- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
Aktív témák
-
Tyca
senior tag
válasz
lord_m #31200 üzenetére
ha egy tv adást akarsz erősítőn keresztül hallgatni, ahhoz kell a sztereo kábel az tv és az erősítő közé. Illetve ha modernebb a tv-d és van digitális audio kimenete, akkor azzal is össze lehet kötni őket.
Én nem vásároltam elég körültekintően, a tv-men csak koax digi-s audio kimenet van, az erősítőm viszont csak optikai digi-s bemenettel bír el.
Kérdés: létezik erre valamilyen átalakító?
-
törölt tag
válasz
lord_m #31196 üzenetére
Tévét erősitőn keresztül hallgatni HDMI-vel megoldható mivel ha jol tudom,ARC-s a tévéd és ARC (Audio Return Channel) képes erősitővel zstereón (vagyDPLII ill. DSP-n) tudod a tévét hallgatni. Tehát a DVD játszót kösd digitálisan (koax vagy optikai) az erősitőhöz, és komponens és sztereókábellel pedig a tévéhez.
Videojelet fogad az erősitő és fel is konvertál de ez akkor jó ha több forrásod van, és a tévéden mindössze 1-2 bement van pl komponens vagy s-vhs és az erősitő ilyenkor közösit.gyüjt és csak épp egyet enged át. -
Peak
addikt
válasz
lord_m #31146 üzenetére
A lejátszót dugod HDMI-n az erősítőbe, igy az erősítő megkapja a nyers digitális audio hangsávot, amit majd a jelprocesszora kikódol a 2/6/8 analóg csatornára, a video jelet pedig tovább engedi a kimenetén a TVd felé.
Igy lehet pl. OSDje az erősítődnek a TVn, ahol be tudod állitani az erősítő dolgait.vagy a lejátszódnak van direkt optikai vagy koax SPDIF kimenete, amit szintén erősítővel kötsz össze... szintén a hangsávok kinyitására... a video jelet pedig közvetlen a TVbe dugod/küldöd. csak ekkora nincs OSDd.
-
-
Peak
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
lord_m #31135 üzenetére
Túl kellene lépned a DVD-n, tele a Net HD filmekkel!
Ha nem írod le, milyen tévéről van szó, nem fogunk tudni használható tanácsot adni.
A modern lapostévék rendelkeznek optikai hangkimenettel, de a set-top-boxok is.
Az előbb már írtam, hogy a DVD-játszóból a hangot hogyan vezesd az erősítőbe. Ebből miért következik az, hogy HDMI-s lejátszót kellene venned?(#31136) python1
Engem itt egyesek hülyének néztek, amikor pár hónappal ezelőtt felvetettem a tápkábelcsere témát. Állítólag annak nem lehet befolyása a hangminőségre. Te is csak placebo hatás áldozata vagy.
Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest