- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
tkazmer
addikt
hehe, ez a mostani szerintem nem is volt 50, igaz talán 6 éves lesz az idén nyáron, de a hangminőségével nem volt semmi bajom
mondjuk az igaz, hogy ami 6 éve 50 volt, most már simán lehet 65-70...
de akkor azt mondod, hogy mondjuk egy ilyen cuccot [link] és a hasonlókat felejtsem el (annak ellenére, hogy mondjuk ez a linkelt cucc összesen 330wattos, és van hozzá külön 55wattos subwoofer, míg amit javasoltál, az csak 2 hangszórós és összesen 150wattos?)
nem igazán értek a témához, más összehasonlítási alapom meg eddig nem volt -
Vidala
senior tag
Úgy mindjárt kicsit más, és magyarázza a magasabb árfekvést.
Én csak a leírt igényekre koncentráltam, ami DVD+CD.
Ettől lényegesen nem változik az álláspontom. Egy különálló Samu Blu-ray kb annyi, vagy picit drágább (bár akkor inkább a Pioneer BDP-120-at választanám), mint az ajánlott Onkyo. Tehát lehet variálni, csakugye a szettek általában olcsóbbak, de még így sem esélytelen:
Onkyo erősítő ~ 60eFt
Pio Blu-ray ~ 46Ft
Hangfalszett ~ 70eFt
Tehát összesen kb. +15eFtSzóval továbbra is érdemes lehet keresgélni...
-
Vidala
senior tag
Per ma a rendszerem továbbővítésével kapcsolatban éppen hasonló fejfájásom van. Tényleg minden tiszteletem a Microsoft-nak az XBox360 tudásáért, mert egy nagyon korrekt médialejátszót (is) sikerült alkotniuk. Szépen szólnak még az mp3-ak is, és akár mkv-kal is elboldogul, ami már szemkápráztató egy sima DVD-hez képest, bár nem mintha arra lehetne panaszom.
Ezért nehéz elszánnom magam, hogy egy kisebb eiffel torony kezdjen kialakulni az erősítőm felett. Gondolom ezzel sokan vannak még így. Én egyelőre kivárok, mivel a Blu-ray izgatna leginkább, de a folyamatos árzuhanást nézve megéri még egy picit türelmesnek lennem.
Viszont egy jó CD-DVD játékosnak is tudnék örülni, sőt. Mivel ezzel a szettel már a legnagyobb problémám a jó minőségű források beszerzése lett (ezeket érzem inkább szűk keresztetszetnek a minőségben), ezért hajlanék egy SACD és/vagy DVD-Audio képes kütyü akvirálására is.Akkor a virtuális Royal Albert Hall funkció neked sem jött be.
-
Vidala
senior tag
A 13+1-et nem a csatornákra értettem, hanem az elektronikus/virtuális hang kiemelő, sokkaljobbátevő funkciókra gondoltam, amiből ennyit írnak. Pl.
• Advanced Music: Dubplicates the acoustics of a large concert hall.
vagy
• Advanced Concert: The Advanced Concert (Digital Signal Processing) modes allow you to transform your living room into a variety of different sonic environments when playing either two-channel or multichannel sources. It optimizes its effects in accordance with your speaker configuration, source and Listening ch Select choice.
Ezek lehetnek: Classical, Chamber, Jazz, Rock, Dance, 5/7 Channel stereo
Nem akarom bemásolni az összeset, mert akkor egy oldalt elfoglalnának.Valóban a versenytársak többsége is valamiféle "virtuális" teljesítményadatot szeret közölni, tehát emiatt nem fogjuk hátrasorolni a Pio-t sem, mert a minőség viszont rendben van. Persze nem bírom megállni, hogy a Harman Kardon-t ne említsem meg kivételként, mert nekem szimpatikus az őszinteségük. Pl. AVR 255 7*50W teljesítményt ígérnek, ami röhejesnek tűnik a többiekhez képest, de a tápja 540W-os (35A) amiből ez ki is jöhet már a hatásfokkal is számolva, akár egyszerre minden csatornán.
A minőség persze továbbra sem csak ezen múlik, de így talán mindenki reálisabb alapokon tud gondolkozni, mielőtt az ígért wattok bűvöletébe esne.
-
Vidala
senior tag
Mindenképpen elgondolkodtató...
Ok, hogy szuper fejlett MOSFET tranyók vannak benne, de le a kalappal a mérnökeik előtt, hogy 330W-ból kihoznak 7*190W-ot (6 ohm-on tehát 8-ra számolva legyen ~7*140W). Szerintem túl sokat söröznek együtt a marketingesekkel.
Amúgy igen komolynak tűnik a cucc. Hallgattad is? Impozáns, hogy gyakorlatilag amit ez nem tud, azt még nem találták ki. Talán a 13+1 sorround mód nem kellett volna már. Persze lehet jó is, de valahogy ez a jazz klubból egy gombnyomássalaz átugrok arénába nekem sosem jött be. Egyszer végigélvezkedem, aztán maradok a pure beállításnál.
Ettől még kellene -
Tomate
veterán
Értelek én, én is ezen a véleményen vagyok, de a srácnak ebből a kategóriából kellene cucc. Se a tér, se a pénz nem enged nagyobbat. El kell fogadni, hogy van-ez a kategória is és elég nagy szeletet hasít ki magának abból a bizonyos tortából... Na mind egy. Megveszi ezt aztán ellesz vele.
-
Diplomata
aktív tag
Én másként látom az erősítővel kapcsolatos álláspontodat.Tegyük fel hogy tényleg csak 100e Ft-ot tud/akar szánni valaki házimozi hangra.Ebből az összegből tényleg nehéz összehozni egy rendszert,de nem lehetetlen egy alapszintű.És ha ezt nézzük az erősítő kb. 20-25e Ft-tehet ki,a hangfalak mondjuk 50e,lejátszó 10,kábelek,falitartó,stb. a maradék.Árkategóriájában igenis jónak tartom a kenwood erősítőket,elég homogén hangjuk van,én is ezt tapasztaltam még vagy 6 éve mikor volt egy 4070d típusom,és teszteken,fórumokon is ezt olvastam.Mindenképp jobb választásnak gondolom,mint egy hasonló alapszintű sony,vagy technics erősítőt,mást nem nagyon találni ebben az árban,esetleg egy teljesen alap jamaha rx-v350-et,de nem hiszem hogy sok különbség lenne köztük hangban,de az inkább 30K.Ez van,de sajnos ilyen esetben 5-10e ft is számít,ezt csak az érzi át aki a konkrét helyzetben van.Benne van a kenwood-ban a dd,dts dekóder ami tényleg alapvető ma már ennyi pénzért is.Múltkor láttam jbl cs178-as szettet az avx.-en 50-ért,így 100-ból egy kis szobába azt gondolom elég normális alapszintű rendszert lehet összehozni.A jamo hangfalakat én sem ajánlom,főleg polcsugárzóban,nem is nagyon láttam olyat ami érdemes lehetne ilyen összegekért.
-
Teng
aktív tag
12négyzetméterre balgaság állódobozokat venni. Ezt esetleg elmagyaráznád nekem, hogy miért?
Ha nem akarsz magaddal csúnyán kitolni, felejtsd el mindkettőt. A Jamo tűzre, a Kenwood kukába való. ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Eddig a jamo-ról rosszat nem írtak.... No és akkor te ilyen árkategóriában mit javasolnál?
-
Teng
aktív tag
-
Vidala
senior tag
Az én olvasatomban ez inkább egy céget jelent, mert a tulajdonos ugyanaz (ugye így a JBL és a H/K leányok). Pl. a Volkswagen konszern autóiban is számos alkatrész megegyezik, kezdjük csak a padlólemezzel. Nem azt mondom, hogy nincs bizonyos függetlenségük, de mégis ha te lennél a tulajdonos, milyen erősítőhöz gyártatnád a hangfalaidat és fordítva?
A Marantz-ot akkor nem szeretjük, ha nem ad tesztelni jobb cuccokat.
-
tratto21
csendes tag
Én először a kinézete alapján vettem HK-t. Először egy AVH-160-ast vettem. Nekem stúdiózáshoz kell és az eddigi márkákkal nem voltam megelégedve. Nem a dübörgő effektekhez használom. Nálam az a lényeg, hogy amit felveszek azt teljes egészében visszahalljam torzítás és mindenféle külső zaj nélkül.
Elötte használtam:
Pionner (1év)
Sony (1 hónap)
Denon (3 hónap)
Onkyo (5 hónap)Mindegyiket B&W hangfallal teszteltük. Gondolom erre nem lehet rosszat mondani, mert szerintem nem nagyon találsz ennél jobbat. Az amaerikai fimgyárak is ilyet használnak stúdió utómunkáknál. Persze a sokkal nagyobb és drágább szériát.
Szóval nálunk a HK vitte a pálmát. Azóta már vettünk egy AVR-460-asat.
Amire én használom arra igen is ez a legtutibb.
-
törölt tag
Ezekröl épp ma olvastam 1 magazinban. Mit ne mondjak:Életed lesz és irigyellek.csúcs gépek,kinézetre és kategóriában egyaránt. Kiváncsi vagyok rájuk mert kedvencem épp az Onkyo. Nem semmi hangfalak kellenek hozzá.(THX2ultra;220 Watt 6 ohmon) Vajon lesz olyan jó a BD SP 807 mint a Pio?
-
Vidala
senior tag
Esetleg a sorba beillesztenéd még a Marantz-ot is? Ne maradjon már le, mert elég ismert név.
Nekem továbbra is a véleményem, hogy nem külön komponensekben kell gondolkodni, hanem rendszerben, szobával és céllal együtt. Csak azért hozom fel, mert korábban erre már többször/többen is felhívtuk a figyelmet, de az utóbbi időben megint csak egy-egy konkrét erősítő a kérdés. Abból meg ilyen értelmes(?) dolgok sülnek csak ki. Közben lehet, hogy a kérdező egy bögreszettet köt rá...
Ez is volt már többször: hasonló árfekvésben az erősítők között igen kicsi különbség lesz alapvetően, ráadásul minimum a fele (hangja) szubjektív. Egy-két feature-t lehet objektív kritérium (pl. van-e rajta iPod dokkoló, vagy 2-vel több HDMI meg hasonlók).
Én pl. azért is döntöttem a H/K mellett, mert a hosszú hallgatózás után nekem tetsző JBL hangfalakhoz azt találtam a legjobbnak. Természetesen egyéb dolgok is befolyásoltak, mint a kinézet. Ezt árnyalhatja, hogy a kettő márka ugye egy cég, tehát lehet, hogy nem véletlen passzoltak leginkább? Esetleg már a mérnökök egymáshoz "hangolják őket", ami persze még nem jelent sikert önmagában, csak szerencsés esetben.
Utóbbit csak gondolatébresztőnek szántam, de a lényeg, hogy egy adott erősítőhöz nem feltételnül az a hangfal fog a legjobban illeni, ami egyébként tetszene. -
need
addikt
válaszom BBécinek és nebulo5-nek...
köszön mind2őtöknek a véleményét és tanácsát de igen ebböl a felsorolásbol kimaradt a
Denon AVR-1910 ez is majdhogy nem úgyan az a kategória mint az onkyo és a pio
3 bol választani jobb mint 1 bölami számomra még nem derült ki hogy mind a 3 erölködő képes a felkonvertálásra a Pionál olvastam erröl és úgy rémlik hogy a denon is felkonvertálja a filmeket
igen +kell hallani valóban és a tesztekkel mindig elfogult vagyok és sok esetben szerintem nemtudjuk milyen érdekek állnak 1-1 teszt mögött ki mennyit szán arra hogy jó legyen a terméke pomotálása!
-
Smish
tag
Denon 1306-ról Onkyo 506-ra. Ezzel sem értek egyet hogy ugyanannyi pénzből mit hoz ki a gyártó. Amikor cseréltem az erősítőt, akkor még a 1508-1509-es Denonok futottak jobbára ebben a kategóriában. Meghallgattam mindegyiket több hangfallal is és egyértelműen az Onkyo győzött.
A Denon sokat költ a dizájnra(szebbek is), míg az Onkyo jobban figyel a belbecsre. Ezt több helyen is halottam, nem csak Mediamarktban.
Természetesen ha 3-as vagy 4-es sorozatú Denonokhoz hasonlítjuk őket, akkor valóban mind1 melyiket veszi az ember.
De ha azt mondjuk hogy van 70ezer pénz és a legjobbat akarom belőle akkor lehetnek komoly különbségek az alap kategóriában is. -
-
osi111
csendes tag
Mennyire igaz na akkor regélek még egyet
ha nem gond Kocsimba csak Pioneer cucc van és ott egy picit sőt talán nagyon túlzott a basszus ugyanis típus számát nem tom megmondani, de 500/1000w hozzáteszem megrázza úgy az autót, hogy sokan nem bírják(Beleértendő az ágyrázóm ha fogalmazhatok így
) meg persze az autóhifi sokkal olcsóbb mint a szobai rendszerek erre nemrég kellet rájönnöm sajna
és most, hogy nekiálltam direct móddal hallgatni zenéket, filmeket ez is tetszik, de egy kicsit kevesellem a mély hangokat próbálok jó irányba fejlődni..
-
osi111
csendes tag
Rendben én is értek a szobol tudom hogy ez egy alsó kategória barátomnak pl: egy JBL Es250P subládája van és egy JBL Es80 frontsugárzó és nála hallottam elösször egy stereo rendszert subládával nagyon bejött rá 1-2 hónapra vettem egy Pioneer VSX-415 5.1 házimozi erősítőt és két álló Wharfedale Vardus VR-300 hangfalat és utánna kezdtem el érdeklődni a házimozi világa után sajnálom ha egy kicsit értetlen vagyok -e témába,de nemrég foglalatoskodom vele.Köszönöm tanácsodat megrendeltem a Kef c4-et remélem azért megrázza egy-egy effekt az ágyamat Film vagy Loreena hangja alatt.
-
-
skoos
őstag
KábelTVnél is van stb. Dekóderkártyát csak a digitv ad, más szolgáltatónál mindenhol van box.
Ennyire szarok ezek a dobozok? Roszabb lesz a jel ami ebből kijön? a kódolás nélküli adókat (m1 stb...) meg tudom nézni doboz nélkül is. Jobb képet fogok tapasztalni?De ami a legfontosabb: az onkyo 607-es upscale technikája lesz olyan jó, hogy minden SD anyagot ezen keresztül nagyítsak az 50"es Pana plazmára?
-
Khelben
nagyúr
Van egy mikrofon hozzá, amivel auto setup-ot lehet futtatni, ha erre gondolsz. Kipróbálom, csak még nem volt csend, mióta megvettem (2 gyerek...
)
Lehet, hogy nem 80, csak rosszul emlékszem. Azt hittem, van valami ultimate beállítás erre, minél kisebb, annál jobb, ilyesmi. -
Vidala
senior tag
Akkor mégis vannak különbségek, amiket érdemes lehet mustrálni.
Én nálam a válogatási sorrend: először a hangsugárzók, majd ehhez kell választani a megfelelő erősítőt.
Ebben a kategóriában (de még feljebb is egy jódarabig a kategóriákon belül) a versenytársak nem is igen engedhetik meg maguknak, hogy komolyabb különbségek legyenek, de végül valami miatt mégis egyik-másik jobban fog tetszeni.
Sajnos viszont itt a belépő szintnél annyival nehezbb az egyszeri halandók számára, hogy a boltokban ált. csak egy-két szett van kiállítva ugyanazzal az erősítővel, és azok is márkán belül. Pl. Yamaha erősítő + Yamaha hangfalak stb. ezért nehezebb tesztelni. Csak a "komolyabb" cuccokat szokták már jobban keverni, hogy mondjuk egy Denon erősítőt kb. 10 féle hangsugárzóval, vagy egy konkrét hangsugárzót 5 féle erősítővel meghallgathass.További nehézségként így még adódik, hogy rendszer szinten sem keverik (amúgy logikusan), tehát egy belépő erősítőt sem kötnek durva hangfalakra és fordítva, ahol már jobban kihallani dolgokat.
Bocs, ha egy kicsit hosszú lett, de végül is azt akartam kihozni, hogy azért "szolgáltatásokban" is akad különbség (akár az említett példa), amik döntőek lehetnek a választásnál.
Ettől még nálam szubjektív ítélet alapján a Yamahák inkább a kategória "sereghajtói". Kicsit "nyersnek" érzem őket, amit persze okozhatnak a hangfalaik is (mivel azokkal hallottam őket jellemzően). Ez persze valaki másnál épp tetszést válthat ki.
Mod: Majd elfelejtettem mondani, hogy szerezz be egy saját Velodyne sub-ot, mert úgy érzem azóta vérzik utána a szíved, hogy az előzőtől megváltál.
A cherry változat nagyon vad!
-
-
Clemi
veterán
Ha van hozzá kedved, cseréld fel a két egymás melletti dobozt
Megcseréltem a hangfalakat, az egyiken a polaritást is megfordítottam próbaképp, de semmi nem változott. Ami érdekes, hogy ha külön külön adom teszthangot, (L,C,R,SR,SL) akkor a baloldali a magasabb, ha párban (L+C,C+R,R+SR,SR+SL,SL+L) akkor a jobboldali front. De ahogy megfigyeltem, a sorruondok se egyforma magasságban szólnak.
Biztos az erősítő adja ki direkt így a hangokat. Na mindegy, ez már így marad
Azért köszi a reagálást! -
Clemi
veterán
Ezt én is számtalanszor tapasztaltam, ne foglalkozz vele. Éppenséggel lehetne fordított fázis az oka, de azt jelezné az önbemérő rendszer.
Thx. Bár nekem nincs az erősítőn önbemérő rendszer, nekem kell fülre beállítani a hangerőt hangfalanként, ezért van a test tone hang, ami egyszerre mindíg a két szomszédos hangfalra küldi a fehérzajt.
-
dhcodoki
senior tag
Így gondolom én is.. (ezt értettem a 7.1 alatt)
A mikrofonos beállítás a keresztváltási frekit nem egyformára állította a front, és a surround között. Sztem a nagy háttámlás fotelnek köszönhetően, amire a mikit helyeztem. Meg 90Hz-en vágott, amit 80-ra csökkentettem, mert így jobban tetszenek a frontok. -
skoos
őstag
De nem onnan kéne szólnia a dialógusoknak? Ha csak teszek-veszek a lakásban és nem a sztereó középpontban ülök, biztos zavarna, ha nem a "TV felől" érkezik a hang.
Megoldható egyáltalán, hogy a tv sugárzás hangját az erősítő dialógusokra és zenére szétbontsa? Vagyis, hogy sima TV módban csak a 2front (effektek, zene)+ a center (dialógusok) menjen?
-
hétalvó
addikt
En hifibarlang fan vagyok es pl a chario-knak, de meg a quad-oknak is, persze allvany es beallitas, nem kell sehova nagy hangfal, 16-os melykozep, kb mindenre eleg, persze nem tetoteri fa burkolatrol beszelunk.
Szerintem a jbl-ednel mar inkabb a minimum legkobmeter szamit, mert nagy hangszorok, kis szobaban sehogy se szolnak.
Na jo, nekem az szol jol ha remeg a gyomorfalam... Meglepodnel milyen egyenesben hallgatok mindent.
es persze most nem azt mondom, hogy egy szinhazterembe eleg egy par polcsugarzo, pedig az outline tud meglepetseket okozni ott is meretben, de az mar PA top.
de konyorgom csak wattok ne...
-
Vidala
senior tag
A szobaakusztika a legtöbb esetben adott, megváltoztatása a legköltségesebb.
Ehhez, csak annyit tennék hozzá - mivel ez számomra is az egyik legkomolyabb aggályt jelentette - hogy azért nem térdepelek sírva otthon mozizás közben. Kissé hallható a jobb és a bal oldal között akusztikai különbség, de szerencsére igen minimális. Ezt mondjuk 2 dolog javára írom: A bal oldal nálam a nyitott, tehát ott "kifolyik" a hang. A jobb oldal viszont nem beton vagy téglafal, hanem egy szendvicsszerkezetű fa/hungarocell szakipari fal, végig ablakkal ill. erkély ajtóval, tehát üvegfelülettel kb. 50-50% arányban. Ez elé pedig jön még faltól-falig/padlótól-plafonig 2 réteg függöny (normál + vastag sötétítő). Ez a szerkezet elég jól elnyeli a hangokat, a jobb oldalhoz hasonló eredményt adva. Hasonló esetben a függönyt javaslom mindenkinek, mert hallható a különbség, ha nincs elhúzva.A teljesítményre végeztem egy kis fejszámolást, ha már ide jutottunk:
A H/K AVR 255 erősítőm max. áramfelvétele 540W, tehát csatornánként 77W. Ehhez a gyár 7x50W folyamatos teljesítményt specifikál, amit nekik elhiszek. Tehát az egyszerűség kedvéért vegyük 65%-osnak a hatásfokot.
A Yamaha RX-V565 240W-os fogyasztásából ezen visszaszámolva a leadott teljesítmény lenne 22W.Ez már tényleg nem túl bíztató.
Gyorsan ki is számoltam még a 7végén hallott Denon AVR 390-esre is. 300W fogyasztás, de csak 5 csatornára, így 39W adódik a H/K viszonylatában. Ez nekem bőven elégnek tűnt egy kb. 25nm-es tetőtérben, amiből ugye vegyünk vissza légköbméterben...MOD: Úgy látom nem csak én indultam ebbe az irányba, mérni valóban még jobb lenne.
Viszont tovább erősíti, hogy mennyire óvatosnak kell lenni az egyes gyártók által megadott teljesítményadatokkal. Nem figyelsz oda, benézed, hogy RMS, aztán mindjárt egy 1000W-os LG "boldog" tulajdonosává válsz.
Lehet, hogy tényleg nem azt a Yamahát kéne választani ekkora térbe...Mindezt laikusként, hobbizmusomból felszedett műszaki ismeretek alapján kombináltam ki, tehát tessék megdobálni sárral, ha valahol sántít!
-
dhcodoki
senior tag
"A 90W-ot én csatornánkénti leadásra gondoltam.. sztem úgy elég. Meg próbálom a 7.1 felé terelni.. az sokat segítene.."
Na most jó belezavarodtam a dolgokba.. Ezért visszaolvastam rendesen, ki kivel van.. Azért írtam amit fent idézőjeleztem, mert azt hittem még az 5.1-nél tart.. Kimaradt pár hozzászólás, ami megkevert..
szóval... amit javaslok..
Ebbe a nappaliba 7.1 feltétlen.. frontnak álló dobozok, surroundnak polcsugárzók, melyek kialakítása hasonló a frontokhoz. A nagy teljesítményű centeré szintén.. szubbal gond lesz a szoba miatt.. ebben az esetben legjobb lenne a helyszínen tesztelni, persze tudom, hogy erre ritkán van esély. Így látatlanba azt tippelném, hogy annak a frontnak a környékén lenne a legjobb helye, ahol van oldalfal. Szvsz erősítő: Onkyo 607; denon 1910; H/K 255... stb.. -
dhcodoki
senior tag
Na igen.. de a szobának az egyik (ráadásul szerencsésen az oldal) fala hiányzik. Ezzel sajna sok mindent nem lehet csinálni, itt ki fog "folyni" a hang. Sokkal rosszabb lenne, ha elöl vagy hátul lenne nyitva. A 90W-ot én csatornánkénti leadásra gondoltam.. sztem úgy elég. Meg próbálom a 7.1 felé terelni.. az sokat segítene..
-
dhcodoki
senior tag
Egy sztereó rendszerre is köthetek azonos családból származó, de különböző dobozokat anélkül, hogy a tökéletes élmény megváltozzon??? Ugye érted mit akarok mondani?? Nem kötekedés, én is tudom mi van a THX előírásában, csupán érdekesnek tartom ezt a dolgot. Persze ha álló frontokat alkalmazunk, nehéz a dolgunk.. ekkor kompromisszumot kell kötnünk.. ilyen pl: warfi 9.4 párosítva a 9.2-vel. első refi, azonos hangszóró, eltérő doboz.. azt is tudjuk, hogy a refi nyílás helyzete mennyire befolyásolja a hangot... szóval én azt mondom, hogy mindig törekedjünk a homogenitás felé, mind hangzásban, mind külső jegyekben.. elvégre az utóbbi határozza meg az előbbit.. talán le kéne egyszer ülni együtt hallgatózni, s akkor dűlőre jutnánk...... talán
-
Vidala
senior tag
Ezzal a cuccal már egy 2-3-szor nagyobb helyiséget is be lehetne hangosítani.
Gondolom te sem "csutkán" hallgatod, mert az már csúnya halláskárosodást jelent tartósabb használatnál.
susahold: az "alaprajzod" alapján kb. 20nm-re rendeznéd be a házimozi szigetet, szvsz arra már bőségesen elegendő a hangerő ennyi teljesítménnyel. A tisztaság, a minnél kissebb torzítás már más kérdés, de az meg nemcsak a teljesítményen múlik, bár az egyik komponense. Úgysejtem BBéci hangrandszerének teljesítményét inkább ezért nem sokallja. Ezért inkább a rendszer (össz)hangjára figyelj.
Nálam is 35nm a nappali-konyha, amiből hasonló méret a HM sziget. Bőségesen elégnek találom a hangerőt. Az erősítő setup-ban a master hangerő kb. 55-60%-ra van állítva, ami a gyári beállítás, és nem kellett hozzányúlnom, mert így is max. 75-80%-ra csavarom a fénygyűrűt.
-
dhcodoki
senior tag
Értem, s talán el is hiszem, hogy létezik ilyen "álomcucc". De azért remélem megérted az én álláspontomat is. Betegesen ragaszkodom az egységes/homogén hangképhez. Mert szvsz ez az alapja az egésznek. Akár sztereó rendszer, akár 9.1. És ha veszünk több száz/ezer különböző méretű hangdobozt, s egymás után meghallgatjuk őket, ugyanazon a helyen, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy találunk köztük két tökéletesen egyformát. Ugye a működési elvet nem kell részletezni, te is biztos 100%-osan tisztában vagy vele.
Azt is tudjuk, hogy ma már olyan hangeffektekkel rakják tele a filmet, ahol ugyanazon frekvencia hangon szólalnak meg a dobozok, akár egymás után, akár egyszerre. Ezért simán leegyszerűsíthetjük a vizsgálatunkat házimozizásról, sima sztereó rendszer hallgatásra/zenélésre. Ha így nézzük egyszerűbb a történet. Mi az esély arra, hogy két különböző hangfalat rákötve a hifire, tökéletes élményben lesz részünk??? <--- na ezért vannak kételyek bennem.
S mindehhez, hozzájön még az is, hogy hiába használunk tökéletesen elrendezett ugyanolyan dobozokat mindenhol, hiába használunk tökéletesen kiszámolt kábelezést, a szoba és berendezése tönkre tudja vágni az egészet.
Kicsit összevissza, de remélem azért érthetően fogalmaztam, s érted a problemisztikámat is..MOD: Ha csak arról szólna a dolog, hogy különböző, és csatornákra szétválogatott hangok adnak egy egész térhatást, akkor egyet tudnék érteni a "vegyigyümi" szettel.
-
-
susuahod
csendes tag
Szia!
Én 5 napja foglalkozom a témával, így minden tanácsnak örülök.
Azt mondod, hogy a
a 88 dB-s frontok
a 86 dB-s surround-ok
és a 89dB-s center érzékenység nem lesz elég 100 W-os erősítővel a 35 nm-es nappaliba?
(Nem elhanyagolhatóan 120 eFt-ért - akciósan) Van "ár-értékben" jobb javaslatod?Háttérinfo: a feleségem nem akarja lecserélni a jelenlegi rendszert sem...
Én igen.
-
zolisx4
őstag
azért mert el szeretném adni, mert vettem egy újat ,de erről semmi infóm nincs a neten nem nagyon találtam ami magyar lenne magyarul a kézikönyve van csak az meg nem mond sokat .
Akinek bögreszettre fáj a foga, talán ráharap
ezt nem igazán értemezt vettem helyette: LG HT904TA
-
Vidala
senior tag
Bocsánat, számomra nem ez jött át. Amúgy egyetértek, eddigi tapasztalataim szerint erről nincs szentírás (sajnos vagy nem, még nem tudom eldönteni), de szerintem ezt hozzá is tettem. Az említett oldalakon pedig ilyen jellegű összefoglalót - még - nem találtam.
A kiegészítéseddel már korrekt, de pont az említett tapasztalatod miatt feléd ezt minimum elvárásként támasztom! (Utólagos engedelmeddel, Önös, és talán fórumtársaink hasonló érdekeimtől vezérelve, a minnél több hasznos információ felszívása céljából!) -
-
Vidala
senior tag
Biztos igazad van, és csak egy bolt a sok küzül...
Viszont én mindenkitől szívesen tanulok, ők pedig épp egy egész korrekt kis összefoglaló írást tettek közkincsé, ami szerintem az olyan lámák számára, mint pl. én is vagyok, igen hasznos lehet. Ezért is bátorkodtam ajánlani mindenki figyelmébe.
Nem kell velük egyetérteni, de azt sem tartom részedről korrektnek, hogy mindenféle komolyabb érv felhozása nélkül fitymállod őket. Eddig itt a fórumon kb. senki nem írt még hasonlót sem (azt, hogy egy-egy konkrét kérdésben megy a dobálózás, nem tekintem annak).
Tehát a magam részéről szívesen venném hasonló ajánlódat, vagy szakmai észrevételeidet az írással kapcsolatban.A téma kapcsán megkérdezném még: a házimozi.hu írásait is dobjuk a kukába, vagy maradhatnak referenciának?
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
-
-
Clemi
veterán
A szoba közepén is hallgatja valaki a filmeket? Gondolom nem, tehát forgasd vissza. A háromszög csúcsai egymás felé nézzenek!
Azért forgattam be őket, mert az egyik a sarokban van pont, és a másik is a kanapé mögött lévő fal mellett álló polc tetején van, így ha elfordítom őket, akkor az egyik hangszóró közvetlenül a falra nyomja a hangot, míg a másik 45 fokban a szoba közepe felé.
-
Clemi
veterán
Természetesen négyzetmilliméter, mivel kábelekre azt a mértékegységet szokás használni.
Okés, és köszi, tehát akkor a 1,5 mm átmérőjű kábelem bőven jó ami az én számolásomban 1,5x1,5x3,14=7.05 mm2
A sorroundjaimra nincs ráírva, hogy bal vagy jobb de az adatlap amit találtam róla dipolnak írja. Oldalfalra sajna nem tudom kitenni helyhiány miatt, csak beforgatni a polcon, úgyhogy asszem ígymarad, vagyis ferdén a polcon, úgy hogy a háromszög egyik oldala előre, a másik pedig a szoba közepe felé néz.
Köszi a választ.
-
Clemi
veterán
Legalább 2,5-öst javaslok hangszórókábelnek
Okés vettem. De most akkor 2,5 mm átmérő, vagy 2,5 mm2? [link]
Az én sorroundjaim bipolok egy háromszög alakú dobozban. Az okés, hogy mögöttem, mivel most is ott van, illetve a kanapé mögötti falon, a két oldalon egy-egy polc tetején. A kérdés az, hogy a háromszög szárai, amiken a hangszórók vannak, merre nézzenek? Egyik előre egyenesen, így a másik pont a fülemre merőlegesen adja a hangot? Szóval a hangszóró hátlap, a mögöttem lévő fallal párhuzamosan, azzal 90 fokot bezárva, vagy 45 fokot bezárva?
Nem akarok értetlenkedni, csak a véleményekre vagyok kíváncsi, amúgy ezekre sajna nincs ráírva hogy L vagy R. -
atesss
addikt
Köszi, persze hogy jobb lenne, de ha ennyi a pénzkeret rá...
Hangerő nem kell nagy, mert kis lakás, a fő lényeg az, hogy minden azokon a hangszórókon tudjon megszólalni. És mivel csak optikai hangkimenet van a Samsung LED-TV-n (), így az az ami mindenképp kell rá.
Esetleg más véleménye a Samsung házimozirendszerekről ? (#8171)
És a Bluetooth-os kérdésről ?
-
Clemi
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest