- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Dagidög #144809 üzenetére
Nem szeretném tovább védeni a Denont, de azok a megállapítások amiket tettél a te akusztikai környezetedben (amit láttunk, h közel sem ideális), a te ízlésedre vonatkozóan érvényesek. Ettől még az Onkyo erősítő általában véve nem lesz jó (nagyon nem
), és a Denon sem lesz rossz.
-
hm15
senior tag
válasz
Dagidög #144559 üzenetére
Én a hátoldali falra tettem, de nem szemben, hanem oldalvást helyeztem el benne a háttereket, így szépen fülre forgathatók. Mint a képen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dagidög #144255 üzenetére
Szerintem ugyanazt láttam én is, egy csőszerű ház szélén 8 darab 18"-es sub zengette a szomszéd szobát is, viszont picit talán 10 Hz fölött állt meg. IB-t nem tudok, de extrém subokat igen:
Csepelen az 1-es teremben a frontokhoz tartozik 4x15" mély, illetve a 2 sub darabjához 4x18". A frontok 3x1500 Wattal vannak megtámogatva, a subok ugyanolyan erősítővel bridge-ben. Amúgy 7.1, a rack is kb. olyan magas, mint én (182 cm). Referencia hangerő alatt is úgy meg tudtam küldeni, hogy lebontotta a szomszéd termet (Valeriannal egyébként).
A CinemaPINK régi (Mammutos) Atmos termeiben pontosan nem tudom, hogy mi van, de 16800 Watt kell neki, ezt egyébként eléggé érezni is. A MOM-os termeik pedig minimum kétszer akkorák, csak sajnos a mozi maga lett egy gyalázat...
(#144256) Karel666: Fúrd bele az állványt a padlóba.
-
Dorian
félisten
válasz
Dagidög #144098 üzenetére
Nem csak erről van szó. Átlagos (egyrészt méret, geometria, másrészt akusztikai helyzet, harmad részt elhelyezési kötöttségek) lakószobákban gyakorlatilag a mélyek nagyban determináltak, ez nem mondható el a többi hangtartománytól.
Amúgy igen: Az emberi agy feldolgozása olyan, hogy a nem hallható mélyek felharmonikusaiból elég nagy mértékben tudja érzékelni magukat az eredeti mélyeket, folynak ilyen irányú kutatás-fejlesztések is.
-
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #144086 üzenetére
"számos hangszer szól mélyebben, mint az átlag hangsugárzókra jellemző ~40Hz-es - komolyabb konstrukcióknál ~30Hz-es - alsó határfrekvencia"
Igen, azok a hangszerek képesek 40 Hz alatt szólni, de nem teszik azt folyamatosan. A tapasztalat azt igazolja, hogy már egy 40 Hz-ig lineáris hangdoboz maximálisan kielégíti a legigényesebb zenehallgatók 90 %-át. Ami 30 Hz-ig csak 3 dB-t esik, az pedig a maradék 90 százalékát. Audiofil körökben szinte egybehangzó vélemény, álláspont, hogy sztereó zenéhez szentségtörés mélyládát használni. Még akkor is, ha olyan állványos hangdobozai vannak az embernek, ami csak 60 Hz-ig tudja a mínusz 3 decibelt.
Maximum néhány percig lehet hiányérzet, utána az agyunk kompenzál. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dagidög #144091 üzenetére
Igazából nem úgy jellemeznem hogy különálló a szub mély hangja.
Inkabb úgy mondanam hogy amig mozin beleolvad az egyseges hangba, addig a szub + front zenén, már úgy érződik hogy a mély hang kicsit dominál, ami szamomra is meglepő, mert egy éve még ez volt számomra a fontos, hogy duborogjon.
Most ugyan az a karakteres mély dominans hang, egyenesen zavar...
Persze az is lehet, hogy csak a szubot be kellene állítani zenéhez, és akkor azt hallanám amiről írsz.
Az appban, egyébként is tudnék zenéhez es mozihoz is rendelni más-más beállítást.
Lehet ki is fogom majd próbálni -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dagidög #144089 üzenetére
Ja, hogy a mozi részre gondolsz.
Nem vitatom, de teny hogy nálam pl a szubbal együtt a zenélés nem rossz, de szívesebben hallgatom a frontok hangját teljes tartományba, mint hogy a szub hangja is jelen legyen a sztereó zenenel, pedig ennek a szubnak szerintem nincs szégyenkeznivaloja
A mozi véleményem szerint már más kérdés, tekintve hogy a mozinal van külön hangsav a szubnak... -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dagidög #141152 üzenetére
Az nem a zene miatt van, hanem mert a Pink egy normálisan felszerelt és normálisan beállított mozi. Le tudnak menni 15 Hz környékére 115 dB-en. Konkrétan nem tudok olyan otthoni subot mondani, ami erre képes lenne, Atmos elvárások mellett meg aztán pláne nem, párban sem.
(#141162) Sanci38: Nem abban adják, a MOM nyitásig valószínűleg nem lesz Atmos hangsáv újra magyar moziban, majd az az 5 terem megtolja az igényt.
-
spiky03
veterán
válasz
Dagidög #141152 üzenetére
Nem lógott be a hangfal a képbe?
Mert azt mondják van olyan terem ahol igen.Én még várom, hogy rendesen beerjen az a mozi és csak utána látogatom meg.
Amúgy a film valóban nagyon jó. Mi szombaton néztük meg az asszonnyal.
A képi világa az valami nagyon komoly!Majd eredeti nyelven is megnézem ha kijon BDn, ebben is van magyar beszéd mint az elsőben.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dagidög #140275 üzenetére
Az a film még nem is ment Atmosban, csak a Valerian, de annak meg elég lett volna az 5.1 is. Attól még a terem így is messze a legjobb, amit csak az országban találsz, mert jól be van állítva (és mellette 41 csúcsminőségű hangszórójuk és ehhez illő erősítésük van termenként), lehívtak egy Dolby szakembert méricskélni. A Citynél elég egyszerű a probléma, nem értenek hozzá, nem is akarnak, a karbantartásra egyáltalán nem figyelnek, és sok teremben annyira lespórolják a felszerelést, hogy nincs sub se. A gépházaik undorítóak, egyáltalán nem multiplexhez méltók. Esetleg a Westend (ott a 10-11-12 elfogadhatóan szól, és kivételesen a Barco projektorok is értelmes képet adnak), de azt meg nem ők építették, sem ők szerelték fel.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Dagidög #138415 üzenetére
Igen ezt az Audyssey-hasznos funkciói miatt emeltem ki. szobában hallgatva nem nagyon magas hangerőnél hozzátesz az élményhez, Az AccuEQ-s Onkyoknál is lehet hogy van valami mód ezt megoldani de én nem találtam, pedig állítgattam jópárszor... kikapcsolva volt a legjobb.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dagidög #137499 üzenetére
Azért nem növelhet, mert abból clippelés lehet, amiből négyszögjelesedés, amiből RMS fölötti kimenet, amiből pedig végül füstös puki, ha pedig az nem, akkor torzítás. Jobb esetben megfogja a limiter. A Dolby és a DTS kalibrációi mind negatív célszinteket írnak elő, pont ezen okból. A DTS kalibrálási folyamatot egyébként a Dolbytól lopták, csak a surround elhelyezés más mozikban (diszkrét vs. diszpergált, azaz hangminőség vs. irányhelyesség) Az EQ-zást is úgy illik csinálni, hogy kiméred, majd az alkalmazása előtt a csúccsal csökkented a jelszintet.
A PC-men pedig így néz ki a jelút (maxra hajtva a profilomba írt gépet) képre:
MPC-HC x86 automatizált git build (fontos az x86 az AviSynth miatt)
LAV dekóder
madVR processzor (nnedi3, 64 neuronnal)
ffdshow Video Processor (Deband, alapbeállításokon, semmi más)
AviSynth (3D korrekciókhoz)Valamint hangra:
ffmpeg automatizált git build (akárminek a dekódolása a jelenleg ismert legjobb dekóderekkel WAV-ba)
Cavernize (saját Atmosra konvertálás)
lafconv (S és R párra plafoncsatornákat ágyaz ProLogic módon, nem publikáltam)
MPC-HC ugyanúgy
ffdshow Audio Processor (néhány különleges esetre mátrixoló konfig)
Equalizer APO (Room EQ Wizarddal parametrikus bemérés, olyan részletességgel, amennyitől a proci épp nem hal meg) -
Dorian
félisten
válasz
Dagidög #134742 üzenetére
Persze. Fülre beállítani elég ostoba tanács.
Ill. ehhez megjegyzem, h pl. nekem is volt jelerősség problémám a 3808-T12 viszonylatban, ahogy a 4308-nál is jelezték többen, de a mostani, sokkal újabb erősítőmmel nincs ilyesmi, tehát először hallgassuk meg mit produkál, mielőtt felhúzzuk az egekbe a jelet. -
-
Quetz
őstag
válasz
Dagidög #130433 üzenetére
Ez egy hasonló lista, mindenféle grafikonokkal és 1-5 osztályzattal: The Low Frequency Content Thread
-
törölt tag
válasz
Dagidög #124222 üzenetére
Szerintem egy-egy Bud Spencer-pofon után bármit is hallgatsz, bántó magassal fog csengeni a füled
Nézd: kerül amibe kerül egy kábel és el tudom dönteni: megéri e a változás az árat vagy nem. Többiek is így vannak vele, még sztem Bajnokpityu, Dorian, Gyurczy és XT is. Tuti nem a melléírt marketing-maszlag miatt veszik meg az xxx árú kábeleket. Csak aki olvassa és abból próbál levonni következtetést,vagy savanyú neki a szőlő, vagy rendszere nem éri el a nívót, így nincs mit meghalljon, az támad..Béci: na azért én tudnék: pl taga, eltax hangfalak, Onkyo 333,343, H/k15x, de még a Denon 520BT sem alkalmas digitális kábelek különbségének kiszűrésére. És annak sem akinek pl. 32"-os full HD tévéje van és ott próbál 2 méterről keresni..
-
BBéci
legenda
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dagidög #123224 üzenetére
... ha visszaolvasol láthatod, hogy zenéről volt szó a legelején ..... ettől függetlenül a bemérő rendszerek, mindig (valamilyen szinten) belenyúlnak a hangba, hogy ez kinek tetszik- kinek nem, az más kérdés ......
(.... ha a "kiegészítőket" kikapcsolod, (EQ, vol, stb) akkor a legtöbb esetben csak a távolságok kerülnek beállításra, ez nem kompenzálja önmagában a rossz akusztikát .....)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dagidög #123214 üzenetére
Az Audyssey-vel (és a többi rendszerrel is) az a baj amellett, hogy (több-kevesebb sikerrel) beàllitjàk a akusztikàt,valamilyen szinten “loudness-essé” teszik a hangot. Ez mozin még több esetben jòl is jöhet,de zenénél biztosan nem. Amellett,hogy dinamikusabb(nak) “vélt” hangot lehet elérni a beàllítò rendszerekkel,nagyon sok részlet veszik/veszhet el ezzel együtt. (pl. az igazàn jò rendszereknél àlltalàban minimàlis különbség hallhatò bemérõ rendszerrel és nélküle,az alsòbb kategòriàkban viszont màr elég jelentõsek ezek a különbségek) Zenèn 2 csatornàn viszont vétek bàrmit is hasznàlni,egy jòl összerakott rendszer többet nyújt(hat) minden kalibràlàsnàl.
-
brembo
aktív tag
válasz
Dagidög #119507 üzenetére
Első körben ezeket tudnám ajánlani:
Celine Dion
Adele
Joe Bonamassa&Beth Hart -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #119480 üzenetére
A Made in Hungária hangja meglepően jó, viszont sokan, semmiféle szinkront nem vagyunk hajlandóak meghallgatni. Pár napja eredeti dán hanggal néztem végig egy filmet, sokkal jobban tetszett, mint az angol, (az elején váltogattam) annak ellenére, hogy pár szót értettem belőle. Őrületbe kerget, amikor mást szavakat formál a képen látható száj, mint amit hallok.
-
mettek
addikt
válasz
Dagidög #115453 üzenetére
Köszönöm...valóban sokkal több lesz a mély a dynamic eq-val. Viszont ha ez off akkor a hátterekből is sokkal kevesebb effekt, hang jön azonban természetesebb. Megnézek igy is egy filmet aztán elválik de valószínű akkor maradok az offnál mert eddig tul sok volt a mély.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #115450 üzenetére
Nem.
A mérés pontossága ott a legjobb. Példa erre: az autógumit mikor centírozzák 80 km.h. sebességgel forgatják Ott ha becentírozzzák utána 130-felett sem fog rázni csak ott a legérzékenyebb a műszer amivel beállitják.
A referencia hangerő függ a hangfal érzékenységétől. Pl 90 dB-es érzékenységnél 100 körüli dB értek lesz 0-án, a 86-nál 88 dB. -
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #114491 üzenetére
Elvileg ha lefele áll a hangszóró és a sub cső, akkor a hang is lefele távozik és gömb alakban terjed. Ha valamelyik oldalon nagyon közel van valamilyen akadály, akkor ott megtörik, vagy berezonál. Ha előre fele szólna a hangsugárzó, hátra fele pedig a subcső (megfelelő távolsággal) akkor nem lenne ez a rezonancia és talán nem is lenne épp emiatt döngő hatású, csak a maga a mély hang lenne.
Aztán lehet hogy rosszul gondolom, de majd ki igazít valaki, -
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #114484 üzenetére
A sub elhelyezése sehogy sem stimmel, de így hogy lefele szól, máshova nem mehetett. Sajnos a JBL-t meghallgatni sem tudom, (vidéki vagyok), de lehet ezen az áron nem kellene kihagyni. Akár egy másik hangfal rendszerhez is jól jöhetne majd és talán ezen is dobna valamit. Ezért is kértem a ti véleményeteket, mert én nem igazán tudok dönteni, de befürödni se szeretnék vele.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Dagidög #114472 üzenetére
Nalam meg az is fontos hogy mennyire van meg az erosito minden kiegeszitoje. Pl antenna, meromikrofon esetleg a doboz.
Az en privat velemenyem az hogy pl a nemet ebayen eleg sok olyan erosito van amihez csak taviranyito van semmi mas. Szerintem ezek nagy szazalekahoz nem egeszen legalais uton jutottak hozza
-
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #113129 üzenetére
Lehet, hogy csak nekem szokatlan az a hőfok, az erősítőnek nem. Furcsa, de amíg gond nélkül működik, addig végül is nem gond.
A kalibrálásnál sajnos csak a második pozíció volt az ahol ülök, ettől függetlenül, a beállított értékeket kicsit módosítva teljesen más hangképet kaptam. Szerintem ez a helyes, s eddig valami torz hangképet hallgattam, s csodálkoztam néha, hogy miért nem hallom normálisan a bal hátsó hangfalat.
Valahogy úgy éreztem, hogy a rendszernek többet kell tudnia és újra kalibráltam, teszteltem. De megérte.Igaz, hogy most vannak furcsa eltérések, a két hátsó között ülve szimmetrikusan helyezkednek el tőlem a hangfalak, a beállítások és az erősítő szerint 1.8 és 2.4 a távolság, annak ellenére, hogy a valóságban csak 1.2-re vannak tőlem. Nagy valószínűséggel így korrigálja a szoba akusztikai egyenetlenségeit.
Most majd ezt kell megszoknom, de a jelenlegi jóval jobb, mint az eddigi.Norbi 72: Én a H755-ös Sony képét is szeretem a meglévő foltosodási hibájával egyetemben. Majd 3 év múlva, ha letelik a garancia, majd valami jobbat választunk. Addig hátha ki jön vagy elterjed valami elfogadható és megfizethető, de jobb képminőségű alternatíva.
-
windlord
őstag
válasz
Dagidög #112924 üzenetére
Kicsi a ter, a hatsokat nem is nagyon tudnam jo helyen elhelyezni.
Ezert kell priot felallitani.
De kenyelmesebb lenne a 3.1Tan kovetkezo honapra megalmodok egy allvanyt a hatsoknak es johetnek ok is...
Hal Istennek lakas vasarlas jon, addig kellene eme cuccokat beszereznem
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dagidög #111955 üzenetére
Drive : alig bírtam végignézni, de nejzetnek tetszett. Mások vagyunk.
Hozom HG véleményét a kábellel kapcsolatban : "Le kell tölteni David Elrod szabadalmát és abban benne van minden feketén fehéren.
A lényege, hogy igen nagy méretű tömör szalagok vezetik az áramot. Azok elliptikus keresztmetszetű köpenybe vannak húzva, hogy csak a szalag éle éri a szigetelést, azaz szabadtérben van a vezető gyakorlatilag. Elképesztő energiák tudnak áramolni benne mindenféle szűrés, csillapítás nélkül.
Nagyon jó kábel, csak nagyon nehezen kezelhető."Nekem volt két pár is itthon, réz létére brutálisan jó hangja van. És nem, nem szűk keresztmetszet a csati.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #111038 üzenetére
Ellenkező esetben meg igazat adok Nektek
Miért, ki van még aki vadászlakkal egyetért? Én is azt válaszoltam -szerintem legelőszőr- hogy próbálta-e duplán?Mert az egyet is sokallja. Arra az a válasz: nem kell csutkára tkekerni, kettőt végképp lehet alacsonyan használni.
És a kanapéremegtetőn elgondolkodtál? -
válasz
Dagidög #110987 üzenetére
a bass shakereknek nincs semmi hasznuk szerintem, én több helyen is próbáltam már és szerintem idegesítő és zavaró, mert valahogy nem tudnak teljesen szinkronban lenni és érzem, hogy "fölöslegesen" erőlködnek. Jobb szeretem a subwoofer rezgését, amit az tud produkálni, az elég és nem zavaró.
-
luckyman
aktív tag
válasz
Dagidög #110965 üzenetére
Nem értelek. Hisz te írtad, hogy a " 20 Hz alatti hangok érzékelhető rezonanciája " kell neked. Hallani úgysem fogod. De ha hallanád is, nem mindegy, hogy melyik érzékszerved, a füled vagy a bőröd juttatja az agyadba?
The ButtKicker can 'hear' extremely low sounds - down to 5Hz - so you're in for some bass treats.
-
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #110965 üzenetére
A gyártó 19-200 hertzet ír +-3 dB-re, ebből következtethetsz arra, hogy megvan a 16-17 Hz is, csak nagyobb eséssel.
Ismétlem, olyan felesleges a 20 Hz alatti hangokat kergetni, mint férfiakon a mellbimbó. Semmi értelme. Sokan örülnénk annak, ha a 20 Hz meglenne -3 dB-lel. Persze nem valami döngős, terjengős formában, mert az kell a fenének. -
xtremetuning
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged