- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26605 üzenetére
Náluk az is van...
Várjuk a további tapasztalataidat! -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26591 üzenetére
Félre ne érts, én is szeretek teszteket olvasni, de amolyan iránytűnek tekintem inkább őket. Mostanában kevés időm akadt követni a fórumot, és most hoztam be a lemaradásom egy-két nagyobb levegővel. Élvezettel olvastam a tapasztalataidat, és a véleményed. Teljesen jól tükrözi, hogy mennyire egyéni sok hangfal megítélése. Neked is sok olyan típus egyáltalán nem jött be, ami egyébként már elég kedvelt (nem is véletlenül).
Ahogy látom, téged is már inkább az a szegmens "elégít ki", ami már minőségben elég jó szintet hoz. Innentől pedig már sokkal erőteljesebb a stílus/filozófia amit a hangfalépítők képviselnek.
Úgyhogy csak tessék folytatni a meghallgató körutakat!
u.i. Egyébként az ES "csak" 3 utas, persze ettől még értem az aggodalmad, de ahogy írtad, a lehető legkevesebb előítélettel érdemes belevágni. -
jobnlk
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26586 üzenetére
A JBL ES80-as engem sem győzőt meg igazán a kopogós hangjával. A Polkaudio TSi400-as hangafalat még nem tudtam meghallgatni, de mindenkép teszek egy próbát vele ha ennyire dicséri mindenki. Egyébként itt egy teszt, ahol a Polkaudio TSi 400-ast jobbnak értékelik mint a JBL ES80-at, bár a különbség elenyésző.
[link]
TSi400
[link]
JBL ES80
[link]A JBL ES80-nál viszont megemlíti, hogy nagyon jó erősítő kell hozzá, és semikép ne párosítsuk alsó és közép kategóriás erősitőkkel. Ha az árakat nézem akkor, viszont egy pár JBL ES80-as árához hozzátesszek 30000ft-ot, és 190000ft-ért kapok egy Polaudio TSI400-as szettet.
Míg ugyanezt a JBL nél
JBL ES80 160000ft
JBL ES30 60000ft
JBL ES 25C 45000ft
Összesen 265000ft
A különbség 75000ft, amiből már egy jobb sub majdnem kijön. -
Steve014
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26587 üzenetére
A Wharfedale Obsidian -hoz milyen erősítőd és sub-od van?
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26586 üzenetére
Most picit meglepődtem rajtad.
Pedig te tényleg azok közé tartozol, akik láthatóan nem sajnálják az időt, és valódi hallgatózás után választanak. Ahogy kell. Ezek után egy tesztre "ennyit" alapozni? -
Bado
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26524 üzenetére
Jamo S 608 HCS 3 hangfalak adottak
-
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26514 üzenetére
SAJNOS nincs annyi pénzem, hogy minden olyan eredeti albumot megvegyek, ami tetszik.
EZÉRT flac vagy APE kiterjesztésű zenéket szoktam hallgatni.
Ezt a legegyszerűbb USB-ről (vagy esetleg RCA csatlakozóra kötött MP3/FLAC/APE lejátszóról), és mivel kimeríti jelenleg az erőforrásaimat az erősítő és a hangfalak megvétele, nincs pénzem egy jó minőségű 50 000 ft-os CD lejátszóra (vagy egy 80 000 ft-os Blu-Ray lejátszóra)...
Amúgy a Pioneer AX5 mennyivel jobb mint a H/K AVR-360?
Ha már annyira favorizálod? -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #26514 üzenetére
A jó isten mentsen meg tőle. Egyébként nincs gondom a mostani HD-s erősítőkkel, de vannak olyan "régebbi" gépek amiknek a minőségét csak a méregrága mai a/v cuccok hozzák.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26479 üzenetére
Óriási tévedés, hogy a magasabb kategóriás szerkezete kerülne a kisebb modekekbe, Éppen a változtatásokról beszélgettem Berlinben az IFA-n, a Denon egyik mérnökével.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #26397 üzenetére
ATC-sek és az AVX fórumozói eléggé dicsérik a Swans dobozokat!
Mondjuk előbbi természetes, hiszen ők árulják.Árban hasonló lenne a wödörfedélhez, bár sajnos azt még nem hallottam szólni.
Holnap lehet elmegyek még tesztelni mozival is, mert zenére tetszett nagyon. De mozinál mennyire elég a mélye vagy sem.Lehet mégis jobb lenne az eredeti tervemhez visszatérni?
KEF C5 volt és psw 110 -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26450 üzenetére
Azt megértem, hogy az Ethostól nem voltál elragadtatva. Egy lépcsővel feljebb hallgatózz. A régi P rorozatból elfogadnék egy szettet!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26412 üzenetére
Létezik Vifa hangdoboz, volt szerencsém meghalgatni egy szettet, boldogan elfogadnám.
Például Phonarokba szerelnek Vifa hangszórókat. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26412 üzenetére
Na majd kíváncsi vagyok a véleményedre. milyenek a Dyna-k.
Más, sajnos úgy alakult vissza is cseréljük ma Leannel a erősítőket, mert nála a H/K valamiért nem működik együtt a HTPCjével.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26410 üzenetére
Végül te meg hallgattad a Dynavoice hangfalakat? Régebbi fórumokon azt írták róluk, hogy leéneklik a jóval drágább dobozokat is. Elkezdett érdekelni ez a svéd vonal, majd egyszer felmegyek Pestre meghallgatni. Bár 2 hét múlva pont Pesten leszek, csak 14én meg pont munkaszüneti nap lesz
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26408 üzenetére
Én nem hallgatok klasszikus zenét, és jazz-t sem. Inkább Pop, Soul, Blues, Funk, stílust, és héha elektronikus zenét. Ezekre teljesen jó.
Az, hogy neked nyomulós, nekem meg pont nem. Az onkyo nálam a Dalikkal pedig pont olyan maszatolós, elvesznek a részletek, egyszerűen nem élvezem vele a zenét.
De ezért is van a mondás kinek a pap,kinek a papné
Lehet pont nekem az nem tetszene, ami neked meg tetszik -
sirfer
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26398 üzenetére
Mondj egyet ebben a kategóriában, aminek van 3D támogatása is.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26358 üzenetére
Csak poénnak szántam, azért is volt a végén a smájli, persze hogy senkinek sem kell a szarom
A Denon tesztre úgy gondoltam, hogy jó ötlet lenne, ha a kollégák letesztelnék a H/K, és az Onkyo mellett, ha nem voltam érthető, elnézést.
-
törölt tag
válasz
1:python megválaszolta,és
2. Mert ricsik kiváncsi,mit veszít és a Dorian (és más Denonos)pedig arra mennyit nyert.
És akit érdekel régi Yamaha hangja,az meg felém jelezze. -
Dorian
félisten
válasz
Ezért írtam, hogy szívesen kölcsönadom neki, hadd hallgassa meg. (nem azért, hogy kapjak érte én is másikat) 1-2 napig kibírom erőlködő nélkül, ő meg kipróbálhatja.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #26279 üzenetére
Én is gondolkodtam már ezen a kérdésen,igen egyszerű a válasz.
Ami ezelőtt 5-6 inkább 10-éve még 150-ezerbe került az a mai viszonylatban 300-400 ezerbe kerül.Figyelembe kell venni az inflációt,a béremelkedéseket,alapanyag áremelkedéseket.
Tehát mai szemmel még mindig érdemesebb használtan olyan készülékeket vásárolni, ami akkoriban 300-400 ezerbe került,ma inkább drágább kategóriában kapod meg azt a minőséget,HD hang ide vagy oda.
Természetesen hangról beszélünk. -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #26315 üzenetére
Ahogy írtam szinte ikon 6 mk2 árban 379.000-ért vatta újan. 170.000-el a legolcsóbb új ár alatt. Nem rossz.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26306 üzenetére
Akkor Tangent lesz a vége?És szettben árulnak olyat?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
át/értékben egyébként 150ért 5.0t szerintem a Polk Audio TSI 400 szettet, vagy a wharfi obsidiant venném, esetleg a kef c7et. szerintem mozizni midnegyik bőven jó,zenére meg esetleg első kettő.250ért viszont még nem találtam nekem való zene 2.0t sem.
-
ricsik
őstag
válasz
Azt látom nem könnyű az ízlésednek megfelelő hangfalat találnod. Mikor lesz a vásárlás?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26266 üzenetére
Szerintem az Ikon mkII sorozat bőven az árkategóriáját meghaladó hangminőségű, tehát jogosan népszerű.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #26265 üzenetére
egy dolog van,ami most fogalmazódott meg bennem.5-6 éve amikor kb ugyanezt a dalit hallgattam, a surányinál,sokkal rosszabb lánc végén,jobbra emlékszem,mint a mai volt.
létezik,h ennyire sokat romlott a dalik minősége?
anno sem volt tökéletes a hangzása,nem volt tiszta akkor sem, de tere az volt.most meg se tér,se semmi.az akkori dalit megvettem volna,annyiért amibe akkor került,de ez közelében sincs árának szerintem.a hangfal maga tök ugyanúgy néz ki. -
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26262 üzenetére
annyiért meg pláne
Ettől még sztem elég korrekt hangfal
-
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26252 üzenetére
Ennyi pénzért még meghallgatnék egy Dynaudio Audience 122-t is
Most iszonyatosan hazabeszélek, mert nekem is Dynok vannak, de nagyon szeretem őket.
Láttam most valahol hirdetve 185e hufért, Sztem jó vétel lenne. Persze már nem kapsz újonnan, kifutott modellek.
No, abba hagyom
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26253 üzenetére
Kimi tuningoltatott nemrég, ha jól emlékszem Veszprémben, érdeklődöm nála. Olyan hely kell, ahol elmondják, hogy x Ft-ért kb. mit várhatok, Viszem a Dalikat és nem kell a témával különösebben foglalkoznom.
ricsik:
Hazajött a barátnőm, most hallgathatom Rékát.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26127 üzenetére
Általánosságban sem halkabbak a zárt szubok.
Szerintem.
Az autómban 28 literes zárt ládába szerelt 30 centis hangszóró dolgozik, mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy halk, pedig 1000 W RMS, 2000 W max. terhelhetőségének 45 %-ánál több teljesítményt nem tudok ráküldeni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26116 üzenetére
A reflexcső szűk , 5-10 hertzes frenvencia-tartományban szól. Jó hangolás esetén pontosan ott, ahol esni kezd a görbe. Nem törvényszerű, hogy ettől összességében nagyobb hangnyomásra lesz képes a hangszóró.
A Velodyne SPL Utra ládák zártak, mégis szinte lebontják a házat. -
Sanya46
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26045 üzenetére
A médialejátszön csak optikai és hdmi kimenet van.Az erősitőm kiadja optikain az AC-3-5.1-egyet szerinted?
-
Winne
nagyúr
válasz
bajnokpityu #25986 üzenetére
Régi alatt nem azt értem, hogy régi konstrukció, hanem a rendeléshez képest x ideje ott van, amit ezért ki kell árulniuk.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25978 üzenetére
Az Jamo Concert 10 lehetett, nekem is tetszett a hangja. Excel hangszórókat építettek egy míves dobozba, véletlenül meglepően jó lett a végeredmény.
A Satsystem ugyanúgy árulta a KEF hangdobozokat, mint a többit, az importőrtől szerezték be azokat is, de volt náluk rengeteg egyéb, mindenféle árkategóriájú termék.
Most is érdemes benézni hozzájuk, például a Phonar-ok miatt.
Naná, hogy kínai a Wödörfedél. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25978 üzenetére
Én is Jamo-Onkyo párossal kezdtem. Nekem is tetszett nagyon anno.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25975 üzenetére
Nem tudom,mert ugyan többször jártam a Satsystemben,de inkább müholdvevő6antenna témában.
Én hallottem egy zenész/tanár ismerősnél jazzra való hangfalat,de az 300 ezernél is több volt darabja.Ezt nevezik parasztvakitásnak,a marketing egy árnyoldala. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25955 üzenetére
Szerintem a négyszámjegyű Yamaha receiverek legalább annyira jók zenére, mint a Denonok, H/K-k. Számos teszt megerősíti ezt.
Csak az Arcamok, NAD-ok, Rotelek jobbak, természetesen azonos árkategóriát vizsgálva. -
válasz
bajnokpityu #25936 üzenetére
Budaörsiben inkább dvd-t szoktam csak nézni, hi-fiben csak yamaha van nálunk ami választéknak is tekinthető
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25907 üzenetére
Egy másik szobába tudod kivinni a sztereó jelet.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25904 üzenetére
Denon tavalyiak küzöl 1910-nek,ideiek közül a 2311-nek van Zone2 outja.3311-nek pedig 7.1 pre outja van.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25873 üzenetére
Vödörfedélen kivül 4 Ohmos pl. B&W. JMLab Focal Diva Utopia,Monitor Audio Platinum, Canton Reference, Dali Helicon.... ezek csak a nagy nevek,és a kategória legjobbjai közül néztem ki.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25861 üzenetére
A loudness és a "bass" meg a "treble" nem kifejezetten szűk tartományt hangosítanak. Általában 100 és 10000 hertzen van a kiemelés csúcsa, de húzzák magukkal a környező frekiket is, középen marad némi lapos rész a görbén.
Az EQ más tészta, az lehet hasznos is, az Audyssey és társai is azzal dolgoznak.(#25839) mike1978
Nem vitatkozom a leírtakkal, csak kiegészítem.
A valóban jó erősítőknek meg sem kottyan 4 ohmos hangdobozokat hajtani, példa erre saját Denonom és még pár tucatnyi erősítő, ami nálam járt és ugyanazt a hangdobozszettet kötöttem hozzájuk. Volt kivétel is, az Arcam AVR500, ami piszkosul melegedett, de ezt már szoftveresen orvosolták rajtuk.
Arra mit mondasz, amit topiktársunk említett, hogy a csomagban árulnak H/K erősítőt és JBL SCS178 szuettet??? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25835 üzenetére
Tökéletesen.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25671 üzenetére
Szerintem az narancssárga és digit.audio. Minth irta volna.
"ne átalakitoval csináld.direktbe forrassz egy bkáel két végére 1-1 csatit.olcsóbb,és jobb"
Mi bajod az átalakitóval?Nekem régebben évekig oké volt? -
Mr Paris
tag
válasz
bajnokpityu #25671 üzenetére
az van ráírva a készülékre, hogy audio out
most először megpróbálom sanci ötletét, ha nagyon nem válik be akkor forrasztgatok.
köszi ezt a tippet is. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25655 üzenetére
-
Mr Paris
tag
válasz
bajnokpityu #25655 üzenetére
ez egy borzalom, nincs rajta semmi, csak a scart (az megy TV-be) meg ez a audio out azt csókolom. Most még az jutott esezmbe, hogy nem a legelegánsabb, de ha TV-vel összekötöm RCA-DIN-el az erősítőt akkor az jó lehet csak akkor cd lejátszáskor be kell kapcsolni a TV-t, hogy legyen hang...
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #25644 üzenetére
A diamond 10 sem túl jó az árához képest.
-
Gampa
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25621 üzenetére
Nem,egyenlöre még csak keresgélek,de eddig a polk volt a leghalgathatóbb!
Ez a vardus ennyire szar??? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25623 üzenetére
A fejhallgatókimenet ilyen használata nagyobb hiba, mint a Genius megvásárlása. Optikai bemenetes AV erősítő a minimum, de ha nincs, akkor Scartról kell levenni sztereó jelet.
Geniusokba a nemrég említett kategóriájú hangszórókat szerelik. Azoknál sokkal többre becsülök egy márkás fejhallgatót. -
_seth_
veterán
válasz
bajnokpityu #25620 üzenetére
Sorry
Megkeresem a tuti topikot
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25571 üzenetére
A nagyobb kiállításokon, mint az IFA, megjelennek ismeretlen távolkeleti cégek, irdatlan hangszóróválasztékkal. Azok közül kiválasztod a legcsicsásabbat és a legolcsóbbat, rendelsz belőlük egy konténernyit, az általad kitalált logóval ellátva. Minőségellenőrzésen még véletlenül sem esnek át. Olyan, amilyen, de a tudatlan polgár észnélkül megveszi, mert olcsó és csilivili.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #25572 üzenetére
Tegnap voltam bent TACben, avx-en ők a beszállítók, akciózók. Hát CAV-ok inkább nagyon belépő kategória ahogyan mondta ott a srác.1 Hivi Swans D2000-be sikerült is kicsit belehallgatni, az elég jó kis darab. Bár nekem furcsa, hogy oldalán van egy nagyobb mély és szinte sub sem kellene mellé.
-
mike1978
tag
válasz
bajnokpityu #25572 üzenetére
na de vajon miért nyomják....tudod jó portékának nem kell cégér...meg akció utáni akció
-
mike1978
tag
válasz
bajnokpityu #25536 üzenetére
Nem a teszt szerint 2db 16c-es meg egy selyem magas D' Appolito-ban..már ha a Q-acoustics-ról beszélünk
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25502 üzenetére
Ez is azt igazolja, hogy ott valami nem stimmel.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #25479 üzenetére
Meggondolandó ez a saját építés. Forrasztani tudok. Más kell még hozzá?
Bár a forrasztóm nem egy profi cucc, oda meg gondolom lehető legjobban szennyeződésmentes legyen meg stb stb... -
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25492 üzenetére
JMLab Chorus nézd meg, nagyon korrektek. Vagy Phonar, azok is jók.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #25489 üzenetére
Én is így kezdtem, sőt, még ennyit se akartam rááldozni, 200e-ből akartam megoldani az egészet. Aztán már csak az 5.0-át akartam 200-ből. A végén RTiA7-es szettet vettem a nagyobbik centerrel. Ha nem akarsz annyit rákölteni, akkor szerintem JBL ES ami még jó árban van.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25482 üzenetére
Az izlésedet olvasva nem tulzás,nyugodtan mehetsz 300-ig vagy kicsivel fölé is.
Milyen erősitőre teszed? -
Tuib
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25482 üzenetére
Olyanra gondolsz, mint pl egy KEF iq50-es szett? Személy szerint nem szeretem a nagy levesestányérrral ellátott hangfalakat, főleg ebben az árkategóriában, emiatt ez lenne a javaslatom
De lehet, hogy Neked valami más teccik, pl JBL ES szett.
Elmenni, hallgatni.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #25460 üzenetére
Mennyibe fájt?
Mert én most csak 2-3000ftot akarok otthagyni, ennyiért szerintem optikai még vállalható. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25475 üzenetére
Az nagyon régi lehet, 10 éve nem találkoztam olyannal. Több a hátránya, mint az előnye.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #25471 üzenetére
kb 40nm a nappalim,falak oldalt nem szimmetrikusak, de oldalsóról 1,5méterre, szemből fél méterre tudom tenni.tehát akár hátsó reflexes is lehet.
proson stratego?
-
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #25467 üzenetére
Pontosan ahogy Robi mondja.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #25467 üzenetére
Úgy hogy erről a szettről van szó, melyen van sub erősítés, ellenben nincs subpreout.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25402 üzenetére
A Teac írók is nagyon jók.
A belső már attól sem lehet jó, hogy ott van körülötte egy rakás zúgó, búgó, zörgő, rezgő bizbasz. A saját táp is számít, valamint az, hogy saját, csillapított lábain áll, nem egy pléhdoboz fiókjában lötyög.
Azt a 10000 forintos fordulatot felejtsd el, az optikai mindenképp átesik kétszeri konverzión. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25392 üzenetére
Zenei CD-t külső Plextor CD-íróval égetek, össze sem érdemes hasonlítani egy DVD-kombó produkciójával.
-
Sanya
nagyúr
válasz
bajnokpityu #25393 üzenetére
gondolkodom komolyabb cuccon is, de az a baj, hogy az a lakás, amelybe raknám max 50nm, és van egy háklis szomszédom ( a társasházban a lehető legmesszebb lakik tőlem), és minden fittyfenéért szól. normális, rendes hangfalrendszert így felesleges belevásároljak, úgy sem tudnám kihajtani.
amiről te beszélsz, "hm erősítő", az micsoda?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #25392 üzenetére
pithiba
ez az -
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #25360 üzenetére
Nem beleszólni szeretnék, de a DALI C6 magasabb árkategóriájú, mint a KEF C7 és még az sem alkalmas komolyzenére akkor a KEF még annyira sem... Szerény véleményem szerint persze..
Na közben BBéci megválaszolta
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25350 üzenetére
"Lehet komolyzenét, dzsesszt hallgatni akármivel is, de ilyen célra (főleg komolyzene) a Dali C6-jaim is csak kompromisszumok árán felelnek meg."
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25345 üzenetére
Kategóriájában nagyon jónak tartom a Dali C6-ot. Viszont a múltkor havernál hallottam a saját építésű (persze a gyártó tervei alapján) hangdobozait (nem, nem dobozok, azok már legalább tornyok voltak
) és elszomorodtam. Azt hiszem, írtam is hétvégén, hogy azokhoz képest a C6 mélyei olyan "bassreflexesek" és érzésem szerint a mély lecsengése rátelepszik a magasabb hangokra is, ezért azok nem olyan tiszták, elkülönülőek. De könnyen lehet, hogy azok meg komolyabb mélyekkel bíró zenére és filmekre nem annyira alkalmasak.
Komolyzenéhez meg egyszerűen kicsi a 20 m2, nem fér bele a nagyzenekar -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25311 üzenetére
Saját hangszóróján is hallod a pattogást? Ha nem, az USB kütyü is okozhatja.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #25280 üzenetére
Mire gondolsz" egyéb hibákra",szoba akusztika?
Ja ma vettem jó zenei anyagot,érdemes meghallgatni,ajánlom mindenkinek!
ADELE 21 -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25196 üzenetére
A Marantz palettája kicsit megváltozott azóta, az 5000-estől kezdődnek a normál méretű- sok csatlakozóval ellátott verziók, alatta az 1501 és 1601 slim kapható. A 4001-es ezek szerint az 1601-nek fele meg, de annó sokkal kisebb volt a különbség a 4ezres és 5ezres sorozat közt, azért is választottam ezt. 55-ért hirdetem, de lehet, hogy már csak pár óráig...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25181 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy a Marantz 4001-emen is van 7.1 pre-out
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25137 üzenetére
Zenét úgyis direkt módban hallgatok, ott ezek nem érvényesek.
Mozinál meg majd próbálgatom, mi hogy jobb...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25137 üzenetére
A mélysugárzók is szebben szólnak szubszonikus szűrővel.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25119 üzenetére
Tannoy Mercury M2-om van frontba beallitva. Erdemes ratolni a double bass-el a melyeket is? Elvileg 48Hz-tol mar muzsikal vagy inkabb bizzam a melyek a sub-ra?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25119 üzenetére
Ez zenére igaz, de filmekhez már nem feltétlenül.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25093 üzenetére
Ha sikerül a haverral összehozni, leteszteljük a különböző variációkat. Neki van USB-s, külső tápos "jittertelenítője", külső DAC-e, jó minőségű analóg kábele.
Elég jó sztereó erősítője és CD lejátszója van (nem emlékszem, valamilyen NAD) mégis egyre inkább a számítógépes lejátszás felé tendál. De még így is azt mondta, hogy a szobaakusztika javítása többet ér az össze ilyen vacaknál -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #25090 üzenetére
Helló!
Persze kis túlzással írtam a hsz-t,sokszor nincsen kedvem bekapcsolni a cd játékost,és akkor pc-ről nyomom,igazán sok különbséget nem véltem felfedezni a hangjukban.
Lehet a fülem sem a régi már,meg hát a kényelemről sem mondok már le szívesen,be grabbeltem az összes CD-met és kényelmesen távval tudom kapcsolgatni,ha kell. -
ricsik
őstag
válasz
Csak nekem tűnt fel, hogy ez a obsidian 1 az 1-ben Jamo S606? Érdekes.
-
Dorian
félisten
válasz
De miért kéne hangkártya? Digitálisan megy a jel az erősítőbe, aztán az abban lévő DAC majd teszi a dolgát. És ingyen van. Ha ennél nagyobb igényeink vannak lehet USB-s külső eszközt használni, még nagyobb igény esetén saját tápellátással, az erősítőben lévő DAC elé külsőt bekötni...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25074 üzenetére
Hurrá, ezek szerint az enyém igazán komoly.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24975 üzenetére
Csinald meg ezt a hallgatos tesztet 2-3 ev mulva. Mar ha le tudod majd jatszani a gyorsabban megirt lemezeket...
Nem art torekedni a leglassabb CD/DVD irasi sebessegre, mert idoben csak par percet veszitesz, viszont a lemez sokkal tartosabb lesz es az erre erzekenyebb lejatszok szamara is elfogadhatobb. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24958 üzenetére
Háát, a fene tudja. A hangszeres zenékre tényleg nem, de az elektronikus műfajok egész jól tömöríthetőek, arra jó lehet.
-
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #24958 üzenetére
Így van. Pont tegnap akadtam rá pár lemezemre, amin 320-as mp3-ak vannak, betettem, de hagytam is, kuka...
-
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #24929 üzenetére
Mert rárakom a Pendrive-ot pl. jó kis 320 kb/s "felbontású" zenével és hajrááááá
Egy egyszerű LG DVD/DivX lejátszóm van csak, szóval nem minőségi...(asszem a DENON AVR1911 és a Pioneer VSX-920-nak is van USB bemenete.
Csakhát a DENON hátulja ki van herélve, a PIONEER-ről itt meg nem sok jót mondanak...) -
Sanya46
csendes tag
válasz
bajnokpityu #24855 üzenetére
900ft a boltokban egy átalakító. Az angol dugót az átalakitóba, annak a vége pedig olyan, mint a mi csatlakozónk.
-
R1per2
tag
válasz
bajnokpityu #24742 üzenetére
Furák vagytok. Lehet az én környezetem ennyire csóró, hogy 100ezeres házimozi lejátszó nélkül már a "sokat költöttem rá" kategóriában érzik? De legalábbis pont megfelelőnek egy 200ezres tv-hez.
Aki nem az elit minőséget választja, már nem is "jobb érzésű ember"?Ennyire tompa lennék, hogy élvezem az 5.1 hangélményt ilyen felszereléstől?
100ezerrel bőven jobb, mintha nem lenne. 400ezerér meg "f@sznak költök erre ennyit" érzésem lenne.
(mert persze van egy alsó határ is, igaz, egy 40ezres auchanos rendszernél még teljesen érthető a fej falba verése)Nem a jó szándékot és segítségnyújtást szeretném megkérdőjelezni, csak még is ez nekem túl nagy értékbeli eltérés, és úgy érzem nagyon nem vagyok ezzel egyedül.
Persze lehet később én is igényesebb leszek, és másképp látom, bár akkor sem nézném le azt, aki "csak" ennyit szán arra, hogy otthon élvezhesse a nagy képernyős tv-jét térhangzásban.Remélem azért nem leszek kiutálva ezért, és máskor is fordulhatok segítségért hozzátok, kikérni a véleményetek!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24712 üzenetére
A Polk importőre változatlanul az Octogon.
A JBL hangdobozok határozottan más karakterűek, mint a Focalok. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24698 üzenetére
Ha furcsa, ha nem, nekem nem tetszenek, ez szubjektív vélemény, Az idézetben ott vannak a negatívumok, szokás szerint nagyon finom fogalmazásban. A mai Wharfik sajnos már nem azok a klasszikus Angol produktumok, mint a 10 évvel ezelőttiek.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24712 üzenetére
Igen,ezt tanácsolom/juk,ha nem növelhető a keret.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24706 üzenetére
Akkor szerintem gyűjtsél még mert Dali concept,Polk TSI és a JBL Es jók szerintem ebben az árkategóriában.
Denon 2106 hoz még dukál is kb 300 ezres hangfal,vagy jobb. -
nebulo5
senior tag
válasz
wharfedale -ek szólhatnak egész jól is! De nagyon meg kell találni hozzájuk az erősítőt.
A komoly csillapítási faktorral megáldott erősítők nem a belépő - alsó/közép kategóriákban találhatók... Ha már van egy "jó" erősítő, akkor meg minek ledegradálni egy Wharfedale dobozzal?
Persze, ez talán csak az én véleményem.... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24700 üzenetére
Értem.Ezért mondjuk hogy hallgatózni kell.
Dali Conceptek nem félnek a keretedbe? -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24700 üzenetére
200-ért van Dali Concept szett is
-
törölt tag
válasz
Megadhatnád Béci weblapját!
De gondolom az újságokra gondoltál,amik az aláírásában szerepelnek.
Vagy azt hiszed,Béci ott az egyedüli újságíró?
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest