- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
kimi02 #181030 üzenetére
Igen, mindig remuxokat kölcsönzök. Egyébként jó volt, főleg a repülős jelenet, mintha magam is benne ültem volna a gépben, ráadásul a körbevevő tér még csak erősítette ezt az érzést. Itt is volt remegés dögivel, a közeljövőben meg fogom nézni, kíváncsi vagyok. Nekem az tetszett a Rohammentő c. filmben, hogy ott a dialógusok is kristálytiszták voltak, mintha tényleg én is ott ültem volna velük.
python
Tudnál dobni egy IMDB-s linket?Biztos ez a címe?
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #180964 üzenetére
Leghamarabb a torzítási èrtèkeken látni, hogy mi nem szeret mit.
A jelenlegi beállítással kèszíts egy közeli mèrèst, ès látni, hogy hol a hiba, ha van.
Másik, hogy a frontokkal fázisban legyen, ne legyen kioltás, de lehet a mostani helye sem ideális.
A másik kèrdèsre, a pioneer erősítőd menüjèben kellene megnèzni, hogy milyen frekvenciákon korrigál, ès azokat az èrtèkeket kiválasztani a REW EQ kalibrátorában, a Q èrtèkeket meg levenni teljesen, így kèzzel kell megadnid az èrtèkeket, de azonnal látod, hogy mi változott, ès tetszès szerint korrigálhatod, aztán meg kèzzel adod meg az èrtèkeket az AVR- nèl. -
-
Khaosz55
addikt
válasz
kimi02 #180947 üzenetére
Nics véletlen a Q érték ahol a HZ-et és a dB-t állítod ? Ha pl 1-en van akkor nagy sávban állítja a beállított dB-t. Ha pl 10-re vagy 20-ra (nem tudom mennyit enged) akkor kis sávban állítja a dB-t. Tehát minnél nagyobb a Q éréke annál kisebb sávra érvényes a beállított érték.
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
kimi02 #180590 üzenetére
De ha jól emlékszem neked nem zárt az Ultid meg nem is 15", hanem 18"?
Van most az AVXen egy 3000es, nem tudom megérné e lecserelni rá az XLS1002t.@ctrlaltdel13
Amikor megkérdeztem, hogy több szubra is jó e az EQ ezt válaszolta VoidXs, remélem nem haragszik meg h idézem
Minden esetben elég, akár 5.3 is menne vele DSP nélkül.Szép az erősítőd, van benne szufla
Gondolom itt 1-1 csatornát kapnak az Ultik és nem hídba közöd őket? -
spiky03
veterán
válasz
kimi02 #169453 üzenetére
Köszi az infót.
Jelenleg egy elosztóba van bedugva a végfok, sztem az is földelés nálküli lehet, mert bekapcsolva nem olyan hangosan búg, mintha a falban található konektroba dugtam volna.
Még gondoltam, hogy amit az erősítőhöz vettem tápkábelt azzal is kipróbálom még, hogy azzal mit mutat.
Amúgy olyan tápkábelt hol vettél?A méréshez az infókat is köszönöm Mindenkinek!
Akkor akár olyan miniPC is jó lehet az ilyen művelethez, amit még korábban linkeltem.
Igaz azon csak DVI kimenet van, az nem tudom milyen lehet egy átalkítóval, vagy egy DVI-HDMI kábel.
Hátha sikerült jó áron lecsapnom a melóban egy ilyen kis PC-re (DELL Optiplex GX3040), most, hogyelvileg az össze asztali gépet leakarják cserélni laptopra. -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #169453 üzenetére
Ha a forrás viszont nem földelt, akkor érintésvédelmileg aggályos a dolog. Főleg ha érintésre csíp a készülékház.
(Egyébként nekem is biztos, hogy van földhurok a Crown-al, de nem kötöttem le a földet, mert jelen setupban alig hallani még odafülelve is. A T.AMP-okról viszont leválasztottam, de azokon van is erre kapcsoló.) -
Quetz
őstag
válasz
kimi02 #169255 üzenetére
Könyörgöm, felejtsétek már el a hangerő poti kifejezést, mert az nem az! A potméter feladata a jelcsillapítás, hogy egy magas jelszintű előfok ne hajtsa túl az erősítőt. Ez pedig azért fontos, mert pro audio felhasználás során több tíz méter távolságot is át kell tudni hidalnia egy előfoknak, tehát magas kimeneti jelszinttel dolgoznak.
Példa:
Ha egy AVR 1V-t ad le és maximumon van a potméter, akkor csillapítás nélkül, 1V-t kap az erősítő a bemeneten. Ha elkezded visszatekerni, akkor ezt az 1V-t kezded el csökkenteni. Akkor jó a beállítás, ha 0dB hangerőn, 0dB mérőjel akkora bemeneti jelszintet generál, mint amennyi az erősítő érzékenysége, Behringer esetén 0.775V.Így már érthető az a hifis féligazság, hogy miért kell rendszerben gondolkozni, amikor előfok/végfok párosításról beszélünk. Olyan előfokot kell választani, ahol a kimeneti jelszint >= végfok érzékenység, különben nem tudjuk kihozni a maximumot a végfokunkból.
Az 1 zöld jel specifikáció szerint -40dB jelszintet indikál, ami lófütty
Limit (per channel): 0 dB LED
Signal (per channel): -40 / -6 / -3 dB LEDs
Protect (per channel): Red LED -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #169239 üzenetére
Fölösleges a "LED villogást" a Crown-al hasonlítanod, azon teljesen más az osztás.
#169251BBéci: Semmi baj a Cleanbox-al, csak a jelszint arányokat kell megfelelően beállítani.
Nálam tökéletesen üzemelt, nem okozott hangminőség romlást vagy ilyesmi. Próbáltam frontokkal és szubbal is.
De én is csak akkor használnám ha feltétlenül szükséges, fölösleges eszköz ne legyen a jelútban. -
-KP-
addikt
válasz
kimi02 #169239 üzenetére
Nálam tudod mikor villan a piros? Mikor olyan hangerőn megy, amikor már az utcán hallják a mozimat, és ott is csak a legbrutálabb jelenetek esetén. Szóval ha nálad -25-ön villan, az rohadtul nem normális. Szedd azt a Cleanboxot ki egyszer. Ismerősi körben van olyan személy, aki 8 darab 30centis szubot hajt két darab nx3000-el és simán megy neki avr-ről mindenféle hókuszpókusz nélkül.
-
spiky03
veterán
-
Quetz
őstag
válasz
kimi02 #169227 üzenetére
Én a Cleanbox után mérnék, hiszen onnan jön a jel, ami clippeli a végfokot. Ha tudsz pc-t rákapcsolni az AVR-re, akkor REW-ben van jelgenerátor.
....Jól látom, hogy a Behringer szoftverében van input level kijelzés? Mert akkor még multiméter sem kell, csak elkezded táplálni mérőjellel és nézed, hogy alakul az Input jelszint. Addig kellene játszani a Gain-rl, amíg a bemeneten nem klippel a 0dB-s jel. Nézném pink noise-el és szinusz jellel is.
Sajnos nekem nincs Behringer, csak miniDSP 2x4hd, de a többiek szerintem tudnak segíteni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
kimi02 #169204 üzenetére
Nem tudom, hogy igaz lehet a Klipsch-re , de nem a régi klipschen volt egy nagy 60Hz-es kiemelés. Amitől nagyon ütősnek hangzott. Bár nyilván nem lehet egyételűen ráhúzni a 115Sw-re.
Viszont kicsit kezdek aggódni. Nekem csak a front oldalon van csak hely az ultiknak, és ott minden úgy szólt mintha elnyelte volna a hangját fekete lyuk. Legalábbis a SVS SB12 NSD kb áramzabálónak van ott. Kiderül ha meglesz. -
Quetz
őstag
válasz
kimi02 #169150 üzenetére
Mindenképp mérd be újra! Ehhez a potmétert tekerd a maximumra az Inuke-n. Ez ugyanis csillapítást állít, a maximum pedig az, amikor nincs csillapítás a bejövő jelre. Nem csodálnám, ha -12 lenne ezek után az LFE trim. Ha ez történik, akkor addig kellene játszani vele, amíg -8 és -5 közé nem kerülsz.
Ami most történik, hogy valószínűleg túlcsillapítod a jelet, az AVR kompenzál és tolja neki, és már lehet, hogy a pre-outon clippelsz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #169149 üzenetére
Gondolkoztam, hogy mi a fene lehet az a HS12 filter meg -3dB +3dB gain, de azt fogadok KP mondta.
A 180fokos fázis fordítás mi alapján van?
A peak limiter-t én lentebb venném, biztos hogy nem lehet maxon hajtani reflexben. Utána kell nézni mit írnak hol a határ. Én valahová 1000-1500W közé tippelem.Használod a Cleanbox-ot?
Azt nézem a Behringer bemeneti érzékenysége 0.775V ... gyanítom a cleanbox meg jól fel van csavarva, én szinte biztosra veszem, hogy emiatt klippel ha minden egyéb rendben van.#169194 ctrlaltdel13
3000W-ot hazudnak, de 2000W-ot viszont tud (4Ohm híd) és az nem lehet kevés ebben a dobozban. De a hangszórónak is ennyi a pillanatnyi terhelhetősége. Ennyivel ki is lehet nyírni. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
kimi02 #169193 üzenetére
Az nem lehet hogy kevés alá az nx 3000d?
Igaz hidalva 3000w-ot hazudnak hozzá,aminek bőven elégnek kellene lennie.
Muszály lesz mérned az elhelyezés végett, nálam is be be villant a klipp led, mikor hatalmas beszakadást kellett egyengetni.
De ez megszünt egy jobb pozíció megválasztásával.Ada19: én 2 évig használtam Bk szubot, semmi baja nem volt autómata on-off nélkül.
Persze megkaptam itt a fórumon hogy az szar
mert el fog romlani, mikor vettem egy master slavet, akkor meg azt, hogy az rontja a hangot majd.
-
denesdr
addikt
válasz
kimi02 #169187 üzenetére
Tehát a clippelő led. Sokat számít az is, hogy a szub hol van a szobában (of course) és lehet, hogy pont egy nem túl nyerő helyre került az Ultimax, ettől is klippelhet a végfok, vagyis attól, hogy a korrekció túl van tolva egy nagy beszakadás korrigálása miatt.
Ez egyre gyakoribb problémának látszik, én mellőzném a beszakadások kiegyengetését, szerintem nem ér annyit az egész, hogy már relatív alacsony hangnyomáson klippeljen az erősítő. Meg ez ugye akár többezer Watt is lehet esetenként, ezt el is kell viselnie a hangszórónak, nem triviális feladat neki, közben meg csak átlagos hangerőnk van. -
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
kimi02 #168675 üzenetére
Mennyire durva már árba az SVS 700 a zárt a reflex meg 880
. Nem hiába a jó marketing drága mulatság Én a 2db 15-os zárt ultit kiszámoltam.
UM15-22 = 2X110K
Láda = 2X45K
Festés = kb 2X20 (nincs még kész)
Csatlakozók kábel max 10K
Egy láda kb 180K. Aminek az árát nagy részben fedezi majd a 2 sub amit eladok. Itt most pont jól fog jönni a SVS magas ára.
Egészre még rámegy az erősítő dsp-vel vagy nélküle, akkor meg külön dsp.
Erősítő van használtba is.
Fontos tudni, hogy ez nincs meg pár nap alatt. A Ultira konkrétan október óta várok. Asztalost is nehéz szerezni, ki akar majd mély ládát építeni ha több millióért tud konyhabútort eladni. Meg még festőt sem egyszerű. Aztán még barkácsolni is kell. -
VoidXs
nagyúr
válasz
kimi02 #168536 üzenetére
Na ilyen áron még a 4 is teljesen megéri. Konkrétan egyetlen belépő sub árán kijön 4 doboz, amiket eltehetsz későbbre, mert azért a driver drága.
-
-KP-
addikt
válasz
kimi02 #164720 üzenetére
Lehet nem voltam egyértelmű. 1 darab 1002 per hangszóró. Értelemszerűen hidalva. Viszont ez 200 ezer. A behringer nx6000d olcsóbb és erősebb, sokkal fejlettebb a dsp-je, csak rá kell szánni két darab noctua nf a8-as venti árát, mert hangos. A crown esetén viszont nem nagyon van ilyen gond. Mire bekapcsol már rég nem hallod
-
VoidXs
nagyúr
válasz
kimi02 #164622 üzenetére
Azért házimozis felhozatalban egyik se rossz darab. Persze, egyik sem éri meg az árát, de az RW-12d egy olyan jól megtervezett doboz, amivel rengeteg lehetőséged van. Vegyük példának az itt található második legjobb mérést, azt egy erre épülő modding hozta össze. A régi driver katasztrófa (ehhez a Klipsch nagyon nem ért), ez lett a csere, kb. 30 ms-t levágott az impulzusból, és egy kis nyers alsó frekis erőt is hozott. Kicsit gyenge szegény, és ezen nem is segít, hogy alaposan átalakítottam a portot zajcsökkentésért (le is esett negyvenpár Hz alatt minden), de az extrém aljához van már teljesen nulláról dizájnolt alacsony frekis kiegészítő sub (nem, nem vékony, megpakolható csillapítással, és az egész láda 20-40 Hz közé készült).
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #164614 üzenetére
Ahogy VoidXs is írta a mostanság hájpolt gyáriakat biztosan, és ebben a szubban is van meló, és rengeteg háttérmunka, tehát bátran merem bármelyik mellé tesztelésre, odatenni.
De mondjuk a 18" már magában egy nagy előny, tulajdonképpen a gyáriakkal sincs probléma, csak az árazás nincs szinkronban a tudással és semmi nem indokolja a magas árat, de kinek mi okoz örömet. -
VoidXs
nagyúr
válasz
kimi02 #164612 üzenetére
Attól függ, mire gondolsz nagy nevű alatt. Ha azokra, amiket itt a fórumon reklámoznak, azokat nem nehéz lenyomni ennél sokkal olcsóbb DIY-al sem, de ha azokra, amik tényleg nagy nevűek és van bennük mérnöki munka bőven (pl. JBL Pro, RCF), akkor nem. Egy jó termék jellemzője, hogy ha van mögötte elég nagy cég és sok vásárló, akkor DIY árak alatt tudnak dolgozni, de ez a gyakorlat a házimoziban nem bevett.
-
arcitec
addikt
válasz
kimi02 #145224 üzenetére
A lényeg nálad, hogy ha "csak" 5.1 - ben nézed az Atmos filmet, akkor értelmetlen az Atmos erősítő számodra. Amiben érdemes lehetne cserélned, az az lehet, hogy az újabb esetleg nagyobb AVR 5.1 ben jobban szól, de az Atmos film, csak az Atmos okán nem fog jobban szólni, főleg csak 5.1 ben. De ez egyébként benne van az előbbi 2 hozzászólásban.... meg itt közvetlen : [link]
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #145224 üzenetére
Pontosítás nélkül is érthető volt a kérdésed, arra válaszoltam.
Nem zárom ki a pozitív változást, de annak mértéke kérdéses, szerintem minimális, ha csak az Atmost nézzük. Több erősítővel próbáltam.
Akár az is lehet, hogy az 5-6 évvel fiatalabb gépen fejlesztettek annyit, ami Nálad hallható lenne, függetlenül az Atmostól. -
arcitec
addikt
válasz
kimi02 #145218 üzenetére
Mi az , hogy jobban szól. Kérdésedre ezt kell eldönteni, mert többféleképpen is lehet akár értelmezni. Ellenben azt mondanám, hogy jobban nem szól , csak másképp, kiegészíti a teret, több hang élményt ad. Ha eszerint jobban szól akkor igen. De ha a hangminőséget nézzük, akkor egy akár sokkal magasabb kategóriás (had írjak egy szélsőérték példát) hig-end cucc, ami "csak" 5.1 "jobban szól", mint egy belépő szintű Atmos. Ha nem voltam elég részletes kérlek tedd fel kérdésed. (lesz még, aki fog véleményt adni ).
U.I: No, 1-el fentebb , egy mondatban meghatározták. -
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #143229 üzenetére
Attól nem szabad csodát várni, nagyon messze van az SPL-től.
Valamint az sem mindegy, és ez vonatkozik az összes szubládára, hogy mekkora és milyen akusztikájú szobában szólaltatjuk meg. 60 négyzetméteres, tetőtéri szobába két db 38 centis, reflexes mélyláda való. Persze csak akkor, ha nem feltétel a pontos, feszes, gyors és részletező hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged