- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
Jelenleg a kutyasétáltatást is meg kell szerveznem mert arra nincs időm. A múlt héten is 2x kellett megkérnem egy barátomat, hogy vigye le sétálni. (Ilyenek a multik
)
Most is csak haza ugrottam enni 2 falatot meg elutalni a pénzt a Med600ra mert tudom, hogy 9 elött nem érek ma sem haza. Ha nyitva lennének a hétvégén akkor sem tudom megoldani mert akkor meg kutyasuli van délelött.
A Klipsch-et meg sokszor hallottam itt a fórumon, hogy dicsérik és most akciós. Ez a tipikus "Melyik sub számít most best-buy-nak?" kérdés lett volna. -
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #103629 üzenetére
Drága életem. Hát tudod, hogy kaposvári vagyok és nem fogok szabit kérni azért, hogy minimum 15eft-ból felmenjek Bp-re meghallgatni 2 subot. (tudom, hogy az lenne a legoptimálisabb de akkor rögtön az utazással meg kajával együtt a 80eft-os sub 100eft lenne és a 80eft-ot is nagy nehezen tudom\tudnám kiszorítani. + kb 8-10eft egy normális sub kábel. Plusz ma rendeltem meg a Med600at is. Háá' milliomos vagyok én?
)
Ezért kérdeztem a véleményeteket. -
Gergőke88
addikt
válasz
xxlongikaxx #103681 üzenetére
Általában olyat használnak belül átkábelezés esetén, amilyen az erősítő és a hangfal között van.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Sziasztok, hangfal belso kabelezessel foglalkozott mar valaki? Oda milyen kabelt ajanlott?
-
whatnot
őstag
Pioneer kampó: Sekon Kft. nem tudja behatárolni, hol van pontosan a hiba. Digilapra gyanakodnak, de annak a cseréje nem lenne gazdaságos.
Azt ajánlják, próbáljam meg megkérdezni a Pioneer szakszervizt vagy adjam el alkatrésznek.
Utóbbi felé hajlanék. Mennyit érhet alkatrésznek az AX3? -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #103668 üzenetére
"Alapvető elképzelésem volt, hogy előfok+végfok párosítással egyértelműen jobb hangminőséget kapunk, mint AVR-rel."
Ez feltételesen igaz és nézni kell az árkategóriát is. 600000 forintos elő/végfok ritkán szól jobban, mint az 1,2 milliós integrált. De ugyanannyi pénzért sem lehet biztosra venni semmit. Sem azt, hogy valamelyik jobban szól, sem azt, hogy rosszabbul. Egy biztos, az elő/végfok kombinációk ára valahol a csúcskategóriás kombájnokénál kezdődik. Most hagyjuk az Emotivák USA-beli árait."Mi a különbség egy-egy készülék között? Milyen szolgáltatásokat tartalmaznak?"
Ezeket megtudhatod a gyártók honlapjairól."Van Audyssey jellegű bemérés vagy ebben a kategóriában már a szobát kalibrálják a készülékekhez?"
Ma már elvétve találni automatikus önbemérő nélküli elő/végfokot, de attól még a szobaakusztikát rendbe kell tenni és nem csak drága rendszer használata esetén."Ha visszafogottabb hangerőn hallgatok tartalmat, de fontos tényező a minőség, akkor elég lehet nekem egy minőségi előfok egy gyengébb végfokkal?"
Nem tartom jó ötletnek a variálást, amiket párban kínálnak, azokat nem bontanám szét. Minimális spórolásért cserébe, lehet bukni a hangminőségen.
A hangdobozokkal kapcsolatos arány szerintem ugyanaz, másfél milliós elő/végfokhoz érdemes 2,5-3 milliós szettet csatlakoztatni. -
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #103658 üzenetére
Látókör bővítést, tudásszerzést.
Alapvető elképzelésem volt, hogy előfok+végfok párosítással egyértelműen jobb hangminőséget kapunk, mint AVR-rel. Közben olvasom, hogy ez így kizárólag nem igaz, a csúcs erősítők többnyire elverik az olcsóbb párosításokat.
Mi a különbség egy-egy készülék között? Milyen szolgáltatásokat tartalmaznak? Van Audyssey jellegű bemérés vagy ebben a kategóriában már a szobát kalibrálják a készülékekhez?
Ha visszafogottabb hangerőn hallgatok tartalmat, de fontos tényező a minőség, akkor elég lehet nekem egy minőségi előfok egy gyengébb végfokkal?Már AVR-nél is sok múlik azon, hogy milyen hangfalat milyen géphez kötünk, elő-végfoknál meg csak még több a komponens, itt milyen arányokat célszerű követni?
Jó volt olvasni az akusztikáról szóló cikkeiteket, köszönöm! Most már nem csak simán azt tudom, hogy a szobám akusztikai romhalmaz, hanem azt is, hogy miért!
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
~20nm-es szobába melyik javasoljátok inkább:
Polk PSW 110 vagy Klipsch R-10SW ?(Norbi72 kollega már próbált segíteni, de neki sajna nincs tapasztalat a Klipsch-el)
-
KisTücsök
addikt
Jót nézegetek?Vagy honnan?
-
Dorian
félisten
Korábban írtam a vásárolt 4mm-es Van Damme hangfalkábellel kapcsolatban, hogy az eső nap elején kicsit kevés volt a mély, és 1-1,5 napon belül úgy tűnik, bejáratódott.
A végső véleményemmel vártam egy kicsit, mert fenn tartottam a lehetőséget, hogy esetleg én szoktam meg.
Most már teljes bizonyossággal ki tudom jelenteni, hogy nem kevés, nagyon rendben van ez a tulajdonsága is a kábelnek.Már csak a jumper lemezeket kéne kicserélnem a hangfalon kábelből-lévőre.
-
BBéci
legenda
válasz
vitezlejszlo #103657 üzenetére
Ha másfél hónapig hibátlanul működött, akkor kizárható, hogy az eladó tudott volna bármiféle hibáról.
-
-
Oldfighter
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz
Csabroncka #103647 üzenetére
Egy okkal több, hogy megnézzem.
(#103650) Gigi01: Éppen ez volt, amivel gyorsan ki tudtam próbálni. Ha a Kodi tudna kezelni BD3D-t... Egyébként nem sokat filmezek 3D-ben, inkább a játékokat élvezem így.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #103648 üzenetére
A második fele is jó a filmnek, jól szól, amikor üldözik őket, a támadás is jó, meg a végén a drónos rész is
Szinte minden hétvégén beteszem ezt a filmet -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
2,5m*3m es szobába érdemes 5.1 es rendszert venni? Nem akarok sokat költeni rá 100.000 lenne a max, majd ha lesz saját lakás akkor oda szeretnék egy komolyabbat, de addig jó lenne itt a szobámban is jól filmezni. Egyenlőre a PIONEER HTP-073 set en gondolkodok, elég olcsó de mégis csak pioneer. Tudom hogy itt sokan költenek egy hangfalra annyit mint ez a set önmagában, de azért jó választás? Vagy inkább vegyek egy mezei Logitech 5.1 et és kész?
A másik kérdés hogy a kis hangszórók ha felrakom a falr kb 2m magasra és lefelé irányítóm az akkor is jó hangzást fog biztosítani? Vagy lényegesen romlik ha már nem fej magasságban vannak. Azért gond mert az ajtó bent van a sarokban és nem szeretném rá csapni az ajtót a hangfalra és el se férne nagyon tőle. -
válasz
vitezlejszlo #103649 üzenetére
"nem-e azért adta el az előző tulaj, mert már nála is mókuskodott az erölködő"
Mennyi ideig használtad hibátlanul, mielőtt produkálta a hibát?
-
Gigi01
őstag
válasz
Nekem is bejön a zenéje is,arra szoktam lazulni mostanában.(#103644) Dagidög : Nem tudom,majd még próbálgatom.A Sin City 2 úgy is itt van 3d-ben.
A stereoscopic player-t nem komázom. -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Kb 1 hete kérdeztem, hogy Denon 3808 bal hátsó hangfala nem szól de fehér zajra megjavult. Na 2 napig működött, majd megint nem szólt többet. Ugyhogy Totel lett a vége, ahogy mondtátok is, most várom az árajánlatot gyomorgörccsel
Hátha nem kerül többe, mint maga az erősítő volt... Monda a bácsi, aki ott volt, hogy lehet relé is meg akár DSP is.. szuper, egy procicsere biztos olcsó
Abba meg nem akarok belegondolni, hogy nem-e azért adta el az előző tulaj, mert már nála is mókuskodott az erölködő, és esetleg tudta, hogy hosszú távon ez lehet a vége...
laca
-
MasterMark
titán
válasz
Az első 15 perc inkább. Egész a virágöntözős elmélkedős részig szerintem.
Sőt amikor leszáll a hajóval, az kifejezetten jó surround teszt.
-
kabar
senior tag
válasz
robi-k #103643 üzenetére
Azt nem a resetre, hanem az öt percig kihúzva tartra értettem. Természetesen tudom, hogy nem kell táp a beállítások megtartásához. De köszönöm a segítséget.
(#103644) Dagidög
Amikor még bátor voltam, a Sherwood AM9080-at és a UMC-1-et hallottam egy olyan helyen, ahol az LX83 és az NR906 is elvérzett. Jó kis élmény volt. Csak elképzelni tudom, milyen lehet jó hangfallal és akusztikával. -
válasz
MasterMark #103634 üzenetére
"Csak nem whatnot-nál voltál?"
Az a hely a házimozi Bermuda-háromszöge.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Gigi01 #103335 üzenetére
Jól hangzik. Az Obliviont még nem láttam, de már listán van.
3D: Én alapból fel sem raktam semmilyen Nvidiás sallangot (3D driver, vezérlőpult, miegymás). Lehet, hogy ezek kavarnak be nálad? Lejátszóprogramként a 3D Stereoscopic playert használom. A lejátszás kadenciahelyesen történik.
(#103613) Sanci38: Akinek van igénye ismerkedni az elő-végfok párosításokkal, annak merre érdemes nézelődnie?
-
kabar
senior tag
válasz
#75912448 #103641 üzenetére
Reset volt. Két óra a kocsiban táp nélkül gondolom elég lenne.
Az elmentett állásoknál viszont azt figyeltem meg, hogy a jobb surroundra missing-et írt, amin nem csodálkozom, mert az egyik banándugó nem nagyon ment bele a terminálba, és volt, hogy kicsúszott, de a bal frontra viszont out of phase-t írt. Pedig azokat rendesen becsavargattam a helyükre. És ott a mért távolságra is 5m felett adott, pedig nem volt az egész szoba akkora.
De ez már az egész szempontjából irreleváns, mert az ott volt, itthon meg az itthoni adatok lennének az érvényesek. -
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #103638 üzenetére
Dehogy haragszom. Máson én is szoktam viccelődni, csak most harmadik napja forgolódok ezen. Úgy voltam ezzel az erősítővel, hogy ez nekem már mindenben megfelel, ha valahova el akarok mozdulni, az egy másik hangfal lesz. Ezért volt ez a próba. De minden szempontból megbántam, mert eleddig elég költgégesnek tűnik, másrészt meg ilyen tompának ezt a gépet még sehol sem hallottam. Pedig az odafelé úton az akusztikus valhallába készülődtem. De most már csak annyi a cél, hogy visszakapjam a régi hangzást, és megfogadom a nőm tanácsát, hogy üljek a se...emen, és örüljek annak, amim van. Pedig még egy Ikon 6-tal is készülődtem, de már lemondtam róla.
-
vendingo
veterán
válasz
Majdnem lefordultam a székről
-
kabar
senior tag
válasz
Amúgy röhögnék ezen a poénon, ha nem az én erősítőm csinálná ezt velem. De ebben a helyzetben, amikor erősen körvonalazódik egy hosszabb/költségesebb szervíz már alábbhagy a humorérzékem. De másrészről, ha másnál lenne ez a gond, akkor biztosan nem lennék ilyen érzékeny. De jó poén, annyi szent.
-
kabar
senior tag
Urak!
Lenne egy furcsa kérdésem. Volt-e már valakinek olyan problémája, hogy az erősítője minden előjel nélkül hirtelen megváltoztatja a hangját?
A történet dióhéjban annyi, hogy elvittem kipróbálni az erősítőmet egy másik hangfal készlettel. (Becsomagolva, óvatosan, semmi extrém). Helyszínen kicsomagol, összeállít, meghallgat és tompának, erőtlennek hallottam, de betudtam, hogy másik hangfal, más hang. Összecsomagol hazavisz, kicsomagol összeállít, és ugyanolyan tompa minden. Pedig itthon nem ilyen volt, ugyanezen a dB értéken jóval hangosabb és élénkebb volt minden. Mikrofonozgattam, meg minden, de nincs változás. Bármi tippet elfogadok. Más hibát nem vettem észre. -
zozy84
senior tag
Ha 80eft lenne a plafon sub vásárlásánál. Akkor melyik lenne a jobb választás?
Klipsch R.125SW vagy Proson R10Esetleg más?
-
Slash20
tag
Sziasztok!
Megvettem az első szettem, egy Heco Victa 700 5.0-át.Ahogy már korábban ajánlottátok, amilyen hangzást én szeretnék, ahhoz egy Denon erősítő lenne jó.
Kezdésnek milyet ajánlanátok modellszám szerint? Árban max 40-et szánnék rá, tudom ennyiért ne várjak csodát, viszont avr1306-ot se szeretnék, attól egy kicsivel jobb nem lenne rossz. Hdmi nem lényeg. -
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #103620 üzenetére
Egyetértek.
(#103619) Mooka-Miki
Na, na!Már aki!
-
Panthera
őstag
A pure audio módok az Onkyo és Denon mellett más erősítőkön is megvannak (itt főleg ilyeneknél láttam)? Vagy fordítva is kérdezhetem: bármilyen HM erősítőt veszek, képes lesz - kompromisszumokal - a sztereó megszólaltatásra?
-
törölt tag
válasz
BBéci #103615 üzenetére
Nem tudom mire alapozhatta de tapasztalatra biztosan nem: kereskedelmi forgalomban ritka a 6 mm vezeték, értelme sem lenne, nem kell ekkora áramot továbbítania, hullámimpedanciája extrém magas, szenyeződéssel és np-pn átmenetekkel lenne tele, torzitása nagy lenne, megnőne az átmágnesezhetősége nagyon drága lenne oxidmentes kivitel..
ZSZS-CMSC: tényleg, az mondod nem tudok ujat irni neked:
hullámimpedancia, oxidmentesség és oxidok hatása a vezetésre, anyagtisztaság és mérőszáma mérőszáma, np-pn átmenet (ezek okait kérném részletesen taglalni), mágnesesség változása és ez mind hang/háromszögjel szempontjából: ezeket leirod nekem és továbbiakban elfogadom javaslataid ötleteid és elismerem tudásod.. ja és gogle itt már nem jó barát, nem elégséges..... azt rád bizom hogy matematikai apparátussal mondod vagy nélküle de javarészt bizony szükséges megléte a megértéshez..
én ezeket fejből leirom/vágom, és nem kérkedés részemről ezt többen tanusitják/viszakereshetsz rám itt is és az előző részben is. -
törölt tag
válasz
ZSZS-CMSC #103606 üzenetére
Értelek azaz megpróbállak megérteni...
Tehát okosnak hiszed magad (nem személyeskedés!!! ok később)mert azt mondod nem tudok olyant irni amit te ne tudnál. ezt készséggel láttatlanban el is fogadom..
Csak azt nem látod át,hogy ez nem csak neked hanem mindenkinek, főleg kezdőknek íródott és kezdőnek nem fogom az elő-végfok kapcsolások mikéntjét-hogyanját, erősitők-végfokok tipusát öszekötésük elveit (ami nem is egyfajta: szimetrikus, aszimmetrikus 100 voltos, vezéreletlen, vonalszintű, vezérelt kliens és még sorolhatnám és ez csak analóg) sorolni hanem az alap tudnivalókat megirni hogy legyen fogalma,kiindulópontja egy átlagfelhasználónak, végén középkkategóriáig bezárólag erősitőajánló, de csak mert erre van rétegigény de mihelyt jobb lesz a megélhetés és EU élvonalába ér a keresetünk és a felsőfokú készülékek új ára is elérhető lesz mindenki számára akkor fogok forditani a dolgokon: leirom nekik a felsőkategóriás rendszereket, főleg az elő-végfok rendszereket, legalsó hármat leszükitem és a fene se fog ajánlani használtat.. de mig itt vagyunk és a topik nyilt, mindenkihez szóló szakmai topik adig ezt írom le és nem fogom bonyolultabbra venni, majd szakmai oktatásnál vagy zárt szakmai topikban majd máshogy fogok irni, beszélni.. drága barátom e ezt nem fogtad fel, erre hivom fel a figyelmed..
Gorbep villamosmérnök egyetemi tanár, Bajnokpityu, Dorian mérnökök, Tammo aki beltag a ph-n moderátori jogkörrel,főiskolája van-lesz, ha nekik megfelel, és gratuláltak, akkor neked aki részemről ismeretlen szakmai háttérrel vagy, nem fogom bonyolultabbra venni,se átirni megtehetném pedig. Mindez nem zárja ki, hogyha ha épitő jellegü javaslatokat adsz akkor beleveszem/módositom. -
-
robi-k
őstag
válasz
cecil #103600 üzenetére
Szerintem nem szégyen ötletet meríteni a valóban jó gyári termékekből DIY tervezése során. De csak külsőre hasonlít, a felépítése - szélessávú hangszóró miatt - teljesen más:
'. Az alapja klasszikus tornado felépítésű doboz,
- Erre jön a burkoló díszesítés, ami ilyen lécekből áll,
- Burkolat felhelyezési stádiumban,
- Leburkolva: [link1], [link]
- És lelakkozva.
Az elejére szépen kidolgozott való bőr borítás kerül, és végül a talp. -
Digital
addikt
Tiszteletem az Uraknak!
Mi a véleményetek erről a KEF szettről? Polk Tsi 300-at váltana, Yamaha RXV-730 erősítő mellé (aztán majd csere HDMI-s vasra) A cimborám nagyon kedvet kapott a mozizáshoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest