- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
tjojo
tag
Megnéztem pár oldalt, átlagosan olyan 260 ezer Ft-ért adják.
Hááát.. Csak hangkeltőkre nem gondoltam fél milliót.
És erre még jön a subláda.Báár. Ha meg azt nézem mennyire megtetszett (kinézetre)
Focal Chorus 700-as sorozata...Az már karistolná azt az összeget. De arra meg nem hiszem, hogy szükségem van.
Ami még most megtetszett (szintén kinézet, nálam ez az első), az az új Dali Zensor.
Ezt valaki hallotta már? -
Dorian
félisten
Tudom, de igen, az ár...
90-ből használtan sokkal jobb 5.0 jönne ki, de csak rápillantottam a kínálatra nemigen van most. Nyilván minden hirdető-oldalt részletesen nem néztem át, ez a kérdező feladata: az összegeket most már tudja, ha talál kb. ennyiért konkrét hirdetéseket, azt majd megmondjuk, hogy mehet vagy sem.A szoba méretét azért javaslom, mérje le, mert 90%-ban túlbecsülik.
-
kigyi_23
addikt
Talpon álló természetesen, és az erő az nálam csak az erősítő rövidítése igen. Nem ismerem azt a pio-ot ezért kérdezem inkább a nálam többet látott (hallott) embereket.
GHT-511 sem egy nagy teljesítményű, a szomszédokat elkergetni nem akarom azért, bár családi ház tehát átkopogni nem fognakAz árak amiket írtam, meg sajnos nagyon maximumok, nem vagyok annyira eleresztve, hogy ennél nagyon többet rá tudjak költeni így is fél milla lesz már amit a szórakozásra költök az idén.
-
Peak
addikt
Bezony még a 2001. szeptember 22-i toscana-i Sting-rezidencián adott koncertfelvételen is látni Bottit, a werkfilm is szenzációs.
Hm... azt csinálja a HK hogy a médialejátszótól HDMIn kapott hangból random időközönként kimaradnak 1-2 mp-ek, amikor tök süket a hangfal.
wtf
-
Peak
addikt
Igyekeztem ezzel kapcsolatban olvasni neten.
Maga az alkatrész cseréje az ugye abból áll, hogy ugyan olyan paraméterű tekercset/kondenzátort/ellenállást tesznek be a panelra, csak sokkal jobb minőségűt?
Gondolom a gyárban azért csak kiszámolták, hogy milyen paraméterű alkatrészek kellenek.
Ha ezt megváltoztatnánk, akkor változna a hangja a hangfalnak is, ami gondolom a kabinethez és a membránokhoz van tervezve.Jól sejtem?
-
robi-k
őstag
Egy Vertu telefon nem tud többet sőt szolgáltatás/tudás tekintetében igazából sokkal rosszabb, mint az én HTC-m, de több ezer $ többe kerül.
Tehát az ár önmagában nem garantálja azt, hogy egy drágább készülék mindig jobb.
Tény, hogy a Pio-nak jobb/szebb a menüje és sokkal több a csatlakozója, de ezek engem hidegen hagynak, csak a hangminőség érdekelne. A csere kb +50eFt többlet kiadást jelentene (ha még egyáltalán kapható, nem néztem még utána), és csak akkor érné meg, ha hangminőségben sokkal többet kapnák.
IMHO - azaz szigorúan magánvélemény -
-
ricsik
őstag
Elég kedvező az már biztos. Valószínű söprik a készletet, mert itt vannak az ajtóban az újak. LX53-55. Ahogy nézegettem nagyon komoly gépek, kíváncsi lennék milyen a hangjuk azonos kategóriás Denonhoz képest. Amit még nemrég láttam, hogy ajtóban a HK új erősítőinek is a megjelenése. Kinézetre szinte semmi, belbecsre sem hiszem nagy lenne a difi. Ezzel csak jól járunk, mert a régiek ára lemegy és újonnan is ki lehet fizetni azok árát.
-
Ego007
csendes tag
Ezt értem, de ha pl elindítom az audiossey bemérést az elején ki lehet választani hogy normál/Bi-amp, kiválasztom a normált, és a bemérésnél a front high-ot illetve a surrand back-et is szeretné megszólaltatni, de ugye az nekem nincs, a következő körben már csak a normál hangfalak szólalnak meg amik tényleg léteznek, ennek így kell lennie?
-
Dorian
félisten
Nem tesztelgettem, szóval nem teszem a fejem rá, na meg egyúttal más helyre is került, megcseréltem a bal fronttal. (Így tudtam a sztereóban ajánlott egyenlő szárú háromszöget elérni, sokkal jobb így.) A falhoz ugyan közel van - hátsó reflexes létére 35 cm-re, kis nappaliban nem tudom előrébb hozni - mégsem érzem ennek semmilyen hátrányát.
Azt hiszem a mélyek terjengőssége szűnt meg - ami nagyon jó - ezért éreztem. -
-
robi-k
őstag
Köszönöm, megnyugtattál, személy szerint a Canton igen szimpatukus számomra
Ha megjön az erőlködő, lehet, hogy felcipelem a Streamaudio-hoz és meghallgatom a Canton 470.2 alapú szettel (remélem, megengedik)Megjegyzés: Egy külföldi fórumon olvastam, de ott sem volt egyértelmű, van aki támogatta, de van, aki ellenezte a Denon+Canton párost.
-
zonusz
aktív tag
A költségvetésbe talán belefért volna, de még mindig ott vannak a hasonló méretű Heybrook-ok, és a lakást néha lakás céljára is használom, a párom is erre terel (erőteljesen). A KEF pedig sokáig versenyben volt, jobban el is tudtam volna helyezni, és olcsóbb is lett volna, de nem nagyon kaptam az érdeklődésemre választ, így maradt a fülem, meg a méretarányok.
-
sulep
senior tag
Igaziból lehet vitatkozni, hogy mennyi meg milyen de nem nekem lesz szóval nekem mondtak egy összeget amennyiből vegyem meg a legjobbat. Nekem van, csak hát az más kategória az nem fér 40-be. És mivel nem ismerem annyira ezt az olcsó kategóriát ezért tettem fel itt a kérdést.
-
TazLeacher
nagyúr
Én tényleg nem sértődtem meg, ezért nem is reagáltam a dologra. Elég régen fórumozok, hogy ilyeneket ne vegyek föl, csak szóvá tettem. Az én szitumat sem azért írtam le, hogy "hú de szar nekem", mert szerintem nem szar. De igen, én is szeretnék többszázezres házimozit, csak most örülök, hogy erre futja (ha futja, mert igazából most erre se kéne), és nekem hatalmas előrelépés lesz egy kompakthoz képest.
A füvesítés a legkisebb "gondom", a kocsi a nagyobb.
A klímát meg szerencsére nem kell csövezni, mert a "másik oldalon" van hely, így olcsóbb, és egyszerűbb is, ez a nagy szerencsém.
-
TazLeacher
nagyúr
Az a baj, hogy a vérgagyi csak egy viszonyítási alap...a többmilliós szetthez képest egy többszázezres gagyi. Amit itt ajánlgattok az itteni 2-400.000-es kategóriában komplett szetteket, az egy bizonyos körben a halgathatatlan hulladék kategória. Ezt próbáltam valahogy megértetni, de sajna látom nem fog menni.
Az a baj, hogy ezeknél a termékeknél nincs használhatatlan kategória. Akkor lenne az, ha nem adna hangot, vagy képet. Itt csak a minőség:ár arány változik, és egyszerűen képtelenek vagytok megérteni, hogy a világon több millió ember megelégszik ezzel. De már a sokadik kört futjuk, én tényleg befejezem mert nem a szakmai részét kritizáltam, és most már nagyon megy át abba az irányba...
-
TazLeacher
nagyúr
Bocsánat a sok külön válaszért, de folyamatosan jönnek a válaszok.
El kell, hogy keserítselek, de a világon van jó pár ember, aki megelégszik azzal a minőséggel, ami lehet, hogy számodra gyatra, de egy sima TV hangszórójához képest jó. Azt bármikor elfogadom, ha azt mondod, hogy ne vegyen 120K-ért kompakt rendszert, de ha szerinted sz@rra sem jó, akkor ajánlj jobb alternatívát 40K-ért, ami ugyan azt nyújtja...lehet nem kristálytiszta a hang, lehet nem szép a mély, de van egy 5.1, ami - bár olyan, amilyen - egy TV hangszórójához képest ég és föld. Te ezt már bizonyára nem tudod elképzelni, mert olyan szinten elszálltál, de hidd el nekem, nagyon sok ember meg van elégedve azzal a "minőséggel".
Szerk.: neked is be kell írnom, hogy nem véletlenül nem arra a hsz-re válaszoltam...amit az előző hsz-edben leírtál érthető, és korrekt, nem is a tényekkel szeretnék vitatkozni, mert nem is tudok, sem tapasztalatom, sem tárgyi tudásom nincs hozzá, mindössze a sokszor megengedett stílust kritizáltam.
-
TazLeacher
nagyúr
Igazad van. Ő neki 40.000 Ft-ja van erre a célra, erre Te azt mondod, hogy már 200.000-ből össze lehet dobni egy szettet.
A legkomolyabb probléma, hogy fel sem merül bennetek - akik ilyen tartalmú hsz-eket írnak - hogy:
1. Nincs rá keret, lehet neki az a 40K is komoly pénz
2. ERRE nincs keret.
3. Nincs igénye jobbra.Egy "ajánlós" topic nem attól lesz jó, hogy a bemondott összeg 5x-éért ajánlotok cuccokat, hanem attól, hogy bármilyen kategóriában szívesen, és jót ajánlotok, az adott összeghez mérten.
Bizonyára pl.: neked ez az életed egy legfontosabb dolga, hogy húúúdefa@sza többszázezres házimozi legyen otthon, de azt nem értem, hogy ha neki nem, akkor miért nem illeti meg a kulturált válasz lehetősége, a nélkül, hogy porig aláznátok.
Mielőtt kérdeztem, olvasgattam a topic-ban, és nem egyedüli volt ez a stílus. Burkoltan én is megkaptam, nem reagáltam rá, mert mindettől függetlenül korrekt választ kaptam a kérdésemre - amit köszönök továbbra is - azonban a stílus olyan messze áll az emberileg elfogadhatótól, hogy az már egy kicsit sok.
Elnézést az OFF-ért, de tanulhatnátok itt 1-2 topic-tól, mert van bőven, ahol kulturáltan tudnak tanácsot adni. A szakmai hozzáértéseteket nem alábecsülve javasolnék egy kis önkritikát.
-
Vidala
senior tag
Igen, valahol már olvastam erről. Ha jól emlékszem a Harman Industries sztorijával kapcsolatban. Persze lehet, hogy máshol (wikipédia talán). De te is említetted már, ha nem tévedek.
Ebben az esetben azt nem tudom eldönteni, hogy a Mark Levinson cégnek, vagy Mark Levinson úrnak fizethettek licensz díjat a névért? Illetve tényleg van köze(ük) is a "hangoláshoz"?
-
Halasi38
csendes tag
Azt írta szinte szabályos négyszög ezért asszociáltam a négyzetre.
Valószínűleg félreérthetjük egymást, nem tudom hogy miért gondolod fellengzősnek a hsz-im
Érdekel ez a téma, és igaz nem vagyok hangmérnök, máshol is olvasgatok és itt is.
Biztosan sokan járatosabbak nálam e témákban, de bárhol utánaolvasol, nem javasolják
a négyzet alakú szobát sem zenére, sem mozira. Van aki csak olvassa a fórumokat, lehet neki ez új információ is ezért írtam le. -
robi-k
őstag
-
Erről is megoszlanak a vélemények szerintem. Természetesen kipróbáltam a mikrofonos bemérős funkcióját is az erősítőnek, de azt vettem észre, hogy nagyon kevés filmnél lett észrevehető a javulás, nagy átlagban meg alig lett jobb és majdnem a felénél meg semmilyen változást nem észleltem. Normálisan futtattam le a bemérést, tripoddal, gyári mikrofonnal és teljesen mozdulatlan voltam a szobában, ezzel nem volt gond. És emiatt döntöttem úgy, hogy inkább kikapcsolom, mert volt olyan film is ahol meg egyenesen rontott a hangján és az úgymond "direct" módos meg jobban szólt. Ha használom az EQ-t akkor az erősítő beleszól a forrásba, mindenféleképpen.
Üdv,
Vik -
Na akkor szerintem valamit nem értek tisztán. Direct módban a Denon erősítőm megszólal AC3/DTS-ben is, de így le vannak tiltva ugye a treble/bass és egyéb csatorna szabályozó lehetőségek. Én úgy tudom, hogy így a forrás anyagba nem nyúl bele az erősítő. Ellenben az 5 CH Stereo vagy 7 CH Stereo módban szintén van AC3/DTS, DE! treble/bass és a csatornák hangerelyéhez van hozzáférésem. Ez nem a legjobb ugye, mert akkor már fittyet hányok a hangmérnökök munkásságára, amit nem akarok.
Én Direct módot Bluray/mkv film nézésekor és zenehallgatáskor használok, eddig csak kipróbáltam az 5 Channel módot, de az nem volt annyira jee...
Ami meg azt a Sony lejátszót illeti, lehet, hogy a HDMIn keresztül nem lesz halkabb az LFE, de lehet, hogy igen, mert írják, hogy halkabb és korrigálnia kellett annak aki tesztelte... Mindegy igazából, csak felmerült bennem ez a kérdés.
Üdv,
Vik -
Gondolom úgy (persze lehet, hogy rosszul), hogy a lejátszót persze HDMI kábellel kötném össze, de ha az analóg LFE csatornán -10dB az eltérés akkor mi a garancia arra, hogy a HDMI-n nem -10el fog jönni? Érted? És ugye a Direct módban nem lehet csatornánként hozzányúlni, mert megtartja a forrás anyagot ez a mód.
-
python1
veterán
Elméletileg amit lean írt az is aktív,csak éppen az erősítő nem a dobozba van építve hanem éppen hi-fi állványban foglalja el a helyét.
Szerintem ez is annyira tökéletes megoldás mint ha a dobozba lenne építve,nekem spec jobban színpatikus,nálam pár éve 2db sub volt üzemeltetve ily módon és sokkal jobb volt mint most 1db.
De a passzívnak amit a HM erősítő hajtana értelme nincsen. -
lean
aktív tag
Lenne helye, csak legyen elég pénz. Én úgy tudom az igazán komoly subok passzívak és külön végfok hajta őket, a doboztól elkülönítve védve az elektronikát a káros rezonanciáktól.
példák is vannak -
zonusz
aktív tag
Még annyit hozzá, hogy szerintem a lakótelepi lakás feltételei eleve jelentős korlátokat állítanak, a visszaverődések nem kezelhetőek hatékonyan, vagy ha igen akkor lakni nem lehet benne. Így a kellő arányokat szem előtt tartva keresgélek, a Tannoy Westminsterrel még várok egy kicsit.
-
zonusz
aktív tag
Már volt róla szó, Heybrook Ultim-ák, régi békebeli darabok, álló dobozok, lényegesen nagyobbak, mint a közismert HB1-esek. Azt mondtad anno, hogy nem tudsz ajánlani hozzá való készletet, illetve a hüvelykujj szabály, hogy azonos gyártó, azonos sorozat van érvényben. Nekem is könnyebb lenne, ha nem kellene a kis lakótelepimben hangfal erdőt növesztenem, és talán olcsóbb is. Néztem a Bose-t, aranyár, a Harman általában karcos nekem, de lehet, hogy ebben a műfajban jobbak, Polkaudio-ra, amit belinkeltem azt mondtad passz. Legalább addig szeretnék eljutni, hogy a Streamaudioban mit akarjak meghallgatni. Köszi.
-
TazLeacher
nagyúr
Én kompakt szett alatt a "bolti" erősítő neélküli, házimozikat értettem, én olyat használtam ez előtt. A Jamo csak példa volt...
Még ezt néztem, ez csak egy kicsivel drágább, viszont dizájnra jobban bejön (azért ez is fontos lenne): HT-S3405. Ez is jónak tűnik? "Ajánlott" vétel? Kb. keretben ez lenne a max.
-
Poplacsek
senior tag
-
Peak
addikt
Igen, ez tipikusan óriási hiba.
Ugyanis ezt egy féle képpen lehet megoldani, méghozzá nagyítással, ami "interpolálást" jelent, azaz egy bizonyos algoritmus szerint nem létező pixelekkel töltik ki a területeket, ezzel belenyúlva az eredeti képminőségbe, rontva azt.
Ez valóban elfogadhatatlan és barbárság.Ehhez az 1920x816-os 2.35:1-es filmet ki kell nagyitania úgy, hogy a 816-ból 1080 legyen, azaz 1.32x-esére kell növelni.
Ez azt eredményezi, hogy az 1920 oszlop széles képből a középső 1450 oszlopot nagyitanak fel 1920-ig, azaz mindkét oldalon 235-235 pixel oszlopnyi képi információ elvész örökre.Tehát lesz egy fasza "öklömnyi" pixeles rosszabb minőségű képünk, de nem lesz rajta fekete csik, mert ki van nagyitva az 1450x816 pixel 1920x1080ra.
Remélem igy már érthető.
-
Peak
addikt
3 féle fekete csikot láthatsz.
- a videostreamben eleve benne levő, fullHD jelfolyamost
- a videostreamben eleve benne levő, de full HDnál kisebb felbontású kép + egy ettől általában árnyalatban elötő, látható másik fekete csikot, amit a médialejátszó tesz rá, hogy a kép teljes fullHDlegyen
- kizárólag a médialejátszó által generált fekete csik, amivel fullHDra teszi a képet.Az MKV RIPpelt, átkódolt fájloknál az igényesebb megoldás az, ha az eredeti forrásról az eredeti videostreamből a fekete sávokat kivágják, ezzel is javítva a minőséget a rendelkezésre álló sávszélességből.
A nyers M2TS fájloknál (BR) meg benne van a videostreamben a fekete sáv eleve, ha annak a felbontása 1920x1080 nativan.
Nem vagyok most fejből biztos abban, hogy csak kizárólag ilyen felbontású lehet-e egy M2TS állomány, de ha hazaérek megnézem. -
Poplacsek
senior tag
A BD-n van fekete sáv, az előbb megnéztem pár 2:35-ös film m2ts-ét.
Nekem spec sokkal jobban tetszett, az a DVD-s transzfer megoldás ahol nem volt fekete sáv és a teljes 720x576 pixel területet felhasználták a képanyag tárolására. Tehát egy 2:35-ös filmet is 720x576 pixel felbontásban tárolt a DVD fekete sáv nélkül. Persze ettől függetlenül a lejátszók arányosan játszották le, mivel a DVD tartalmazta a lejátszáshoz a képarány információt is. Na ebben az időben készült csak igazán sok elcseszett képarányú RIP.Persze biztos voltak ennek is hátrányai amiért leálltak erről és amiért nem valós 1080p-ben van a BD lemezen tárolva egy 16:9-nél szélesebb vásznú film, hanem arányosan kb 800p-ben.
-
Poplacsek
senior tag
Jólvanna, csak rácsodálkoztam, hogy a BD lemezen az m2ts-ekben tényleg van fekete sáv, nem gondoltam volna. Egyébként tisztában vagyok a mozifilmek mindenféle képarányaival. De, hogy egy mkv filmre miért kellene fekete sáv, azt nem tudom, főleg úgy, hogy egyik megjelenítőm 1920x1080-as, a másik meg 1920x1200. Akkor ennél már két fekete sáv lesz, remélhetőleg még árnyalat különbséggel is....
A BD olyan amilyen, az mkv-kat meg fekete sáv nélkülire kódolják. Nekem így tetszik. -
Thom!
veterán
mert elszúrtam mikor kipattant az egész az agyamból
inakustik premium 2,5 ill 1,5 használok a center/fronthoz belül, ill sodrott réz 2,5 az erősítő és hangfal között (streamaudionál vettem)
vettem mox ellenállást a surround dobozokhoz a többihez nem lett elég vagy megfelelő ellenállás, így minden más alkatrészt ATC-nél veszek meg mundorf kondikat is.Először 1 db surround lesz elkészítve és lesz összemérve a gyárival. Ahogy lesznek fejlemények beszámolok.
-
Palapo
aktív tag
"Csak" 102cm-es tv-m van és HD Ready. Szóval nem egy mai csoda,de számomra teljesen elfogadható Sony Bravia.
Teljesen elfogadom a javaslatodat! Csak is az igazán Nagy Filmeket kell a lehető legjobb minőségben megnézni. A sok DVD film meg megy az anyósomhoz,tesómhoz,stb.Oké,akkor egy USB-s kábelt kell majd vennem.
-
gxyb
aktív tag
Ezzel már csak annyi a baj, hogy nem áll módomban meghallgatni különböző szetteket, ezért szerettem volna tudni, hogy mely márkákat nézegessem.
Vidéken lakom, itt a közelben nincs olyan bolt ahol lenne választék hangfalakból, ha viszont találok használtan egy szettet itt a közelben és márkára megfelelő lehet akkor viszem az erősítőt és kipróbálom vásárlás előtt.
Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest