- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31212 üzenetére
hát ennyit biztosan nem...
-
Tyca
senior tag
válasz
lord_m #31200 üzenetére
ha egy tv adást akarsz erősítőn keresztül hallgatni, ahhoz kell a sztereo kábel az tv és az erősítő közé. Illetve ha modernebb a tv-d és van digitális audio kimenete, akkor azzal is össze lehet kötni őket.
Én nem vásároltam elég körültekintően, a tv-men csak koax digi-s audio kimenet van, az erősítőm viszont csak optikai digi-s bemenettel bír el.
Kérdés: létezik erre valamilyen átalakító?
-
Tyca
senior tag
válasz
#09634560 #31087 üzenetére
Igen, ha DTS passthrough előtt ott a pipa, akkor nem szól, szóval így hagyom. Igazából már csak az érdekelne, hogy az átkódolás során a DTS-ben lévő plusz hangminőség is elveszhet vajon? Valószínű, hogy "igen" a válasz, mert - mint ahogy már írtam - nem nagyon hallom ki a jobb minőséget (bár a cucc belépő szintű, ezért a hangszórók sem biztos, hogy alkalmasak ennek eldöntésére), legfeljebb annyit, hogy hangosabb a DTS mint az AC3 sáv egy adott film esetében.
-
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31076 üzenetére
Ezt írja ki az AC3 filter menet közben:
Input format: DTS - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000Use SPDIF
SPDIF status: AC3 encode
SPDIF passthrough for: AC3
Use AC3 encoder (do not encode stereo PCM)Decoding chain:
(DTS - 48000) -> Decoder -> (Linear PCM 3/2.1 (5.1) 48000) -> Processor -> (Linear PCM 3/2.1 (5.1) 48000) -> Encoder -> (AC3 3/2.1 (5.1) 48000) -> Spdifer -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000) -> Dejitter -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000)
Szóval olyan mintha tényleg realtime-ban AC3-at konvertálna.
-
Tyca
senior tag
Annyi biztos, hogy látszólag (illetve hallhatólag) az egyes hangfalakból az szólt, ami kell. tehát a beszélgetés előlről, ha valami surround hangzás volt, akkor az meg körben, a mélyláda is szólt, ha kellett. Hangminőségre és hangfalanként nem tudtam volna különbséget tenni a magyar AC3 és az angol DTS között (amúgy az Expendables c. filmmel teszteltem, az AC3 448 kbps, a DTS 1536 kbps-os, tehát jó nagy a különbség).
Az nem lehet, hogy az AC3 filter csinál valami on-the-fly átkódolást? -
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31071 üzenetére
D/IN, ezt írja ki, de ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az optikai bemenetről hajtom. Szóval ha nem jön jel, akkor is ez jelenik meg.
-
Tyca
senior tag
válasz
#09634560 #31010 üzenetére
AC3 filter-ben a DTS passthrough elől kiszedtem a pipát, és így a DTS hangsáv is szól 5.1-ben...valószínűleg ez az ac3 filter trükközik valamit, mert a media player classic alapból nem szólaltatta meg a DTS sávot, csak miután felraktam a filtert is. Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy van-e minőségromlás, mert hallásra nem éreztem azt a nagy különbséget az AC3-as és a DTS sáv között, ami a bitráta eltérésekből várható lenne, hacsak azt nem, hogy a DTS hangosabb volt. De a lényeg, hogy szól !!!
-
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31007 üzenetére
Köszi az infót! És ilyenkor térhatású hang fog szólni?
Igazából abban nem vagyok képben, hogy a dts hangot ilyenkor a pc médialejátszója kódolja vissza és a házimozi rendszer kb. csak erősítő funkciót lát el? Vagy a pc csak kiküldi a dts hangfolyamot a házimozi felé? Vagy a PC Ac3-be konvertálja a dts-?
-
Tyca
senior tag
Sziasztok! Lehet, hogy hülye lesz a kérdésem:
Van egy olcsó samsung házimozi rendszerem (dvd lejátszós kivitel), ami nem tudja a DTS hangot lejátszani DVD-ről. Viszont van optikai audio bemenete. Ha PC-ről játszok le egy filmet, és a PC hangkártyájának optikai audio kimenetével összekötöm, akkor mi történik DTS hangsáv esetén? Lekonvertálja sztereóba vagy 5.1 hang fog szólni? Esetleg hang sem lesz? Még nincs optikai kábelem, ezért nem tudtam kipróbálni...
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest