- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
válasz
Jazzos #31604 üzenetére
Jelenleg egy vinyó sincs benne. Kettő volt, az egyik halott. Ramokat nem tudom tesztelni, de saját, jó ramokkal sem indul. A biost sem érem el.
HP logó középen, lent pedig az előbb írt sor.
Az elemes dolgot a sajátjával és új elemmel is próbáltam. Illetve hirens lemezt is próbáltam bootoltatni, de negatív.
Ezért dobtam fel itt a témát.
Akkuja halott. -
Dorien
veterán
-
Coyot
őstag
válasz
Jazzos #31063 üzenetére
Én nem érzem teljesen felelőtlennek, mert minden nepper ezt csinálja: hülye lenne átiratni a saját nevére hogy kétszer fizessen adót, és beleíratta az adásvételibe hogy ő az eladó eljáró embere.
Márkaszervízben mérette fel az autó állapotát: futóművel, fékekkel, klímával volt gond szerintük, ezeket cserélte is.
Amennyire egy laikus tudott szerintem próbálta megtenni a tőle telhetőt...Az hogy mennyi olajat eszik a motor füst nélkül nem a 2km hosszú próbaúton fogod megismerni, hanem akkor mikor már tényleg mentél vele.
Hozzáteszem az eladó hajlik a javítás kifizetésére-> lehet mégis ért valamit hogy szerződésbe volt foglalva a neve
-
Coyot
őstag
válasz
Jazzos #31058 üzenetére
Háát, ez nem egyszerű kérdés. Kereskedése van az embernek, de az eladó a szerződésen a külföldön élő eredeti tulaj, viszont a magyar kereskedő a szerződés mellett elismerte hogy ő hozta be és járt el az autó eladásában. Ilyenkor aztán végképp nem tudom mivan
Én javasoltam hogy kérjen egy kis jogi segítséget, az a biztos.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Jazzos #30429 üzenetére
Igen. W10 lett klónozva. A shift+leállítást (start menüből) kipróbáltam. Valóban visszatért a bios és boot felirat induláskor.
A következő shift nélküli leállítás után ismét eltűnik.
A továbbiakban nem foglalkozok vele. Gyorsan indul a rendszer, működik minden.
Köszönöm a tippet, segítséget. -
zsigee
aktív tag
válasz
Jazzos #30427 üzenetére
Az a helyzet, hogy a power gomb megnyomásával leáll a gép. Energiagazdálkodásnál így van beállítva, illetve ha lecsukom, akkor is. Klónoztam tegnap, fut a rendszer, minden ok. De bios és boot menü ismét nincs. Az ssd kavar valamit. Majd kiveszem, boot pen drive-ról, és ismét lesz menüm...
-
zsigee
aktív tag
válasz
Jazzos #30418 üzenetére
Simán a Power gombbal tudom bekapcsolni. Novora sehogy sem reagál. A klónozást értem, az nem téma most. Találtam egy két dolgot valami "freeze" biosról, meg le kell meríteni teljesen, de ezt majd holnap átnézem. Amúgy ezen a novo a " one key recovery", vagy másról beszélünk?
-
zsigee
aktív tag
válasz
Jazzos #30413 üzenetére
No para.
Nem vagyok guru, ez tény, de azért a biost elő szoktam hozni... Fogalmam sincs mi van vele. A saját 500-as hdd-ről indul a rendszer minden ok. A rendszer partíciót klónoztam ssd-re, azt írja hogy valami kábelt csatlakoztassak...Gondoltam megnézem a biost, de sehol sincs. -
Balinov
titán
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Jazzos #30297 üzenetére
Jazzos-al értek egyet, szerintem felesleges lenne leváltani amennyiben gondmentes a Lenovo.
Jók a Vostro gépek szerintem, a régebben szokásos Ati-Nvidia betegségektől eltekintve nem volt negatív tapasztalatom velük.
Amiben jobb lenne a Dell, hogy abban már 6. gen i3 van. Nem lepődnék meg, ha a 2. gen i5 sebességét hozná.
Ezt ellensúlyozni lehetne a Lenovo-ba egy SSD-vel. -
okiDoki
aktív tag
válasz
Jazzos #30030 üzenetére
Pl. ehhez képest?
100000? -
RudyD
tag
válasz
Jazzos #29738 üzenetére
Csak azért mert az eredeti kérdést feltevő fórumtársra ragad a koszon kívül más is (értem a wsusoffline javaslatát pár oldallal feljebb)
Még amit ki lehetett volna próbálni, http://www.rmprepusb.com/ .
(Amúgy innen kiindulva egész szép mélységekig el lehet jutni az usb drive-ok és sd kártyák belső lelki világába.)Alternatívly http://www.easy2boot.com/ - ugyanannak a fickónak a projektje, de már külön honlappal. Minek a windows -nál maradni mikor simán be lehet röffenteni egy bármilyen linuxot egyszerűen felmásolva az iso -t a pendrive -ra - akár többfélét is... B-)
-
zsigee
aktív tag
válasz
Jazzos #29736 üzenetére
A hp-t mindjárt megnézem.
Lemezkezelőben semmit sem enged, amúgy FAT32, és működik... Diskpart még nem volt.
Épp a 640-ben figyel a kártya, a dolgok nagy részét most sikerült törölni, de kb mappánként...Friss:
Mindent töröltem a kártyáról, telefonból kiveszem, adapter, gépbe dugom, és minden törölt adat meg van a kártyán... -
frankstork
aktív tag
válasz
Jazzos #29390 üzenetére
Szerintem sok a 70 ezer. Van szigetelés de csak 5cm. Az is hozzá tartozik mondjuk, hogy itthon voltunk abban a hónapban elég sokat, (27 nap volt a téli szabadságunk), voltak vendégek, szóval kongattam neki. 55 ezer körül van átlagban, megy a gáz bojler is. És ez 110 nm. Nyáron viszont 2000 Ft.
Bejarashoz meg annyit, 2 évig újbarátról jártunk be, nem lett több az üzemanyag, legalábbis nem jelentősen. Egyrészt nincs lámpa, nem fék gáz fék gáz, hanem simán haladunk. És ez a kocsi kopást is befolyásolja. Megaztan onnan beszaladtunk Győrbe, innen azért nem szaladgálunk, csak ha tényleg fontos, és nem várhat holnapig. -
G@ben
addikt
válasz
Jazzos #28465 üzenetére
A híd, illetve a pallók után balra és követni kell a víz vonalát és kész? Egyelőre gyalog megyek, mert a bringa még szerelés alatt van, úgy meg mire kijutok a városból, az is pár km.
A 20-25 km összesen egyelőre elég, a tegnapi 17 után is 3 vízhólyagom lett.
Persze ha kész lesz a bringa, szívesen felfedezem a többit is, de egyelőre marad gyalog, tehát tényleg Győr közelében. -
mm00
aktív tag
válasz
Jazzos #28459 üzenetére
Két oldalról lehet megközelíteni.
Telket szeretnél venni, amire építkezni fogsz. Ilyes esetben televásárlástól számított x (90 nap rémlik, de nem 100%) napon belül vissza tudod igényelni a 27% és 5% áfa különbözetét, ha áfával vetted. Ebben az esetben az építkezés során ha gyűjtöd a számlákat, akkor ott is visszatudod igényelni a 27 és az 5% áfa különbözetét. Max 5 millió áfát tudsz visszeigényelni. Elvileg nem kell hozzá feleség/férj/gyerek Árnyoldal: Nem lehet más ingatlan a neveden. Vállalod, hogy a következő 10 évben ott fogsz élni, nem adhatod ki, nem adhatod el, nem élhetsz más lakcímen.
"Kész lakást/házat veszel": Ilyenkor 5%-al állítja ki a kivitelező a számlát és ennyi. Tehát 27%-hoz képes jóval olcsóbb lenne. Árnyoldal: Ha ki is állítja a kivitelező 5%-al a számlát, te ugyugy jársz ő meg elrakja a 22%-ot. Továbbá a jogszabályok egyáltalán nem tisztát, ezért semmelyik könyvelő (több helyről is hallottam) nem javasolja 5%-os számla kiállítását, mert a vállalkozás be tud vele bukni és ő szívja meg. Egyszerűbb neki ugyanúgy kiállítani a 27%-ost, mert ő igy biztosan nem jár rosszul (azt feltételezbe, hogy te járnál jól az 5%-os áfával). Elméletileg olvastam valahol, hogyha van telked és építtetsz rá valamit az is mehetne 5% áfával, de egyik kivitelező se fogja megkockáztatni...
Szarul van kitalálva, mert a kivitelezőnek nem érdeke per pillanat 5%-os számlát adni, ha 27%-os áfával is eladja ugyanolyan nettóval. Aki meg kockáztat az 5%-os áfával az meg ugyanannyiért adja majd mint 27-el -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest