- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szaki2
tag
válasz
Szaki2 #53546 üzenetére
Beszereztem egy aktív usb hubot és azzal szépen működik a külső vinyó az asztali gépen. Úgy néz ki, az usb portokon keresztül nem kapott elég delejt a külső vinyó, hogy felpörögjön, még Y kábellel sem. Viszont így már igen. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a segítő hozzászólást.
-
Szaki2
tag
Köszi szépen!
Még ezzel megpróbálkozok.Az alaplapom egy gigabite GA-F2A55M-S1.
[link]
Az alaplappal semmi gond, működik rendesen, az usb portjainál csak most vettem észre, hogy vmi nem stimmel, amikor külső házat dugtam rá, egér, billentyű ment róla rendesen.
Nem láttam képről, hogy külső tápegysége van. -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53536 üzenetére
Köszi! Teszem fel, ha aktív usb hubot dugok a pc jelenlegi usb portjaira, mitől lesz több delej benne? Vagy az kívülről kapja az áramot? (lehet, hülye kérdés, de nem tudom, mitől aktív egy usb hub.)
-
Szaki2
tag
-
Szaki2
tag
Anno volt egy gondom, hogy a win7-es asztali pc-n (usb2) nem pörög fel az axagon külső házban a vinyó. Próbáltam y kábellel is, de azzal sem, viszont a win10-es laptopon meg a tv-n megy jól a kütyü.
Nagyon elrugaszkodott dolog, hogy ha y-kábel egyikjével a laptophoz, másikkal az asztali pc-hez kapcsolom a külső vinyót? Próbált már valaki ilyet, van tapasztalat? -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53273 üzenetére
Köszi! Akkor sajna nem tudom, merre tapogatózzak.
-
Szaki2
tag
Böngészem a többi topikot a külső mobil rackkel kapcsolatban. Azt olvastam, hogy ahhoz hogy működjön "UASP módban csatlakozzon és működjön az eszköz, amit a külső háznak és az OS-nek is egyaránt támogatnia kell. Ez az AXAGON EE25-XA6 külső háznál teljesül, ellenben a Windows 7 nem támogatja natívan."
Lehet nálam az a gond, hogy a win7 nem támogatja az UASP módot? -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53266 üzenetére
Közvetlenül a hátlapi usb portokba van dugva, nincs köztes kábel. Bedugtam az összes hátlapi usb portba, meg is mozgattam, de nem pörög fel. Nem hallani hogy felpörög, és érezni sem lehet a vibrálást (a laptopnál csinálja).
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53262 üzenetére
Az usb portok jók, mert egyébként arról megy a billentyűzet, amiről most írok, meg az egér. Az y-kábel kb 1 m. Sejtem, hogy a pc-n nem stimmel valami, csak azt nem tudom, hogy mi és ezt hogy lehet kideríteni?
-
Szaki2
tag
Megjött az usb2 y-kábel az axagon házas külső vinyóhoz, de sajna az asztali gépen, amin a win7 van továbbra se pörög fel a vinyó. Próbáltam a kábelt a laptopon azon továbbra is rendesen működik a vinyó. Szóval a kábel jó, vinyó jó, csak a win7-es asztali gépem nem szereti. Meg vagyok lőve. Valaki tud valami megoldást?
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53217 üzenetére
Köszi!
Próbáltam közvetlen a gépbe dugni, de sajna nem működik. Veszek y-kábelt, remélem azzal menni fog, nincs kedvem alaplapot meg egész gépet cserélni emiatt. -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53215 üzenetére
Néztem a gép alaplapőát, rosszul emlékeztem, nincs usb 3 portom. Azt mondod, hogy akkor y kábellel ez megoldható?
-
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53210 üzenetére
Köszi! Van usb 3 a gépen, csak az alaplap leírásába bele lell mélyednem, h melyikek, vagy egyszerűen végigpróbálgatom. Csak sima usb hosszabbító, nem usb hub.
-
Szaki2
tag
A táp.
[kép] -
Szaki2
tag
válasz
King Unique #53207 üzenetére
Szia!
A Win 7 az asztali gépen van, ez a torrent gép. Erről akarnék f0ilmeket másolni a külső HDD-re. A Win10 a laptopon van. Ez a munkagép. nincs rajta torrent, viszont ezen működik a külső vinyó.
Egy másik topikba linkeltem a kért képeket, de akkor ide is belinkelem.
[kép] [kép] [kép]
A win7-en világítanak a külső vinyó ledjei, de nem pörög fel. Más pendrivot vagy mobil telót gond nélkül kezel.
A portot még nem néztem, pontosan (mindjárt csekkolom, hogy usb2 vagy 3.
Az általad linkelt kép alapján nem y-kábellel van csatlakoztatva a külső HDD, hanem a gyári kábellel. (micro usb a küldő hdd-be, usb port a PC-be.
Ezen infók birtokában valami ötlet?
A tápja elég erős az asztali gépnek, sztm bírnia kell. Vinyón és alaplapon (videó kari+,memóriák) kívül csak egy dvd író van benne. -
Szaki2
tag
Sziasztok!
Vettem egy axagon EE25-XA3 külső merevlemez házat, amibe a laptop régi merevlemezét tettem. Az a problémám, hogy a win7 nem ismeri fel, a win10 simán kezeli.
Tehát hardver illetve usb kábel kilőve, bár próbáltam a win7-es gépbe hátul is bedugni, hátha esetleg az usb csatlakozó rossz, de ugyanúgy semmi.
A total commander és intéző látja a meghajtó betűjelét, de ha bármit akarok vele csinálni, azt írja ki, hogy nem létezik ilyen meghajtó, válasszak másikat.
Olvastam a topikot, h mi lehet a gond, leszedtem a HOTSWAPOT, hogy az illesztőprogramot leszedjem és újrarakjam, de a hotswap bal klikkre nem azt írja no hotswap devices.
Megállt a tudományom.
Most mitévő legyek? Valakinek van valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged