- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #56427 üzenetére
OK, köszi a tájékoztatást!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
daavidvhs #56425 üzenetére
Itt valami HDS gond lehetett inkább, mert most nézem, hogy amikor 57% esett vissza a HDD-d, akkor is zöld maradt a Health csíkja és az továbbra is 100-on állt! Ha egy HDD rossz, akkor nem csak a szám változik, hanem a csíkja is sárga, majd piros lesz, kb így: [link]
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
leikomessi #56384 üzenetére
Én is az alaplapi csatira szavaznék. A SATA 2 sebesség nem fogja befolyásolni a HDD-t, mivel az 3Gbit/sec, vagyis ~375MB/sec, ami jóval több a mai modern HDD-k sebességétől is!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
daavidvhs #56361 üzenetére
Ez egy P300-as széria, 2 év garral. Kifogtál egy rossz példányt, de az igaz, hogy nem a legjobb sorozat, nem véletlen 2 év gar van csak rá gyárilag is. Ez úgy néz ki, így az elmondásod szerint, hogy sajnos kuka lesz.... Mentsd le még az adatokat, ha még engedi egyáltalán.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
KBalázs34 #56315 üzenetére
Ott nincs, csak M2-es csati SATA SSD esetén van az egyik SATA port letiltva (mivel azt a portot az M2-es SSD használja, csak nem SATA kábellal van összekötve, szóval logikus).
A Lemez 0 nem probléma, a HDS így számoz!
Az a fura, hogy a Lemez 0, tudomásom szerint, a boot meghajtónak kellene lennie!!! És ugye nem az, ahogy nézem az SSD az, ami meg a Lemez 2. Ez fura -
tibaimp
nagyúr
válasz
KBalázs34 #56312 üzenetére
A HDS megfelelőnek látja az új HDD-t is, vagyis 100/100?
Az új HDD, vacsi új, vagy valami használt cucc?
Az adatok az új, most betett HDD-ről tűntek el, vagy a korábban gépben volt HDD-ről?
A gépben lévő SSD M2-es SATA alapú, vagy 2,5 colos? Csak mert, ha M2-es és SATA alapú, az bizonyos SATA csatit, általában a 0 jelzésűt, kilövi!! -
tibaimp
nagyúr
válasz
Floyd80 #56267 üzenetére
Jól hangzik!
Vásárlás előtt, ha megvan a pontos terv és szándék, nézz át ide, többen is vagyunk itt, akik szívesen segítenek: Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
gekkoXT #56257 üzenetére
Ide nézz át: Milyen belső merevlemezt vegyek?
De alapvetően a 16-22TB méret tartományban a jó Ft/TB arányú HDD-k a Seagate EXOS és a Toshiba MGxx széria. Bőven az ajánlott kategória, 5 év gar, Enterprise szintű írástűrés, 7200RPM!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
gekkoXT #56254 üzenetére
Ha megnézed, amit föntebb írtam, látható, hogy a Toshiba HDD-k a DT01 kivételével parkolnak. Ezt vagy ki tudod kapcsolni a HDS-el vagy nem.
Így:
Mondjuk van rendesen indulás/leállítás ezekben a HDD-kben!
Gondolom fontos adatok vannak a HDD-iden, én azonnal csinálnék offline mentést ezekről, ha nincs külön erre a célra HDD-d, vennék egy 16-20TB-at! -
tibaimp
nagyúr
válasz
gekkoXT #56251 üzenetére
Kellene pár infó:
- pontosan milyen HDD-k, mert van olyan, ami magától is parkol,
- tegyél fel képet az adott HDD-ről a HDS SMART füléről és előtte tedd át decimálisba az adatokat (lásd lenti képek),
- A Win Energiagazdálkodásnál ki van-e kapcsolva a HDD kikapcsolása.
Ha megnézed a képet, a két aláhúzott mező a lényeg, mivel közel azonos a két szám, így ez a HDD nem parkol.
De itt van például a Seagate Ironwolf-om, ami erősen parkol: -
tibaimp
nagyúr
válasz
Floyd80 #56240 üzenetére
Nyugodtan veheted ismét, de ahogy gondolod. Nézz át ide: Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Ferink #56182 üzenetére
Itt kérdezz szét, hátha tudnak segíteni: Milyen program, ami...?
-
tibaimp
nagyúr
Beszéljetek a bolttal! Ki kell, hogy cseréljék! Ha nem megy, hozzátok fel a fogyasztóvédelmet.
Egy dologra figyeljetek, semmilyen külsérelmi nyom nem lehet a HDD-n, mert a legkisebb horpadásra vagy karcra visszadobják, még a nagyker is, hogy tuti leejtetted, vagyis nem rendeltetés szerű használat.Amúgy a hiba jöhet SATA és táp kábel hibából, maga a táp hibájából, bár ha másik HDD/SSD működik szépen akkor az kizárható! Tegyétek át másik SATA portra illetve másik kábel + tápkábel csere.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #56125 üzenetére
Na, Hála Istennek! Örülök, hogy bevált, remélem le is sikerül menteni róla, amit kell.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #56113 üzenetére
Hogy néz ki a csati?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #56111 üzenetére
Igaz lehet. Akkor olyat lehetne még megpróbálni, nézni olyan adaptert ami csatlakoztatható erre, de külön 230V-os tápot kap. 2,5 col esetében ez nem szükséges, az OK, de például 3,5 colos külső HDD-k, mind külső táposak!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #56109 üzenetére
A bontás akkor nem játszik!
Viszont, ha a TV-d okos TV, gondolom az, azon is valamiféle Linux fut, nem? Egy próbát megér a PC-n is. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #56106 üzenetére
Ha jól értem kuka lenne a HDD-nek amúgy!
Én egy dolgot még megpróbálnék, szedd szét a házból vedd ki a HDD-t magát, ha szerencséd van, egy sima SATA csatis 2,5 colos HDD lesz benne (nem úgy, mint a Samsung M3-as) és próbáld meg direktbe rákötni SATA-ra a PC-ben, esetleg valami pendrive-ról boot-olva Linux-ot. Csak tipp!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
szacsee #56071 üzenetére
Én is így jártam, még korábban és a végén egy hardveres klón oldotta meg egy dokkolóban. Az átvitte, simán működik azóta is a Win10.
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
A külső adattárolómban a SATA SSD-n RAW lett a filerendszer, valami oknál fogva.
Az a tervem, hogy holnap bekötöm a gépbe direktbe, ha akkor így leformázom, akkor NTFS lesz megint és másolhatok rá, vagy marad RAW? Vagy ilyenkor célszerű törölni a komplett kötetet és újra létrehozni?
(Az adatok nem fontosak, majd újra rámásolom) -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #53220 üzenetére
Köszi!
Gondoltam, hogy ez így nem fog menni, mert a hozzá adandó terület előtte van, akkor az miatt nem megy ha jól értem, ugye? -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet
Olyan gondom lenne, hogy egy 4TB-os HDD-n lévő 2 partíciót szeretnék egybeszakítani (GPT mind a kettő). A Win10 Lemezkezelőjében gondoltam elvégezni. Az 1. partíciót töröltem, a másodikon vannak adatok (van biztonsági másolatom).
Kattintok, hogy Kötet kiterjesztése, végig kattintom, majd a végén figyelmeztet, hogy valami Dinamikus lemezzé akarja konvertálni!
Ez akkor mi? Csinálhatom nyugodtan, vagy mi van? Tud valaki segíteni?Esetleg valami ingyenes, vagy 30 napig használható particionáló progi, ha az tud ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged