Hirdetés
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
audi100td #11194 üzenetére
A csipogót sajnos sehol (én nem találtam erre lehetőséget), viszont, a windows által kiváltott csipogó-megszólalást ki tudod kapcsolni az eszközkezelőben: a nézet/rejtett eszközök bekapcsolásával alul lesz egy új opció: nem pnp... bla-bla, ezek között van egy Beep nevű, ezt kell az illesztőprogram fülén letiltvára állítani, hogy ne induljon el (ill. le is tudod ugyanitt állítani, és akkor rögtön tudod is tesztelni, a csöndet
).
-
ABE
őstag
Asszem megdöglött a T43-asom...
Bekapcsoláskor felpörög a venti, és 2-3 másodperc múlva leáll a gép. Újból bekapcsolni csak akkor lehet, ha kihúztam és visszadugtam a konnektorba. Ha a memóriát kiveszem, hibajelzéssel megáll, nyilván ezután van egy olyan ellenőrzés, ahol elhal. Épp egy burkolatot akartam kicserélni, és a VGA kábel leszedése után már nem indult el többet a gép. Hozzátartozik a dologhoz, hogy kb. 1,5 éve vörösborral el lett áztatva a gép, maradt is némi matéria a gépben, szerintem a szétszedéskor ez visszaütött. Kitisztítottam az egész mindenséget sebbenzinnel, minden cuccot kivettem, töltőcsatlakozót és tápot is cseréltem, de semmi. Tulajdonképpen csak az alaplap, a proci és a memória van benne, ez utóbbi hibája kilőve, mert minden kombinációt kipróbáltam. Egyedül a procit nem tudtam még cserélni (este Tim ad egyet kölcsön
), de félek, hogy az alaplap döglött meg véglegesen, mert ugyanezt a hibajelenséget produkálta az elázás után, csak most már nem segített a tisztítás. Érdemes, vagy lehet egy ilyen alaplapot javítani/cserélni? Van egy gyanúm, hogy az alkatrészek kiárusításával jobban járnék, és sajnos kell is a gép jövő hét elején már.
-
audi100td
nagyúr
A csipogót valahogy nem lehet kikapcsolni? Pl. ha véletlenül 2 gombot nyomok le egyszerre, hangosan jelez, elég zavaró. X41-ről lenne szó.
-
audi100td
nagyúr
eBay-en találtam még egy SSD-t ami passzol az X41-be, elvileg ez is Indilinx vezérlős és az ára sem olyan vészes, ma rendeltem egyet, remélem épségben ideér és jól választottam, majd kiderül...
-
Gondwana
addikt
válasz
atus72 #11187 üzenetére
Ha olyan a kártyaolvasó, hogy nekiszentelt driver nélkül a Windows se látja, akkor a BIOS se láthatja, hogy boot sectort olvasson róla. (Ez is valami Ricoh akármi drivert kér, mint a régebbi TP-ken? Akkor nem fog működni. Ha USB buszon lenne, nem PCIe-n, működne a boot)
-
atus72
őstag
Sziasztok,
T410-en nem tudok SD card-ról bootolni, ugyanez a kártya tökéletesen bootol egy másik laptopon (acer).
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma, vagy ezt nem is támogatja a gép? -
^Clown
addikt
Az X31 tulajoktól szeretném megkérdezni, hogy milyen sebességű a vinyó azokban a gépekben? Vállalható, vagy olyan tetű lassú, mint az X40/X41-ben?
-
lapa
veterán
válasz
mazsonpopo #11166 üzenetére
én ezt vettem volna meg, ha nem sikerült volna a németeknek elővakarni valamit a sublótból.
szerintem az a világ legjobb gépe. su proci, ledes 1280 kijelző. ram meg ssd bele aztán viszontlátás. ubazz, most nézem nincs rajta tapipad. akkor a macbook a legjobb.
-
tototos
addikt
T61 tulajok akiknek lötyög a kijelző. Ma hoztam el a szervízből a gépet kicserélték a zsanérokat és ahogy nézem kicsit másabbak mint amik voltak így szerintem érdemes lecseréltetni őket, lehet valami javítást eszközölt a lenovo rajtuk.
-
Jag
senior tag
válasz
Ha megnézed az eddigi bizniszeit, láthatod, hogy 1000-1200 dollár alatt nem nagyon ment el nála noti... Még 6 nap van hátra és már most van 2 licitáló.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
hat nap hatra van az aukciobol, addig meg feljebb mehet az az ar..
-
audi100td
nagyúr
válasz
Én már rendeltem, mondjuk Németből Ausztriába...
Egyébként az értékeléseiből ítélve megbízható eladóról van szó, egyedül az esetleges vám illetve áfa miatt aggódnék ami még hozzá jöhet az árhoz, ennek jó lenne előtte utánajárni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
en meg nem, de ez sem sokkal rosszabb.
-
mazsonpopo
tag
Valaki rendelt már eBay-ről komplett gépet?
Ez azért durván jó áron van. Félve mennék bele ilyenbe, de nagyon vonzó ár egy ilyen kiváló gépért.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gondwana #11160 üzenetére
És X41-en nem megoldható valahogy az S-Video? Vettem egy D-SUB átalakítót, de ha rákötöm a TV-t, nem észleli mint másodlagos kijelzőt.
-
evone
őstag
maximálisan egyet értek. mielőtt vettem a T61et egy hétig szarakodtam rajta hogy miaz hogy nincsen a 3.5 jackban optikai kimenet... sokat néztem előtte az apple gepeit, es iszonyatosan furának tunt. leoltottak azzal hogy ez business gep. dehát istenem, ettől meg lehetne benne ... ennyi pénzért. nademind1.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #11160 üzenetére
átalakítóval kompatibilis, nem? nekem mégúgyse, mert dvi-hdmi kábelt vettem még a mini dockhoz, hogy ne legyen ronda. gondolom a dp-dvi pöcsöm szép lesz.
de még ha van is ugye az ultrabase-ben, ménincs hang benne? persze sokadik próbálkozásra sikerült, legalábbis valahol azt olvastam az x2 mittoménhányban már lesz. köszi.
ezt a két dolgot tényleg elleshetnék applétől, a mini-dvi-t meg a 3,5-es jackben optikai kimenetet. lehetőleg egy oldalon, mert nem technopókot szeretnék, csak összeköttetést más dobozokkal.
-
lapa
veterán
hát ja, jó lenne valami rendesen megtervezett és összerakott cucc, de csak ilyet lehet kapni. ez a véleményem, szmájli nélkül. kicsit olyan, mintha lenne valami "legalább egy böszme hibának minden dobozunkban lennie kell" szabály. de majd leblogolom az egészet külön, mert itt megdobálnak gumipöckökkel mindjárt.
-
TayRol
nagyúr
-
zedii
aktív tag
válasz
TayRol #11142 üzenetére
aha, na nekem pont CADes szoftverekhez kell, abból is a Civil 3D, meg photoshop az ami kellene majd. a mostani 128mb-st kinőttem, de szerintem ami neked van az pont valami hasonló szintű, mint amim volt/van..
-
evone
őstag
Komolyan nem tudom elhinni hogy szerintetek jobb a tacspad scrollra mint a trackpoint.
EZ most komolyan egy ThinkPad topic? AZ tuti hogy lapa kezébe nem thinkpad kellene...
-
pilsner
aktív tag
Szerintem meg menet közben egér híján a legjobb a track és touch kombó. Pöcökkel megy a pozicionálás, a tapi meg görgetésre, scribe-ra jó. Egyszerre a kettő, ha megszokod, nagyon jól lehet vele dolgozni.
-
adnoctum18
senior tag
Csak a pocok! En levennem a touchpadot a TPkrol, hogy aki ilyet vesz az szokjon hozza, aztan terjessze az iget.
-
atus72
őstag
Szisztok
Eseleg valaki T410 és Vertex 2 SSD kombóval rendelkezik?
Ha igen, akkor hálás lennék ha felvehetném a kapcsolatot az illetzővel, mert az ssd teljesítmény nem igazán tetszilk és nem tudom az okát.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Attila -
brd
nagyúr
válasz
audi100td #11140 üzenetére
Ha sokáig nem használod a töltés után, akkor ne töltsd fel 100%-ra, hanem csak 40%-ra, mert kémiailag ez a legjobb az akku-nak (Li-Ion esetén; ma ez van a notebookok túlnyomó részében). Ezt ajánlják azok, akik jobban értenek az akkuk kémiájához nálam. Nem olyan régen (max. 2 hónap), valamelyik topicban volt erről egy hosszabb eszmecserém, volt ott néhány link is, megfelelő oldalakra, de most hirtelen nem találom.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Pár hete nézelődök notebook után és már sokat is meglestem testközelből. Nagyon tetszett a Sony, de abban az árkategóriában amiben keresek egyszerűen nem volt megfelelő (pontosabban zavarónak nevezném) a monitor betekintési szöge.
Lenovoból néztem a a kisebb 13"-os ideapadokat és most megláttam a Y560-as nagytestvért. Core i5-tel már egész jó áron lehet találni ([link])
Érdekelne, hogy kinek van tapasztalata vele, vagy olvastatok e valamilyen részletesebb tesztet róla valahol. Minden infot megköszönnék! -
Ha néha becsíkoz a képernyő, aztán fizikai behatásnak teszem ki, s megjavul, akkor az ugye szalagkábel hiba?
Budapesti szervizzel milyen tapasztalatok vannak? Gyorsak? Helyszíni garanciáról van szó, Székesfehérváron legutóbb több mint 1 hétig ültek a gépemen.
-
audi100td
nagyúr
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
Ebben tökéletesen igazad van (én is billzt használok, ha tehetem, mondjuk windowsban ez sokszor inkább önmagam szopatása, az illogikus/nem létező billparancsok miatt, pl. Alt+F4, melyik barom találhatta ki mondjuk az ESC helyett? no de ne flame-eljünk ezen), ám én szándékosan nyílmozgatót írtam, és nem azt, hogy a beviteli eszközök közül a legjobb a mojz'.
-
TayRol
nagyúr
gobi wwan karit garanciavesztes nelkul tehetek a gepbe? (sajat kezuleg, nem szervizben)
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Magnat #11112 üzenetére
alapbol ki van kapcsolva a hardverben.. en FreeBSD-t hasznalok, itt bele kellett nyulnom a kernelbe, hogy menjen.. Windows-on az UltraNav utility-ben biztosan van hozza valahol valami beallitasi lehetoseg (a TrackPoint specifikacio Press to Select-nek hivja a feature-t, talan ilyen neven megtalalod), Linux-on ugy remlik, hogy sysfs-en keresztul lehetett bekapcsolni.. mas oprendszeren nem tudom
-
Rez_Grof
őstag
válasz
audi100td #11085 üzenetére
A T61 a T500hoz képest olyan mintha nem is egy gyárban készültek volna, az volt eddig a legrosszab TP élmény.
Szóval szerintem hozzák a régi szinvonalat. Több T400s és T510 is megfordult a kezemben.
Egyetlen dolgok ami zavar a nagy del gomb a billentyűzeten. Viszont újra meg vannak festve a pöcök gombjai, és nagyon kényelmesek. -
Magnat
veterán
válasz
Virgi44 #11110 üzenetére
Jópofa, én azóta sajnálom, h nem T61-em van, mióta rádöbbentem, h a T60 chipsetje nem kezel 3 giga fölötti ramot (megérte egy 64 bites win7-et ráaktiválni
) Mondjuk érzésem szerint nagy lét nem fox érte kapni, mert mindenki tákolást fog sejteni mögötte, még ha szervízben is csinálták, de ne legyen igazam.
-
Virgi44
csendes tag
válasz
TayRol #10896 üzenetére
Sziasztok,
Nem elírás, a gépet az IBM szervízben rakták nekem össze. Egy 15"-os t60p-be lett átszerelve egy t61p alaplap kompletten, memóriával, procival, stb.
A két alaplap méretre teljesen megegyezett, tehát nem lett faragva ha esetleg valaki ettől félne
remélem segítettem,
üdv -
fricc_
tag
Sziasztok!
Kaptam egy ThinkPad R50 1830-48G típusú masinát.
Szeretném WiFivel használni, csak úgy néz ki hogy ebben a típusban nincsen beépített kártya.
Három megoldásra gondoltam.
Usb-s adapter, PCMCI-s kártya, vagy mini PCI.
A mini PCI mellett szól hogy nem látszik az antenna :-)
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a kijelző keretében vajon van-e antenna? Próbáltam az illesztéseknél bekukucskálni, de a szalagkábel együtt megy, és így nekem nem mond semmit.
Gondolom ha van antenna akkor jöhet szóba a mini PCI.Ha más nem szétszedem és megnézem hogy jön-e ki valami kábel a képernyő mellől. de ha nem muszáj akkor inkább kihagynám a szerelést :-)
Illetve a képernyő bal alsó szélén kívüről látható egy vékony csatlakozó. Valahol azt olvastam hogy az akár egy antenna csatlakozó is lehet. Ez így van?
Valamint ha van egy jó ötletetek a WiFire, bátran osszátok meg velem :-)
Köszönöm. -
audi100td
nagyúr
Elvileg az R sorozatot váltotta le, szóval valamivel T alatti színvonal, de lehet evvel az L szériával már nagyobb a rés a 2 kategória közt, nekem pl. ezek a zsanérok nem túl szimpatikusak, de a fene tudja...
Mondjuk ennyi pénzért szerintem akkor már inkább apróról T410 3év garival...
-
lapa
veterán
"Az egérnél jelenleg nincs gyorsabb nyílmozgató."
ezzel azért csínján bánnék, mert nem számolod az utat, amíg az agyad lokalizálja az egeret, meg értenyúlsz. amit írsz csak folyamatos egérhasználatnál van így, ami az esetek nagy részében kontraproduktív, ha ismered a programot és billt használsz.
mondjuk (régebbi) excelben megcsinálok valamit billzet only és már rég a baromfiudvarban kergetem a paprikás csirkének valót, mire a többiek összeklikkolják a melót. kivéve persze a dellen, mert azon az F1 van a tp-s F2 helyén, meg a "jobbklikk" gomb fent van a francban. most annyival jobb, hogy kipöcköltem a dell F1 billt. hasonlóképp járt a tp-n a nyilak feletti "browserbeírás-eltüntető", meg a win gomb. ez utóbbi szimplán jólesett.
-
becksim
aktív tag
válasz
Napfénysüti #11090 üzenetére
Puncipöcök tényleg 100x jobb a touchpadnél. Nem is értem, miért nem az van minden notin.
-
brd
nagyúr
válasz
Magnat #11099 üzenetére
Nem, én is ilyen vagyok. Csak akkor bogyózok, ha kevés a hely, vagy mozgatnom kell a laptopot használat közben. Az egérnél jelenleg nincs gyorsabb nyílmozgató.
Jag: 40%-os töltöttség környékén maradjon, és minél kevesebbszer rátöltve, ha lehet (állítsd be mondjuk, hogy 5% alatt töltsön, és csak 40%-ig, ill. ha kihúztad a töltőt a notebookból, akkor csak úgy dugd vissza, ha fut már az OS, és a Power Manager ikonja is ott az óra mellett - így ugyanis nem kezd el tölteni, ha 5% felett van az akku, minden más esetben elindul a töltés).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14 i5-1135G7 16gb ram 512 SSD FHD IPS
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- XPS 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- P16s Gen1 16" FHD+ IPS i7-1260P T550 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest