- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #32307 üzenetére
Sanci:
Reméljük nem 4 nap a konzol felezési idejeVidala:
Az akusztikai paneleket már használom így-úgy a falhoz támasztva. Felszerelni majd jövő hétvégén fogom, miután a bútorosok végre hozzák a polcokat, szekrényt, mert felette fognak szerelni, nem akarom, hogy baja legyen (és azt sem, hogy Szeged)
A hatás természetesen így is megvan (és már korábban is, amikor csak a meztelen szivacsok voltak meg) sztereóban nagy a változás, házimoziban kisebb, de persze ott is javít.Halasi38:
Nem a legjobb fülmagasságban, a surround térnek a fejed felett és mögött kell kialakulnia (60-70-80cm-rel), úgy jobb.Pityu:
Nútos Pth10-es válaszfalra van szerelve, de bazi hosszú tiplit használtam. Evvan, ezt kell szeretni -
Joe bácsi
őstag
-
Joe bácsi
őstag
válasz
#09634560 #32184 üzenetére
HDMI-s beltéri alapból nem adnak. Azt 30 ropiért lehet venni! Annyit meg nem ér!
Azért írtam le, h. pontosan miből milyen típusom van, h. egyszerű legyen a segítség adás és ne kelljen 15 hszt produkálni!
A tv-n van optikai kimenet, a lejátszón meg nincs!!!!!!!! Írtam ezt is nem egyszer!
-
Joe bácsi
őstag
válasz
#09634560 #32181 üzenetére
Akkor elölről, mert látom nem megy.
Van egy LG lcd tv-m aminek 1 db scartja van! Van upc beltérim, ami scarttal csatlakozik a tv-hez. Így a scart foglalt!!!!Van egy LG 5.1-es házimozim lejátszóval. A hátulján rca kimenet van, egy FM kimenet és a hangszóróknak a helye ahova be kell őket kötni!
Én nem fogom kihúzkodni a scartból a upc-t, ha dvd-ni akarok, ezért most a tv oldalán lévő rca-val van összekötve a lejátszó. Amennyiben külső vinyóról akarok nézni filmet azt akarom, h. az 5.1-es hangszórókon szóljon a film és ne a tv hangszóróján! Én nem vagyok hajlandó semmit állandóan ki-be dugdosni, ha nézni akarom vmelyik külső egységet!
Remélem így már világos, h. mit akarok!
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #32124 üzenetére
A burn-folyamatban:
Elég gyakran (a 70 vagy 80 százaléka az összes létesítmény) a kábelek jól hangzik jobb kívül a doboz, de nem számít, mennyire jó, hogy kezdetben, mindig van javulás után a kábelek szünet be Tapasztalataink szerint - származó több száz berendezések és újratelepítéseikor, számos show berendezések, és több száz ügyfél visszajelzések - 99%-a az összes kábelt, a miénk és más, szükséges a két nap első break-in telepítése után, hogy megmutassák a teljes, általános "hang karakter", mielőtt az idő Néhány keménység, a felső-középkategóriás "fényerő" vagy "ragyogó" (jellemző nem csak a tiszta ezüst kábelek "out of the box", de más típusú kábelek is) lehet hallani. A mintegy 7 követő 10. napig az első betörés, hang lesz egyre finomabb és természetesebb. Általában két héttel a telepítés után, kábelek kész kritikus figyel. Néha tovább tart. Általánosságban elmondható, fejlettebb, kifinomultabb és bonyolultabb tervek kábel hosszabb ideig tart szünetet, mint egyszerűbb kábelek. Felhívjuk figyelmét, hogy a teljesítése érdekében a legjobb, a kábeleket kell bontani-ben az ugyanazon rendszer, ugyanaz a használt alkatrészek kritikus hallgat! Ha a kábel nincs csatlakoztatva, vagy használt egyéb alkatrészek, szükséges lehet - a legjobb hang -, hogy hagyjuk, hogy "rendezzék" a rendszer újra, legalább néhány órára -, mielőtt a kritikus figyel. Szerint a szempontból a break-in folyamat kábelek, ez leginkább foglalkozik a "föld potenciál különbség" a felhasznált alkotóelemek - ezért azt ajánlom, hogy megtörje a kábeleket az azonos alkatrészeket, amelyeket használni fognak a kritikus zenehallgatás . Talán viccesen hangzik, de a kábelek nem törés (egy kicsit lassabban) mindössze berendezések "on" helyzetbe (motoros) még nincs zene, vagy bármilyen jel áthalad! ... Szóval, ez nem feltétlenül szükséges, hogy játsszon valamit mindig. Csak tartsd a berendezés "A" és játssz valamit egyszer-egyszer ... Ha akarod, akkor is hagyjuk a csöveket "készenléti" állásba (részleges anód feszültség - ha ezt az üzemmódot ..
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #31762 üzenetére
Nem tűnik rossznak a Dune Lite...
Mi a különbség a Dune Lite és a Dune Base között?
Blu-Ray lejátszónak elég akkor valami 30ezreset venni? Idáig egy Blu-Ray lemezem van,valamint egy rakás DVD. A mostani DVD lejátszóm amúgy is köhög (Sony NS300) a másik egy noném mindent lejátszó meg elég pocsék képminőséget produkál(pl. a fekete "csík" időnként szürke). -
Poplacsek
senior tag
válasz
#09634560 #31771 üzenetére
Ez nem igaz. H/K AVR-355-öm volt és subom soha, mégis frankón végigment többször is a mérőmikis procedúra.
Az lehet, hogy ha menüben nem állítod át az alap 5.1-ről 5.0-ra akkor nem megy hiszen várja a sub hangját és ott meg is áll. De ha rendben be van állítva minden akkor a mérőmikis kalibráció is lefut sub nélkül. -
Cezar7
csendes tag
válasz
#09634560 #31443 üzenetére
Igen tudom, hogy nem profi a cucc, de nem is ez a cél...
De gondolom kiderült, hogy nem is igazán vagyok hozzáértő"Optikai kábelt vagy Toslink kábelt kérj mellé"
Az optikai a piros-fehér-sárga?
A Toslink pedig "egyes" fejvégű?Mindkettőt tudja fogadni a TV/DVD vagy ezt azért jó lenne ellenőrizni?
Kíván valamilyen különleges beállítást ez a csatlakoztatási mód vagy nem vagy ez már nem eme topicba tartozik?Tehát akkor elmondható hogy az 5.1es hang kihozható az általam említett hármasból toslink vagy optikai kábellel történő csatlakoztatás esetén.
-
Cezar7
csendes tag
válasz
#09634560 #31441 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Kicsit pontosítom a bögreszettet:
Tehát arra gondoltam hogy a Tv -hez usb -n keresztül csatlakoztatom a hdd -t ahogy jelen esetben is van. Így a Tv belső lejátszójával tudok filmet nézni és a Tv-n keresztül jön a hang.
Ezt szeretném átvarázsolni a "házimozi rendszerre", de úgy hogy még mindig a külső hdd ről nézzem a filmeket és a tv belső media player -vel tudjam lejátszani.Tehát akkor ez lehetséges az optikai kábellel?
Ezt külön kell megvennem vagy kapom a dvd -hez?Köszönöm.
-
Tyca
senior tag
válasz
#09634560 #31087 üzenetére
Igen, ha DTS passthrough előtt ott a pipa, akkor nem szól, szóval így hagyom. Igazából már csak az érdekelne, hogy az átkódolás során a DTS-ben lévő plusz hangminőség is elveszhet vajon? Valószínű, hogy "igen" a válasz, mert - mint ahogy már írtam - nem nagyon hallom ki a jobb minőséget (bár a cucc belépő szintű, ezért a hangszórók sem biztos, hogy alkalmasak ennek eldöntésére), legfeljebb annyit, hogy hangosabb a DTS mint az AC3 sáv egy adott film esetében.
-
Tyca
senior tag
válasz
#09634560 #31010 üzenetére
AC3 filter-ben a DTS passthrough elől kiszedtem a pipát, és így a DTS hangsáv is szól 5.1-ben...valószínűleg ez az ac3 filter trükközik valamit, mert a media player classic alapból nem szólaltatta meg a DTS sávot, csak miután felraktam a filtert is. Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy van-e minőségromlás, mert hallásra nem éreztem azt a nagy különbséget az AC3-as és a DTS sáv között, ami a bitráta eltérésekből várható lenne, hacsak azt nem, hogy a DTS hangosabb volt. De a lényeg, hogy szól !!!
-
Rederik
tag
válasz
#09634560 #31002 üzenetére
Sziasztok,
A ventillátor alaphangját nem hallani, nem is hallottam eddig sem. Csak mostanában kezdte ezt a furcsa cicergő hangot adni.
Hallani pedig azért hallom, mert este sokat van úgy, hogy bekapcsolva marad, mert percekig nem szól semmi, s ugye néma csönd a szobában, s feltűnt a furcsa hang.
Egyébként zenehallgatás mellett 30-as hangerőnél is még hallom a zene alatt néha.
Este megpróbálom kifújatni, aztán meg várok egy hetet, s ha nem javul, felveszem a kapcsolatot a netdepo-val, s megkérdem miként működik a garanciális javítás.
Rederik
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #30978 üzenetére
ha már itt is szidjuk a geniust,azárt hozzátenném, hifi márkának nevezett hangfalakat is vernek meg jobb tipusaik.a közepesek,és attól rosszabbul sikerült példányaik persze semmiben sem jók,még árukat sem érik.
minden márkának vannak jobb és rosszabb termékei.a legjobb geniusok mocskosul érik árukat.
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #30703 üzenetére
Nem teljesen értem mire mit szerettél volna írni, csak az utsó linket értettem.
Sajnos ezen márkát nem ismerem, fogalmam sincs róla miért lehet jobb, mint a Jamo.Erősítőben a TX-SR608 is tök jó lenne, nem kell az NR609, mert van médialejátszóm, és a 608on van front oldali analog bemenet is, és ráadásul a StreamAudionál 116kHUF akciós áron van, bár ezüst színben, ami teljesen elüt nálam mindentől, mert minden fekete.
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #30637 üzenetére
Az 26kbps, szerintem éppen nem hallható ki.
Ettől függetlenül igazad van mert 1509 a sima dts, de a nem hd képes erősítők amikben van dts dekóder, optikai kábelen keresztül letudják játszani a dts-core-t. ezért is nem nevezném hd hangnak, más részről a két dts-hd formátum létezik, a core pedig azért van bennük, h akiknek nincs hd dekóderes erősítőjük, azok is élvezni tudják a BD lemezeket.
Az mkv-k többségét BD lemezről kódolják, és a legtöbb lemezen az angol hd hang van amiben van dts core, vagy sima sts ami 1509es.
Szerintem a core 1536 kbps az kb olyan mint idén a a samsung plazmák +1 colja, marketing, kicsit mégis nagyobb mint a többi gyártóé, de a képe attól nem lesz szebb. Itt is ez van, hogy kicsit több , és aki a kbps-okat hallgatja az elmondhatja, hogy ez jobb, mert vannak sokan akik ilyenek
Ettől függetlenül akkor hallanánk lehet különbséget, ha a core-nak, és a dts-nek nem ugyan az lenne a forrása, de ha ugyan az akkor az a 26kbps nem sokat jelent, és hiába 1.5mbps-től kezdődik a hd hangzás, még ez nem lesz az.de ennek legtöbbször a felét-754 vagy negyedét-384- et használnak)
BD lemezen vagy DVD lemezen? Mert dvd lemezen meg is értem, hogy kevesebbet használnak hely hiány miatt, de bd lemezen, én még nem nagyon találkoztam 1.5 alattival, ha csak nem plusz szinkronról van szó, mert az adott film eleredi nyelvénél mindig magas a bitráta, ugyan úgy mint az Üvegtigrisnél is tudtak DTS-HD High-Res Audio Hungarian 4224 kbps hangot csiholni, bár ott is a core 1509
. De szinkron stúdióból ilyen hangzás magyar nyelven nem igen lesz elérhető (persze ha nem kerül ki a mozikból valami hang, mint az Avatar-nál, és a 2012-nél, ahol jobb volt a szinkron, mint a kiadott lemezen
), és ezért is nem döntő szempont nálam, hogy egy filmnél milyen szinkront adnak hozzá a kiadók, mert soha nem lesz olyan részletes, mint az eredeti, vagyis még emlékszem a régi jó szinkronokra amik világhírűek voltak, de ma már nem adnak erre sem a kiadók...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #30589 üzenetére
na ezt nem értem.ez 6 helyre mér,de nekem kell majd kiválasztanom,h melyiket vegye ki a 6ból?én valahogy úgy olvastam,h első lesz a tuti, de visszhang miatt méri le a többi 5öt.
de közben rájöttem,h hiába cisnáltam 6 mérést,nem tároltam el.
most 1et csináltam,és elsőre jó lett a távolság:3-4mközött van minden csati. center ugyan small,de 40nél vágja,háttereket 60nál.régebben pont igy hallottam,h kb eddig mennek le. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #30580 üzenetére
7.1et ideiglenesen kipróbáltam,de felemás készletből.nálam van majd 2 méter hátul, szimmetrikusan,itt volna értelme. de abszolut nem feleségkompatibilis,igy nem erőltetem.meg,h őszinte legyek,simán el lennék sztereoban is...
audissey mér.amikor elinditom a mérést,akkor ugye az előző tulaj kalibráció felüliródnak,ugye?
nézegettem, kb 3x3 méteres lukban lehett pár pici hangszóró,mert irdatlanul megtolta a mélyet.
-
tevike
senior tag
válasz
#09634560 #30408 üzenetére
Igen,külön be kell dugnom a Sub-ot is 220-ba.És rendben,hogy elméletileg használhatom,de nekem a kivitelezéssel vannak problémáim,mert azt nem tudom hogy hogyan tudnám használni
Vidala: Na,köszönöm,ez volt eddig a legeredményesebb amit olvastam
Tehát az a lényeg bármilyen erősítőt vegyek legyen rajta "sub pre-out",és arra rátudom kötni a cuccokat.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #30381 üzenetére
Ugyanazon lejátszó és erősítő közé kötve egy 5000 forintos koax jobb, esetleg ugyanolyan hangminőséget ad, mint a kétszerannnyiba kerülő optikai. Ebből következik, hogy nem érdemes a fénykábelt választani.
Az előzőhöz: a Pioneer Susano hátlapján 550 W látható. Majd megkeresem, mennyit mértek a német kollégák.
-
-
bajnokpityu
félisten
-
CYBERIA
őstag
válasz
#09634560 #30018 üzenetére
Tulajdonképpen nem is akarok a vágási frekin állítani (large módban nyilván nincs is mit), megelégszem azzal ha az kikapcsolható.
BBéci: Lehet hogy én vagyok a béna, de sok mindenhez nem találtam használati utasítást, amihez meg igen, abból nem derült ki. Normális AV erősítőben igazad van olyan szempontból hogy ott nem kérdés a beállítás lehetősége, viszont túl sokat nem akarok rászánni (szólj ha tudsz 10 kiló körül
), mert nem akarok sokcsatornás hangzást (sem mélysugárzót), az optikai bemenet a lényeg. Nyilván ebben a kategóriában nem várok kiemelkedő hangzást sem, csak tesztelgetni szeretném.
Néztem ezt is, a kézikönyvből nem derült ki, az eladó szerint csak small beállítás van, szóval észnél kell lenni: [link]
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #29778 üzenetére
Szerintem kicsit fáradt lehettél:
Az S/PDIF ugye a digitális csatornát jelenti, amiből van optikai és koax is.Úgy látom, hogy sajnos alapesetben nem fog menni, mert az alaplapján koax van, míg a HM-en optikai. Ehhez kéne valamit, pl. egy optikai kimenetes hangkarit applikálnia.
Sajnos ez megint a bögreszettek csökevényes csatlakozóportjainak köszönhető, egy rendes HM erősítővel nem lenne gond.
Egyébként ezen a szabványon a sztereó és az AC-3, azaz Dolby Digital kódolású/tömörítésű 5.1 megy át.
Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest