- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89477 üzenetére
Nem hinném, hogy a gyártás. Inkább a mák faktor, megtörik-e a belső csip csatlakozás, avagy sem.
Látod, pedig épp erre próbáltam célozni. A T410-em is patyolat maradt a leejtés után is, semmi nem látszott a helyéről kipattant rögzítő és a megrepedt ODD-n lévő tartópöckön kívül.
A palmrest az oké, viszont a foltos kijelző más tészta. Ott akárhánnyal találkoztam, mindig képbe került a fizikai ráhatás, ami erősen összefüggésbe hozható volt a foltokkal....
Ami az elhagyott rögzítő pöcköket illeti, nekem a Newton III a gyanús, és mégpedig egy rendeltetésszerűnél jóval nagyobb erőhatás keretében.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89474 üzenetére
Nem, nem arról megy a vita, ezt totál félreértetted.
"T61-ek is futnak még raklapban NV karival, pedig ott aztán tényleg már mindenki tudja meg elismerte, hogy rossz."
Erre próbáltam reagálni, hogy igen, ha úgy van használva, akkor eléggé csökkenthető az esélye a megdöglésre, így lehet az, hogy a szériahibás tokozás ellenére van, ami a mai napig megy."Ha van egy visszatérő ügyfeled évekről és tudod, hogy irodában ment a gép dokkon és külső billzeten és full kopásmentes a gép"
Ez pl. kapásból egy hatalmas bizonytalanság. Benn az irodában a bennhagyott cuccokkal néha furcsa dolgok történnek. Tudod, a közös dolgoknak (a tulaj távolétében fellelt dolgok is sokaknál annak számítanak) ott sosincs gazdája, különösképpen ha gond van. Attól nem fog kopni, ha az egyik kolléga véletlenül odaveri valamihez, miközben valamiért kölcsönvette.Én azt tartom típushibának, ami a termék rendeltetéssszerű használata mellett is nagy számban előforduló meghibásodás. Tehát az pl. nem típushiba, ha a user beleejti a (nem vízálló) telefonját a reggeli kávéjába, mert éppen fáradt volt. Ugyanakkor típushiba, amit írsz, ha normál használat meleltt elkezd porosodni a kijelző alatt.
Sajnos az optibay rögzítő fül ilyen téren kemény dió, mert ezekszerint sokaknál előfordul, de ami óriási kérdés, hogy ez vajon rendeltetésszerű használat mellett következik-e be nagy számban? Azt hiszem, itt térnek el a véleményeink. Szerintetek ez a típus hibája, szerintem meg nem megfelelően vannak használva.Nagyon hasonlóan látom ezt, mint az MSI netbookom esetét. Ott pl. pici és törékeny volt az akkut rögzítő fül. Melák voltam, reflexből csak az egyik oldalit nyitottam ki, akksit erősebben kimozdítva a másik tört. Konstrukciós hiba? Nem, legfeljebb gyengeség. Mivel rendeltetésszerűen használva esze ágában sincs letörni, tartja szépen az akkut. Ugyanakkor barátnőmnek is sikerült pont ugyanott letörnie. Igaz, neki leesés következtében törte ki az akku a súlyánál fogva.
Tehát a nagy számban előforduló hiba adott (2/2 nálunk, tök különböző felhasználásban), de mégsem típushiba.
Szóval én ezért látom így a helyzetet. Láttam saját szememmel a rögzítő pöcköt, faék egyszerűségű szerkezet.
Itt a fórumban is azt írják, az egyik tartópöcke tud letörni: [link]
De azt ne akarjátok már elmagyarázni, hogy egy műanyag pöcök csak úgy magától letörjön, amikor nem is teherviselő elem. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89467 üzenetére
Na várj, az egy másik eset, ami ezen gépek palmrestjét illeti. Afelől semmi kétségem, hogy konstrukciós hiba/gyengeség.
Értem, mit mondasz, de ha ez egy általános jelenség, akkor a T410-emnél, és a T420-amnál is el kellett volna repedjen durván 2 év használat alatt, ahogy az X-es gépek általad említett jelensége is szinte mindenkinél kijön ennyi idő alatt.
Nekem sem az asztalon figyel, mint írtam, van hurcolászva, hőtágulást is kap szépen, pl. most a 0 fokokban, mikor hátizsákba ki/be rakom....
-
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #89324 üzenetére
"Egyébként kutyát nem érdekli tudtál-e róla vagy sem."
Na ez a gusztustalan dolog. Főleg, ha az eladóban van annyi betyárbecsület, hogy tegyük fel vallomásban megerősíti, hogy fogalmad nem volt róla, jóhiszeműen vetted. Na mind1, ez már nagyon más téma.
Na mind1, meggyőztetek, visszacsináljuk a dolgot!
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #89322 üzenetére
Na ne dobálózzunk ilyen könnyen ezekkel a szavakkal kérem szépen!!!
Méghogy orgazda.
Tegnap vettem, és este vettem észre. Jeleztem is az eladónak. Egyébként az orgazdaság akkor valósulna meg, ha annak tudatában vettem meg hogy tudom róla, hogy lopott. Vagy orgazda az, aki vesz ph-n egy notit és később észreveszi, hogy lock-os a bios? De még hogy most tudom is hogy jelszavas a bios, az sem jelent semmit. De biztos, ami biztos, intézkedtem az ügyben
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #89319 üzenetére
bios beallitasoktol fuggoen ha supervisor password van rajta akkor vinyo cserevel is lehetnek gebaszok.
hito: keress ra ebay-en hogy arulnak e ehhez a modellhez valami supervisor password manualt, ha nem akkor en letennek rola a helyedben. ha neadjisten lopott akkor siman be is merhetnek vele.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #89315 üzenetére
Hűű, ezt a hsz-t be kellett dobnom a google fordítóba
Van még ott sok nyitott kérdés, ami az eredeti hozzászólásomat illeti
"mennyivel ér kevesebbet egy ilyen gép"?
"milyen hátrányai vannak, hogy bios lock-os"?
Wint tudok így telepíteni egyébként? Boot sorrendet nem tudom piszkálni, de rendszer alól elindítva a win10 telepítőt, tudok telepíteni?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #89256 üzenetére
Ismerős a helyzet, gázt kilométerekről a faluból, vizet a falu széléről vagy a vasútállomásról, tejet a legközelebbi tanyasi gazdaságból bicajon hordani alig járható dűlőkön, közben rádermedve a hideg ülésre téli sötét reggeleken, küzdve kutyafalkákkal, támadni akaró nyársas őzbakkal...
Igaz, hogy ilyen helyeken a kéziszerszámnak nagyobb becsülete van akárminél.
(#89257) HSM
Asszonkának van egy Sulinetes LG Flatronja, legfeljebb csak a talpánál lehet körbeforgatni, mégis elvan vele.
A képe meg sokkal szebb, mint a némely notiban lévő olcsó, bevilágítós IPS paneleknek. -
válasz
Tikakukac #89202 üzenetére
Neked a biznisz egyértelműen jó biznisz. Neked és partnerednek. Ez a fenntartható hosszú állapot. Olyan bizniszben nem hiszek, hogy "hé, de jó gépet tudsz tőlem venni, ez neked megéri, nekem nincs is benne haszon". Az ilyet vagy leköpném, vagy szóba se állok vele. Mindkettő félnek kell, hogy jó üzletet kössön, akár alkukkal. Mindkét fél elégedetten távozik ekkor. Helyszínen meg mindent kötelező ellenőrizni, anno én is kértem, hogy nézzünk már meg mindent, hogy úgy van-e ahogy az le lett írva.
Érdekesség: Törököknél kötelező az alku, mert pl. bazárban alapból drágábbak a termékek. Ha nincs alku, akkor az eladó később a maga orra alá dörgölheti, hogy kérhetett volna több pénzt is. A vevő utólag szintén bosszankodhat, hogy talán megvehette volna olcsóbban is. Nah -
válasz
Tikakukac #89200 üzenetére
Nem is hinnéd hány ember keres szándékosan ilyet. Neked mások az igények, de ha valaki kint dolgozik 6-10 órákat, az majd cipelni fog 3-4kg-os "vastag" workstationt?
Nem ezen bőgök, hanem a P50 és P70-es árain, az a probléma ott. Azt mai napig nem tudom felfogni mi a francért olyan drága. Miből van, aranyból?
Régi ThinkPad motoros vagyok, s W500, W510, W520, W530, W540, W541 után ez az, amit én is sokáig kerestem. Egy W550s csak a saját részemre van félretéve. Sok előadásra járkálok, üzleti meetingem van, beépített Sierra LTE 4G maga az álom. Egy valami azért zavar tényleg, hogy az U procik forrasztva vannak (videókártyáról nem is beszélek, az standard ThinkPadnál). -
somasz
addikt
válasz
Tikakukac #89192 üzenetére
Ebayen adtam el a procit, külön felhívva a figyelmet arra, hogy workstationbe, rog gépbe vigyék, erre ír a gyökér, hogy throttlingol a t440p-ben. Méghozzá thermal throttling az intel xtu szerint, de nem meleg.
Van tdp limit vagy nincs? Nvidia kari is van a gépben.
(Én ekkora gépbe csak a 4702mq-t tennék) -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89181 üzenetére
Jó tudni, hogy E7440-et nem szabad venni.
Nézd, a legtöbb bajos konfignál eddig mindig jó oka volt, ha valami halomra hullott el. Ettől függetlenül én továbbra sem a "business class"-ért rajongok, hanem azért, ha a gép frankón van megtervezve és megbízható, és jól használható. De tény, ilyen gépek eddig leginkább a business classban fordultak elő.
Remélem, jó sokáig elleszünk én a T420-al, barátnő a T430-al... Amiket manapság látok notebookoknak címkézve, meg amiket hallok róluk, hát attól nem fog el a lelkesedés... -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89177 üzenetére
99% asztalon foltosodás? Wut? Lol...
Egy árva folt nincs a T420-amon, pedig elég sokat viszem magammal hátizsákban.... A tipikus, sokat szidott nagyfelbontású AUO 900P panel figyel benne, mint a legtöbb T430-ban is....Barátnő LG 900P paneles T430-án van 4-5 világosabb folt, de elnézve a fedlapon lévő néhány mélyebb vájatot nagyon is jó okkal. Érdekes módon ezen dolgok helye is erős korrelációt mutat...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89173 üzenetére
A DOA az egy dolog... Számomra az lenne a releváns, hogy ami az első három nap használatot túlélte, azoknak a gépeknek milyenek utána a túlélési statisztikái.
A foltos kijelzőt sem érdemes szvsz ide venni, megnyomódni más gépben is meg tud. Nyilván a fém tetejű notiban nehezebben. Ha "betörik a kijelző", mert mérgesebb lettél a kelleténél a meetingen sem garanciális/minőségi probléma...
A palmrest az igen, az elvileg konstrukciós.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89171 üzenetére
Jó, a 440-eket ne keverjük ide...
Azért én se adtam volna 80-at.
De komolyan nem értem, ezeket hogyan sikerül? Nekem a régi T410-esem havernál azóta is napi használatban van és szuperül megy, a saját T420-am is hibátlan, pedig egy időben még StarCraft2-őztem is rajta, ami durván 90-97 fok környékére fűtötte a procit, és több, mint egy évig fő gépem is volt, ezenkívül hurcolászásban is volt része bőven...
A barátnőnek vett T430-ról sem éppen az sugárzik, hogy nagyon széthullós fajta lenne....Ezért csodálkozom, hogy nálatok hogy beleződnek ki ennyire a gépek, kivétel nélkül. Mert hogy egy-egy alaplap, akksi, HDD, ODD, vagy hűtőventilátor idővel elhullik az oké (egy-egy!), de hogy a műanyag burkolatig kelljen cserélni halomban ezeket az azért elég kultúráltan megépített gépeket, az nekem még viccnek is erősnek hangzik.
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac #89168 üzenetére
Ja persze, gari nélkül én sem vettem volna meg, csak örülnék, ha nem kéne élni vele. Főleg, hogy hallottam olyasmit, hogy nincs mindig a toppon a Lenovo supportja ilyen téren.
Amúgy ahogy nézem ezek a dokkolási pontok az összesen ugyanúgy néznek ki, csak nem változtattak rajtuk most hirtelen..
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #89136 üzenetére
Sajnos - szándékosan vagy nem, nem tudom - ilyen bulk hirdetésekben árulja a gépeit és mindig frissíti az épp elérhető konfigurációkat, szóval csak egy régi linkem van, amin már tök más (60-as modellek) vannak...
Nem tudom, hogy a modik/házigazdák mennyire tudnak vagy akarnak visszanézni ilyen hirdetés szerkesztéseket.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Tikakukac #89028 üzenetére
Persze van valami bibi a jó kis sanyo akksival, most jeleztem a supportunknak: 111 ciklussal már elvesztette a kapacitása 15-20%-át, ha leesik 20% körülire a töltöttség, pikk-pakk eléri a kikapcsolási határt úgy, hogy már hibernálni sincs ideje. 2 éve használom a gépet, de alapvetően második gép volt, csak most fogtam be elsődlegesnek (különben lenne már benne vagy 400 ciklus).
Vadiúj korában tudta a 6-8 órát, most kb. 3-4 órát. -
Richter36
őstag
-
Csepi95
csendes tag
válasz
Tikakukac #89009 üzenetére
Hát megérte 13 ezerért
(plusz szállítás /kb. 8 ezer/, plusz az import /kb. 4 ezer/).
Igaz HDD, meg caddy sem volt hozzá, meg RAM sem volt benne, de minden ami kellett, az volt nálam, kivéve az akkumulátort. Ennek ellenére patika állapotban van, aki használta, az vigyázott rá -
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88967 üzenetére
Na igen, ezen utóbb én is elgondolkoztam...
Viszont szerintem az a 3000 + ÁFA bevizsgálás megérheti, hogy megmondják mi a baja. Hátha fél óra alatt megoldható + alkatrész (mondjuk elég wtf áron volt náluk a gyári magyar világítós bill - 32k + áfa, de dolgoznak vitt alkatrészből is).
-
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #88799 üzenetére
Kösz! Kikaccsoltam' mindent amit találtam, most mintha nem csinálja, de nem biztos, ezért ha valakinek van még tippje ne tartsa magában
. És most kalibráljam újra...
beherit: T520 nálam mindíg villan
Csepi95: Az ilyen dolgokat sosem értem a mérnökök hogy gondolták..
Nem olyan nagy baki, de inkább zavaró mint hasznos.
-
totron
addikt
válasz
Tikakukac #88710 üzenetére
Nincs keret mindegyiket lepróbálgatni sajáttapasztalatot gyűjtve sajnos, de nyilván ez lenne a legjobb. Szénné emlegetett R31-et szarrá sárgulva használtam (jó kis meleg színvilág, hahha) és tökre megfelelt - az átlagnál sokkal nyugodtabb volt a képe. Panelt cserélgetni sajna nem éri meg, se csövet, de ebben ha jól veszem ki meg is erősítettél épp az imént. Biztos akad itt olyan, akinek megütötte a szemét az idők során egy kivételes nyugodalom és majd jól beírja ide.
-
totron
addikt
válasz
Tikakukac #88706 üzenetére
Én is érzekenyebb vagyok az átlagnál erre. T60 IPS-en belül vannak revíziók, válaszutak még? Egyéb, TN is jó nekem (indokolatlanul magas áron dobálták az IPS-eseket mikor legutóbb néztem, igen). Még az inverterre gyanakodhatok kifejezett elcseszés/igényszinten alulmaradás esetén. Na meg a legtöbb gép egyszerűen nem elég kimunkált ezen a téren. Már csak a használható teljesítményt kellene összehozni a nézhetőséggel. Minden válogatás és lehetőség érdekel. A jelenlegi darab egy kifejezett vibrálós, de átlagszinten is szétnézve a világban nekem befogadhatatlanok 1 óránál tovább a kijelzők, a MacBookot is ezért adtam el (éljen). Utólag jön ez csak ki, hogy mennyire belenyúltam a tutiba anno az R31-gyel, de ezt már említettem elégszer. Bízom benne, hogy létezik valamivel nagyobb testvére. 400:1 kontrasztarány sem gáz ha az az ára, 300 már inkább ne. Teljesítmény szempontja sokadlagos.
(#88707) Chaser, na igen, tp ips nem fér bele, HP-n gondolkodtam, de ideálisabb lenne egy 14 colos (de nyitott vagyok). Biztosan van különbség nem PWM-esek közt is. Többedik óra után minden nüansz felnagyítódik, főleg amire én használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest