-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
enricotoxic #172027 üzenetére
Marmint nyilvan en tudom, mi volt a celom, es mondom, varakozason felul jol sikerult.
-
lenox
veterán
válasz
enricotoxic #172001 üzenetére
+172004
Ki akartam a nyulat ugratni a bokorbol, es ahogy latjuk, eleg jol sikerult.
FYI, nekem PB-2000 van, kis minidsp-zes utan en elegedett vagyok vele.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lenox hsz-ében az iróniát nem láttad.
Egyébként mindent az ár érték(kapott hang minőség) függvényében kell rangsorolni.
Valakinek az ár cédula a skála.
Szerencsére voltam pár helyen és a skála nálam másról szól.Én a 2 Ultit el nem cserélném egy SB 4000-re.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Többször volt itt téma, hogy mi a baj az SVS-ekkel: 10000 forintos PC szetteket lehagyni nem tudó lassúság, ebből fakadó túl erős döngő hang alacsony hangerőn is, az impulzusszerű mellbeverés teljes hiánya, a specifikációkba írt durva hazugságok (rendesen kihajtva a legjobb modelljük indul 40 Hz-ről), borzalmasan rossz hatékonyság, referencia szintre nem elég hangerő egy méterről sem, értékelhetetlen DSP, és minderre egy olyan árcédula, amiből listavezető subot lehetne venni.
-
robi-k
őstag
válasz
enricotoxic #152862 üzenetére
Az SB4000 helyett én meg inkább 2db 15" Rhytmik Audio sub-ot építtetnék.
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #142537 üzenetére
Látatlanban azt mondom, a szubláda és a vetítő szorulnak cserére. Speciel nekem az RTi hangzás nagyon nem jön be, de ez ízlés dolga, amiről nem vitatkozunk, tehát a hangdobozokat ne bántsuk.
-
Pazolini
senior tag
válasz
enricotoxic #123379 üzenetére
OK, hogy a PM11 egy drága erősítő,
Én pont ezért nem érzem elég relevánsnak az idézetet. Amúgy épp ez a faszi dicséri a sztereo tulajdonságait másutt. De mindegy is. A pszichologizálásoddal egyetértek. PM8003 sztereót veszek majd végfoknak mellé, ha oda jutok. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
enricotoxic #123366 üzenetére
.... nem tudom ezt honnan veszed,te is “IT-szakember” esetleg “programozó” vagy ??!! .... a mai programozók nagy többsége sablonokkal/ból dolgozik,kódrészeket illeszt össze,modulokat rak egymáshoz, stb.... talán az ezzel foglalkozók 1-2 százaléka foglalkozik natív kód írással .... a “pár sor átírása” arra (is) érthető,mikor “világújdonságként” jelentik be,hogy pl. “gyorsabb és pontosabb lett a bemérő rendszer”,pedig semmi “valódi fejlesztés” nem történt csak leültettek egy programozót aki oltimalizalta a kódot (kiszedte a felesleges részeket) és ezáltal “gyorsult” a program müködése ill. kevésbé terheli a hardvert ..... pedig ennek már alap esetben is így kellett volna lennie (na de akkor mi lenne a fejlesztésekkel!!??
) .... nem mellesleg a munkaerőpiacon a “programozók” nagy része minimálbéren dolgozik,éhezik vagy mással foglalkozik, mert olyan szinten telített a szegmens....
-
Pazolini
senior tag
válasz
enricotoxic #123157 üzenetére
Mivel régebbi üzenet, beidézem:
Nemrég vettem egy Marantz SR7008-at. Mozin tetszik, de zenére nem alkalmas. Hiába írták, hogy már a hatos széria elfogadható zeneileg. Koncert BD lemezekkel és CD-vel próbáltam. Elmarad minőségben a régi Marantz PM75-től, a Heed audio obelisk si vagy a Bodor audio BA50 köröket ver zeneiségben a 7008-ra - és a PM75-re is -. OK, ez a három stereo erősítő, de sajnos ezeket szoktam meg, hogy így szól a zene. Nem hiszem, hogy a 7010 sokkal jobban zenélne. Én most több lépcsőben fogok upgradelni. Egy sokcsatornás Bodor végfokot fogok venni - pár hétig volt nálam, eszméletlen jó -, majd a 7008-at HT procira cserélem. Sajnos egy Emotiva XMC1 vagy JBL synthesis SPD-25 egyenlőre elég elérhetetlen és még nem hallottam őket, de ezeknek már csak jónak kell lennie8-ashoz és 9-eshez képest is van difi. Újabb HDAM, sosem volt prémium DAC: 32-bites AKM (AK4458VN) az összes csatornára.
Pete, aki jó rendszeren hasonlította össze a legutóbbi 4 flagship AVR-t, így nyilatkozik avforums.com-on:
I had owned 4 Marantz amps before the 7010, never felt that their sonic signature was anything but smooth... -
mivamma
senior tag
válasz
enricotoxic #122746 üzenetére
Csak óvatosan a kácsában vásárolt kábelekkel (AQ). Több ezret lehet spórolni, ha egy kicsit körbe néz az ember.
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #122753 üzenetére
A helyedben hazavinnék a KáCsától egy Carbont és kipróbálnám, különös tekintettel a hangjára.
-
z123456789
addikt
válasz
enricotoxic #122748 üzenetére
Állítólag ahogy írták lentebb is, a nagyobb távolságok átívelésére már fontosabb egy jobb minőségű kábel.
Én ~3000 Ft-os eBay-es, Amazonos, illetve PC boltos/HAMA-ás, médialejátszóhoz kapott gyári (=PC-s alap) kábeleket próbáltam.
Az anyagi helyzetem miatt választottam ezeket. Ezért nem is mondom hogy nem jobb egy 10 ezres, 100 ezres nagyságrendű kábel, de nekem így tökéletesen megfelel a rendszer. Illetve azért, mert én még pár évig tesztüzemmódban vagyok ezek terén.(Spórolás van
)
Szerintem is bátran válaszd a Kácsás, vagy Pearl termékeket.
-
Dorian
félisten
válasz
Válaszd a jobbik Kácsás kábelt, vagy vmelyik alap AQ-et és légy boldog.
-
válasz
-
spiky03
veterán
válasz
Én ezt a Kácsá-s kábelt [link] használom 1 és 2 méteres verzióban plusz a MED-jez kapottat.
Nekem teljesen megfelelnek.Még nem volt kedvem letesztelni, hogy van-a különbség a MED-hez kapott kábelem meg a Kácsás között.
De vsz ilyen távolságon nem lesz különbség.
-
z123456789
addikt
válasz
A HDMI kérdés mindig egy vitaindító a legtöbb topicban. Ellenben rengeteget olvashatsz visszakeresve a témáról.
Mindenképp a te szubjektív véleményednek kell hogy tetsszen! Vannak üzletek, ahol letét ellenében kipróbálhatod a magasabb kategóriájú kábeleket, ha jól tudom HDMI-ket is. (Javítsatok ha azokkal nem így van!)
SR7007-tel és egy MED lejátszóval használom a PEARL kábeleket. Számomra tökéletes, de még eddig nem is próbáltam ennél jobb kábelt otthon. -
törölt tag
válasz
enricotoxic #109692 üzenetére
Persze, egyértelmű. Különben előtte 1 perccel hangsugárzót mond, nem akart szóismétlésbe keveredni. Nincs semmi baj vele, kösz a linkelted.
-
törölt tag
válasz
enricotoxic #109689 üzenetére
<irónia> 25. perc környékén aszonnya hangfal,
nem is autentikus. <irónia>
-
pFEFErohni
tag
válasz
enricotoxic #90536 üzenetére
Köszönöm megerősítő válaszod, ilyen tapasztalatról szerettem volna olvasni!
Jelen pillanatban nem aktuális még, viszont olvastam az újakról és le szeretném váltani az ős pcm ami egy 10 méteres hdmin küldi a jelet... Ha aktuális lesz lehet zargatlak pár kérdéssel! Most épp crossmotorra telik a malac!
Köszönöm mégegyszer a tapasztalatból álló válaszod! -
hétalvó
addikt
válasz
enricotoxic #90332 üzenetére
Tudom mirol van szo. Szerintem akkor is jo, ha van lehetoseg finomhangolasra.
-
hétalvó
addikt
válasz
enricotoxic #90330 üzenetére
be lehet azt úgy tömni, de akkor legyen csak "zárt"
-
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic #90324 üzenetére
ne viccelj, ez sztem tök jól néz ki.
nekem csak az egymás melletti reflex csövek nem tetszenek. -
Borisz76
nagyúr
válasz
enricotoxic #89292 üzenetére
A kép régebben készült...azóta már nincs ennyire a falra / sarokba tolva.
-
válasz
enricotoxic #88869 üzenetére
ergo harmadrendű (vagy sokad) a kábelezés téma...
-
válasz
enricotoxic #88869 üzenetére
"amikor a kábelezés megközelíti valamelyik komponensünk árát ott már érdemes a kebelezés mellett/helyett készülékcserékkel is játszani."
+1
És a "kebelezés" szó külön is nagyon tetszik, hogy úgy mondjam, kellemes képzeteket kelt bennem!
-
dunkel
őstag
válasz
enricotoxic #88786 üzenetére
Kábel:
Az eszmefuttatásoddal egyet lehet érteni, a felépített logikát is elfogadom.
Amiben nem egyezik a véleményünk, az az alapvető kérdésfeltevés, ami miatt teljesen más irányba indulnék.
Mi az, amivel javíthatom a hangreprodukciós képességét a teljes láncnak?Ha kábelekről beszélünk, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy a meglévő rendszeremből hogyan hozom ki a (rendelkezésre álló összegből) maximumot a kábelek segítségével. Ettől eltérve egy soha véget nem érő cserélgetési ciklus indul.
Igen, el kell tudni dönteni, hogy az erősítő(k), a hangsugárzó, forrás stb. megfelelő-e, ezek összeillenek-e. A gyenge láncszemet ki kell tudni zárni. Majd ha összeálltak a készülékek, a kábelekkel ki lehet engedni a gépekből azt ami bennük van ill. amennyit épp sikerül.Ahogy lépkedünk felfelé, a kábelek jelentősége is egyre szignifikánsabb. Egyre többet és többet tudnak a készülékek adni, amit el is kell tudni juttatni egyik pontból a másikba. Egy komolyabb láncot gyenge kábelezéssel erősen le lehet butítani, félre lehet hangolni.
Az ár meg olyan dolog, hogy relatív. Meg kell otthon hallgatni mennyit hoz a konyhára és el lehet dönteni megéri azt a pénzt vagy sem. Ennél tovább nem kell ragozni, mert a műszaki paraméterek alapján nem lehet választani.
Ha vaktesztelni kell két eltérő árú kábel közti különbséget akkor egyértelmű, hogy az olcsóbbat kell megvenni.Vakteszt alapján nem próbáltam még kábelt venni, de nem is érzem hogy ennek hiányában hoztam volna a rossz döntéseimet.
Csordaszellem:
Erre a topikra leszűkítve ez erősen a látogatók miatt alakul így. Megvannak azok akik rendszeresen írnak, megvannak azok a készülékek amiket jól ismernek. Bizonyára lehet minden árkategóriában jobbat is találni az itt ismétlődő, ajánlott cuccoknál, de az nem itt fog megtörténni. Annak szépen utána kell járni, meg kell hallgatni. Ez itt egy "best practice" és ez így van jól. Aki nem akar sok időt tölteni a kereséssel, vegye sorra az ajánlottakat, azok bevált dolgok, kisebb eséllyel lesz csalódás a vége.Aki mást akar, szélesebb körből szeretne jobban személyre szabott eredményre jutni, annak nincs mese, utána kell járnia. Figyelmen kívül tudja hagyni az ajánlásokat, abszolút semmi gond nincs vele. Házimozi, mindenki magának építi, nem a topikisten szellemének.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
enricotoxic #88844 üzenetére
"Elővettem a régi tesztgyőztes lejátszót a DAC-ra kötve botrányosan igénytelen hang jött ki. "
Azt ne feledd, hogy az ős csúcs CD lejátszók hangját nagyon hamar túlszárnyalták a néhány évvel később készült, negyedannyiba kerülő "utódok". Számtalan teszt bizonyította, de magam is tapasztaltam.
Konkrétan a 4-600 ezres ársáv minőségét később 100-150e FT-ból el tudtad érni. Pl. Rotel, Nad, hazavágta a korábbi High End trendet, már ami a CD játszókat illeti. 40e-ért persze soha sem lehetett jó CD játszót venni ez tény, szerintem.Megintcsak szerintem a 2000-es évek eleje-közepe táján, mikor a BD még sehol nem volt, jelentek meg a legjobb CD-DVD lejátszók is. Pl. nekem is volt egy Pioneer DV668-asom, ami simán agyonverte hangzásban a Marantz CD6000 OSE-t és semmilyen vaktesztet nem kellett tartanom, annyira szignifikáns volt a különbség.
Az egyik egy DVD, míg a másik egy dedikált CD játszó volt.
Kifutó áron teljesen egy szinten mozgott a két eszköz.
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #88817 üzenetére
" Ez olyan mintha, azt mondanád, hogy egy mozi erősítőre rádugsz HDMI-n egy 19e forintos Sansung BD lejátszót, majd ezután egy Oppo BD lejátszót és ugyan olyan lesz a hang, azért mert a DAC az erősítőben van, ill. ott történik a dekódolás."
Sokan azt mondják, olyankor tudnék a falnak menni.
-
törölt tag
válasz
enricotoxic #88833 üzenetére
Ez azt sugallná hogy teljesen mindegy hogy OPPO-t vagy LG-t veszek az előbbi árának huszadáért, csak HDMI kábel legyen jobb.
Annyi ráció van benne hogy kettős kötésnél (pl Denon-link és HDMI vagy I-link+HDMI vagy Koax) a lejátszás vezérlését is az erősitő végzi a kapott adatokból igy a lejátszó megszünik lejátszónak lenni hagyomámyos értelemben csak jeladó lesz, vezérlés az erősitőre hárul, ennek előnye a nyávogás-és jittermentes lejátszás mert kiesik a lejátszó órajele, tápzaja mert a lejátszó csak a hajtómüvet hajtja, elektronikát az erősitő tápja hajtja és vezérli. Tehát ott nincs más különbség csak a kábel különbsége. -
törölt tag
válasz
enricotoxic #88828 üzenetére
Az áltlalam emlitett készülékek közül neked melyik az olcsó transport?
Mindkettő bekerülési ára 100-több 100 ezres nagyságrend új árukat tekintve
-
enricotoxic
tag
válasz
enricotoxic #88824 üzenetére
Bitstream beállítása esetén a két készülék között akkor a 800 forintos HDMI és az Audioquest Diamond ugyan azt a minőséget fogja prezentálni?
(#88827) Sanci38
Sok embertől hallottam az évek során, hogy elég egy olcsó transzport és egy jó DAC. Sajnos nem igaz.
-
törölt tag
válasz
Kiváncsi vagyok ki mondta hogy nincs S/PDIf kimenetekben különbség és menyire szavahihető.. Mert még ugyanazon készülék -nem kell drágát képzenni- opt és koax kivezetése között is van kihallható különbség.
Robi-k: ez sokoldalú kérdés, nem mindegy a transfer tipusa: hdmi koax optikai visznek át bitstream jelet mégis HDMi adja a legjobb minőséget (Denon3806, Panasonic DMR E65-el próbálva) -
MasterMark
titán
válasz
SPDIF az nagyon nagyon más.
-
robi-k
őstag
válasz
enricotoxic #88817 üzenetére
"Ez olyan mintha, azt mondanád, hogy egy mozi erősítőre rádugsz HDMI-n egy 19e forintos Sansung BD lejátszót, majd ezután egy Oppo BD lejátszót és ugyan olyan lesz a hang, azért mert a DAC az erősítőben van, ill. ott történik a dekódolás"
Mind2 lejátszó bitstream beállítása esetén a hangban NEM LESZ különbség
-
törölt tag
válasz
Bizonyos szint alatt nem lehet kihallani a kábelek által okozott változást, különösen a hangreprodukcióban nem teljesen aktív illetve nem közvetlen hanhjelet szállító (tápkábel, dgitális kábelek) által okozott változást.
Valamint egységesnek kell lenie a rendszernek, pl hiába van milliós nagyságrendű rendszerünk ha egy tescós 8-10 ezer forintos lejátszóról megy a forrás. És ennél előbbrevaló az akusztika rendbetétele is mert kopár falú csörgőviszhangokkal és állóhullámokkal teli helyiségekbe kár bármilyen vezetékkel kisérletezni. -
Dorian
félisten
válasz
Kábel-ügyben teljesen igazad van. Viszont azt látom, hogy nagyon hifi-szemszögből nézed a házimozit:
Kifejthetnéd, mire gondolsz jobb forráskészülék alatt?
Mozinál (koncertnél) vannak ugyan különbségek köztük, de jelentősen kisebbek, mint az a hifiben megszokott. Kevesebb választék is van, és kategórián belül nincsenek eltérések hangminőségben. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Én 99%-ban egyetértek azokkal amit leírtál.
Többször írtam már, hogy főleg "kezdők" de mások számára is borzasztó félrevezető/megtévesztő a topik.
Csordaszellemmel nem értek egyet, mert azért elég sokféle rendszer van itt. Mondjuk vannak hájpolt' dolgok ez igaz. -
devil-k
nagyúr
válasz
Abszolút nem írtál hülyeségeket. Valóban túl lehet lihegni a kábeldolgot, de ha az ember az ésszerű határok között marad, akkor tuti, hogy nem fog belefulladni ebbe az egészbe. Kinek mi a fontos, ki mire "szórja" el a pénzét, ki hall valódi különbséget és ki a placebo rabja... Változó. Nem ciki bevallani azt, hogy valaki nem hall a két kábel között különbséget. Sőt, tisztelendő is, mert el meri mondani, nem pedig rábólint a többiekkel együtt, hogy ő is tényleg hallja. Úgysem a többieket "vágjuk át", csakis saját magunkat. Én nem hallom innen, hogy másnak 1-1 kábellal, hogyan is szól a rendszere, de nem is az én feladatom ezt konstatálni, illetve nem is érdekel. A rendszerűnk, a szobánk, az akusztikánk és minden más eltérő, vagyis az eredmény is az lesz.
Viszont van az a dolog, amikor egy megfelelő minőségi eszközt illik kiszolgálni egy hozzá dukáló megfelelő minőségi kábellal, de ez lehet, hogy az én mizériám már.... Én a vetítőmhöz nem sajnáltam a jobb HDMI kábelt (10 méter), mivel már a "kistestvérei" (2x2 méter) már bizonyítottak és bizonyítanak most is a rendszerben.
Gabesz26
Ha a szoba nagyobb lenne még 2x2 méterrel, akkor a frontokat is kényelmesebben elhelyezhetném ÉS jöhetne a nagyobb, brutálisabb vászon is.
Nem értettem félre egyébként.
Ha van a frontokra is ötleted, akkor megköszönöm.
Kizárva: fal/szekrény bontás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #88758 üzenetére
Te új vagy itt, Tőled nyilván nem várja senki hogy alapból tudd, de aki évek óta itt "okoskodik" (mint Vikthor), már belefuthatott kismilliószor.
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #88758 üzenetére
Azért, mert annyiszor volt róla szó itt a topikban, hogy sokaknak a könyökén jön ki Sín téma. Nekem is. Csak be kellene írni a keresőbe, ha már valaki tényleg "write only".
-
eastone1
senior tag
válasz
enricotoxic #88655 üzenetére
Ez majd minden hobbira érvényes. A kollégámtól akkor vált el az asszonya mikor beállított egy tizenöt centis villanymozdonnyal amit 190eft ért vett mert jólárasított.
-
adodaniel
őstag
válasz
enricotoxic #88647 üzenetére
Ezt hol lehet elérni?
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #88654 üzenetére
Valamikor 6-7 évvel ezelőtt megvettem a film DVD változatát és azzal is teszteltem jó ideig.
(#88649) liszi70
Erre azt válaszolom, hogy aki nem hallja, az hallássérült és felesleges házimozit üzemeltetnie. -
törölt tag
válasz
enricotoxic #88654 üzenetére
Úgy vélem házimozi topicban ON kell legyen olyan filmeket, koncerteket ajánlani, melyeken ref. kép vagy hang, jó estben együtt a kettő megtalálható.
Ezért, ezekért az anyagokért fejlesztünk, akarjuk minél jobb minőségben élvezni, moziélményt kapni.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
enricotoxic #88622 üzenetére
A 95- ös is egy nagyszerű lejátszó , baromi jó hanggal, de a 105- ös nagy ugrás hozzá képest is, mind hangban mind szolgáltatásban. Nagyon jó a sztereon és mozin is, nincs részlet vesztés alacsony hangerőn se.
Az én 105D -en olyan fw van amiben nincs cinavia gond, játszik bd iso- t 3d -t is, sacd iso-t , bd25-50 menüvel együtt menbek, sacd-r, flac , ape, dsd stb... és nem csak vinyóról hanem hálózatról is. Ha ilyet szeretnél keresd robik -ot!
Szoba korrekciónak hiányát még sosem hiányoltam. A menü ide vonatkozó része sem sokrétű , van méret , távolság , freki vágás a subnak 10hz es lépésekkel. De aki hallottam nálam szerintem el tudják mondani , hogy ezekkel a beállításokkal is simán be lehet lőni. 4tb ost még nem próbáltam mivel itthon csak 2tb hdd im vannak.
A 95- höz képest szerintem simán megéri a többlet lóvé a 105- re! -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
enricotoxic #88552 üzenetére
Nyugodtan használhatsz 105- ös oppot előfoknak, nálam sokkal jobban bevált mint a 95- ös! Oda még kellett kellett a rotel előfok és végfok közé. Így meg tudtam spórolni egy rakat kábelt is, ja és feleslegessé is vált a rotel proci ha valakit esetleg érdekelne.
-
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic #88552 üzenetére
oppo-t Én még nem hallottam előfokként, de Robim és Muzsikpeti is használta/használja ezért mertem ajánlani...
Arcamból hallottam 250-300-400 -asokat, ezek közül mind zeneibb mint az umc.. -
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic #88542 üzenetére
Azért gondolom így, mert az emo ezen procijait egyszerűbb megépítettségűnek (ezért olcsó szvsz), és dögös/mozis hangzásúnak érzem. Ha zeneibb sokpontegyes procit keresnék viszonylag ks pénzből, sokkal inkább rotel körül nézelődnék (kommersz kategóriában)..de megfontolnám pl egy oppo használatát is a végfok előtt.
A fenti emo procikat hallottam már több rendszerben is, ha csak moziról lenne szó, akkor bátran ajánlanám.
Avr prociként használata (amik szerintem megeszik az emo-t zenén):
Arcam, nagyobb denon (lehet van még, de ezekkel van tapasztaltom) -
gorbep
senior tag
válasz
enricotoxic #88527 üzenetére
A kijelzőn kiírt adatok változtak. A régi FW-en folyamatosan kiírta a felső sorban a kiválasztott forrást és a csatit.... frissítés óta 6 sec után eltűnik és a felső sorban a DSP üzemmódot írja ki pl: PLII stb és info gombra mutatja csak a forrást. Más eltérést nem vettem észre.....
Más: érdekel majd mire jutsz a tuningolás során.....
az UMC tuningja helyett tennék mellé egy XDA-2-t vagy vagy Stealht-et zenére.... én ezt csináltam.... ha nem elég, tuningold ezeket.
-
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic #88536 üzenetére
Nem engem kérdeztél, de leírom a véleményem..
Egy zenei végfokhoz ( ami nem olcsó) a legvégső esetben párosítanék egy belépő (alapvetően) mozi procit.
Nem indok a "kis pénzből építkezem" , inkább olyan , mint a 7-es bömbibe az 1,2-es motor..(mert csak azt tudom fent tartani..). Ezzel nem degradálom az emo procikat, csak tudni kell milyen láncba illik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic #88523 üzenetére
sima mozikombájnt vennék heyette.
-
gyurczy
őstag
válasz
enricotoxic #88526 üzenetére
Milyen tuningra gondolsz? Ár/érték arányban azért jó cuccról beszélünk. Ha feltámad a mozis végfokom, valszeg Emo UMC-1 vagy Sherbourn 7020 lesz elé.
-
Toobee
veterán
válasz
enricotoxic #88501 üzenetére
UMC-nél még egy XDA-1 is mérföldekkel jobb, még akkor is, ha nincs külön előfokod.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic #88501 üzenetére
belépő szinten áll.
-
törölt tag
válasz
enricotoxic #88354 üzenetére
Így van, a Studio 5x-et nagyon nem szabad összemosni az 1-2xszel, nagyon más kategória. Tehát önmagában, egy kalap alá hozni a Studio szériát nem helyes.
-
eastone1
senior tag
válasz
enricotoxic #88386 üzenetére
Az a marantz nagyon gyerebe csak az a bökkenő, várni kell a novemberi fizuig. Addigra tuti elviszik.
-
válasz
enricotoxic #88372 üzenetére
maradjunk a realitások talaján szerintem és épeszű emberi áraknál...
-
xtremetuning
addikt
válasz
enricotoxic #88352 üzenetére
Nálam ez pont az inverze.
-
válasz
enricotoxic #88361 üzenetére
"Nem hiányoznának a HD hangok, BD dekódolná."
Erre már én is gondoltam, de........ Dune HD Max lejátszóm van, nem tudom milyen minőségben dekódolja és küldi az erősítőre a HD-hangokat, egyáltalán megéri-e a belefektetett kábelek árát a HD hangok megléte, a dekódolás után ad-e hozzá annyit. Mer' ugye akárhogy is nézzük, kell hozzá 6 db. nem gagyi IC kábel.
-
válasz
enricotoxic #88361 üzenetére
A lejátszóra hagyatkozni, hogy majd az kezeli a HD hangokat egy dolog, de mi a helyzet, ha több forrás is van pl XBMC vagy egyéb HDMI-s kütyü, lehet hogy nagyon szépen szól, de én ma már nem nélkülözném a HDMI nélküli házimozi vasakat. Aztán vannak olyan HDMI-s AVR-ek amik nagyon szépen teljesítenek, ráadásul elérhető áron.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Antwone Fisher története megvolt már?
Az egyik legjobb DW. film, ráadásul ő rendezte.
-
válasz
+1 Denzel filmek ott vannak azért rendesen...
-
kimi02
őstag
válasz
enricotoxic #88256 üzenetére
"Nem hallottam még a gyártótól semmit, de állítólag van valami köze a Red Rose-hoz"
Ugyan az , csak a név más.
-
Norbi 72
veterán
válasz
enricotoxic #88239 üzenetére
Az bizony.De ha lenne egy ilyen eladó 3-4 kiló körül,nem haboznék....
(#88240) carpediem007 Kérdezd meg őket,van-e bemutató darab,és a vasból is(vagy hasonló Pio)és hallgasd meg.
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #88234 üzenetére
Ebben a hozzászólásban látható a lejátszója. [link]
A többit - kábelek, hangdobozok - még nem árulta el. -
mettek
addikt
válasz
enricotoxic #88143 üzenetére
az mennyire para hogy ha én nem a saját banánját használnám hozzá, hanem Nakamichi-t? Tulképp ezért is nem qed-et vettem mert sokalltam a 20 rongyos banán költséget :S
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #88143 üzenetére
Hosszú, ne menjünk bele. Próbálja ki, aztán majd ír ide, hogy mivan.
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #88136 üzenetére
Bevallom neked őszintén, hogy évek óta nem találkoztam ilyen weboldallal és ekkora zagyvasággal, amiket olvastam ezen a "portálon". Ma már a sarki büfésnek saját domain neves weboldala van, akkor egy "komoly" cégnek miért nincs?
Szerintem, akit egy kicsit is érdekel a házimozi világa, nem fog kóklerekkel kezdeni, hanem ha kell bevállalja az 1.500 Ft-os postaköltséget egy kábelpróbánál. Nem lehet minden tökéletes.
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #88128 üzenetére
Sosem vásárolnék ebből a boltból. Mennyire komoly üzlet/cég az, aminek ingyenes domain címen van a honlapja? Ingyenes e-mail címet használnak? Vicc kategória kb. 1-2 jól összeválogatott hatásvadász képpel.
"Közel 15 év hifista es házimozi tapasztalattal valamint multimédiás ismeretekkel komplex teljeskörű szolgaltatást adunk , mely a tervezéstől a beszerzésen át a végleges beüzemelésig tart."
Ez után a mondat után a mondókám első fele még inkább fenn áll.
"Egyedülálló megoldások, Dunántúlon kizárólagos joggal multiroom rendszerek tervezése, kivitelezése.
Egyedi házimozi szobák kialakítása amerikai gyári vetítőkkel, vásznakkal, székekkel.Egyedi design, az Ön otthonába tervezve!"
Ez meg a tipikus marketing rizsa.
-
mettek
addikt
válasz
enricotoxic #88088 üzenetére
Bf4 pont a kedvenc gammám, bf3-ban is több száz órám volt
Na mindegy, köszi a hasonlatot. Az a baj, hogy sokszor kérdeztem itt milyen madzagot kéne venni de senki nem mondott konkrétat, én meg gondoltam elég lesz ez is...persze lehet nem. Úgyhogy okosodok, meghallgatom ki mit mond (konkrét dolgokat, nem azt hogy neked kell eldönteni meg nem mondok konkrét kábelt) aztán majd váltok valami komolyabbra de akkor már megfontoltabban.
(#88097) Dorian
Nem kötekedés képen de akkor nem jöttél ilyen elánnal segíteni amikor azt kérdeztem többször is, hogy milyen kábelt ajánlanátok lektorhoz... -
mettek
addikt
válasz
enricotoxic #88072 üzenetére
Ez így van. Csak az a baj hogy itt sokan maguk se rendelkeznek talán még egy jobb középkategóriával sem közben meg úgy adja az ívet mintha dedikált moziszobája lenne és aki tanácsot kér vagy idejön pár bíztató szó érdekében megkapja az oltást hogy x100ezer alatt, optimális akusztikával rendelkező szoba vagy elrendezés hiányában el se kezdje. Én is mehetnék a pc topikba hogy ne játsszon szgépen senki ha nem tud venni egy gtx780-át ami ma is 140ezer. Nyilván mondanék neki altenatívát. Itt meg minden le van szarozva ami nem high end. Egyesek el vannak szállva..és nem rád gondoltam.
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #88048 üzenetére
Szerintem is referencia anyag.
-
krx21
nagyúr
válasz
enricotoxic #87959 üzenetére
Én is észreveszem... Darabos hát...
-
xtremetuning
addikt
válasz
enricotoxic #87959 üzenetére
"snekelés" = svenkelés ?
-
válasz
enricotoxic #87957 üzenetére
érdekes, igaz egy ősrégi LCD TV-m van, de nem veszek észre különbséget ugyanúgy 24p mint a moziban is.
-
válasz
enricotoxic #87955 üzenetére
engem nem zavar a natív 24p, megszoktam és az az igazi mozi feeling szerintem.
-
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic #87923 üzenetére
Ez ilyan szép volt, hogy én is írhattam volna..
Egyetértek ! -
Gabesz26
senior tag
válasz
Nem vagyunk eltérő véleményen, mert szerintem sem életszerű egy nappalit teleaggatni hangsugárzókkal, a 7.1 feletti bővítés elsősorban moziszobába való (aki pedig adott keretből gazdálkodik az inkább egy minőségibb 5.1-et rakjon össze, mint 7.1+ -ot).
De pont arról szólt az idézett hsz. 2. része, hogy nem kell 11.2-ig bővíteni, hanem már 5.1-nél is van előnye az Atmosnak a pontosabb térleképzés miatt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Van is igazad, meg nincs is. Anno, amikor a dune volt a top média lejátszó, illetve a cinemaster akkor indult a maga 5-7000 eurós árával, ergo nem volt opció, sokat röhögtünk, hogy a százezres dunéből kilóg a Harmonic Technology Magic Reference SE II madzag.....
De, ha azzal volt jobb kép és hang, akkor nem volt mit tenni, nem volt más alternatíva a feljebb lépéshez.Meg kell találni az egyensúlyt készülék és drót viszonylatában. Nyilván egy belépő kategóriásba én sem javasolnék a pc-s táptól jobbat. De például a Liszi féle denyont azért meghallgatnám valami jobbal.
-
ProdyG
őstag
válasz
enricotoxic #87903 üzenetére
ilyenkor mindig Arcam a megoldás
-
Mankó
veterán
válasz
enricotoxic #87728 üzenetére
Nem mindenkinek van arra szüksége, és pénzben sem mindegy.
Nekem pl csak filmekre kell, arra töltök, arról streamelek. -
válasz
enricotoxic #87777 üzenetére
hú ezt lehet megveszem holnap a MediaMarkt-ban, kösz h szóltál!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
enricotoxic #87769 üzenetére
Detto, szar ha elveszik 20 év emléke, plusz családi dolgok, stb
Erre annyit kell ràszanni amennyit neked ér. -
gorbep
senior tag
válasz
enricotoxic #87743 üzenetére
Hát az UMC-ben van már egy kellően túlméretezett toroid.... pont ezért ajánlottam.....
Ebben az árkategóriában a Room Correction szerintem többet árt mint használ.....de ez csak az én személyes tapasztalatom....
Igen vannak sokkal jobbak....csak nem a 50e JMF-es kategóriában.... de ez is csak szigorúan szerintem..... árban egy Essence alatt vagyunk, minőségben meg jóval felette.... ez az ár érték arány a valódi szimmetrikus kivitelben szerintem verhetetlen....
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #87746 üzenetére
Oh, szorosan összeér itt minden, mivel a NAS is hozzá van csatlakoztatva az erősítőhöz (a topik címéből kiindulva), persze nem közvetlenül.
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #87737 üzenetére
Akkor ezek szerint nem figyelted az írásomat. Olvass vissza.
Azt írtam, hogy a NAS-on mit tárolok és hogy mit nem. Ez a kettő összefügg. Ráadásul a felhő, az adatmentés egyik formája, az is idevág.
liszi70
Még egy példányon gondolkozok, de nem akarok liszi-szindrómába kerülni.
(#87741) xtremetuning
Ezen most felkacagtam.
-
devil-k
nagyúr
válasz
enricotoxic #87728 üzenetére
Ami ki van engedve a világhálóra, az nincs biztonságban. Ha nemrég feltörték az Apple felhőrendszerét, akkor miről is beszélünk? Az Apple egyben lenyelni a Synology-t, QNAP-ot... stb.
A számomra fontos dolgok egy külső HDD-n vannak, amit direkt erre a célra vettem.
-
gorbep
senior tag
válasz
enricotoxic #87720 üzenetére
UMC-200-at nem javasolnám zenére..... ha a tápot akarod tuningolni, akkor inkább az UMC-1, annak a tápja jobb, nem is értem miért előrelépés az UMC-200 az UMC-1-hez képest...... ez az R magos táp nem jött be, és szerintem a hangja sem jobb semmivel sem...... de zenére bármelyik kevés lesz..... inkább XDA-2-t vagy Stealth DC-1 et javasolnék zenére, ha már EMO..... esetleg kicsit megtuningolva...... és most igen olcsók lettek, hogy kijött az végre XMC..... bár nem hallottam, de a felépítése alapján lehet hogy annak már jó a sztereója...... csak még igen drága, a használtak az új ár felett vannak, mert az EMO nem bír eleget gyártani belőle, és igen hosszú várólista van.....
Vagy veszel egy Gen-2 es proci upgrade-re jogosító kártyát, amivel kapsz 40% kedvezményt az XMC-1 árából.......
Robi-k: Raid5?? ha már NAS......
-
balisz
senior tag
válasz
enricotoxic #87674 üzenetére
Új mélynyomót vennék és nem igazán vagyok képben a dologgal a kapcsolatban úgyhogy a segítségeteket kérném.
40-50 ezer forint környékén lehet korrekt sub-ot venni újonnan? Ha igen, akkor milyen ajánlott márkák/típusok vannak ebben az árkategóriában?
Más: az baj ha esetleg a hallgatási pozíció mögé kerül a sub? Nem lesznek beazonosíthatóak a magasabb frekvenciák? (most a két front között van, de az új valószínűleg már nem férne be arra helyre, max nyomorogva. -
válasz
enricotoxic #87650 üzenetére
jaja emléxem én is terminator 2-t SVHS HiFi Stereo eredeti kaziról, szólt rendesen a 4 fejes magnónkon. Volt az ám a feeling!
Remegtek az ablakok a tiszta mélyektől.
-
válasz
enricotoxic #87614 üzenetére
igen ezek az apám régi hangfalai amit nekem "selejtezett" le én meg apósnak tovább. Kurva jól szólnak, de a magasokkal kef cube kell, hogy rendben legyen. nem egy mai darab, de 35kg darabja és még szerintem ma is megállja a helyét. Jobbak mint a mai kef-ek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic #87614 üzenetére
oké, értem én miről beszélsz, de azért ez nem fehér fekete.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
enricotoxic #87609 üzenetére
Ha jól látom Focal Scala Utopiák
-
xtremetuning
addikt
válasz
enricotoxic #87609 üzenetére
1. Elfogultság miatt nem nyilatkozhatok.
2. A lexicont sosem használtam 2 csatornás zenére, arra ott volt a másik oldalon található dedikált sztereó rendszer.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic #87573 üzenetére
szinergia, srácok,mint mondtam, fejesnél még durvábban fontos,mint hangfalaknál.
XTnek anno ajánlottam egy erősítőt, amiről az hirlett, h jó hozzá. Talán ezért volt kerek egész.Hozzátenném, én csak egy láncon hallottam jónak eddig a hd800at. seni gyári erősítője pl katasztrófa.
XT: De normális staxhoz nem mérhető szvsz, maximum tonalitásban. a Lambdám töredék torzítással bír,mint a seni, a barátod inkább jó fej akart lenni.
a legnagyobb stax lánc esetén gondolom omegára gondol (új áron bőven 2M),ami meg minden, csak nem lineáris hang, inkább hasonlít a hd650re. erősen mélytónusú gyári stax félvezetős, és gyári csöves stax erősítőről.
LCD2: rémesen túlárazott fejes. tök jó a hangja (bár kb 14kHznél elfogy, bármiről próbáltuk hajtani). Ha már jó ár értékű fejest akarsz,akkor újak között hifiman planarokat keresnék. De Stax Lambdákat is emberi áron meg lehet már venni, ha értesz hozzá.
-
xtremetuning
addikt
válasz
enricotoxic #87578 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
enricotoxic #87573 üzenetére
Nálam pedig azt adta vissza belül, amit hallottam az akkori rendszeremen kint. Hangszerhangok, balansz, tonalitás....minden rendben volt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
enricotoxic #87552 üzenetére
Ez kiszolgálás függő szvsz. Nekem volt 800-as. Haverom nagy fülesbuzi, a legnagyobb Stax szettet használlja, ami létezik. Amikor meghallgatta nálam a 800-ast, azt mondta, azonnal vinné haza, mert eddig az volt a legközelebb a sajátjához. Töredék áron.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #87551 üzenetére
Ez a 2:1 arány akkor érvényes, hogyha kizárólag listaáron új készülékekről beszélünk. De akkor is csak arról szól, hogy talán adott összegből így lesz a legjobb hang. Nem arról, hogy egy fele annyiba kerülő erősítő kihozza a maximumot a dobozból.
Ha használt cucc kerül a képbe, akkor ez az ár/érték arány teljesen felborul és semmi értelme követni a 2:1-es "ajánlást".Én így látom.
devil-k: "A hangdobozoknak egy családból kellene lenniük."
Nem kell, csak ajánlott. Szerinted ezeknél a 100 alatti 5.0-áknál pl. amikor van egy bazi nagy front, mellé meg kis semmi hátterek, center 10-13cm-es hangszóróval, annak egységes hangja van attól, hogy egy család?Nemigen.
Valamivel fentebb, ahol netalántán már "karakteresebb" hang van, vagy valamiben kiemelkedik a doboz, ott már sokkal jobban megkívánja a szett az egységességet. Belépő szinten nem minden esetben életbevágóan fontos. (De ez is csak szerintem.) -
Dorian
félisten
válasz
enricotoxic #87551 üzenetére
Ez nem mindenki véleménye, én is azt gondolom, amit te.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest