- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
az i5 mivel lett volna jobb, ugyanaz a tdp-je, és ez is terheletlen szóval az i5-520,i-540 és az i7 közt nem lehet lényeges különbség alapjáraton, sajnos t410-t csak ezekkel illetve szállítják meg i3-al.
Ahogy utánaolvastam ez a másik hülyesége a lenovo-nak hogy a t410-ben nem átkapcsolható a grafkus kártya hiába van ugye az i-s procikban integrálva...
Tudok mérni fogyasztást jó hogy mondod van egy Energy Checkerem nemrég vettem..
Mindjárt megnézem... -
lapa
veterán
válasz
atus72 #11294 üzenetére
i7 proci nerm notiba való, slusszpassz. szerintem mindig súgni fog. gondolj bele egy asztali gép hangja milyen (procihűtő meg esetleg vga), és akkor számold hozzá, hogy itt apró ventivel meg laposan kell megoldani a dolgot.
ha ki tudod mérni fogyasztásmérővel az aktuális fogyasztás / 115 x 100 (ha 85%-os táp hatásfokot nézek) wattnyi hő keletkezik a dobozban, amit ki kell vinni belőle.
a megoldás nálam x200s volt, azóta némaság meg hidegség van. persze ebben nincs nvidia gpu, az megint eszik pár plusz wattot még a frekit levéve is. nem tudom nálad lekapcsolható-e teljesen.
-
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #11289 üzenetére
Biztos, hogy az egész képernyő kikapcsol, és nem csak a háttérvilágítást kapcsolja le a túláramvédelem? Ilyen "kikapcs" után belevilágítasz a kijelzőbe pl. zseblámpával, ha van valamilyen kép, háttérvilágítás-csere a gyógymód. Ha magad csinálod, kb. 3000HUF körül lehet egy hozzávaló fénycső (minden csavarozgatással legalább 3h munka, tehát reális, hogy ennek a többszörösét elkérik a szervizek).
-
atus72
őstag
sajnos ez a jelenség két okból is cumi, az egyiket pusztán vezérléstechnikai oldalról könnyű lenne orvosolni, a másikat (a venti zaj spektruma) az problémásabb mert az a belső légáramlás kialakítása és az alkalmazott venti (csapágy stb.) miatt jóval macerásabb.
-
atus72
őstag
Nem segít mert sajnos azt látom hogy akkor is azok az rpm lépcsőket használja a bios is amit a tpfancontrol-ban látok.
Azt nem tudom hogy a venti vezérlés az hardveresen hogy van megoldva, mert ha a pwm jelet a bios állítja be akkor elvileg még lehet megoldás erre mert gondolom van egy tábla ami a hőmérséklet függvényében a pwm-t állítja, ha külső modul csinálja a pwm-t amiben fixek a fordulaszám fokozatok akkor cumi van... sajnos azt kell hogy gondoljam hogy ez lehet mert akkor kijött volna már hivatalos gyógyítás erre a problémára...
Barkácsolni meg nincs kedvem bár meg lehetne oldani egy kis elektronikával a dolgot csak hát akkor a gari ugrik.. -
atus72
őstag
na de elvileg a 35W tdp az azért van mert integrált grafikus mag is van benne, de mivel a gépben van nem integrált is, ergo gondolom az intergrált le van tiltva... !?? (hogy lehet erről meggyőződni?)
De szerintem ez nem a proci problémája mert nincs is terhelve, hanem design kérdése, valahol azt olvastam hogy teljesen áttervezték a hűtést és jóval kisebb lett mint T400-nál.
Újra megnéztem a 60-61 fokot is úgy éri el hogy fan1-n megy, ha megnézitek a lenti táblát akkor azt hiszem nemcsak bennem merül fel a kérdés hogy mi a túróért nem lehet fokozatmentesen állítani a venti rpm-t, nem értem a 0 után 2000 jön majd a következő fokozat 3500!fan0: 0rpm
fan1: 1984rpm (ezt gyakorlatilag nem hallan)
fan2: 3500rpm (ezt rendesen lehet hallani)
fan3: 3670rpm
fan4: 3650rpm
fan5: 37821rpm
fan6: 3831rpm
fan7: 4527rpm
Ja mellékesem jegyzem meg hogy elvileg az én hallásom már nem az igazi és így is zavar...
Szarjon sünt az T410 tervező gárdája... -
Minstrel
senior tag
Üdv.. Van valami tippetek, hogy T60-as miért csinálhatja azt, hogy használat közben a képernyő kikapcsol és utána csak akkor kapcsol be újra ha lecsukom a tetejét és újra kinyitom? Tehát ébredés után ugyanúgy megy tovább, és csak akkor csinálja ha akksiról használom. VGA drivert újratelepítettem, de ugyanúgy csinálja.
-
atus72
őstag
Sziasztok,
T410-m van, és problémáim vannak a hűtőventillátor zajával!
A konfig:
- t410 (i7-620m)
- nvidia grafikus kártya
- ssd
- friss biosAlapbol ha a bios szabályozza a ventit akkor sajnos hallani lehet a ventit ráadásul a hangnak van egy magas frekvenciás összetevője is, ha csend van a szobában pl este akkor elég idegesítő ez az állandó sustorgás!
Ja ez alapból van, semmi terhelés (adaptive mode),ilyenkor ~44 fokos a cucc.
A TPFanControl-al lehet játszani, ott el lehet érni hogy csend legyen és nagyobb hőmérsékletnél kapcsoljon csak be, de így alap üzemmódban (semmit nem csinálok a géppel) kikapcsolt venti mellett ~56-58 fokos lesz a cucc, ha böngészek (minimál vagy no flash tartalom!) akkor felmegy ~63ig, ilenykor érezhetően melegebb és ez szerintem hosszú távon nem biztos hogy jót tesz a gépnek...Van valakinek tapasztalata, megoldása a fenti problémával kapcsolatban?
Nagyon agyalok azon hogy visszaviszem mert még benne vagyok a 8 napos határidőben és direkt ezért nem is a preinstalled os-t raktam ssd-re installáltam, csak nem tudom akkor mit vegyyek helyette, amúgy tetszik a gép de ez a probléma egy kicsit bosszantó egy olyan géptől ami nem éppen az olcsó kategória....
Segítségetek előre is köszönöm.
A -
Magnat
veterán
-
adnoctum18
senior tag
X40-re nagyon hiányzik nekem a wlan kapcsoló csúszka.
Azt játssza az utóbbi időben, hogy FN-F5re kikapcsolom, erre elkezd villogni, hálózatot nem talál, és amikor az eszközkezelőben kikapcsolom, csak akkor kapcsol ki.
Utána simán FN-F5el vissza tudom kapcsolni, és normálisan megy.Érdekes.
-
Jag
senior tag
válasz
mazsonpopo #11282 üzenetére
Nem akarlak elkeseri'teni, de majd az utolsó órában megindul szvsz.
Érdekes dolog ez a vám. Simán előfordul, hogy nagyobb érték is átsiklik a vámon.
Függ attól is, hogy mennyire van jól becsomagolva, rá van e i'rva a csomagra az ára, illetve van e számla a dobozban, ha felbontanák a vámon.
Attól is függhet, hogy futárszolgálattal küldi, vagy "sima" postán. -
mazsonpopo
tag
Nem tudja valaki, hogy hogyan megy ez az eBay-ről géprendelés? Gondolok itt az esetlegesen pluszban fizetendő adókról, satöbbi. Ha nincs, hol tudnék ennek utána nézni?
Nem akar feljebb menni az X200 ára, egyre inkább kell!
-
Terminus_
aktív tag
Akinek T410-ese van, annak érdemes lehet befrissíteni a Lenovo szoftvereket, mert nálam drasztikus akkuidő javulás történt. Még nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy tűnik, hogy az eddigi 2:30 órás átlaghasználat melletti időtartam bő 1 órával több lett. Holnap lemerítem és kiderül, hogy a gyakorlatban is így van-e, de a Power Manager ma egy 20 percig tartó teszt alatt végig 4 óra fölé saccolta az akkut (és a fogyasztás is 11W körül alakult a 20 helyett), pedig eddig még hármassal kezdődő akkuidő sem sűrűn volt látható (nagyjából két és fél órát tudott).
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #11278 üzenetére
Ok, köszi.
Végül is nem tűnik vészesnek, csak kicsit többre számítottam, a hetven valahány százalékos nagy akksim (Sanyo) bírt valamivel több mint 3,5 órát hasonló használat mellett, de akkor a procit még nem vettem vissza, mondjuk akkor nem volt az UltraBase-ben a gép, gondolom az is fogyaszt valamennyit.
Valami formázást vagy egyéb műveletet érdemes esetleg futtatni rajta vagy inkább árt mint használ?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
vettem az X41-hez egy 4 cellás eredeti IBM akksit, Panasonic gyártmány. Mindössze 3 ciklus van benne, de 2005-ben gyártották és 2008-ban lett először használva. Kb. mennyit kellene bírnia? Vegyes használat (böngészés, 1-2 youtube video, dokkolóval megírtam 1 DVD-t) mellett 1:45 nem kevés kicsit? Ráadásul a proci alul van feszelve és akksi üzemmód esetén nem 1,2GHz fölé.
-
^Clown
addikt
válasz
justincase #11275 üzenetére
ITT tudnak neked segíteni.
-
justincase
csendes tag
Lenovo 3000 c200 as laptopom van,xps
Hogyan lehet kinyerni ,átmásolni a gyári oprencert,drivert?
Mivel legális,el van különítve egy pár giga a vinyóból ezeknek az adatoknak
ehhez kéne hozáférnem,de hogyan
Másik vinyón gondolkozom és ezért kéne
valaki segítsen
köszi -
^Clown
addikt
válasz
pilsner #11270 üzenetére
Én próbálkoznék pofátlanul, ne add fel.
Más: viszonylag szűk réteget érint, de azokhoz lenne kérdésem, akik megcsináltatták a meghalt VGA és déli híd tokozásukat szakszervizben (tehát nem kókány-melóra, pl. ráteszem a mécsest a tetejére, meg hőlégfúvóval rámelegítek megoldásokra gondolok) (T4x-tulajok); azóta, amióta megcsináltatták, ismét meghibásodott az alaplap? Vajon kb. mennyi ideig mennek el az ilyen felújított alaplapok?
-
pilsner
aktív tag
válasz
mazsonpopo #11263 üzenetére
42T4566-os FRU számos az akkum. Azaz a hibás széria. De azt írja, hogy túl öreg az akkum ahhoz, hogy kicseréljék. Hát most kellett előjönnie ennek a hibának, nagyon örülök. Kösz, hogy szóltál, azért beviszem, hátha.
-
TayRol
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
szerintem azt a T43-at, amit Prom árul, innen kb mindenki nézegeti
eszizoli:
köszi a linket, néztem a térképet, mintha Győrben is lenne ez a cég,
így írok is nekik egy mailt, hátha gatyába tudják rázni ezt a T42-t. -
ABE
őstag
-
eszizoli
csendes tag
Akinek alaplap hibás T4x-e van, annak ajánlani tudom a Bán Manufacturing nevű céget!
Utána olvastam a problémának, és kiderült, hogy ez bizony több géppel is előfordult már, ráadásul amerikában már kifejezetten erre a problémára kidolgozott javítási megoldásokkal is foglalkozik több cég. A lényeg, hogy a video kártya BGA chip-jének forrasztása megrepedt, így a gép lefagy, vagy el sem indul. A BGA chip lábait forraszanyagból készült golyócskák alkotják, amely jelen esetben megrepedt (5 éves gépről van szó).Felkerestem több céget is ezzel a BGA forrasztási problémával, de elég drága árakat mondtak, és senki sem vállalt garanciát érte! Ezután találtam ezt a kis céget, akik azt ajánlották, hogy próbáljuk meg csak újraforrasztani a chipet, azaz nem veszik ki, csak a chip lábait egy BGA chip forrasztó állomással felmelegítik forrasztási hőfokra, és ha valójában csak a forraszanyag repedt meg és nem sérült az alaplap, vagy a chip, akkor van némi esély. És lám sikerült! A gép azóta is működik, már 1,5 éve!!!
A művelethez ki kell szedni az alaplapot a notebook-ból és fel kell venni a BGA chip hőprofilját (ha nincs meg a cégnek), majd egy BGA forrasztó állomáson "újraforrasztani". Nekem a fent említett cég adta a legjobb árajánlatot, amely igen csak kedvező volt! (10ezer alatt!)
-
ABE
őstag
Vettem egy R61-et a T43 helyett, most már kezdem érteni azokat, akik a minőség romlásáról beszéltek... Na mindegy, majd csak összeszokunk.
-
pilsner
aktív tag
válasz
^Clown #11242 üzenetére
Ok, köszönöm előre is, csak felmerül bennem, hogy hogyan fogom én így formázni, ha 10 perc alatt lemerül és 10 perc alatt feltölt? Valamint azt gyanítom, hogy a battery manager sem formázta meg rendesen. Otthon van egy processzor-vezérelt akkutöltőm (AA, AAA méretre), az a formázást úgy csinálja, hogy miután megállapítja az akku kapacitását és állapotát szabályozva tölt és kisüt 3x.
Na, nekieresztem még egyszer a battery gauge reset-et, hátha. -
dev89
tag
válasz
atus72 #11187 üzenetére
Megnéztem közben a BIOS leírásokat és összekevertem az e-sata-val, hogy az újabb BIOS-nál már az is rendelkezésre áll!
Látom a legújabb BIOS-od van, ha a beállításainál nem találsz ilyen opciót, hogy arról bootoljon a gép akkor nem lehet. Ráadásul próbáltad is ahogy látom és nem ment... -
Jag
senior tag
-
dbius
veterán
válasz
TayRol #11227 üzenetére
t410-ed van, ugye?
Annak biza full hd anyagot le kell tudni játszani szaggatás nélkül, szóval valamilyen szoftveres beállítási probléma.
Próbáld a Media Player Classic Homecinemával, annak - többek között - szinte mindenhez van beépített codec-je.
Ill. kukkants be ide. Vannak logouton is hasznos írások ebben a témában.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Sátán44 #11228 üzenetére
Szedd ki belőle a wlan-kártyát. Ha megfordítod a gépet, akkor a baloldalon van egy kisebb fedél, ezt kicsavarozod és ki tudod szedni. (A 1802-es hibaüzenet ezután már nem fog megjelenni.)
Ha a BIOS jelszóval van védve, azt sajnos nem könnyű megoldani, de van aki erre szakosodott, apróban nézz körül. -
Sátán44
addikt
Segítsetek pls! IBM R51 laptopom van és szeretném a CMOS-t resetelni,mert a bios le van védve jelszóval és nem tok belépni.
ACCESS IBM gombot megnyomtam és ezt a hiba üzenetet kaptam:
ERROR
"1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove miniPCI network card"Semmit nem enged tenni,csak kikapcsolhatom a gépet és minden kezdődik előlről
-
TayRol
nagyúr
tegnap kivancsisagbol elinditottam egy 12 gigas mkv-t a gepen, es elegge szaggatva jatszotta csak le. (i5 520). ennyit tud, vagy nalam van a hiba?
-
pilsner
aktív tag
Ennek és ennek a folytatása:
Tehát megvolt a battery gauge reset, nem írt ki semmit, gondolom, rendben lezajlott. Akku 100%-on, elkezdtem használni, 87%-nál a gép automatikusan hibernál. Vissza bekapcsolom, akku 3%-on - mindezt kb 10 perc használat után, miután lesett 100-ról 87%-ra. Szóval, vajh mi a #&@ van vele? -
hewek
csendes tag
sziasztok!
valakinek más tapasztalat vélemény az G550L v B550L -ről. edigitalba néztem meg de nem ismerem lenovokat.. de az előző hozzászólás nem tul biztato.. barátnőmnek kéne...
köszi
-
vikcsi
senior tag
üdv mindenkinek!
Van egy pöpec T23-as notim(1,1ghz cel, 512mb). Kérdés az volna, hogy egy R50e (1,4ghz cel/512mb) ehhez képest milyen különbséget érzékelnék? Pesze integrált vga van utóbbin is. 15 colos kijelző 1024*768-as felbontásban nem túl pixeles? 720p-s filmeket elvinné akadásmentesen? T23 majdnem viszi
Külső borítás minősége?
Olvastam, hogy a r50e-nek lehetnek bga hibái(agy mégse?), esetleg valaki tud olyan típushibáról, amit érdemes megvizsgálni vásárláskor, nem-e az adott noti is beletartozik?Köszi
-
Zomby8
tag
Sziasztok!
T500 (2081)-ba tervezem Intel 80GB-os SSD beulteteset (SSDSA2MH080G2R5). Emellett ultrabay-ben maradna a regi 250GB vinyo. Van esetleg valakinek hasonlo konfiguracioval tapasztalata? Lehetseges-e, mire erdemes oda figyeljek?
Koszi szepen.
zs -
Mboy
csendes tag
Sziasztok!
Haldoklik a T61 em memoriája.
Jóárasitott 1GB mem modult keresnék T61-hez. -
^Clown
addikt
Az ATI Mobility FireGL V3200 -re mennyire jellemző, hogy leválik az alaplapról (a T4x -féle VGA-hibára gondolok)? T42p és T43p esetében érdekelne, köszi.
-
ABE
őstag
válasz
^Clown #11200 üzenetére
Magyar oldalon egyelőre nem találtam, de nem sok reményt fűzök hozzá... Ebay-en 87 dollár volt a legkedvezőbb azonnali ár, de ugye ki kell böjtölni mire ideér (viszont hétfőre kéne már a gép), és kis rizikó azért van benne. Mondjuk ha rááldozom ezt a pénzt, akkor is ott vagyok kb, mintha elkezdeném kiárulni. Ha nem lenne sürgős a dolog, valószínűleg bevállalnám.
mcroberto
Egy csónakban evezünk.
-
Franyo
csendes tag
Ahoy IBM Fans!
IdeaPad Y560A /pontos típus: Lenovo IdeaPad Y560A 59-043594/ vásárlása előtt állok. kérlek titeket ha van valakinek valamilyen tapasztalata, tesztje a kicsikéről, ne tartsa azt magában!
-
mcroberto
tag
Én egy T400al jártam így, szétszedés közbe lehet belecseppent egy izzadság csepp. Átlett takarítva telefonoknál használt oxidmentesítővel... de semmit nem használt. Ugyanez a jelenség, 2-3mp pörög a venti majd off, és csak töltőkihúzás után indul. Karácsonyfele rendelem bele az új alaplapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest