- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_ #12530 üzenetére
még 3 hónap, és fel fog tűnni, hogy a 4 USB port közül a sárga az powered
audi100td:
de most komolyan, nincs erre semmiféle BIOS hack, csak az, hogy a legrégebbi verziót rakja fel az ember? mondjuk nem tudom, hogyan pittyeg, ha úgy, mint az x200s, mikor merül az akku (és BIOSban aktív a low batt alarm), akkor meg tudlak érteni, sőt, én szorgalmazom legjobban, hogy CSINÁÁÁÁLD! -
n0_gAboR
őstag
válasz
Terminus_ #12118 üzenetére
Tehat azt allitod, hogy nem nyekereg a palmrest, nem mozog a billnetyuzet, nincs suvito hangja a ventillatornak, nem hangos, tehat minden rendben van? Ezek szerint sikerult kinonie a szerianak a kezdeti gyermekbetegsegeit?
Az ilyen nyekergesekre nagyon allergias vagyok (foleg ilyen arkategorianal!)
Jo lenne ezt hallani, mert azert olcsobban be lehet szerezni egy nvidia VGA-s T510-et, mint egy integralt inteles Elitebook 8440p-t.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_ #11553 üzenetére
csak ez a két felbontás jellemzően nem azonos képátmérő mellett érhető el.
elvégre az 1600x900 az nem a 14"-es gépekben váltja az 1440x900-at, hanem a 15"-ösökben az 1600x1000-et, és máris igaz, amit a kollega mond: nem nyertél semmit, csak buktál 100 sort. Ez mitől jó, milyen előnnyel jár? -
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #11280 üzenetére
Megerősíteném az akkuidő javulást szoftverfrissítés után.
Az előző postban részletezett T410 wifi nélkül, 6 cellás akksival, szövegszerkesztéssel 4 órát ment. Korábban örültem ha 3 órát tudott ugyanígy.
Ezzel nálam megoldódott az akksi probléma. Bár nem egy bajnok így sem, azért ez már elfogadható, ismerve az i5 energiaigényét.
-
-
brd
nagyúr
válasz
Terminus_ #10774 üzenetére
Megfelelően beállítva, 10-es fényerőn (a max. 15, és a 10-es még használható természetes fényben is, pl. egy szobában, a szórt fényben - azaz, ha nem pont a kijelzőre süt), Intel VGA-val, WiFi-vel (megy egy pingelés, hogy folyamatosan használva legyen, ráadásul nincs is energiatakarékos módra állítva a WiFi) a T400-am 9,5-10,5 W-ot fogyaszt Win7-tel (XP-vel valószínűleg még jobb a helyzet). A 6 cellás akksi kb. 55 Wh-s lehet, tehát de, szerintem működik 5 órát. Teljes fényerőn egyébként, a többi feltételt változatlanul hagyva, 13 W-ot mér a Power Manager.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_ #10764 üzenetére
hááát, én nem tudom, hogy mi ez az újfajta design, mert még kb az x300-nál alkalmazták ezt a megoldást, és én azóta újabb innovációról ezen a téren nem hallottam. a tesztelők által tapasztalt magasabb zajszintet egyébként is a magasabb fordulatszám okozza, illetve maga az, hogy (a cikkek szerint) többet megy a hűtés egy T400-hoz viszonyítva.
-
dbius
veterán
válasz
Terminus_ #10597 üzenetére
Köszi!
Lehet, hogy megvan a ludas a javaslatod alapján.
Korábban valaki itt említette a thinkpad antitheft nevű cuccot, ami használja a mozgásérzékelőt arra, hogy ha megmozdul a laptop, akkor riaszt. Ennek volt rengeteg page faultja - volt másnak is, de ennek kiemelkedően sok -, ahogy leállítottam a hozzá tartozó service-t, rögtön leesett a memhasználat!!!
-
LordX
veterán
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_ #10341 üzenetére
lehet, hogy jobb megoldás (bár elég szubjektív, mert az UB akku nemigen változtatott a gép fizikai paraméterein, és tuti van, akinek ez fontos szempont), én azt nem értem, hogy az új megoldással miért zárták ki a régit. Miért ne lehetett volna a gépben akár 3 akksi egyszerre?
-
-
Alexios
veterán
válasz
Terminus_ #10316 üzenetére
Huh, hát az nem túl sok, bár ez gondolom 6 cellás akkuval van. Ha 9cellás akkut vennék bele és egy ultrabay akksit, akkor kibírna szerinted 5-6 órát wifivel, normál fényerőn? Ha pedig nv kártyával a t510 se fogyaszt sokkal többet akkor gondolom a t410 se fogyasztana, akkor lehet inkább azzal kéne beszereznem, cad-hez jobb lenne
Na, ahhoz képest hogy az elején még egy t61-et akartam venni, már egy új t410-en gondolkodom..
-
Alexios
veterán
válasz
Terminus_ #10314 üzenetére
Igazából az akkuidő miatt félnék tőle. Amúgy ha jól olvastam van t410-ed, annak milyen az akkuideje? Mert az is amiatt esett ki a listából
Nem tudom, hogy ezek az i5/i7-ek mennyit fogyasztanak
Illetve ugye ebben már ledes kijelző van nem? Ez látszik is a képminőségen, vagy ez is csak fogyasztásban látszódik? Amúgy viszonylag sokat cipelném, emiatt nem nagyon akarok 14" fölé menni, de a 12' meg túl kicsi, emiatt esett ki az x200
-
tomi.tomi
tag
válasz
Terminus_ #10207 üzenetére
A T400-am is merítette a Win 7 64bit telepítése után, de valamit átállítottam a windows power managerében, és azóta az alap energiasémánál (Energy star) nem meríti. Ha másik sémánál hibernálok, akkor meríti most is... A lényeg, hogy ez beállítási kérdés, nem hiba, de sajnos nem emlékszem, hogy mit állítottam...
-
Tim82
félisten
válasz
Terminus_ #10210 üzenetére
Nekem volt úgy, hogy volt X20, A30, T41p egyszerre. Négy azért sok volna.
Így most négy notim van egyszerre (illetve igazából hat van nálam, ebből egyet elajándékozok, egyet eladok)... ebből kettő TP.
bwoay: Terminus_-nak T40-e és Z60t-je tutira volt, szvsz balra szélső a Z60t, jobbról a második vagy T40/egyéb T4x, vagy T60.
-
Tim82
félisten
válasz
Terminus_ #10126 üzenetére
Nem volt kirohanás és támadás, irónia volt; ha "támadok" és "kirohanok", akkor drasztikusabban fogok fogalmazni. Legközelebb berakok smileyt, akkor egyértelműbb lesz.
Ha nem tudsz ilyenről, akkor kár fecsérelni az energiád okoskodásra.
Te vagy az n+1. ember a topikban, aki ilyen típusú kérdést tesz fel és az előzőekre is ugyanezt tudtuk válaszolni. Ezért nem kell csodálkozni, hogy ironizálok a válaszomban.
Egyáltalán nincs szükségem e-bay-es közvetítőre, mert ha ilyet akarnék csinálni, akkor magam elintézném (és még az sem kizárt, hogy ez lesz a vége, csakúgy mint a korábbi ultrabay keret vásárlásnál).
Ezt esetleg beírhattad volna, akkor esetleg nem kaptál volna ironikus választ... És igen, mivel Magyarországon továbbra sem elérhetőek azonnal és raktárral kereskedelmi forgalomban az Ultrabay keretek, valószínűleg ez a beszerzési mód marad egyelőre mindenki számára, aki ilyet szeretne szerezni.
Peace dettó.
-
Tim82
félisten
válasz
Terminus_ #10120 üzenetére
Házhoz vigye személyesen, két thai örömlánnyal mint a kereskedő ajándéka?
Lassan el lehetne fogadni, hogy vannak dolgok, amiket itthon nemigen lehet beszerezni... vagy ugye mindig ott van az IBM/Lenovo raktár, tőlük lehet csillagászati áron. De ott legalább mindig "raktáron van" és "azonnal vihető".
Egyébként ESETLEG Prom fórumtársnál érdemes érdeklődni, hátha ő nem az eBay-ről szerezne...
-
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_ #9983 üzenetére
mint írtam, tavaly októberben 250-ért mentek, majdnem vettem is, de a T400s minden tekintetben jobb választás volt. azóta nyilván már nem áll szándékomban venni, de 230-at tartok reálisnak most egy ilyen gépért. azért nézzünk már szembe vele, lehet szép, lehet jó, de 2 generáció lefutott már azóta. mondhatjuk, hogy presztizsgép, de ahhoz meg nem elég drága
plusz túlságosan kőműves a kinézete.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Terminus_ #9828 üzenetére
Az a helyzet, hogy nagyon megszerettem a T60-at. A kezem alá dolgozik, megbízható, kényelmes.
A státuszjelző Ledek a kijelző alatt végiggondolva végülis nem parák, mert a T60-on sem égnek egy ideje...
Valami gyíkjuk lett, és nem javíttattam meg.
A Thinklight milyen? A billentyűzet nem süpped, nem recseg? Nem zavaró a wide a régi 4:3hoz?
Mekkora felbontású kijelző van a tiédben?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, csak az ördög a részletekben van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Steam Deck
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Háború Izraelben
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Lenovo Y720-15IKB gamer notebook
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest