-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #81690 üzenetére
Ennek ellenére nem fogja tudni kezelni a dokkoló USB 3.0 portját. T/X*30 szériától felfelé tudja.
T420s-nél, i7-es X220-nál asszem valóban csak annyi, hogy kapott egy különálló Renesas chip-es USB 3.0 vezérlőt, ami szigorúan véve nem része az Intel QM67 chipsetnek.
-
válasz
Wolfskin #80798 üzenetére
A nők totál sügérek ehhez, tisztelet a kivételnek.
Nálam rendszeres az (nem csak nőknél, random ismerősök, munkatársak esetében is), hogy megkérdezik, milyen laptopot vegyenek, én kifaggatom őket a vassal szemben támasztott igényeikről, ajánlok egy megfelelő (általában használt business) modellt a célra, nem sokkal ezután mégis megveszik valami multinál azt, ami épp legszebben csillogott, mert "csak jobb az új".
Nagyon hosszas magyarázás, levezetés után sem értik meg sokan, hogy nem jobb.. ez egy szuperül felépített fogyasztói agymosott társadalom, ez van.
Nem is nagyon szoktam már válaszolni ezekre a kérdésekre... vegyék csak a sok szart, csak aztán ne hozzám hozzák, ha valami baja van.Belassulást változatos dolgok tudnak okozni.
Leggyakrabban az, hogy a fenti embertípus nem képes civilizált rendszerhasználatra sem, összehányja az operációs rendszerét mindenféle bizonytalan forrásból letöltött programmal, mindenrerákattintós internetezést folytat, stb.
SSD mellett is meg lehet úgy akasztani egy rendszert, hogy lassabbnak érződjön idővel a sok automatikusan induló hülyeség miatt.
Hardveres oka is lehet, pl a CPU throttling túlmelegedés miatt.. consumereknél ez rendszeres a sokszor csupán jelzésértékű hűtés miatt, de ha elég porral tömíted a bordát, és paplanra pakolva terheled, szerintem bármelyik Thinkpad is tudja.
Akkor ezek mellé még oda lehet tenni, hogy egyre számításigényesebbek a weboldalak is, egyre több memóriát zabálnak, a Youtube is, Vimeo is korszerű hardvert kér a FullHD-hoz, attól feljebb főleg.
Sajnos nem áll már a régi szabály, hogy "csak netre" a gyenge proci és kevés RAM is jó.Azt tudom javasolni, hogy tégy ajánlatot. Ha nem azt veszi, amit te mondasz, te nem fogsz foglalkozni vele, ha nyűgje lesz. Ellenben, ha hallgat a jó szóra, alkalomadtán segítesz a géppel.
Csak így lehet bánni velük sajna. -
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #80487 üzenetére
Nem csak Photoshop... Elég ha egy böngészőt és egy Excel táblát használsz felváltva.
Van a windózban egy kijelzőkalibrálási lehetőség, elég kezdetleges, de hatásos. Gammát, és színkomponenseket lehet álítani. Nem lesz vele tökéletes, de azért emberi fogyasztásra alkalmassá lehet vele tenni a legtöbb monitor képét.
(#80499) jjeahh: Ami mobilokaban megy felbontáshajhászás az egy vicc. Ráadásul pl. windózon a mai napig nem megoldott rendesen a dolgok skálázása. Kb. 14"-on ez az 1600*900 a maximum, ami szerintem még kényelmesen használható notebookban.
(#80500) Wolfskin: Én is T410-ről váltottam. Nekem pont jól jött a +160 sor szélesség, de abban igazat kell adjak neked, hogy maradhatott volna 16:10 arány 1600 pixel szélesen is. És akkor nem állna két óriási takaró a gépbena kijelző felett/alatt. [link], a T410-ben sokkal jobban kitöltötte a teret a 16:10 kijelző [link].
(#80510) thgergo: Integrált VGA-s géppel csak 2 monitor megy. Nvidia GPU-s motyókkal viszont van mód 3 kijelző meghajtására is.
Cserébe azokon a DP-ot mindenképpen az Nv GPU hajtja, tehát melegebb külső monitorral, mert nem tud a VGA lekapcsolni. -
thgergo
tag
válasz
Wolfskin #80488 üzenetére
Tapasztalatom a T420 felbontásával sandy bridge IGPvel, nvidia nélkül: (xrandr output)
Van rajta 1 db saját LVDS panel, adott 1600x900 vagy ~1388x800 felbontással.
VGA csatlakozó max 2560x1200 felbontást bír. Bár ilyen monitort még nem láttam, de kiadja a jelet
3 db displayport, ebből
#1 a laptopon
#2 dokkolón
#3 Vannak dokkolók amin 2 db displayport is van.
Dokkolókon a DVI és a displayport ugyanaz., csak más a csatlakozó hacsak nincs igazam.
3 db HDMI port, ezek sajnos nincsenek kivezetve sehova, semmilyen dokkolóra se.Displayporton max 2560x1600, de lehet ennél picit többet is tud, nem próbáltam.
Egy 2560x1080-as szélesvásznú monitoron használom, ebből kettőt is kezel minden probléma nélkül.
Egyszerre max 2 db monitort tud kezelni, de lehet hogy harmadiknak a a VGA-t is ebben nem vagyok biztos.Sőt, ha jól nézem vannak olyan 4k monitorok amin van 2 db displayport is, lehetségséges ogy 2 db kábellel még ez is menne.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Wolfskin #80488 üzenetére
Köszi! Ezek szerint az igényeimmel (semmi játék, sok net meg film, néha lightroom, még kevesebb ps) semmi értelme nvidiás modellt venni? Mert akkor nézek inkább olyant amiben 8gb ram van és később teszek bele ssd-t
-
Gondwana
addikt
válasz
Wolfskin #80481 üzenetére
Az emberek koleszterinszintje, de a làtàsa is különböző: 12"-on 1440x900-at ùgy megszoktam pàr nap alatt, hogy még sűrűbb kijelzőt is el tudnék viselni (a szìnei persze ocsmànyak, ezért a màsik gépben ott az ips).
A T410s-sel meg òvattal bànj, szeret elnyìròdni benne egy szalagkàbel. -
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #80481 üzenetére
Azért ennyire nem katasztrófális a helyzet... Amúgy oldalra sem árt a terület. Nekem jól jön az extra szélesség. Viszont a 16:10-es régi panel sokkal jobban kihasználta a helyét, nyugodtan lehetett volna ebből is egy 16:10-es 1600*1000-es panel.
A színeknél amúgy szerintem csak beállítani kéne.
-
SNor
tag
válasz
Wolfskin #80466 üzenetére
Win7 alatt Fn+F3 ha a driver fent van. Az akksis sztorira majd a többiek talán írnak részletesebben, olyasmiről van szó, hogy ha nincs bent akksi, akkor csak töltőről nem tudja minden körülmény között kihajtani a procit (mondjuk i7 + 60w töltő) ezért biztosra megy, és nem engedi max órajelre kapcsolni. De ezt inkább a W szériánál írták anno.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #80328 üzenetére
Lenovo IdeaPad lesz belőle... behozhatatlan előny = új
-dolgoztam egyszer egy használt laptopon és az borzasztó lassú volt. a használt laptopok szarok. én új laptopot akarok. azok jobbak...
-jó, de ne felejtsd el, hogy kihozod az üzletből, másnap már ez is használt lesz... -
kistewe
tag
válasz
Wolfskin #80331 üzenetére
" de hát győzzél meg erről egy lányt"
pl :
1) W510 újonnan 330k ( forrás pcworld) az ipszilonakármi 170k
2) W=workstation valszeg képes lehűteni a 45W TDP-t
3) ha a CAD nem arra kell, hogy kockáslapot rajzolj akkor a Quadro van átalában ajánlva a CAD gyártója által.
4) használt gép is van garival sőt kis plussz pénzért még extra garit is lehet venni helyenként
5) ha az ipszilon mellett dönt ne jöjjön hozzád , hogy lépjél fel erélyesebben a szervizzel szemben ahol lehet már 3 hete pihen a garis gép....ha épp gari időben romlott el...
6) nem emlékszem , hogy W510 miatt telesírták volna a fórumokat típushibákkal...de majd Tika megmondja ha így van...
7) világosan írd le egy e-mailban ( amit elmentesz) , hogy te az ipszilont nem ajánlottad...ufff stewe
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Wolfskin #80328 üzenetére
"sok szól a másik mellett is: ... műanyag, nem fém, csillog a kijelzője, csillog az egész"
Ez _mellette_ szól? Szerintem pont ellene. És csak addig fog tetszeni neki amíg nem törik el a zsanérja, véletlen ráüléstől 2 notija lesz, lekopik a "szép" festés. A TP az TP, az ideapad (kisbetűvel mint a nemecsek) meg...
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Wolfskin #80292 üzenetére
W510: nem ips, de az àtlag tn kijelzőktől jobb, csak 135W vagy 170W tàppal működik négymagosként (8 thread), még ha van is benne akku, igp nincs, hàrom kijelzőt egyszerre nem kezel, ez a T420s meg igen. Hurcolàszni én nem venném a W510-et, na, de nem is nekem kell vàlasztanom, én maradok az i7 X201-nél.
-
Grafirka
őstag
válasz
Wolfskin #79117 üzenetére
Nem fut a hatterben valami "furcsasag" ? Hany % on van a CPU hasznalat mikor 80 C ?
Nemreg lattam ismeros T510 gepen hasonlo jelenseget , hogy nagyon forrosodott. Eloszor nyilvan hutore/pasztazasra gondoltunk , de kiderult hogy a Skype! okozott 75-100% CPU hasznalatot , ugy hogy nem ment semmi egyeb. Legyalulta, tett egy regebbi verziot s azota normalis homersekletei vannak.
Anmit irtam nyilvan cska egy pelda, egyeltalan nem biztos, hogy nalad is errol van szo de erdemes ellenorizni mert vannak programok amelyek "sutnek"Veletlenul nem most instalatad ujra az Oprendszert ? mert a windows update siman fleviszi akar 85c ig a jol mukodo hutesu gepeket is.
-
Tim82
félisten
-
donjohnson
addikt
válasz
Wolfskin #77277 üzenetére
próbáld másik vga driverrel a lenovo oldaláról. nekem volt egy ugyanilyen esetem a t420-nál.
-
válasz
Wolfskin #68076 üzenetére
az normális, hogy Full HD film közben időnkét szaggatni kezd?
Nem, vinnie kellene, valószínűleg beszáradt a paszta és throttlingol, újra kell pasztázni. (Illetve lehet koszos a hűtő) Esetleg ha streameled a net is lehet, illetve valami nagyon combost nem biztos, hogy bír.hiába teszem sleep-be (Fn+F4), ha így teszem be a táskámba, pár óra múlva tűzforrón veszem elő és az akksi is le van merülve. tulajdonképp sleep-ben sem bír ki többet, mint használat közben. ez így gyári...?
Ha forró akkor nem megy be sleepbe, hanem működik tovább, nem csoda ha lemerül (ilyenkor általában zárol), nézd meg fenn van-e minden driver. Az én T420-amon világít a hold a hátlapon sleepben, ha van hold t410-en akkor világítania kellene. -
Peet91
aktív tag
válasz
Wolfskin #63493 üzenetére
Vagy háromszor átírtam, mert nem akartam túlfokozni, az meg jól benne maradt. my bad :/ A lényeg, hogy egy kicsit témát váltsak a saját fail-emről, szerintem nem rasszistának lenni az edge-esekkel sem. A tudatos vásárló nem veszi meg az edge-et, de akik viszont nem azok, azok pont nem arról híresek, hogy idejük nagy részét szakmai fórumokon töltik, hogy együtt kockuljanak a többi fannal.
Ezt egyébként a lehető legpozitívabban értem magunkra. A lényeg, hogy senki nem halt még bele abba, hogy egy idetévedt embernek segített, thinkpad ide vagy oda, és szerintem ez így jó. A visszatérő illetéktelenekre pedig úgyis lesújt az közösség haragja.
-
-
-
voyager4.4
senior tag
válasz
Wolfskin #63433 üzenetére
"1. az egyik, ha a laptopot sleep-be teszem, majd a fedelét lecsukom, akkor is felébred. mikor veszem ki a táskából, kinyitom, már él és kéri a belépő jelszót, a táska tök forró és az akksi is le van merülve. és nem az egér ébreszti fel, mert az is ki van kapcsolva. ezt hol tudom rendesen beállítani?"
Ha jól értem akkor előbb sleep-be teszed majd lehajtod, de a lehajtás alapból altatja a gépet...
(vagyis pontosabban az a kis pöcök amit a kijelző benyom. Én egy csomószor csináltam, hogy nem hajtottam le csak lenyomtam körömmel a pöcköt és elaludt, megint pöcöknyomásra felébredt ) . Nem lehet hogy azért ébred fel, mert altatod majd a lehajtás meg ugye felébreszti ?
-
Csedit
aktív tag
válasz
Wolfskin #51672 üzenetére
Volt egy T60-as gépem, ami teljesen önálló életet élt win 7-tel alvó állapotban. Az éjszaka kellős közepén bekapcsolt, aztán 2 percre rá újra elment aludni. Ezt rendszeresen csinálta néhány naponta. Azóta sem jöttem rá, hogy miért.
Most az x200 tablet pont tegnap délelőtt éledt fel önmagától.
A TeamViwer jelezte a T500-on, hogy az x 200 belépett.
Csak néztem...... -
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #51672 üzenetére
Ezt mindegyik laptop (amelyik a fedél kinyitott állapotáról bír információval) és Windows tudja a 98 óta (kivéve talán a 2k, az úgy rémlik nem kezeli). Valami feléleszti, pl. ütemezett feladat, béna/rosszul beállított eszköz (pl. hálókártya, WiFi kártya, mobilstick, bluetooth adapter). A zConnection manager-re pedig: keresel frissebb kezelőprogramot, hátha ott már megoldották ezt a bonyolult feladatot, vagy elolvasod ezt, és beállítod ízlés szerint (valószínűleg a WaitToKillAppTimeout kulccsal kell eljátszanod, ez ms-ban adja meg a kényszerített bezárás várakozási idejét, ha az AutoEndTasks 1-re van állítva, de lehet, hogy a WaitToKillServiceTimeout-ra van szükséged, ha azért vár a program, ezt viszont óvatosan, mert a Windows saját szolgáltatásait is kilőheti idő előtt, ha pl. éppen swappel a rendszer, túl rövidre ne állítsd).
Vannak itt a topicban nálam lelkesebb emberek, ők talán leírják, hogyan lehet megtudni, mitől kelt fel a Windows, én most nem keresek rá. -
Gondwana
addikt
válasz
Wolfskin #43171 üzenetére
Régen volt már, amikor X200T-m volt, de emlékszek, hogy ez a forgatós feature kikapcsolható volt, másmilyenre átprogramozható volt, gombra tehető volt, illetve gyro-szenzor alapján automatikusra is tehettem, de így viszont olyankor is forgatott, amikor csak egy picit oldalirányban mozgattam a gépet.
A tablet-gombokhoz rendelt funkicók (van, ugye, külön a press meg a long press = press and hold) tudtommal betallózható, paraméterezhető EXE-k, nálam így indult a Far Manager is - ezzel az volt csak a bajom, hogy Shortcut (LNK) file-t nem fogadott el, tehát a default Command Prompt ablakparamétereit kellett olyanra állítanom, amilyenben a FAR-t akartam használni.
Szerk: ja, az intel Alt+nyil forgatásaitól falra tudtam mászni, pláne amikor Photoshop alatt egyszer csak úgy döntött...
-
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #42140 üzenetére
mindenhol 1.6-os procival írják, ebben mégis 1.8 van (SL9400). ez hogyan?
Nem kötelező, hogy minden X200 tabletben 1,6 GHz-es SL9300 legyen. Mondjuk az általad megadott típusszám alapján pont nem ad ki semmit a support.lenovo.com, de volt SL9400-zal szerelt változat is.
a képernyője affs, ami cfl. minőségben ehhez képest hol van a Led+IPS?
Kb. ugyanott van az AFFS és az IPS. (A háttérvilágítás módja meg a paneltípus minősége között meg nincs egyenes összefüggés.)
a photoshop sírt, hogy nem tudja használni a gpu-t. lehet, hogy vga driver-t sem jót/jól tette fel?
Keresd meg az Intel-féle drivert az Intel honlapjáról hozzá, ha úgy gondolod, hogy ezzel van gond.
a T61 billentyűzete kompatibilis az x200-al?
Nem.
-
SzalaiG
addikt
válasz
Wolfskin #42140 üzenetére
Vegyél Aqua-ban Samsung 120Gb-os SSD-t Win8 upgrade-el!
Ezzel két legyet üthetsz egyszerre: gyorsabb és korszerűbb lesz a rendszer. -
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #27812 üzenetére
Vezérlőpult -> Hálózat és internet -> Hálózati és megosztási központ -> Vezeték nélküli hálózatok kezelése -> a listából kiválasztod ezt a LENOVO_PC_NETWORK vagy milyen nevű hálózatot és az Eltávolításra kattintasz.
Ez mondjuk szerintem a routert nem állítja vissza.
Egyébként az is segítség volna nekünk, ha elmondanád, hogy a Windows 7 saját hálózatkezelőjével vagy a Lenovo Access Connections-szel sikerült ezt összehozni.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Wolfskin #20604 üzenetére
Eszközkezelőben eltávolítod a hardvert, ha rákérdez, akkor a drivert is, aztán újratelepíted... ha a lenovos drivert rakod föl, az valószínűleg nem telepíti föl magát, hanem kitömöríti a cuccot a C:\DRIVERS\... mappába, onnan kézi üzemmódban telepítheted.
(miért kéne alaplapot cserélned egy drivertelepítés miatt?!
)
-
lapa
veterán
válasz
Wolfskin #20476 üzenetére
vicces videó. igen, a ződ a notikkal saját. egyébként ennyi a véleményem az ncapról, ahol betonfalnak ütköztetnek mindent és abból kapod a csillagot. a valóságban meg marhára nem szokott az ember betonfalnak ütközni. viszont próbálj meg kárt tenni a bent ülőkben akármilyen irányból egy személyautóval, mikor majd' egy méter magasan ülnek bent. ezt bentről lehet igazán jól látni.
nyilván méteres fa ellen nem véd, de az ellen a gyűrődő zóna sem mert normál autóval +30-50 km/h jellemző sebességet kell elnyelnie (1/2m x v négyzet). ezt úgy értem, hogy ezzel nyugiban 90 körül nyomulok ott, ahol korábban az astrával, szuzkával vagy akármivel 120-130-at mentem, ráadásul előzgetve.
egyébként pont a videóban látható kombi lancer újabb évjáratát akartam eredetileg, aztán a 26 éves félkatonai kisteher lett belőle. a világ legcsodálatosabb és leghasználhatóbb családi járműve, feltéve hogy rendelkezel a szükséges nyugalommal (mondjuk úgy, hogy kiszáguldottad már magad zsengeifjú korodban).
@viskund: a dobozt 16 csavar tartja az alvázhoz, egyszerű cserélni. az alváz nem szokott elhajlani (vasúti sín), a hosszanti meg kereszttartók tervezetten megadják magukat, pár alkatrész. ha valami nagyon durva sofőrhibát kap akkor nyilván tengelycsere, de az se olyan, hogy utána egy össze-vissza huzigált-kalapált-meggyengült pléhdobozt kapsz vissza.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #20306 üzenetére
akkor nem tudja valaki, hogy a hangkártya driverét hogy teszem fel?
•eszközkezelőből, (ahonnan töröltem) nem sikerül, mert hiába frissítem, a hangeszközök nem jelennek meg
•jobbra lenn a hangszóróra kattintva a win saját hibajavítója sem tudja "megoldani a problémát"
•a system updater nem teszi fel azt lefuttattam
•a honlapon nincs win7 driver, azt írja,a win update...most tényleg, ha lefuttatok egy frissítést, és telepítek néhány biztonsági javítást lesz hangkártya? (ki is próbálnám, csak most nem akarom átdugni a netet a a laptopba, mert egy ilyen frissítés órákig is eltart)
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #20285 üzenetére
Ha ez változtat valamin, én speciel sosem használtam még azt a System Update-et (jó, 2x próbálkoztam vele). Megfogadtam ugyanis, hogy ameddig az Access Connection nem tud normálisan LAN-WIFI között váltani, addig a SU sem lehet jobb software, lévén ugyanazok készítik. Az ok pedig az, hogy mindkétszer nem sikerül neki a gépben gyárilag benne lévő HW-hez drivert szereznie (más típus volt a 2 alkalommal a gép). Na mondom, cseszd meg, ennyit én is tudok, ehhez nem kell egy több 100MB-ot foglaló szarnak telepítve lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Goddess of Victory:Nikke
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest