- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Sziasztok!
Atmos ügyben kérnék segítséget.
Az alábbi szobában tervezek 2, vagy 4 hangfalat bekötni erre a célra.
Nem méretarányos és elég nyomi, elnézést érte.A hátsó falhoz közel van a kanapé, ami tudom, hogy nem ideális, de egyelőre máshogy nem adta ki a szoba. A hátterek a hallgatási pozíció felé vannak fordítva. Ilyen feltételek mellett mit gondoltok, van értelme a 5.1.4-nek, vagy elég az 5.1.2, mivel a hátsókat nem tudom a kanapé mögé tenni?
Az egyik ötlet, hogy a frontok felett a plafonra helyeznék 2 hangfalat, a kanapé felé irányítva, ugyanígy hátul, a hátterek felett lenne 2, a kanapé két oldalán a plafonra rögzítve és bedöntve a hallgatási pozícióba. Ez életképes? Mennyivel lenne jobb, ha az első pár atmos hangszórót nem a szemben lévő fal tetején, hanem a szoba közepe felé a plafonon helyezném el? Utóbbi esetben elég csúnya lenne a kábel. :/ -
Osynho
addikt
Sziasztok!
A Nad T757 és a Denon 3808 hogy viszonyul egymáshoz? Leginkább a hangminőség érdekelne. Most az utóbbit használom, a frontokat pre out-on egy Nad 326-ra kötve. A 757-es tudna-e hasonló minőséget, mint a mostani rendszer? -
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz
Digital #160960 üzenetére
Nekem Denon 3808-am van és próbálkoztam hasonlóval, igaz nem pont ilyen eszközzel. Sajnos nálam, bár a 4K felbontás működött, de amint az erősítőt áram alá helyeztem, a HDR-t levette, így fakó kép lett az eredmény. Az erősítő vezérli hdmi-n keresztül, így nem volt tökéletes nálam.
-
Osynho
addikt
Szép Estét!
Némileg OFF, de mégis házimozihoz kapcsolódik a kérdésem. Az adatlapomon lévő géphez van kötve hdmi-vel egy Denon 3808, arra pedig egy Panasonic 55AS640-es, a monitor DVI-n csatlakozik a géphez. Mivel a zenét HDMI-n keresztül a PC-ről hallgatom, az asztalt kiterjesztetve használom. A gondom az, hogy amint kikapcsolom a tv-t, az visszakapcsol magától. Végigpróbáltam a beállításokat, most sikerült elérnem, hogy kikapcsolva maradjon, viszont ekkor a monitort is lekapcsolja. Tehát jelen helyzetben csak úgy tudok zenét hallgatni, hogy megy a tv is. Denon 4306-al nem volt ilyen problémám. Milyen beállítással tudom ezt megoldani?
-
Osynho
addikt
válasz
Nemir Ombe #119819 üzenetére
Én a hozzászólásod első felével nem értek egyet!
Kikérem a komoly autóhifisek nevében az efféle beskatulyázást!
-
Osynho
addikt
válasz
xxlongikaxx #118258 üzenetére
DTS Neo esetében sztereó jelet kap. Valami beállítás gond lesz a Kodiban. Tedd profi módra és próbálgasd végig az opciókat.
-
Osynho
addikt
válasz
xxlongikaxx #118250 üzenetére
24p működik Pi2-vel? Milyen Denon erősítőd van?
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #117988 üzenetére
Nincs sub-od és a plusz háttereken gondolkozol?
-
Osynho
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy Denon 4306-ról mire érdemes váltani, ha kevés pénzből szeretném megoldani? Szeretem ezt az erősítőt, sőt, overkill a rendszeremben, de vannak gondjai a 24p-vel, szeretnék egy kicsit modernebb erősítőt, újabb hdmi szabvánnyal, szolgáltatásokkal. Valamint hajt a kíváncsiság is.
Adja magát a 3808, ez kb hasonló hangban? Aztán nézegettem a Yamaha V3800-at, 3900-at. Pioneer LX modellek?
-
Osynho
addikt
válasz
Norbi 72 #117325 üzenetére
Pont onnan idéztem a mondatot a fenti hozzászólásomban.
Te meg kiragadtál egy kifejezést a mondatból. Az én értelmezésemben a teljes mondat kb annyit jelent, hogy bár a 24p az 1.3-as szabvánnyal jelent meg, de ez csupán véletlen, az 1.2-esnek is tudnia kell. De majd valaki megmondja a tutit, én nem értek ezekhez, csak a neten olvasgatok. Viszont mindenhol azt írják, hogy a 4306-is tud 24p-t, PC-ről küldve a jelet nálam is 24hz-en tudja működtetni a tv-t. Valahogy a Pi-t kellene rávennem, hogy erőszakolja rá magát a Denonra.
-
Osynho
addikt
válasz
Norbi 72 #117321 üzenetére
Ezt megtaláltam én is, és linkelték már a Pi topicban is. Ha jól értelmezem, itt inkább a Kuro képfrissítéséről és a színmélységről szól az írás. Továbbá:
"The 4306 does pass 1080p/24"
"The Denon shouldn't be doing anything at all to the signal. Should just pass it through untouched. Be incredibly surprised if it stripped anything out of the signal."
HDMI generációk leírásában:
"24p support coincides with v1.3, however this is nothing more than coincidence of when both format and spec came into popularity."
Egyébként nem igazán értem (józan paraszti ésszel), hogy 60-nál kevesebb Hz-et miért ne tudna továbbítani a kábel.
A másik, hogy PC-ről megy a dolog.
kigyi_23: Így van. Viszont optikai jeltovábbítás esetén mehetne egyből a tv-be a hdmi, amivel szépen megy a 24p. A Pi-t többek között az áráért vettem meg, nem szívesen vennék bele külön bővítőkártyát, várni rá 1 hónapot, utána ki tudja, működik-e rendesen, péusz egy kábellel szórakozni, stb. :/ Jó lenne hdmi-vel megoldani, ha már hdmis-s az erősítőm.
Esetleg hdmi splitter? Egyik ága vinné a hangot az erősítőbe, másik ága a képet a tv-be. Ez is elég monyák megoldás, de talán működne. Elsődlegesen persze az alap problémát szeretném megoldani.
-
Osynho
addikt
válasz
Norbi 72 #117310 üzenetére
A "through" opció az analóg ->hdmi konverzióra vonatkozik. Nálam digitális-digitális a jel útja, így ez a beállítás irreleváns az esetemben. Természetesen kipróbáltam ezt is, de változás nem történt, maradt a 60hz. Ami zavar, hogy pc-ről rá tudom erőltetni a 24hz-et, de a Pi-nél eltűnik a manuális 24hz opciója, amint a Denonra van rákötve.
-
-
Osynho
addikt
Üdv!
Denon 4306-re kötve egy Raspberry Pi2-t nem tudok 24p-s lejátszást elérni. Openelec fut rajta, minden beállítás megtörtént, tv-re direktbe kötve gyönyörűen megy 24-hz-en. Amint közé kerül az erősítő, látszólag frekvenciát vált, de ugyanúgy marad a 60hz. Mit kellene állítanom a Denonon? A manual nem segített, neten se találtam konkrét megoldást. PC-n MPCHC-t futtatva ment a kadenciahelyes lejátszás, de a Pi-t valahogy nem szereti. -
Osynho
addikt
válasz
whatnot #103306 üzenetére
Egy használt autó akkor is 100X nagyobb rizikó, mint egy egyébként működő erősítő, még ha át is nézeted egy szakemberrel. És sokkal több pénz is forog kockán.
Ezzel csak arra utalnék, hogy szerintem kicsit túlbonyolítod a kérdést, de nem akarok beleszólni.
Szerencsére eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a használt hifi komponensek vásárlásakor. A legutóbbi, lassan 10 éves erősítőmet úgy vettem, hogy haver vette át Bécsben, nem is láttam a cuccot.
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz
vitezlejszlo #96130 üzenetére
Használtan olcsóbban jobbat.
-
Osynho
addikt
válasz
Rruuer #92424 üzenetére
Nem hiszem, hogy kimaradt. 18. oldaltól.
-
Osynho
addikt
válasz
Toobee #91584 üzenetére
Én úgy érzem, ő bántott itt egyedül másokat, a személyeskedéssel. Nem tudom megérteni az ilyen reakciókat.
Hogy egy hifis szemmel alkotott értékrendben hol helyezkedik el egy bögreszett, azt egy szakmai topicban talán nem akkora bűn leírni (aminek a címe ugye: Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható).
-
Osynho
addikt
válasz
Rruuer #91580 üzenetére
A keresetemen valószínűleg jót mosolyognál, ha leírnám, mégis összehoztam egy hallgatható rendszert sok év gyűjtögetés, próbálgatás után (aminek így is érzem a határait és nem mondom rá, hogy így-meg úgy jól szól, csak simán élvezem). Ettől függetlenül még tény, hogy egy házimozi X összegbe kerül. Akármilyen igazságtalanságnak érzed és vagdalózol, személyeskedsz, ez így lesz. Rossz helyre születtünk, itt ennyi a fizetés, a hifi meg ennyibe kerül. Menj el egy asztaloshoz és kérdezd meg, mennyiért csinál gyári kinézetű, mdf-ből készül dobozokat. Csak üres ládákat. Meg fogsz lepődni... Pedig ő sem feltétlenül "keres annyit mint itt egyesek", hoyg a te szavaiddal éljek.
El kell fogadni, hogy X összegért X szolgáltatás jut. És örülj neki, hogy neked a tied is "nagyon jól tisztán szol és olyat dübben hogy leesel az ágyról."
-
Osynho
addikt
válasz
carpediem007 #90511 üzenetére
Olcsóbban vettem Denon 4306-ot.
-
Osynho
addikt
válasz
devil-k #90448 üzenetére
Valamennyire muszáj. A topic velejárója volt eddig is a szubjektív dolgokon való gúnyolódás és ez így a jó, szerintem.
Egyáltalán nem bántásnak szántam.
Az 5.0-val például hogy néz ki a sztereó hangkép? Mert ez ugye cél, normális esetben.
Shokkolo kolléga is írta, hogy jobb a hangzás sztereóban.
Lacielvtars: az egy dolog, hogy te nem tapasztaltad.
Legjobban a mélyek estében hallható, legalábbis én eddig így tapasztaltam. Autó és szobai subláda esetén is bántóan rossz a produkció az első pár órában. Erőtlen, kopogós, nem megy mélyre, válogatós zenére. Mondom ezt úgy, hogy nem high-end kategóriáról van szó és nem vagyok white fülű, szóval tényleg szignifikáns a differencia.
-
Osynho
addikt
Denon 2106-ot adtam el 40ért pár hónapja. Valami ilyesmit keress, zenére is jó, persze bizonyos szintig, de ilyen 3 utas Pioneerek mellé bőven sok.
sgery: Ezzel az elrendezéssel nem csak a mélyekkel lehet baj.
Szerintem nagyon messze vannak egymástól a frontok és a hátterek is, a falra van tolva a 2 első, a kanapé sincs jó helyen. A 2 háttér nincs egyforma magasságban (a bal oldali előtt egy virág van?
), a center is fura nekem.
-
Osynho
addikt
válasz
Attika82 #89289 üzenetére
Nem értem a logikádat. Veszel egy rosszabb hangú bögreszettet kb ugyan annyiért, aminek ugyancsak nincs rendes mély hangja (illetve ami van, az idegesítő, magasan vágott, dobozhangú, puffogás), de egyébként meg sz@rabbul szól, mint egy rendes hangfalakból álló szett. Vagy veszel egy 5.0-át, ami még mindig irreálisan alacsony árkategória, tehát csodát nem kell tőle várni, de a bögréknél talán jobb, ehhez a szetthez meg később tudsz tenni subot. Miért döntenél az első verzió mellett?
-
Osynho
addikt
válasz
balbekk12 #85997 üzenetére
Tulajdonképpen igény kérdése, igen. Meg idő, energia. Sok éve gyűjtögetek, építem a rendszeremet, kevés pénzből. Használtban kell gondolkodni és utánajárni, figyelni a piacot. Enélkül vagy sok pénzért veszel jót, vagy valamivel kevesebből sz@rt.
Szóval nem kell egy milla. A bőven 300e Ft feletti új árú erősítőmet vettem 200 euroért. Ki lehet fogni. Lehet folyamatosan fejleszteni, állítgatni, próbálni a komponenseket, ez az amit az egybe bögreszetteknél nem tudsz megtenni. Valamint ez benne a szép, ezért érdekes hobby. Persze, van akinek ez csak nyűg. 130-ból használtan, ha nagy mákod van, valamit tudsz találni. Vagy erősítő + 2 front, vagy erősítő + 5.0 és később a többi pl. Itt biztosan jót akarnak, csak legyél türelmes.
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #84794 üzenetére
Conducfil, Cordial, Klotz szokott olcsóbb lenni, de már talán használható kategória. Majd ajánlanak a hozzáértők.
Esetleg nézz használtat.
bocsizoli: Akkor összesen van kb 350-ed? Ennyiből használtan egy komolyabb motyó is kijönne.
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #84789 üzenetére
Persze, mivel a réz jobb vezető. És persze, hogy jobban szól drágább kábellel, ezért adnak, adunk érte több pénzt...
-
Osynho
addikt
Elméleti kérdés:
Mission m34i-t Mordaunt Aviano 6-ra cserélve mekkora előrelépést lehet tapasztalni hangban? Tudom, ez nem számszerűsíthető, de érdekelne egy-két vélemény, hogy elinduljak a lejtőn.Egy Denon 4306-ra lenne kötve, úgy olvastam, ez ízlik az Avianoknak.
-
Osynho
addikt
válasz
mettek #83472 üzenetére
Szerintem ilyen kis bögre hangfalakkal és belépő szintű erősítővel ne várj sokkal jobb hangot, mint amit a logitech tud.
"nem egy igazi házimozis cucc"
Az általad kinézett rendszer se lesz az, sajnos.
Szerintem érdemesebb kicsit még gyűjteni, mint a mostani összeget kiadni és csalódni a kapott hangban.
Mondjuk az ajánlott dolgok nem tűnnek rossznak, használtan érdemes nézelődnöd mindenképpen.
-
Osynho
addikt
válasz
Hossel #83427 üzenetére
"A hangfalak a HIFI optikai bemenetéhez csatlakoznak"
Na ezt nem hiszem.
" Egyébként nem tudom pontosan milyen típusu hangfalak, annyit tudok, hogy nem kell áramba dugni őket, nincs is mivel."
Mindent be lehet dugni mindenhova. A falumban az egyik agysebész be is dugta a 220-ba a hangfalat. Azóta nem szól. Nem értik miért.
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #82988 üzenetére
Centerre megoldás: tv a falra, helyére mehet a hangfal.
Szekrényeket nem tudod mozgatni?
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #82967 üzenetére
Az öreg Denonom is szeret melegedni, hasonlóan igényesen oldottam meg.
A center miért ott lent van nálad?
-
Osynho
addikt
válasz
CharlieDrop #80798 üzenetére
Akkora távra a 65"-os is kicsi.
-
Osynho
addikt
válasz
deakandrew #80326 üzenetére
Öcsémnek 777-es volt. Nekem nem tetszett a hangja. Mondjuk neki se, gyorsan el is adta.
Szerintem mindenképpen hallgasd meg, mielőtt megvennéd.
-
Osynho
addikt
válasz
gorbep #80313 üzenetére
Nálam (4306) be se enged a setupba, ha pure direct módban vagyok. A máshol beállított dolgok érvényesek ilyenkor. Tehát ha direct/stereo módban be van kapcsolva, akkor pure directben is be lesz.
Viszont most nem akar magától átállni 5.1-be, ha stereo állásnál elindítok egy filmet. Eddig simán csinálta. Nem tudom mit állítottam el.
Valami ötlet?
-
Osynho
addikt
válasz
daad79 #80106 üzenetére
Hello!
Havernak van egy kísértetiesen hasonló Sony szettje (bár az 1000W-os, egyébként a max áramfelvétele 160W ), szerintem borzalom a hangja. Kis műanyag hangfalak, a rácsa alá benézve 2-3 hangszórót formáló kitüremkedés, egyébként 1 utas, 8cm körüli hangszóróval szerelt dobozkák. A mély láda 16cm-es hangszórót tartalmaz, nagyon doboz hangja van, búg és magasan van vágva, hogy pótolja a szatellitek mély és középhiányát. Viszont kb ilyen produkcióra számíthatsz az összes ilyen cucctól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest