Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
carpediem007
tag
50-60 körül tudtok ajánlani jó sztereó erősitőt? A sztereó erősítőknél miért nincs optikai, hdmi bemenet?
Házi mozi rendszer lassan kész, és még van egy helyiség ahová egy sztereót nem bánnék, igaz egyenlőre szerintem egy álló hangfal lesz vásárolva.
Inkább ilyen rendszerben gondolkozok mint egy hang projektor vagy valami műanyag dobozokon.
Használt cucc is érdekel, csak ne túl régi legyen és hibátlan külsőleg. -
dunkel
őstag
Aki ennyi pénzért keres az mozduljon rá egy meghallgatás erejéig [link]
-
Dave0077
csendes tag
válasz bajnokpityu #92793 üzenetére
Samsung ht f4550nel a fan ng hibauzenet mit takar?
-
Perbalu
csendes tag
válasz Oldfighter #92790 üzenetére
Ok, köszönöm a válaszokat és az infókat. Akkor a lóvé megy a perselybe, aztán majd vmikor lesz belőle rendes szett (remélem).
Mindenkinek további kellemes hétvégét. -
Oldfighter
senior tag
válasz Perbalu #92788 üzenetére
Az igényeid kivitelezésével vagy sajnos tévedésben.
Ha érthetőbb beszédhangot akarsz, akkor annak közvetlen tárgya a centersugárzó; ha élvezni akarod a zenéket akkor főleg váltani kell különálló komponensekre. Sajnos az ilyen bögreszettek ennyit tudnak.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Csabroncka
addikt
válasz Perbalu #92788 üzenetére
Ne költsél rá semmit, ezt a leghatározottabban mondom! Inkább költsd másra azt a pénzt pl: gyerekre vagy nyaralásra.....!
Pláne ha így is elégedett vagy a rendszer teljesítményével. Egyébként finomíts egy kicsit a beállításokon és máris erősebben fognak szólni a front hangszórók vagy a center.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Perbalu
csendes tag
válasz Oldfighter #92787 üzenetére
Tudom én h nem ez a pro megoldás de a rendszer tulajdonságaival meg vagyok elégedve: a surround hangzás nekem megfelelö, a mélyládája is ok. Annyi h a fronthoz kellene egy kicsit nagyobb hangszoró hogy a beszédhangok jobban érthetőek legyenek + ha zenét hallgatok akkor csak azokra téve a hangot élvezhetőbb legyen.
Amit néztem hozzá hangfalpár az 15e be lenne. És ennyi ráköltésből az én igényeimet már ki is elégitené. Sajnos egy teljes csere ennek a sokszorosa lenne.
Ha ezeket is figyelembe veszitek akkor is badarság? És feleslegesség ellenére kivitelezhető lenne? -
Oldfighter
senior tag
válasz Perbalu #92785 üzenetére
Felesleges beruházás lenne. Úgy kompletten az egészet ki kéne váltani egy valódi hm erősítővel és hangsugárzókkal. A Wattokat felejtsd el, amit olvasol az nem mérvadó; meg kell nézni, hogy a hálózatból mennyit vesz fel, majd elosztani annak az értéknek a hetven százalékát a csatornákra.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
adodaniel
őstag
válasz Dexar007 #92783 üzenetére
Akkor meg is van oldva. Örülj neki, hogy ilyen kevés pénzből elégedett leszel.
(#92785) Perbalu Nem fog működni, felesleges pénzkidobás lenne. Ha fejleszteni akarsz, akkor ami most van "egybeszett" felejtsd el és komponensekből álló láncban gondolkodj. Segítségként olvasd el az első hozzászólást (téma összefoglalót).
Az 1200W-ot inkább nem kommentálnám.
[ Szerkesztve ]
-
Perbalu
csendes tag
Üdv!
Van egy LG házimozi rendszerem és olyan kérdésem lenne hogy arra van e lehetőségem hogy pl a front hangfalakat kicseréljem normálisabb 2 utas hangfalra?
Az erősítő papiron 360W(180RMS) csatornánként, amit azért erősen kétlek mert igy az egész szett 1200W ami már majdnem kisebb diszkó hangtechika.
4 ohmosak a hangfalai. Arra gondoltam hogy egy 70-100W körüli 4 ohm-os hangfalpár keresnék hozzá ( mivel 30%nál jobban nem szoktam kihajtani a hangerőt mert kis szobában van).
Szval az a kérdésem h kivitelezhető e ez az upgrade vagy gajra vágom az egészet?Válaszokat elöre is köszönöm.
-
devil-k
nagyúr
válasz aProPeti87 #92772 üzenetére
Inkább azt javaslom, hogy gyűjts még egy kis pénzmagot a meglévőhöz, halaszd el pár hónapra a házimozis projektet és akkor később tudsz venni tisztességesebb vasat.
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz devil-k #92770 üzenetére
Van egy lélektani határ ami alá nem érdemes lemenni.
Nekünk.Az a mi határunk.Ez másnál jóval lejjebb van...
(#92772) aProPeti87 A húszezres kábel még nem is drága.Ez már drága.
[ Szerkesztve ]
-
aProPeti87
aktív tag
válasz devil-k #92770 üzenetére
Készülök majd később egy jó hangrendszer kiépítéséhez ,de jelenleg ennyi a keret erőlködőre ,gondoltam van optikai bemenete és Pioneer ami nem annyira rossz márka ,és szép állapotba is van de ha tényleg annyira ramaty akkor nem veszem meg .Ha tehetném megvenném a legjobb minőségű hangcuccokat nem azért nézek ennyiért mert smucig vagyok hanem azért mert sajnos nem tehetem meg . 20 ezerért kábel ? miből van aranyból ?
Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
ProdyG
őstag
értem én, hogy ízlés, de pl a basszus téma egyszerűen nem lehet igaz. nem hallottam még a CM1-et, de egyszerűen nem tudom elhinni...
na mindegy ez van, szerencsére nem borította rám a virtuális asztalt, hogy sz@rt adtam el neki -
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy igencsak friss élménye lehet ez az új tulajnak. Nem csak a szervetlen matériának (kábel, erősítő stb.) kell bejáratódnia, hanem szerintem a fülnek is szokni, tapasztalni és járatódni kell egy új hangzás esetén. Tapasztaltam már olyat, hogy más az első benyomás, és más a később már letisztult vélemény. Várjuk ki a végét!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ProdyG #92751 üzenetére
Én ezt erős fenntartásokkal kezelem. (És nem elfogultságból.) Ott valami nem stimmel.
Egyébként mindkét említett doboz kisebb és nem megy 50Hz alá. GS10-nek meg hasonló mennyiségű, és jóval pontosabb mélye van mint az előtte lévő két állódobozomnak.Gondolom nem ugyanott hallotta mindhármat hanem csak valami régi emléket túrt elő...
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
sikerült eladnom a korábbi MA GS10 dobozokat. nagy meglepetésemre az eladó viszont nincs megelégedve vele.
Ezeket hozta fel, amik jobban tetszettek neki (én ezeket nem ismerem): Dyno A42 , B&W CM1.Különösen a CM1-et mondta, hogy mindenben sokkal jobb, mint a GS10.
Ezt írta a CM1-re: "sokkal szebb tere volt , szebb hangszerhangokkal , nagyobb dinamikával és sokkal jobb basszussal"... Létezik ez? én még nem hallottam rosszat a GS10-ről, ezért csodálkozom ezen. tapasztalat a CM1-gyel valakinek? -
Dexar007
veterán
Neztem egyilyet a tv ala. 15 ezerert van hasznaltan. Ha mar azt irjatok,hogy mindegyik szar,akkor legalabb ne keruljon sokba nemde?
Ennek fenyeben nem biztos,hogy megerne nekem +55 ezret a thonet & vander,foleg ha az is gagyi.Egyebkent en ezeket a teszteket nem vagom..2012 elejen : ,,A Yamaha YAS-101 hangprojektor remek ár/érték arányt képvisel, könnyebben installálni nem is lehetne, a hangereje valamint minősége pedig osztályelsővé teszi."
Majd kijon ugyanennek a rancfelvarrott verzioja 2014-ben amirol szinten hasonlokat irnak,kozben pedig a 2012-esnek elmegy a hangja vagy mi? Vagy en nem ertem,hogy a francba lehet ezeket a soundbarokat fejleszteni. Az csak hang.:kijon-bemegy a fulbe,mindenki orul.
Vagy a ficsoroket kell megfizetni,hogy pl a wc-n is lehessen iranyitani okosappal?[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Norbi 72
veterán
válasz aProPeti87 #92746 üzenetére
Pedig gazdája nagyon dicsérte hogy szép a hangzása
Mihez képest?
-
aProPeti87
aktív tag
akkor nem is érdemes megvenni 16e be a pio-t ? annyira silány lenne ? Pedig gazdája nagyon dicsérte hogy szép a hangzása .
-
Norbi 72
veterán
válasz aProPeti87 #92744 üzenetére
Hát a keret nagyon kevés.Ezt tudnám ajánlani...
-
aProPeti87
aktív tag
válasz Norbi 72 #92743 üzenetére
Meghalt a régi erősítőm az nem volt nagy durranás sima creative 2.1 szerintem ahhoz képest minden átütőbb ismerőstől 16e megtudom venni... most kb olyan 20 ezret gondoltam erősítőre de persze használtan!
-
Norbi 72
veterán
válasz aProPeti87 #92742 üzenetére
8 éves,belépő vas.Ne várj tőle semmi átütőt...mennyi lóvéd van vasra?
[ Szerkesztve ]
-
aProPeti87
aktív tag
Sziasztok , Pioneer VSX-416S van valakinek véleménye róla mennyire jó erősítő ? elég jó áron hozzátudok jutni egy ilyenhez csak érdekelne h valakinek van e valami tapasztalata ,vagy adatok alapján megítélni h jó e mert én nem nagyon értek az erősítőkhöz Pc vel lenne optikai kábellel egy ASUS xonar D2 vel lenne összekötve .
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #92739 üzenetére
ahol a hátsó hangszórókat (pontosabban az egyiket) nem tudom elhelyezni, csak messze és bénán.
Állvány?
-
BBéci
legenda
válasz MineFox54 #92726 üzenetére
Adjál hozzá még ötvenezret, mert a topiknak van egy első része is.
Nem lenne nagy ügy, bárki kérdezhet bármit, de azt senki nem szereti, ha erőszakosan követelik a választ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Egy jobb minőségű sztereó szett mennyire képes a térhatás "érzékeltetésére" film nézéskor? Belépő szintű rendszerem van (Mission MV 5.0 + Polk 110 + Onkyo 508), és elég valószínű, hogy hamarosan költözöm, de olyan helyre, ahol a hátsó hangszórókat (pontosabban az egyiket) nem tudom elhelyezni, csak messze és bénán. Mivel teljesen hülye vagyok a témában, ezért kérdezném, hogy mire számíthatok egy esetleges sztereóra váltás esetén...illetve kb. mennyi egy olyan pár, ami alkalmas lenne erre? 100% filmre kellene. Illetve nem tudom, hogy ilyenkor mi a szokás, de centert szoktak a rendszerbe rakni?
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #92736 üzenetére
Gonoszkodsz?
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #92734 üzenetére
De azért ne várjuk meg,hogy leoldjon..szerintem.
-
Csabroncka
addikt
válasz Norbi 72 #92731 üzenetére
"És nehogy elfelejtesd kivenni az átkötő lemezeket a hangfalnál."
Elvileg az elektronika leold és kikapcsol az erősítő, ha a kettő vagy négy hangfalpárér összeér.
windlord: az aranyközéputat a legnehezebb megtalálni!
Átlagos megjelenítőhöz, értsd TV < 60" és középketeóriás HM szetthez az AQ kábelek közül a forest család tökéletes, én nem csalódtam bennük.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
ricsik
őstag
válasz Csabroncka #92727 üzenetére
Bullseye!
-
gutentag
tag
Sziasztok!
Tudnátok kérlek segíteni nekem? A kábelezés terén még nagyon kezdő vagyok. Az okés, hogy a hangfalak 4 csatlakozójába hova teszem a bim-amp LS1002-est 4 banándugóval, de az erősítő (Marantz SR6008 [link] ) 2 csatlakozójába hogyan kéne betuszkolnom a kábel másik felén lévő másik négy banándugót? Lehetséges, hogy az erősítő felén csak 2 banándugónak kellett volna lenni? Csináltassam át a kábeleimet?
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Ismét kérdés:
HK AVR255 és KEF C75 közé milyen hangszórókábelt javasolnátok?
Nem célom a high-end, de a gagyit sem erőltetném...
Szóval mit javasolnátok és honnan?Valamint:
Digitális átvitelnél szintén kérdés lenne, az optikai kábel és hdmi kábel minősége.
Itt is javasolnátok kérlek pár változatot! -
Csabroncka
addikt
-
MineFox54
őstag
Elhiszem ezt , csak gondoltam, ha 92000(már majdnem 93k) hozászólás van, talán csak akad valaki aki esetleg meg tudja mondani hogy van e lehetőség szervízen kívül megoldani a problémát. Nem akartam ebből nagy ügyet, csak annyit, hogy valaki mondja meg, hogy meg tudnám-e csinálni otthon vagy nem.
#92724 devil-k Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
No,amíg meg volt a napi betevő,megnéztem a Hercules-t.Tűrhetőnek mondanám,az elején elkövetett digitális szánalom után,egész jó volt.A képminőség kíváló.
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #92721 üzenetére
Ezen élvezkednénk? Ejnye... de mi ebben a logika?
BBéci
Azért a fórum valamilyen szinten helpdesknek is minősült szerintem. Egy csomó olyan információt tudunk megosztani egymással, amiben a nagy könyvben nem biztos, hogy találnánk rá megoldást. Na, jó, nem olyanra gondolok azért, hogy hogy kell bekapcsolni az erősítőt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #92721 üzenetére
Mindegyik topik összefoglalójába, első hozzászólásába nagy, vastag betűkkel kellene beírni, hogy nem ügyfélszolgálat, nem helpdesk vagyunk! Nem vagyunk kötelesek válaszolni a kérdésekre. Ha mégis megtesszük, köszönet jár érte.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sniphoe
aktív tag
Onkyo TX-NR509 erősítőhöz való bemérőmikrofonja nincs valakinek kölcsönbe Budapesten? Természetesen igény szerint letétet is hagynék a kölcsön idejére.
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #92717 üzenetére
Tudtam én.
MineFox54
Nem értem a kirohanásod okát, de pihenj egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz Oldfighter #92712 üzenetére
Csak kérdeztem, hátha esetleg lenne megoldás rá, mert a jövő héten kellene használnom.
Bocs norbi, valamiért választ nyomtam...
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz MineFox54 #92707 üzenetére
Ez kicsit erős.Láttam az írásod,de nem vagyok erősítő szerelő.Fogalmam sincs,mi baja a vasadnak.
Szerviznél érdeklődj.
Ha nem válasz akkor oké.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Oldfighter #92709 üzenetére
Annyi elég lett volna ha annyit mondtok hogy mittomén, vidd szervízbe, mert ez not user servicable dolog (igen tisztában vagyok vele hogy ez egy régi erősítő és nem éri meg szervizelgetni, de nekem van szervizes ismerősöm ,aki elég jutányos áron tud javítani )
Ja, amúgy az előző nem akart válasz lenni norbinak...
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Norbi 72 #92705 üzenetére
Legyetek szívesek válaszolni, akit az érdekel, hogy milyen hangfalat vegyen, ha egyszer lesz pénze rá, az rögtön választ kap, de aki sürgősen használna valamit, de nem működik, arra basztok...
Van egy H/K AVR 21-em. Bekapcsolás után 2-3 mp-vel kikapcsol. Addig bármelyik gombot nyomom, reagál, de aztán kikapcsol. Eddig működött. (3 hete nem kapcsoltam be, de akkor is kétszer ezt csinálta majd harmadikra bekapcsolt) -
tPedro_
őstag
Elrontani?
Ha készítek pl egy 25 kilós állványt és azt tüskékre rakom, milyen hátránya lehet? Ha hosszú lenne elmagyarázni, link is jöhet.Egy Jamo S 606 HCS 3 szettet vettem, belépő erősítő lesz hozzá (NR636), a kábelek is az olcsóbbak közül kerültek ki (550-750 Ft /m volt ha jól emlékszem). Ezen a szinten nem hiszem, hogy nagy élménytől fosztana meg az állvány. Ha polcra tenném akkor se hiszem, hogy jobb lenne.
Persze masszívnak masszív lesz és tüskét is kap.
Ha nagy hülyeséget írok, javítsatok ki.(#92705) Norbi 72: Majdnem Megpróbálok majd lőni pár képet.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hétalvó #92698 üzenetére
Nem csak a megépítés jobb klasszisokkal, a hangja is.
(#92703) tPedro_
Bizonyos magasság után nem csak esztétika. Bár, alacsony állvány esetén sem. Mocskosul el lehet rontani egy hangdobozt a hozzá nem illó állvánnyal. Azt hogy melyik passzol, csak kísérletezéssel lehet eldönteni, vagy a gyárit kell választani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tPedro_
őstag
válasz Norbi 72 #92700 üzenetére
A falra akasztás sajnos nem jöhet szóba, fal csak hátul van.
Végső esetben csinálunk egy lábon álló tartót vas/rozsdamentesből, csak utána kell néznem, hogy mire érdemes odafigyelni.
Gondolom legyen minél nehezebb?
Annak van valami jelentőssége, hogy a legtöbb ilyen állvány alját és tetjét nem egy cső köti össze, hanem 2-3? Vagy csak esztétika?[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
ma osszeallt vegre egy dedelgetett rendszer.
1098+1075 igen jo kis paros, persze ami ra lett kotve az se kutya. spectral 908 teljes sarga koritessel[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest