- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
gutentag #120936 üzenetére
A több ponton történő bemérés értelme - ezt sokszor megtárgyaltuk - a szoba akusztikájának pontosabb feltérképezése. Valójában nem sok köze van ahhoz, hol helyezkedik el a hallgatóság.
Kétszer néztem végig a Gunman c. filmet, de meg sem fordult a fejemben, hogy a magyar szinkronnal kínozzam magamat, nem vagyok mazochista. Ja, nincs is olyan az általam kölcsönzött változaton, mert felesleges.
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
gutentag #120509 üzenetére
Próbáld ki így: front large (vágás nélkül) menüben a sub kikapcsolva csak front center és a hátsók vannak engedélyezve a centert és a háttereket állítsd small ra és először hallgasd meg 60 utána 70 ezután 80Hz-en. Ahol szerinted a legjobb hagyd ott. A front ot hagyd mindig large on.
(Majd ha lesz sub is, akkor legyenek a front ok is small on)
-
törölt tag
válasz
gutentag #120503 üzenetére
Nem.
Feleslegesen terheli az erősítőt a 80 Hz alatti hangok előállítása, mikor a mélynyomó simán megoldja a pontosan erre tervezett erősitőjével Állítsd 80 Hzre manuálisan és smallra. Az ok hogy miért állitja az Audyssey/más beáll. szoft, az akusztikában keresendő, pl állóhullám jelenléte vagy más anomália. -
Szabikaa20
őstag
válasz
gutentag #118486 üzenetére
Másik topikban írtam...Erősítő yamaha rxv479 és 2 jbl control 5 hangfal,sztereóban...
-35db-es hangerősségnél 40W fogyasztást mutat a mérő. 0db-nél 300W-ig felugrál.... +16,5db azt nem szeretném kipróbálni...
armin van buuren megy a spotify-ről ami elég tuc-tuc,szerintem egy Vivaldinál nemigazán nyalogatná a 300W-ot.
Egy ilyennel mértem...
Az adatok szerintem inkább csak ilyen informatívak.Nem állandó volt a 300w fogyasztás csak basszusnál néha felugrott...
-
törölt tag
válasz
gutentag #117643 üzenetére
Szerintem ezt Robi-k-tól vagy a saját (milyen asztali médiajátszót ?) topikjában kérdezd.
-
adodaniel
őstag
-
gógyi
aktív tag
-
krichd1
addikt
válasz
gutentag #86791 üzenetére
Ha még szőnyeg sincs, még nagyon az elején tartasz, de még időben kérdezősködsz. Majd falra is kell vmit tenni, ha még üresek. A szobából dobj ki minden "rideg" anyagú kacatot ami csak felesleges visszaverődést okoz, mint például üveg, márvány, csempe, porcelán vagy bőr. Ezekből a sima felületek a legkárosabbak, visszhangot okoznak. A nagy sík bútorlap felületek is okoznak kárt, főleg a rezonátorszekrények. Barátkozz a szövet anyagokkal, ha van üres polcod, rakj rá könyveket. Olvass utána, nekem mára kezd kikapcsolni az agyam.
-
krichd1
addikt
válasz
gutentag #86772 üzenetére
Nem volt se Marantz, se Lektor. Helyette volt Audio Analogue, Royd, Heed lánc. Nekem Puccini és Minstrel között nem passzolt, de ez téged ne befolyásoljon. Minden rendszer, szoba, fül más.
Nekem Black van most a 268-542-000 kódszámú biamp miatt. Nem az a különbség, amire gondolsz, olvasd el a .pdf fájlokat. Hasonló a véleményem, bár kevesebb lelkesedéssel, mint amit itt olvashatsz, de lehet Neked nem tetszene. Lutri ez a kábelezés, de érdemes ilyet kipróbálni, mivel nem kerül sokba.
(#86777) gutentag: "Mi passzol hangban a Silver XT mellé?"
Ilyen kérdésre ember legyen a talpán, aki tud válaszolni. -
válasz
gutentag #86751 üzenetére
"Milyen HDMI kábelt érdemes rakni a Mediaplayer (Med600) és az Erősítő (Marantz 6008) közé?"
Minél drágábbat. Minél többe kerül, annál jobbnak fogod hallani. (Wiki) Mert hogy az összetevőid és a HDMI-átvitel tulajdonságai nem indokolják a cserét, arra nagy összegű fogadásokat kötnék.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
gutentag #86732 üzenetére
Én annyit kipróbálnék, hogy az ülő pozíció elé helyezném a mikrofont, hogy ha pl az akusztika se a tökéletes, akkor az adott helyzetből a kedvezőbb felállást hozza ki a bemérés. Nem hiába igyekszünk ugye meggyőzni sokakat, hogy próbáljanak meg valamit kezdeni a bútorok elrendezésével. Ez a sport "sajnos" ilyen.
-
krichd1
addikt
-
válasz
gutentag #86583 üzenetére
A kérdést akkor tudnánk megválaszolni, ha tudnánk, hogy ilyen (árú) kábel végére akarsz dugót tenni.
Van különbség a dugók hangra gyakorolt hatásában, de ez csak megfelelő érzékenységű rendszerkeben fog megmutatkozni igazán. Mi az a megfelelő érzékenység? Az, amikor a rendszered felbontása már elég jó ahhoz, hogy a dugók, csatlakozók különbségeit is kihallod. Ez nem az alsó kategóriára jellemző.
Szóval, milyen kábel végére keresel dugókat?
(#86586) hétalvó:
"...ha kevés a magas ródium vagy ezüst."
Nem kötözködni akarok, de ez nem erős általánosítás?
A fórum szakami jellegét megőrizendő szerintem óvakodjunk az ilyen kijelentésektől.
Egy sima réz kábel is tud jó magasakat, vagy mélyeket, ha mondjuk elég tiszta az a réz (mondjuk 6-7N).
Ha a kábel vág valamelyik végen, akkor szerintem ne dugóval kompenzáljuk. Mondhatnám akár úgy is, hogy ne tüneti kezelést alkalmazzunk, hanem oki terápiát. Az betegséget kell kezelni, nem a tünetet!
-
hétalvó
addikt
válasz
gutentag #86583 üzenetére
a stream-es dugókat nem ismerem. de minden dugónak más hangja van. általában a drágábbakban jobb anyagokat használnak fel. meg kell hallgatni. kezdésnek mindegy és persze pár ezer forintos kábelhez nem érdemes sok ezres csatlakozókat venni.
1x érdemes kipróbálni csatlakozó nélkül, hallgatgatni pár napig utána kitalálni milyen. majd bemenni a boltba elmondani az eredményt és akkor lehet még hangolgatni rajta csatlakozókkal.
kezdésnek kácsa z aranyat ajánlanék, ha kevés a magas ródium vagy ezüst. -
tomic
addikt
válasz
gutentag #84871 üzenetére
Miért nem nézelődsz használt fronton.(pl Ebay) Ha már 500 euro rendelkezésedre áll akkor merj nagyobbat álmodni!
500 euróból lehet venni komolyabb vasakat is. Pl nemrég ment el 2db 4308 Denon darabonként 370euro környékén. 4310 mindig van 500 euró alatt,hogy csak ezeket említsem.
De ha ragaszkodsz az újhoz....
Egyébként még a 1911 Denon-om hangja is jobban tetszett mint a 6006 Marantz-é.De az is lehet nekem nem jön be a (részletezőbb) malac hangja. -
törölt tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #84389 üzenetére
Szívesen! Ha van esetleg rá (anyagi) lehetőséged, akkor vedd az X4000-t.
Én a következő kábeleket használom:
Háttereknek: Inakustik Atmos Air Silver 309
Frontok, center: Inakustik Referenz LS-1002 (Ennek "csak" 7.000 Ft/métere, nem 8.000. Elnéztem az előbb.
)
-
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #84379 üzenetére
A Dali-Denon igen jó barátok, nagyon jól passzolnak egymáshoz, de megfelelő kábelezés szükséges hozzá. (Nálam jelenleg a háttérnek 3.500 Ft/m, frontok és center 8.000 Ft/m) Az X2000-es sem rossz erősítő mozis részen. Minden attól függ, hogy mekkora térben is használnád. Sztereón elvérzik, nem kérdés. Kezdő/beugró erősítőnek nem rossz. Nem véletlen tesztelték itt. [link]
Az X4000 pedig sokkal nyomulósabb, mozisabb és pontosabb. (Amit én szeretek). Ad egy plusz lökést a térnek, komolyabb benne az Audyssey is. A sztereó itt már jobb, de aki ilyen irányba akar elmenni, annak egy másik lovat is fel kell vértezni. A sztereó és mozi két külön világ. Szerintem és számomra. Viszont az koncert BD-k iszonyatosan jók.
Én X2000-ről váltottam X4000-re. Nem azért, mert bajom volt, de gondoltam, a vetítős projektemhez dukál egy nyomulósabb, mozisabb vas is. Nem bántam meg.
Sanci
"Lektor tulajdonosokat kérdezem: (láttam akcióban 260-ért) kihalják- e a HD és a Normál DD között a különbséget?"
Ki lehet hallani, még az X2000-es vassal is, viszont megfelelő hangfalkábel szükséges hozzá.
Melyik Dalira gondolsz? Lektor 6 szett?(#84386) Sanci38
Hol van ez? Nem lehet megdumálni, hogy tartsák egy kicsit?
-
törölt tag
válasz
gutentag #84383 üzenetére
hogy nem-e??? Álmom egy dali lektor 6 szett de sajna elérhetetlen, mert részletre venném igy elég korlátozottak a lehetőségeim Denon vagy Onkyo de a Pioner 922 is talonba lépett. Viszont ma megtudtam hogy külföldön a boston acoustic márkát néhány helyen Denon néven árulják igy feljebb lépett a képzeletbeli kivánságlistán..denon 3000 vgy Onkyo 636 lehet a lehetséges jelölt... de ha kevés lesz a keret akkor viszamegyek a pióért.
ja ne ugy mérd hogy elég lesz... teljesitményt ne nézd hanem a hangminőséget.. és aban tuti job a 4 mint a 2-es sorozatu denon kérdés hogy menyire hallható ki, ezérz is kvárd meg devil-k-t és priviben is rákérdezhetsz.. rendes tag nem folg elzárkózni.
majdnem elcsábultam Onkyo sztereóért annyira jól szólt, verte a marantz sztereót ugyanaz hangfalakon (onkyo és Heco)... -
törölt tag
válasz
gutentag #84381 üzenetére
Ezt megerősithetem: tavaly onkyo 6-ot pioneer 9-et vert néhány tesztben az X2000.
Azért hallgattam nagyon mikor szapulta Dgyuri a Denont: neki lehet a karaktere nem jött be (itt már izlés is előjön) de mesze nem kategória legalja és ha asztereó előadásmódja nem is mérhető a nagyokhoz de zenére is töb mint elfogadható. -
törölt tag
válasz
gutentag #84376 üzenetére
Ha a 1020 futja akkor az lenne oké..vagy A830, az tavalyi modell.
De az első két yamahától a Denon sokal jobb Avantege-t nemigen hallottam de ha a 4jegyű yamahák utódja akkor csak a 1020 a nyerő, többit szerintem alázza az X2000. nem olyan rosz gép az.. bár ha 50 ezred van még akkor x4000 és minőség-párositás-hangzás elsőosztályú lesz.Lacielvtárs: igen de szettben jóval olcsóbb.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gutentag #81784 üzenetére
"Hol lehetne meghallgatni szerinted?"
Passzolom. Enyém külföldi beszerzés és olcsó szorítós dugókat raktam rá. A már szerelve árultakat túlárazottnak tartom.Tapasztalatom szerint elég sok helyen megállja a helyét, de nem kiemelkedő. Amolyan jó kompromisszum az áráért. Vehetsz drágábban jobbat de rosszabbat is.
(#81786) devil-k: Neked sikerült már Kimbert próbálni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #81784 üzenetére
Már fentebb írtam, hogy hiába is mész kábelt meghallgatni máshová, szinte semmit sem érsz vele, mert minden teljesen más lesz, mint otthon. Ezért érdemes olyan helyen venni, ahol el tudsz belőle hozni "mintapéldányt" és meg tudod hallgatni a saját rendszereden. Bemondásra pedig főleg TILOS hangfalkábelt venni.
"próbálok úgy fejleszteni, hogy a jövőben a lehető legkevesebb komponenst kelljen cserélni,"
Szerintem (is) felejtős a Kimber.
-
válasz
gutentag #81716 üzenetére
A KáCsa Audiónál is meg tudnád venni a linkelt kábelt (ráadásul olcsóbban), vagyis nem pontosan azt, mert amit linkeltél az Bi-Wire, és neked nem lesz szükséged a Lektor 3-hoz Bi-Wire kábelre.
Próbára is elhozhatod tőlük, egyeztess velük. Ha nem tetszik amit hallasz, visszaviszed. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gutentag #81741 üzenetére
Polcra rakod, Denon X2100-al és ~20e/m árú kábelt vennél bemondásra.
Ne vedd sértésnek de ez szerintem eszetlen pénzköltés kategória.
Először normálisan el kellene helyezni (ha nem tudod kár mélyen belemenni az egészbe), rendbe tenni az akusztikát, megismerni a dobozok hangját valami egyszerűbb kábellel, aztán utána nézni hozzá esetleg komolyabbat próbákkal...
(Mellesleg nekem 1m 8TC árából kijött a front+center kábele feldugózva és számomra ez is elégséges.) -
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #81741 üzenetére
Érdemes! Csak azért ne tuszkold és szorítsd be a polcon.
A center alatti Soundcare tüske hozta eddig a legtöbbet. Eleinte nem hittem benne, amíg a saját fülemmel nem hallottam. Ráadásul a tüskét bármikor tovább lehet vinni az új hangdobozokhoz, ha majd fejlesztenél.
Mielőtt félreértés lenne, nem a 400.000 Ft-os típusra gondolok.
-
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #81739 üzenetére
Banándugóból is van 300 Ft-os, de van 5.000 Ft-os is. Van aki jó dolognak tartja, van aki feleslegesnek. Eltérőek a vélemények. (A Kimbernél valóban megnyomja
)
Én örülök, hogy nem invesztáltam most a kábelekbe annyi pénzt, mint amennyit gondoltam eleinte, hogy feltétlen kellene. Helyette inkább a vetítős dolgot kivitelezem, ami szintén nem egy olcsó játék. Ráadásul úgy, hogy nem az alját veszem.
Viszont a Dali Lektoromat megkínáltam Soundcare tüskékkel, s arra azt mondom, hogy nagyon jó befektetés volt, megérte az árát.
-
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #81736 üzenetére
Meg voltam vele elégedve, csak most adódott egy nagyon jó ajánlat, amit nem akarok kihagyni. Bár azt hozzáteszem, hogy nálam abszolút nem lételem a megállás nélküli fejlesztés. Jelenleg Inakustik kábeleket használok. A frontokhoz és a centerhez ezt, a hátterekhez pedig ezt.
Penna Poor
Nem ajánlom őket. Megbízhatatlanok. Kb. 2 hónapja kértem ajánlatot Kimber 8TC-re, azóta is várom... Ráadásul úgy, hogy 3 e-mailt küldtem nekik és válaszoltak is, hogy igen küldik... Az ilyen cégekkel nem érdemes foglalkozni. -
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #81733 üzenetére
A Kimbernek métere kb. 18.000-24.000 Ft, de még lehet, hogy kevesebbet mondtam. Bár használtan is ki lehet fogni... ha van.
Volt nálam egy AQ Rocket 88 hangfalkábel, aminek 18.000 Ft/métere. Az egyik legrosszabb kábel volt, amit eddig hallottam. Borzasztóan színezi az egész hangképet, ráadásul dinamikátlan. (A felállás szintén Dali-Denon).
Ezek szerint a frontokhoz keresel csak kábelt? A centerhez már miért nem ugyanolyat?
-
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #81729 üzenetére
Nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele, hogy a Kimber 8TC-nek mennyibe kerül métere.
(#81732) gutentag
Azt azért halkan jegyzem meg, hogy felesleges bármilyen boltban kábel ügyben hallgatózni, ugyanis abszolút más lesz, mint otthon. Ezért érdemes mondjuk a Kácsa Audio-ban szétnézni, mivel ott el lehet hozni kábelt letét ellenében és ha nem jön be, visszaviszed. Persze előtte ki kell fizetni. -
devil-k
nagyúr
válasz
gutentag #79741 üzenetére
A félreértések elkerülése végett ez az eladó nem szállít Magyarországra. (Mármint az Ebay-es. De ha Angliában laksz, akkor tárgytalan amit írtam)
Patice
Nagyon jól tudod!
Köszi a tippet, ez nekem még új.És ez a gyakorlatban hogy néz ki?
Sajnos, ezt a részét nem ismerem.
-
BBéci
legenda
válasz
gutentag #75890 üzenetére
Egy ideig még nem fog hiányozni azoknak, akik abban az erősítő kategóriában gondolkoznak.
(#75891) Gergőke88
Az AVR250 három évvel régebbi modell és valóban a HDMI, valamint a hozzá kapcsolódó HD hangdekóderek hiánya miatt olcsóbb. De attól még hangminőségben - szerintem - jobb. Viszont, ha választanom kellene, éppen az említettek miatt, a 3808-ra szavaznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Béta iOS-t használók topikja
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest