- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
Squirrel #161223 üzenetére
Kábelezés helyett inkább csináltam egy moziszobát, ahol referencia hangerőn tudok mozizni. Itt voltak/vannak érezhető és mérhető különbségek
Ezek után mondom azt, hogy "mintha lenne valami különbség"-ért megmozdulni sem érdemes. Azt a pénzt/energiát/időt sokkal jobban is fel lehet használni.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Squirrel #159025 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem csúnya és a hangja nagyon jó, csak az itthoni listaára erősen eltúlzott, azért írtam, hogy anyiért van jobb. Pár hétig használtam komplett Aria rendszerben, szívesen megtartottam volna. Ez csak a szubládára vonatkozik, az 5.0-tól valamivel többet vártam, nem nyűgözött le.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Squirrel #159013 üzenetére
Nekem is az első gondolatom a szinergia miatt a SUB 1000F volt. Azonban 3 dolog miatt vacillálok:
1. Az Aria sztem kategóriája egyik legszebb hangfala, persze ez szubjektív dolog. Hogy tudott a Focal ennyire semmitmondó az Aria-k formajegyeiben semmit nem követő subot tervezni?? Jó, tudom ez nem szépségverseny. Szóval nem annyira az én ízlésem...
2. A múltkor már itt írtam, hogy szeretnék visszatérni a reflexes szubokhoz, egy zárt és egy passzív membrános után. Az első kicsi volt a szobához és gyenge, (SVS NSD12) a passzív (CANTON sub 1200R) meg nem passzolt karakterében, nem egészítette ki az Ariakat az alsó tartományban. Két zártat meg nem tudnék már elhelyezni.
3. A Mozis vonalat szeretném előtérbe helyezni. Álljon itt egy idézet a HCS francia HM üzlet SUB 1000F felhasználói véleményeiből (mivel nem tudok franciául, a Google fordítóra bízva kicsit vicces lett, de a lényege érthető.. "Nem sokáig tartottam az 1000F-et, mielőtt visszaadtam volna - mindaddig, amíg alapvetően nem gondolok erre. Ez - a lenmembrán megköveteli - átkozott pontosságot, és viszonylag alacsonyra csökken. A probléma az, hogy egy zárt doboz nagyon közvetlen, számomra túl kellemetlen. A Focal-tól egy 800 VW SW tulajdonosaként, amely végtelenül energikus és élvezetes a házimoziban.
Tehát ha azt akarja, hogy finoman kiegészítse az Aria oszlopok spektrumának alsó részét pontos és finom basszussal a jazz és klasszikus zenében, akkor vegye ezt. Hátrányokkal: ha szeretné érezni Godzilla nyomvonalait vagy hallgatni a "Mély házat", meneküljön el ebből a zárt modellből, például egy basszusreflexre."
Ez tudom csak egy vélemény a sokkal több pozitív mellet, ne tántorítson el és lehet hogy a Te rendszeredben pláne 2db-al kva jó lesz, de számomra most a mozis erő fontosabb, valahogy egy reflexesekben jobban bízom. (Talán az Arendal 1.5 vagy Dali SUB K14F helyette) -
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Squirrel #158903 üzenetére
Látom az adatlapodon, hogy Te is szegedi vagy és szintén Aria szetted van , bár a svájci konnektor kicsit elbizonytalanított
Tudok tesztre kölcsönadni Oehlbach Rattlesnake 6M -et, meg NF 214 SUB és AQ Boxer SUB-kábelt is. Bár nekem a 926 -hoz épp elég a Rattlesnake 6M, neked a 948-hoz nem biztos, a Real 3D után...
-
válasz
Squirrel #158921 üzenetére
Azt hittem zárt, mert a fehér fal előtt valaminek látszania kellett volna az erősítő mögött, ha nyitva van. Akkor lehet, hogy jó, de ellenőrizd. Ha van egy külső hőmérős eszközöd, akkor tedd be az erősítő tetejére a kültéri egységet és hagyd rajta pár órát, úgy hogy megy.
-
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Squirrel #157196 üzenetére
Állvánnyal megoldható a fülmagasság plusz 60-90 centire helyezés?
(#157197) -KP-
Amennyiben nincs kizáró ok, szinte kötelező di/bipólt használni, sokkal nagyobb élményt adnak, mint a direktsugárzók. Ezt számos esetben tapasztaltam. Az általam hallott legjobb hangú rendszerek mindegyikében olyanok voltak. -
BBéci
legenda
válasz
Squirrel #157194 üzenetére
Oldalsó háttérsugárzónak mindenképpen SR 900-at (nem -ast) javaslok, ha oldalfalra tudod őket szerelni.
40 négyzetméteres szobában erősen ajánlott 2 darab szubládát üzemeltetni. Lehetnek Focalok, vagy bármi más, ami árban belefér a keretbe.
A háttérsugárzók kábelei ugyanattól a gyártótól származzanak, mint a többi, mert itt is fontos az egységesség. -
-
-KP-
addikt
-
mpo
veterán
válasz
Squirrel #152256 üzenetére
Én a dolgozóban építeném ki a házimozit, az indok a vonal alatt.
A másik indok a tv esetén a nézési távolság.
Ez mint a gravitáció, magához vonz mindent, nézőt, hangfalakat, az egész rendszert, bármekkora is a helyiség.Nem látom a 4. sarkot a nappaliban.
A Dolby Atmoshoz vagy ami még utána jön pár év múlva, 2-4 hangszóró ajánlott a mennyezetre. Az 5.1.2-höz alkalmas az enyém is (Denon X1500) a 7.1.4 vagy 7.2.4-hez már nem.Itt van pár magassági hangsugárzó.
[link]-------------------
Két ismerősöm próbálkozott amerikai nappaliban jó hangzást összehozni, a rendszer értéke mindkettőjüknél meghaladta a 10 millió forintot. Hosszas, 1-2 éves kínlódás után másik házba költöztek, pontosabban építtettek maguknak.
[link] -
741105
csendes tag
válasz
Squirrel #152256 üzenetére
Én amikor építettem, a házunkat akkor 5.1-ben gondolkoztam 2003-ban. Nagyon kevés lett a falakban elhelyezett kábel csatorna. Elöl ahol az elektronikák vannak, kábel tv, internet kábel...stb oda most már inkább egy legalább 10cm széles és 2cm vastag csatornát raknék. A kezdeti 5.1-böl 7.2 lett, és szeretnék az erősítőhöz, és plusz még egy 10mm2-es vezetéket be húzni , de lehet most a gipsz kartont fogom szét vágni tavasszal mert folyamatosan helyszűke van a falban. A kezdeti elképzelést érdemes átgondolni, és ha elsőre soknak is gondolod akkor is érdemes sokkal nagyobbra tervezni!
Később nem jársz úgy ahogy én. -
zsoika
addikt
válasz
Squirrel #147699 üzenetére
Ez legyen a legnagyobb bajod az életben ...azt kívánom! Kit érdekel egy-két karc? Persze nem azt mondom hogy tapsikolni kell örömödben ,de elkeseredned emiatt nem kell. Próbáld javíttatni vagy megjavíttatni .....szerintem is javítható egy ilyen kis sérülés. Kitartás és fel a fejjel
Ui: Az Én fiam meg a center porvédőjét nyomta be 2 évesen...még csak le sem szidtam. Minek....Én voltam a hibás mert nem tettem vissza a hsz selymet.
Kaptam rá kül. javítási praktikákat, de végül nem csináltam vele semmit....a hiba feltüntetésével adtam el. -
migabi24
nagyúr
válasz
Squirrel #147708 üzenetére
Szerintem nem lesz az olyan egyszerű, ha belegondolsz egy darab bőrrel van az eleje behúzva aminek a szélei nem látszanak, mert bemegy a hangszórók alá meg a az oldalai+teteje alá is ha jól láttam, foltozni nem lehet mert az csúnya lenne, esetleg ha tökéletesen rászabja valaki, de a széle akkor se lesz gyári minőség
-
windlord
őstag
válasz
Squirrel #147704 üzenetére
Nem pont ide vag, de....
Pécsen, egy ruhaszervizes csajszi a bőrkabátomat úgy lejavította 1500huf ellenében, hogy majdnem elájultam. Vékony báránybőr kabát, realítve horror pénzért...
2. napja volt nálam és ahogy a kisfiamat próbáltam fegyelmezni, úgy beleakartad valamibe és felszakította.
Igaz, itt a megoldás nem a gyári állapot volt, hanem mindkét ujján belevarrt egy ugyanoly bőrből származó darabot és patenteb lett mint a gyári állapot.Igaz nem egy Aria, de azért akarnak nagyon ügyes szakik.
Szóval no para.
Igyál egy pohár bort és meglátod, lesz megoldás -
arcitec
addikt
válasz
Squirrel #147699 üzenetére
Ha a hangszóró nem sérült, akkor simán javítható. sőt még fényes kalapácslakk is. GOOGLE mint ahogy írták ki kell keresni,megtalálni a megfelelő hozzáértőt. Takard le, aludj 1-2-őt és munkára fel...
U.I : Azt szerintem nem javítani kell, ha egy mód van rá, hanem cserélni .. Írj a gyárnak, hogy küldjenek javító anyagot, van rá esély én már kaptam, igaz más témában (nem bőr volt, hanem drága szövet).Az tuti profi , itt pesten is vannak vele kapcsolatban lévő bőrösök. [link]
-
Nemir Ombe
addikt
-
válasz
Squirrel #133276 üzenetére
"center és surround hangsugárzók kábelezésénél mennyire kell törekedni, hogy passzoljon a frontok kábeléhez?"
Center esetén mi az akadálya, hogy egyforma legyen? Ez a te rendszered esetén nem lehet probléma, tuti meg tudod oldani az egységességet. Legyen egyforma, és ezzel okafogyottá teszel minden ezzel kapcsolatos találgatást, elméletet, meg placebo-tapasztalatot
Engem zavarna, ha nem lenne egyforma, de ez inkább tudati, mint valós hangi alapú. Nyilván sok mindentől függ, a rendszer kifinomultságától, a füled érzékenységétől, az akusztikától stb. stb. stb. Legyen egyforma, oszt' kész.
Szörrand esetén nehezebb a kérdés, nagyobb a hossz, emiatt több az ár, a különbségek sem olyan egyszerűen dekódolhatók........
-
arcitec
addikt
válasz
Squirrel #133140 üzenetére
Nem minden eszközön működik az ARC, nálam sem működik a pana tv-n(GT60). Állítólag nem egységes az erre vonatkozó szabvány.De jobb is így nagyon sokat fogyasztana készenléthez képest az erősítő, teljesen kikapcsolni meg nem célszerű, ha rendszeresen használva van.Egyébiránt hol a center, sub, surround, csak mert nem látni?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Squirrel #133117 üzenetére
Alapvetően a legkevesebb probléma a saját gyerekeddel van, mert megszokja és nem buzerálja a cuccodat. Persze a grill nem árt, de a legkevésbé a saját lányom miatt aggódom, néhány igazán neveletlen gyerek még a villanysütőt is bekacsolta nálunk, amikor "rászoltam a szülőre", hogy most már elég.
Persze bambulva nézett rám (mármint a szülő) amikor a gyermek nagy lelkesedéssel megindult a hangfalmembrán felé, hogy drága mulatság lesz.Félreértés ne essék, nem vagyok elvetemült apuka, de a gyerekeknek ideje korán meg kell "tanítani" -inkább rászoktatni őket- hogy mi az amit lehet, és mi az amit nem. Ez ugye sokszor az életét védi meg (Nem esik le az erkélyről, vagy ki az ablakból. Nem égeti meg a kályha, vagy a sütő, és nem rántja magára a konyhaszekrény fiókjait amiben a nagy kések vannak (a legkevesebb, hogy békén hagy ezt, azt apa cuccai közül).
Nem azt mondom, hogy nincsenek balesetek, de mostanában egyre több gyermekes barátomnál látom, hogy komplett lakásátalakítást végez Ő is (még a fiókokról a fogantyúk is le vannak csavarozva) meg szülői kontroll nélkül a gyerek is (gyerek graffiti az egész lakás a padlótól a falakig, vagy műanyagjátékkal bevágott LCD TV)Egyébként, ahogy írták előttem, én fontolóra venném, hogy azt a gyönyörű TV-t a falra felrakjam. Az állványra meg mehet a center is még! (de így is már lényegesen jobb)
-
n3m3r3
tag
válasz
Squirrel #133117 üzenetére
Hidd el sok olvasóról estek le a kövek inkább így látva ha adott a környezet. Esztétika, valamint használat nem mindig járnak kézenfogva. Egy jól szellőző, és otthonodba illő, talán sötétebb árnyalatú állvány a kompromisszum ahol van hely az esetleges centernek a TV alatt. Van időd kiagyalni mi praktikus.
(ha centert nem tervezel ne foglalkozz vele ,ezt csak én képzeletem oda a remek mozidhoz)
-
BBéci
legenda
válasz
Squirrel #133064 üzenetére
Szaküzletben nem 1-1 lejátszó és erősítő van elhelyezve, hanem rengeteg, ezért fordulhat elő a minden szempontból szakmaiatlan, hibás felállás. Sajnos demóképeken is gyakran látni ilyesmit. Ahol adnak magukra, normálisan helyeznek el minden komponenst.
Haladó szinten a készülékállvány is beleszól a hangzásba. Törekszünk arra, hogy minden a lehető legjobb legyen, ezt simán agyon lehet vágni az egymásra pakolással. -
Csabroncka
addikt
-
válasz
Squirrel #132139 üzenetére
"jobb, ha mindegyik tápkábel külön fali csatlakozóból táplálkozik?"
Ezt most komolyan kérdezed?
Szerinted hány felhasználó tudná megoldani (ha ez valóban fontos lenne), hogy az összes, hifi-házimozihoz szükséges készüléke külön fali aljzaton lógjon? Vegyél egy egyszerű, nem drága, de megnyugtató minőségű elosztót (pl. Kontaset), és mindent megtettél, amit érdemes.
-
BBéci
legenda
válasz
Squirrel #120071 üzenetére
Nem mindenben, de többségében igen.
(#120075) Smiley
A gyakorlatban nem így működik, számtalan probléma adódott, azért jogos Sanci megállapítása: tilos!
Ez megint olyan semmire sem használható elmélet, mint amit a hibajavítás kapcsán ide öntöttél. Filmlejátszás közben nincs és pont. -
-
mp54
senior tag
válasz
Squirrel #97879 üzenetére
IKEA Lack asztal-on.
Alsó polc mellőzve, lábaiból a megfelelő magasságok (vasak szellősen beférjenek alá, tv vízszintes középvonala szemmagasságban) elérése miatt levágva.
A tv dobogója fekete bútorlapból asztalossal méretre csináltatva és asztalhoz csavarozva, -
mp54
senior tag
válasz
Squirrel #97810 üzenetére
Középre azt a vízszintes deszkát/polcot nem tervezném betenni, oda menne a center
Na ez alapvető hiba lenne, nagyon lerontaná a center hangját. A centernek a bútor tetején kell helyet csinálni.
Hogyan? Mivel az 50 cm mélység nem elég a center+ tv dobogónak, a tv megy a falra.. Ha jól emlékszem, azt írtad :ez nem megy. Miért nem? Vagy a mélységet valami rászerelt konzollal/polclappal meg kell növelni a center alatt, hogy ne essen le előre és akkor elfér a dobogó a center mögött.kivágom a hátulját és oda tenném be az egyik oldalra az erősítőt,
Hát ez kérdéses. hogy elég lenne-e a szellőzés...Fórumtársak ilyen esetben tettek már az erősítő tetejére csendes ventilátort, azzal valszeg elég lenne.a másikra a blu-ray/media playereket.
Azoknak elég a kivágás, azok nem melegednek annyira. -
mp54
senior tag
válasz
Squirrel #97791 üzenetére
TV-hez valo butort tervezek vasarolni
Ha "szekrénysorra" gondolsz, az nehéz lesz a szükséges méretek- főleg a mélység- miatt.
Nálam bevált, hogy a tv-asztal más, mint a környezete, ezért a mélységére ráfér- kis lelógással- a center, mögé pedig egy dobogóra a tv.
Asztal alatt, a padlón vannak a vasak, megfelelően levegős helyen.
Korábban tettem ide fotót is. -
BBéci
legenda
válasz
Squirrel #95422 üzenetére
Főként méretben és az abból következő hangnyomásban és feltehetően - nem néztem utána - érzékenységben van különbség. Szoba mérettől függ, hogy melyiket érdemes választani. Magamnak, a 22, 5 négyzetméteres nappaliba elég lenne a 926.
A következő erősítő, amit tesztelni fogok, a 751RV2 lesz, de tutira nem Focallal.
Jó vétel mindegyik szett, hiba lenne kihagyni.(#95438) devil-k
Az első 5-6 perc alapján érdekel és bizalommal ülök hozzá.
Az Argo nem tetszett, egyszer nézhető. Bár legalább másfél éve láttam, még nem töröltem ki. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Squirrel #95408 üzenetére
"Masik lehetoseg, ha legkozelebb hazamegyek, beneznek a streamaudio-ba, csak nem tudom, ott mit szolnak, ha hallgatozok 2-3 orat aztan nem veszek semmit."
Na emiatt (se) ne legyen lelkiismeret furdalásod. Menj be nyugodtan akár három-négy helyre is és hallgatóz. Sőt, ha esetleg ne akciós csomagot választasz, de egyszerre vennéd meg az erősítőt és a hangsugárzókat még az engedmény lehetőségét is felhozhatod kulturáltan. Nekik is megéri.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Squirrel #95408 üzenetére
csak nem tudom, ott mit szolnak, ha hallgatozok 2-3 orat aztan nem veszek semmit.
Úgy gondolod,hogy aki oda bemegy hallgatózni,kötelezően vásárolnia kell?
Volt egy pár 926-os,azt szvsz 551-es CA-val meg tudod hallgatni.Azt nem figyeltem,hogy 751-es van-e bemutatódarab.
Más: El is felejtettem mondani,tegnap beültem egy kicsit mozizni,Primare+Aurum Vulkan.No comment...
-
zsozso1
tag
válasz
Squirrel #91178 üzenetére
Mivel úgy indítottál hogy 60-40 a zene javára én azt mondom hogy nem lesz egyszerű. Milyen zenét hallgatsz? Legyen a hang az első számú szempont ne a célszerűség mert az rossz irányba visz és nem azt fogod kapni amit szeretnél. Szerintem határozz meg egy összeget és abból a legjobbat kell kihozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged