- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
adzam
kezdő
válasz
tibaimp #56330 üzenetére
Köszönöm, de ez nem cicereg, inkább "pittyeg", bár most csendben van. Nem igazán értem, mert teljes formázást kapott, kb. 9 órán át, majd felment rá 3,5 TB anyag, utána órákig próbáltam rendbetenni a bootloadert. (Dual Win-Ubuntu, valamiért átköltözött a cserélendő HDD-re SSD-ről. Húzhattam újra a Wint...) Kapott a gép egy BIOS frissítést is, jól el voltam maradva a verziókkkal. Visszatettem a régit, egyelőre csendben van. Esetleg bejáródott?
Vissza sem merném vinni, tuti a szervizben meg sem mukkanna...
-
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56321 üzenetére
Én is arra gondoltam, de már rá költeni nem akarok ha nem muszáj!
Laptopot szeretnék venni!
Minden 1! Csak az adataimat tudjam visszahozni!
Azért köszi a segítséged!
Majd lehet megróbálom megvariálni hogy elsőre csak az ssd legyen benne aztán rákötöm folyamatosan a többit de csak akkor hogy le mentettem az adatokat -
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56319 üzenetére
Én is alaplapra gyanakodtam! Sata kábelt cseréltem de ugyan az a probléma, de érdekes hogy hdd meg fut rajta!
Tápot kb fél éve cseréltem egy Deepcool 450 Wattos tápra mert az elöző kb 14 éves 400 Wattos Codegen táp volt!
Mondjuk Le akarom cserélni a gépet Laptopra mert a gépem nem támogatja a win 11 mert már régi!
Gigabyte 2011 es alaplap pontos tipusát most fejből nem tudom. AMD s ! -
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56317 üzenetére
Értem! Azért köszi! Az nekem is furcsa, de néha össze vissza cserélgeti! Mondjuk régebben gond volt a sata portokkal a 0. ba volt az Ssd sokáog utánna valami történt sokszor lefagyott meg nem töltött be a wondows és nem tudom miért aztán átraktam másik sata portba ott mükődött, aztán megint csinálta és megint át kelett raknom ez kb 1 évvel ezelött volt most müködik de azóta újra raktam a windowst!
Nem tudom hogy működik a 0. Port ba azóta nem próbáltam! -
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56313 üzenetére
100/100 as a régi amiről eltüntek az adatok a másik meg hardver aprórol van wd purple 2 Tb os 100/100 as de a lemezem is wd purple 2 Tb os amiről eltünt az adat! Eddig még nem történt ilyen hogy beraktam egy hdd pluszba!
Ssd 128 gb os 2,5 colos sata!
Akkor lehet hogy az lett vele amit te mondasz!
Erre nem gondoltam!
De gondolom az adatokat vissza tudom nyerni?
Még mindig scanneli a program és látom hogy meg vannak az adatok csak sokáig tart! Azokat elvileg vissza tudom állítani amit beraktam hdd re?
Ha sikerül akkor kiveszem azt a hdd t vagy átrakom egy másik sata portba -
Floyd80
addikt
válasz
tibaimp #56266 üzenetére
AM5-re váltok nemsokára, szerintem akkor fogok HDD-t is venni.
Az alapproblémám a hirtelen fagyások voltak és úgy néz ki a Dropbox valamelyik szolgáltatása csinálta, a két javított szektor is odamutatott. A fagyások miatt a sok hirtelen ki-be kapcs. lehet nem tett jót a vinyónak.
Hogy a Sentinel "eltünette" ezeket a hibákat, az jó dolog, de persze nem fogok sokáig várni a cserével.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
tibaimp #56256 üzenetére
Köszi! Kipróbálom! Mindenről van backup, igen. Külön NAS van abban raid 0 párokban hdd-k. De erre külön rá fogok nézni!!!
Kíváncsi vagyok ez megoldja-e ezt, de majd elmondom az eredményt.
Csak valahogy azt lenne jó kikísérletezni, hogy mi a fene csinálja ezt.
Amikr azt hittem, hogy csak egy hdd vacakol, egyesével lehúztam őket, úgy indítva a rendszert, de akkor jöttem rá, hogy nem az egyik kezdi megadni magát hanem valami más hiba lehet. Úgy kell elképzelni, hogy mondjuk rendszer indítás után csinálja, majd 2 órát nem, majd megint. Pedig ahogy írtam, energiagazdálkodás csekkolásával kezdtem.Ilyen nagy kapacitású hdd-kből miről van tapasztalat, mi a jó típus szerinted?
-
roseA580
tag
válasz
tibaimp #56129 üzenetére
Szia!
8 függő szektor miatt biztos hogy nem fogják kicserélni!
Amit például akár egy írás közbeni áramszünet is okozhatott.Én könnyű helyzetben vagyok mert van regisztrált, megvásárolt HDS pro-m, így rá küldenék egy javítást.
Ha nem talál hibás szektort akkor én nyugodtan használnám tovább a HDD-t!
Természetesen az adatmentés azért mindig ajánlott!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
tibaimp #56110 üzenetére
Nem okos a tv-m. Egy Philips saját fejlesztésű fapados rendszer fut rajta, ami tud videókat lejátszani, ennyi. Megnézem ezt a linux-os tippet, köszönöm.
Én megmondom őszintén, hogy elsőkörben inkább hardverre gondoltam. Arra, hogy esetleg a tv usb-je más, tán nagyobb áram mennyiséget ad neki. De ez csak laikus tipp. Lehet valami usb-s fórumot is megkeresek a linuxos próbán túl. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
tibaimp #56108 üzenetére
Igen, normál esetben kuka. Majdnem ki is dobtam már, csak gondoltam adok neki egy lehetőséget a tv-n. És láss csodát, ment. Nem zökkenőmentesen, de minden elindul és végig is megy a lejátszás.
Ez a bontás már volt nekem is eszemben, de sajnos pont ugyanaz a helyzet vele, mint az általad mutatott Samsunggal.
Ha csak addig beindulna, hogy le tudjam valahogy menteni a tárolt filmeket, jó lenne
Linux még nem jutott eszembe.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibaimp #55427 üzenetére
Formázás után jó lesz. Csak ezzel még nem oldódott meg a probléma oka, hogy mi és miért okozta. Lehet hogy legközelebbi másolásnál is megcsinálja, úgy meg nem sokat ér. Én most a Kingston XS2000 külső ssd-immel szopok hasonlóképp, rendszeresen eltűnik a filerendszer másolás után (persze nem mindegyik után, hogy legyen benne para is). Így aztán sose tudom hogy most van-e rajta mentés, vagy nincs, az csak a következő felcsatolásnál derül ki, de utána megint le kell választani, ami megint lutri.
---
Ha már itt vagyok, egy kérdés: BIOS-ban (UEFI) az összes vinyót AHCI-ra raktam, mégis b.szik hotswappelni. A leválasztás még megy, csak a felcsatolás nem. Azt kizárólag akkor hajlandó, ha újraindítom vele a gépet. Leállítás után jönne a következő vinyó, de ahhoz is újra kell indítani. A régi gépen ez így működött, nem kellett neki semmi varázslat. Driverek természetesen legfrissebbek, eszközkezelőben nincs sárga felkiáltójel. Mit kéne ezzel még tenni? Nem hiszem el hogy az AMD ennyire szar lenne, és csak az Intel tudna megoldani egy ilyen "bonyolult" problémát, remélem van más magyarázat is.
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp #53219 üzenetére
A Windows beépített lemezkezelőjével csak akkor lehet alaplemezként partíciókat összevonni, ha a hozzáadni kívánt partíció törölve van (nem lefoglalt) és közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció után és mellett helyezkedik el. Egyéb esetben nem, vagy max. csak dinamikus lemezként, amit viszont nem feltétlen javasolt erőltetni, meg ha nem célirányosan (pl. tükrözés, ill. RAID) lesz úgy használva. Illetve alaplemezként egyéb esetben 3rd party partcionáló programmal lehet megoldani a kiterjesztést (példa), ahol van magyar nyelven is elérhető program (példa).
+ Mivel a művelet szükség esetén az adatok ármozgatásával járhat, ezért akár tovább is eltarthat, valamint szükség esetén előtte nem árt biztonsági másolatot késízteni, bár az amúgy is javasolt fontos adatok tárolásánál, illetve ami csak 1 példányban van tárolva, az valójában nem is lehet olyan fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest