- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Adamo55 #91597 üzenetére
Hidd el, ha ismerném azt a szubládát, válaszoltam volna.
(#91610) KnockOut87
Amit írtál, a 7-800+ ezres rendszer az nem valami kivételesen nagy dolog, az itteni srácok többségének legalább olyanja van. Természetesen az eredeti, újkori árakat tekintve.
Egy Arcam AVR400 2200 euróba került, plusz egy tápkábel és elértük a 700000 forintot. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Adamo55 #87847 üzenetére
Olvastam még korábban ezt a cikket a kábelek vastagságáról, de nem tudom mennyire mérvadó. Ezek szerint hátsókhoz - főleg alacsonyabb névleges impedanciájú dobozok esetén - érdemesebb lehet vastagabb kábelt választani.
Bennem sok kérdés fogalmazódott meg a cikk olvasása után, mert szerintem ez nem ennyire fekete és fehér, és erősen függhet pl. az anyagminőségtől, szigeteléstől stb.
Szerk.: ez nem Adamo-nak akart válasz lenni, de már megint rossz helyre kattintottam
-
mettek
addikt
válasz
Adamo55 #87787 üzenetére
sajnos egyikben sincs tapasztalatom. Ha profin akarja az ember megoldani akkor szakembert hív de nyilván te se fogsz kifizetni 100ezret egy ezzel foglalkozó cégnek úgyhogy marad a fülre dolog. Ha a hangfalak mögött vagy előtt (amerre szólnak) viszonylag csupasz a fal (se növény se szekrény könyvekkel stb) akkor oda érdemes diffuzort rakni. Illetve itt láthatsz basszuscsapdát is, ezt a sarkokba kell tenni. Diffuzort, hangcsillapítót nem kell túlzásba vinni, elég ha a fal kb. 30 %-át fedi de sztem fülre kell használni. Persze ha ilyet használsz akkor sterilebb lesz a hang de tisztább és originálabb is, mert nincs szobavisszhang.
Kábelről meg majd kiokosít más. Bár én is kértem tippeket kábelre, nem nagyon kaptam vagy csak mindenki az 5000/m kábelt használja én pedig megírtam, hogy 2x2,5 méter max 20ezerig.
-
mettek
addikt
válasz
Adamo55 #87785 üzenetére
szerintem nem attól a 2 hangfaltól lesz élvezhető e rendszer hanem attól hogy jó erősítő mellé még jobb hangfalakat raksz, jól helyezed el, esetleg raksz a falra 1-2 diffuzort, basszuscsapdát is és még megdobod a hangfalaid egy komolyabb kábellel is...Szetem ezek így többet érnek mint az a plusz hangfal.
De te tudod.
-
mettek
addikt
válasz
Adamo55 #87782 üzenetére
én blue rayt csak boltban láttam eddig (ha érted mire gondolok) szóval amiket én nézek azokon 5.1 dts-nél magasabb minőséget még nem láttam de maga a dts is inkább csak angol nyelven jellemző. Innentől kezdve szerintem nem kérdés a kérdésed kivéve ha te blue ray párti vagy
-
Norbi 72
veterán
válasz
Adamo55 #87762 üzenetére
Az csak vakítás.5009-estől már 2.0-ás.
-
válasz
Adamo55 #87123 üzenetére
Denon-Marantz nagyon közel állnak egymáshoz. SR500x - belépő, SR600x - közép és SR700x - felső kategória.
Meg kell hallgatni a hangfalakat, sztem DALI, Heco, Polk, Monitor Audio nem teljesíthetnek rosszul vele, persze egyikből sem a belépőt ajánlom, hanem minimum a középkategóriától.
-
robi-k
őstag
válasz
Adamo55 #87123 üzenetére
Egy kérés, akinek van Denon AVR-4310(4810) erősítője, 3D TV-je és jó 3D-s jelforrása - BD, HTPC vagy médialejátszó (nálam sajnos (még) nincs 3D TV): ha a forrásnál "Forced" üzemmódba teszitek a 3D beállításnál a 3D jel kiadását, akkor valyon átmegy-e a jel a 3D-s TV-re a Denon-on keresztetül?
Azért kérdezem, mert nálam ha az OPPO menüjében aktiválom a 3D "Forced" módot, akkor az OPPO elkezdi a 3D-s filmek lejátszását, és a G20 pana plazmám mutassa, hogy van bejövő HDMI videójel 24Hz-ben, de mivel a TV-m nem 3D, nem jelenik meg a kép. Lehetséges-e, hogy 3D TV esetében viszont meg fog jelenni a 3D-s kép?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Adamo55 #86846 üzenetére
A legelső tanács:
Alaposan tanulmányozd át a használati utasítást. Az ideálishoz közel próbáld elhelyezni a hangdobozokat stb. Keress megfelelő hangdoboz kábelt, javíts a szoba akusztikáján. Ezek nélkül egy 2.000.000 Ft-os erősítő is pocsékul szól.
enricotoxic
Pl. Roy Orbison- Black & White night
Adele- Live Royal Albert Hall
ZZ TOP... -
adodaniel
őstag
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Adamo55 #86652 üzenetére
Most sajnos nem tudom fejből, hogy a Denonon FW-t lehet-e pendrive-ról frissíteni, de úgy emlékszem, hogy nem. Egyébként nem adnak ki rá sűrűn FW-t.
Ha pedig netrádióban, Spotify-ban és hasonlókban gondolkozol, akkor érdemes a kábeles megoldást kivitelezni. (Én nagyon szeretem a Spotify-t, szerintem a világ egyik legjobb programja).
"wi-fi-laptop-kábellel az erősítőbe és úgy osztom a netet, csak nem tudom ez mennyire kivitelezhető"
Hogy a laptop wifire csatlakozik és Te kábelt dugsz a laptopba és úgy frissítenél az erősítőn?
Ez nem fog menni.
Warter
Igen?! Ez nekem nagyon új akkor... És hogyan? -
Patice
nagyúr
válasz
Adamo55 #86224 üzenetére
Hogy tekerhettek volna még a cucc hangerején.
Másrészről meg: hasonlítsuk össze a hangsugárzó felületek méretét!
Amúgy hallottam/láttam már.
(#86208) Tamoo:
Múltkor volt szó a kategóriákról. Nagyjából volt is valamilyen megegyezés-féle belőle, az alapján alsó-közép kategóriás kb. a te cuccod, az enyém meg alsó.
Én sem tudnám az én láncomon ki ABzni ugyan azt az anyagot FLAC-ban, majd MP3-ra konvertálva.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Adamo55 #86147 üzenetére
hát nem tudom, nem mondom hogy nincs igazad, akkor lehet nekem van botfülem...
de nekem tetszett anno a hangja, mondjuk ami nekem volt annak (pontos típust sajnos már nem tudok) de a MM-ban vettem akciósan volt 50 000 Ft és 89 000 Ft-ról volt leárazva mint utolsó darabok.
én ennyit tudok elmondani róla, meg ismétlem magam, de még nem hallottam olyan jamot ami hitvány hangzású lenne, természetesen itt az álló hangfalakra gondolok, mert való igaz a kis hangfalai, no azok elég "gyatrák" voltak. -
BBéci
legenda
válasz
Adamo55 #86112 üzenetére
5 percen belül ne kezdj új hozzászólást, hanem szerkeszd a meglévőt!!!
Sajnos nem tudok ajánlani, mert nem ismerem, nem követem a belépő kategóriás kínálatot.
De ismétlem, az erősítő újkori listaárának kétszeresét ajánlott hangdobozszettre költeni. Illetve azok közül kell használtat, olcsón elcsípni. Szóval nem is a belépő hangdobozokat kellene nézegetned! -
BBéci
legenda
válasz
Adamo55 #86102 üzenetére
Pontos típusszámok nélkül nehéz bármit mondani róluk.
(#86103) _Smooth
Annyit tényleg megért, de nem többet. A házimozizás egyik alapszabálya, hogy az 5.0 hangdobozszett kerüljön kétszer annyiba, mint az erősítő. Aztán lehet venni - minél hamarabb - szubládát is.
Csak a tisztánlátás érdekében - nem minden a fadoboz - írtam az előző hozzászólást, nem kell megsértődni. -
Norbi 72
veterán
válasz
Adamo55 #85953 üzenetére
Ha használnád a Link gombot,előrébb lennénk.pl.így:
Denon X2000
Jamo S 526 szett
Jamo 260 SubHallgasd meg őket,és amit ajánlottak,egy-két drágább szettet is,használtan hozzájuthatsz egy 350-400 ezres szetthez félár környékén,sokkal jobban jársz,szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
Adamo55 #85884 üzenetére
Félreétetted, szó sincs arról, hogy "eszi az erősítőket". Sztereóban valóban nem jó, ami abban az árkategóriában természetes.
Igen, meg kell találni a hozzá legjobban illő erősítőt. Az a Denon nem passzolt, ennyi.
Apró hangszóró sehogy. Ha mégis, annak az ára hétszámjegyű.(#85887) ProdyG
Igaz. -
Adamo55
tag
válasz
Adamo55 #85884 üzenetére
Egyébként a magnatnak a videón szereplő (0:39) fekete (kissebik) hangfalát ismerem, és szerintem nagyon jó kis cucc tekintettel a korára
Látván mellete a monitor supreme 2000 háát elég meggyőzőnek hant nekem!
Természetesen csak egy érdekesség gyanánt írtam nem ez alapján szeretnék döntenék(soha) csak jó látni, hogy mennyivel nagyobb!https://www.youtube.com/watch?v=8WDPuoF3dwI
És még egyszer nem emiatt jött szóba csak ÉRDEKESSÉG képpen!
-
KisTücsök
addikt
válasz
Adamo55 #85849 üzenetére
Egy erősítő elmegy 20 évig, hangfal szintén. Hangfalra sem véletlenül adnak sok-sok év garanciát, ha nem teszed tönkre, nem fog tönkre menni. Persze Te döntesz.
De nem hallatlanba akarsz vásárolni, ugye?
Pesten sok helyen lehet hallgatózni, pl Streamaudio. Hallgass néhány olyasmi árkategóriájú szettet, mint amennyit rászánnál (magyarul kb 150k), de ha már ott jársz, hallgass meg kétszer olyan drágát is (azt kapnád meg használtan a feléért), csak hogy eltudd dönteni, megér-e neked fele olyan jó hangzást az "első érintés" pillanata.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Adamo55 #85840 üzenetére
A teszteken árkategóriák szerint pontoznak."minden hangcucc a legjobb?"Ezt nem értem. Linkelhetnél.Jó, azt hiszem, leesett. De amúgy milyen teszteket néztél?
______________Annak az x2000-nek az árából (140k), használtan 3808-at kapsz, aminek 400 fölött volt az új ára. 2 kategóriával simán feljebb van. A maradékból meg kijönne mondjuk concept szett. De ha azt akarod, hogy tiéd legyen az első érintés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest