- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék venni egy Thinkpadet. Kertészetbe használnám öntözés vezérléshez. Tudnátok nekem ajánlani egy típust, aminek határozottan jó minőségű a kijelzője? Utána majd nézelődöm, használt, újracsomagolt vagy új stb....
Nem lenne hátrány legalább egy 512 SSD meg 8-16 GB RAM, ha bármi van későbbiekben..
És a Heroes 3 jó lenne ha elfutna rajta
Köszönöm!! -
madle
őstag
válasz
azbest #98593 üzenetére
Köszönöm a segítséget a T60-as kérdésemmel kapcsolatban, az volt a probléma amit mondtál. Hiába volt benne SSD és az T7200-as proci 3GB RAM-mal, ha nem volt benne az akksi tápról, akkor nem hajtotta úgy a procit ahogy kellene, és minden akadozott. Érdekes, mert attól függetlenül tápról ment, de ha betettem az akksit, minden mintha új gépem lenne, nagyon penge SSD-vel.
Többieknek is köszönöm az ötleteket!
-
madle
őstag
Sziasztok,
szerintetek mitől lehet, hogy a T60 Thinkpademben kicseréltem egy 7200-as HDD-t egy Samsung 860 SSD-re és lassabb a gép mint volt? Egy élet mire megnyitja a böngészőt vagy akármit... a rendszer gyorsan bootol, de minden más művelet nagyon lassú rajta.
Proci T7200, illetve 3GB RAM van benne a 32bit miatt.
Köszi!
-
madle
őstag
Üdv,
T60-al van olyan problémám, hogy általában youtubeozás közben totálisan kifagy a rendszer, de teljesen random. Megáll a kurzor, és semmire nem reagál csak a hosszas kikapcs gombra. Azóta van ez, hogy a gyári 2x1GB RAM-ból kicseréltem az egyik modult egy Samsung 2GB-osra(ami hibátlan állapotú). Bár még azt követően sem csinálta,csak mikor ráfrissítettem a Win10-nek a nagy frissítését.
RAM hiba lehet, vagy esetleg más?
-
madle
őstag
Sziasztok,
T60-nál volt nem olyan rég az a problémánk, hogy legújabb Win 10 használata alatt csonttá fagy mindenféle művelet között, akármit csinálok és csak az áramtalanítás segít. Közben a fagyás alatt kerregő hang jön a Touchpad alól vagy a HDD szélén, de inkább a Touch felől. A HDSentinel hibátlannak írja a vinyót és nem is gondolnám, hogy az lenne a baj, viszont olyan kérdésem lenne, hogy ha a memóriával van baj, az tud ilyen brutális fagyást produkálni és ilyen kerregő hangot kiadni?
Most lett nemrég belerakva a 2GB mellé +1GB RAM és arra gyanakszom, hogy nem jó esetleg.... Van valami szoftver amivel ezt meg lehetne nézni? -
madle
őstag
Sziasztok,
egy T60-ról lenne szó, T7200-as procival illetve 3GB RAM-al szerelve. Most frissítettük pár napja a Win10-et a legújabb verzióra és azóta produkál olyat, hogy csontra fagy a rendszer bármilyen tevékenység alatt, teljesen randomra.
Na most, nem tudom, hogy az új rendszertől lett ez, vagy hardveres baja lehet, mert még ha nem is megy semmi hang, akkor is ilyen kerregő folyamatos "beakadás" hangot kezd el csinálni, mint amikor recseg valami, nem tudom hogy ez honnan jön, de nem mechanikus hangnak tűnik hanem valami mintha a hangszóróból vagy hasonló. Ilyenkor nem mozdult az egér sem, csak hosszas reset segít.
Azt mondták a Win10 topicban, hogy a rendszer visszatesz valamit a régi driverre és lehet az a baj, de mindegyiket naprakésznek találta a gép.Esetleg hardveres baj lehet?
Üdv!
-
madle
őstag
Thinkpad T60 processzorára mindegy milyen sűrűségű pasztát használok? Illetve hány grammot kell rátenni nagyjából? (T7200)
-
madle
őstag
Köszi mindkettőtöknek, megbírkozom akkor a dologgal, figyelmesen kipakolom a csavarokat.
-
madle
őstag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne. Először is, Szeged környékén lenne valaki aki tudna segíteni nekem egy T60 portalanításában és proci pasztázásban? Nem merem szétkapni mert nem értek hozzá, viszont nagyon szeretem a kis masinát.
Másik: SSD-t szeretnék bele, milyen csatlakozósat kell keresnem a HDD helyére? Illetve a HDD-t ezután csak Optibaybe tudom betenni?
Köszönöm előre is!
-
madle
őstag
Sziasztok,
Thinkpad T60 esetén a zsanérokat mennyire nehéz kicserélni? Van műszaki érzékem, de lapost nem szedtem még szét.
eBay-en láttam elég jó áron, valószínűleg utángyártott, 1500-2000 Ft-ért, bár nem tudom lenne-e olyan, mint a gyári. A gépben még az van benne, de van egy 1-1cm-es holtjátéka ahol egyáltalán nem tart. -
madle
őstag
Okés, mindenesetre kipróbálom, köszi!
-
-
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék a lehetőségeimhez mérten "kimaxolni" a T60-unkat. Nagyon szeretjük és semmiképp nem akarunk megválni tőle, de jól esne egy is sebességnövekedés rajta.
Amit eddig csináltam: volt benne egy Solo proci, amit lecseréltem majdnem a lehető legnagyobbra, a T7200-asra, ami nagyon sokat dobott a gépezeten. A gyári 80GB-os Fuji HDD-t kicseréltem egy 320GB-os WD Black-re, viszont azon gondolkodtam, hogy ha cserélném egy SSD-re az érne valamit? Vagy nem tudja kihasználni a gép az SSD sebességét? Nem tudom mi ennek a fetétele pontosan.
2GB Ram van benne, viszont ha jól olvastam csak 3GB-ot tud kezelni az Intel 945 chip miatt. Esetleg van rá valami lehetőség, hogy többet tudjon kezelni?
Köszönöm előre is!
-
madle
őstag
Sziasztok,
olyan bajom van, hogy T60-nál elkezdte csinálni a töltő, hogy minimális mozzanatnál azonnal csipog, meg lazábban is áll a foglalatban. Ilyenkor hol keressem a hibát, töltő felöl, vagy a gép felöli oldala lesz a ludas?
-
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #74497 üzenetére
Bocsi a merevitesre gondoltam,
Akkor azt mondjatok keressek inkabb T500-at? -
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #74492 üzenetére
Világos, gondolom az SSD-re sem elegendő a T60 foglalata? T500 lesz akkor lehet, igazából megerőltető munkára nem kell, de nem szeretek perceket szórakozni a gép előtt míg megnyit egy nagyobb dokumentumot..
A T500 is magnézium házas, masszív gép? -
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #74488 üzenetére
Mennyire lehetséges ezt a modellt találni? Vagy egy az ezerhez?
Egyébként ezeket a gépeket lehet külső videókártyával megtoldani, ha olyanra kell?
A lényeg, hogy mai igényekhez igazodva viszonylag izmos proci mehessen bele, min. 8GB RAM, meg egy SSD. -
madle
őstag
Sziasztok,
Sűrgősen kell vennem egy Windows-os gépet, munkára, mindenképp Thinkpad kell. De igazi Thinkpad!
T60-on gondolkodtam, az igazi IPS panel miatt, 14"-on baromi szép. Létezik másik olyan régebbi modell amiben használtak ilyen panelt? Vagy érdemesebb lenne keresnem 15"-os változatot?
Fontos lenne, hogy 8GB-ig bővíthető legyen, meg bírja egy SSD tempóját. Lehet a T60 már nem alkalmas? Annyira nem vagyok szaki ebben. Ja igen, és a proci is jó lenne ha egy 7400-es Core2Duo minimum elmenne benne.
Igazából szövegszerkesztésre kell, de minél gyorsabb annál jobb.
-
madle
őstag
válasz
#43301120 #67521 üzenetére
Nekem eddig csilli villi notebookjaim voltak, de mióta barátnőmmel együtt vagyok és megláttam a T60-asát IPS panellal, azóta tudom hogy kell a francnak Apple vagy akármi design-os cucc. TP minden téren tökéletes számomra. T430 lett a teljesítménye végett, és a kijelzője is tökéletes számomra, bár nem olyan mint a T60
a szigetes billentyűzetet igen, szokni kell de tetszik!
Soha nem vennék más laptopot, csak TP!
-
madle
őstag
Okozhat problémát, hogy nem eredeti Caddy van a Thinkpadben? Hanem kínai utángyártott?
-
madle
őstag
válasz
donjohnson #67492 üzenetére
Áh már látom, de ilyet hol lehet venni? Mert mindenhol Optibayt találok csak.
-
madle
őstag
Biztos kell ebbe a T430-ba beépítőkeret az oldalsó HDD-hez?
Mert annyira kicsi a hely, hogy még a 7mm-es HDD-nek is szűkösnek tűnik.
-
madle
őstag
válasz
donjohnson #67424 üzenetére
Megvan, úgy jó!
-
madle
őstag
Az normális ha az oldalsó HDD slotba amit az USB3.0-nál kell kinyitni nem fér bele a WD Black Scorpio 500GB-os HDD-m? :S Nem értem, a T60-ba ugyan ekkora vinyó gond nélkül bement, itt meg reszelné lefele mindkét oldalát ha beletenném, illetve nincs olyan kiszedő kábel sem. Vagy ez hogy van?
Sajnos az Optibay-ben lötyög a vinyó.....
-
madle
őstag
Sziasztok,
lehet nagyon buta kérdés, de az a problémám akadt, hogy mSATA csatlakozón van SSD, Optibay-ben pedig a HDD és BIOS-ban nem tudtam átállítani a Primary Boot device-t az mSATA-ra, mármint a BOOT sorrendet pontosabban, előrébb van az Optibay-es meghajtó mint az SSD.
T430-am van, azt írja a BIOS, hogy + ill. - jelekkel lehet módosítani, na ezen a gépen nincs, csak SHIFT-el, de az meg BIOS-ban nem megy.
Sry a primitív kérdésért előre is! Ill, érdemesebb lenne Optibay-ből áttenni a másik HDD slotba? Vagy tökéletes ott is?
-
madle
őstag
válasz
Declare #67181 üzenetére
Én is most akarok majd rendelni egy mSATA SSD-t, engem is érdekelne, hogy ha beépítem a helyére a T430-ba akkor hova tegyem a HDD-t? Optibay-be? Vagy a másik helyre? Illetve ezt hol lehetne beállítani, hogy ha nem használja a gép a HDD-t akkor lekapcsoljon? Új vagyok még TP téren, de ez fontos lenne, mivel a rendszer és minden progi SSD-ről menne, a HDD-n csak tárolnék, olyan fájlokat amelyekhez csak napi párszor nyúlok kb.
-
madle
őstag
Sziasztok,
lesz egy Thinkpad T430-asom, kérdésem,HDD-t betenném a caddy-ba és egy SSD-t a fő helyre vagy inkább az mSATA-ba menyjen egy SSD és a fő helyre a HDD?
i5, 8GB, HD4000-el van szerelve, nagyon várom, első TP lesz ami a sajátom. Barátnőm T60-asa mellé
-
madle
őstag
sziasztok, én akartam venni nemrégiben egy T430u-t, arra a döntésre jutottam, hogy nem azt veszem meg, illetve nem is keresek akármilyen csicsa notebookot vagy macbookot.
Fontosabbnak találom a funkcionalitást, ezért kérdezlek titeket, hogy 14"-os Thinkpad kategóriában melyik gépet ajánlanátok? A T430 a legújabb 14"-os? Mert Ausztriában talált egyet ismerősöm 2016ig garanciális illetve i5/8GB RAM/ 180SSD / a VGA-t nem írta. 600EUR-ért, szerintetek?Illetve ha ajánlanátok mást akkor meghallgatom szívesen, mert tudom neki is mondani, hogy melyiket keresse.
-
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #66449 üzenetére
Segíts kérlek, hogy miért lenne érdemesebb?
-
madle
őstag
válasz
soldi3r #66443 üzenetére
Értelek, akkor lehet nem bántom és Mac-et veszek. Pedig a teljesítménye igen tetszetős a TP-nek. Értékállóság jogos, nem úgy értettem, hanem úgy hogy lehet sokba kerül újonnan de sokáig gép is. Mert a legtöbb laptop ipari hulladék, azért a TP-eket látni még tizenévesen is működni.
-
madle
őstag
válasz
soldi3r #66440 üzenetére
Nekem arra nincs szükségem, szimplan csak minden más notebookkal szemben értékállóbbnak és minőségibbnek tartom a Thinkpadet, volt már Sonym, DELL-em, HP-m, egyikkel sem voltam megelégedve minőségre, viszont barátnőmnek T60-asa van, na az gép!
Igazából a garancia ami erre a TP-re van az nyerő, 2017-ig, A Macbookra 1 évet adnak. Igazából netezni filmezni és képszerkesztésre elég a 4GB Ram igaz?
-
madle
őstag
sziasztok, hamarosan venni készülök egy thinkpad 430u ultrabookot, mit gondoltok a gépről? Esetleg valakinek valami tapasztalata róla? Hasonlóan jó minőségű gépről van szó mint a vaskosabb Thinkpadeknél?
Ne kövezzetek meg de igazából egy Macbook Air és a Thinkpad között vacillálok.Az Air: 1.4Ghz Haswell HD5000 4GB RAM 128SSD 1év AppleCare gari(ÚJ)
A thinkpad: i5 2.7Ghz Turbo 128SSD 500GB HDD 12GB RAM NVIDIA 620M (1éves gép, 2017ig Gari)Tudom lényegesen erősebb a lenovo, de az anyagminőség és a stabilitás is fontos szempont. Soha nem volt MAC-em csak tervben volt hogy kipróbálom, de félek, hogy nem lenne elég a rendszer, bár nincs extra igényem, csak szimpla általános felhasználás.
-
madle
őstag
Sziasztok,
van egy T60-as Thinkpadem amit igazából párom örökölt, szegény kis noti nagyon gyengusz, de böngészésre szeretnénk használni. Nem vagyok egy számgép guru, de hosszas utánajárás után eljutottam odáig hogy a következőket tettem:
Jelenlegi Konfig:
Core Solo 1.67 Ghz T1300
2 GB RAM
60GB 7200 Hitachi 8MB Cache
Intel 945 Express ChipsetA processzor ugye harmat gyenge, első ránézésre azt gondoltam cserélni, ezért rendeltem bele egy T7200-at ami tudom 64 bites, de 945-ös chipse-hez jó, meg persze két mag. Ebben bizom, hogy általános kis netezésre, filmezésre azért látszólagos különbség lesz az egy maghoz képest. Mert jelenleg egy Gmail, illetve youtube video 480p-n nem fut el akadás mentesen. Szóval a proci berakásra vár.
Másik a tárolóhely, 60 GB édes kevés, szóval egy WD320-as vinyót vettem bele 7200-as fordulatot tud illetve 16MB Cache. A HP notimban egy Black Scorpio volt 7200-as ami igen szép eredményeket mutatott, ezét gondoltam ezt megvenni. Pl a boot idő vetekszik egy SSD-vel.
Kérdésem annyi, hogy ezek a módosítások szerintetek javítanak e annyit a gépen, hogy akadásmentesen lehessen használni böngészésre? Illetve szükség van e még például memória bővítésre is? Igazából azt már csak plusz 1GB-at tudnám a 32bit miatt. (muszáj volt érdeklődnöm mert csak a hét közepén lesz beszerelve és kíváncsi voltam, jó helyre tettem e a pénzem)
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest