- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
csibuka85 #157577 üzenetére
"Egyszerűen fantasztikus a mélye és magasa annak is."
Tipikus Klipsch hangzás: loudnesses, a középtartomány háttérbe szorul, pedig az a legfontosabb.
Az R-115SW inkább hangnyomásban jeleskedik, mint pontosságban, gyorsaságban, részletező képességben, azért nem igazán jó zenéhez. Ez reflexes felépítése és nagy membránmérete miatt szinte magától értetődő. A 16 Hz szépen néz ki leírva, de ott már annyira halk, hogy korrektebb 20 hertznek mondani az alsó határfrekvenciáját, ami nagyon szép teljesítmény. Még akkor is, ha névleg 38 centis a hangszóró. -
BBéci
legenda
válasz
csibuka85 #122867 üzenetére
A régi szubládádon ugyanezeknek kellett lennie, ezért nem értem, mi a probléma?
Lowpass = crossover = keresztváltó.Lespórolták a hangerő szabályozót???
(#122865) cintula187
Valahogyan biztos be lehet állítani, de ötletem nincs, mert a Kodi is beleszólhat.
Sajnos gyakori a tiédhez hasonló panasz, mert nincs a rendszerben centersugárzó. De meg lehet szólaltatni az 5.1 filmeket sztereóban is normálisan, ha az erősítő rendesen végzi a dolgát és a jel, amit kap, az sincs mókolva. -
Heffi
őstag
válasz
csibuka85 #122113 üzenetére
Mit jelent az LFE jelentése ?
"Low Frequency Effects Alacsony frekvenciás hangeffektusok
Többcsatornás hangrendszerekben az a hangsáv, amelyet kimondottan az alacsony frekvenciájú (150 Hz alatti) hangok rögzítésére tartanak fent."Sok éven át volt egy ilyen a nappalimban, az árát szerintem megérte. Gondolom Gazsi 40ezres szubját szeretnéd megvenni.
Az, hogy mennyire lesz jó neked sok mindentől függ: szoba méret és akusztika, meglévő hangsugárzóid, erősítőd stb.
-
Jaded
őstag
válasz
csibuka85 #102474 üzenetére
Megmondom őszintén, nekem egy Jamo E3-as szett volt előtte, arra köröket ver. A magasai nagyon szépek és tiszták (nekem néha sok is), a mélyeitől viszint nem kell hasra esni (bár az is lehet az erősítőn kellen állítanom valamit). Viszont mélyládával nagyon jól szólnak. Pl a zene pure directben. Én egy belépőszintű Pioneer erősítővel hajtom, kb 50óra lehet bennük és egyre szebben szólnak, tehát kell a bejáratás!
Nem tudom esetleg egy másfajta kábel hozna-e még a hangjukon, egyenlőre nem cserélem le őket (ami most van az a 800ft/m kategória).
Nem tudom a mélyekkel tudok-e valamit kezdeni, egyenlőre nem állítottam semmit +a mélyláda kisegíti őket.
Én tudom ajánlani, de ez a 300-as. -
válasz
csibuka85 #102473 üzenetére
Mi volt neked előtte?
Közép-alsó kategória, de közép kategóriás hanggal...nem rossz...belépőknél sokkal jobb.
Igazából a sztereója is hallgatható, de azért tudomásul kell venni, nem a felső osztály...nekem 4 évig volt 919-esem, az nagyon hasonló karakterű...szerintem szinte azonos lehet hang, u.a felépítés, jel fel dolgozó proci is...saját rendszerben nem hallottam, emiatt nem állíthatom 100°-ra, hogy ugyanaz-e ténylegesen is...
-
-
-
válasz
csibuka85 #100846 üzenetére
Szia!
Javasolt kötés:A PC 10 méteres hdmi kábelét az erősítőd HDMI IN1-be dugd be.
Az erősítő HDMI outját a TV bemenetére.
Az optikai kábelt az erősítőn a TV/SAT-ba.
Az erősítőt auto sorrund módba.
Távon az auto/alc/direct gombbal az erősítőt autora tedd.
Ha nem csináltál még bemérést, azt is érdemes.Fontos, csak leáramtalanítva, de legalább kikapcsolt állapotban kötögess!
off:
Őstag igényelhet saját avatart, amit elbírálnak és elkészítenek az arcképgyárosok.
Ez a predator fej már foglaltnehezen jött össze, ez a 2. verzió, az első nem tetszett...
Eléggé nehéz volt megrajzolni, azt mondták róla...de nagyon örülök, hogy sikerült..
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
csibuka85 #100784 üzenetére
Ez teljesen megfelelő a magnatokhoz.Később,ha lesz rá pénz,a hangfalszettet is cserélni kéne egy 920-ashoz illőre..a motion széria elég harmatos hozzá.
-
spiky03
veterán
válasz
csibuka85 #100774 üzenetére
Ott lehet, hogy a hangfalakban lesz a hiba.
Nekem is ilyen erősítőm van. Mi a filmeket -40 vagy -35-ön nézzük. Ezek DTS és DD hangsávok.
De van olyan DTS-HD hangsáv ahol bőven elég a -50, -45 dB is.
De előfordul ilyen mkv is, ahol csak egy 1,5 megás DTS sáv van, pl Gentleman MTV unplugged videója ajánlom megtekintésre mindenkinek, aki szereti az ilyenfajta muzsikát, én még csak az első 20 percet néztem, de nagyon jó!, nagyon durván szól még ebben a formátumban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest