-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
van itt valaki nyíregyházi,akinek lenne ca vasa?a legjobb a 640/640v2 lenne,de ha más ca az sem baj.szeretném a tannoy f2-esem kipróbálni ca-val.természetesen nem ingyen kérem.sör/csoki díjazás mellett (vagy valami hasonló).
pm,ha lenne jelentkező! -
betyarr
veterán
válasz sakal83 #111740 üzenetére
igen,közben rájöttem,hogy olyan sztereót nem fogok találni ami tele van zsúfolva optikai bemenetekkel.így a tiedhez hasonló megoldással fogom megoldani.tehát,melyik az az analóg erősítő (használt) amelyik a fenti falhoz és zenéhez ajánlanál/ajánlanátok 50k-ig?
anno úgy hallottam,hogy a marantzok "illenek" leginkább a tannoy falakhoz.ez nem tudom,hogy mennyire állja meg a helyét. -
betyarr
veterán
tannoy mercury f2-es falakhoz mi a leginkább ajánlott sztereó erősítő?használtban gondolkodom és max 50k.többnyire hangszeres zenére,rock és 60,70,80-as évek popzenéi a preferáltak.szeretem a dinamikus hangzást,szeretem a jó mélyet, de nem azt ami túlságosan fejszétverő.
-
betyarr
veterán
létezik olyan sztereó erősítő,amin van spdif és optikai bemenet (lehetőleg nem csak 1-1 db) és nem kerül sokba?akár használtan is (illetve elsősorban használtan).meg azért tudja is meghajtani a tannoy falaimat is.jelenleg egy 11 éves yamaha 440-ről váltanék,mert sokkal kevesebb már a mozizás,mint a zene.illetve a mozi sztereóban is (lehet) nagyon jó.
-
betyarr
veterán
segítsetek nekem felállítani egy sorrendet:
a versenyzők:
nad (t754 környéke)
CA 640
marantz (7500 környéke)mozi,de azért legyen megfelelően zenei is!rock,70-80-90-es disco.én a CA-ba vagyok nagyon beleszerelmesedve,mert azon kívül,hogy sok jót hallottam róla még becsületesen el van látva digit bemenetekkel és hdmi-vel is.de nyilván a hang előrébb való!
egyelőre egy tannoy f2-es szettem van,amit esetleg pénzhez egy hétre cserélek. -
betyarr
veterán
akkor egy kicsit egyszerűbben teszem fel a kérdést: az itt említett erősítővel kapcsolatban van valakinek konkrét tapasztalata?
-
betyarr
veterán
ezzel szemezek nagyon,anno egy ismimnek volt egy komolyabb nad-ja és égtől a földig dícsérte egy böhöm pio hm vas után (passzolom mindkettőnél,hogy melyik volt).szerintetek milyen vétel ha zenére is szeretném a tannoy f2-esek mellé? (nem vagyok whitefülü,de nagyon szeretem a komoly dinamikát,basszust (akár halkan is) és a kristálytista magasakat).
-
betyarr
veterán
üdv!
szerintetek mennyit rontana a hangminőségen a következő lehetőség:médiaplayer hdmi-n megy a tv-be,a tv-ből pedig optikain az erősítőbe.
azért gondolkodom ebben a megoldásban,mert akkor nem kellene drágább mediaplayert vennem pusztán a csatlakozók miatt. (erősítőn mindkét digitális bemenet foglalt,upgeade később).[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
Szerintetek egy yami 1600 vagy egy denon 3803 a jobb vétel?a denon csak380 wattot fogyaszt,míg a yami 500-at.az ilyen nagy vasak mennyire jók halk hmre sztereora (nyilván csak este)?
-
betyarr
veterán
ez az u.n. denon link nem alkalmas internetkapcsolatra vagy dlna-ra,ugye?
-
betyarr
veterán
eeegen,nekem is ezek jutottak eszembe
talán az még tartható is lenne,hogy megcsináltatja és akkor 10+javítás+(esetleg) szállítás.és mint maga a 7400-ról tapasztalat?illetve melyek az igazán bika marantzok hm-ben és sztereoban?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
üdv!
ez mennyire hihető? [link]
van itt valaki,aki ért hozzá ilyen szinten?illetve egy 7400-as marantz mennyire ajánlott erősítő? -
betyarr
veterán
megjött a tv-m (lg 47lm620s) és analógba összekötöttem az erősítővel scarton keresztül.a tv adás szól az erősítőn,de ha streamelek rá,akkor semmi.ehhez digitálisan kéne összedugnom az erősítővel?vagy csak valami beállítási gebasz?
-
betyarr
veterán
erről van valakinek tapasztalata?sztereója hogy szól?
ezek az újdonsült hangsávok mint a truehd,dtshd mennyire jobbak a dd 5.1 vagy sima dts hangsávoknál?klasszisokkal,vagy elhanyagolható?tehát azért nem sírom tele a párnám esténként,ha egyelőre kimarad az életemből?
az új filmekben mennyire van még jelen az 5.1 és dts a hd mellett?
a hd hangokat egy ilyesmi erősítő le tudja butítani 5.1-re vagy dts-re?nagyon le vagyok maradva...
ja és +1: egy ilyen (vagy ehhez hasonló) erölködőnél mennyire van tényleges jelentősége egy médiapléjernek (nyilván pl egy flac formátummal minimum)?pl a most felkapott egreat r6s normálisan szólna,vagy szokolrádiószindróma,és vegyek valami trilliócsilliósat?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
nem ismerem ezeket az új hangsávokat (true hd stb.).ha egy erősítő,ami nem tudja,az mit kezd vele?semmit?vagy átkeveri?
-
betyarr
veterán
az miért jó ha lan is köthető egy erősítőbe?
-
betyarr
veterán
válasz Toobee #14701 üzenetére
mindig csorgattam a nyálam,de kizárólag újban gondolkodtam.ennek az eredménye lett a yami 440,ami a semminél épphogy több és még sok pézt is kiadtam érte.2004-ben 100k.és ha belegondolok,hogy most egy ilyen meg 85...fúúú
persze,ha tényleg no problem vele és keveset ment.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz Toobee #14699 üzenetére
hát,elkapkodni biztosan nem fogom a fent említett tv-nas-médiaplayer projekt miatt,tehát kb karácsony tájt lesz időszerű.addig meg valahogy megleszek a két digit bemenettel.
nagyon állat dolgok vannak,nagyon olcsón.kicsit félek is egy majdnem high-end-et megvenni,mert akkor már vezetékcserék is kellenek.a mostaniak nem a márkás mivoltukról híresek.
-
betyarr
veterán
válasz Toobee #14691 üzenetére
tannoy f2-es széria elől hátul,meg a mercury fc center.jelenleg egy yamaha 440-es erősítő hajtja.olyat keresnék,ami becsületesen megtudná hajtani ezeket,meg a sztereója is elfogadható.és mindenképp legyen rajta minimum 2-2 toslink és coax in.hdmi 1.4 nem fontos,de jó ha van.
-
betyarr
veterán
a h/k hm erősítők mennyire vannak az ajánlott kategóriában?pl egy avr-255?
-
betyarr
veterán
válasz Ed Parker #14682 üzenetére
soxor eszembe jut,hogy már nagyon elkellne egy jobb eősítő,de egyrészt most tv-nas-mediaplayer project van,másrészt (sajnos) elég keveset tudom használni a hm erősítőt.ami meg van attól nem érdemes már megválni,de a célt lényegében kiszolgálja.egy olyan új,amit szívesen megvennék,az meg erősen 100k felett van.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz #09634560 #14680 üzenetére
köszi!
mármint milyen probléma?hogy egyszerre több dolog is be legyen kapcsolva?
egyébként az mit eredményezhet,ha véletlenül több dolog is be van kapcsolva?elfüstöl az erősítő?Ed Parker: van,igen,egy toslink,meg egy coax.és amikor vettem (2004-ben),még álmomban sem gondoltam volna,hogy egyszer valaha is kevés lenne.
-
betyarr
veterán
üdv!
egy ilyennel több eszközt is lehet használni egyszerre?úgy értem egyszerre több digitális cucc is rá lehet kötve,és az szólal meg,amelyik be is van kapcsolva?
-
betyarr
veterán
üdv!
adott egy házimozi erősítő,amelynek van komoly 1 db optikai audio bemenete.perpill egy új tv kerül hamarosan hozzá,aminek van egy optikai kimenete.a gond csak az,hogy a dvd-játékos is optikain csatlakozik az erősítőhöz.a kérdésem az lenne,hogy valami szerkentyűvel meg lehet oldani hogy mindkét optikai eszközt tudjam egyszerre arra az egy nyomorék optikai bemenetre csatlakoztatni?
köszönöm a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic