Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz demars #110034 üzenetére
Akinek én adok a véleményére, annak ismerem a láncát, annak változását és viszont, az utóbbi 2 évben, meghallgattunk együtt kiállításokon cca 100-150 láncot és átbeszéltük, hogy ki mit hallott. Voltak átfedések és durván eltérő álláspontok is persze, de ez alapján van fogalmam arról, hogy mit is jelent az, amit mond. Attól, hogy olvasom a fórumot még semmilyen információt nem kapok arról, hogy xy fórumtag milyen stílust, milyen hangot szeret, milyen valós tapasztalatokkal rendelkezik, honnan szerezte azt a tudást, ami alapján véleményt formál vagy ajánlást tesz.
Nem kizárólag rólad szól ez a dolog, csak jó apropó volt a téma felhozására a banándugós történet.
-
gyurczy
őstag
válasz demars #110027 üzenetére
Azért aki olvassa a fórumot és tisztában van vele, hogy kinek a tapasztalatára lehet hagyatkozni, az nagyon nem fog mellé lőni...
És mi alapján tudod leszűrni, hogy ki az, akinek a tapasztalatára lehet hagyatkozni? Én néha még az enyémre sem merek. Itt a fórumon nagyjából 3 ember van, akinek a véleményére adok, és csak egy, akiét a saját koordináta rendszerembe be tudom illeszteni.
-
Dorian
félisten
válasz demars #110003 üzenetére
Srácok,
Nem kell ennyire megijedni. Előző hangfalammal sztem semmit nem vettem volna észre ebből, pedig nem volt olyan rossz, új tulaja Dali Ikon 6-ot cserélt rá. Most is ment 1 hétig tévézéssel, tegnap este mozival, de csak ma, hogy végre összedugtam a sztereó rendszeremet tűnt fel, zenével a dolog.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gyurczy
őstag
válasz demars #110003 üzenetére
Még jó, hogy nem erősítőt vagy hangfalszettet vettél bemondásra, kisebb a tanulópénz. Nem mellesleg ékes példa ez arra, hogy a fórumon ajánlani bármit is felelősség, főként személyes tapasztalat nélkül. Megjegyzem az, hogy a fórumon épp mi a sláger gyártó/termék nem jelenti azt, hogy vakon kell hinni benne. A puding próbája az evés, ebben pedig benne van, hogy néha belenyúl az ember a szarba.
-
nebulo5
senior tag
válasz demars #108021 üzenetére
Egy hasonló esetnél, a pólust vivő kábelér volt hosszabb a "kelleténél" (mert gyakran a legnagyobb átmérőjű hangszóró helyén szerelik a dobozba való elektronikát), és amikor a hangsugárzót becsavarozták a helyére, a kábelt nem igazították el megfelelően, ezért beleért a membrán löket útjába. Talán, most is hasonló az eset.
Szedd ki a csavarokat, és lesd meg a hozzá menő kábeleket, hogy is vannak eligazítva.Üdv: nebulo
-
nagyúr
válasz demars #107419 üzenetére
"Van alapja annak, hogy egy erősítőt "visszafog" a sok por?"
Ha olyan vastagon poros belül, hogy nem engedi az alkatrészeket szellőzni, és így extrém melegedést okoz, akkor én el tudom képzelni. (De ehhez szerintem minimum egy elszívó nélküli asztalosüzemben kell lennie az erősítőnek. ) Normál körülmények, "háztartási" mennyiségű por esetén én nem hiszem, hogy ennek hatása van. Én a jóleső, "tudatmódosító" hatás miatt időközönként szoktam kompresszorral portalanítani belülről az eszközeimet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz demars #107419 üzenetére
elvileg nem kéne, hogy visszafogja ott belül, persze a por sehol sem kívánatos dolog. A csatlakozóknál, főleg aki banándugózik gondolom ott könnyebben előállhat a rossz kontakt, ha por meg a dugó és a csatlakozó közé. De mi a helyzet belül? Na mindegy, majd költözés után széjjelkapom az enyémet és ráküldök egy sűrített levegőt.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
BBéci
legenda
válasz demars #106855 üzenetére
Y kábel nem szünteti meg a búgást. Ha mégis, akkor passz.
Írd be a topik keresőjébe a szubkábel szót, rengeteg találatot fogsz kapni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz demars #105634 üzenetére
Gyári alapállapotban nem ment ki optikain a hangjel? Olyan tévével még nem találkoztam. Az ARC-t valóban külön kell engedélyezni.
Egyébként felesleges külső hangszóróra állítani, mert akkor kikapcsolt házimozi erősítő esetén sem szólalnak meg a TV hangszórói.(#105636) dualcore
Nem tudok olyan lejátszóról, amelyik Dolby Atmost dekódolna. De nincs is arra szükség, mert az erősítő feladata.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Oldfighter
senior tag
válasz demars #104167 üzenetére
Nem csodálom, hogy nincs digitális hangod. Pendriveról főleg. A notit az erősítővel kösd össze HDMI-vel, majd onnan az egyik HDMI kimenetet felhasználva a Tv-be menjen a másik kábel. A lejátszó programok beállításához nem értek, majd más segít benne, hogy nyersen küldje ki a hangjelet az erősítő felé, mely majd dekódolja a hangsávot.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz demars #104087 üzenetére
Miért emelted a frontok hangerejét? Inkább a többit csökkentsd!
Pro Logic II-ben nézed a filmeket? Nincs rajtuk se Dolby Digital se DTS? Netán tévéadásokról van szó?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Oldfighter
senior tag
válasz demars #104054 üzenetére
Kapcsold ki! Az levágja a dinamikai csúcsokat. Éjszakai filmnézésre szokták bekapcsolni, hogy a hirtelen hangerőnövekedés ne zavarjon amikor egy csendes jelenet után egy hangos következik ( pl robbanás).
Más hangzásállító funkciók közt nézz szét.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Dorian
félisten
válasz demars #103663 üzenetére
Az, hogy aranyozott, korrózióvédelmet jelent, nem minőségi jellemző.
Feltételezem, hogy hangfalkábel megfelelőbb erre a célra.
Belül meg nem akarok piszkálódni, max. egy hozzáértőre bíznám a sarus csatlakozások forrasztásra cserélését.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz demars #103587 üzenetére
Tegnap a Dal nézése közben váltogattam a módozatokat, a Pure Direct sivárnak tűnt a két szubládát is megmozgató sima Direct-hez képest. De csak 30 másodpercig. Pedig a frontsugárzóim tisztességesen megszólaltatják a 31,5 hertzes mérőjelet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolaas
senior tag
válasz demars #102954 üzenetére
Az 807-s csak nem tudja javítani a címet az illető. Még tavaly meg akartam venni mikor megjelent a hirdetés, mikor kiderült a turpisság....nem is értem én az egészet. Csak személyesen venném meg, de kib...tt messzi van.
Egyébként maga a 807-s jó vételnek számítana mozira?Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Norbi 72
veterán
válasz demars #99798 üzenetére
A Yamaha valószínüleg belépő kategória,elmegy,egy ideig...sokat ne várjatok tőlük.Legfeljebb később csere.
De először hallgassátok meg a rendszert,az még nem kerül semmibe.
50-et szvsz simán megér,ha hibátlan.
A membránok peremezését nézzétek meg,ne legyen repedezett,minden hangszóró működjön.Hangerőn(nem durván,de azért adjatok neki) ne ropogjon,torzítson.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz demars #99690 üzenetére
Azért a cső és a radiátor test hőeladó képessége más, én arra mondtam, hogy 15 cm-re sincs a radiátortól a hangfal, telibe mellette.
Szerintem a kabinet anyagának, a ragasztásnak, fóliázásnak, de még a fának sem tesz jót az állandó hőtágulás éveken át...
Tamoo: szerintem ebben az állapotában amúgy is reménytelen a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
devil-k
nagyúr
válasz demars #99600 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, hogy mi lesz a story vége. Csak azt nem értem, hogy ilyen hogyan történhetett meg? Hogy lehet rajta a dobozon, hogy 3D amikor a készülék típusa szerint nem az? Viszont valami nagyon nem kerek. A TV eredeti távirányítóján nincs 3D gomb! [link] Dio fórumtárs viszont azt írta, hogy az övén van! Az LG topikban a kereső semmit nem hozott ki erre a típusra. Senki nem írt róla még egy betűt sem. Azért ez is ritka.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
HagaNRG
őstag
válasz demars #99241 üzenetére
Nincs alacsonyan egyáltalán, ez nem a nézőpozíció, ahonnan a kép készült, mert úgy képben lett volna a dohányzó asztal. Szóval nem lefelé nézek a tv-re, nyugi.
Viszont a falra szerelést a tv esetében meg azért kerülöm, mert így is messziről nézem, 3m-ről (55"-ös tv), úgy meg lenne majd 4m is a távolság.A TV mögé egyébként raktam én is LED szalagot, a komolyabbik, 5050 RGB-s fajtát, 5m-t rátekertem csigában, de olyan brutál erős volt, hogy ment inkább az egész a konyhaszekrény mögé.
-
geucsa
tag
Szerintem pont a magasan lévő tévét kényelmetlen nézni.
Általában könnyebb lefelé nézni, mint fölfelé.
Az ideális pedig az, ha a TV középvonala szemmagasságban van.
Ebben az esetben alig lehet egy kicsit alatta, így maximum 15-20 cm-t emelnék rajta. Az meg már pont elég ahhoz, hogy a center a helyén maradjon.
Én a 60 collos tévémhez a legolcsóbb ikeás fali tartót (3490 forint) használom és tökéletesen megfelel a célnak. Igaz éppen hogy elég, mert hivatalosan csak 50 collig használható, de még ráment.
Kényelmesen előre lehet hajtani, ha valamit akarok matatni hátul, de még nem volt rá szükség, mert a Samsung tévéket eleve úgy tervezik, hogy elmozdítás nélkül is lehessen csatlakozókkal babrálni. -
Dorian
félisten
Szerintem nincs túlságosan alacsonyan, saccra max 10 cm-rel tenném feljebb. Az kanapén ülő ember fejmagassága ~90cm, a tévé középvonalának kell ezzel futnia. Ha jól tévedek, nálam ez úgy jön ki, ha a tévé alja a padlótól 50 vagy 55cm-re van.
LED szalagot inkább hanyagold. Ha a tévédnek megfelelő fekete szintje van, akkor felesleges háttérvilágítással kvázi-emelgetni a kontrasztot, ill. ezek a ledek nekem túl szűk spektrumú fényt adnak. De van egy kibontatlan nálam occon eladó...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz demars #99074 üzenetére
Csináld a haszn. útmutató szerint, aztán a méréssel kapott beállításokat részben lehet manuálisan módosítani.
Pl. large-ról legtöbb esetben jobb small-ra állítani a hangsugárzókat 80Hz-es vágással.
Távolságokat jól szokta bemérni, subnál lehetnek eltérések, de nem véletlenül, hanem fáziskorrekció miatt.
dB szinteket is lehet pontosítani 1-2dB-lel, de nem biztos, hogy szükséges.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
n3m3r3
tag
-
Norbi 72
veterán
válasz demars #79083 üzenetére
Nem osztom az ismerősöd véleményét.Fontos,hogy használt terméknél lehetőleg minden funkciót ki tudj próbálni,ha minden müködik,akkor nem lehet baj.Széthajtani se lehet őket a beépített túlvezérlésvédelem miatt,elötte meg elkezd torzítani,ami bántó a fülnek.
Újonnan nem kapsz szépen szoló vasat 50-ért,bár ez is relatív,hogy neked mi a szép hang..
Távirányító 50-ért?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz demars #78227 üzenetére
Ha van optikai kimenet a TV-n és a hangcuccon optikai bemenet, úgy egy optikai kábellel a legcélszerűbb a tévé hangját átvinni. Minőségben erre egy legolcsóbb optikai kábel is megfelel, beállítások pedig a tévé és a hangcucc menüjétől függenek, tévénél valószínű, hogy a digitális hangkimenetet vagy hasonló értelmű menüpontot kell aktiválni, hangcuccnál pedig a bemenetek közül a digitális optikai bemenetet kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest