- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Rruuer #107031 üzenetére
Huh...hagyjuk ezt a "csak a samsungot nézegettem mert az elterjettebb mint a többi".
Én konkrétan samsung ellenes vagyok, tehát tudnék pár elfogult mondatot írni, de annak itt nincs helye.
A pio-t sokan ajánlják, de ha nem hiszed van ennek is külön topic-ja. -
Cseneles
őstag
válasz
Rruuer #107013 üzenetére
Helló!
Ha salynálod a pénzt az Oppo-ra akkor ez az Asus BDS-500 tökéletes választás számodra! nálam már több mint 1,5éve hibátlanul teszi a dolgát, 2TB lemezig kezel mindent, egyedül a youtube lassú rajt, amúgy szuper! A dac kiemelkedően jó tulajdonsága!3D, MKV, mindent visz és van Blu Ray olvasó
-
Janaboy
veterán
válasz
Rruuer #105972 üzenetére
Ajaj! Itt bőven van kavar!
Ennek a Samsungnak a hangfalait használod a Pio-val most?
Ami fix, hogy én megfognám (ha a helyedben lennék) az egész Samsung motyót és úgy ahogy van hangfalastól mindenestől eladnám a csába..és első körben vennék egy normális médialejátszót! Nem tudom, hogy milyen formátumokat nézel, de az fix, hogy ez az egyben házimozi-bluray lóf@szt se ér!
Ha a Samu hangfalait használod a Pioval, miután eladtad esetleg vegyél normálisabb hangfalakat!
Addig ne az erősítő cseréjével foglalkozz! -
Janaboy
veterán
-
kabar
senior tag
válasz
Rruuer #105739 üzenetére
Abban is van valami, amit az itteniek mondanak, de itt általában a funkció rendszeresen teljesen alulmarad a hangminőséggel szemben, amiben lenne is valami, de minden határon túl nem értek vele egyet. Vannak azért szerintem okos kompromisszumok amit meg lehet kötni. Én is inkább a használt erősítők felé taszajtanálak szívesebben, mondom ezt azért is, mert az utolsó öt erősítőm egyike sem volt új amikor hozzám került. Ebben az ittenieknek nagyon igazuk van, hogy a használtból olcsóbban, vagy ugyanannyiért lényegesen jobbat lehet venni. Ha a 3D nem kell, akkor meg végképp. A baj az, hogy mikorra nekem is minden 3D-s lett, addigra az érdeklődés erősen alábbhagyott (gyerekek), ez persze jó sok pénz elköltésébe került. De szerintem a VSX-424 -nek csak egy HDMI outja van?
-
kabar
senior tag
válasz
Rruuer #105732 üzenetére
Biztosan megoldaná ez is a problémát, viszont én elkezdtem magamban osztani szorozni, és rájöttem, hogy elköltök itt-ott 10-20 ropit splitterre, és akkor még mindig nem tudok mindent az erősítőhöz csatlakoztatni, tehát kell az is, szóval fogtam, és elkezdtem olyan erősítőt nézni (persze használtan) ami 3D-s és két kimenete van. Használtan már száz ropiért igen jó cuccokat lehet már kapni. És nem keletkeznek új dobozok, új távirányítók, új kábelek stb.
-
kabar
senior tag
válasz
Rruuer #105683 üzenetére
Nem elkeserítésként mondom, meg lehet, hogy neked szerencséd lesz, vagy jobb splittert fogsz ki mint én, de én is próbálkoztam hasonlóval, és nekem nem sikerült. A jelelosztás még ment, de csak akkor, ha az egyik cucc volt bekapcsolva, akkor volt az erősítőn hang, vagy a projektoron kép. De ha mind a kettő be volt kapcsolva, akkor lettek mindenféle kockázások, meg különösen 3D-s lejátszás esetén akár komplett "adásszünet". Ha jobb splittert veszel (persze jóval drágábbért), lehet, hogy orvosolni fogja a problémát. Én nem vesződtem vele. Lehet jobb megoldás a két kimenetes lejátszó (BDP-450) vagy egy 3D-képes erősítő. Persze mind zsebbenyúlós, szóval inkább legyen szerencséd!
-
gabo01
őstag
válasz
Rruuer #105630 üzenetére
Szia!
Gondolom az a terved, hogy ketté osztod a jelet és egyik kábel megy a tv-be másik az erősítőbe így tudsz 3D-t is nézni a tv-n!
Nem akarlak elkeseríteni de én már ezt a verziót kipróbáltam és nem működött! A 3D kiment a tv-be és működött is csak a splitter miatt a gépen nem jelent meg a hdmi-avr! Gondolom csak az egyik készüléket látja a gép ilyen esetben!
A kártyámon van display port is amihez vettem átalakítót hdmi-re hátha majd úgy külön kimenetként menni fog de úgy sem jó sajnos!
Remélem tudtam segíteni! -
-
Osynho
addikt
válasz
Rruuer #92424 üzenetére
Nem hiszem, hogy kimaradt. 18. oldaltól.
-
hétalvó
addikt
válasz
Rruuer #91925 üzenetére
Pioneer 92x, denon x2000. Valahol itt indul el az egesz alap szinten. Utana pedig hatar a csillagos eg. Dali concept szett legyen mondjuk egy jo belepo es akkor kb tudsz szamolni. Plussz ugye egy sub.
Kabelek az elejen annyira nem szamottevoek.Also hangon igy is 250-300
-
BBéci
legenda
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Rruuer #91577 üzenetére
Ezeket a bögreszetteket nagyon nyomatják mostanába.
Hifi Shown beültünk a Harmann Kardon szobába, Sherlock holmes dts demot néztük meg. A hangja rendkívül tompa, és mosott volt. A szoba gazdája fel volt háborodva, amikor megszóltam az Ő 500 ezer forintos házi-mozi szettjét, ráadásul az Epson W9200 is förtelmes képet adott...Számomra a másik csalódás a kiállításon az a szoba ahol a Dali hangfalakat, Marantz erősítővel hajtották ( Stream Audio melletti helyiség).
A hangja dinamikátlan, élettelen volt. Említettem a házigazdának, hogy véleményem szerint kevés ez a Marantz ide. Csak legyintett, hogy rossz az akusztika.Összességében az egész Hifi-show arról szól, hogy élőben meg tudd nézni a hangsugárzókat, de hang messze elmarad attól amit várna az ember.
Két szobában éreztem magam jól, egyik az Stream Audio-nál a Thiel szett (űrkategória), illetve az Audio Note szobája.
Volt erő, dinamika, tisztaság, minden ami nekem kell a zenéhez. -
Osynho
addikt
válasz
Rruuer #91580 üzenetére
A keresetemen valószínűleg jót mosolyognál, ha leírnám, mégis összehoztam egy hallgatható rendszert sok év gyűjtögetés, próbálgatás után (aminek így is érzem a határait és nem mondom rá, hogy így-meg úgy jól szól, csak simán élvezem). Ettől függetlenül még tény, hogy egy házimozi X összegbe kerül. Akármilyen igazságtalanságnak érzed és vagdalózol, személyeskedsz, ez így lesz. Rossz helyre születtünk, itt ennyi a fizetés, a hifi meg ennyibe kerül. Menj el egy asztaloshoz és kérdezd meg, mennyiért csinál gyári kinézetű, mdf-ből készül dobozokat. Csak üres ládákat. Meg fogsz lepődni... Pedig ő sem feltétlenül "keres annyit mint itt egyesek", hoyg a te szavaiddal éljek.
El kell fogadni, hogy X összegért X szolgáltatás jut. És örülj neki, hogy neked a tied is "nagyon jól tisztán szol és olyat dübben hogy leesel az ágyról."
-
Dorian
félisten
válasz
Rruuer #91577 üzenetére
Valamit mérni fog azzal is, de (viszonylag) pontos eredményt csak a sajátjával.
Segítek:
Azért a nagy értetlenkedés a többiektől, mert ez az egybedobozos "házimozi" kategória nem éri el a topik minőségi és igényszintjét, igazából ez itt offtopik.(#91576) carpediem007:
Heco ebben az alsó kategóriában jó szokott lenni, vásárlás előtt mindenképpen hallgasd meg, hogy a reflexcsövek nem portzajosak-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest