- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
btudos #73520 üzenetére
Hű azért nem akartam hangulatot kelteni
Amúgy igen, valóban a hw igényesebb feladatokra gondoltam, diszkrét GPU-val satöbbi. Persze ilyen alap feladatokra bőven jó, meg persze mindenkinek más a munkája.Az meg hogy a 15" nehéz.. hát én elbírom
Persze abszolút jó hogy pl. ágyba csak úgy egy kézzel böngetek a 12 colossal ezért keresek én is ilyet.
(#73521) Tikakukac: Konkrétan miért?
-
-
-
Dhampir
félisten
-
HSM
félisten
válasz
btudos #72284 üzenetére
Igen, ezek is gázosak (palmrest, és a nem középen lévő billentyűzet), ezekbe bele se gondoltam.
(#72287) Kbali: Általában én sem vakon gépelek, pedig tudnék, nekem kényelmetlen, és főleg nem 16 órában. Ugyanakkor talán abban megegyezhetünk, hogy ha keresel egy billentyűt, akkor a Thinklight-al is megtalálod, nemcsak a háttérvilágítással, miközben a Thinklight másra is jó, míg a háttérvilágításos billentyűk semmi másra.
Nyilván, ha ezt adják a cégnél, akkor oké, megsokod, és még mindig jobb, mint bármelyik "eldobhatós" notebook, de ha van választási lehetőség, pláne, ha a saját pénzedről van szó, az egészen más.
(#72291) Tin: Azért ha belegondolsz, a T500 elég sokáig használható gép maradt.
Mondjuk a Tx20-as/30-as/40-es széria szerintem tovább fog processzorilag erős maradni, az IGP-k térnyerése pedig még szerintem szintén pár év, szóval ezek a gépek szerintem még sokáig szolgálni fognak, tovább, mint elődeik. Aztán persze, lehet nem lesz igazam.
Ami a 15"-os téglákat illeti, én már ma sem látom a létjogosultságukat, túl nagyok és nehezek, hamar lemerülnek a kijelzőtől. Egy 13-14"-os gép viszont remek kompromisszum a mobilitás és a használhatóság között, asztalra pedig ha sokat melózol, rádugod egy dokkolóra rendes monitorral, egérrel, klaviatúrával, és jó is vagy.
Én is most 24" IPS-ről pötyögök asztali billentyűvel, a T420-ról. Jópofa ez az ultramobil trend, de túlzottan nem hat meg, a T420-am is eldöcög egy komplett délutánt a 9 cellás akksijáról. 4-szálon cinebench R15-ben 2700MHz-en, turbo nélkül 2,5 órás üzemidőt mutatott normális használható fényerőn, üresjáratban pedig 8 órát. Intenzív netezéssel is bőven 5 óra felett elmegy. Szerintem aki ennél többet nyomkodja naponta, annál úgyis ott lesz a töltő....
(#72295) ivana: Retesszel lötyöghet, de ki nem nyílik, míg a behúzós simán kinyílhat magától is. Ami nem mindig kívánatos.
A "kicsi" touchpad pedig pont azért akkora, mert nem tapizod folyamatosan véletlenül gépelés közben. Pont ideális méretű. Amit az újakra tettek, az elefántoknak és nehézelméjűeknek készült, vagy legalábbis olyanoknak, akik sosem gépelnek 2-nél több ujjal.
A kijelző kerete valóban széles kicsit, de sosem zavart. Ha akarták volna, csökkenthették volna a touchpad magasságát, mivel a kijelző is szélesedett, és máris rövidebb lehetett volna a gép, az ergonómia kinyírása nélkül is. De teljesen felesleges lett volna szvsz, teljesen jó ez ahogy van.
A trackpoint gombjainak beáldozása pedig kellett, hogy ilyen óriási, halálosan megsebzett elefántok által is használható méretű touchpadnak maradjon elég hely.
(#72298) Tin:"a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége"
Nekem nem ez a bajom. Csak szomorú, hogy a T420-asom helyett már nem fogok tudni később újabb, modernebb gépet venni, ami hasonlóan strapabíró és kényelmes lenne. Régen erről szólt a Thinkpad, a használhatóságról és megbízhatóságról. Nem egy 100+1. Macbook klón volt Thinkpad felirattal.(#72300) Tim82: A 16:9-es monitorra átállásnak szerintem más okai is voltak, érthető, gazdasági okokra gondolok, hiszen az lett a meghatározó, nagy darabszámban gyártott képarány, és jelentős kényelmetlenséget sem okoz szvsz. Ugyanakkor a klaviatúra/touchpad áttervezése felesleges visszalépés volt, amit semmiféle gazdaságossági szempont nem indokol.
A 4:3-os arányt erőltetni kár lenne, szvsz egyáltalán nem passzol a notebookokhoz, feleslegesen nagy fedelet eredményez, ami nem illik jól az alsó rész klaviatúra+touchpad kialakításához sem. -
válasz
btudos #71976 üzenetére
Sajnos NVS 5400M-el nem nagyon találtam ilyen gépet. Sajnos a hűtés zaja engem nagyon zavar, a jelenlegi E6520-asom hűtése kiváló ilyen szempontból, mert i7 és NVS 4200M mellett sem túl hangos terhelés alatt, netezés alatt pedig fanless. Számomra teljesítményre a NVS 5200M bőven elég lenne (sőt, a 4200 is bőven jó, Driver SF - maximumon megy), csak halk legyen, és néha egy-két játék elfutkosson rajta.
-
Dhampir
félisten
-
yanna
addikt
válasz
btudos #70601 üzenetére
Persze, tudom, hogy valamik nem stimmelnek. "Érdekesség"-ként linkeltem. Egyébként szerintem a l@ptop.hu tükrözése, ott is van ilyen T530.
Ja, reggel rákérdeztem e-mailben, hogy biztos-e a tuti, de még nem szóltak vissza.(#70604) Dhampir: Igen, sejthető, hogy van valami kötődés
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #70517 üzenetére
Meg tegyük hozzá, hogy nekem van pár olyan programcsomagom, ami W8 alatt sehogy sem működik (CAD régebbi verziója, EdgeCAM, Citroen szervizprogram), tehát én (többek) között ezért is maradok a 7-esnél
(#70518) metal01
Én ugyanezen a hardveren próbáltam a 8-ast is, nem volt előrelépés, ráadásul a driverezés 5x annyi időbe telt...
Sokan lestek, hogy a gépemen milyen gyors a Windows 7, pedig nekik i7-es, meg i5-ös notijuk volt -
-
-
donjohnson
addikt
válasz
btudos #69690 üzenetére
na megvettem a T430-at. nagyon frankó gép.
nem értem egyeseknek miért nem tetszik ez a szigetes billentyűzet, simán megszokható ez. abból is a jobbfajta van benne, mert elég puha járása van.
a lenovo g510 szigetes megoldására gondoltam, mikor írtátok, de az sokkal rosszabb ennél. -
-
boost
veterán
válasz
btudos #67757 üzenetére
Köszi,
utánanéztem, hogy milyen CPU lenne az új gépben: Intel Core i7-4700MQ, 2,40 GHzAzért ez benchmark szerint pont 2 és félszer akkora pontott kapott (7500), mint ami a T529-amban van(3100). Eléggé odaver.
Ráadásul végre lenne benne USB3 (igaz, csak 1), de mivel elég sok VM-et külso" diszken tárolok, ez is komoly elo"relépés lenne, ha arról futtatnám o"ket.
-
-
-
válasz
btudos #66998 üzenetére
jelenleg x230-am van így a bill ha jól látom ugyanaz amúgy többnyire egérrel dolgozok... Amúgy mi a gond az új touchpaddal?
ami fontos
- a 14 coll
- a 1600x900 körüli vagy nagyobb felbontás
- könnyű súly (heti 2-3 alkalommal ügyfélhez rohangálok így nem árt ha nem szakad le a vállam -
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #66497 üzenetére
Azért nem gondolom hogy nagyon alálőttem volna, mert kijelzőben pont buta a t430u, szemben a konkurenciával, (elitebook9470m vagy latitude e6430u). Ami azt illeti, hogy somasz kolléga árul pl. e6430u-t kifullozva, i7-el 8 giga rammal 256-os ssd-vel és 1600x900-as panellel 235-ért. Én azt mondom, hogy az a konfig rendben van árban, és ha úgy nézzük, akkor az "kereskedői" ár. Így én azt mondom hogy 180 a plafon.
Ja igen, még annyi kiegészítés, hogy akkoriban azért ment el 150-ért, mert eléggé pangott a piac, ezt nem írtam le egyértelműen.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #66460 üzenetére
Hát, ha az rendbenebbül van, hogy helyetted meg a disztri bővíti, hát hajrá, ha szeretnéd olyan garis akármit hozatok amilyet akarsz. Csak ők beépítik az árba. Nincs ingyen ebéd
soldi3r: 8.1-en nem 1-2 drivert telepítettem 1 éve, fél éve, 2 hónapja, hanem baromi sokat. Velem meg sűrűn megesik, hogy hoznak és van, hogy 3-szor telepítem fel nulláról azt a vackot és b@ssza a csőrömet. Nem kicsit.
-
-
Tikakukac
titán
-
mutyuru
aktív tag
válasz
btudos #66255 üzenetére
Gyari memoria FRU alkatresznek minosul a lenovo oldala szerint es foleg ha meg kell bontani a billentyuzetet, akkor meg rosszabb a helyzet, mert az is FRU alkatresznek van tuntetve.
Nem lesz egyebkent olyan soka a gyari memoria csere sem, h azon aggodjak mennyi lesz az ara.
Pl a mostani megrendelt 8GB feleve meg 100ojro korul volt, most 65. -
csubuka
addikt
válasz
btudos #65135 üzenetére
Akkor végülis az eddigi tapasztalataim alapján kijelenthető, hogy ez tényleg így van, van 9 cellás pana akksim a t400-ban az se rossz, 5 órát elviszi integrált vga, alapjárat, kevés wifi, kivitelben 5% elhasználódással...
De a gyári előirányzott kapacitás feletti max kapacitás azért komoly
-
csubuka
addikt
válasz
btudos #65124 üzenetére
Köszi, eszerint az csak egy mérőszáma az akksi állapotának
Sok faktor hozzájárul...
És mit számít cycle-nek az akksi? Elvileg ahányszor 80% ot lemerítettél belőle annyiszor egyet hozzáad... (ez nem tudom mennyire helytálló) Nem veszi figyelembe mondjuk hogy kétszer 80-ról 40re vagy egyszer 100ról 20ra...
Illetve időnként érdemes vajon kimozdulni a 40-80 bűvkörből és mondjuk kikapcsolásig meríteni majd 100ig tölteni?
*Az x200s-em lgc 6 cellás akksival 0% elhasználódással 6 óra felett bír kis fényerővel félig meddig wifivel, energiatakarékosan... 8 a cycle countja... ez azért jó nem elvileg?
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #65117 üzenetére
Ez is sajnos olyan, ami egyszeri dolog. Most rohantam volna fosztani a bankomat és vettem volna százat, de csak 1 volt és az is csoda, hogy ezt nem vitték el azonnal.
És ehhez is kellett szervezés, barátok, idegelés, brutális mennyiségű keresés. Más kérdés, hogy most már vágom ezt a témát is, tehát lehet csinálni olykor jó üzletet, csak a csatornákat kell kialakítaniAmúgy meg ja, kegyetlen makker voltam ezzel (is), amennyiből ez megvan szanaszét tört gépek vannak, sőt, még azok is 10k-val fentebbről indulnak.
Chaser: Egyelőre jó lesz nálam az x220, x200 meg x200s meg az IPS panel(ek) is
Mondjuk az x200-akat ki akarom pörgetni, az nem marad. Az x220 más tészta, ha tetszik akkor megy abba is az IPS és tutiság van, nem váltok megint egy jóideig.
Ötvenből x200 IPS-el az azért nagyon durva lenne. Mocskos mákkal, nagyon tudva mit és hogyan egy közepes akksival valami kicsi vinyóval közepesen leharcoltat ki tudnék hozni. De ahhoz minden erőforrást küldenék és minden optimum. Ez az x220 viszont sokkal zsírosabb buli lett, 10 perc munka a palmrest sarka és ennyi, akksi is 80%-os gyári, minden más eredeti gyári felszereltség, nincs gond -
soldi3r
veterán
-
-
-
Kristof9094
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest