Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #53461 üzenetére
Okés, csak a tesztek szerint az SMR-es winyóknak sem kellene ennyire lassúnak lenniük. Azért mertem megvenni, mert a 120 helyett a 80 MByte/sec nem számít nekem.
A pár MByte/sec viszont nagyon is zavaró.Amint tudom, kipróbálom egy asztali gépben, ahogy a netes tesztek is készültek.
-
válasz
King Unique #53457 üzenetére
Egy routeren van a külső ház, aminek 1db USB portja van. Amúgy 3.5"-os a winyó és kb. 1.5TB szabad a 4TB-ból.
Elötte egy 2TB-os WD Purple winyóval 100-110MByte/sec volt a film másolás (írás) sebessége és ez kb. 70-re esett le a sok kis file esetén, és a torrent is bírta a 11-12MByte/sec-et 100-as nettel, ugyanazzal a routerrel.
Szóval az új winyó hozta a problémát.
Laptopra kötve is kb. ugyanez a helyzet, nem gyorsabb. Linux-szal próbáltam, windows-om nincs. Egy USB3 portja van a laptopnak.
A HDSentinel linuxos verziója 100/100-asnak mutatja a winyót.
Olvasásnál 110-120 Mbyte/sec-et tud zenéknél, és filmeknél is ugyanabban a keretben.Érdekesség, hogy ha vége van másolásnak, akkor a winyó még úgy 20 percig kerreg - gondolom, az SMR miatt rendezgeti a dolgokat, de ez csak tipp.
-
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyire OFF, de remélem nem.
Van egy 4TB-os Toshiba winyóm, ami SMR-es.
Tudom, hogy íráskor az SMR miatt lassabb az ilyen winyó, de nálam egy külső USB3 tokban lemegy 2-3 MByte/sec-re is ha zenéket, vagy képeket másolok rá. Ha erre torrentezek, akkor 1MByte/sec alá is lement sokszor.
Ez szerintem már nem elfogadható érték, és felmerült bennem, hogy az USB tok vezérlője is beleszólhat-e a dologba.
Elképzelhető, hogy az SMR-rel ennyire meggyűlik a baja egy külső toknak?
A típusa: Raidsonic Icy Box IB-373U3.Asztali PC híján nem tudom kipróbálni úgy egy ideig még.
Köszi előre is!
-
válasz
Mr. Tuty #48300 üzenetére
Nem lattal HDSentinel kepet a winyorol elotte?
Ha igen, akkor hasonlitsd ossze az indulasok/leallasok szamat azzal, es a mukodesi napokat is.
En azert nyomnek a winyon egy teljes ujrainicializalast HDSentinel-lel (sok-sok oraig tart).
WD es HGST winyoknal mar 2-3 esetben talalkoztam logikai szektorhibaval, ami az ujrainicializalas utan eltunt. -
válasz
SzlobiG #48219 üzenetére
A torrent mellett nalam tokeletesn megy a film lejatszas linuxon, de en 5-6 torrentnel tobbet nem szoktam futtatni.
Ha a Sentinel 100-asra ertekeli, akkor ott nem a winyo lesz a gond, hanem valami szoftveres cucc.Azt nezd meg szerintem, hogy amikor szaggat, akkor a procid mennyire van terhelve. Siman lehet, hogy a torrent kimaxolja a procit, ha regebbi vagy lassabb a gep, netan ha sok a torrented.
-
Heló!
Csak annyit írtak, hogy ha akarom, akkor küldjem vissza.
De nem bízom abban, hogy hibásnak találják és egy új, nem daráló példányra cserélik.
Legtöbbször felújítottra cserélik a netes vélemények alapján.Én feladtam. Ha megtudsz valamit, akkor nekem is szólj!
Youtube-on egy hozzászóló azt írta, hogy normális, és a vibráció csökkentés miatt van. Franc tudja, hogy igaz-e.
-
válasz
Rruuer #47998 üzenetére
Ezert nerm szabad inni...
Nekem is volt ilyen egy regi Maxtor winyonal. Majdnem ugyanilyen hangja volt.
Ott egy honap allas utan (idohiany) le tudtam menteni az adatokat, es marha makom volt, mert bad sector nem volt rajta. Ez volt az utolso alkalom, hogy bekapcsolt a winyo.Azota sem tudo, hogy mi volt a baja, de fali disz lett a lemezeibol.
Talan elektronika hiba is lehet. Ha fontosak a rajta levo adatok, akkor en probalnek egy masik ugyanilyen elektronikat venni hozza, hatha.
Esetleg masik gep, masik tap.Azert OFF, mert csak talalgatok, ahogy en gondolkodnek, de nem vagyok biztos abban, hogy igazam van.
-
Sziasztok!
Van arról infónk, hogy a PURX és PURZ típusok között történt-e bármilyen fejlesztés?
Pár helyen azt írják, hogy semmi, meg itt a PH!-n olvasom, hogy csak új széria.Azért merült fel, mert nekem van otthon 2db PURX winyóm, egy és három TB méretben - mindkettő kb. 3 éves.
Ha elég halk gépbe teszem, akkor kihallatszik a winyó magas motorhangja. Ha a fülemet mellé teszem, akkor hallom, hogy motorhang, de ha távolabb vagyok a géptől, akkor csak azt hallom, hogy enyhe sípolás jön a gépből. Nagyon halk, de pont ettől idegesítő, mert egy idő után már a fülem is elkezd sípolni tőle, és pár percig a gép kikapcsolása után is hallom.
Azért kezdtem az egészet a modell váltással, mert itt pont a halksága miatt ajánlják gyakran, és valakinek tuti feltűnt volna ha a mai darabok is ezt csinálják.
(A Red-em nem csinálja egyáltalán, pedig az még öregebb.) -
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, hátha valakinek van tippje.
Van 2db WD Gold winyóm, mindkettő két hetes, de kb pár órát futottak csak, mert leálláskor ilyen hangot ad ki az egyik: [link]
A másik majdnem ugyanez, csak a sípolás nélkül.Létezik, hogy ez normális? A másik topikban azt írják, hogy gariztassam, a boltban meg azt, hogy nem garis probléma, mert a WD gyári tesztprogija nem jelez hibát, és mivel szerver winyó, azért normális a nagyobb hang.
Írtam a WD support-nak kb. egy hete, de még nem válaszoltak.
Szerintetek?
-
válasz
Balathruin #40638 üzenetére
Balathruin, SchumiBácsi: Kössz a tippeket, remélem a linuxos HDSentinel is kiírja ezeket. Este kiderül.
A táp szerintem stabil, de a csatit megnézem majd. -
válasz
SchumiBácsi #40636 üzenetére
Az 100/100-at jelez.
-
Sziasztok!
Van egy 3TB-os WD Red winyóm.
Eddig sosem parkolt, de az új gépemben pár másodperc után hallok valami seek-elésre melékeztető hangot.Hogy tudok megbizonyosodni arról, hogy valóban parkolgat és nem haldoklik?
Kössz!
-
válasz
Trebron09 #39829 üzenetére
Elég valószínű, hogy hamarosan kuka.
Fontos adatokat azonnal mentsd le valahova, mert bármikor előfordulhat, hogy épp a fontos file alatti szektor romlik el.
Nekem is hasonló hibával küzd a winyóm, egy HDSentinel felület frissítés lenullázta a hibás és gyenge szoktorok számát, és felment 100%-ra, mintha új lenne, de amint elkezdtem használni újra lerohadt az egész, és be sem bootolt róla a gép, pedig az OS install közben még jó volt.
Minél tovább vársz a mentéssel, annál valószínűbb, hogy valami fontos file-t elveszítesz.
Aztán, ha véletlenül nem adja be a kulcsot a winyó véglegesen, akkor sem árt a mentés, de fontos adatot ilyen állapotú winyóra nem bíznék már. -
Sziasztok!
Van egy kb. fél éves 320GB-os WD Black laptop winyóm.
Aszali gépben ment róla egy linux rendszer új korától mostanáig.
Ez alatt elég gyakran volt vele gond, gyarapodtak rajta a hibás és gyenge szektorok, a rendszer többször fagyott miatta, és a linuxos HDSentinel egyre kisebb értéket mutatott.
74%-nál vettem ki a gépből pár napja.
Ekkor a windows-os HDSentinel-ben lévő öntesztek is elbuktak rajta olvasó fej hibával, és a WD gyári teszt progija is olvasási hibával FAILED értékkel tért vissza.Ezután nyomtam rajta egy teljes felület tesztet HDSentinel-ből, mely 11 hibás és 63 gyenge szektort mutatott a végére, melyeket "stabilizált".
Azóta 100%-os a winyó állapota, és semmi nyoma nincs a hibának e pillanatban, csak annyi, hogy jelzi a grafikon, hogy nemrég még 74%-os volt az állapot.Az a gáz, hogy tudom, hogy megint baj kesz vele, ha visszarakom rá a rendszert.
Viszont így nem tudom gariztatni.Szerintetek ilyenkor mi a teendő?
-
Szép Estét!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de arra keresem a választ, hogy egy win 8.1 rendszert milyen progival érdemes defragmentálni.
Jó a windows beépített defrag-ja, vagy érdemes mást nézni?
A winyón van egy linux partíció is (EFI, swap, root), így jó lenne, ha ezeken nem bántaná.A fő ok, amiért defragolni szeretnék, hogy a telepítés után kikapcsoltam a swap-ot, majd vissza, de közben meg feltettem egy rakás progit, így a visszakapcsolt swap és ezáltal a windows boot file-ja hátrébb került - gondolom.
Nem tudom, hogy emiatt-e, de a WD Black winyó egyáltalán nem hozza az elvárt sebességet windows és aprogramok indításakor.Pedig a bencsmárkok szerint minden rendben van vele.
Mit javasoltok?
-
Mindenképp cserélj kábelt, de legalábbis fújd ki nagyon alaposan a kábelek csatlakozóját, és a winyón és az alaplapon lévő csatikat is. Nálam akkor volt ilyen, amikor törött volt a sata kábel meg egyszer régen, amikor poros csatira dugták rá a kábelt és nem volt stabil az átvitel.
Ahogy elöttem is mondták nem feltétlenül winyó hiba.
Ha a kábel pucolás, és csere sem segít, akkor próblád ki másik sata porton is.
Szerintem amostani hiba szám nem fog lenullázódni, legfeljebb nem nő tovább.
Nekem is van egy régi MAxtor winyóm, ami még 2005 körül megjegyezte, hogy rosszul volt rádugva a kábel és többezer hiba volt az átvitelben. Azóta is hibátlan, de a SMART adatok között ez megmarad. Ezért nem tudtam eladni annak idején. -
válasz
Ganz-[HUN] #39148 üzenetére
Szerintem dobj fel egy hírdetést, hátha.
szerk: nem kell OFF-ba tenned, mert teljesen ide való a kérdés.
szerk 2: egyébként a pcb helyett szerencsésebb a NYÁK rövidítés használata, többen értik. -
válasz
dances #39145 üzenetére
Én egy 120GB-os Seagate-tel torrenteztem hosszú évekig egy linuxos gépen. Sőt, még annak idején DC++ is ment rajta úgy 2 évig. Végül 8 év 24/7 működés után adta be a kulcsot tavaj, de akkor is csak úgy, hogy amikor évente 1-2 alkalommal leállítottam a gépet szoftver frissítés vagy takarítás miatt, akkor 2-3 próbálkozás után pörgött fel, és közben fura hangja volt. De amikor elindult, akkor minden rendben volt vele ekkor is. Végül a P2-es Abit lap döglött ki alóla, és ezután lett egy új low-end gép e célra. Most a fiókban pihen, és néha jól jön egy-egy régi gép beüzemelésekor
-
Sziasztok!
Van egy 320GB-os 2,5"-os WD black winyóm ().
Másodszor csinálja, hogy keletkezik rajta egy jópár hibás vagy gyenge szektor. Ezek egy felület frissítés tán eltűntek most is meg a múltkor is.
A WD teszt progija mindkét esetben hibát írt ki, így múltkor cserélték, remélem most is fogják.A kérdésem, hogy ez ilyen típus, vagy van valami a gépemben, ami ezt előhozza?
(AMD-s lap, A75 vezérlővel, linux)Kössz!
-
válasz
vitemerius #38111 üzenetére
Igen, fel fog pörögni.
-
válasz
MoP_FX 57 #38067 üzenetére
Köszi a tippet, én is így látom legjobbnak.
Utánanézek a devcon-nak. A windows 8.1-ben sajna nincs benne alapból. De tuti valahonnan le lehet tölteni.
Lehet, hogy még jövök kérdezni.pjen: Köszi a tippet, de a Sata kábelt is meg kellene szakítanom, nem? Szimpatikusabb a szoftveres megoldás - egyelőre.
-
Asszem a lényeg nem jön át az előzőből. Sorry!
Az a célom, hogy 2db raid0-ba kötött winyót lekapcsoljak, amikor nem kellenek.
Csak videoszerkesztésre használom őket, de ez csak a felhasználás 10%-a. Emiatt jó lenne, ha nem menének állandóan. Az nem baj, ha a gép indulásakor beindulnak, ha utána maguktól leállnak.
Sima energiatakarékos üzemmód esetén minden file kezelő nyitáskor beindulnak.
Ezt akarom kiküszöbölni.
Arack dajna drága és nem is fér be két 5,25"-os cucc a házamba.Ezért lenne jó máshogy megoldani.
Kössz!
-
Sziasztok!
Létezik olyan megoldás, amivel 2db Sata winyót le lehet kapcsolni úgy, hogy ne induljanak be akkor sem ha az OS rájuk néz? Vagy az is jó, ha nem tud rájuk nézni.
Lehet szoftveres és hardveres megoldás is. Hardveres megoldásból találtam 5-6 ezerért Rack-et, de az nem jó, mert ki-be kell kapcsolgatni a gépet, és különben is, olcsóbban akarom megoldani.
Ha szoftveres megoldás van rá, akkor előny lenne, ha Winydows és Ubuntu alatt is menne.Minden tipp jól jön.
Kössz!
-
Attól függ, mire akarod használni.
Nekem is van egy hasonló winyóm, de csak régi játékok futtatására használom.
Fontos adatot nem bíznék rá (vagy ha igen, akkor folyamatosan legyen biztonsági másolat belőle), mert bár nem egy tönkremenős típus, de elég sokat ment, az elhasználódása bármikor bekövetkezhet. Lehet, hogy 3 hét múlva, de lehet, hogy még elmegy évekig. Sajna, ez már az adott példánytól függ. Jósolni nem lenne bölcs dolog.
Arra figyelj, ha megveszed, hogy 45 fok fölé ne melegedjen! -
válasz
werszomjas #38022 üzenetére
Én egy 2002-ben félretett Quantum fireball winyót tettem be a gépbe (újraépítettem életem első saját gépét
) pár hete, és hibátlanul bebootolt róla a Win98, és minden régi játékelmentésem, zeném, stb. megvan. A SMART szerint is hibátlan a winyó.
-
Sziasztok!
Van egy 320GB-os WD Scorpio Black winyóm (WDC WD3200BEKX-00B7WT0).
Januárban vettem. Azóta harmadszor fordul elő, hogy gyenge vagy hibás szektor alakul ki rajta.
Eddig mindkét alkalommal megoldotta a problémát egy HDSentinel fefület frissítés. Ezek után 100/100-as lett a winyó. Gondolom, most harmadszorra is ez lesz.A probléma, hogy ilyen esetben installálhatom újra az OS-t, mert nem bootol be.
A HDSentinel azt írja, hogy a gari még nem lehetséges 99%-nál, de engem akkor is nagyon bosszant, hogy 2 havonta újra kell húzni az OS-t egy több órás HDSentnel kör után..
Ezzel mit lehet kezdeni?
ui.: Ugyanebben a gépben a többi winyó hibátlanul műxik.
-
válasz
Doky586 #37936 üzenetére
Köszi!
Nálam is a képeden szereplő blokk / szektor méretek vannak beállítva: 512/4096/4096/1024.
A Pertition Wizard-dal Align-oltam a C: partíciót. A D:-t nem kellett.
Ebből az a tanulság, hogy amit kézzel hozok létre, az align-olva lesz, amit pedig EaseUS-sal, az nem. Vagyis vigyázni kell az EaseUS használatával.
Kár, hogy nem tudtam hamarabb a Partition Wizard-ról, mert akkor azzal csináltam volna a másolást is.Még egy tanulsága van a dolognak: ha van linux is a gépen, akkor a partíció align után egy hibaüzenek kíséretében tudja csak elindítani a Windows-t a GRUB2. Gondolom, linux alól majd ezt helyre tudom tenni, bár még nem volt rá időm.
Kössz a tippet még egyszer!
-
válasz
Saltwater #37932 üzenetére
Kössz!
EaseUS-sal már átmásoltam, és látszólag tökéletesen műxik, viszont elmaradt az a WOW érzés, amire számítottam a régi winyóról újra váltástól.
Nem tudom, hogy ennyit tud az új winyó, vagy valami nem százas a másolással.
Ezt meg tudom valahogy nézni?
A Partition Wizard meg tudja mondani, hogy minden rendben van-e?
(most egy ideig nem vagyok windows-os gép elött, ezért nem magam próbálom ki)Kössz!
-
Szaisztok!
Az Advanced Format-nak van köze a Windows-ban megadott Allocation Unit Size-hoz?
Egy nem AF-es winyóról másolom át a partíciót egy AF-es winyóra EaseUS progival.
Fogok bármi lassulást tapasztalni ahhoz képest, mintha én hoztam volna létre a partíciót az új winyón?Kössz!
-
Sziasztok!
Egy 320GB-os WD Black (WD3200BEKX) laptop winyóm van - asztali gépben.
Másodszorra csinálja azt, hogy nem indul el róla a rendszer.
Először kb. 3 hetes korában egy áramkimaradás után nem indult a rendszer, amit adatvesztés árán egy HDsentinel lemez felület újra inicializálás megoldott.
Most meg egy partíció létrehozás után történt a baj.
Most is HDSentinelhez nyúltam, ami első körben 6 gyenge szektorral ment végig, másodszorra hibátlan lett.Ez mitől van? Mintha nem lenne stabil a winyó...
Ilyet még sosem tapasztalatam eddig.
A gépben van még két Seagate winyó és egy WD is, melyeknek soha nem volt semmi bajuk, pedig egyik Seagate-ről ment a rendszer évekig ugyanebben a gépben.
Így a gépet, tápot kizárnám.
Garis probléma?Kössz!
-
válasz
djculture #36689 üzenetére
Oks.
Visszatérve az áramszünetre.
Azt mondod, hogy ez a típus erre érzékeny? Akkor már a Black-ben sem lehet megbízni?
Milyen 7200rpm-es winyót érdemes helyette venni, ha netán kipurcan?
A 3TB-os RED-em is érzékeny erre?
Kissé féltem az adataimat, ha a WD-k ennyire érzékenyek. -
Sziasztok!
Ez garis probléma már?
Hard Disk Summary
-----------------
Hard Disk Number. . . . . . . . . . . . . . . . . 0
Hard Disk Device. . . . . . . . . . . . . . . . . /dev/sda
Interface . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . S-ATA II
Hard Disk Model ID. . . . . . . . . . . . . . . . WDC WD3200BEKX-00B7WT0
Hard Disk Revision. . . . . . . . . . . . . . . . 01.01A01
Hard Disk Serial Number . . . . . . . . . . . . . WD-WX41A7325479
Hard Disk Total Size. . . . . . . . . . . . . . . 305245 MB
Current Temperature . . . . . . . . . . . . . . . 35 °C (95 °F)
Maximum Temperature (during Entire Lifespan). . . 36 °C (97 °F)
Power On Time . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 days, 19 hours
Estimated Remaining Lifetime. . . . . . . . . . . more than 1000 days
Health. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ###################- 98 % (Excellent)
Performance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #################### 100 % (Excellent)
There are 3 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
No actions needed.Az az érdekes, hogy úgy alakult ki ez a helyzet, hogy nem is volt használva a winyó, csak rádugtam a gépre még régebben, de nem volt időm OS-t rakni rá. Csak pörgött magában, nulla adatforgalommal. Csak a boot során nézett rá a linux, gondolom.
Kössz!
-
azt nézd meg, hogy HDsentinel-ben mennyi az indulások száma, és a Load/Unload cycle.
Ha utóbbi sokkal nagyobb, mint az indulások száma, akkor minden bizonnyal valóban parkolgat a winyó.
Ez normálisnak mondható, de nem tesz jót az élettartamnak.
HDsentinelben az energiagazdálkodásnál tudod kikapcsolni úgy, hogy maxra húzod a csíkot (legnagyobb sebesség).
Ezt sajna, minden induláskor meg kell tenni, mivel elfelejti.
Ja, külső házban nem tudom, hogy műxik-e.
Nézz utána, hogy van-e hozzá olyan firmware vagy gyári progi, ami kikacsolja a parkolást. -
-
Sziasztok!
Van egy Seagate ST1000DM003 típusú winyóm.
Folyton parkolgat. Pár napos, de már 800 felett tart a Load/Unload szám.
Gyárilag CC47 firmware volt rajta, de a Seagate detektáló szoftvere a CC49-es firmware-t jelölte meg, mint legújabb, és ezt fel is raktam. A parkolgatás nem szűnt meg.
Itt azt írják, hogy van hozzá CC4H verziójú szoftver, amiről azt olvastam, hogy megoldja a ciripelést.
Viszont ez a firmware nem megy fel a winyómra. Azt írja, hogy a jelenlegi firmware miatt nem támogatott - ezt írta az előzőre is.
Este küldök képet a pontos hibáról.Addig valami tippetek van a parkolás végleges kikapcsolására?
Köszi!
-
válasz
Jhonny06 #35849 üzenetére
Attól függ, milyen OS.
A Windows (asszem XP óta) a régebbi változatokat mindig választhatóvá teszi, ha külön helyre telepíted és a könnyített linuxok is megteszik ezt kb. minden OS-sel. Létrehoznak egy boot menüt.
Azt, hgy a Windows újabbakkal hogy tesz, azt nem tudom, de ha először telepíted a régebbit s utána az újat, akkor mindent megold magától. Legfeljebb a menü várakozásának idejét és az alapértelmezett OS-t kell később álltanod, ha nem jó az alap beáállítás. -
válasz
Jhonny06 #35838 üzenetére
Vista óta van lehetőség erre, de csak a partíció végét tudod kisebbre venni. Viszont, ha rendszert akarsz teelpíteni, akkor pont a winyó elejére érdemes rakni a partíciót, hiszen ott gyorsabb a winyó.
Így, mivel az adatokat mindenképpen arrébb kell rakni, célszerűbb átmásolni valahova, megtenni a particionálást, majd visszamásolni őket.
Ha nem zavar a sebesség csükkenés, akkor mehet a winyó végére, és akkor Windows-os partícionálóval meg lehet csinálni.
A telepítők tudtommal ezt nem tudják.
Linuxszal menne szerintem a másolás is ha az elejére akarod rakni a Win sercert, de én ezta módszert sosem próbáltam, mert atom lassú, amikor a winyó saját magára másol át egy tonna adatot. -
válasz
Kuruc2 #35720 üzenetére
A régi Seagate-ek nagyon megbizhatóak voltak. Én is vettem használtam többet, és máig hibátlan mindegyik. Egy 250GB-os 7200.10 pl. 24/7-ben megy 4 éve és 100/100-as.
2-3 éve xarok csak.
A 7200.11 előttieket nyugodt szivvel meg lehet venni. Persze, a kattogás más tészta, úgy nem vennék winyót, max. nagyon nyomott áron, de ez más márkánál is előfordul. -
Sziasztok!
A HDSentinelben a "Lemez revízió" a firmware verziot jeloli?
A seagate firmware frissitojevel akartam frissiteni, de nem valtozott semmi.
-
Sziasztok!
1TB-os Seagate Barracuda (ST1000DM003 ) winyom folyton parkolgat.
Mi a javasolt eljaras a fejparkolas kikapcsolasara ennel a tipusnal?Ha HDsentinelben a fejlett energiagazdalkodast maximalis teljesitmenyre huzom, azzal ki van kapcsolva a parkolas?
Ez atirja a firmware-ben, vagy csak a progi futasa alatt ervenyes?Koszi!
-
válasz
djculture #35472 üzenetére
Köszi a választ!
(#35474) liksoft: Elolvasom a linkelt cikket.
Még egy kérdés: Ha egy 2TB-os winyó teljes tartalmát átmásolom az új 3TBosra, hogy a régire új adatok kerülhessenek, akkor ez a kb. 8-10 órás másolási folyamat nem túl nagy terhelés az új winyónak hirtelen?
Kössz!
-
Sziasztok!
Arról van infó, hogy az egyes winyó típusok mi módon szoktak tönkremenni (bad sector, vagy csak megáll és kész), és hogy menthető-e róluk az adat, stb?
Kössz!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest