- Helyettünk kattint az OpenAI AI-ügynöke
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- Nokia XR20 - 220 fölött elhagyod a valóságot
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Morris #53628 üzenetére
Valószínűleg azért, mert már nem oké a HDD állapota, szektorhibás / egyéb probléma van vele, akkor szokta kifagyasztani az OS-t és megakasztani annak bootolását. Ha ez a helyzet és nem a SATA fizikai csatlakozás (kábel, port) hibája miatt, akkor viszont sokat nem érdemes vesződni ezzel, ha még garanciális a HDD akkor csere, ha már nem akkor új HDD-t kell venni ami megfelelő állapotú, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Morris #53623 üzenetére
Ahhoz nem ártana tudni, hogy milyen a HDD állapota (HDS), valamint ha megakasztja a Windows bootolását, akkor értelemszerűen akkor csatlakoztatni pl. USB-n, amikor már bebootolt és felállt a rendszer. Ha úgy sem megy, akkor meg megpróbálni egy pendrive-ról bootolt WinPE / Linux live rendszer alól. Ha az utóbbi sem, akkor marad az adatmentő cég, vagy ha annyira nem fontosak azok az adatok és annyit nem ér meg a mentésük, akkor kb. a kuka, ennyi. + Legközelebb az adatmentés topik, ha kifejezetten a HDD-n lévő adatok mentése a cél és nem szimplán a HDD újbóli aktív használata.
-
válasz Morris #46079 üzenetére
• Windows 7 telepítése UEFI módban
GPT-re csak UEFI módban lehet rendszert installálni..
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Morris #46079 üzenetére
1. A GPT egy partíciós séma, amire inicializálni, illetve lényegében particionálni lehet a lemezt, nem formázni. Meg különben is az egész lemezre vonatkozik, nem az egyes partíciókra. Valamint felesleges egy OS telepítése előtt particionálni egy szűz lemezt, mert azt meg lehet csinálni nyilván a telepítővel is. Továbbá azt kellene eldönteni, hogy Legacy / UEFI telepítés lesz-e és aszerint beállítani a boot módot, elkészíteni a boot eszközt stb. Legacy módban MBR, UEFI-ben pedig GPT lemezre lehet Windowst telepíteni.
2. Nincs megadva milyen gép, milyen OS lesz rá telepítve stb. De, ha pl. Win7, akkor annál nem feltétlen kell erőltetni az UEFI módban történő telepítést. Ha most GPT a lemez és még nincsen rajta semmilyen fontos adat, akkor szükség esetén a Windows telepítőben a diskpart módszerrel lehet törölni, illetve átkonvertálni. De lehet a partíciók manuális törlése is megteszi.
3. A Red eleve egy NAS HDD és leginkább olyan környezetbe, illetve desktopon max. adattárolásra való. OS alá egy 7200 RPM-es Blue / Black lett volna a jobb választás, vagy a legjobb nyilván egy SSD.
4. Egy kis olvasnivaló:
• UEFI, jelenkorunk grafikus interfésze
• Windows 7 telepítése lépésről lépésre (Legacy)
• Windows 8.1 telepítése lépésről lépésre (Legacy)
• Windows 10 telepítése lépésről lépésre (Legacy + UEFI)
• Több rendszer egymás mellé telepítése UEFI módban GPT lemezre[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Morris #37892 üzenetére
Érdekes probléma...
Kering a neten többféle leírás ehhez, van ahol alaplapi SATA/ USB vezérlő inkompatibilitásról, hibás illesztőprogramról beszélnek, és ehhez kapcsolódó gyártó specifikus termékekről, mert egyeseknél ugyanazon a gépen más külső HDD-vel nem ismétlődött meg a jelenség. Illetve kábelhibát is emlegettek.
Gondolom egy USB3-as Samsung M3 (v S2, M2) 500 GB külsó vinyóról van szó, nem tudom milyen vezérlőchip van benne, de a kapcsolatot eldobni jellemzően az alaplapi vezérlővel való inkompatibilitás és elégtelen táp (esetleg kábelhiba, kilazult USB-aljzat) miatt szokta.Formázni nem szükséges, mivel ezek elő vannak particionálva és formázva NTFS-re, hosszabbító kábelt lehet azért használni, de célszerű USB3 és hátlapi portban, h ne legyen akkora áramesés.
Illetve azt nem írtad milyen USB-portokban próbáltad Mert 3.0 hajlamos néha fura hibákat generálni, Win7 alatt célszerű USB3 drivert is frissen tartani + a többit (chipset stb.)[ Szerkesztve ]
-
For357y
aktív tag
válasz Morris #37741 üzenetére
Legutóbb nekem is ilyen problémám volt a laposom vinyójával. Én úgy oldottam meg, hogy két isteneset rácsaptam tenyérrel és azóta tökéletesen működik. Mondjuk ezt a barbár megoldást nem javasolnám. Én is csak azért csináltam, mert gari már nem volt rá.
[ Szerkesztve ]
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Morris #37735 üzenetére
Gyanítom, hogy lenyomták a sztenderd szöveget. Ha már egyszer bevitted, onnantól nekik lesz vele költsége, bizonyára próbálják valahogy minimalizálni, hogy boldog-boldogtalan egy áthelyezett szektor miatt bevigye a lemezét. Messze nem kell működésképtelennek lennie a lemeznek, hogy már bőven garanciális esetnek számítson.
Én egy külső házban még próbálkoznék az élesztéssel, talán meg tudsz házilag is valamennyi adatot menteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Házi hangfal építés
- Helyettünk kattint az OpenAI AI-ügynöke
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest