Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz btudos #72284 üzenetére

    Igen, ezek is gázosak (palmrest, és a nem középen lévő billentyűzet), ezekbe bele se gondoltam. :)

    (#72287) Kbali: Általában én sem vakon gépelek, pedig tudnék, nekem kényelmetlen, és főleg nem 16 órában. Ugyanakkor talán abban megegyezhetünk, hogy ha keresel egy billentyűt, akkor a Thinklight-al is megtalálod, nemcsak a háttérvilágítással, miközben a Thinklight másra is jó, míg a háttérvilágításos billentyűk semmi másra.

    Nyilván, ha ezt adják a cégnél, akkor oké, megsokod, és még mindig jobb, mint bármelyik "eldobhatós" notebook, de ha van választási lehetőség, pláne, ha a saját pénzedről van szó, az egészen más. ;)

    (#72291) Tin: Azért ha belegondolsz, a T500 elég sokáig használható gép maradt. :) Mondjuk a Tx20-as/30-as/40-es széria szerintem tovább fog processzorilag erős maradni, az IGP-k térnyerése pedig még szerintem szintén pár év, szóval ezek a gépek szerintem még sokáig szolgálni fognak, tovább, mint elődeik. Aztán persze, lehet nem lesz igazam. :R

    Ami a 15"-os téglákat illeti, én már ma sem látom a létjogosultságukat, túl nagyok és nehezek, hamar lemerülnek a kijelzőtől. Egy 13-14"-os gép viszont remek kompromisszum a mobilitás és a használhatóság között, asztalra pedig ha sokat melózol, rádugod egy dokkolóra rendes monitorral, egérrel, klaviatúrával, és jó is vagy. ;) Én is most 24" IPS-ről pötyögök asztali billentyűvel, a T420-ról. Jópofa ez az ultramobil trend, de túlzottan nem hat meg, a T420-am is eldöcög egy komplett délutánt a 9 cellás akksijáról. 4-szálon cinebench R15-ben 2700MHz-en, turbo nélkül 2,5 órás üzemidőt mutatott normális használható fényerőn, üresjáratban pedig 8 órát. Intenzív netezéssel is bőven 5 óra felett elmegy. Szerintem aki ennél többet nyomkodja naponta, annál úgyis ott lesz a töltő....

    (#72295) ivana: Retesszel lötyöghet, de ki nem nyílik, míg a behúzós simán kinyílhat magától is. Ami nem mindig kívánatos.

    A "kicsi" touchpad pedig pont azért akkora, mert nem tapizod folyamatosan véletlenül gépelés közben. Pont ideális méretű. Amit az újakra tettek, az elefántoknak és nehézelméjűeknek készült, vagy legalábbis olyanoknak, akik sosem gépelnek 2-nél több ujjal.

    A kijelző kerete valóban széles kicsit, de sosem zavart. Ha akarták volna, csökkenthették volna a touchpad magasságát, mivel a kijelző is szélesedett, és máris rövidebb lehetett volna a gép, az ergonómia kinyírása nélkül is. De teljesen felesleges lett volna szvsz, teljesen jó ez ahogy van.

    A trackpoint gombjainak beáldozása pedig kellett, hogy ilyen óriási, halálosan megsebzett elefántok által is használható méretű touchpadnak maradjon elég hely.

    (#72298) Tin:"a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége"
    Nekem nem ez a bajom. Csak szomorú, hogy a T420-asom helyett már nem fogok tudni később újabb, modernebb gépet venni, ami hasonlóan strapabíró és kényelmes lenne. Régen erről szólt a Thinkpad, a használhatóságról és megbízhatóságról. Nem egy 100+1. Macbook klón volt Thinkpad felirattal. :(

    (#72300) Tim82: A 16:9-es monitorra átállásnak szerintem más okai is voltak, érthető, gazdasági okokra gondolok, hiszen az lett a meghatározó, nagy darabszámban gyártott képarány, és jelentős kényelmetlenséget sem okoz szvsz. Ugyanakkor a klaviatúra/touchpad áttervezése felesleges visszalépés volt, amit semmiféle gazdaságossági szempont nem indokol. ;)
    A 4:3-os arányt erőltetni kár lenne, szvsz egyáltalán nem passzol a notebookokhoz, feleslegesen nagy fedelet eredményez, ami nem illik jól az alsó rész klaviatúra+touchpad kialakításához sem. :)

Új hozzászólás Aktív témák