Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
btudos
üzenetére
Igen, ezek is gázosak (palmrest, és a nem középen lévő billentyűzet), ezekbe bele se gondoltam.

(#72287) Kbali: Általában én sem vakon gépelek, pedig tudnék, nekem kényelmetlen, és főleg nem 16 órában. Ugyanakkor talán abban megegyezhetünk, hogy ha keresel egy billentyűt, akkor a Thinklight-al is megtalálod, nemcsak a háttérvilágítással, miközben a Thinklight másra is jó, míg a háttérvilágításos billentyűk semmi másra.
Nyilván, ha ezt adják a cégnél, akkor oké, megsokod, és még mindig jobb, mint bármelyik "eldobhatós" notebook, de ha van választási lehetőség, pláne, ha a saját pénzedről van szó, az egészen más.

(#72291) Tin: Azért ha belegondolsz, a T500 elég sokáig használható gép maradt.
Mondjuk a Tx20-as/30-as/40-es széria szerintem tovább fog processzorilag erős maradni, az IGP-k térnyerése pedig még szerintem szintén pár év, szóval ezek a gépek szerintem még sokáig szolgálni fognak, tovább, mint elődeik. Aztán persze, lehet nem lesz igazam. 
Ami a 15"-os téglákat illeti, én már ma sem látom a létjogosultságukat, túl nagyok és nehezek, hamar lemerülnek a kijelzőtől. Egy 13-14"-os gép viszont remek kompromisszum a mobilitás és a használhatóság között, asztalra pedig ha sokat melózol, rádugod egy dokkolóra rendes monitorral, egérrel, klaviatúrával, és jó is vagy.
Én is most 24" IPS-ről pötyögök asztali billentyűvel, a T420-ról. Jópofa ez az ultramobil trend, de túlzottan nem hat meg, a T420-am is eldöcög egy komplett délutánt a 9 cellás akksijáról. 4-szálon cinebench R15-ben 2700MHz-en, turbo nélkül 2,5 órás üzemidőt mutatott normális használható fényerőn, üresjáratban pedig 8 órát. Intenzív netezéssel is bőven 5 óra felett elmegy. Szerintem aki ennél többet nyomkodja naponta, annál úgyis ott lesz a töltő....(#72295) ivana: Retesszel lötyöghet, de ki nem nyílik, míg a behúzós simán kinyílhat magától is. Ami nem mindig kívánatos.
A "kicsi" touchpad pedig pont azért akkora, mert nem tapizod folyamatosan véletlenül gépelés közben. Pont ideális méretű. Amit az újakra tettek, az elefántoknak és nehézelméjűeknek készült, vagy legalábbis olyanoknak, akik sosem gépelnek 2-nél több ujjal.
A kijelző kerete valóban széles kicsit, de sosem zavart. Ha akarták volna, csökkenthették volna a touchpad magasságát, mivel a kijelző is szélesedett, és máris rövidebb lehetett volna a gép, az ergonómia kinyírása nélkül is. De teljesen felesleges lett volna szvsz, teljesen jó ez ahogy van.
A trackpoint gombjainak beáldozása pedig kellett, hogy ilyen óriási, halálosan megsebzett elefántok által is használható méretű touchpadnak maradjon elég hely.
(#72298) Tin:"a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége"
Nekem nem ez a bajom. Csak szomorú, hogy a T420-asom helyett már nem fogok tudni később újabb, modernebb gépet venni, ami hasonlóan strapabíró és kényelmes lenne. Régen erről szólt a Thinkpad, a használhatóságról és megbízhatóságról. Nem egy 100+1. Macbook klón volt Thinkpad felirattal.
(#72300) Tim82: A 16:9-es monitorra átállásnak szerintem más okai is voltak, érthető, gazdasági okokra gondolok, hiszen az lett a meghatározó, nagy darabszámban gyártott képarány, és jelentős kényelmetlenséget sem okoz szvsz. Ugyanakkor a klaviatúra/touchpad áttervezése felesleges visszalépés volt, amit semmiféle gazdaságossági szempont nem indokol.

A 4:3-os arányt erőltetni kár lenne, szvsz egyáltalán nem passzol a notebookokhoz, feleslegesen nagy fedelet eredményez, ami nem illik jól az alsó rész klaviatúra+touchpad kialakításához sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest