Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rruuer
senior tag
válasz Digital #91591 üzenetére
Az évek hosszu sora amit itt irtak is páran. De nem is az hanem hogy nekem nem telik most jobbra. Ennyi. Nézegettem én is a külön cuccokat de több 100 ezres téma. Ennyi. Nade én most nem ilyen választ szerettem volna hogy kár volt pénzt kiadni érte meg stb... hanem valami beállitást nézzél már meg. Pl a dsp-t vagy valami mást
-
KisTücsök
addikt
válasz MasterMark #91592 üzenetére
Csak ez egy laikusnak nem biztos, hogy egyértelmű.
Amúgy teljesen mindegy, nincs külön topik bögreszetteknek, ezentúl is itt fogják feltenni a kérdéseiket.
-
nagyúr
Igaz, de tisztában kell lennünk azzal, hogy nem mindenki definiálja (számunkra) helyesen a házimozi erősítő fogalmát. Sőt, a legtöbben nem is tudják definiálni. Az hogy házimozi, az a laikusok szemében sokszor egyenlő a bögreszettekkel, ez nem elítélendő szerintem, de érdemes helyre tenni az első hozzászólásban, hogy ITT ilyenekkel nem foglalkoznak. Mondjuk kéne egy olyan topik is akkor, ahol viszont igen.
-
nagyúr
aszt mégis idetalálnak.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
BBéci
legenda
Pontosan ezt akartam írni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tPedro_
őstag
Csak ki kene szedni az elso hozzaszolasbol az ajanlott hazimozi szettek fejezetet es odairni, hogy ezek nem ajanlottak. Mert ezen a bevezeton kivul meg soha senki nem ajanlotta oket, sot.
Bar mondjuk igy legalabb lehet olvasni, ahogy havonta 1-2 emberke leoltasra kerul a topikban, mikor erdeklodik vagy tanacsot ker. De szerintem a cel nem ez lenne.
(Vagy a topik cimebe kene beleirni, hogy kiveve kompakt rendszerek.)
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Toobee #91584 üzenetére
Én úgy érzem, ő bántott itt egyedül másokat, a személyeskedéssel. Nem tudom megérteni az ilyen reakciókat. Hogy egy hifis szemmel alkotott értékrendben hol helyezkedik el egy bögreszett, azt egy szakmai topicban talán nem akkora bűn leírni (aminek a címe ugye: Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható).
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Rruuer #91580 üzenetére
A keresetemen valószínűleg jót mosolyognál, ha leírnám, mégis összehoztam egy hallgatható rendszert sok év gyűjtögetés, próbálgatás után (aminek így is érzem a határait és nem mondom rá, hogy így-meg úgy jól szól, csak simán élvezem). Ettől függetlenül még tény, hogy egy házimozi X összegbe kerül. Akármilyen igazságtalanságnak érzed és vagdalózol, személyeskedsz, ez így lesz. Rossz helyre születtünk, itt ennyi a fizetés, a hifi meg ennyibe kerül. Menj el egy asztaloshoz és kérdezd meg, mennyiért csinál gyári kinézetű, mdf-ből készül dobozokat. Csak üres ládákat. Meg fogsz lepődni... Pedig ő sem feltétlenül "keres annyit mint itt egyesek", hoyg a te szavaiddal éljek. El kell fogadni, hogy X összegért X szolgáltatás jut. És örülj neki, hogy neked a tied is "nagyon jól tisztán szol és olyat dübben hogy leesel az ágyról."
-
Dorian
félisten
válasz Rruuer #91580 üzenetére
Mint mondtam, azért mert ezekkel itt nem foglalkozunk, nekünk kevés amit nyújtanak. Így nincs tapasztalatunk róluk. Hogy kinek mennyi pénze van, az nem tartozik ide, én sem megyen a "rózsadombi villák" topikba sírni.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rruuer
senior tag
válasz Dorian #91578 üzenetére
az fasza, sajnos keretem csak erre volt keretem, nem keresek annyit mint itt egyeset hogy vegyek egy lejátszót, élősítót és hangfalakat hozzá, nekem nem engedni meg a pénztárcám. és csak egy egyszerű kérdést tettem fel hogy mi is a gondja a lejátszómnak és mindenki kb 1 választ adott hogy szar....na köszike
-
BBéci
legenda
válasz Rruuer #91577 üzenetére
Kizárólag a saját mikrofonjával végezhető a bemérés.
Sem az LG, sem a Samsung nem készítenek házimozi rendszereket, csak egydobozos bögreszetteket, amiknek az elnevezésükön kívül, semmi közük a házimozihoz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Rruuer #91577 üzenetére
Valamit mérni fog azzal is, de (viszonylag) pontos eredményt csak a sajátjával.
Segítek:
Azért a nagy értetlenkedés a többiektől, mert ez az egybedobozos "házimozi" kategória nem éri el a topik minőségi és igényszintjét, igazából ez itt offtopik.(#91576) carpediem007:
Heco ebben az alsó kategóriában jó szokott lenni, vásárlás előtt mindenképpen hallgasd meg, hogy a reflexcsövek nem portzajosak-e.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
carpediem007
tag
Véleményetek érdekelne:
20nm szobában filmezésre egy Heco Victa Prime 5.0 mellé elég lenne egy Heco Victa Prime Sub 252A ?
Mennyire gyárt minőségi mélyeket a Heco?
100 RMS W elég egy ekkora szobában?Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz Rruuer #91567 üzenetére
Lejátszónak még használhatod.
Házimozi erősítőt vegyél és normális méretű, anyagú, minőségű hangdobozokat!(#91568) XtremLor
Megpróbáljuk a helyes útra terelni, Te pedig visszatartod? Lehet a sz@rt pofozgatni, de attól még sz@r marad.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Adamo55 #91560 üzenetére
Naponta (24 óránként) egyszer bőven elég feltenni ugyanazt a kérdést. Sőt, sűrűbben nem illik, ellenkezik a Fórum Alapelveivel és a Netikettel.
(#91558) Rruuer
Bögreszett, ne várj tőle többet, annyit tud és kész.[ Szerkesztve ]
-
Adamo55
tag
"Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Aki ismeri, tudna némi infót adni a Audio Pro B 1.39 Ace Bass 400W mélyről?
Nem nagyon ismerem, és szeretnék többet tudni róla, hogy mekkora szobába ajánlott, milyen a minősége, illetve mennyire jó márka, stb."Nah senki??
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-
Rruuer
senior tag
Sziasztok! remélem jó helyen járok. van egy samsung ht-d5100 házimozim és a hangjával van egy kis bibi, az 5,1 et nem jól adja ki, tehát ha megy egy repülő akkor nem szépen körbe megy a hangfalakon a hang hanem nagyon durván mondom de egyszer az egyik hangfal szol utána a mások (azért nem ennyire drasztikus de eléggé rossz a hangzás így) ez valami beállítási fiba lehet?
-
Adamo55
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Aki ismeri, tudna némi infót adni a Audio Pro B 1.39 Ace Bass 400W mélyről?
Nem nagyon ismerem, és szeretnék többet tudni róla, hogy mekkora szobába ajánlott, milyen a minősége, illetve mennyire jó márka, stb.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz dgyuri0123 #91548 üzenetére
Ez így nem biztos, hogy igaz. A munkaerő ára az elsődleges szempont, ami miatt Kínában szerelnek össze.
-
JohannZimu
senior tag
válasz dgyuri0123 #91548 üzenetére
"Lemez hűtőbordák csak az olcsó erősítőkben találhatók"
Ez érthető úgy is, ha valaki lemez hűtőbordákat használ, azt csak alsó kategóriás készülékben teszi.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez az.
Pont az a lényeg, hogy eleve Kínai gyártást terveztek az óccsósítás jegyében. Mert ugye azt nem is feltételezhetjük, hogy a jobb gyártási minőség érdekében tették mindezt. Bár ki tudja....
"Lemez hűtőbordák csak az olcsó erősítőkben találhatók, a normálisakban még mindig öntvényt alkalmaznak."
Ez viszont nem teljesen igaz. Pl. Denon egykoron még az alap HM. erősítőjét is alu hűtőbordákkal szerelte.
Persze ez igaz más gyártóra is, nem csak a Denon-ra.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #91531 üzenetére
Lemez hűtőbordák csak az olcsó erősítőkben találhatók, a normálisakban még mindig öntvényt alkalmaznak. Ez vonatkozik az előlapra is.
Ezt nem értem: "Mark Levinson Red Rose Kínában való gyártatása is már egy olcsóbbításra való törekvés volt"
Korábban hol gyártották a Red Rose készülékeket?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
"A GX-re ránézve, nekem nem a spórolás jut eszembe. Meg történt némi változás is rajta..."
Hát ez az, amit nem tudhatunk, hogy az a "változás" az jó-e, vagy nem annyira jó. A változást vajon mi motiválta? A könnyebben, olcsóbban beszerezhető alapanyag vagy technológia, vagy pedig tényleg a hangminőség javítás? Lehet, hogy én pesszimista vagyok, de kételkedem, hogy minden esetben a minőség javítás a mozgatórugó. Ez igaz lehet a hangfalakra, szubokra, autókra, mosógépre, lépegető excavátorra, mindenre.
"GR-ek még Angol "kézműves" munka. Kíváncsi lennék én is, hogy milyen."
Igen, eredeti angol szerelés. Bizony, én is nagyon kíváncsi vagyok! Tudunk majd következtetést levonni, amikor összehallgatjuk az én GRLCR-emet, meg a te GSLCR-edet.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #91535 üzenetére
Bocs, nem akartam a szavadba vágni.
Én is pont így gondolom. Csak a próba döntheti el, hoz-e bármilyen pozitív változást az újabb széria.
Sok gyártónak voltak sikermodelljei, amit az évek múlásával az istennek sem sikerült még egyszer megismételniük. Ilyenkor sok mindent próbálnak előhúzni a fiók mélyéről, hátha fellendül az üzlet.
Szinte minden nagy nevű gyártó rendelkezik valamilyen ikonikus modellel, amikre évekig (évtizedekig) hivatkozik a világ, de nem biztos, hogy ugyan az a gyártó még egyszer meg tudja ismételni azt a sikerszériát, sőt sokszor el is rontja. Pl. Phonar. Hol van most? A P30, P40, világsiker volt a maga kategóriájában. És ma....?
A Focal is magáénak tudhatott ikonikus dobozokat, amit szerintem azóta sem tudnak űberelni. Ez persze szigorúan csak az egyéni véleményem.
(#91536) cain69 : látod pont ezért vettem NAD-ot, mert teszek a Spotify-ra, a Dolby atmos-ra és társaira.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nagyúr
amikor megnézel egy új erősítőt, és látod rajta, hogy dolby atmos, dts hd master, dts es, dts 96/24, truehd, dts neo minősített, akkor az azt is jelenti, hogy ezek liszenszdíjait is ki kell fizetni a dolbynak.
amikor látod rajta a spotify matricát, akkor azt is tudod, hogy a spotify vételről külön modul gondoskodik, emiatt nem tehető az összes hálózatképes készülék egy egyszerű firmware frissítéssel spotify-képessé. ezt is a vásárló fizeti ki.
amikor látod rajta a csillió hdmi ki és bemenetet, akkor azt is tudod kell, hogy ezek szintén liszenszdíjas csatlakozók, és ezt is a vásárló fizeti meg végsősoron.
és akkor megnézel egy régi erősítőt, amin talán van digitális csatlakozó, de biztos nem 10xhdmi, hanem legfeljebb optikai, van rajta egy régi dts matrica, és nem 8 másik dolby-logó, rj-45nek híre sincs, spotify-ról meg ne is beszéljünk. 10 hdmi csati, spotify dekóder és 8 dolby liszensz egy készülékre vetített hardware és liszenszdíjából meg azért szvsz már kijön egy eloxált alu előlap.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #91529 üzenetére
"Ezt a kérdést nem neked szánom, hanem azoknak, akik szerint minden változtatás csak pozitív eredményt hozhat. Én úgy tapasztalom, hogy pont az ellenkezője kezd igazzá válni. Persze nem minden esetben, de a gyártók folyamatos olcsósítási törekvései végül is oda vezetnek, hogy inkább lefelé hajlik a "sinus" görbe, nem pedig felfelé."
Ez a hozzászólásod okafogyottá teszi azt az elég hosszú posztot, amit ez ügyben most írtam! Pontosan erről van szó, erre akartam én is kilyukadni, már eltávolodva a konkrét szubok témájától :
"mi alapján gondoljuk, hogy azért mert új a széria, akkor automatikusan jobb is, akár csak "leheletnyivel" is. A hifi és házimozi piac pont nem ebbe az irányba halad, hogy az újabb az feltétlenül jobb lenne, sőt!"
Én GS20-at vettem, de közelharcot vívok, hogy kipróbáljak egy GR20-at is, a GS előző szériáját, mert simán benne van a pakliban, hogy az jobb. Nem tudom, nincs konkrét infóm róla, de a trendeket figyelembe véve simán lehetséges.
(#91534) dgyuri0123
Ez is +1. És ez nem csak hifi és házimozi termékekre igaz, hanem bármilyen területen!
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
"cserébe több a szolgáltatás."
Pont nem így kellene lennie. Bár, kinek a pap....
Én általában jegyeztem meg. Egy hangszórónál (hangfalnál) is létezik olcsósítás, mint ahogyan meg is teszik ezt, mert már az anyag felhasználás is egyre gagyibb. Mindent zongoralakkból felkiáltással lefestik a hangfalat, vagy műanyaggal borítják és kész a modern hangfal.??? Pozdorjából.
A hangszó elemein történő változtatások menet közben döntik el, hogy sikeres volt-e a módosítás, vagy csak marketing.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tamoo
MODERÁTOR
Erősítőknél valóban látszik az "olcsósítás", cserébe több a szolgáltatás. De egyébként szubról volt szó. Amik speciel szerintem általánosságban fejlődtek.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz Csabroncka #91509 üzenetére
"égszíj"
Én kérek elnézést, de az ékszíj lesz.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak egyetlen példát engedj meg.
"Régebben" minden "normális" gyártó alumíniumból gyártotta az elő lapokat és a hűtőbordákat.
Ma már csak az erősítők bizonyos részei készülnek alumíniumból, míg ugyanabban a gépben a hűtőborda csak lemezből van.
Az alumíniumnak nem csak esztétikai szerepe van, de ezt talán Te is tudod. Az, hogy egy 300-400e FT-os készülék borítása javarészt gagyi műanyag, mindennek mondhatod, csak nem korszerű és fejlett megoldásnak.
De ez csak a jéghegy csúcsa. Ha mélyebben belenézel egy erőlködő, vagy egy CD játszó belsejébe, láthatnád az olcsósodás rengeteg jelét.
Persze a milliós kategóriát most szándékosan hagytam ki, mert az csak szűk vevőkört tudhat magáénak, de pl. Mark Levinson Red Rose Kínában való gyártatása is már egy olcsóbbításra való törekvés volt. Remélhetőleg ez a felhasznált anyagok minőségén nem rontott, de minden esély megvan rá, kivéve, ha minden egyes porcikája ládában érkezik és "csak" összeszerelést végeznek a kínai gyárban.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #91529 üzenetére
Tök fölösleges általánosítani. Van ahol lefelé van ahol felfelé. De ez mindig is így volt.
Szeretném küldeni a "Belga - Bezzeg régen" című számát, mindenkinek aki szereti!
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #91526 üzenetére
"Egy szóval sem mondtam, hogy ha történt ilyen változás, az nem szólhat bele a hangba."
És ha negatív irányt vesz a módosítások miatt a hangja?
Ezt a kérdést nem neked szánom, hanem azoknak, akik szerint minden változtatás csak pozitív eredményt hozhat. Én úgy tapasztalom, hogy pont az ellenkezője kezd igazzá válni. Persze nem minden esetben, de a gyártók folyamatos olcsósítási törekvései végül is oda vezetnek, hogy inkább lefelé hajlik a "sinus" görbe, nem pedig felfelé.
"csak a zene van"
-
zozy84
senior tag
Taga Azure F80, S40, C40-ről vélemény? Eddig nem nagyon hallottam róla csak azért.
-
nagyúr
Ahhoz továbbra is ragaszkodom, mert összességében legalább annyi negatívumot lehet sorolni az ST60 mellett, mint amennyi pozitívumot.(#91525) BBéci "Ha szerinted egy hangszóró esetén a megváltoztatott pille, gumiperem és porsapka csak marketingszöveg és nem befolyásolja a hangot, akkor a továbbiakban nincs miről beszélni."
Egy szóval sem mondtam, hogy ha történt ilyen változás, az nem szólhat bele a hangba.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ahhoz is ragaszkodott, hogy az ST60 nem jobb, mint az ST50.
(#91524) liszi70
Ha szerinted egy hangszóró esetén a megváltoztatott pille, gumiperem és porsapka csak marketingszöveg és nem befolyásolja a hangot, akkor a továbbiakban nincs miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az Arcam kérdés tök más, ne keverd ide, főleg nem kiragadva az értelmezéséből.
"Én is a kifutót venném 60-80e-el olcsóbban (még ha egy "leheletnyivel gyengébb" is.)."
Pont ez a probléma, hogy mi alapján gondoljuk, hogy azért mert új a széria, akkor automatikusan jobb is, akár csak "leheletnyivel" is. A hifi és házimozi piac pont nem ebbe az irányba halad, hogy az újabb az feltétlenül jobb lenne, sőt!
-
nagyúr
válasz Warter #91521 üzenetére
"Ha raktáron lenne egy rakat régi sub, akkor én is inkább azt ajánlgatnám."
Pont, hogy nem erről volt szó. Az utolsó darabokat árulta, mondta, hogy siessek, mert gyorsan elviszik. Ez is lehetne tipikus kereskedő-duma, de igaza volt. Nem siettem eléggé. Amikor nemsokára kattintani akartam a Kosárba gombra, akkor vettem észre, hogy olyan már nincs! Így hónapokra parkolópályára került a project, és végül íbéjen rendeltem meg. Tisztában vagyok a kereskedők tipikus húzásaival, tudom, hogy mit-miért ajánlanak, és meg is lepett a hozzáállása. Az akkor már jóval drágább utódot is promózhatta volna, hogy így jobb, meg úgy jobb, meg a specifikáció stb., ennek ellenére amikor én mondtam neki a tetszetősebb specifikációt, azt mondta, azzal nem kell foglalkozni. (Nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényege ez volt.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi BBéci, bár a specifikációt mindannyian ismerjük, a gyári oldalak marketing dumájával meg Dunát lehet rekeszteni.
Ezzel el is értünk oda, ahonnan kiindultunk, és amit legelőször is írtam, hogy kozmetikázás és ráncfelvarrás történt. Ez pontosan passzol ahhoz az infóhoz amit kaptam, hogy lényegében ugyanaz. Az általad linkelt olasz ára sem lenne egyforma, ha ez nem így lenne, és minőség-különbség lenne a kettő között. A forgalmazó jó fej volt egyébként, nem akart rábeszélni az akkor már drágább SB2000-re, neki akkor eszébe sem jutott erősködni hogy jobb, hanem a kifutó áron már olcsóbb NSD-t ajánlotta. Természetesen ez nem zárja ki, hogy jobb lehet az SB2000, de a változtatások ténye nem is egyértelműsíti azt.
Félreértés ne essék, semmilyen érzelmi szál nem köt az NSD-hez, (lehet, hogy eladom majd azt is egyszer, mint a többit ), csak igyekszem megvédeni az álláspontot, amit a kapott infók alapján felállítottam. Még nem kaptam bizonyítékot, hogy az elméletem helytelen, így (most még) tartom magam hozzá. Ha majd egy objektív ember, objektív összehasonlító tesztje bebizonyítja számomra, hogy jobb is lett az utód nem csak újabb, akkor revideálom az álláspontomat. De nem a marketing szövegek fognak erről meggyőzni, az is biztos.És egy kérdést beszúrnék ide mindenkihez : Ismeri, hallotta már valaki a Monitor Audio GSW12-es szubot? (Mivel MA-s lettem, nagyon érdekelne, hogy érdemes lehet-e foglalkozni vele. Meghallgatni még nem tudtam egyelőre ilyet.)
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz kimi02 #91513 üzenetére
Tudod az a legdurvább, hogy nem tudok jelenleg a piacról olyan BD lejátszót ebben az ársávban (nyilván az új árára gondolok), ami tudná ezt a szintet hozni.
A pio is ráment a médiaképességekre és a felkonvertálás és videodekódolás minőségének javítására, ugyanakkor hang terén nagy előrelépés nem történt talán majd ezek.
Kíváncsian várom majd a tesztek eredményét, hátha meglepetést okoznak.
"in medias res"
-
hétalvó
addikt
válasz mandju #91500 üzenetére
Probald ki meg optikan is htpc-rol
Ilyen tesztek utan kezdtem el gondolkozni a hdmi kabeleken erosen. Koax lenne jo, de alaplapirol meg ne probald! Jobb tud lenni, mint a beepitett usb-s.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
BBéci
legenda
válasz velizare #91499 üzenetére
Maximumot nézve 800 vs. 1100.
Másik erősítő van benne, Sledge STA-400D helyett Sledge STA-500D.
A frekvenciaátvitel alsó értéke az NSD esetén 23 Hz, az SB2000 állítólag 19 hertzet is tud. A hangszórón is változtattak, más a pilléje, porsapkája, gumipereme, nagyobb a pólusvas furata, stb.
SB12-NSD, SB-2000.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kimi02
őstag
válasz Csabroncka #91502 üzenetére
Nekem is volt 51FD bánom is , hogy eladtam.
Analógon egész másképp zenélt mint HDMI-n.
Lehet veszek is egyet megint. -
Csabroncka
addikt
válasz mandju #91507 üzenetére
Van egy kategória ami fölé már nem megyek, mert beteker az égszíj és kiköp. Megpróbálom élvezni azt ami van, finomítani itt ott, kihozni belőlük az ésszerű maximumot.
Az oppo jó kérdés szerintem nem az a kategória ami feltétlen AVR mellé való, vagyis bőven bőven a felső osztály mellé vagy inkább külön proci és végfok társaságába (szerintem).
Amit várok az egy BDP LX91, hátha egyszer.... még.....
"in medias res"
-
mandju
senior tag
válasz Csabroncka #91506 üzenetére
egy spéci oppo 105 kellene, csak hát az ára..
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Csabroncka
addikt
válasz mandju #91503 üzenetére
Ha csak kipróbálás szintjén megy, kérj kölcsön valakitől, tényleg beszarás! Mi a mérce BBéci elmondta mielőtt megvettem az asztalit, hogy oké, de van jobb minőségű cd lejátszó (használtan) aminek azért hallanám a különbségét, körülbelül ez volt a konklúzió egy tízes skálán számomra:
Szám: Daft Punk ~ Giorgio by Moroder
24/96 Flac (DUNE 102) 5/10
D.P. Audio CD (Pio 51FD) 7/10
Frissen bontott lemez (JVC LA11-ortofon 320) 10/10
Eddig ez az etalon a saját cuccommal otthoni környezetben. Nem vagyok egy nagy mágus, de nagyon meglepett, fel is tettem a nagy kérdést a hifis topicban majd megkaptam rá a választ, hogy lejátszócsere .
"in medias res"
-
gorbep
senior tag
válasz KisTücsök #91504 üzenetére
hát pl pont a fejeserősítőben...... SPDIF-en nem hallok nagy különbséget, "nagy" eltérést csak az USB-n....
Igen, USA Ebay-en nézegetem.... Emotivától vadi újan megkapod 199$-ért, néha akciózzák... és az USA-n belül a posta is ingyenes...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
KisTücsök
addikt
válasz gorbep #91496 üzenetére
Várok még egy fejes erősítőre. Csak akkor tudom érdemben kipróbálni. Kis diy sztereó erősítőm nem sokáig bírta.
Amúgy köszi!
Ja amúgy... 20k? Ebayen nézegeted? Láttam néhányat liciten 20-tól, fixen 40 körül van.
A 2 amúgy mennyivel jobb? USB-t leszámítva...
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz Csabroncka #91502 üzenetére
"sajnos" csak HTPC a forrás...
DAC-om nincs, lemezjátszóm sincs. modern kor gyermeke vagyok...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Csabroncka
addikt
Analógon nem próbáltál valamit rákötni? Nekem az LX 60-on az 51FD-vel egyértelműen kihallható a mélyebb színpad (analog "pure" direct módban) , mint HDMI vel. Aztán rákötöttem egy mezei belépő lemezjátszót, majd elhallgattam ( szar a "cd" lejátszóm... )
"in medias res"
-
Kroland25
tag
Köszi!Hát én is kíváncsi leszek,de sajna minimum 1-2 hét mire hazaviszem!Ez a 85 is csak ideiglenes!!Most lx 56 van "még"otthon mozin ütős,de zene nem volt az igazi,de inkább mozizom mint filmezem!!Holnap jönnek a kábelek is lesz mit csinálni!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest