- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
barnam_ #104243 üzenetére
Írtam az eladónak, nem indítottam reklamáció, párszor már bejött, hogy rendezzük le "okosban".
A rövidített és egyszerűsített választa: "Fogd a pénzed és kuss. "
Vissza is kaptam az árát.Már meg is rendeltem az általam linkelt utángyártottat, mert az is elég, ha 1-1,5 órát kibír kanóc nélkül.
Az x220/230-as akksival meg majd lesz valami.
-
azbest
félisten
válasz
barnam_ #104236 üzenetére
ó, és úgy hírlik, hogy az újabb bios verziókba bekerült digitális aláírás, így a külső flasherrel történő whitelist mentesítés sem működik mostmár.
"2019 EDIT: Starting with T430 BIOS version 2.82, EC version 1.14, Lenovo has started to include a digital signature that prevents this whitelist from being removed, the EC patch for T420 keyboards, and other aspects of this mod from working. DO NOT upgrade the BIOS to any version newer than 2.81." [link]
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
barnam_ #103932 üzenetére
The Raspberry Thinkpad ?
Egy régi Thinkpad ház + Pi4
https://imgur.com/gallery/Bw9df"Thanks to both a newer 1.5GHz quad-core Broadcom processor with H.265 decoding, two micro-HDMI ports and up to 4GB of LPDDR4 RAM (more on that in a bit), the Pi 4 can output 4K video at 60 frames per second. This could theoretically serve as a modern DIY media hub, and the Raspberry Pi Foundation even claims that it's fast enough to compete with "entry-level" x86 PCs." ( via )
-
azbest
félisten
válasz
barnam_ #103927 üzenetére
Ha nem mindenképp a géppel akarsz mozizni, akkor egy mibox 21eft körül hazai boltokból lekezeli a 4k-t. Hivatalos androidtv rendszerrel. Plusz netflix 4k is megy vele, hbo go is van rá. Hamarosan hivatalosan is lesz rá amazon prime video. Chromecast módot is tud, kodi is van rá... [link]
De ha van német / osztrák haverod, vagy mailboxde, akkor 30 euroért van firetv 4k is [link]
Fájlokat meg samba megosztásról, nasról, routerbe dugott hdd-ről vagy esetleg a notiról megosztva. -
ThinkAgain
tag
-
ThinkAgain
tag
válasz
barnam_ #101639 üzenetére
Egy Q9100-at Quadot akarok beledobni
A hardveres módosításokat már megtettem, mostmár csak a "szoftveres" kellene, mivel a gyári BIOS 2 magra van limitelve, és nincsenek benne megfelelően a Quad-hoz szükséges cuccok. Viszont például T61-hez már készült Quadot teljesen normálisan támogató BIOS (már beszereztem ezt), így arra gondoltam, hogy abból át lehetne emelni a szükséges elemeket a T400 BIOS-ába (már ledumpoltam)... csak ehhez én sajnos kevés vagyok
Szóval röviden erről lenne szó
Coreboot-al és SeaBIOS-al is meg lehetne elvileg oldani, csak én inkább ragaszkodnék a gyári BIOS-ához, mivel Windows-al használom a gépet...
-
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #101587 üzenetére
Na ezaz... Nekem is ott egészen biztosan bepattant, de valami mégsem volt oké. Ott látszott, hogy minimálisan magasabban volt a billentyűzetnél és picit feszül, azt én is láttam, azért is szedtem még szét vagy kétszer is, mit csináltam rosszul, de minden alkalommal csak ugyanennyire sikerült összerakni, míg el nem tört pár hét vagy hónap után...
És a pöcök is ránézésre full ép, meg a helye is, most is...
-
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #101515 üzenetére
Van ott egy bütyök, ami pokoli nehezen ugrik be a helyére, és ha nincs ott, akkor felfeszíti a palmrestet kissé, ami utána hamar reped. Nekem is elrepesztette, mikor rosszul raktam össze. Jó hír, hogy repedés után már játszva beugrik a kis pöcök a helyére és nem romlik tovább a helyzet.
-
válasz
barnam_ #101515 üzenetére
Régi TP-k műanyagja is ugyanúgy repedt, nyugi. Gyakorlatilag mindegyiken megvoltak a gyenge pontok. Volt, amelyiknek a palmerest gomboknál, volt, aminek a jack csatinál, volt, aminek a pcmcia mellett.
A rollcage és a műanyag illesztése sosem volt tökéletes, nagyon nem is lehet, mert más tulajdonságú anyagok.
Használd, és kész. Nem nézegetni van -
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #101496 üzenetére
- új billentyűzet körüli burkolat touchpaddel és ujjlenyomat olvasóval
Alig, hogy ezt leírtam, tegnap este vettem észre, hogy ugyanúgy elrepedt a burkolat a nyíl billentyűk melletti részen, mint az előtte lévő. Ez milyen minőség már?! Március 19-én kaptam kézhez. Oké, hogy Ebay-es rendelés, tehát fene tudja eredeti alkatrész-e, de az is elrepedt amit a szerviz cserélt ki garanciában.Mindeközben a kb. 10 éves T400-om burkolatán kb. egy karc sincs (leszámítva LCD fedél), pedig százszor szétszedtem már
-
-
-
-
barnam_
nagyúr
-
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #98602 üzenetére
Azert teszi, h a pillanatnyi kilengeseket is gond nelkul elviselje, ha 90-es tappal hasznalod mar nem lesz ilyen gond - elvileg -
Szerk:
FoxiestFox
Ha nem surgos majd megnezem, masik varosban van ha van, elvileg maradt par zacsko sapka, ha pesti faluban at tudod venni egy sport szeletert oda adom -
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #81329 üzenetére
Jogos, a routerednek nem néztem utána.
Csatornát viszont lehet, hogy érdemes lenne váltani a 2,4 GHz-en belül valami kevésbé zsúfoltra (a zsúfoltságot meg lehet nézni InSSIDer-rel), mint amin most vagy, valószínűleg sokat segítene. (A router admin felületén szerintem lehet ezzel játszani Gargoyle fw-vel is.)
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #81324 üzenetére
5 GHz-en is szakadozik? Esetleg InsSIDer 3-mal nézd meg, hogy konkrétan mennyi másik hálózat kavar be. Én pl. egyedül használok a környéken 5 GHz-es sávot (az összes noti meg a telefonom is ezen lóg), a 2,4 GHz-en meg tömegnyomor van (az csak a tabletek miatt van).
-
rgeorge
addikt
válasz
barnam_ #81319 üzenetére
Ugyanilyen Wifi kártyám van, igaz, csak idegen helyszínen használom, tehát nem rendszeresen, de soha sem volt ilyen problémám. Csak azért írom, mert nem világos abból, amit írsz, hogy akkor ezzel a géppel csak egy routerrel vannak gondok, vagy máshol is. Hasonlót egy másik notebook és egy MiFi eszköz viszonylatában láttam már, ott 7260-as wlan kártya volt.
-
válasz
barnam_ #81031 üzenetére
Szerintem valami félreértés van, én nem a vinyó helyéről beszélek, hanem ahogy írtam, a memóriamodul melletti slot érdekelne. A vinyó helyén már ssd van, engem ez a hely érdekelne, hogy ide mi megy be:
Mert ide ugye teljes méretű msata nem hiszem, hogy beférne...
Ebből gondoltam, hogy ez maximum valamelyik M2 helye lehet:
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
barnam_ #80593 üzenetére
W10 64bites van fent kb 75% a fizikai ram hasznalat plusz 700 korul van a lapozo automatikus beallitas mellett.
Nem vettem eszre nagy varakozasokat de jobb a biztonsag.
Okés köszönöm meglestem ugyan olyan micron chippes 2gbs modul 4k korul van mint ami benne van. Annyit megér. -
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #79288 üzenetére
én többet nézem a notebook kijelzőjét mint a telefont, tehát ha választani kellene inkább az legyen ips
ez a gép speciel tökéletes retro játékokhoz, konyhába főzőcske közben, a legfontosabb ilyenkor a kijelző
épp ez az hogy megéri, ha az ember sokat használja, egyrészt sokkal kedvezőbb szemnek/agynak, másrészt egy hulladék paneltől nekem kb hányingerem van, az x200-on grafikai melót is tudok ígyy csinálni, gyári panelekkel mailezni is szenvedés -
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #79288 üzenetére
Szerintem kicsit el van túlozva az IPS vs TN fontossága. Oké, pl. a telefonom Amoled kijelzője egyszerűen gyönyörű, nem bírnék újra sima LCD-s telefonra ránézni. De szerintem egy laptopnál nem annyira létfontosság.
Szerintem sokaknak más a prioritás, többek között nekem is. Oké, nekem is amoled-es telefonom van.
De a TN panelre jó esetben is csak azt mondom (akár laptopról, akár monitorról van szó), hogy szó-szó, korrekt, az IPS (vagy xVA) elé meg már-már élmény akár csak leülni is. Ha nem lennének így sokan, akkor nem lennének népszerűek az IPS paneles mod-ok, illetve nem jönnének IPS paneles notik (szerencsére egyre nagyobb számban).
A munkahelyi Dell P2213 és az itthoni Fujitsu P22W-5 közötti különbség is hatalmas. Pedig ez a Dell monitor elég korrekt a TN panellel együtt is. Mégis...
-
Chaser
legenda
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #79102 üzenetére
Ami nekem fontos, hogy működjenek a gombok (hangerő, némítás, rádiók, fényerő, ilyesmik), jelezze vissza, ha van rá mód, és legyen PM. Más nekem nem kell a Lenovo-tól, de ezek azért sokat dobnak a dolgokon.
No, meg driver legyen mindenhez. Remélem, lesz valami alap win10 support a T420-hoz, ha már ingyen frissíthetek rá, lehet majd idővel kipróbálnám. A Win8 engem nem győzöt meg, hogy finoman fogalmazzak, viszont a win10-ben már fejlődést is látok a 7-hez képest, ami némileg elnézőbbé tesz a kellemetlenebb dolgokkal szemben. -
metal01
őstag
válasz
barnam_ #78965 üzenetére
Próbálgatós a dolog. Mekkora hőmérsékletnél milyen fokozat a jó. Ez mindenkinél egyedi lehet. Szobahőmérséklet, használt programok, dokkoló, stb. Ezek mind a hőmérséklet rovására mennek.
Amit még érdemes megkeresni és belőni:
StartMinimized=1 (a Win indulásakor a tray -be teszi a TPFC-t, nem kell manuálisan letenni.)
IgnoreSensors=no5 (itt tudod vesszővel elválasztva azokat a szenzorokat felsorolni, amit nem akarsz, hogy kezeljen a program. Pl. PCI, APS, ilyesmi. Ezek is szoktak melegedni, de a venti nem hűti őket. Viszont miattuk feljebb kapcsol.
-
metal01
őstag
válasz
barnam_ #78961 üzenetére
Lehet. A TPFanControl.ini fáljban. A vége felé vannak a fokozatok. Tudsz mellé Celsiusban, Fahrenheitben hőfokot állítani. Azt te érzed/látod, hogy neked hogy lesz jó a beállítás. Nekem 7-es fokozat 70 foknál van belőve. De annyit szokott elérni a gép. Vagy nagyon ritkán.
Szerk.: Ezt állítsd be, ha nincs alapból, mert nem mutat minden szenzort az újabb gépeknél: UseTWR=1
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78959 üzenetére
Azért a passzitást szerintem gyorsan felejtsd el. A CPU bírja, de a gép sz@rrá fog melegedni alatta. Nekem folyamatosan 2000rpm-en ment, de most a 30 fokban már az is kevés... Az automata 3500-on forgatná állandóan, beraktam 3200-ra. De még így is elég meleg a gép alja a dokkolóban.
-
Molk
tag
válasz
barnam_ #78870 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat.
Azt meg tudnád/tudnátok mondani, hogy hogyan tudok megbizonyosodni arról, hogy a garancia megmaradt ennek ellenére?
Mert ha jól értem akkor simán lehet, hogy elveszett a gari róla. Az hogy mit mondanak pedig függ, hogy éppen: hova, mikor, kihez viszem.
De lehet, hogy akár még ha nagyon jófejek akkor még gariba is megjavítják?Csak azért mert ha repedt és a gari is ugrott akkor inkább meghagynám másnak.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78793 üzenetére
Nekem sosem hagyott ki a dokkolóban az USB-s, igaz vezetékes egér/billentyű, lehet nálad ott már bezavar valami?
Egy "gondja" van a dokkolónak, hogy ha abba dugom, nem ébreszti a gépet alvásból, míg az oldalsó USB igen.(#78790) Grafirka: Ha megfelelő a forrás, az enyém se halk. Rossz forrással viszont elbírna még némi erősítést, ez tény.
-
Grafirka
őstag
válasz
barnam_ #78788 üzenetére
Kosz a valaszt .Nem varialtam tovabb , kiszedtem a dokkolobol es beleptem
Szoval, gyonyoruen megy ez a T420 as . Egyetlen dolog ami kisse fura, ezeknel ennyire gyenge a hangszorok hangereje ? Vagy valami beallitast kell eszkozolni ? Nem varom el hogy duborogjon de azert ez a hangero kisse hmmm ....gyenge.A nokia lumia 630 telefonnak azt hiszem erosebben szol a hangszoroja .
Ez ilyen ? igy kell megszokni ?Biztos vagyok benne hogy semmi hibaja nics a hangszoronak.A gep gyakorlatilag zsir uj.Driverek rendben , tokeletesen teszi a dolgat, csak filmnezes , youtube stb alatt tul halknak talalom.
-
thgergo
tag
válasz
barnam_ #78762 üzenetére
i7-2960XM-et (55W) próbáltam az T420-ban. Tapasztalatok:
- 2Ghz 4 magon ~30W körül, 60-70 fok
- 2.5-3 Ghz-nél átlépi a 45W-ot. 80-95 fok. (Ebben az az érdekes hogy a 2 magos 2520M is ilyen 80-90 hőfokokat produkál 3Ghz-en, de csak 35W-ot fogysztva.)
- Sima 1 hőcsöves hűtő. Nvidiás hűtőből van teljesen réz verzió, szerintem érezhető lenne.
A négymagos variánsok nagyobb méretűek, emiatt úgy tűnt hogy jobban hűthető mint az eredeti 2520M. Sima 45W-os QM még talán mehet is throttling és minden egyéb nélkül. Gond lehet abból, hogy a 45W-os cpuk ~30 másodpercig 55W-ot is felvehetnek, amely túlfogyasztás miatt letilthat és lockolhatja a szorzót 800Mhz-re amíg újra nem indítod a gépet.Kikapcsolt turbóval 4 magon, vagy 2 magot letiltva a 4 ből szerintem minden további nélkül belerakható.
(Ezt feloldható ha kikapcsolod a speedsteppet, és beállítod egy tetszőleges szorzóra. Lehetséges hogy elértem a 60W feletti fogysztást is a XM-el amikor már ki is kapcsolt a gép. Nem jöttem rá mi okozta, mivel maga a cpu hibás is, instabil.)
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78767 üzenetére
Engem mindenképpen érdekel minden ilyen jellegű tapasztalat.
(#78769) Aggregátor: Nekem hangos volt a T410-em, nem szerettem. A T420 sokkal halkabb. Nálam utóbbi 2000 és 3200rpm-en megy, úgy mondjuk 80%-ban 2000-en, ezzel szemben a T410 alig ment 1800rpm-en, viszont rengeteget szenvedett 3800rpm-en, mivel a kettő között nem volt semmi átmenet, és a 3800 nekem már igen zavarta a fülem, ellentétben a T420 3200rpm-ével, amit ugyan meghallok, de még nem lépi át az ingerküszöböm.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78762 üzenetére
Megy benne, csak a hűtés nem igazán bírja (ugye a négymagos +10W), és ezért hamar visszavesz az órajelből, és végeredményben elvileg nem sokkal gyorsabb, mintha egy fullon szaladó kétmagos lenne benne, cserébe rossz nézni a hőfokokat.
Sokan visszatértek négy magról a kettőre emiatt. Hivatalosan sem véletlen csak kétmagosokat támogat. A négymagos proci inkább a T520-ba való emiatt.
Ha érdekel a téma, keresgélj rá, sokan próbálkoztak ilyesmivel, bőven vannak eredmények is fenn, úgyértve sebesség, hőfokok, minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest