Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacima
tag
válasz MasterMark #112397 üzenetére
Egy MED600-as a lejátszó gyakorlatilag hdmi-n küldi ki a hangot az erősítőre mindenféle hókuszpókusz nélkül.
-
válasz palesz53 #112393 üzenetére
De gondolom a az 1500-es flac, és a 320-as, vagy 256-os mp3 között nagyobb a különbség mint az 1500-flac, meg a sokkal magasabb studió felvételek között. Arra lennék kíváncsi ha valaki innen hallotta-e már a Tidal-t, és elmondaná a véleményét.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
BBéci
legenda
válasz lacima #112389 üzenetére
A mélynyomóra csak akkor kerülhet beszéd, ha azt nem megfelelő helyre csatlakoztattad az erősítőn. Illetve az erősítő meghibásodása esetén is, de ilyenről még nem hallottam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lacima
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy merre induljak el az alábbi problémával? Van egy Cambridge Audio 551rV2 erősítőm hozzá Dynaudio DM sorozatú hangfalszett. Most beszereztem hozzá egy Goldenear Forcefield 5 sub-ot amit a bal oldali front hangfal mellett helyeztem el, 30 cm-rel előrébb kb, így a faltól is van 50 cm távolság. Az erősítőn minden hangfal small-on van. Az a problémám, hogy gyakorlatilag bármire állítom a vágási frekvenciát a mélynyomóban külön hallom a beszédet mintha késés lenne illetve oda is küldene a centerből. Ugyanígy egy koncertnél a mélynyomó teljesen külön szól mintha korábban szólalnának meg a hangok. Ez egy zárt láda, direkt azért vettem, hogy pontos legyen de így csalódás mert totál külön szól akár egy film esetén is.
Előre is köszi a válaszokat!
Laci
-
Ragadozó
Ármester
Engem is érdekel a klíma kérdés, de inkább itt folytassátok: Milyen légkondit a lakásba?
köszönöm
ithomas: és meg is dobálnak gránit tömbökkel, amiket a hangsugárzók alá raknak sokan
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Borisz76
veterán
válasz lemmy9 #112385 üzenetére
Pár éve én is használtam fűtésre a klímát.
Bérházi , távfűtéses lakás. Kb 2 tömb maradt fűtés és meleg víz nélkül mert eltört a föld alatti távvezeték.
Persze mindez december közepén -10 fok körüli külső hőmérsékletnél.No para
Átköltöztün a gyerkőccel meg az asszonypajtással a nappaliba és a klíma simán felmelegítette 24 fokra a 20nm-es helyiséget.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
válasz MasterMark #112382 üzenetére
Igen, elvben. De aztán rájöttem, hogy inkább bennem van a hiba. Eddig zenét egy AKG551-es fejhallgatón hallgattam, és ahhoz viszonyítottam, ami nyilván teljesen máshogy szól, mint egy hangfal pár. Egyre jobban megszokom/megszeretem a hangját. Nem lesz itt gond.
Más: Nagyon szeretem ezeket a stream zene szolgáltatásokat. Használtam már deezert, most Apple Music van terítéken. A kérdésem az, hogy használ-e valaki Tidal HiFi-t, azaz high-res audiót? Ha igen leírná a véleményét? Lehet hallani a különbséget?
liszi70: köszi neked is.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz MasterMark #112373 üzenetére
Mi 3,5kW inverteres Daikint vettünk (alapvetően a lakás fűtése céljából, de nyáron is nagyon örülünk neki ). Ez kb 50W-tal indul, és egy 5perc alatt éri el az 5-600W üzemit. 15-20p alatt fűtötte fel 18C-ról 20-ra az egész lakást, illetve kb ennyi idő alatt a hűti le a 17-18nm nappalit 26-ról 23-ra. (a hideg valahogy nem annyira jól járja át a lakást, mint a meleg).
Az egész lakás full villany, semmi gázt nem használunk. Általában 100kWh minden hónapban ellg is. Most július a kánikula klímával történő kompenzálása és a végre beüzemelt projektor miatt felment 130-140-re.
Tehát szerintem, olyan nagyon azért nem kell tartani tőle.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
nagyúr
válasz adamssss #112378 üzenetére
A mozi eq-ját csak a hely, az akusztika sajátosságai alapján lehet beállítani, nincs mindenhová passzoló beállítás.
Első eldönteni való, hogy kell-e egyáltalán manual eq, vagy maradhat esetleg minden alapon? Simán lehet, hogy semmilyen eq-zás nem kell nálad a mozihoz sem, mint ahogy például nálam sem. Zenéhez pedig egyáltalán nem ajánlott az eq.
[ Szerkesztve ]
-
davidsone
addikt
válasz XtremLor #112376 üzenetére
A régi LG-kre is azt mondják a mesterek azok még klímák de az újabbak (nem csak az LG) a közelükben sincsenek, otthon 3 régi tizenéves LG van tökéletesen teszik a dolgukat. Ez van ma már szinte mindent így terveznek használd 1-2 évig aztán cseréld le újra...
nincs véletlen klíma topik?
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Sziasztok!
Kicsit sok a basszus a rendszerben. Kb mar remeg minden a lakasban de az enekhangot meg nem lehet tisztan hallani. Kikapcsoltam ezt az Audyssey-t, hogy manual EQ-val tudjam beallitani a hangot. Csak azt nem tudom, hogy itt mit allitok. Valak tudna tanacsot adni?
-
Dencszé
csendes tag
Fél off topic. sziasztok, remélem valaki tud segíteni. Kéztől vettem egy Marantz SR-5009 házimozi erősítőt, de sajnos a magyar nyelvű kézikönyvét a tulaj nem tartotta meg. Átgugliztam a netet de letölthető pdf -ben sajna nem találtam magyart eddig, nyelvtudásom nem megfelelő az angolhoz (abból van 279 oldalas klassz pdf.) nincs esetleg valakinek szkennelve, vagy ki tudna segíteni egy magyar használati utasítással hozzá?
-
XtremLor
őstag
válasz davidsone #112375 üzenetére
on/off klimat most en se vennek, de technologiailag semmi gond nincs vele, igen tobbet eszik mivel 100% megy mindig, az uzeltben 6-8eve nyuzzunk a mideat, evente takaritva van, hibatlan most is, akkor meg az inverteres valoban egy vagyon volt!
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
davidsone
addikt
válasz Dorian #112374 üzenetére
Nálunk melóban HemiltonDigital van HD Nem inverteres kb 30rongyot zabál havonta és egy nagy rakás szar.
30ért "megcsinálták" kb 2 napig volt jobb a teljesítménye. Máskor 100X körültekintőbbek leszünk ezügyben...
2éves sincs[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #112373 üzenetére
Persze, invertereset érdemes venni.
Mostanában meglepően olcsóak amúgy a legjobban ajánlott Daikin-ok.Én olyan jelentős fogyasztásnövekedést nem szoktam észrevenni, sztem max 1000-1500 Ft/hó lehet a többletköltség havonta, annyit meg mondanom sem kell, hogy megér.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
Még mindig sokat fogyasztanak ezek a klímák? Egyébként régebben volt róla szó, hogy olyat ajánlott venni, ami tudja szabályozni a ventijét, ez még mindig él?
Switch Tax
-
devil-k
nagyúr
válasz BBéci #112369 üzenetére
Egyetértek. A moziszobába most lett felrakva a klíma tegnap. Eddig nem lehetett normálisan megnézni 1 filmet úgy, hogy ne izzadjon le az ember (nyáron)... Azt pedig marhára nem kultiválom, de most már megszűnt. Illetve a gépeknek sem tesz jót a nagy meleg.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
Nálam ebben a melegben éjjel is be van kapcsolva a klíma, 26 fokra. Nappal -amíg nem vagyunk itthon- pedig a kutya miatt megy. Párszor jól kiszellőztetek (mert oxigén is kell), mindegy mikor: bejön a meleg levegő, majd lehűti a klíma.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz BBéci #112369 üzenetére
"Amikor késő este, a kinti hőmérséklet 26 fok alá csökken, akkor kikapcs. és ablak ajtó nyitás reggelig."
Hááát, ez az... Mostanában éjjel 2-3 után, talán lemegy 26 fokra, de addig stabilan nyomja a 30 fokot.
Beton, járdák, falak, stb. Semmit sem érezni este 11-kor a lehűlésből. Társasházban lakom, nem családi házban és azért az nagyon más, hidd el.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #112366 üzenetére
Az erősítő ventilátorának bekapcsolását nem szoktam észrevenni, hacsak nem valami traktor-szerű a készülék. Talán egy kivétel volt, de azt is csak néma csendben és közelről lehetett hallani. Már a filmek beszédhangjai elnyomták.
Nálam ilyenkor folyamatosan dolgozik a dual split klíma, 25 fokra állítom, az bőven kellemes. Még a házam félkész állapotában becsöveztettem, nélkülözhetetlen felszerelési tárgynak tartom. Amikor késő este, a kinti hőmérséklet 26 fok alá csökken, akkor kikapcs. és ablak ajtó nyitás reggelig.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz BBéci #112361 üzenetére
Nálam is megy a 40 centis.....
Mégis nagyon meleg a kicsike. Én nem merem (szeretném) kínozni, mert attól tartok, néhány év múlva lesz meg a böjtje, mikor kidurran egy alkatrész benne. Jó, lehet, hogy semmi ilyesmi nem fog előfordulni, de inkább visszafogom a zenélgetést és mozizást.
Tény, a ventilátorai még egyszer sem kapcsoltak be, úgyhogy talán én rinyálom túl a dolgot.32 fok van tartósan a szobában (4. legfelső emelet) egyébként és egy "grammot" nem hűl reggelig. Na jó, talán 1 fokot.
Ideje lesz beszereznem egy jófajta inverteres klímát.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Patice
nagyúr
válasz Simivok #112362 üzenetére
Egyszerűbb mélynyomókon (mint pl. a tiéd) a Phase kapcsoló csak 0 és 180 fokos beállítást tud, azaz OFF = 0 (~nincs fázis fordítás); On = 180 fok. Esetedben az elhelyezés miatt szerintem nem kell fázistolás és így az OFF állás lesz nagy valószínűséggel a jó. De azért próbáld ki, hallgasd meg. Az akusztika is közrejátszhat, biztosat nem lehet távolról mondani. Bajt nem csinálsz vele.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Csabroncka
addikt
válasz BBéci #112361 üzenetére
Sajnos a "belváros" egy kicsit másképp működik, tudom mert az a verzió amit te mondasz simán működött anyáméknál otthon kis településen vagy kertvárosban.
Namost BP ebből a szempontból más. A jó hőszigetelés egy dolog, de nagyon nincsen mikor szellőztetni a lakást. Pontosabban a szigetelt házban (Panel - 'B' felmegy a hőmérséklet klíma nélkül 30-34 fokra, ezt tudod hűteni éjszaka 28-29 fokra.
Nem a város ellen beszélek, pláne úgy, hogy Gazdagrétre megyek lakni. Mivel egyre több az irreálisan hosszú kánikulai nap, a klíma tényleg nélkülözhetetlen lakástartozék lesz főleg a nagyvárosokban.
Egyébként nem szabad alapul venni a mostani két-két és fél hetet, nem a lakásokkal van a baj, hanem elsősorban az időjárással, a legjobban szigetelt lakásban is maximum a napi átlaghőmérsékletet tudod tartani klíma nélkül, mennyi is az most 29 fok
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
MasterMark
titán
válasz Simivok #112362 üzenetére
A Phase kapcsolót pedig a centerhangszórótól és a hallgatási ponttól való távolság függvényében állítsuk: 90 cm különbségig hagyjuk változatlanul, azaz 0 állásban, és 180 (tehát fordítsuk meg), amennyiben 90 és 270 cm közötti a különbség, de ezt is próbával tudjuk meghatározni. Mérőmikrofonos beállítás esetén semmit ne állítsunk a mélysugárzón!
Switch Tax
-
Simivok
senior tag
válasz davidsone #112360 üzenetére
Köszi, mostmár megértettem.
Már csak egy rejtély maradt hátra. Van egy Wharfedale Powercube 8 mélyláda, ami a center és a jobb oldali front között van elhelyezve, a hallgatási pozíciótól kb. 2 m-re. A kérdés az, hogy van rajta egy kapcsoló: PHASE ON/OFF. Jelenleg ON. Maradjon így?Szerk.: Ez tiszta, csak az a gondom, hogy nekem ON/OFF van, és nem 0 illetve 180.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #112344 üzenetére
Egy megfelelő irányba fújó ventilátor sokat csökkenthet a készülékek hőmérsékletén, lehet akár a szokásos, padlón álló, 40 centis lapáttal. Nálam klíma nélkül 27-28 fokig melegszik a lakás, jó a hőszigetelés. Csak akkor nyitok ablakot, amikor a kinti kevesebb, mint a benti. Ez több évtizedes gyakorlat, bevált.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
windlord
őstag
válasz davidsone #112355 üzenetére
Akkor epitek/veszek egy allvanyt inkabb.
Remelem kikerul a rendszer a halobol a nappaliba, es akkor nem kell bajlodnom a konzol nyomainak eltuntetesevel...Ha a surroundok olyan 7 meterre kerulnek az avr -tol, akkor milyen meretu keresztmetszet ajanlott a hangfalaknak?
-
windlord
őstag
A surroundoknak (jbl es20) a 2.3m magassag blrzaszto lehet?
(Szekreny teteje)
Vagy konzolon, de milyen magassagban? -
Borisz76
veterán
válasz Simivok #112351 üzenetére
Általános mélynyomó vágási frekvencia
Egy széleskörű európai felmérés alapján a 80 Hz a legjobb választás fix vágási frekvenciájú erősítők esetén. Az átlagos frekvencia, amin az emberek nagy része már képes volt meghatározni a mélynyomó helyét az 185 Hz, és 80 Hz volt a minimum frekvencia, ami alatt senki sem hallott irányítottságot.
Valójában nincs általánosan alkalmazható vágási frekvencia, ami minden szituációban használható. A THX ajánlás szerinti 80 Hz csak a THX specifikációinak megfelelő hangsugárzóknál alkalmazható. Ezek a hangsugárzók képesek 80 Hz-en is lineárisan szólni. Nem merem vakon ajánlani, hogy minden hangsugárzóra alkalmazható lenne. Semmi értelme a felüláteresztő szűrőt 80 Hz-re állítani, ha például a hangsugárzók kis szatellitek, amik nem tudnak lemenni 100 Hz alá. Még ha a 100 Hz fölötti frekvenciák már irányítottak is, akkor is szükség lehet egy magasabb vágási frekvenciára, például 120 Hz.
A „lyukas” hang elkerülése
Egy alul áteresztő szűrő blokkolni fogja a vágási frekvenciája feletti hangokat. A felül áteresztő szűrő a vágási frekvencia alatti hangokat blokkolja.
Tipikusan, sok új erősítőn, az aluláteresztő szűrő csak az LFE csatorna (a .1 csatorna) hangját befolyásolja, nem pedig az 5 vagy 7 csatornáról átirányított basszus hangokat. Ezért kell normál esetben 120 Hz-re állítani, hogy biztosan megkapjuk az összes információt, amit a producerek az LFE csatornára szántak. Azonban, ha az eszközölt aluláteresztő szűrő az erősítőben a többi csatornáról átirányított basszus hangokra is hatással van, akkor ne állítsuk túl alacsonyra az aluláteresztő szűrőt a felüláteresztő szűrőhöz képest. Ha így teszünk, akkor „lyuk” keletkezik a két érték között.
Fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy a szűrőrendszerek fokozatosan vágják a frekvenciákat. Ha például a felül áteresztő szűrőt a kis hangfalakon 100 Hz-re állítod, és az alul áteresztő szűrőt 80 Hz vagy 90 Hz környékére, akkor az nagyjából rendben van. Ha azonban az alul áteresztő szűrőt 60 Hz vagy 70 Hz környékére állítod, akkor lyukas lesz a hangkép. Tényleg hallod a különbséget? A döntést rátok bízom.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Simivok
senior tag
válasz davidsone #112350 üzenetére
100 150 200. Ez a 3 opció van. Akkor ha 100 Hz-en hagyom az jó?
Ez általánosságban hogy van? Minél nagyobb a vágási frekvencia annál jobban dolgozik a SUB? Javitsatok ki ha tévedek...Borisz76: ezt olvastam, de kínai nekem. Csak a kérdésemre szeretnék egy egyszerű választ.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy regi, sulinetbol vett 10 eves hangfalszettem van: creative inspire 5.1 p5800. Ezt egy ilyen USB-s hangkartyaval hajtom meg, amit meg a laptopos idoszakomban vettem: sound blaster x-fi surround 5.1 pro.
Most ismet PC-vel hasznalom.Viszont nemsokara koltozunk at egy masik lakasba, aminek kb. 20 nm-es nappalija lesz es szeretnek a fentinel kellemesebb hangzasvilagot elerni majd ott.
Az elrendezes ugy nez ki jelenleg is, hogy valtogatok a szemben levo TV és az elottem levo monitor között. 2 hangfal mogottem, 3 a TV ele kirakva, melylada mellettem letekerve.Tehat a felhasznalas teljesen vegyes: fokent filmek es a jatekok hangzasa a prioritas, de parti elott felprogeteskent tudjunk zenet is hallgatni (elektronikus fokent). A forras mindig a PC.
Inkabb szep hangzast szeretnek. A doborges es a hangero nem igazan szempont, ha van egy alapvetoen melyebb karakterisztikaju hangzas, ami viszont kelloen betolti a szobat. Nem szeretnenk konfliktust a szomszedokkal.
A fentiekre a PC-s topicban ajanlottak 2.0-as hangfalat. De ha azt a TV mellett helyezem el, Tolem messzebb, felek, hogy ugy nagyon koncentralt lesz a hangzas.
Valami kompakt PC-s megoldas is megeri vagy erositore kene kotni a PC-t es ugy 5.1? Megeros megoldast keresunk, boven 100k alatt szeretnek kijonni a bulibol.Koszi elore is. Bocs, h hosszu lett
[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
Köszi a választ. Lehet hogy inkább lejjebb veszem a hangerőt...
Más:
Az erősítőre Wharfedale 8.4 frontok vannak kötve, ami 30 Hz-ig le tud menni, az összes hangfal SMALL-ra van állítva, így az erősítő 100 Hz-es filtert állított be.
Mi történik, ha a vágási frekvencia kisebb (mondjuk 80 Hz) és nagyobb (120 Hz)?
Józan paraszti ésszel gondolva ha 120 Hz-re rakom, akkor több jel érkezik a mélynyomónak és így több lesz a mély? Vagyis a 120 Hz alatti hangokat már nem engedi át az erősítő a hangfalakra, hanem "bemegy" a mélynyomóba?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
PrinceHerceg
őstag
Agree...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Simivok #112339 üzenetére
Ebben az irgalmatlan melegben szerintem semmi nem érzi jól magát, így az erősítő sem.
Én alig-alig kapcsolom be, mert nálam is kb. 32-33 fok van a szobában és úgy gondolom nem túl egészséges, egyéb hűtés hiányában forralni a vasat, mert bizony az enyém is tojássütővé lett néhány napja, pedig szinte új.Szigorúan saját vélemény, ha gondolod figyelembe veszed, ha nem, hát nem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
_Smooth
senior tag
válasz MasterMark #112338 üzenetére
Ja igen, ilyesmin gondolkoztam én is. Sőt, több kombóját (gumiszőnyeg + gránit lap + tüskék).
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Simivok
senior tag
Hello
Van egy Panasonic SA-HE200 erősítőm, még 2003-ból.
Nincsen a tetején semmi, de a szellőzőnyílás (ahol a hűtőbordák vannak) nagyon felforrósodik, ebben a nagy nyári melegben, meg úgy általában. Nem gond neki, hogy -40 dB hangerőn nézzük a filmeket? A szoba egyébként most 32fokos. Nem lesz baja? Vagy ha kell, akkor nyáron hanyagoljuk a filmnézést. De úgy olvastam itt a fórumon, hogy ezek a régi erősítők nagyon fel szoktak forrósodni...
A másik:
Hozzá van kötve egy Wharfedale Powercube 8. Crossover frekvencia MAX-on, volume 50%. Csak nem tudom, hogy a PHASE ON vagy OFF legyen. Most jelenleg ON. Megnéztem úgy is, hogy OFF, de nem tapasztaltam különbséget, szóval nem tudom melyik a helyes...Galaxy S23 256GB Cream
-
MasterMark
titán
válasz _Smooth #112337 üzenetére
Hát ez jó kérdés, régebben volt téma, majd a többiek mondanak rá valamit.
Gránit lapot lehet próbálni, bár ez minden fajta hangsugárzó alá/fölé jó lehet. Meg volt az a nagyon bolyhos hosszúszálú szőnyegdarab, bár ez is jó lehet mindenféle szub alá. Szóval nem tudom. Az is lehet akkor lesz jó, ha semmi nincs alatta.
Tüskéket is érdemes próbálni pl.Switch Tax
-
_Smooth
senior tag
válasz MasterMark #112336 üzenetére
Köszi szépen, akkor valszeg az előre sugárzó verzió lesz.
(ha mégsem, akkor mit érdemes alá rakni? Vagy a padlózatra gondolsz? - mert az laminált padló, 1cm hanggátló szivacs, mozaik parketta, vékony beton, nagyot halló szomszéd néni nappalija)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
MasterMark
titán
válasz Cseneles #112333 üzenetére
Igen ezért kérdeztem, hogy miért nem feljebb került. Fül felett 60-90 között szokott ajánlott lenni. De ha te próbáltad és így jobb, akkor rendben van.
De nálam óriási változás volt a hátsó térben, amikor feljebb kerültek a hátsók.sting2: Ez is igaz, az is elkélne. De akisztikailag többet hozna előrehúzva szerintem.
Bár nagyon sok helyen látom így hátratolva, és közvetlen ott van az asztallap előtte.
Smooth: Hát ennyiért talán még oké lehet. Amúgy én is az előre sugárzóra szavazom, de a lefele sugárzó sem rossz, csak fontos mi van alatta.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
sting2
addikt
válasz MasterMark #112334 üzenetére
Center alá tüskék!!
Mivel két Sub van és a hely sem egy "Fradipálya", azonnal megválnék az álló frontoktól.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Cseneles
őstag
válasz MasterMark #112332 üzenetére
A frontokat egyenlőre hagyom ott ahol vannak, amúgy 18cm-re vannak a faltól a szekrény és az ajó miatt nem tehetem előrébb őket, center mivel zárt annyira nem érzékeny a fal közelségére bár optimális vagy fullon rátolva vagy elhúzva lenne tőle kb 50cm-re
ezelőtti képet földön fekve csináltam amúgy ez a magassága, fül felett kb 15cm-rel[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Lassan elkészült a nappalim, még a szekrénysort kell kicserélnem de azt a falat kivéve talán végleges a koncepció
A mennyezet egy szürkés árnyalat nem túl sötét de nem is világos ....lehetett volna sötétebb is így utólag
Kismértékű javulást tapasztaltam a kontraszt terén vetítés közben este, talán kicsit feketébb lett a fekete vagy csak beképzelem na mind1 is
Még holnap érkezik egy sötétbarna függöny ami jóval jobban szűri a fényt
A fotók minősége végett elnézést kérek, telefonnal csináltam gyorsan Pár filmet megnéztem esténként, végre hangban is kezdem azt hallani amit szerettem volna persze tudjuk mindig van feljebb[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
_Smooth
senior tag
válasz MasterMark #112329 üzenetére
Ennyiért kapnám: Supreme 27eFt, Beta 34eFt
Ilyen árban már javul azért az ár-érték arányuk? Vagy még így is érdemesebb lenne inkább valami mást keresni? (ezek vadiújak)
Néztem használtan 40-ért Heco Victa 251A-t (világvégén), meg 28k Jamo Sub 210. Csak ezek meg elég méretesek és azért túl sok játékterem nincs az elhelyezésre.(#112328) Tamoo
Jelenleg a Genius is ilyen, és azt leszámítva, hogy terhelésnél recseg/zörög, nem mondhatnám, hogy bármi panaszom lehetne rá. Ráadásul ez 100W (ha minden igaz), míg a magnat 70 meg 75W. Vajon nem szívom-e meg vele (tudom, hogy nem egy kategória).[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz Tamoo #112326 üzenetére
Elsősorban most inkább csak a két verzió/"technológia" közti különbség érdekelt volna. Van-e előnye/hátránya bármelyiknek, vagy csak annyi, hogy az egyik így, másikat úgy szerelték. (különösen, hogy a sub hanghullámai talán gömbalakban terjednek, nem?)
Amúgy egy Magnat Monitor Suprem 201 és egy Magnat Betasub 20A lenne a kiszemelt.
(ahogy nézem, weben kb 25%-kal olcsobb a kisebbik - az áron, amin kapnám őket, csak 20% ez a difi)Egyébként a szoba 5,5×3,5m 2,75-ös belmagassággal, de egy 2,5×3,5m-es részét ölelnék körül a hangszórók.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Mélyládából lefelé- vagy előre sugárzó verziót érdemes?
Szinte 100, de legalább 95%-ban mozira kellene. Zene is inkább csak háttérzajnak menne néha.
Viszont nem szeretem a behatárolható, túlzó mélyet, nem kell, hogy a kanapé és a ház is beleremegjen, viszont határozottan, erősen szóljon.Olvastam ilyesmit, hogy lefelé mozira, előre zenére - de a miértjét nem találtam. Ha a fenti okok miatt, akkor egy előre sugárzó praktikusabb lehet nekem?
-
davidsone
addikt
válasz MasterMark #112323 üzenetére
köszi . Szerintem ez még bőven jó a szinkronos filmeknek sőt a loseless zenére is ezért cseréltem le ezt a jelenlegi ONKYO-ra enyhén szólva: szarrá veri HDMi ide v oda
-
davidsone
addikt
válasz MasterMark #112321 üzenetére
akkor ha jól értelmezem max 1500at tud? digitalkoaxon is gondolom ez a helyzet
-
-
davidsone
addikt
válasz Lacielvtárs #112318 üzenetére
De legalább szól
-
-
_Smooth
senior tag
válasz mivamma #112310 üzenetére
Ha nincs különösebb ellenérv, akkor nem időpazarlás kipróbálni (már ha van rá lehetőség). Egy dologtól félek csak, hogy esetleg a doboz minősége nem kielégítő (a hangszórók talán megütnék nálam a mércét, de attól a víz leverne, ha búgó doboz hangja lenne).
-
davidsone
addikt
Ha egy régi vason (ONKYO TX-SR601E) megszólal a DTS-HD optikain akkor valóban kitolja v. hdmi-n lenne az igazi? A magyar 640 kbps-hez képest az angol 5208 ég és a föld...
-
BBéci
legenda
válasz RocknRoller #112311 üzenetére
Akkor most tegyél egy próbát, cseréld fel az irányjelölt HDMI kábel végeit! Csodát fogsz látni.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz kabar #112309 üzenetére
Öröm bódottá! Kihúztam az elosztóból az összes gépet, beleértve az erőlködőt is majd visszadugtam és láss csodát, működik! Most nagy az öröm Azért köszönöm szépen a segítségeket srácok!
[ Szerkesztve ]
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
kabar
senior tag
válasz RocknRoller #112308 üzenetére
Köszi. Soha nem hallottam ilyenről. Így hirtelen nézve a lábak kiosztását nem is tudom, hogyan lehet ezt egy HDMI kábellal megcsinálni. Különösen érdekes lehet ez az ARC esetén. De köszi az infót.
Szerintem még én kipróbálnám az analóg bemeneteket, és ha úgy sem szól akkor szerviz. Kár vele bajlódni, mert lehet, hogy több kárt okoz az ember.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
RocknRoller
aktív tag
válasz kabar #112307 üzenetére
optikain kereszült megpróbáltam (dvd lejátszóval van összekötve) nem volt hangja. Az h csak 1 irányba lehet dugni, van a kábelen egy nyíl, h merre van out meg merre az in. Ha felcseréled, akkor nem fog működni a kábel. Csak akkor működik, ha az In az Inben van, az out az outba.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
kabar
senior tag
válasz RocknRoller #112305 üzenetére
Hangja viszont van? Különböző forrásokat használva analóg, digitális bemeneteket is kipróbálva? (Nem csak a HDMI-ket, mást is, optikai koax, analóg bemeneteket) Ha garis, akkor ne sokat szarakodj vele, ölég drága cuccnak tűnik.
Elnézést a tájékozatlanságomért, de mi az az 1-irányú HDMI?"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
_Smooth
senior tag
válasz Norbi 72 #112304 üzenetére
Köszönöm a tippet, megfontolom még (előtte megpróbálom meghallgatni a magnat dobozokat), bár ez már erősen átlépi a keretemet. Tekintve, hogy mély cserével indult az egész - azt mindenképp cserélnem kell, ehhez pedig még pluszban kellene vennem. Igaz, hogy cserébe lennének surroundok is, de az egyelőre nincs tervben. Ráadásul Kecskemét kicsit kiesik nekem.
Arról a Lauder Acoustics-ról nem tudtok valamit? Nekem nem sokat mond ez a név.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz z123456789 #112302 üzenetére
nem volt használva más eszközökkel korábban. Most próbáltam ki a laptopom és monitorom között azt a hdmi kábelt, ami korábban az erősítőből ment a tv-be. Laptop+monitorral ment hibátlanul. Másik 1 irányú hdmi kábelt meg már korábban leírtam, hogy működött, direktbe kötöttem a TV-be és volt képe. Szval valami az erősítőnél van.
A baj az, h addig amíg nincs kép a TV-n bele se tudok menni az erősítő beállításaiba.
Egyébként rohadtul melegszik az erősítő még így standby üzemmódban is. De el nem tudom képzelni mi történhetett, nem volt hozzányúlva, tegnap ment, ma nem.ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
_Smooth
senior tag
Most már konkrét árakkal de továbbra is kérdés.
Vadiúj Magnat Vector 203 (pár) + Vector Center 211 + Betasub 20A (90eFt összesen)
mennyire érné meg? Mennyire érdemes foglalkozni egyáltalán a márkával, vagy ezzel a szériával.
Többet nem igazán tudok rá szánni és amúgy se komoly a rendszer többi eleme, ami kiszolgálná (Pio 329k erősítő) ha megéri, akkor +10k-t még rá tudok szánni talán a 213-as centerre.
Kaptam olyan infót, hogy hangzása olyan, amilyen, illetve viszonylag hamar elkezdenek torzítani. Utóbbinak nem örülnék, előbbit viszont jelenleg PC hangszóróhoz viszonyítanám, semmiképp sem félmilla feletti rendszerekhez.Esetleg érdemes-e foglalkozni ezzel a szettel?
Ehhez egy mélyet kéne csak vennem. Érdemben ki tudna váltani egy Genius SW HF 6000 szettet? Vagy nem lennék előrébb ezzel se?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
z123456789
addikt
válasz RocknRoller #112299 üzenetére
Az én ötletem is az lenne hogy a HDMI-k egyébként működnek-e?
Mármint használtad őket korábban, más eszközökkel? -
RocknRoller
aktív tag
válasz kabar #112300 üzenetére
hdmi out-on belül a Monitor1-be van dugva (ennek nincs iránya). a HDMI In-be meg értelemszerűen a blue-ray hdmi bemenetbe, és az iránya is tuti jó mert ha direktbe kötettem a TV-be akkor volt kép. Azt a kábelt ami az outba van dugva kihúztam és bedugtam a helyére egy mezei hdmi kábellel, másik végét be a TV-be és úgy se volt kép (a kábel tuti jó mert ezzel van összekötve a laptopom a monitorral).
De az egésszel az a baj, hogy tegnap este még minden rendben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest