- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
mike1978
tag
válasz
adamssss #33908 üzenetére
Maga a Jamo cég már nem létezik...megvette valamelyik márka, de nem is ez baj, hanem sok "raklapos" terméket gyártanak főleg az alsó árszegmensben...ezek a MM, Saturn, stb helyeken hagy fogyjanak alapján mennek, de ennek ellenére a Jamo termékek között is előfordul egy-egy használható, a maga ár kategóriájában jó termék...csak sajnos a termékpalettájuk annyira széles, hogy sok lúd között elvész a disznó....
Egyébként több ilyen márka is létezik, szerintem a Wharfedale is ide sorolható....főleg az elmúlt pár év alapján. -
robi-k
őstag
válasz
adamssss #33605 üzenetére
Nem, a HDMI jelátvitelhez két darab, legalább Cat5e kategóriájú hálózati kábelre van szükség. WiFi-n átvenni a HDMI jelet nem lehet: a HDMI-n több mint 3GBit az átviteli sávszélesség, a WiFi csak max 300 MBit-et tud elméletileg, ami a hibajavítási algoritmus miatt a valóságban max 200-250 MBit.
A LAN kábel is 1 GBit-es, ezért kell belőle kettő darab a HDMI jelfolyam átviteléhez. -
robi-k
őstag
válasz
adamssss #33480 üzenetére
HDMI_HDMI adatátvitel FullHD minőségben (1080p) vezeték nélküli technológiával? 2,5 GBit adatátviteli sebességgel? Hááát....
Inkább az alábbi terméket ajánlanám erre a célra, ezzel akár 60 méterre is át tudod vinni a FullHD HDMI jelet: HDMI Repeater Transmitter / Receiver [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
adamssss #33461 üzenetére
Öhm... Ez akkor adó, és vevő?
Hát, akkor a géptől el kell küldeni a hangot az erősítőig, az erősítőtől pedig a képet a projektorig..
A gép milyen messze van az erősítőtől?
Csak mert sztem ezt egy vevővel nem lehet megoldani.. Bár most csak úgy átszaladt az agyamon az elképzelés, de lehet tévedek.
-
v.attis
őstag
válasz
adamssss #33103 üzenetére
A legtöbb hangkártyának van vonalbemenete, amely többnyire 3,5 milliméteres Jack dugó. Kell egy kazettás magnó ami lehetőleg jó minőségű és van rajta vonal kimenet, többnyire deck-eknek van ilyen. Kell ugye egy digitalizáló (másnéven vételező, felvevő) szoftver és a gép amelyen ez tökéletesen elfut. Tehát egy jobb, komolyabb gépre lesz szükség, nem valami 10 éves alapgépre.
Szoftvernek ott az Audacity, egy magyar program, mely több formátumot is támogat és ingyenes.
Kábel valószínüleg egy Sztereo RCA-->Jack kell.Lehet, hogy jobb ha valakivel utánanézetsz, vagy Te magad keresel rá a neten és inkább letöltöd a zenéket valahonnan, mert a digitalizált műsor sem lesz jobb, mint az eredeti amiről átveszed.
Kedves fórumtárs ezt próbálta elmagyarázni csak rövíden.
-
cekkk
veterán
válasz
adamssss #32083 üzenetére
Elméletileg nem kellene lenni-e különbségnek, persze lehet különbség ha mondjuk a számítógépről nézed, és mondjuk az asztali lejátszód jobb képminőségben küldi ki, ugyan arra a megjelenítőre.
Robi-k talán tud válaszolni, mert neki prime lejátszója van és ki kell próbálni milyen a lemez, és milyen a rip.
-
nebulo5
senior tag
válasz
adamssss #30574 üzenetére
Az én rendszeremre egyáltalán nem lehet ráfogni, hogy "full extrás". Inkább azért érdemel kis figyelmet, mert ékes példája, hogy karcsú anyagi lehetőségek mellett, rengeteg türelemmel, elfogadható hangminőséget prezentáló rendszert lehet összeállítani.
Szívesen látlak én is egy hallgatózásra, de sajnos a jövő hét nekem sem lenne megfelelő.
De a későbbiekben, majd p.ü-ben összehozzuk! -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #29807 üzenetére
Meglehetősen "egyszerűen" működnek, ahhoz képest mennyit tudnak.
Mondjuk az Oppo-hoz nehezebb itthon hozzájutni, mert igazi hivatalos forgalmazója nemigazán van (még), ezért lehet az a kevésbé érdekes. Ezen van USB, ill. eSata csati amire rádughatsz egy külső vinyót. Gyakorlatilag minden létező jelenlegi formátumot lejátszik.
A Dune HD Max pl. ehhez képest még un. hotswap rack-el is rendelkezik, amiben tetszőleges külső vinyó tehető. Ezen kívül annyi mindent tud még, hogy nem is sorolom, de nem véletlenül mondtam, hogy nem vacakolnék HTPC-vel. ITT végig tudod olvasni, ráadásul magyarul.Szerk:
Nem azért ajánlgatjuk ezeket, mert jutalékot kapunk, mert nem. Hanem most is legalább már 10 perce csorgatom a nyálam a linkelt oldal felett. Úgyhogy csak óvatosan nyisd meg, mert lehet hogy rácsöpögött kissé. -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #29790 üzenetére
Ehhez a cucchoz én biztosan beszereznék egy jobb minőségű BD lejátszót is. Akár a Denon-tól, ha már a Receiver is az, de nekem pl. a HDI Dune cuccai mellett az Oppo BD lejátszói is szóba jöhetnének (mint minimum). Utóbbi kettő egyébként tudásban simán ott van ahol egy HTPC, de az audiovizuális minőségi különbséget nem is kérdőjelezném meg. Bármelyik 100-200K között megáll, ami simán egy jobb HTPC (főleg, ha hi-fi kinézetű házat is beszerzel), ami a rendszer árához viszonyítva szinte elhanyagolható.
Egyébként korrekt kis szett. Én is szeretnék egy ilyet!
A cikket várom, dobj egy linket a fórumba is, nehogy lemaradjak!
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #29786 üzenetére
Nem értek különösebben a számítógépekhez, pláne a belsejükhöz, amit írtam, azt mások elmondására alapozva tettem. Saját tapasztalatom szerint egy hárommillás vetítő, hozzáillő vásznon, durván megmutatja a lejátszók közti különbségeket. Még egy Dune Prime sem tudja kihozni belőle a maximumot.
-
törölt tag
válasz
adamssss #29365 üzenetére
Nem az "ütősebben szólás" számit,hanem pl az érzékenység is. Ez azt jelenti,hogy ha hangositod és eltér az érzékenységük akor másképp hangosodik a front ,másképp az összes többi. Ezért is kell azonos szintre belőni és ezt közepesnél kicsit jobb(pl 75dBel) erősséggel megtenni. És mihelyt teheted,azonos dobozokat megvenned hozzá,addig müködik ezekkel is.
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #29365 üzenetére
Rosszul gondolod. Nem attól jobb egy hangdoboz, hogy ütősebben szól a másiknál. De ha úgy lenne, érvénybe lép, amit az előbb leírtam.
Szerintem az AX200-hoz nem való 100 colosnál nagyobb vászon, sem a felbontása, sem a fényereje nem teszi arra alkalmassá. Volt nálam, teszteltem.
Próbáld ki a zoommal a lehető legkisebbre venni a képméretét, menj 4 méterre és hasonlítsd össze a minőséget! -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #29357 üzenetére
Miért kellene visszavenni a frontokból?
A használatbavétel első lépéseinek egyike az öt csatorna hangerejének azonos szintre állítása, amihez később már nem kell nyúlni.
3,5 méteres vászon? Milyen vetítőt használtok és mekkora a helyiség?(#29360) Dorian
Vigyázz, majd Te is megkapod a kérdést, hogy az a Hivoxos szerkezet egészen Paksig szűri az áramot? -
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #29357 üzenetére
azzal az erősítővel zenénél tökéletes minõségrõl beszélni......
Tudom, nem szerencsés a házimozi fórumban 5.1 helyett sztereót méltatni, de én hosszas hezitálást követően szűk anyagi lehetőség (kevesebb mint 150.000 Ft), és a zenehallgatás magas preferenciája miatt maradtam a 2.0-nál, és nem bántam meg. Ha kicsi a szoba, keress monitor sugárzót állvánnyal. Szerintem 100.000Ft-ból egész tisztességes erősítő, hangfal, kábelek, esetleg állvány kijön. Többre mész, mint egy rossz hangú 5.1-el.
-
python1
veterán
válasz
adamssss #29355 üzenetére
Helló!
Akkor viszont javasolnám egy jobb használt,nagyobb kategóriás erősítő és egyenlőre sztereó vagy 2.1-es rendszer kialakítását ,majd később pedig ha lesz pénz a többi hangfal ha szükséges.
Legalább minőségi cuccokból lenne a rendszered,mert tudod jobb egy komolyabb sztereón zenét,-filmet hallgatni mint egy rossz minőségű 5.1-en. -
Warter
addikt
válasz
adamssss #28624 üzenetére
Nekem rtia7 van, szerintem mindkettő nagyon jó doboz. A forgalmazó elmondása szerint a 7-es a legjobban eltalált a családban. A kérdés inkább az, hogy mekkora helyre kell. 25-30 nm-re elég a 7-es is, nagyobb térhez, pedig talán inkább a 9-es venném. Erősítőből szerintem 231x és fölfele nézzél. Annál kisebbet én nem vennék hozzá. Személy szerint nálam HK-val muzsikál és így is nagyon jó hangja van. Érdemes lenne neki is meghallgatni többféle erősítővel.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
adamssss #28608 üzenetére
Valahogy így van. Nem lehet ezt a kérdést leegyszerűsíteni a szokásos 1-es + 0-ás dumával. Bár én nem vitatkozom senkivel, higgye csak mindenki, hogy a 2000eFt-os kábele ugyanolyan jó, mint egy 50eFt-os. Itt egy jó video az AudioQuest-től a témában.
Én korábban nagyon sokat szívtam HDMI kábelekkel, (Hama, Profigold és egyéb noname-k) egyszerűen nem tudták a deep colort hibamentesen, mindenféle kép és hang hibák fordultak elő szabálytalan időközönként. Viszont amióta AudioQuest Carbon-jaim vannak a problémát elfelejtettem. Mindennek megvan az ára... -
törölt tag
válasz
adamssss #27785 üzenetére
Az ideális eset a szupravezető kábel és a tökéletes szigetelő lenne.Ott tényleg nem lehetne vitának helye....
"van olyan proci ami tud 0<x<1-el számolni"
Ha emlékezetem nem csal,akkor ez lenne a lebegőpontos processzor?
Mert 0<X<1 függvényből ha a jelet vesszük,az X nem lehetséges(nincs olyan hogy 0-1 közötti állapot:vagy van feszkó az adott pillanatban,vagy nincs. Itt Schrödinger nem érvényes. -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #26640 üzenetére
Igen, olvastam róla, de szerencsére nem találkoztam vele.
Nekem egy HK 255-ös receiverem van, míg egy barátomnak Denon AVR 2307-es-e. Ő sem tapasztalt hasonlót (sem XBox-on, sem PS3-on), pedig szokott gyors játékokkal is játszani (FPS, autóverseny), azokon biztos érezhető lenne.
Szerintem a 1911-esnek is illene legalább ilyen jónak lennie. -
-
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #24834 üzenetére
szebben szól. Mégis mit írhatnánk? Hogy pl nem műanyagból van a doboza. Vagy nagyobbak a hangszórók benne. Nehezebb, jobban agyon lehet vele dobni a macskát.....
NEM BÖGRESZETT, de láthatóan azok felé vonzódsz, talán nem tudsz elvonatkoztatni a PC hangszóróktól. Vagy ha elég kicsi, ne veszi észre az asszony, hogy bevásároltál?Bocs, gonoszkodom, nagyon fáradt vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #24783 üzenetére
Akkor ne vegyél semmit, tartsd meg a Logitech szettet, esetleg cseréld Z5500-ra!
Talán a JBL SCS 178 is szóbajöhet.(#24784) Sanci38
8 négyzetméterre állódobozok? Ne már! Ha egy fotel lenne benne, semmi más bútor és akusztikai panelekkel borítaná a falakat, akkor igen, mehetnének az állók. -
dz1
tag
válasz
adamssss #21998 üzenetére
Én a KEF Reference sorozatából választanék ahhoz az erősítőhöz hangfalakat.
-
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #20108 üzenetére
Szép feladat. Ezen belül a házimozi szigetként van elhelyezve? Segítene valamit, mert különben relatív elég nagy a tér.
Így hirtelen elsőre a Mission MV-8 állódobozait tudnám mondani, ami a keretbe belefér. Akinek ilyen van szettben, meg van vele elégedve. De most látom, hogy a Netdepo-n az 5.0 most épp egy tízessel van drágábban, valami extra akcióban.Ez így elsőre igencsak alkalmi vételnek tűnik. Igaz fekete, de semmi sem tökéletes.
Mindenképp jobban járnál vele, mint egy öszvér megoldással.
-
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #20102 üzenetére
Mi a jelenlegi szetted? Valami olyasmit kéne keresned, aminek kb. passzol a hangképe, mondjuk ez igen nehéz általában. Persze, ha ez csak átmeneti, akkor más is szóba jöhet. Ha van sub-od, akkor állványos dobozok is jók lehetnek, de nem mindegy a szoba mérete sem.
A lényeg: 80K-ért már akad választék, de jó lenne többet tudni, ezért várom a válaszaid.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest