- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
szricsi_0917 #143192 üzenetére
De mivel nincs róla tapasztalatom nem tudom mennyire minőségi, használható. Ki kell probálni aztán ha nem jó vissza lehet küldeni. Monsjuk rákérdeznék hogy a hdr-t is átengedi e vagy csak a sima 4k-t.
-
mettek
addikt
válasz
szricsi_0917 #143165 üzenetére
Vagy uj erösítő vagy vmi hdmi elosztó beiktatása de nem tudom hogy ez milyen minőségromlással járhat.
-
tPedro_
őstag
válasz
szricsi_0917 #111641 üzenetére
Szia,
Nem tudom mennyire ter el a 606-os szettol, de nekem a 606 teljesen megfelelo mozizni (elso szettem).
Itt pl. ajanlott ertekelest kapott. -
greike
tag
válasz
Én messziről elkerülném a Jamo szettet! Igaz csak az Jamo s606 szettet hallottam de az borzasztó volt! Ebben az ársávban streamaudionál Dynavoice magic f-6 szettet vagy ezt [link] próbálnám ki Denonhoz.
sakal83: Írtad,hogy 70%zene és 30%mozi ,lehet jó választás lenne ez [link] kicsit módosulna az arány a mozi javára akkor ezt is meghallgatnám [link]
-
válasz
Szia!
pl. innen válogass, vagy más boltokba menj el hallgatózni, de azt a jamot hagyjad inkább... -
Dorian
félisten
válasz
szricsi_0917 #110282 üzenetére
Aki gyártja salgótarjáni, postázni szokta.
De előbb mindenképpen próbáld ki, hogy X2000-rel lesz-e érdemi különbség PC táphoz képest, mert nem vagyok benne biztos.Vagy ha PC tápnál többet, de 12ezernél kevesebbet szánsz rá, akkor lehet kipróbálni
Schurter IEC dugó, 3x2,5-es tömör mbcu kábel, Bals villásdugó kombót. Ez olyan 3000-ből megvan, ha kísérletező kedv adott. -
lemmy9
őstag
válasz
szricsi_0917 #110282 üzenetére
Csak azért, hogy ne lötyögjön ne vegyél ilyet, ráadásul a kezelése is kígyóvadász előéletet követel.
Pc kábel azt kész. -
Dorian
félisten
válasz
szricsi_0917 #110272 üzenetére
Ha nem akarsz rá költeni, akkor veszel egy bármilyen "számítógépes" tápkábelt nyoccaazé'. Igazából akármelyiknek kutya kötelessége lenne a normális csatlakozás.
Ha drágábbak is beleférnek akkor a SÍN nevezetű DIY gyártmány sokunk tapasztalata szerint biztos, hogy passzol Denonokhoz és jócskán árán felül teljesít. Viszont X2000-nél még nem vagyok benne biztos, hogy hallatszik érdemi különbség, ki kell próbálni. Nálam van belőle demó példány (Bp. XIII.) és ha tetszik, felveszed a gyártóval a kapcsolatot.
devil-k:
Én a T3-at gyorsan eladtam a sín bedugása után. -
válasz
szricsi_0917 #110272 üzenetére
Denon X2000-hez minek kellene 20k-s tápkábel? De ha ettől leszel nyugodt, és pénzed is van bőven, vedd meg.
-
sony309
őstag
válasz
szricsi_0917 #110264 üzenetére
Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy a konnektor érintkezői a ludasok (kitágultak)?
-
Dorian
félisten
válasz
szricsi_0917 #110266 üzenetére
Akkor venni kell egy másik tápkábelt.
-
válasz
szricsi_0917 #110264 üzenetére
"a tápkábel vége amelyik a konnektorba csatlakozik egyszerűen simán kicsúszik a helyéről"
Egy kicsit feszítsd szét a dugvilla két érintkezőjét.
-
Patice
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #56907 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
szricsi_0917 #56907 üzenetére
USB-ből is van egy master meg egy slave.
Ha két mastert összedugsz tönkre is teheted. -
Mankó
veterán
válasz
szricsi_0917 #56893 üzenetére
Az USB sávszélessége bőven elegendő a 3d filmekhez is, legyen az iso vagy bármilyen ócska mkv.
100 Mbit elég a BD25-höz, de a 3d-s iso-k tuti akadni fognak rajta. Nekem egy Mede8er 600 x 3d-m van, A NAS és a lejátszó is gigabiten kapcsolódik egy gigabites switchre. A 3d filmeket a lejátszó NFS kapcsolatán keresztül nézem és minden patentul működik. Nincs akadás se képben, se hangban.
-
Patice
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #56905 üzenetére
A problémás rész meg is van:
"DLNA...
Hangformátum: „Dolby Digital”, „DTS”, „MP3”, „WMA”, „AAC”, „AC3”,"
(Magyar használati utasítás 48. oldal alja.)
Azaz a lejátszód nem támogatja DLNA-n keresztül a DTS HD-MA hangot.
A probléma inkább itt az, hogy egy optikai adathordozó lejátszására készült eszközt akarsz hálózatos médialejátszónak használni. Vagy megelégszel a sima DTS-sel és Dolby Digital-lal, vagy veszel egy hálózatos médialejátszót.
Utolsó esélyként próbálkozhatsz még a PC-dre egyéb médiaszerver programokat rakni, de nem hiszem, hogy ez megoldaná majd a problémádat.
-
Patice
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #56900 üzenetére
Milyen lejátszó?
NAS-ok tudnak a DLNA-n kívül még egy rakat hálózati megosztásos protokollt. DLNA csak egy a sok közül és használat szempontjából a sor végén kullog.
NAS-okon azért van USB port, hogy külső merevlemezet, vagy egyéb adathordozót ráköss, nem pedig azért, hogy azon keresztül pl. egy TV-re köthesd és a NAS-ról tudj lejátszani. Erre a külső HDD-k a jók.
Ezért írtam, hogy a lejátszó képességeitől függ, hogy hálzaton mit tud.
Szóval, milyen lejátszód van?
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
szricsi_0917 #56893 üzenetére
Én úgy tudom, hogy itt többen is írták, hogy DLNA szabványon nem fog átmenni a HD hang.... tehát a NAS-os megoldásod sem fog menni szerintem!!! Ezt alatt azt is értem, hogy ha a NAS USB-vel van csatlakoztatva a lejátszóhoz, mint egy pendrive vagy ugye mint egy külső HDD, akkor sem.
Nem biztos, de szerintem nem fog menni.
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
szricsi_0917 #56891 üzenetére
HDMI extending over ethernet, érdemes megnézni, ötletnek jó lehet a meglévő UTP felhasználására, de félek, hogy az ára nem az lesz, amire mondjuk 5-10 méter áthidalására rászánna az ember...
WEB:
http://www.gefen.com/kvm/ext-hdmi1.3-cat5-elr.jsp?prod_id=8961PDF:
http://www.gefen.com/pdf/EXT-HDMI1.3-CAT5-ELR.pdfKhm-khm.... 699 bucks.... inkább bonts falat, olcsóbb lesz!!!
-
eboostr
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #56590 üzenetére
Szevasz
DLNA nem megy át a dts-hd
-
törölt tag
válasz
szricsi_0917 #56590 üzenetére
Mivel van összekötve és az hozzá van-e rendelve a gombhoz?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
szricsi_0917 #54062 üzenetére
Valahol a videókimenet környékén keresd. Az én BD játékosom csak optikai lemezt játszik le, elég szerény a több típusú médiafájl kezelése, így nincs is annyi beállítási lehetőség rajta mint a dedikált médialejátszómon. Automatikusra érdemes állítani mindenesetre. De szerintem más ebben többet tud segíteni.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
szricsi_0917 #54059 üzenetére
Ha tényleg csak pillanatnyi, villanásnyi időre sötétül el a kép azzal szerintem nem kell törődni, nálam is előfordul a Popcornál, de ez attól van, hogy a forrás eltérő frekvencián van és idő kell mire a lejátszó felismeri. Másra sajnos nem tudok gyanakodni.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
szricsi_0917 #54040 üzenetére
Ez most így elég zavaros. Milyen lejátszód van? A videó-kimenet jól van beállítva?
-
törölt tag
válasz
szricsi_0917 #53908 üzenetére
Minél többet,.
Természetesen ott ahol hallgathatod.. -
Norbi 72
veterán
válasz
szricsi_0917 #52412 üzenetére
Nekem egy régebbi Onkyo erősítőm van(608),ami házimozira kiváló,de sztereóban kicsit gyengébb.
Ha most kellene vásárolnom,én a 626-os helyett inkább ezt az akciós 717-est hallgatnám meg,+20 ezerért:
Sokkal többet tud azért a 20 pénzért.
De még ajánlottak a Yamahák,Pio-923,NAD,CA.
És minimum 300 ezres hangrendszerrel hallgasd meg őket.
Ott se könnyű választani,elég nagy a kínálat.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #52412 üzenetére
Túl sok tapasztalat nincs itt ezekkel az új modellekkel. Általában használtat veszünk. Melyik a jobb választás? Mihez? Mire? Olyan szempontokat nézel, amik kb. semennyire nem számítanak. Nem szabad számok, marketing alapján választani.
(Én nem tudok semmi érdemlegeset a két erősítőről, ajánlani sem fogom egyiket sem.) -
Valkűr
addikt
válasz
szricsi_0917 #52368 üzenetére
Kellemesebb lágyabb a hangzása, zenéken, koncertekkel kellemesebb hallgatni...DE erre a kis Onkyora nem jellemző a mozin vadállat jelző, a Denon is van ilyen jó, sőt összességében sztem jobb...
-
Valkűr
addikt
válasz
szricsi_0917 #52360 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz
szricsi_0917 #52355 üzenetére
Én a Denonra voksolok...
-
BBéci
legenda
válasz
szricsi_0917 #50750 üzenetére
Amelyik Neked tetszik.
-
BBéci
legenda
válasz
szricsi_0917 #50704 üzenetére
Miért az irreálisan drága idei kiadású erősítők közül válogatsz? Ha kiadsz 140000 forintot erősítőre, a maradék 160-ból nem kapsz olyan hangdobozszettet, ami illene hozzá. Miért csak 5.0? Van már mélynyomód?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged