Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
King Unique #53810 üzenetére
Köszi szépen a választ.
De akkor továbbra sem értem, amit a #53807 hsz-emben linkelt cikk ír és amit részben be is idéztem.
Hiszen az nagyobb adatbiztonságot (vagy milyen szót használjak) ír, nem?
Vagy valamit félreértek?A három bad szektorosott HDD közül kettő itt a HDD téma topikjának összefoglalójában ajánlott típus volt, bár azok közül is az olcsóbb kategóriásak.
Vannak biztonsági másolataim a fontos adataimról.
De pl. a filmek nagy részéről nincs, éppen pótolhatóak.
És ha bad szektorosodik a filmes nagy HDD-m, nem mindegy hogy a filmeket le kell-e töltenem újra vagy nem.Ha butaságot írok, nyugodtan javítsatok ki.
-
lancellott
tag
válasz
King Unique #53779 üzenetére
köszönöm a kimerítő választ. Win XP akart lenni.. későre járt már bocsi érte. Akkor valszeg USB-s megoldás lesz.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
King Unique #53769 üzenetére
Hát ez elszomorító XD Azért köszi
-
renatto
őstag
válasz
King Unique #53747 üzenetére
Azt értem, hogy nem a lejátszó teszi tönkre, hanem a sok írás, amit PC-vel csinálok, de csak azért írok rá, hogy megnézzek egy filmet, majd törlöm és újra írom. Vagy ez nem akkora írási terhelés ami árt a pendrive-nak?
-
renatto
őstag
válasz
King Unique #53740 üzenetére
Igen, az írásra céloztam. Mivel 20-50GB fájlokról van szó és heti több filmről, így jelentős írás van esetemben.
-
afi0903
aktív tag
válasz
King Unique #53744 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
törölt tag
válasz
King Unique #53742 üzenetére
Brájen életét alkalmaztam a probléma lélektanára. Bocs, ha erős volt.
-
törölt tag
válasz
King Unique #53740 üzenetére
"Miért "enné meg" hamar? " - mert a TV-nek küldetéstudata van és megformattálja a saját képére és hasonlatosságára. Meg sem kérdezi a nevét.
Azt sem tudja, hogy "Lóbelt Ledfold."
-
sanyi0627
senior tag
válasz
King Unique #53719 üzenetére
A wines lemezkezelő raw-nak írja. Egyébként miért csinálja ezt? Lementem azt a pár dolgot ami kell azt inkább formázom akkor. Erre máskor is számíthatok, hogy random átrakja raw-ba?
köszi
üdv -
sanyi0627
senior tag
válasz
King Unique #53722 üzenetére
Próbáltam másik usb kábellel is, gépben is, másik gépen is.
Este ránézek arra is amit írtál.#Doky586
Van adat ami kéne de a másik, hogy nincs kedvem meg időm közel 3.5tb filmet stb letölteni rendezni stb. -
sanyi0627
senior tag
válasz
King Unique #53719 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
válasz
King Unique #53712 üzenetére
Elnézést kérek...továbbmegyek
-
mgTerminator
veterán
válasz
King Unique #53691 üzenetére
Köszi a tippet! Az APM-et felhúztam maxra aztán meglátjuk mi lesz.
-
Vimi 90
tag
válasz
King Unique #53669 üzenetére
Egyébként a két hivatkozásban szereplő összes variációt próbáltam, deep scan 1:19 percet ír 1:16nál újra indul és újra 1:19 ről számol vissza
-
Vimi 90
tag
válasz
King Unique #53669 üzenetére
Az adat mentés mint alternatíva fontos, de a file rendszer probléma miatt írtam ide és nem adatmentés topicba, mert formázni sem engedi a meghajtót.(csak mert másoknak ez probléma)
-
SOAD19
addikt
válasz
King Unique #53668 üzenetére
Köszi, már sikerült. Valamiért nem ugrott be. Régen mókoltam már a lemezkezelőben, teljesen el is felejtkeztem már róla.
-
Djuree
félisten
válasz
King Unique #53654 üzenetére
köszi. de akkor hogy lehetne úgy leválasztani hogy ne "pittyenjen"? ezen a leválasztáson kívül nem ismerek más módszert. ha le van állítva már a gép és csak utána kapcsolom ki akkor is "pittyen".
-
moma
őstag
válasz
King Unique #53651 üzenetére
Köszönöm. Végül azt csináltam, hogy leszedtem róla az elektronikát, meg összekarcoltam, így már elég sok effort megnézni mi van rajta. Meg rá is ütöttem kalapáccsal bár az valószínűleg nem árt a korongoknak. De látszik hogy ütve volt.
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #53645 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, megpróbálom.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
King Unique #53640 üzenetére
Köszi.
Régen nem ment a HDS-el a lemez leállásának akadályozása ha nem fizetted. Most meg nem tudom miért jött egy ötlet, h feltegyem és elérhető a funkció a simával is.
Oké akkor bocs a pánikért. -
törölt tag
válasz
King Unique #53640 üzenetére
"percenkent leáll majd újra indul a HDD" - Win energiagazdálkodásban a HDD leállítást "Soha" vagy 0 (nullára) kell állítani.
Régi-régi tanácsod. Nem kell hozzá a HDS-t bizergálni. -
menyhartlevi
aktív tag
válasz
King Unique #53637 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Nem ad ki semmi hangot, el se indul nekem. Akkor felveszem a kapcsolatot a bolttal.
-
Morris
veterán
válasz
King Unique #53629 üzenetére
Értem. Köszi.
Miután felállt a rendszer, rádugtam a vinyót és a lemezelérés megakadt. Minden más használható, de se az ssd-t, de a hdd-t nem érem el. Az összes alkalmazás homokórázik. Amint lehúzom a kábelt, teljes mértékben használható a rendszer. -
Morris
veterán
válasz
King Unique #53625 üzenetére
Azért nem adatmentés, mert megtanultam lemondani dolgokról.
Eddig teljesen jó állapotban volt. Nem tudom miért akasztja meg a rendszert.
Akkor is ez történik ha felált a Windows az ssd-ről.
Lefagy a gép. Amint lehúzom a kábelt, ismét használható a win. Ilyennel még nem találkoztam.
Eddig semmi gond nem volt vele. Veszek egy usb-sata csatlakozót akkor. Megpróbálom azzal.
Szeretném megmenteni. Már csak a kihívás miatt is. -
Djuree
félisten
válasz
King Unique #53624 üzenetére
azért nem kell a másikat lenézni amiért nem ért annyira hozzá.
sztem én is tudnék neked olyat mondani amit elsőre nem értesz meg. -
Djuree
félisten
válasz
King Unique #53621 üzenetére
oké, köszi!
egyébként te egy igazán szerethető ember lehetsz a való életben....ja nem. -
Djuree
félisten
válasz
King Unique #53618 üzenetére
ja értem, asszem. akkor elvileg csinálok egy formázást és onnantól lehet használni.
kössz... -
Lunda2
újonc
válasz
King Unique #53604 üzenetére
"Le lett írva a kérdésre világosan" - sőt, én pedig világosan válaszoltam is rá egy "köszi"-t előzőleg.
Amellett, hogy csak leírtam a kérdésem feltevésének okát, nem kétszer megkérdezni akartam ugyanezt - a köszit arra értettem, hogy már kaptam érdemleges választ. De akkor bocs ha nem volt egyértelmű.
A "nem drágább annyira" szerintem relatív, azonos kapacitás mellett nekem nem ér meg +20ezret a sebesség sem, legalábbis egy hagyományos cmr hdd-hez képest - de gondolom idővel még kevesebb lesz az árkülönbség, és úgyis váltok majd én is ssd-re előbb-utóbb - én sem akarok mindig öregesnek tűnni.
De köszi még egyszer a te válaszod is, te is segítettél! -
Lunda2
újonc
válasz
King Unique #53602 üzenetére
Bocsánat, de nem az volt a kérdésem hogy egy iszonyú drága ssd-t kellett volna-e vennem az olcsó és évtizedek óta használatos hdd-k helyett, hanem hogy a jelenlegi helyzetben lenne-e most olyan megoldás amiről én nem tudnék és segítség lenne.
De köszi a te válaszod is. -
Gordiann
őstag
válasz
King Unique #53592 üzenetére
Fú, egy kis részlet életet mentett, köszönöm!!!
A kábel volt a rossz! Átcseréltem egy másikra.2 esküvővideó nyers felvétel van a winchesteren, fúh...
-
Mr_no_Name
tag
válasz
King Unique #53588 üzenetére
Köszi szépen!
-
Mr_no_Name
tag
válasz
King Unique #53585 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes válaszod!
(közben hozzád olvastam a HDD / SSD topik összefoglalóját is)Azt hiszem tudok mindent
Köszi még egyszer
-
Mr_no_Name
tag
válasz
King Unique #53583 üzenetére
Szia! Köszi a választ, elolvastam amit linkeltél... ez rendkívül szarul hangzik..
Hogy rövidre zárjuk: milyen KÜLSŐ HDD merevlemezt érdemes választani otthoni backup-ra (képek leginkább, videók stb) aminek viszonylag kicsi a meghibásodási aránya, és tapasztalatok alapján a lehető legmegbízhatóbb? Tehát azt tudja ami rá van írva, és nem produkál ilyen furcsaságokat mint ez. Ezt a lemezt szerintem elengedem az általad linkelt probléma miatt...
Ha írnál / írnátok esetleg 2-3 ilyen típust amivel nehezebben, vagy ritkább esetben b*szhatok rá, azt megköszönném
-
Dinomano
őstag
válasz
King Unique #53568 üzenetére
Köszönöm az infót, egy teljes formázást még kap.
-
válasz
King Unique #53574 üzenetére
Itt semmi, csak egy képért már nem kapcsoltam be az új lemezt.
Az aggodalom arra irányul hogy melyik mód a legbiztosabb leállítás?
Leválasztás után power ki és kész, de akkor retract és jól hallhatóan parkol, vagy előbb ki az USB és csak utána le a power így a retract nem emelkedik és csak a lepörgést hallom.
" I'm more used to using Western Digital drives where "Power Off Retract Count" is specifically an indicator of an unsafe shutdown (e.g. the PC I'm typing on has only 4 such events in nearly 6000 hours). The problem is the drives are so quiet I can't hear whether they park before powering off or not." - e hozzászóló szerint a retract nem biztonságos leállást jelent.
De olvastam már valahol erről, hogy rendes leálláskor simán és lágyan parkolja a fejet a HDD, de ha nem várt módon szűnik meg az áram, akkor biztosan ki kell parkolnia alapon akkor is ugyanolyan erővel húzza ki pl. a tányér széléről mint ha annak közepén lenne, ezért van egy hangosabb kattanás ilyenkor.
És most úgy találom pont ez történik ha előbb az áramot veszem el, viszont ha újfent az USB-t akkor csendben áll le és gondolom nem a lemezen marad a fej mert akkor már kuka lenne.
-
válasz
King Unique #53572 üzenetére
Az hivatalosan nem a "start-stop count" vagy "power cycle count" ?
A régóta üzemben levő lemezen a retract csak 18 és ez biztos nem a ki/bekapcsolás mert a start/stop 2510. A looad-unload annyival kevesebb amennyi retract van ha jól látom és ez utóbbi közvetlen fordítóba írva behúzást jelent. Ha szó szerint próbálom értelmezni akkor a power-off retract = áram megszűnt és fej visszahúzás, bár a Sentinel kikapcsolást ír, lehet váratlan kikapcsolás lenne a helyes?
Mert az új meghajtó eszerint még sosem volt kikapcsolva mert a retract 0 de volt már 8db start/stop.
Egyébként a szoftveres leválasztás mindig megvan, egy ritkán használt meghajtó szokott beragadni hogy nem akar leválni de már félórája nincs semmi művelet... szerencsére nem lett még raw belőle.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #53555 üzenetére
Az usb3 sem garancia semmire. Viszont hw-es gond is okozhatja, pl. nem tud már akkora energiát biztosítani az usb port, hogy a merevlemez megfelelően működjön. De egy új hangfal/fejhallgató/elektromos eszköz is okozhat gondot.
-
vizimento
senior tag
válasz
King Unique #53553 üzenetére
"Akkor kér formázást a Windows, ha RAW lett az NTFS kötet"
Igen, ellenőriztem, az lett.
"az adatmentés eleve annak a topiknak a témája, rejtély miért mindig itt teszik fel az ilyen kérdéseket egyesek"
Azért itt, mert nem adatmentés az elsődleges célom, hanem az eddig jól működő, és látszólag hibamentes HDD állapot visszaállítása, azaz a jelenlegi HDD probléma megszüntetése, adatvesztés nélkül.
"Legközelebb meg majd használod a hardver biztonságos eltávolítását"
Nem használom, mivel ez a HDD fixen van a szintén fixen elhelyezett laptophoz csatlakoztatva, kizárólag asztali gépként használva, csak már nem fért bele...
A segítő jellegű infókat köszönöm!USB3 porton van, elégnek kellene lennie a tápnak. És az elmúlt hónapokban (években?) elég is volt. Másik gépet és másik kábelt kipróbálom, meg ránézek a testdisk-re is. Köszi a tippeket!
-
b3nyo10
csendes tag
válasz
King Unique #53545 üzenetére
Köszi, nem találtam a topikot.
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53536 üzenetére
Köszi! Teszem fel, ha aktív usb hubot dugok a pc jelenlegi usb portjaira, mitől lesz több delej benne? Vagy az kívülről kapja az áramot? (lehet, hülye kérdés, de nem tudom, mitől aktív egy usb hub.)
-
felipe09
csendes tag
válasz
King Unique #53529 üzenetére
bocsánat, megvan, már látom.
-
felipe09
csendes tag
válasz
Nem tudom, lehet én csinálok valamit rosszul, de ez a TestDisk csak a vinyókat látja, a külső vinyót nem.
-
felipe09
csendes tag
válasz
Köszönöm, megpróbálkozom ezzel a TestDisk progival. Hát nagyon bosszant engem is hogy csatlakoztattam a tv-hez.
-
mgTerminator
veterán
válasz
King Unique #53491 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
King Unique #53465 üzenetére
A másodikról van szó. Tudom win energia management nem seített, azzal kezdtem. Megnezetm a HDS-t, koszi!
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #53473 üzenetére
Csináltam a biosban egy resetet, kikapcsolt táp mellett lehúztam majd újra csatlakoztattam a sata kábelt és most így minden rendben van, megjelent a HDD, minden tartalma látszik. Megijedtem, mert pár éve egy sok adatot tartalmazó vinyót már elveszítettem. De most öröm van
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #53471 üzenetére
Ne idegesíts
Most először tartottam be azt az ajánlást, hogy oprendszer telepítés előtt húzzak le minden más adattárolót az alaplapról. Eddig sose húztam le és nem volt semmi ilyen gond, most először lehúzom és ezt látom a lemezkezelőben2TB adat van azon a lemezen, se menteni, se elveszíteni nem szeretném. Mi a lószart csináltam rosszul?
-
válasz
King Unique #53461 üzenetére
Okés, csak a tesztek szerint az SMR-es winyóknak sem kellene ennyire lassúnak lenniük. Azért mertem megvenni, mert a 120 helyett a 80 MByte/sec nem számít nekem.
A pár MByte/sec viszont nagyon is zavaró.Amint tudom, kipróbálom egy asztali gépben, ahogy a netes tesztek is készültek.
-
válasz
King Unique #53457 üzenetére
Egy routeren van a külső ház, aminek 1db USB portja van. Amúgy 3.5"-os a winyó és kb. 1.5TB szabad a 4TB-ból.
Elötte egy 2TB-os WD Purple winyóval 100-110MByte/sec volt a film másolás (írás) sebessége és ez kb. 70-re esett le a sok kis file esetén, és a torrent is bírta a 11-12MByte/sec-et 100-as nettel, ugyanazzal a routerrel.
Szóval az új winyó hozta a problémát.
Laptopra kötve is kb. ugyanez a helyzet, nem gyorsabb. Linux-szal próbáltam, windows-om nincs. Egy USB3 portja van a laptopnak.
A HDSentinel linuxos verziója 100/100-asnak mutatja a winyót.
Olvasásnál 110-120 Mbyte/sec-et tud zenéknél, és filmeknél is ugyanabban a keretben.Érdekesség, hogy ha vége van másolásnak, akkor a winyó még úgy 20 percig kerreg - gondolom, az SMR miatt rendezgeti a dolgokat, de ez csak tipp.
-
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #53452 üzenetére
-
vadasz70
aktív tag
válasz
King Unique #53442 üzenetére
Sajnos mivel nem tudok belépni a gépbe hogyan nem tudom végre hajtani ezeket a dolgokat nem hajlandó felállni a gép ezért gondoltam hogy a winchesterrel lehet valami gond.
-
vadasz70
aktív tag
válasz
King Unique #53440 üzenetére
Sajnos nem tudok Angolul és nem 10 akarok telepíteni hanem 7 mert egy 15 éves asztali gép böngészni még jó.
-
JHC
tag
válasz
King Unique #53430 üzenetére
A céges gépemen friss win10, és mondjuk 3 éves Sony 1TB-os 2,5" külső vinyó nem barát ebben.
-
szarnyalosas
tag
válasz
King Unique #53407 üzenetére
Köszi az infót a másik topikkal kapcsolatosan!
-
Tarill
őstag
válasz
King Unique #53400 üzenetére
értem és elnézést. köszönöm a segítséget!
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53374 üzenetére
Igen Mester
Mindenki másnak aki esetleg hasznát veszi annak pedig szívesen!
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53372 üzenetére
Nem igazán értem, hogy ezzel is miért van bajod! Aki idejön, vagy az adatmentéses topikba, nem feltétlenül látogatja a Programok és promók topokot is, nem is értem, hogy ezt miért feltételezed? Az, hogy ezek szerint Te igen, az egy dolog. Ha ennyire zavar, töröld nyugodtan, márpedig zavar mert nem bírtad megállni megjegyzés nélkül
-
Yanchi8
csendes tag
válasz
King Unique #53367 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Nem tudtam, hogy van több fajtája is, nekem az újabb van, 2,5".
Lemezkezelőben formáztam, mert anélkül nem is látta a rendszer. Utána HD Sentinellel ránéztem, ott már csak 24%-os kondíciót írt. Meglepett mondjuk, mert viszonylag ritkán használtam, 2-3 éve van meg és nagyon hurcolva sem volt. Szerencsére pont lementettem róla a dolgokat.
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53364 üzenetére
Valóban felcseréltem, pontosabban inkább csak összekevertem 2 tápegységet. A monitor tájáról olvastam le a paramétereket, de természetesen az a monitort hajtja, nem pedig a dokkolót
A dokkoló tápja a dokkolót hajtja, aminek az aljzat felőli oldalára van ragasztva a címke, de mivel jelenleg is megy a recovery, így inkább nem húzom ki, de feltehetően ugyanaz lesz rajta mint a fentebb beillesztett, dokkoló alján lévő címkén.
A dokkoló decemberben lett vásárolva, de kb. 4 napja lettek RAW-ok először a kötetek, de vásárlást követően 2, max 3 alkalommal volt használva a dokkoló.
A korábbi eset, vagy esetsorozat, mert többször előfordult sajnos, az pedig több mint egy évvel, lassan 1,5 éve kezdődött és kb. október közepéig tartott amíg vissza nem küldtem gariba. -
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53359 üzenetére
A dokkoló tápegységére Output-nak: 19V, 2,1A és 40W van írva. Ha én raktam volna hozzá ezt a tápot, azt mondom, hogy valószínű. hogy neked lesz igazad és itt lesz a kutya elásva, de ez gyári tartozék, aminek megfelelően kellene legyen méretezve. Kizárni persze semmit sem lehet. Ugyanúgy, mint ahogy a gyorsindítással kapcsolatban írtam, arra vonatkozó infó sincs a dokkoló használatát illetően, hogy 5400 rpm fordulatú HDD-ket nem ajánlatos gyorsabbat használni. Ami írva van, mert direkt előkerestem a dobozát és benne a papírokat
"EW7014 l Duális Dokkolóállomás USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) 2.5 és 3.5 Inch-es SATA HDD/SSD-hez", és még ugyanez legalább vagy 10 nyelven. OK ne de ne zárjuk ki ezt sem, viszont ha semmit nem zárunk ki akkor megint ott tartunk, hogy bármi lehet. Egyébként, mint ahogy szerintem a legtöbb felhasználónál van, az emberek egy ilyen dokkolóhoz nem vesznek külön 5400-as HDD-t, hanem azt teszik bele ami van. Lehet régi modellek már, nem véletlenül inkább csak adattárolásra használnám őket, nem állandó rendelkezésre állás mellett, csak alkalmankénti esetekre. December elején lett kicserélve, vagy megvásárolva, jó ha az óta a RAW-osodásig, jó ha 2 órát ment összesen, rámásoltam a ritkán használt állományokat és félreraktam. Ugyanez igaz a HDD-kre is mert a dokkolóval együtt ezek is ennyit mentek összesen, és mint beszéltük, nem mai darabok, de nem is nagyon mennek. A Samsung 654 napot ment eddig, a Toshiba pedig 266-ot. Na most, hogy ez mennyire sok az viszonyítás kérdése, a Toshiba nyilván fittebb, de a gépembe építve is van olyan HDD-m ami közel annyit futott mint a dokkolóban lévő Samsung, mégsem lett egyszer sem RAW-os. Na meg aztán ne feledjük, hogy 2 eltérő márkájú, kapacitású és korú merevlemez szokott egyidejűleg meghibásodni. Amennyiben HDD-re próbálnánk leszűkíteni a dolgot, akkor létezik, hogy amennyiben az egyik hajlamos a meghibásodásra, úgy viszi magával a másikat is?
A rendeltetésszerű használatról meg automatikusan a munkahelyem jut eszembe. Gyártógépekről készült biztonsági másolatokat készítünk, tárolunk és állítunk vissza több terrás, külső USB-s tárolóeszközök segítségével, rögtön hozzá is teszem, hogy nem rackekbe vagy dokkolókba dugdosott tárolókon, hanem gyári külső merevlemezeken, mindezt egyébként az IT által kiselejtezett offline gépen. A legtöbb kollégámról sajnos elmondható, hogy teljesen dilettáns a számítástechnikához. Ez lehet életkori sajátosság, mert nem számítógépen szocializálódott mint anno pl. én hanem okostelefonon vagy tableten, vagy csak egyszerűen nem vonzotta sohasem a téma, így pl. van aki csak egy kinyomtatott útmutató alapján tud megcsinálni egy mentést vagy egy visszaállítás, van aki másnak a segítségét kéri, van aki meg nem is csinálja inkább mert annyira nem vágja. Volt eset amikor a visszaállítandó képfájlt nem a kívánt HDD-re sikerült összehozni, hanem arra a gépre amivel a műveletet csináltaNéha csak csóválom a fejem, hogy mennyire szívatják magukat. Ezt csak azért írtam le, hogy ilyen felhasználási körülmények között sem fordult elő az elmúlt 10+ évben, hogy RAW-osodjon egy-egy tároló, elég nagy probléma is lenne.
Na mindegy, majd megoldódik valahogy előbb vagy utóbb. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #53357 üzenetére
Azért a Samu HD103UJ sem mai gyerek.... Lehetnek ott is gondok.....
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53354 üzenetére
Elég sok feltételhez kötöd egy egyszerű külső dokkoló használatát, lassacskán már az sem lesz mindegy hányas méretű cipőt hordok
Mint írtam, haználtam már és sok éve volt van, ilyen is, olyan is, de ezek a RAW jelenségek az elmúlt bő egy évben kezdetek jelentkezni. Tesztelni sem egyszerű, mert nem mindig és azonnal jelentkezik, csak időnként. Azt is leírtam már, hogy a többszöri meghibásodás miatt már számtalanszor leformatáltam a lemezeket, külön kérés nélkül. Partícionálva is csak az egyik van 2 részre. Nem szoktam cserélni a dokkolóban a lemezeket mert az a 2 db. van állandóan benne. Nem állítom, hogy nem lehet összefüggés, de mutass már egy olyan dokkoló használati utasítást ahol le van írva, hogy a használathoz ki kell kapcsolni a Windows gyors indítási funkciót mert sérülhetnek az adataid. Arra, hogy már a hivatalosan neten beregisztrált Windows kulcs származása is okozhatja a problémát, inkább nem mondok semmit. Szerinted aki ilyen kulcsot vásárol, vagy még ilyet sem, hanem valamilyen hack-el aktiválja, azoknak mind ilyen problémái lesznek egy külső HDD használata esetén? Ez már azért szerintem erősen túl van gondolva. Továbbá szerinted nem kezelem ez elég körültekintéssel miután több alkalommal beszívtam az utóbbi időben, és ennek ellenére akár még menet közben is HDD-ket cserélgetek? Lassan aljutunk oda, hogy rendszerprogramozó informatikus mérnöknek kell lenni egy ilyen eszköz használatához -
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53351 üzenetére
Kezdjük az OFF részével! Nem rémlik, hogy olyat írtam volna rád ami ennyire ki kellene akadni, nem szidtam a felmenőidet, de talán még igazán sértő dolgot sem írtam, ellenben veled:
"láthatóan nem nagyon van képben a leírt dolgokat illetően", "Az eléggé képmutató egy dolog", "Ha ennyire ostoba vagy", valamint többször elhangzik, hogy "láthatóan nem sikerült felfognod", holott okod sem volt ilyet írni, mert addig is értettem, később pedig szóba sem került, pl az a téma, és egy pillanatra sem kérdőjeleztem meg. Pl.
"+ Az ugye szintén le lett írva világosan, hogy az előbbi 2 módszer csak saját felelősségre alkalmazandó, mert a írási művelettel jár és ha balul sül el, akkor azt az adatok bánhatják, ezért is biztonságosabb a standard adatmentés, ahol csak olvasás történik a forrásmeghajtótól, de úgy látszik ezt sem sikerült teljesen megértened..."
Én úgy érzem, hogy Te személyesebbre vette a figurát mint én, sőt megszólításodkor még arra is figyeltem, hogy nagybetűvel tegyem azt és minden hozzászólásomban hangsúlyoztam, hogy, amennyiben félreérthető lennék, nem sértésnek szánom a dolgot.
Még mielőtt kérdeztem volna, jó fórumozóhoz híven rákerestem a témára, hátha van újabb infó és újabb megoldás a hibára, de legtöbb esetben a Te válaszaiddal találkoztam, ahol a legtöbb esetben leírod, hogy volt már róla szó, igaz fáradságot nem kímélve linkeled is a dolgot, de kb ugyanazokat a dolgokat olvasom amik pl 2018-ban is le lettek írva, és egy bő évvel ez előtt már elolvasgattam ezeket. Miután nem nagyon találtam újabb megoldást, vagy csak átsiklottam felette, gondoltam rákérdezek. Úgy érzem elég részletesen leírtam sztorit, igaz, volt lényeges infó ami kimaradt, pl. Windows verzió.
A videót csak azért linkeltem mert mint látható ott az illetőnek sikerült elhárítania a problémát mindenféle third party program nélkül, amit minden bizonnyal a MiniTool is ugyanolyan jól megcsinál viszont ezen szolgáltatásokat nem tartalmazza a Free verzió, ahhoz meg kell venni. Na elég az OFF-ból.
Az ilyen USB kábel, táp, USB foglalat dolgokat azért zárnám ki, mert ismétlem, 3db. egymástól minden tekintetben eltérő gépen, valamint 2b. márkában és típusban is eltérő dokkolóval fordul elő nálam a jelenség. Mindkét dokkoló másik USB kábellel volt csatlakoztatva, de tavaly, tanácsodra azt is kicseréltem de nem ez oldotta meg, vagy okozta a problémát.
A Windows gyorindításra és az eseménynaplóra azért nem nagyon reagáltam mert Te magad írtad, hogy:
"Aminél esetleg ki lehet kapcsolni a gyorsindítást, de alapesetben az más szituációknál szokott gondot okozni (példa). + Ott az eseménynapló, fájlrendszer hibáival kapcsolatos bejegyzések, de abból megint nem feltétlen derül ki az ok."
Az óta viszont ránéztem ezekre is. A gyorsindítás most nincs kikapcsolva, feltehetően az óta, hogy újrahúztam a rendszert, korábban viszont biztosan ki volt, mert elvileg az AMD Adrenalin szoftver egyéni beállításainak alaphelyzetbe állításáért ez a felelős, vagy legalábbis az egyik, és mivel nekem AMD kártyám van ezért korábban biztosan ki volt kapcsolva, tehát amikor az előző dokkolóval volt RAW-os gondom, akkor biztosan.
Az eseménynaplóra is ránéztem és van hiba bőven, de nem tudom, hogy mi lehet megtudni belőle.
Az NTFS hozzáférési engedélyeknél full kontrollom van.
Amúgy alapértelmezetten a Paragon Hard Disk Manager volt fent, annak is van egy lemezfelület ellenőrző eszköze, azt is lefutattam és semmi. Közben "beszereztem" a MiniTool okosabb verzióját is, lefuttattam a Partition Recovery Wizardot de semmi. Tegnap még a Wise Data Recovery-t is lefuttattam rajta, gyönyörűen meg is talált egy csomó dolgot, csak erről is akkor derült ki, hogy különdíjas miután minimum 2 óráig szöszölt az állományom megtalálásával, pedig Wise Care-ből PRO verzióm van, így azt hittem, hogy ez is része, de ezek szerint nem -
King Unique
titán
válasz
King Unique #53350 üzenetére
+ Ha ennyire ostoba vagy és nem tudsz normálisan válaszolni egy szaktopikban, nem tudod megnézni a problémát illetően a kért dolgokat és azokra érdemi választ adni, hanem csak a hőzöngésre és a személyeskedésre futja úgy hogy valójában nem nagyon van mire, akkor nem feltétlen kellene ezt itt tovább művelni, meg amúgy sem ide való.
Az meg a másik, hogy mások is használnak itt a fórumon HDD dokkolót, nekem is van több USB-s tárolóeszközöm, de érdekes módon normális használat mellett nem lesz csak úgy magától RAW a HDD-n lévő NTFS kötet. Vagyis ha esetedben az lett, akkor az vagy valamilyen hardverelem (pl. dokkoló, USB-kábel/port) hibája, vagy user error (pl. szoftveres leválasztás hiánya, kábel nem megfelelő csatlakoztatása, bekapcsolt gyorsindítás mellett leállított rendszer alatti meghajtócsere) miatt lehet, ahol ha nem az előbbi a helyzet, akkor úgy megint ciki, meg ez esetben lehet a dokkoló használatát sem kellene erőltetni, menjen inkább a PC-be a HDD, ott talán jobb helye lesz. -
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53348 üzenetére
"Másrészt már le lett írva világosan többször is, hogy mi a helyzet, még egy társtopik ide vonatkozó irománya is linkelve lett, az hogy számodra ezek után sem világos és nem sikerült értelmezni, az már egyéni probléma..."
Nem világos és ezért kérdeztem rá, valamint ezért is írtam, hogy az a válasz, miszerint már lett írva, rajtam nem segít. Viszont ezek szerint neked ez nem ment át mert akkor legalább kiemelnéd, hogy az én szempontomból minek van információértéke amire figyelnem kellene. Erre írtam, hogy "az ilyen félvállról adott válaszokkal nem sokra megyek! Ennyi erővel én is ide jöhetnék és papolhatnám azt, hogy le volt írva 100x és én lennék a szakértő."
És ugyan konkrétumokat most sem tudunk meg csak ismételgeted magad ,hogy már le lett írva. Én érzem úgy, hogy csak beszélnénk valamiről de közben semmi lényegi dolog nem hangzik el?
"A HDD hibája nem világos hogyan jön ide, ha egyszer 100/100-as a HDS szerint és nem is az lett elsődlegesen említve, hanem maga az USB-tárolóeszköz (dokkoló), annál az USB-kábel és a fizikai csatlakozás, + fizikai csatlakozása akár a dokkolóban lévő foglalatoknál (slotok), + az OS-ben a megfelelő szoftveres leválasztás."
Ugye azt a hozzászólásom azon részét is elolvastad, hogy garanciálisan ráfizetéssel, egy másik típusú dokkolóra cseréltem. Már csak azért kérdezem mert most is, mint több mint egy évvel ez előtt az USB kábellel, meg a tápkábellel jöttél, ami akkor is és most is egy teljesen új dolog volt és van jelenleg is. Nem gondolod komolyan, hogy mindkét márka és típus esetén ilyesmi okozta a problémát!
Nem volt konkrétan semmi cél, főleg nem megsérteni senki, azt viszont nem tartom építő jellegű hozzászólásnak, hogy ugyanazt a kántálást kell olvasni a témát illetően évekre visszamenőleg, azzal kapcsolatban is az, hogy volt már róla szó.
Igazad van, elfelejtettem írni, hogy eredeti Win10 Pro-m van, és amivel példálództam, hogy 20 éve minden gond nélkül működött az legjobb emlékeim szerint egy, vagy a sokadik tör XP volt.
Egyébként a fizetős MiniTool megoldása mellett ami szintén lutri, hogy bejön e vagy sem ez, egy sokkal elegánsabb megoldás, ami ugyan nálam nem jött be teljesen, de NTFS lett a fájlrendszerem, a meghajtó mutatja is, hogy mennyi a használt és a foglalt terület, csak belépve nem látok semmilyen állományt sajnos.
Egy ilyen beszélgetésből megsértődve úgy kiszállni, hogy nem tettél hozzá semmi érdemlegeset, azért nem túl elegáns. Vélhetően azt is lengetted a füled mellett, hogy nem megbántás folt a cél, de az untalanig mantrázott infókkal nem éreztem magam kisegítve.
Bár írtad, hogy elengeded a témát, de amennyiben mégis lenne építő jellegű hozzászólásod, kérlek konkrétumokkal hozakodj elő! Igaz bármit is teszel, neked lesz igazad, hiszen Te megmondtad -
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53343 üzenetére
Szia! Ezzel nem segítesz! Leírod ami egyértelmű és én is tudtok, hogy le lett már írva nem 1x. Az, hogy valaminek oka van az nyilvánvaló, de mivel részletesen leírtam azt, hogy az érintett HDD-ken kívül, konkrétan minden (nem majdnem minden ) cserélve lett, így alapvetőn a HDD-kre lehetne korlátozni a hibát, de mivel 2 db, különböző mérető és márkájú lemezt érint a probléma egyidejűleg, ez némileg kérdéseket vet fel. OK, nem zárkózom el tőle, hogy mégis itt keresendő a baj, de akkor mond meg, hogy hol keressem, milyen adatot, milyen szoftverrel. Amennyiben nem tudod, kérlek ne érezz válaszkényszert csak azért mert akkor úgy tűnne, hogy nem Te kapargatsz ennek a topik szemétdombjának a tetején.
Ne érts félre, nem Téged csesztetlek, de saját tapasztalatból beszélek amikor mindenki megmondta nekem a tutit, hogy miért fagy a gépem, és kb. bármelyik topikban kérdeztem, mindenhol megvolt a helyi okos aki megmondta, hogy biztosan az alaplappal, a procival, a tápplal, legkevesebben a memóriát hozták fel, miközben végül kiderült, hogy valójában ezzel volt gond, de talán még a házat is felhozták hibaforrásként.
Te a téma szakértőjének tűnsz. Mond meg légszi, hogy mivel bizonyosodhatnék meg arról, hogy a HDD-kel van a gond, már csak kizárásos alapon mert minden más cserélve volt, viszont a HDD diagnosztikai szoftver azt mondja, hogy semmi baj nincs velük.
Ne sértődj meg kérlek, nem a megbántás volt a cél, d az ilyen félvállról adott válaszokkal nem sokra megyek! Ennyi erővel én is ide jöhetnék és papolhatnám azt, hogy le volt írva 100x és én lennék a szakértő.Köszönöm!
-
Shia-ko
aktív tag
válasz
King Unique #53344 üzenetére
A HDD felpörög és az eredeti készülékben tökéletesen működik.
A windowson belül sehol sem látható (sem eszközkezelő, sem lemezkezelő, sem 3rd party program). -
Danecay
addikt
válasz
King Unique #53340 üzenetére
Elég sok dolgot kizártunk ugye. Nem is tudom, hogy, hogy írjam le, hogy nem tűnjön tudálékosnak, főleg úgy, hogy nem is vagyok a téma szakértője, de mégis átjöjjön amit gondolok. Tehát ez előtt 20 évvel is volt már külső RACK-em, IDE-s, és ha éppen nem volt kedvem a gépet újraindítani mert sokáig tartott akkor volt, hogy menet közben szúrtam be a RACK-be a HDD-t, a Rendszereszközökben csináltam egy frissítést, és voila, ott állt rendelkezésre a tárhely, mindennemű adatvesztés hiján. Na most nehogy már 20 évvel később, több generációs hardveres és operáció rendszeres innovációt követően ott tartsunk most, hogy ne lehessen biztonsággal használni egy külső tárolót, miközben már a legtöbb elkerülhető bakit is igyekszem elkerülni és a szabályokat, javaslatokat betartani. Ami érdekes, hogy ez csak az elmúlt 1,5 évben jelenezett nálam, mert az előtt az 5e Ft-os dokkoló is csak tönkrement, cserébe legalább adatvesztés nélkül, most meg rákeresve azt látom, hogy hemzseg az ilyen problémáktól és az erre szolgáló megoldási javaslataktól a net.
Ha ez így működne, ilyen kockázati tényező mellet, ez egy nem szabadalmazható technológia lenne, de mivel ez már 20 évvel ez előtt is egy viszonylag megbízható dolog volt, így más lehet a háttérben. Erre lennék kíváncsi!
Azt meg már csak mellékesem írom, hogy a zegyik számítógépbe épített HDD-met időnként nem ismerte fel a rendszer, amit egy kontaktos SATA kábel okozott. Nem tudnám megmondani, hogy menet közben hányszor húztam ki és csatlakoztattam újra, hogy látható és használható legyen a rendszer számára, mégsem lett egyszer sem RAW belőle."A SMART-ban a RAW Read Error Rate attribútumnak meg nyilván semmi köze nincsen ahhoz, hogy RAW lett-e a partíció, vagy sem."
Akkor mit keressek ami esetleg erre utalhat?
-
ricsip
addikt
válasz
King Unique #53330 üzenetére
Azért ezekben elég erős ferdítések és tévhitek+ mumussal riogatás van felsorolva.
Most szedtem elő a 20+ éves régi 2,5GB / 8,5GB Quantum vinyóimat. Legalább 20 éve be nem voltak kapcsolva, pihentek a szekrényben, miután kiszolgálták az idejüket. Jelentem kutyabajuk. Végigmentem teljes felület tesztel, teljes smart diag, és 100% a kondicio. Pedig itt huhog az internet bölcs népe, hogy jajj 2 év és ha nem nyúlsz hozzá, elmágneseződik a tányér és minden adat elvész. Ja, floppy-ra ugyanez. Beraktam próbaképp pár szintén 20+ éves floppyt. Ott van rajta tovàbbra is szépen a descent.arj vagy a OneHalf... -
Tarokk79
aktív tag
válasz
King Unique #53330 üzenetére
Akkor lehet kuka lesz. A HDS windows trial a következőket mondja:
Önteszt állapota: Sikertelen olvasó egység hibája miatt
Teljesítmény: 100%
Kondíció: 5%
A lemez felületén található 1120 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 104 hibás szektort.Amúgy nem lepődtem meg, inkább az érdekel, hogy ez tényleg kuka, vagy csak pár rossz szektor van rajta, ami túlélhető.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #53316 üzenetére
Köszi! Akkor ez nincs leszabályozva olyan módon, mint pl. a monitorok esetén a halott pixelek számossága és elhelyezkedése.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #53293 üzenetére
Írtam, hogy csak USB 2-es mind 2 gép a SATA meg kizárva, mert az egyik egy noti és még feles SATA kábelem sincs itthon. A külső winyó tárhelyek felszabadítása sem olyan egyszerű, rögtön a PC-ben lévő belső lemezre akarok átvinni mindent. Mind1, akkor megyek a hálós Topic-ba.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #53291 üzenetére
Oké, köszi, De legyen akkor még 1 kérdés: A minél gyorsabb File másoláshoz mi legajánlottabb program/módszer? Tényleg csak arra kell, hogy egyszer, de minél gyorsabban és biztosabban) áthúzzak 150GB-nyi adatot egyik gépről a másikra.
Robocopy+GUI (bár a GUI lehet nem fut Win10-en)
RichCopy
TerraCopyEddig ezekről olvastam.
1. És ugye kérdés, hogy melyik gépen futtassam és indítsam a másolást? A forrás gép: Win7, a cél gép: Win10.
2. Meg lehet mégiscsak maradok a LAN-on keresztüli másolásnál és ez is egy jó kérdés, hogy mindez milyen megosztási protokollon keresztül fog történni? Az SMB pl. biztos lassabb lenne, mint bármi más... Erre valami ötlet?
-
Russel009
csendes tag
válasz
King Unique #53283 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ. Valóban erről a típusról van szó. Áramellátás és adatkapcsolattal nincs gond (egy USB porton se működik, sem pedig más eszközzel). Következő lépésként megpróbálom a közvetlen SATA kapcsolatot, bár nem fűzök hozzá sok reményt (olvasófej hibára gyanakszom).
És valóban rossz topicba írtam, de korrigálom. -
Merula Alba
tag
válasz
King Unique #53278 üzenetére
Basszus... Az autocorrect rendszeresen megszivat ha kapkodok és nem ellenörzöm. Természetesen HDD-ről van sző, bennem van a hiba. Bocsi.
A lemezről nem tudok átmásolni semmit. A lemezen enged minden műveletet. Hozzáféréshez szükséges jogok meg vannak adva természetesen. -
Merula Alba
tag
válasz
King Unique #53270 üzenetére
Elnézést, köszönöm az útbaigazítást.
Van itt viszont egy olyan kérdés ami biztosan ide való. Egy Samsung 1TB-os külső SSD volt használva adatmentésre részben. A napokban tűnt fel hogy leszedni semmit nem enged róla a rendszer, felrakni és olvasni viszont igen.
Amennyire tudtam utánanéztem, de nem oldotta meg semmilyen általam lelt megoldás. Hibaüzenetet dob ki ha másolni szeretnék róla. Most így hirtelen amiket javasoltak kipróbáltam, de nem használt semelyik. 0x800004005 hibát dob ki. -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53273 üzenetére
Köszi! Akkor sajna nem tudom, merre tapogatózzak.
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53266 üzenetére
Közvetlenül a hátlapi usb portokba van dugva, nincs köztes kábel. Bedugtam az összes hátlapi usb portba, meg is mozgattam, de nem pörög fel. Nem hallani hogy felpörög, és érezni sem lehet a vibrálást (a laptopnál csinálja).
-
carr
őstag
válasz
King Unique #53261 üzenetére
te biztos látnál az idegtől mrs tökéletes.
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53262 üzenetére
Az usb portok jók, mert egyébként arról megy a billentyűzet, amiről most írok, meg az egér. Az y-kábel kb 1 m. Sejtem, hogy a pc-n nem stimmel valami, csak azt nem tudom, hogy mi és ezt hogy lehet kideríteni?
-
morgonc83
tag
válasz
King Unique #53227 üzenetére
Nézem köszönöm
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #53220 üzenetére
Köszi!
Gondoltam, hogy ez így nem fog menni, mert a hozzá adandó terület előtte van, akkor az miatt nem megy ha jól értem, ugye? -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53217 üzenetére
Köszi!
Próbáltam közvetlen a gépbe dugni, de sajna nem működik. Veszek y-kábelt, remélem azzal menni fog, nincs kedvem alaplapot meg egész gépet cserélni emiatt. -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53215 üzenetére
Néztem a gép alaplapőát, rosszul emlékeztem, nincs usb 3 portom. Azt mondod, hogy akkor y kábellel ez megoldható?
-
Kovács86
tag
válasz
King Unique #53212 üzenetére
ÓÓÓÓ!
Az aranyat érő Hiren's !!!
Elfeledkeztem róla, de ahogy megláttam a nevet, azonnal beugrott még 2010-körülről!
El is kezdtem volna letölteni, de nagyon lassú, valami magyar (német, holland, ...) forrás nincs esetleg nagyobb sebességgel? (...a huszon kb/s-nál
szinte biztos gyorsabb!
)
...és köszönöm!
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53210 üzenetére
Köszi! Van usb 3 a gépen, csak az alaplap leírásába bele lell mélyednem, h melyikek, vagy egyszerűen végigpróbálgatom. Csak sima usb hosszabbító, nem usb hub.
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53207 üzenetére
Szia!
A Win 7 az asztali gépen van, ez a torrent gép. Erről akarnék f0ilmeket másolni a külső HDD-re. A Win10 a laptopon van. Ez a munkagép. nincs rajta torrent, viszont ezen működik a külső vinyó.
Egy másik topikba linkeltem a kért képeket, de akkor ide is belinkelem.
[kép] [kép] [kép]
A win7-en világítanak a külső vinyó ledjei, de nem pörög fel. Más pendrivot vagy mobil telót gond nélkül kezel.
A portot még nem néztem, pontosan (mindjárt csekkolom, hogy usb2 vagy 3.
Az általad linkelt kép alapján nem y-kábellel van csatlakoztatva a külső HDD, hanem a gyári kábellel. (micro usb a küldő hdd-be, usb port a PC-be.
Ezen infók birtokában valami ötlet?
A tápja elég erős az asztali gépnek, sztm bírnia kell. Vinyón és alaplapon (videó kari+,memóriák) kívül csak egy dvd író van benne. -
Rainman05
tag
válasz
King Unique #53201 üzenetére
Köszönöm!
-
ludla
őstag
válasz
King Unique #53184 üzenetére
[link] Ez oldotta meg
-
ludla
őstag
válasz
King Unique #53181 üzenetére
Mondjuk ezek a leírások hasznosnak mert így ebben a formában nem néztem
-
ludla
őstag
válasz
King Unique #53181 üzenetére
Így van sehol sem jelenik meg sajnos, seagate driver software mutatja a sorozat számát és ennyi. Többre nem jutottam vele. Valami ötlet esetleg?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #53169 üzenetére
-
Reflax
tag
válasz
King Unique #53175 üzenetére
Nos majd két hét múlva akrok egy új Blacket venni (nem tudom használtan hardverapróról megérné e). És arra mindent átmenteni.
Igen értem a HD sentine tesztet de fizetős. -
Reflax
tag
válasz
King Unique #53170 üzenetére
Éppen HD Tune programmal keresem a szektorokat.
-
Reflax
tag
válasz
King Unique #53169 üzenetére
Sorry rossz választ adtam.
-
pilu85
őstag
válasz
King Unique #53162 üzenetére
Én értem amit írsz, de mindkét winyóról próbáltam(egyik sem járja a végét), és adata dashdrive pendrive al is. Sőt, előző konfignál is így volt. Ezért is jöttem ebbe a topikba.
-
pilu85
őstag
válasz
King Unique #53159 üzenetére
Több gigás filmekről van szó, a pendriveom írásban 120 at is tud...
-
válasz
King Unique #53114 üzenetére
Nagyon köszönöm, közben sikerült, ahogy írtad is, gyakorlatilag inicializálni kellett őket. A külső ház a linkelt Sharkoon USB 2.0 + eSATA Rapid-Case .
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #53079 üzenetére
Köszönöm szépen sikerült!
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #53079 üzenetére
Még egyszer nagyon szépen köszönöm !
Holnap meg próbálom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Goddess of Victory:Nikke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Spórolós topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged