Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz poisson #104397 üzenetére
Igen hallható lesz.
Jól gondolod
TV függő, illetve a lejátszott tartalomtól is függ, de jó eséllyel igen.
Mi lenne a hangforrás? Esetleg SetTopBox? Általában azokon is szokott lenni optikai kimenet. Akkor azt közvetlenül is rá lehet kötni. Általános nézet, hogy minden közberakott dolog ront. Bár digitális átvitel esetében szerintem nem olyan rossz a helyzet. Különösen ha a forrás egy TV.
Milyen erősítő az, amint egy darab optikai van és semmilyen koax sem? Szerintem általában ha van egy optikai szokott lenni egy koax is az esetek többségében. De lehet, hogy nem így van. Konkrét típusok esetében könnyebb válaszolni."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
poisson
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy új TV-t. 10 éve nem volt újítva semmi, így eléggé lemaradtak az eszközeim. Az erősítőmön nincsenek még HDMI csatlakozók. Az lenne a kérdésem, ha az erősítőm optikai bemenetét a TV optikai kimenetére kötöm akkor a TV-be érkező hang hallgatható az erősítőn keresztül? Ezt ugye jól gondolom? A bemenő 5.1-es hang az erősítőn megjelenik 5.1-esként? Sérülni fog a hangminőség, ahhoz képest mintha a hangforrást eleve az erősítőre kötném? Sajnos csak egy optikai bemenet van az erősítőn, így nem tudnék több dolgot direktbe kötni rá.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Rx
aktív tag
válasz mivamma #104213 üzenetére
@BBéci
Nyílván értelmetlen, de ha már baráti áron jutok hozzá a hangfalakhoz, akkor gondoltam menjen minden egyszerre
Köszönöm a válaszokat!
Akkor lehet, hogy a hangprojektort kell máshova telepítenemkeep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
Sefter
veterán
-
kabar
senior tag
válasz Borisz76 #104389 üzenetére
A gyerek resetelése azaz alaphelyzetbe történő helyezése (amennyiben az a gyermek akusztikus emisszióval történő édesanyjába való visszaküldését jelentené) azért nem történt meg, mert egy hétig csak azon rettegtem, hogy valójában miért is romlott el az erősítőm, és mikor fogja velem megtenni legközelebb. De amikor mesenézés közben jelen voltam az "átállásnál", illetve egyből rögzíteni tudtam a helyszínt, és az elkövetőt le tudtam szűkíteni a hiba okait. Egy misztikus eseménnyel kevesebb lett. Az egy érdekes mellékzöngéje a dolognak, hogy a régi elem benne csak azért volt, mert a gombok világításához elégnek bizonyult, de távirányításhoz már nem volt jó. De sajnos ezek után, titokzatos események láncolata következtében elromlott.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Sziasztok!
Szerintetek egy kb. 10 éves Yamaha RX-V650 7.1-es erősítő tápkondijait érdemes cserélni, vagy ennyi idő alatt annyira nem száradnak ki, hogy az a hangot befolyásolja?
Olvastam valahol, hogy a régebbi erősítőknél ezeket érdemes újakra cserélni.Illetve van aki a gyári tápkábelt cserélte valami minőségibb kábelre?
Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
kabar
senior tag
válasz Tamoo #104387 üzenetére
A nem lesz galvanikus kapcsolat jelentette számomra a "vörös posztót", de nem kötözködök, mert nekem is szokott olyan lenni, hogy nem egészen az kerül a szerverek virtuális papírjára, amit valójában gondoltam, vagy írni szerettem volna. Olyan szintem nem vagyok (financiális szerencsémre), hogy halljam a kábelek közötti különbséget.
Az utolsó mondatoddal meg egyetértek. Mint mondtam én csak lelkes olvasó vagyok.
UI: Ha valakit hasonló meglepetés érne, mint engem a múlt heti erősítőbeállítós/problémázós fajtából, közölném ismeretterjesztő jelleggel, hogy a másfél éves gyermek + használaton kívül, régi, programozható távirányító macro funkcióval kombó nagyon veszélyes elegy lehet. Bár az eseményeket nem sikerült teljesen visszafejtenem műszaki ismeret, tapasztalat, illetve idő hiánya miatt, de egy beprogramozott macro úgy elállította az erősítőt, hogy csak teljes resettel (köszönettel Regger úrnak) sikerült jobb belátásra bírnom."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz Tamoo #104384 üzenetére
bi-wire-nél nem lesz galvanikus kapcsolat a magas és mély sugárzók keresztváltói között. Átkerül az erősítő oldalára.
Ha az erősítőnél egy dugóban van a kettő, akkor van galvanikus kapcsolat a keresztváltók között. Csak nem a hangfal jumperén keresztül, hanem a hangfalkábelen keresztül. Szerintem. Én amúgy úgy emlékszem, hogy nekem mintha egy panelen lenne a keresztváltó. Bár nem szedtem szét a hangfalat, de mintha láttam volna valahol.
És szintén csak szerintem a bi-wire-ben kb az a jó, hogy duplázod a kábel keresztmetszetet."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Pool_
tag
Sziasztok!
Lenne egy elég idegesítő problémám, remélem tudtok segíteni.
Egy HTPC (win8.1) HDMI-vel kapcsolódik az erősítőre (VSX-423), onnan pedig szintén hdmi-vel a tv-re.
Szépen át megy a hang is, egészen addig amíg ki nem kapcsolom az erősítőt.
Ekkor szépen átvált pass through-ba, a kép át is megy, a hang viszont nem.A windows szerint ilyenkor nincs csatlakoztatva hangeszköz, az erősítő visszakapcsolásakor is megmarad a probléma, egészen a HTPC újraindításáig.
Ugyanez előjön fordítva is, tehát ha kikapcsolt erősítővel indítom a gépet, majd bekapcsolom.
A windows nemrég lett telepítve, vele együtt a VGA driver is.
A telepítés előtt lett cserélve alaplap (Brazos -> Kabini), azóta csinálja ezt, előtte működött szépen.
Így az erősítő nyilván nem ludas, előtte lehet valami probléma.Most már nem emlékszem, de lehet hogy a brazoson még nem win8.1 volt, csak 8 (ha van ilyen
Van esetleg ötletetek a jelenségre?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz kabar #104383 üzenetére
Persze hogy nincs külön végfok.
"ott én szinte ki sem venném a jumpert" -- Ne már.
bi-wire-nél nem lesz galvanikus kapcsolat a magas és mély sugárzók keresztváltói között. Átkerül az erősítő oldalára.Szóval a lényeg, hogy bi-amp-nál sem lesz aktív váltásod, csak a magas és a mély váltóját hajtod külön. De nem kerülöd ki!
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Tamoo #104380 üzenetére
A bi-wire-nél szerintem nincsen külön végfok a mélyre magasra, ott én szinte ki sem venném a jumpert, mivel a kábellal amúgy is rövidre van zárva. Szerintem az más. Őszintén szólva én azt nem is hallottam különbségként, annyira rossz a fülem. De a bi-ampot viszont erősen hallani vélem/véltem mindegyik erősítőmnél.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
adodaniel
őstag
Audioquest Pearl és Forest USB között az a 0,5% ezüst vezető, ami Forestben van számít valami érdemlegeset?
-
-
dunkel
őstag
40-ért szub. Én rápróbálnék.
-
kabar
senior tag
válasz Tamoo #104377 üzenetére
Én persze nem vagyok szakértő, csak arra gondoltam, hogy amikor egy hangfalat egy kábellal kötünk be, akkor a hangszórók kvázi párhuzamosan vannak bekötve, közöttük a hangváltóval, amely a mélyeket a mély, a magasakat pedig a magas felé "tereli", kiszűrve a magas vagy alacsony frekvenciákat. Egy kábelen kapja meg mind az összes frekit egy végfoktól. Amikor bi-amp-on vagyok, akkor jumpert kivesz, kvázi a párhozamos kapcsolatot megszűntetetem, és a mély is kap egy külön végfokot, meg a magas is. Nem is szabad közöttük kapcsolatnak lennie.A keresztváltó frekit meg mondjuk a processzornál be lehetne állítani, melyik végfokra, milyen frekvenciáig menjen ki az erősítendő jel. Ezért mondtam az NR906-ost, hogy már az erősíőnél meghatározták, melyik kábel (végfok) legyen kapcsolva a mélyhez. De ez csak egy vélemény, vagy éppen okoskodás.
Tudom butaságnak tűnik, csak most hétvégén pont ezt tesztelgettem egy végfok társaságában, hogy ha szimpla erősítést használok, nagyobb hangerőnél mintha szétesne az erősítő, elfogyna a közép, ha meg kettős erősítést használok, akkor ez nem jelentkezik. Ha a végfokot (AM9080) kötöttem be, a yami 2010-t meg prociként használtam, akkor szimpla bekötésnél sem jelentkezett ez.[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Tamoo #104370 üzenetére
Ezek szerint egy kétutas hangfalat ha kettős erősítéssel kötök be, akkor ott nincsen kikerülve a váltó? A jumperek kivétele miatt valamelyest azért szeparálva van a mély meg a magas, nem? Az NR906 nál még azt is megadták, melyik legyen a mélyhez kötve, ha jól emlékszem.
-
Csabroncka
addikt
válasz mettek #104369 üzenetére
"Sztem házimozihoz felesleges 2000ft-nál drágább kábelt venni."
Ezt így azért nem jelenteném ki. Van az a kategória ahová még ez is sok, van amihez kevés. Általad felvázolt ár/értékű kábel nagyjából az alsó közép kategóriáig. Közép és fölötte biztosan drágábbat elsősorban a frontokra és a centerre gondolok.
Tamoo: BBéci hozzászólására válaszoltam amiben ő már (nem tudom miért) kettős kábelezésről beszélt.
Igen hallgattam Bi-ampot, ezért írtam rá azt a hozzászólást, hogy amelyik hangfal olyan azt úgy is kell használni, viszont egy nem kettős erősítésű (azonos kategóriáról beszélek) nem feltétlen rosszabb.
A hangváltót valóban nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #104369 üzenetére
"ezzel dogösebb a hangzás, kiegyenlítettebb"
A kettő nehezen jár együtt."Ez a kábel dolog ízlés és készülék kérdése."
Ezt mondjuk már egy ideje.Csabroncka: Te próbáltál bi-amp-ot?
(Lehet félreértelek, vagy te értesz félre valamit ... de a hangváltó ott sincs kikerülve.)[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz liszi70 #104364 üzenetére
Nekem pl nagyon mondta itt mindenki hogy minimum 4-5ezer ft/m kábelt kell vegyek a sali lektor fontok/center és a hm erősítő közé. Vettem is egy audioqest type4 kábelt de a házimozihoz egyszerűen jobban tetszik a kácsa flw40 kábel...ezzel dogösebb a hangzás, kiegyenlítettebb. Persze volt sztereo erősítőm is és ahhoz meg az aq kábel volt a sokkal jobb mert annak kellett a részletező, vékonyabb hangzás. Ez a kábel dolog ízlés és készülék kérdése. Sztem házimozihoz felesleges 2000ft-nál drágább kábelt venni.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
válasz BBéci #104363 üzenetére
"Ha a meglévő szimpla madzag métere 5000 Ft, kettőzve 10000 lenne, de akkor még minőségben nem történt ugrás. Viszont méterenként 10000 forintos kábeltől, nagyobb hangminőség javulás várható. Általában és szerintem."
A saját példám a Van Damme kábel biamp bekötésével kapcsolatban merőben más, persze ez semmit nem jelent.
Szerintem hagyjuk ezt a X összegű kábel, meg a 10X összegű kábelt. Jelen pillanatban úgy érzem, nincs egyértelmű és egyenes arányú kapcsolat a kábelek ára, és valós teljesítménye között.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #104359 üzenetére
"Magánvéleményem szerint az a hangfal ami alkalmas kettős erősítésre, azt érdemes úgy is bekötni."
Legfeljebb kipróbálásra, kölcsönkapott kábellel. Az a meggyőződésem, hogy hangminőségben többet lehet nyerni egy jobb minőségű szimpla kábelre cseréléssel.
Ha a meglévő szimpla madzag métere 5000 Ft, kettőzve 10000 lenne, de akkor még minőségben nem történt ugrás. Viszont méterenként 10000 forintos kábeltől, nagyobb hangminőség javulás várható. Általában és szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Subtéma :
Valakinek van?
Esetleg használt már Acoustic Research Chronos W38 subládát ?A cikk 2002-es és akkor volt 1200 Euró.
Tőlem 4 km-re most van egy eladó darab 400 euróért....
....és hát venni szeretnék valami jobb subládát.
S mint látható nem félek a használt cuccoktól !
Szerintetek ? Ennyit megérne egy 13 éves motyó ?
Azért is tettem fel a kérdést mert itt a fórum keresőjében nem dobott találatot sem.Mod : Jelenlegi albérletem kb 20nm....tudom kicsit sok lenne ide...de talán, mégis ?!
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csabroncka
addikt
válasz gboszi #104355 üzenetére
Sokan erőltetik a kettős erősítés fontosságát, ugyan akkor a várható eredmény nem mindig olyan egyértelmű. Pontosan emiatt én egyszer megkérdeztem itt, hogy miért van az, hogy van drágább nem kettős erősítésű hangfal.
Válasz nem érkezett rá, tehát elkönyveltem magamban, hogy a hangváltó nem feltétlen egy "rossz" dolog. Magánvéleményem szerint az a hangfal ami alkalmas kettős erősítésre, azt érdemes úgy is bekötni. Ugyanakkor egy ugyan ilyen ár/érték kategóriájú nem kettős erősítésű hangfalnak nem lesz semmivel sem rosszabb a hangja az előbbinél. Rendszere és lánca válogatja...."in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #104356 üzenetére
Nem lehet (azzal a módszerrel) kikerülni a hangváltót.
(#104355) gboszi
Miből gondolod, hogy jobb lesz a hang dupla kábelezéssel? A helyedben inkább ugyanannyi pénzért, jobb minőségű szimplát vennék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, onkyo 609 és wharfedale hangfal közé tervezek bi-wire kábelt venni. Ugye fordítva lenne megoldva, mert nekem a hangfalban "találkoznának" a kábelek, s bi-amp-ot választanék az erősítőnél. A kérdés, azon kívűl, hogy bizom egy hallható javulásban (in-akustik 500ft/m kábel helyett), hogy mit állitsak be ellenálásnak az erősítőn? Mert olvastam mindenfélét, hogy felezi, meg kétszerezni, meg mit tudom én...
A hangfal 6ohm, az erősítő meg vagy 4 vagy 6-ot tud.
Köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
dio001
tag
válasz sixer66 #104346 üzenetére
Devil-k-ra kérdezz rá, neki van Dali szett csak nem tudom hogy Concept vagy Lektor! És Denonhoz van neki. Nekem szintén denon van JBL ES szettel. Úgymond ő mindkettőt hallotta talán tud véleményt alkotni!
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
Dorian
félisten
válasz sixer66 #104346 üzenetére
Kb. ugyanolyant, ízlés, felhasználás kérdése. (Nekem spec a Dali jobban bejön) Filmre, elektronikus zenére sztem a JBL jobb, hangszeres zenére meg a Dali.
Ill. Denonhoz kétesélyes, hogy a JBL passzol, egyeseknek tetszik együtt, másoknak nem.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #104345 üzenetére
Vissza kellene venni a szubláda hangerejét. Ugyanis éppen 50 Hz alatt szólnak vacakul a szerény képességű mélynyomók, nem 50 és 80 között.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolaas
senior tag
válasz Norbi 72 #104338 üzenetére
Volt a felsoroltak között Arcam? Esetleg CA? Ne forgassátok már ki a szavaimat. Arra lettem volna kíváncsi, h a felsorolt erősítőket ki milyen sorrendbe rakná. PONT! Nem márkára általánosítva, nem mellébeszélve. Hanem azt a pár db-ot sorrendbe téve. De mind1, nem olyan fontos.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
sixer66
senior tag
Dali Concept 6 szettel szemben a JBL ES80-as komplett szett milyen szintet képvisel.
Denon 3808 mellé lenne és erősen elgondolkodtam, mert új áron 200-ért van a komplett szett. -
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #104343 üzenetére
Mástól is függ.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #104341 üzenetére
Igen, egyetértek. Ha jól emlékszem, 60 hertzen vágtál a Heco idejében. De az erősítőnek is bírnia kell a szubtartomány megszólaltatásának terhét.
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #104328 üzenetére
Az LFE legyen 150 Hz!
Az esetek többségében a legjobb hangzást 80 hertzes vágással lehet elérni. Kísérletezhetsz és választhatsz mást, azt, amelyik számodra a legszimpatikusabb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pöttön
őstag
Na döntöttem nagy nehezen, hosszú vívódás és nézelődés után sub téren!
Vissza mondtam a Taga Harmony-t, és Polk audio PSW 110 vagy 125 lesz belőle.
Remélhetőleg találok majd használtan, ha nem akkor böjtölök a pénzem mellé még egy keveset, és beruházok egy újra.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Gabesz26
senior tag
válasz zolaas #104335 üzenetére
Azonos kategórián belül (ha pl. a külföldi tesztekben szereplő listaárakat veted össze nagyjából lehet látni, hogy mi az ami 1 kategóriának számít) az, hogy melyik erősítőt érdemes választani már eléggé ízlés kérdése is, emiatt rajtad kívül senki nem fog tudni egzakt válaszolt adni. Ha van rá lehetőség a felsorolt gyártók nagyobb típusait meg kellene hallgatni.
A Marantz 6xxx, 7xxx sorozat tagjai miért nem kerültek bele a listába? (csak, hogy kicsit megkavarjam még a dolgot )
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Odaírtam sztm elég világosan. Zene/mozi 50-50%. Csak a hangminőség számít. Nem olyan bonyolult, ha semmi más nem számít, akkor kéne a sorrend. Mindnek van legalább 1 hdmi bemenete. Arra kötünk 1 htpc-t . Mindnek van legalább 2 hangszóró kimenete, arra kötünk (legalább) 2 dobozt ( teli hangszóróval ), milyen sorrend alakulna ki a fenntebb leírt erősítők közt?
Bár így leírva elég hülyeségnek hangzik az egész
-
Perzeusz
tag
válasz zolaas #104329 üzenetére
Szerintem ez értelmetlen (és lehetetlen) feladat. Mert milyen minőségről beszélünk? építési minőség, hangminőség, pusztán csak a sztereóra kihegyezett hangminőség, beépített DAC minősége, ill. fícsörök milyenek vannak benne.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mindegyik márkának megvannak a fanatikusai, akik úgysem fogják elviselni, hogy az ő típusukat hátrébb rakd egy sorban a konkurenciánál
Szerintem azért lehetetlen sorrendet felállítani, mert amikor én beírok valamilyen fórumba 2 -azaz kettő- darab erősítőt összehasonlításra, akkor is több oldalnyi vita alakul ki abból, melyik a jobb és miért.
Itt egy jó példa erre: ezt ma reggel olvastam. Az általad is említett Nad t757 és a Marantz sr6008 van összevetve benne. És nem mondhatni, hogy kiderülne belőle, melyik a jobb. Mindegyik jó valamiben. És ez csak 2 erősítő.gutentag: köszi. Valószínűleg én is ilyet veszek. Most már kezdek beletörődni, hogy újan. Esetleg nem adod el?
2 db WD Red 2TB eladó
-
zolaas
senior tag
Teljesen szubjektíven kérdezem tőletek.
Állítsuk már össze, ezen erősítők sorrendjét, minőségi mutatók figyelembe vételével. ( Legyen a zene/ mozi 50-50%)
A kategóriákat direkt kevertem. Az árak másodlagosak.Onkyo 608, 807, 876, 1007
Denon. 3808, 2308, 3312, 2808
Yamaha: 2065
Pioneer LX71,LX70,LX52
NAD T747, T757Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
válasz BBéci #104324 üzenetére
Az erősítőn az LFE alatt csak annyit lehet állítani ,hogy -50 -100 -150 -200DB.Tehát Hz Állítás nincs csak minusz decibel,gondolom ahoz meg ne nyúljak.
Ha a legkisebb hangfal is le tud menni 50Hz ig akkor is 80Hz kellene állítani az erősítőt?Mert ha 80-ra rakom akkor túlzottan sokat szol a sub , ha lejebb veszem a ládát ,akkormeg túl kevés a mély.Gondolom ez a gyengébb mínőségű mélyláda hiánya (mordon short A 9 12" + Whar zeldak10").Ezért próbálok kevesebbet adni a suboknak. -
mandju
senior tag
válasz Sefter #104315 üzenetére
köszi a választ. Valami hasonló válaszra számítottam...
a forrás minőségét gondoltam egy DAC-kal javítani, ha lehet.bár a hiface two is előrelépé volt az alaplapi optikához képest.
igen, még az arcamokat használom.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
gutentag
tag
(#104278) Perzeusz
Nekem is az van és én nagyon meg vagyok vele elégedve! Még sztereón is nagyon jó hangot ad az Ikon-okkal.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #104322 üzenetére
Az erősítőn sem ajánlott az 50 hertzes vágási frekvencia beállítása, inkább a 80. A mélynyomón tekerd maximumra a potmétert. Viszont az LFE legyen 120 Hz, ha az erősítő menüjében van bass management.
-
-
spiky03
veterán
válasz daniel2121 #104301 üzenetére
Nekem mondjuk 715S-em van, de én megvagyok velük elégedve.
Igaz én 140-et nem adnék egy hangfalért. Én használtan vettem és olcsóbban.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
robi222
senior tag
Az lfe csatorna hány Hz körül szokott lenni?
-
demars
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm helyben találta ezt az Onkyo szettet, mi a véleményetek erről? Megyünk meghallgatni hamarosan, de azért hátha ismeri itt valaki...
Kezdő szett lesz, Onkyo tx-sr508-as erősítő fogja hajtani!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Ragadozó
Ármester
válasz ZoliBen #104310 üzenetére
Ha ez hibátlan erősítő, ezzel később is elleszel, sokkal komolyabb hangsugárzókkal is elfog boldogulni, jó áron van...
Philips FA930DAC nincs benne, csak átereszti a digitális jelet, de jó hang ennyiért...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
ZoliBen
tag
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok-e, de beszereztem egy Videoton DC2080-as hangfalpárt a TV mellé, a házimozi rendszerbe, amiben a médialejátszás jelenleg hálózatról működik (és ezen a jövőben sem kívánok változtatni, ezért a Samsung TV, vagy egyéb mobil/ipad látja el a kiszolgálást).
A kérdésem az lenne, hogy milyen erősítőt ajánlanátok a hangfalpárhoz? (max. 18k forintot tudok jelenleg rááldozni)
Szerk.: a hangfalakról ennyit kell tudni:
40/60 W-os, 8 ohmos.
Előre is köszi a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Néha szomorú az ember, de néha NEM!
-
daniel2121
senior tag
válasz Dorian #104305 üzenetére
A Dalikat neztem en is arban is elfogadhato viszont nalam butor darab is lenne es nagyon tetszik a Focal,bar tudom nem kene hogy szempont legyen.Eloszor csak frontok lennenek valamelyik Arcam lenne 250,300 vagy 350 lenne az erosito.Az Arcamhoz melyik hangfalak passzolnak?
-
Dorian
félisten
válasz daniel2121 #104303 üzenetére
Nekem pl. a Dali Concept jobban tetszett a 7-es Focaloknál, és ~80-ért hozzá lehet jutni.
De lehet még 100 másik jó vétel, ahhoz böngészni kéne az aktuális használtpiaci kínálatot.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #104298 üzenetére
Pontosan az a helyzet, amit Dorian írt, azért nem is említettem.
(#104303) daniel2121
Átsiklottam a kérdéseden, borzasztóan szégyellem.
Igen, szerintem megér annyit. Egyébként egyetértek Dorian második mondatával.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz daniel2121 #104301 üzenetére
Pl. számomra az új ár nem mond semmit, mert amit lehet igyekszem használtan venni. Kevesebbért is lehet sztem kapni jobb dobozt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
daniel2121
senior tag
válasz daniel2121 #104250 üzenetére
Ti aztan nagyon segitokeszek vagytok azt meg nehezen hinnem hogy nem ismeritek ezt a hangfalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest