- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz King Unique #54465 üzenetére
Ismerem a Macrium-ot, használtam már néhányszor, ha valakinek van egy kis számtech vénája és legalább középfok környéki angol tudása, akkor simán elboldogul vele.
A Rescue Disk-et simán ki lehet iratni pendrivera és onnét már csak boot sorrendet kell állítani és jöhet a mehet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #54463 üzenetére
Valószínünek tartom, hogy a klónozó progik nem csak a klónozandó partíciókat, de magát a partíciós sémát is átviszik, így csak a 3rd party progik tudnak majd segíteni.
Csak egyet nem értek, de azt piszkosul nem: mi a szarért nem kerül a rendszer egy használható SSD-re. Nem lenne macera ezek után egyáltalán.
----
De ha a rendszer már SSD-n van, akkor mi a tökért kell partíciót klónozni? Másolás TC-vel már szóba sem jöhet?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fr@nkieWilde #54387 üzenetére
Egy dolgot nem írtál meg (és a szükséges + infókat) : mi a HDD pontos típusa (mire használod ... stb)
-
törölt tag
válasz ricsip #54297 üzenetére
Nem. Csak tanultam oroszul, németül, angolul. Nyelvzseniként tartottak számon. Sok kifejezés nem egyből magyarul jut az eszembe.
Ez azért lett németül, mert a "kamerádok" faszábban megírták volna a vindóz ezen részét, mint gatyás bill csapata.De telepítettem már cseh nyelvű Win NT 4.0 Workstationt párszor. No nem jószántamból. Ilyen CD-t adtak, mondván, hogy "nemzetközi."
-
törölt tag
-
törölt tag
Milyen HDD-t vett?
-
törölt tag
Olcsó - értsd szar vékony - házban nekem 1 HDD és szétrázta az agyamat. A két régi 500GB-os vinyóról ments át minden lényegeset a WD10EZEX-re és válts házat. A műanyag rögzítésekben meg ne bízz meg.
A házat gyakorlatilag "mechanikai feszültség mentessé kell behangolni". Türelem kell hozzá. Akár 1 hét is, vagy több.WD5000AAKX-et ismerem, hangoltam is hozzá házat 10 éve....
-
törölt tag
válasz Andralin #54257 üzenetére
Azzal a régi konfiggal a SATA2-es cuccok csak "Native IDE" módban mennek. A hardver nem képes a "Native IDE" helyett "AHCI" módban működtetni őket. SATA3 képes lapban megoldható a váltás registry pöccentéssel, én is így csináltam, valaki tolt nekem innét egy linket. Pöccre ment.
Nem a Win7-tel van a baj, hanem az ősöreg hardvereddel. Ideje újítani. Ha 6TB-os vinyóra telik, akkor telljen alaplap+cpu+ram upgrade-re IS. + táp. Észre fogod venni, hogy megéri/megérte.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Doky586 #54108 üzenetére
"pjen" kollégával egyetértve én sem csinálnám. Ha LYÓL megdobálták, akkor már az első indításkor nyüszít, vonyít, kerreg, kattog, stb.
Ha nekem HDD kell, akkor az Aqua-ban személyesen veszem át a Karinthy-n (ezt mindig szarul írom fejből) a Móricz Zsigmond körtérnél és viszek magammal a nejlonszatyorban egy frottír törölközőt.
-
törölt tag
válasz Submarine #54029 üzenetére
Torrent miatt öregedett meg. Nem szeretik az egy idejű és nagy mennyiségű irás és olvasás műveletet. Ilyenkor jól hallható a seek-zaj is. Egyébként kis terhelésnél nagyon csöndben kussolnak.
Ha van friss és regisztrált HDS-ed, akkor mehet rá nyugodtan egy destruktív felület teszt - gyakorlatilag végigírja 0-kkal, vagy non-destruktív - olvas, visszaír, újra olvas - ez hosszabb.
HDD regenerátort nem használtam, de szerintem az is egy destruktív felülettesztet végez el.Ha ezután a HDS dob rá egy 85-90%-os értéket, akkor nem túl fontos dolgok tárolására mehet nyugodtan.
-
törölt tag
válasz Celithrandi #53975 üzenetére
Energia-gazdálkodás windózul... Ezt kéne megnézni.
Egyébként hosszabb élettartamú lesz a vinyó ha állandóan azonos fordulatszámon pörög, mintha állandóan a leállítás-újraindítás cseszegetné. "Belső égésű motorokra" is igaz. -
törölt tag
válasz Celithrandi #53973 üzenetére
Öld meg mindegyiket! 5kg-os SAMU-val. Falbontó kalapács.
-
törölt tag
válasz Celithrandi #53971 üzenetére
Win beállítás. Én DIREKTE ilyenre állítottam. Tovább élnek a HDD-k.
Ha nagyon "zöld" vagy, akkor kapcsolj ki mindent! (Olvastam már néhány hozzászólásodat, nehogy "zöld politikai aktivista" legyen belőled!)
-
törölt tag
válasz liksoft #53927 üzenetére
Én Aqua-ban (11.ker, Móricz Zs. körtér -> Karinthy út/utca) személyesen, frottír törölköző bekészítve a fizikai védelemhez.
Láttam 1994-ben (vagy 95-96ban ? ) gyári/nagyker HDD-s dobozt. 20-24 db HDD antisztatikus fóliában, vastag rugalmas gumihabszivacs borítással a HDD-k között és körül. NA, az csomagolás. 850MB-os diszkek voltak, a srácok akik hozták, mondták a következő: " A világ legdrágább boot-EEPROMjai. Vigyázz rájuk!"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz peter889 #53829 üzenetére
Rizikófaktorokat írtam.
Öreg alkatrészek pedig hajlamosak hibázni úgy, hogy az ember észre sem veszi. Csak a felszaporodott hibák fognak feltűnni.WD5000AAKS (SATA2-es) kisöcsémnél működik 10 éve, WD5000AAKX-ek a húgomnál és idősebbik öcsémnél 7-8 éve, WD10EALS-ek (SATA2-es) 11 éve hiba nélkül, WD10EZEX-ek 3 éve.
Ami közös: mindenhol földelt konnektor, túlfeszvédős elosztók, minőségi tápok max. 50%-os terhelésen jól szellőző sz.gép ház. Mérnök vagyok, amit lehet túlméretezek.---- liksoft : Köszönet a szakértő véleményért.
-
-
törölt tag
válasz csida007 #53798 üzenetére
Az a Seagate ennyit tud. Ha a laptop lassú i5 2/4 mobil procival és 4GB memóval rendelkezik, akkor a memória tartalmat kénytelen állandóan a lassú HDD-re swap-pelni, 100%-ra ugrik a HDD művelet és annak a zsebkendőnyi teljesítménynek is lőttek. Hiába friss Win10 install.
(Covid miatt félbedöglött OKJ-s képzésen ilyen laptopppal kellett szívnom. Win10-en a Solidworks kb. a 10. újraindítás után volt hajlandó betöltődni.)Ha mindenképpen azt a laptopot kell használni, akkor egy SATA3-as SSD kell bele és 4GB rammal is lehet úgy-ahogy használni.
-
törölt tag
válasz carl18 #53796 üzenetére
"a HDD tároló műanyag részen" - Na, az szépen át tudja vinni a rezgést acél ház ide, vagy oda. Lehet a HDD-nek egy kis excentritása ez gerjeszti be a házat. Nekem sok kisérletezéssel a normál csavarozás szüntette meg teljes fémházban. Semminek sem szabadott egy picit sem feszülnie. Egy hetet küzdöttem vele.
-
törölt tag
válasz hakydakillah #53791 üzenetére
Akkor nem volt hardveres hiba. Valószínüleg az NTFS valamelyik "fájl helyfoglalási táblázatában" volt durván hibás bejegyzés.
----- tjsz : 1 bad sector miatt nem aggódnék semmit sem. A diagnosztikáját nézném meg minden alkalommal. Ha a bad sectorok száma nem növekszik, akkor nem kell félni tőle. De ha elkezd rohamosan szaporodni, akkor csere és gari ügyintézés.
--- Hoppé hoppé. Mégiscsak meglett az előző hsz.-em. Pedig rohadtul homokórázott a küldés gomb. Újra is indítottam a FF-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hakydakillah #53791 üzenetére
Akkor Hála Istennek nem hardveres hiba volt. Akkor az NTFS partíción valamelyik "fájl helyfoglalási táblában" volt valami durva bejegyzési hiba.
Ha minden visszament rá gond nélkül, akkor nem volt írás hiba. Használd egészséggel.
-
törölt tag
válasz hakydakillah #53789 üzenetére
HDS és WD Diagnostic Tool képernyőképeket nem szúrtál be. Pedig kellettek volna erősen. Gyorstesztek sokszor szart sem érnek, mert nincs bennük írás teszt.
Licenszelt/regisztrált HDS-ben van non destructive felület teszt, az nekem SATA2-es WD Blue-n helyrerázott egy zsák "gyenge szektor" hibát. Ma is 100/100-as.Felületi hiba is lehet valamely lényeges "adminisztratív területen" vagy író-olvasó fej hiba, ez esetben teljes format sem fog lefutni. Csak a halott HDD gyártásban fog segíteni.
Adatmentés, amíg olvas és nem késő.
-
törölt tag
válasz hakydakillah #53787 üzenetére
SATA és tápkábel ellenőrzés/csere a kontakthibák és hibás kábel gondok eltüntetésére.
A HDS mit mutat a HDD állapotára? A WD honlapról letölthető a Diagnostic Tool, az mit mutat?
A jelenség íráshibára utal, az hogy menthető-e a szoftveres diagnosztikai eredményektől is függhet. Pláne a gyáriétól.Az SSD az NEM merevlemez! Bár igaz, hogy szilárd halmazállapotú.
-
törölt tag
válasz Ezekiell #53766 üzenetére
A WD saját tool-jával teszteld, lehet gyári hibás vagy fizikai behatás érte.
Én nem szoktam bontatlanul hagyni vinyót. Partícionálás - gyorsformázás aztán filmgyűjtemény komplett másolás. Ha végez vele, mire visszajövök a sörözőből, akkor életképes.
a SeaTools az nem TengeriKapu tool? Nem szerencsés keverni... -
törölt tag
válasz #25712384 #53758 üzenetére
Üzletben kéne megérdeklődni, hátha maradt esetleges gépösszeszerelésből, esetleg tudnak tippet mondani, hogy hogyan kellene a Zalman-tól (után)rendelni.
(Ha jól látom, akkor spéci beklattyantós 3,5" HDD helyekhez kell.) Egyébként normál csavarokkal is kellene tudni HDD-t rögzíteni, de ez "elegánsabb". -
törölt tag
válasz sanyi0627 #53752 üzenetére
" Az egyikre elkezdtem adatokat tenni. Este kikapcsoltam a lapost." -- Folyamatban lévő írási műveleteket szakítottál meg brutál durván. Az adminisztrációs adatok, még felírásra sem kerültek. Megcsináltad azt, ami szigorúan tilos. Ez a következmény...
Win11 súlyosbító körülmény. Jelenleg még csak kisérletinek nevezhető valami.Majd a szakik javasolnak valami "how to recover somethying from a RAW partiton" megoldást a régi hsz.-ekből.
Ne aggódj, nem te vagy az első, aki ezt elkövette.
-
törölt tag
válasz King Unique #53742 üzenetére
Brájen életét alkalmaztam a probléma lélektanára. Bocs, ha erős volt.
-
törölt tag
válasz King Unique #53740 üzenetére
"Miért "enné meg" hamar? " - mert a TV-nek küldetéstudata van és megformattálja a saját képére és hasonlatosságára. Meg sem kérdezi a nevét. Azt sem tudja, hogy "Lóbelt Ledfold."
-
törölt tag
válasz ricsip #53736 üzenetére
Azért nem akkora blődség. Extrém körülmények között meg lehet dögleszteni a HDD mechanikáját. Persze idő kell hozzá, de ez megjósolhatatlan.
Persze hogy tudom, hogy Random Access. Szar lenne az összes szekvenciális művelet eredményét végig várni. Utolsó 2,5% szabad helyről írtam, ott pedig tényleg nagyobb terhelés van az átlag üzemihez képest.
A FATtal is tisztában vagyok, semmi infót nem ad igazán arról, hogy mi hol van fizikailag. Erre meg a diszk saját adminisztrációja is rátesz még egy lapáttal, hogy kapkodni tudjad a fejed.Csak egy Öveges József professzor úr stílusú könnyed magyarázatot írtam extrém körülményekre.
30% szabad kapacitásnál minden jó úgy, ahogy van.Könnyed üzemi terhelés, vagy még kevesebb általában. Nem véletlen, hogy a WD10EALS SATA2-es vinyóim kvázi 10 éve nyomják 100/100-ban.
Izmos torrenttel már ezek is a Gajdeszban lennének. (Kénkőfüstös elektronikai hulladék megsemmisítő.) Virtuális sör mehet? -
törölt tag
válasz renatto #53734 üzenetére
Nekem pendrive-ot ölt meg a TV. A rohadék. Kedvenc USB3-as fürge kincsem volt.
TV célra érdemes külön tartani egy 1-2 TB-os állatot, amit az ember nem igazán sajnál. Nincs jobb ötletem. Az sem baj, ha a TV natívan képes olvasni az NTFS-t, egyéb esetben csak FAT32.
Sosem írják, hogy milyen TV, de a gyártó is kussol az ilyen lényeges infókról.
Na meg az USB-s tápellátásról is. Egyébként nem szoktak zajmentes delejt adni, ezért is képesek pusztítani. Az USB a legzajosabb cucc tápellátás szempontjából. Búg, mint a szarvasbikák.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #12516608 #53731 üzenetére
Szemléltető képek:
[kép]
[kép]
Na, itt látszik a kb. 30% szabad hely. Nekem is kell majd bővítgetnem.(Először töltök fel képet, elnézést, ha nem egyből pöpec.)
Úgy néz ki, hogy a HDS-es kép legalább informatív is lett. Ott vannak a lényeges infók, mint HDD típus, hőmérséklet, stb. bla-bla...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz afi0903 #53730 üzenetére
HDS alapján semmi gond.
Ha normál üzemi körülményeket akar teremteni az ember, akkor minimum 20-30%-ot. Jól jön és van még hely vésztartaléknak.
Töredezett lemeznél nagyon durván bejátszik olvasáskor is. Írásnál még ocsmányabb a hatása. Egyébként a töredezettség mentesítést is kvázi lehetetlenné teszi a kevés szabad kapacitás. Min 30% szabad hely kell ehhez is. -
törölt tag
válasz afi0903 #53728 üzenetére
A HDD utolsó 2,5%-át gyilkolod. Irgalmatlan mennyiségű fejmozgást csinál ilyenkor a diszk. Elvégre a FAT (fájl helyfoglalási táblázat) az elején van és te pedig a végére írsz/iratsz. (NTFS-nél és linux partícióknál nem egy FAT tábla van hanem jellemzően legalább 2. Szakik majd kijavítanak. Ezeket folyamatosan írni/aktualizálni kell.)
Teljesen természetes, hogy ilyenkor az írási sebesség drasztikusan bezuhan. Emellett még a töredezettség is bejátszik.
Nem véletlen, hogy már 30 éve is kötelező volt jelezni a központnak, ha a szerver tároló/diszk kapacitása 30% alá esik. Bank, szerverüzemeltetés. Ez ma is betartandó szabály még a storage-ok esetében is. ( A NAS is storage. Bent van a nevében.)Irgalmatlan terhelésnek van ilyenkor kitéve a diszk, azaz a mechanikája és könnyű elhasználni az "egészségét".
Érdemes lenne a HDD kapacitásodat bővíteni és a csurig töltött WD Purple-ről levenni némi terhelést.
-
törölt tag
válasz renatto #53726 üzenetére
Szakik véleményét várnám meg a helyedben, én kukáznám.
De az, hogy egy külső HDD-t PC-re, laptopra, médiaizére, TV-re dugdosok összevissza random az a gyors halál receptje.
Ugyanolyan mocskot tudnak okozni, mint amikor régen (486-os idők) az ember nem pöccintette be az LBA-t (logical block addressing). 512 MB után olyan szépen felül lett írva még a partíciós tábla is, hogy ihaj. Én is megszoptam.
Itt még az adminisztrációs területbe is beleszarhatnak, onnét meg kakukk akkor is, ha fizikailag nem sérült a cucc. Nem az én világom ma már. -
törölt tag
válasz Sirandrish #53713 üzenetére
Nem kell megijedned az SSD 94%-os kondícióján. 2 db 128GB-os Kingston A400 2018 októberből és az egyik 92 a másik 93%-os. Kb. 50-60%-os telítettségűek (szabad hely 40-50%.)
-
törölt tag
válasz peter889 #53695 üzenetére
"Chicony Hipro 380W-os tápom van, legalább 10 éves." - Sürgősen cserélném egy minőségi 450-550W-osra. Gyanítható, hogy a HDD pusztulások egy részét ez okozta, + 220V (230V) kontakthibák, földeletlen konnektor(ok)...
WD10EALS vinyóim 10,5 éve mennek 100/100 kondícióval + WD5000AAKS/AAKX , SATA2 1TB WD Green is.
-
-
törölt tag
válasz DavidLindhag #53659 üzenetére
Partíciókat kell törölni. Pont eljutottál oda, ahol jobb egérklatty a partícióra és Törlés. 4.-3.-2.-1. partíció sorrendben töröld. Ezután a HDD 1 db nem partícionálatlan területet fog mutatni itt új partíció létrehozása NTFS-re. Kész és gyorsformázás.
-
törölt tag
válasz King Unique #53640 üzenetére
"percenkent leáll majd újra indul a HDD" - Win energiagazdálkodásban a HDD leállítást "Soha" vagy 0 (nullára) kell állítani.
Régi-régi tanácsod. Nem kell hozzá a HDS-t bizergálni. -
törölt tag
válasz menyhartlevi #53633 üzenetére
Milyen külső HDD? Pontos típus kell!
Milyen USB porton van csatlakoztatva? USB kábel csere volt?
Milyen gép? Pontos alkatrészlista (min alaplap, táp, proci) Netán laptop? Vagy nótbukk?Milyen vindóz? Ugye nem Win11?
Ez egy tipikus adatkapcsolati hiba a gép és a vinyó között. Kábeleket ellenőrizni, kontakt hibák is vannak, az tuti.
----
Ha tényleg hardveres a gond, azaz az eszköz garanciális időn belül szeppukut hajtott végre, akkor azt csak a megfelelő információk után lehet eldönteni. Bizonyos valószínüséggel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Djuree #53613 üzenetére
"meg nem is tudok mert a gépem céges és a lemezkezelő le van tiltva." - a céges policy-ből adódó korlátozások miatt valószínűleg rendszergazda jogosultságod sincs.
Valószínűnek tartom, hogy a külső RAID-hez driver is kéne a céges gépnek, de nem települ az "Admin" jogosultság hiánya miatt. Amíg nincs bekapcsolva a RAID funkció, addig a Win(?) sima lemezként látja, ami már kész van. "Ehetőnek tűnik neki." Mert a külső cucc normál külső HDD-ként pofázik.Több és pontosabb infó nélkül csak a sötétben tapogatózok.
--------
Nehogy azt mondd, hogy laptop! Mert azok minden mocskos perverzióra képesek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Djuree #53610 üzenetére
"ettem egy külső raid racket." - Ehhez már nem elég erősek a fogaim. ;-)
Nem kell. 2 azonos típusú és kapacitású HDD-t berakod, a RAID vezérlőnek megmondod, hogy RAID1-et csináljon belőle és kész.
Partícionálás (és formázás) pedig menjen az adott oprencered alól. Finito!A gyorsformázás bőven elég, ne rabold feleslegesen a saját idődet.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Autós topik
- LEGO klub
- Otthoni időjárás-állomás
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest