is akkoriban készült.
Gondolom az Lg akkor nem olyan nagy szám. Gyári egyébként az akku, ha az Lg gyártotta? -
cassius.clay
senior tag
Egy 9 cellás, összesen 84-szer feltöltött (tehát még elég új) akku mennyit bír T400-ban szerintetek?
-
cassius.clay
senior tag
Volt már pár T400-am, T500-am, de ez teljesne hibátlan, makultálan és eléggé maszívnak tűnik. Szerintem ez merevített változat.
-
cassius.clay
senior tag
Ezek szerint van olyan T400-as amibe még nincs merevítés? Ezt nem is tudtam. Azért érdekes, mert én is ma csatlakoztam a klubhoz egy T400-al. A Garija most januárban járt le, tehát 2010-es gyártású a gép elméletileg. Ez már tartalmazza a merevítést?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
FoxiestFox #46095 üzenetére
Én is ezen gondolkodok, hogy akkor mit is szeretne a Thinkpad topicban?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
franc0 #46002 üzenetére
És ez téged miért zavar, hogy X200 helyett T400-at veszek? Nehogy már neked probléma legyen, hogy a fórummal kapcsolatos témában kérdezgetek. A mai világban igenis meg kell nézni hova tesz az ember 1000 ft-ot, nem hogy 70-et.
Alfa nagyon jól tudja miért T400 és nem X200, neked meg semmi közöd hozzá; ha nem tudsz konstruktív lenni, ami a hozzászólásaidat illeti, akkor csendben lehet maradni. Senki sem kiváncsi a rosszindulatú megjegyzéseidre.
Témát befejeztem. -
cassius.clay
senior tag
válasz
parkasz #45991 üzenetére
jaja, sose lehet tudni. Nekem a Thinkpad az Etalon. Hűtésben, masszivitásban verhetetlen, pedig Hp-ből is megfordult jó pár a kezem között. i5 ös üzleti gépektől elkedzve a múlt csúcsaiig bezárólag minden, de nekem akkor is a Thinkpad a csúcs. Egyszerűen ott van a szeren minden tekintetben.
-
cassius.clay
senior tag
-
cassius.clay
senior tag
Ti melyiket ajánljátok jobban ? T400 ( 1440x900; P8700, Intel VGA) vagy X200 ( 1280x800, P8400, Intel VGA)
Általános felhasználás. ( net, film) .
Néha cipelem, de nem sokszor. Az SSD-n viszont később jól jönne HDD mellé. Szerintetek? -
cassius.clay
senior tag
válasz
eric.cartman #45932 üzenetére
Na , direkt ki fogom próbálni, szombaton már nálam lesz az X200
Tikakukac: Gondolj már bele logikusan: Nincs mit olvasni, mert a dummy kártyának nincs olvasható része. Akkor mit olvasson? A műanyagot?
Könyörgök, ne lovagoljunk már ezen, én is mondtam, hogy fogyaszthat, de max, annyit, amig bekattintod és megpróbál ráolvasni, majd rájön hogy ez nem rendes kártya, hanem egy darab műanyag, onnantól stop. Semmi értelme egy ilyen apró hülyeségen lovagolni, lépjetek már tovább
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Gondwana #45929 üzenetére
Hidd el nekem, semmi fogyasztása nem lesz, pontosan azért vakdugó.
Nehogy már azt mondd, nekem, hogy egy sima műanyagról ugyanúgy olvassa az adatokat- fogyasztást generálva- mint egy "rendes" memória kártyáról...
max megpróbál beleolvasni, érzékeli, hogy nem kártya és kész, nem kell ezen lovagolni, sz@rt sem fogyaszt -
cassius.clay
senior tag
válasz
eric.cartman #45927 üzenetére
Olyan hatalmas fogyasztása lehet, ne tudd meg
Amúgy semmit sem fogyaszt, az én Esprimo M9410-esemben is benne van, méghozzá gyárilag -
cassius.clay
senior tag
Faja, szerintem megoldom. Kicsit otthon vagyok ebben a témában, nem tévedtem sokat
-
cassius.clay
senior tag
Tudom, nem teljesen idevágó, de azért részben mégis:
Mindig lemezről telepítettem windowst. Az X200-hoz lehet, hogy egyelőre nem lesz dokkolóm, szóval a kérdésem az lenne, hogy nagyon bonyolult Pendriveról feltelepíteni rá windowst?
Ahogy uána néztem, van ez az usb dvd tool, ennek a segítségéből az iso fájlból konvertál a program a pendrivra úgy nevezett telepítő fájlt. biosba azt állitom be hogy ezt a pendriv-ot bootolja elsőnek és telepiti is. Ilyen egyszerű lenne? -
cassius.clay
senior tag
X200 hangszóróiról valaki valamit? T400-hoz képest hogy szólnak? Minőség/ erősség? Sztereó?
Mikrofon van a gépben gondolom? -
cassius.clay
senior tag
Köszi srácok. Elég az 1 db HDD hely. Filmnézés, hordozhatóság, netezés lenne a fő profilja. Erre nekem tökéletes.
A Hangzása érdekelne még. Ebben sztereo hangszórók vannak? Milyen a minősége, erőssége, egy T400-hoz képest?
Gondolom mikrofon itt is van (Skype, stb hez) ? -
cassius.clay
senior tag
Jó gép szerintetek amúgy az X200? Meg lehet szokni könnyen a csak Point sticket?
-
cassius.clay
senior tag
Ennek a válasznak roppant mód örülök, köszönöm! Akkor az X 200 lesz a nyerő számomra.
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. X200 és T400 között variálok. Főbb szempont lenne a hordozhatóság, így ugye első sorban az X200 lenne a nyerő.
Ami miatt a T400 is felvetődött, az az, hogy az X200 elméletileg csak SataI-es a T400 meg Sata II-es. Mennyire lehet érezni a kettő között a különbséget? Az X200 modulként hány giga rammal bővithető? -
cassius.clay
senior tag
GTA IV élvezhetően menne Thinkpad W500-on szerintetek? ( T9400 CPU, 8GB DDR3 1600 mhz RAM, Fire GL V5700, Toshiba 500Gb/7200RPM)
-
cassius.clay
senior tag
5-6 órát hagytam száradni a gépet, most raktam össze. Megy hiba nélkül.
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
SOS kérdés: Thinkpad W500, kb két korty víz belefolyt a billentyűzetbe tesztelés céljából. Az alján ki is folyt. Kis idő múlva bekapcsolt a gép, majd windows betöltése után leállt. Azóta nem kapcsol be.
Gyári garis a gép. Javitják ilyenkor, vagy mi a teendő? -
cassius.clay
senior tag
Bővítettem a ramot a gépben 8GB-ra. A lapozófájlt kézzel kell kikapcsolnom, amit eddig a HDD-ról elvett vagy automatikusan kikapcsolja a rendszer, ahogy érzékelte a 8GB ramot? (Win 7 64 bit)
-
cassius.clay
senior tag
-
cassius.clay
senior tag
A megadott linken keresgéltem amúgy én is a bios drivert. 3-at találtam. Viszont a legfrissebb 2012-eshez nincs odairva támogatottnak a 64 bites win7-csak a 32 bites. Ilyenkor mi van? tegyem fel a 2011-es decemberit, ahol simán csak win7 van feltüntve és nincs irva se 64 bit se 32 bit?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #40547 üzenetére
Köszi szépen, igen épp irni akartam, hogy a Lenovo honkapjáról hiába telepítettem a thinkvantage toolboxot, csak a szoftver került fel, a Lenovo akku ikon mellé a gomb továbbra sem müködik.
De akkor telepítem, amit külön linkeltél, aztán a biost is. Köszi
Amúgy miért szüntették meg, hogy gyárilag müködjön a kék gomb?szerk.: Igen, amúgy minden mást a system update tool-al raktam fel, csak azokat vadászom külön, amit nem rakott fel magától.
-
cassius.clay
senior tag
Tudnátok dobni egy drivert a W500 Thinkvantage kék gombjának működésre bírásához?
Valamint a legfrisebb bioshoz is? A biost hogy frissitem? Fájl letölt, pendrivera rá és onnan?Francia91 : köszi. És a bios? tuti van rá frissités, mert 2010-es verzió van most fent.
CD vagy pendrive, sztem ugyanaz, mindkettő tárolja az adatot csak. Sőt a pendrive szerintem gyorsabb is, mire a meghajtó felpörög... -
cassius.clay
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Tényleg a driver volt a baj, mert felraktam a switchable graphics cuccot és már Fire Gl V5700-nak látja a kártyát a rendszer is. -
cassius.clay
senior tag
Köszi srácok!
Első körben utánajárok a drivernek perceken belül, aztán meglátjuk. Egyébként win 7 ultimate 64 bitet raktam fel most, frissen.
audi100td: köszi, máris rakom fel
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Chaser #40524 üzenetére
Service tag alapján még márciusig garis a gép. Tehát akkor, ha panaszkodnék, kicserélnék W500-as alaplapra szerinted?
Gondoloma Windows felismerte volna magától ugyanúgy a FireGl-t is és nem irna ki 3650-et csak úgy, nem?
Hogyan ellenőrizzem tutira, hogy mlyen vga van a gépben? a GPU-z cuccos tuti jó rá?audi100td : Ezt jól látod, még nyers a rendszer, éppen ebben a pillanatban is frissitem, még semmilyen Lenovo drivert nem raktam fel.
-
cassius.clay
senior tag
-
cassius.clay
senior tag
Létezik olyan, hogy gyárilag egy W500 Radeon 3650-nel van szerelve és nem V5700-al?
Hogyan tudok kapcsolni windows alatt diszkrét vagy ati vga a között ugyanebben a gépben?
Hol tudom ellenőrizni, hogy mennyi a saját memóriája az ati kártyának? -
cassius.clay
senior tag
Tegnap elfelejtettem megkérdezni: nemzetközi garis Thinkpadhez, ha szervízbe viszem, nem kell semmilyen papír? Service tag alapján javítják?
Bp-n milyen szervizt ajánlotok? ( A néhány hozzászólással ezelőtt megemlített szerviz tényleg olyan gyors és jó? ) -
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #40473 üzenetére
Köszi szépen!
Holnap lesz aktuális, mert ma dolgozok 24 órában.
Még egy kérdés: Ha garanciáztatni viszem a gépet, mondjuk a fentebb leírt hardveres problémákkal, akkor azt nézik a szervizben, hogy milyen operációs rendszert raktam a gépre?HDD nélkül szerintem nem vehetem meg, mert ahhoz ugye bontanom kéne a gépet, ami elméletileg garancia vesztéssel jár, nem ?
-
cassius.clay
senior tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy a Lenovo honlapján a driver letöltés miért sz@r? tegnap előtt prübáltam délután és iszonyat lassú, teljesen használhatatlan, pedig 25 mbit-es a netem.
Még egy kérdés: W500-nál mi a pontos neve a Thinkvantage szoftvernek, amit ha feltepeitek, utána minden drivert leránt magának a gép? -
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad W500-am van. U.K lokalizációs, de nemzetközi garis még jövő márciusig.
A touch pad mellett apró fényesedés található a palmresten, valamint a zsanérokat kicsit lazának érzem. Rendesen tartja a kijelzőt, csak lecsukásnál az utolsó pár centinél mintha kicsit lágyabban engedné lezárni a fedlapot. Szerintetek ezzekkel a problémákkal érdemes bevinni a gariztatni? Csinálnak vele valamit? -
cassius.clay
senior tag
válasz
MrSealRD #28772 üzenetére
Az elején a fekete windows jelnél mikor összeáll a kis kockákból ablakká. Ott még egy olyat is csinál, hogy mielőtt átvált a kék háttérre, villan egyet. aztán vált át a kék háttérre ahol az üdvözöljük szöveg áll. Itt még hosszabban elidözik, olyannyira, hogy barátnömnek is feltünik-aki egyébként semennyire sem ért a gépekhez, de látta a többi laptopomat-ennél jobbakat, gyengébbeket-amikor vált az üdvözöljük képernyöröl,akkor olyan is elöfordul hogy nem tölti egyböl az asztalt hanem fekete kép 2-3 másodpercig, és aztán kicsit erölködve tölti be a z asztal egyes részeit; nem egyszerre az egészet, hanem részletekben tünik el a fekete kép és jelenik meg az asztal. mellesleg a majdnem kétperces boot idöt ugy sikerült lemérni, hogy nem jött be a végén ez a feketeség, hanem egyböl bejött az asztal. Van amikor 10-böl 10-szer feláll fekete kép nélkül az asztal, de 11. szerre jön a fekete kép, 2-3 másodperc és aztán tölti be. betöltés után nincs hiba, müködik rendesen, de akkor is, ez nem normális szerintem, legalábbis az elötte lévö Thinkpadjaimra alapozva.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Chaser #28770 üzenetére
Van benne Intel turbo memory elméletileg. Ha van azt hol tudom megnézni és hogyan tudom kilőni? Ezt még megnézem. Eszközkezelőt átnéztem, nincs Intel turbo memory. Nincs telerakva semmi felesleges dologgal. Szüz rendszerről beszélünk és csak a win saját frissitései vannak fent.
Mindig ezt a telepitölemezt használom és eddig 50-60 gépnél hibátlanul müködött márkától, hardvertól függetlenül. -
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #28762 üzenetére
4GB ram van a gépben. Nem recovery lemezról lett telepitve, hanem... érthetö gondolom
A lemez nem lehet kifogás, Több T60-asom, T61-em, T400-am, T500-am megette ezt a lemezt.lapa : nem tudom, de már nem is nagyon akarok szórakozni vele. Nem ez az első Thinkpadom és ennek nem így kéne bootolni, tudom.
NaNe80: Köszi a tippet, ez valahogy éreztem
Létezik ilyen amúgy, hogy az R400-akba gyárilag nem mindbe dvd-író van? -
cassius.clay
senior tag
válasz
!Overdose! #28758 üzenetére
Hát ezaz...
-
cassius.clay
senior tag
-
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #28753 üzenetére
Már csak ez a lassú bootolás zavar. Használat közben teljesne jó a rendszer sebessége, de mitöl bootol ilyen lassan? lehet csak nem tünik lassúnak? Mindjárt lemérem másodpercben, hogy mennyi idö alatt kapcsol be.
Lemértem: A bekapcsoló gomb lenyomásától számítva az asztal komplett betöltődésig 1 perc és 50 másodperc telt el. Ez normális? A winchester vadonatúj Wd scorpio blue 320GB 5400RPM
-
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td #28739 üzenetére
Valami pedig visszafogja, a fentebb irt lehetöséget is megpróbáltam, de nem segít. Ezen kivül szerintem a venti is eléggé hangosan megy, ugy, hogy nem is csinálok semmit, hanem csak nézegetem a biost, még csak nem is állitgatok benne semmit. Oda hajolva is kicsit "megpörkölt" szag van. Nvidia karis. Ez lehet gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest