- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
Cezar7 #31539 üzenetére
az imént megnéztem azt a Samsung C-445N szettet. Ne dobd ki a pénzed az ablakon! Nem gondolhatod komolyan, hogy 5cm-es hangszórók élvezhető hangélményben részesítenek?!
tessék, ha átmenetileg DAC nélkül, a TV fejhallgató kimenetét kötöd az erősítő vonal szintű bemenetére, akkor is sokkal elöbbre vagy hangzás terén, mint a C-445-el.
Bajnokpityu!
Azon ha jól tudom nincs optikai bemenet, ugye? Ugyan már van DAC-om -na jó, dac-nak használt külső hangkártyám-, de lehet könnyen lecserélném a tiedre... Ha meg veszek mellé optikai-koaxiális átalakítót, megint nem éri meg a dolog....
-
törölt tag
válasz
Cezar7 #31536 üzenetére
Bocsi hogy most válaszoltam de edddig netproblémák voltak vihar miatt.
Piros-fehér sárga az analóg és a sárga(video)része a leggyengébb jelet adja,így kerüld,ha lehet.
Igen,a Toslink azaz az optikai a egyes fejvégű. De létezik Koaxiális csatlakozás is ameily hasonló a "piros-fehér-sárga végú" csatlakozókkal ám az egyszálas,ahogy te fogalmazol: efyes fejvégű.És ugyanarra képes,mint az optikai.
Ötletem lenne csak mélyebben kellene a "pénztárcádba nyúlnom".pl Onkyo HT-s 5305. -
törölt tag
válasz
Cezar7 #31447 üzenetére
Ugyanaz a kettő!
Vagy igy,vagy úgy ismerik.
Ez szabványositottt,és nincs benne semmi egyéb,mint a kódolt jel,tehát összepasszolnak,amennyibenaz adó-és a vevőoldal képes továbbitani illetve feldolgozni a jelet,értsd : átmegy a DTS 6.1 jelfolyam is rajta de ha nem képes a fogadó oldakl megjeleniteni,a 6.1-et akkor 5.1 lesz és ha a DTS-t nem ismeri akkor néma lesz az egész. Akkor a küldő oldalt PCM-re kell állitani.
Egyéb ill. semmilyen más beállitást nem igényel.
Kijön az 5.1. -
BBéci
legenda
válasz
Cezar7 #31539 üzenetére
60000 forint körüli összegért egy Bezzera BB005 típusú kávédarálót vennék, esetleg egy Dune médialejátszót. Komplett rendszer, amit élvezettel hallgatni is lehet, nem létezik ennyi pénzért.
(#31540) kimi02
A frontjaidat sem hagynám "full"-on, inkább beiktatnék a rendszerbe még egy szubládát. -
BBéci
legenda
válasz
Cezar7 #31536 üzenetére
A 31439-es hozzászólásomban világosan leírtam, hogy a tévé optikai (Toslink) kimenetét össze tudod kötni a Samsung lommal - amit irtó nagy butaság megvenni - és szólni fog 5.1-ben.
A beállításokat az erősítő kezelési könyvében találod meg.(#31533) Thom!
Igen, ki kell piszkálni. A többibe is bedugták valahogy a banánt.(#31530) Peak
Szerintem elég lesz a 2,5-ös is.
A banándugó előnye, hogy nagyobb felületen történik az érintkezés. -
Vidala
senior tag
válasz
Cezar7 #31447 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de mindenkit megpróbálunk a bögreszettekről lebeszélni, mert
(1) totális zsákutca, se szerelni/szervízelni, se fejleszteni nem érdemes ill. nem lehet
(2) itt a legtöbbünk annyira szakértő, mint te: van 2 fülünk, meg 2 szemünk (legalábbis a szerencsésebbeknek) ami gondolom neked is van. Ez a mérce, a többi meg már csak maximum hobby/őrület. Nem hiszem, hogy ha beülsz egy "rendes" moziba, akkor kevésbé élvezed a filmeket, mint bárki más. Ebből próbálunk minnél többet becsempészni az otthonunkba, erre pedig a bögreszettek a legkevésbé alkalmasak. Lehet egy olcsó autót is ferrari pirosra festeni, de ettől még nem lesz sportkocsi.bajnokpityu:
Nem véletlen emeltem ki külön az akusztikai tényezőt az ajánlásomnál -
törölt tag
válasz
Cezar7 #31442 üzenetére
Lehetséges. Mindenképp meg kell venned,sehol sem adják ingyen,tartozékként.Optikai kábelt vagy Toslink kábelt kérj mellé. 1-5 ezer forintos tétel,hoszuságtól és minőségtől fügően.
Jól irtad le a lényeget.
Annyi,hogy a "házimozi rendszer"-nek nevezett eszköz attól még bögreszett marad.Ezen a bemenet sem változtat. 85 mm. alatti hangszórómérettől mégis mit vársz?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest